Filat, Voronin si Tkaciuk spre Uniunea Euroasiatica ne duc

Vladimir Putin este pornit sa refaca URSS-ul, adica Uniunea Eurasiatica, si este evident ca a pornit o ofensiva pe toate fronturile.

In R.Moldova, PCRM si Voronin vor fi virful de lance pentru ambitiile imperialiste ale Rusiei. Chiar daca Presedintele Ucrainei si Premierul R.Moldova au declarat ca tarile lor fac parte din OMC, si ca nu e posibil sa fie membre ale altei uniuni vamale, Putin va insista si va incerca sa aduca in aceste tari guverne docile care sa-i satisfaca ambitiile imperiale.

In acest context, este importanta evolutia negocierilor intre partide privind alegerea Presedintelui R.Moldova.

Dupa negocierile dintre PLDM si PCRM, au aparut unele informatii pe surse, ca Voronin si Filat s-ar fi inteles sa aleaga impreuna un presedinte neutru, Filat ramine Premier, iar Voronin spiker.

Ura patologica a lui Filat pentru PD , PL, Ghimpu si Plahotniuc, ii poate intuneca mintile, si de dragul debarcarii acestora de la putere, il poate impinge in bratele PCRM si a lui Voronin.
Mai exista oare membri lucizi in PLDM, capabili sa-l opreasca pe Filat, din intentiile sale sinucigase? Caci intro alianta cu un PCRM nereformat, si eurosceptic, PLDM va pierde majoritatea electoratului.
Mai grav insa este ca intro alianta PLDM cu PCRM va fi abandonat cursul de integrare europeana a R.Moldova, cu riscul instaurarii unui regim dictatorial al duetului Filat-Voronin. Este evident ca UE si SUA nu vor sustine instalarea unei guvernari antieuropene si antidemocratice, si vor sista toate proiectele de asistenta pentru R.M.

Astazi in Parlament , pentru prima oara PCRM si PLDM au votat impreuna , chiar daca pentru un proiect tehnic.

Sa insemne asta inceperea colaborarii intre cele doua partide ?

Reclame

26 răspunsuri to “Filat, Voronin si Tkaciuk spre Uniunea Euroasiatica ne duc”

 1. toma proeuropeanu Says:

  moldovenii vor in robie ruseasca

 2. Victor Says:

  Se simte deja ca Filat si Voronin au o intelegere, ai dreptate.

 3. Vasile Says:

  Te-ai dus cu pluta cu totul măi Romane. Mi se pare că tot ce ai scris aici le-ai conspectat la Nobil Club.

 4. opinie Says:

  Oficialii germani, inclusiv cei de la conducerea Uniunii Europene: Modelul federativ este cel mai potrivit pentru rezolvarea diferendului transnistrean.

  Octombrie 3, 2011.

  Oficialii germani, inclusiv cei de la conducerea Uniunii Europene, continuă să creadă că modelul federativ este cel mai potrivit pentru rezolvarea diferendului transnistrean.

  „Eu aş fi de acord dacă principiul federalist ar fi luat în discuţie ca rezolvare a acestui conflict. Însă trebuie văzut dacă prietenii noştri din Moldova văd o astfel de rezolvare. Atât UE cât şi guvernul federal german vad în Transnistria un test pentru Rusia, pentru a se vedea dacă această ţară este pregătită să participe la găsirea unei soluţii pentru conflictele îngheţate. Fără ca Rusia să îşi asume responsabilitatea, nu se va ajunge la o soluţie””, susţine Elmar Brok, președintele Comitetului de politică externă al Parlamentului European, într-un interviu pentru Europa Liberă.

  Premierul Filat s-a întâlnit recent, în Germania, cu liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov. Deşi serviciul de presă al Guvernului a schiţat câteva subiecte formale de discuţii, detaliile reale ale întrevederii rămân secrete. Mai multe instituţii media din străinătate consideră, însă, că Germania i-a convocat pe Vlad Filat şi Igor Smirnov pentru a-i forţa să accepte un „compromis” privind federalizarea Republicii Moldova.

  “Moldova este o ţară care nu îşi poate hotărî destinul, iar deciziile privind viitorul său sunt luate în alte părţi”, se conţine într-o analiză a agenţiei americane Stratfor.

 5. opinie Says:

  Si cine a bagat RM in capcana geopolitica ruso-germana in care cindva a nimerit Romania.

  Pai nu domnul Filat umbla pe la Merkel si o ruga sa se implice in problema Transnistriei cind Rusia si Germania fac impreuna conducte de gaze Nord Stream.

  si unde ii logica aici, ce Germania poate rezolva cu Rusia-? ele pot rezolva numai federalizarea

 6. inprofundzime Says:

  E vorba de Uniunea eu_ROaSIA_tica

  Asta e esenta

 7. Roman Mihaes Says:

  ma tem ca Filat e ghidat de emotii si i se intuneca ratiunea de ura fata de Pl si PD. pe urma va regreta foarte mult ca a facut alianta cu comunistii dar va fi tirziu

 8. mircea,ro Says:

  Iniţiativa lui Putin este o contrapondere la UE,ţinând cont că viitorul preşedinte rus a explicat că vrea o organizaţie după tipicul celei occidentale,mai puţin zic eu în ceea ce priveşte justiţia şi drepturile omului unde interesele sunt divergente.Şi pentru că în RM 50% din populaţie vrea în vest şi 50% în est,tare mă tem că va oscila la nesfârşit după cum ne-a obişnuit,rezultatul fiind o nebuloasă,o zonă gri unde nu se ştie în ce parte bate vântul.Când se va trage linie,totpe loc,pe loc,pe loc,să ne-aducă mult noroc!Până când tovarăşi!

 9. mircea,ro Says:

  şi ar mai fi un lucru de menţionat;aderarea ipotetică a RM la uniunea propusă de Putin ar rezolva de la sine conflictul transnistrean,nu-şi mai are rostul.Este un atu puternic pe care comuniştii îl vor folosi pentru convingerea populaţiei şi constituirea unui curent majoritar în acest sens.Să vedem ce se va întâmpla în perioada următoare.

 10. toma proeuropeanu Says:

  vom avea gaze si benzina degeaba

 11. opinie Says:

  Putin împlineşte 59 de ani. Berlusconi Schroeder la ziua lui Putin.

  Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a plecat vineri dimineaţă în Rusia, pentru a participa la aniversarea prietenului şi omologului său Vladimir Putin, care împlineşte 59 de ani, va fi de faţă şi fostul cancelar german Gerhard Schroeder informează presa italiană.

 12. Nebunu Says:

  Nui primu vot comun

 13. adi Says:

  Moldovenii cred ca trebuie sa gandeasca ca Uniunea Euroasiatica nu va fii la fel de prospera si oameni o vor duce mai prost decat oamenii din Uniunea Europeana si Romania.
  DECI :

  ESTE CLAR PENTRU TOATA LUMEA CA NOI TOTI TREBUIE SA MERGEM LA URMATOARLE ALEGERI ASA CUM O FAC RUSOFONI.

 14. gratiq Says:

  nu văd nici un sens în crearea acestor uniuni… important moldovenilor să le permită libera circulaţie în toată lumea cu dreptul la muncă şi fiecare se va ferici pe sine însuşi acolo unde se simte comfortabil…

 15. toma proeuropeanu Says:

  vor sa-i aiba Putin pe la spate

 16. palade Says:

  „Nu uitaţ di undi iesî gazâlï”

 17. palade Says:

  Berlusca vine la Vova cekistu si la feke rusoaice pidijeaba.

 18. palade Says:

  Imperiul rus este in agonie.
  Nu va trece mult timp si vom fi martori la destramarea imperiului raului.
  Caucazul, Tatarstanul si alte zeci de popoare isi vor capata independenta de sub tirania kremlinului

 19. palade Says:

  moldovenii SUNT in robie ruseasca.
  De 200 ani

 20. palade Says:

  Domnule Mihaies,
  toti patru pahani din Parlament au ratiune intunecata si ura unul fata de altul

 21. marian Says:

  aceasta uniune euro-asiatica nu are sorti de izbinda … sa fim seriosi . e o gugumanie lansata mai mult ca amenintare la adresa ue … „aveti grija voi europenilor , ca daca nu dansati dupa cum cintam noi de la moscova , mergem spre china ” … in realitate lui putin ii este frica de china, care intr-o alianta economica ruso-chineza ar inghiti cu totul o economie rusa slab dezvoltata , ramasa in urma si bazata masiv doar pe exportul de petrol si gaze … daca mai adaugam si scaderea populatiei , rusia se va trezi imbratisata de un colos economic , demografic si militar asa cum o pasare firava ar fi incolacita de un mare sarpe boa … incet-incet china va prelua rolul de lider al acestei aliante euroasiatice iar rusia va fi impinsa tot mai in spate . daca rusii vor sa-si faca sepuku-harakiri nu au decit … dar sa nu traga si moldova in aventura lor sinucigasa …

 22. SOARE Says:

  Domnule LUPAN,

  Scutul din Romania nu cred ca va urgenta plecarea rusilor din Transnistria caci nimeni din Occident nu o cere, iar din Moldova nu am auzit despre o petitzie in acest sens trimisa la UE, SUA, ONU, NATO de cxtre KOKO-i sau de catre PALIDA ALIANTZA.

  Insa ce cred eu, este ca prezentza trupelor rusesti in Transnistria justifica amplasrea de scuturi americane in Romania si aiurea, dar mai ales in jurul RUSIEI. Dupa cum se vede Rusia vocifereaza dar este cu mainile legate, nu poate contracara aceste operatzii.

  DOAR :::::::::

  Ca rusia sa instaleze scuturi similare in CUBA, CANADA, America de sud pentru a speria SUA si a o OBLIGA sa demonteze toate scuturile sale si sa plece cu ele in America.

  RADETZI degeaba.

  TAVARICI VARANOFF ne invita sa intram intr’o noua capcana,dupa cea numita cu multa pompa ::: CSI. NOUA UNIUNE VAMALA Belarus,etc similara UE. EL ne garanteaza ca astfel problemele transnistreana si cea a PRESEDINTELUI MOLDOVEI vor fi rezolvate IMEDIAT. Dar acest TAVARICI nu spune: CUM ???????

  Va spun eu cum :::::::

  1 ) Tavarici Lupoff prezidant ou FILATOFF daca LUPOFF refuza.
  2 ) Acceptarea ramanerii pe teritoriul Basarabiei a trupelor rusesti:pe timp de 50 de ani cu posibilitate de prelungire a statzionarii SINE DIE. Aceata prezentza a trupelor rusesti in transnistria se va face cu o obligatzie ftza de MALDAFANIA lui VORONOFF, si anume aceea de a interzice prin fortza armelor daca va fi nevoie, UNIREA cu Romania.

  Pe de alta parte se va intari astfel Dependentza GUBERNIEI MALDAFANIA fatza de patria mama – RUSIA.

  URA, URA, URA.

 23. AZUR Says:

  Domnul George Damian,

  Se intreaba in articolul sau ::::: CE VA URMA ???????? in Basarabia, fiind date svarcolirile de astazi, aici sin lume.

  Deci Domnul GeDe isi incheie articolul cu intrebrea “” CE va URMA ????? “”. ORI cititorul asta astepta :::::: ca DOMNUL GD sa-i spuna ce va urma.

  Ce va urma va depinde NUMAI de NOI, DOMNILOR .

  Pentru a fi mai precisi, totul va depinde de DETERMINAREA politrucilor. Mie nu-mi place sa acuz in permanentza le PEUPLE caci DETERMINANT in societate este ceea ce FAC politicienii.

  Ceea ce vedem in prezent este o ezitare permanenta intre EST si VEST, INTRE ocupantul care i-a a exterminat IERI si vestul care se indeparteaza vazand cu ochii. INTRE CSI, instrument de Dominare a Moldovei si UE care demonstreaza fortza sa in raport cu CSI.

  Daca este sa facem o aluzie la EXTREMA STANGA TOTALITARO – KOKO – munista, ei au OCHELARII de CAL , nu vor “” fascisti romani “” , cuvantul “” Identitate Natzionala “” ei nu-l pronuntza NICIODATA din motive leniniste
  Ei vor sa se dilueze in masa SLAVA.

  Atat timp cat FIBRA NATZIONALA de UNIRE cu ROMANIA nu va vibra LA UNISON in pieptul celor din ALIANTA, vetzi fi prada RUSIEI , fara doar si poate.

  Occidentul va impinge spre RUSIA caci Rusia reprezinta interesele UE si nu are niciun interes sa va accepte in UE. ORI MOLDOVA este o ocaziei in aur pentru TOT OCCIDENTUL de a va lasa drept cadou RUSIEI.

  Occidentul nu se extinde spre EST pentru singurul motiv ca Rusia vrea sa-si pastreze influenta iar daca noi occidentalii putem sa -i facem un cadou Rusieei, dece sa nu i-l facem ???????? Un cadou care nu costa absolut nimic pe occidentali. Din contra, un cadou foarte rentabil. TACTICA este sa le punem FATA MORGANA in fatza acestor MALDAFANI iar timpul va decide, dat fiind ca acesti MALDAFANI nu sunt decisi unde vor sa fie si ce sunt.

  CONCLUZIA ?????????

  Politicienii MALDAFANI trebue sa fie capabili sa ia decizii intr-o singura directie si nu sa se dezbine intre pragmatismul UCIGATOR de NATZIUNI si interesele NATZIONALE. Iar acest interes natzional il stiu pana si copiii :::::::: este UNIREA cu ROMANIA .

  Romania este decisa sa cheltuiasca miliarde pentru dezvoltarea Basarabiei, din motive PUR SENTIMENTALE inprimul rand, cum a facut si Germania de Vest cu cea din Est.

  Rusia nu va va da NICIODATA nici o KAPEIKA. pe motive sentimentale ci numai din motive PRAGMATICE . INSA ajutorul pragmatic se plateste forte scump , in bani si IDENTITATE NATZIONALA.

  Daca Istoria nu ne invatza nimic, DISPARITZIA este DESTINUL NOSTRU.

 24. BARITON Says:

  VA PLACE ??????????????

  Daca sunt indivizi carora nu le place deviza :::::: „” Basarabia pamant romanesc „” noi trebue sa o schimbam imediat ::::::

  „” Romania , pamant basarabean „” si toata lumea va fi multzumita.

  Prea KURVITUL Kiril a fost invitat de Prea sfintii apostoli si martiri, FILATOFF, LUPOFF si VARANOFF in Maldafania, Cei trei martiri ai poporului nostru i-au reamintit lui KIRIL victimele regimului KOKO-munist pe aceste pamanturi, sutelele de mii de mortzi si deportatzi drept care sfantul apostol Lupoff i-a inmanat Prea curvitului cea mai inalta distinctzie a Republicii Fantoma Maldafania..

  Dupa aceea au urmat si alte schimburi de cadouri si TINIKELE sfinte intre Martiri si invitat.

  Este adevarat ca presa este plina de jalnice justificari ale politrucilor nostri
  pentru SERVILISMUL manifestat fatz de OCUPANT dar , fara doar si poate politrucii sunt foarte fericitzi de aceasta vizita .

  Si am aflat din surse demne de incredere ca TAVARICI FILATOFF s-a inscris la o renumita scoala de dans din KISINEFFF pentru a se perfectiona in a dansa KAZACIOKUL in PIATZA Rosie in nfiecare an. Acest gest va fi foarte apreciat acoo departe , la KREMLIN.

  Ne intrebam in ce directzie este IMPINSA MALDAFANIA de politrucii care au condus-o si care o conduc acum.

  NU SE VEDE ????????????????

 25. SOARE Says:

  Aud adesea cuvantul „” URA „”

  adica DUSMANIE nemarginita , prin gura jurnalistilor nostri cand acestia vorbesc de neintzelegeri intre politicieni.

  O prima observatzie este ca in lumea asa zisa „” civilizata „” din occident nu exista acest cuvant in presa sau literatura sau in discursuri , atunci cand este vorba de politicieni si de politica.

  Din contra politicienii sunt in buna intzelzgzere, se respecta mai mult sau mai putzin ,insa sentimentul de URA nu exista. pentru ca politica interna sau externa a unei tzari NU seFACE cu SENTIMENTE., absolut nicaieri in lume.

  Politica se face cu IDEOLOGII juste sau KRIMINALE, cu INTERESE NATZIONALE dirijate sau influentzate de cele mai multe ori din EXTERIOR, Politica se face cu o parte din politicieni cu vadite legaturi cu alte tzari si executa pur si simplu ordinele pe care le primesc de acolo.

  Siu ca va ganditzi in mod automat la FILATOFF, LUPOFF, VARANOFF , DANDANOFF si altzii. EI nu se vor DUSMANI , niciodata pentru ca totzi acesti privesc intr’o singura directie, SPRE MOSCOVA.

  A spune ca se urasc inseamna a induce in eroare publicul.

 26. dflorin78 Says:

  https://terraflorin.wordpress.com/2015/01/25/biserica-ortodoxa-rusa-este-doar-o-perdea-de-fum/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: