Comedy Club cu Voronin care este Brejnevul nostru, Uniunea Euroasiatica + Dodon cu Filat

Intre Filat si Voronin cu siguranta este o chimie aparte, dinsii se simpatizeaza reciproc.  Voronin a declarat la conferinta de presa, ca opiniile lui Filat coincid in linii mari cu ale lui, privind subiectele de politica interna si externa.

La conferinta de presa de astazi, Voronin a aratat ca un actor din comedy clab, unde a jucat rolul lui Brejnev in ultimii ani de viata, a gifiit , s-a bilbiit permanent, a luat peste picior ziaristii, amestecind rusa cu romana, folosind un limbaj stradal, si trivial, dinsul a demonstrat odata in plus ca este un personaj din alta epoca, e depasit de evenimente si doar lipsa de curaj a liderilor AIE, il mai tin in scena politica.

Batrinul si obositul comunist Voronin, care merge in vacanta doar in UE, in Grecia si Cehia,  in loc sa mearga la pensie, ne propune sa ne integram in ceea ce Putin a numit Uniunea Euroasiatica.
Putin poate fi inteles, trebuie sa vina cu ceva in campania electorala prezidentiala care se va declansa in curind, el are reflexe imperialiste, fiind un fost ofiter KGB, nu este indiferent fata de fostele republici URSS, doreste sa  le supuna, si in loc sa se ocupe de bunastarea propriilor cetateni a Rusiei, incearca sa ne atraga si pe noi in mocirla euroasiatica.

Tarile mebre ale uniunii vamale, sunt regimuri politice autoritare, chiar dictatorial in Belarus, care incalca drepturile omului, si care nu respecta dreptul la libera opinie.

Calea Ucrainei si a R.Moldova poate fi numai una – integrarea europeana graduala, trecind pe termen scurt si mediu prin asocierea cu UE si liberalizarea vizelor, si ajungind la integrarea deplina.

Insa atunci cind politicienii moldoveni ghiftuiti si imbogatiti la guvernare in tara saracilor, vin si propun integrarea in estul salbatic, unde domina dictaturile si clanurile mafiote, aceasta deja miroase a manipulare si a tradare.

Sa fi acceptat Filat conditiile lui Voronin de integrare in Uniunea Eurasiatica  la negocierile bilaterale de la sediul PCRM?

Voronin a criticat dur PD-ul si PL-ul la conferinta de presa si l-a laudat pe Filat, semn ca este multumit de negocierile cu PLDM. In acest context trebuie remarcata pozitia corecta a lui Marian Lupu care a declarat ca este gata sa cedeze pozitia de candidat al AIE , pentru a debloca negocierile privind alegerea sefului statului.

Apropo ceva sau cineva, l-a facut pe Voronin sa renunte la ideea alegerilor anticipate parlamentare, pe care le sustinea ferm inca cu doua saptamini in urma, mai nou, azi el deja se pronunta ferm impotriva anticipatelor si pentru alegerea presedintelui tarii.

Ce l-a facut pe Voronin sa-si schimbe opiniile atit de radical?
Nu cumva frica ca grupul de deputati condusi de Dodon ar putea sa paraseasca PCRM si sa mearga la negocieri separate cu AIE?

In acest caz Voronin ar fi ramas izolat , pcrm s-ar destrama in afara guvernarii si ar fi pierdut orice speranta de a reveni vreodata la putere.

Se pare ca duetul Filat-Dodon, caci nu mai este secret ca acestia sunt buni amici si isi coordoneaza actiunile, a gasit cheita cu care l-au descuiat pe Voronin, astfel incit acesta sa cedeze.

Daca Filat si Voronin s-au inteles, ar fi bine sa ne spuna si noua cetatenilor acetei tari.

Din pacate Filat si PLDM, care au fost votati in mare masura de electoratul proeuropean si proromanesc, aluneca tot mai mult spre o colaborare cu un PCRM nereformat, si mai grav decit atit, vor sa schimbe si vectorul de dezvoltare a tarii spre est.

Reclame

14 răspunsuri to “Comedy Club cu Voronin care este Brejnevul nostru, Uniunea Euroasiatica + Dodon cu Filat”

 1. 10+ Says:

  Foarte bine zis „estul salbatic”. In structurile sociale ale acelor tari bogatii sint superbogati , iar populatia ultrasaraca. Exact asta urmaresc nababii, mogulii, oligarhii Moldovei.

  Ei s-ar simti extrem de bine in Uniunea Asiatica.

  Analistii politici de la noi spuneau ca avem consens pe aderarea la UE. S-au inselat. VORONIN A MINTIT CU INTEGRAREA LA UE PENTRU A-SI LARGI PLAJA DE VOTANTI !!!!!!!!!!!!!!

  Sper ca acum e clar pentru toata lumea,

 2. romanmihaes Says:

  Uniunea eurasiatica este o incercare de a reface URSS, dar nu o sa reuseasca. Nu are nicio sansa absolut.

 3. Comedy Club cu Voronin care este Brejnevul nostru, Uniunea Euroasiatica + Dodon cu Filat | Dor De Basarabia Says:

  […] Blogul lui Roman Mihaies Stiri din aceeasi categorie:Jurnalul unui student basarabean VVreau un Chișinău liber […]

 4. mircea,ro Says:

  Iniţiativa lui Putin de constituire a uniunii euroasiatice,după modelul UE,cred că va avea şansă de reuşită.Nu se va copia tot din occident,pentru că nu este în interesul ţarului dar principiile şi mecanismele economoce şi financiare vor fi preluate identic.Ţinând cont că majoritatea populaţiei din RM vorbeşte limba rusă iar cei mai mulţi dintre ei sunt arondaţi bisericii ortodoxe de rit vechi subordonată Patriarhie Moscovei,propunerea lui Voronin este firească,ţine seama de realitatea din teren.Occidentul este un vis îndepărtat pe când estul se poate realiza imediat.Şi mai este ceva de care Voronin este convins,parcursul RM către Occident va însemna pierderea statalităţi aşa cum este văzută de comunişti.i

 5. SOARE Says:

  Presedintele Putin,

  Nu mai asteapta pomeni dela OCCIDENT.

  Eu cred ca ideea acestei UNIUNI nu este rea de tot in principiu, dar nu stim care va fi filosofia ei. O filosofie europeeana ar face-o foarte atractiva nu numai pentru tzarile foste sovietice dar si pentru tzarile din UNIUNEA EUROPEEANA.

  UE si SUA vor primi un dus RECE.

  Nu este departe timpul cand UE va adera la inventzia presedintelui PUTIN.

  Mai ales acum cand UE se destrama, cand Romania este exclusa din UE sub diferite motive aberante ( tzigani, securitate, curve, etc ) si daca mai adaugam la acestea INDIFERENTA AMERICII pentru tzarile din europa de est,
  cred ca ideea dlui PUTIN trebue analizata foarte serios.

  Insa MALDAFANII sa nu faca imprudentza de a adera la acesta FANTOMA in devenire inainte de a se UNI cu ROMANIA. Mai intai UNIREA trebue realizata , apoi se va analiza eventualitatea Unirii cu Putin.

  Dece APOI ??????????

  Pentruca Basarabia singura va fi primita ca un ORFAN SARAC, fie in UE fie la Putin. Rusia ii primeste pe totzi la sanul ei apoi ii strange atat de tare in bratze pana ii SUFOCA. Deci trebue sa fii TARE si nu slab cand vorbesti cu KREMLINUL.

  DECI interesul MAJOR si IMEDIAT al basarabenilor este UNIREA cu ROMANIA. APOI vom discuta altfel cu oricine.

  Cum ramane cu SCUTURILE ??????? KAKA. Praf in ochi pentru NAIVI.

 6. GALAXIE. Says:

  Domnul Tanase,

  A imbatranit inainte de vreme.

  Acum cand lumea s’a mai desteptat si se nridica pentru UNIREA cu ROmania ,EL, TANASE EROUL nostru , CAPITULEAZA in fatza NECUNOSCUTULUI. SE indoieste de realitatea UNIURII.
  Acest TANASE, care la varsta lui ar trebui sa aiba un entuziasm de tanar de 20 de ani.

  NU ai dreptate Domnule TANASE. Flacara UNIURII devine din ce in ce mai puternica , NIMENI NU O POATE STINGE.
  IAR UNIREA trebue sa aiba loc NECONDITZIONAT si IMEDIAT.

  Priveste si citeste in jur :::::: Totzi dusmanii UNIRII sunt fericiti ca ai cazut INVINS pe BARICADE. Dar bucuria lor va fi de scurta durata.

  ORFANUL SARAC al EUROPEI, care este MALDAFANIA trebue sa-si regaseasca parintzii, are dreptul UMANITAR de NECONTESTAT de a-si regasi PATRIA.

  MALDAFANII au o tzara dar nu au inca O PATRIE. La drept vorbind au o patrie dar POLITRUCII ii impiedica pe MALDAFANI sa o regaseasca.

  ROMANIA asteapta pe basarabeni cu bratzele deschise si cu vointza ferma de a accepta sacrificii pentru INTREGIREA NEAMULUI NOSTRU..

  LASĂ UN RĂSPUNS

 7. Costea Says:

  bun articol, am citit cu multă pasiune… idei corecte aţi menţionat…

 8. George Says:

  Este oare viabila aceasta ideie putinista despre o Uniune Euroasiatica? Sigur ca da! 101% ca poate fi infaptuita in realitate! Stiu si o tara care ar dori sa intre in aceasta uniune in afara de satelitii si lichelele rusesti, acest gunoi al civilizatiei, – aceasta tara la sigur este China… Ei ar fi bucurosi sa capete cai de acces spre imensul spatiu nelocuit al Siberiei. Doar ca atunci marea Rusia ar deveni mica si neinsemnata, iar chinezii le vor face tot ceia ce au facut ei altor popoare.
  Avand in vedere, principiul de baza al UE: extinderea pe intreg continentul europeanpe, nelasand in afara nici o tara europeana importanta, atunci rusii ar mai trebui sa mai invite in Uniunea Euroasiatica,in afara Chinei si tari ca India, Pachistanul, Iracul, Iranul,Coreie si de ce nu Japonia…Ha, ha de doua ori. Rusia va deveni islamista, hindusa sau poate budista. Chiar mii jale de ei si de presedintele lor agramat si minciunos!

 9. marian Says:

  e o prostie aceasta „uniune euroasiatica” … nu ar tine prea mult . o uniune a totalitaristilor ar fi mai mult decat una economica . ar fi neindoios si sfirsitul rusiei … singura sansa pentru rusia este de a se uni cu uniunea europeana , nu cu china … cu o populatie in scadere rusia va fi nevoita sa deschida poarta unui val de zeci de milioane de chinezi dornici sa exploateze bogatiile siberiei . nu va fi o cucerire militara prin forta ci o cucerire economica si demografica .

 10. BARITON Says:

  IN atentzia PROSTILOR.

  De cand Tavaricii KOKO-munisti, fanatici anti – romani, fanatici anti – limba romaneasca, au devenit DOMNI ?????????

  – Donnul VARANOFF, DOMNUl DANDANOFF, DOMNUL TKACIUK, si totzi ceilaltzi de aceeasi teapa ????????????

 11. ORION Says:

  Pentru Domnul DACIAN FELIX,

  Exemplul Germaniei pentru Unirea noastra cu Romania este bine-venit dar prea putzin studiat si amintit in BASARABIA.

  Amintitzi pe buna dreptate ca POLITICIENII Germani au facut UNIREa dar trecetzi sub tacere faptul ca POPORUL german de VEST a fost TOTAL contra UNIRI cu germania de EST. Suntetzi in germania si trebue sa stitzi acest lucru. Iar politicienii germani stiau foarte bine starea de spirit a populatziei deaceea NU S’A recurs la REFERENDUM caci esecul ar fi fost garantat.

  Ce vreau sa spun. Ca nici o unire din lume nu s-a facut prin referendum ci prin VOINTZA politica sau prin fortza armelor.

  DECE ????????

  Caci unirea natziunilàor este un act NATURAL si NU se PUNE la VOT cum nu se pune la vot DACA TREBUE sau nu sa-tzi IUBESTI PARINTZII..

  Deaceea si UNIREA germaniei s-a facut in 24 de ore, caci daca incepeau discutzii in presa ca trebue sau nu unirea, daca consultau parerea celorlalte puteri daca trebue unirea, sau daca trebue sau nu sa se faca referendum, atunci NU s-ar fi ajuns la NIMIC.

  CINE are urechi de auzit, SA AUDA.

 12. SOARE Says:

  Domnule LUPAN,

  Scutul din Romania nu cred ca va urgenta plecarea rusilor din Transnistria caci nimeni din Occident nu o cere, iar din Moldova nu am auzit despre o petitzie in acest sens trimisa la UE, SUA, ONU, NATO de cxtre KOKO-i sau de catre PALIDA ALIANTZA.

  Insa ce cred eu, este ca prezentza trupelor rusesti in Transnistria justifica amplasrea de scuturi americane in Romania si aiurea, dar mai ales in jurul RUSIEI. Dupa cum se vede Rusia vocifereaza dar este cu mainile legate, nu poate contracara aceste operatzii.

  DOAR :::::::::

  Ca rusia sa instaleze scuturi similare in CUBA, CANADA, America de sud pentru a speria SUA si a o OBLIGA sa demonteze toate scuturile sale si sa plece cu ele in America.

  RADETZI degeaba.

  TAVARICI VARANOFF ne invita sa intram intr’o noua capcana,dupa cea numita cu multa pompa ::: CSI. NOUA UNIUNE VAMALA Belarus,etc similara UE. EL ne garanteaza ca astfel problemele transnistreana si cea a PRESEDINTELUI MOLDOVEI vor fi rezolvate IMEDIAT. Dar acest TAVARICI nu spune: CUM ???????

  Va spun eu cum :::::::

  1 ) Tavarici Lupoff prezidant ou FILATOFF daca LUPOFF refuza.
  2 ) Acceptarea ramanerii pe teritoriul Basarabiei a trupelor rusesti:pe timp de 50 de ani cu posibilitate de prelungire a statzionarii SINE DIE. Aceata prezentza a trupelor rusesti in transnistria se va face cu o obligatzie ftza de MALDAFANIA lui VORONOFF, si anume aceea de a interzice prin fortza armelor daca va fi nevoie, UNIREA cu Romania.

  Pe de alta parte se va intari astfel Dependentza GUBERNIEI MALDAFANIA fatza de patria mama – RUSIA, caci ne-am saturat de INDEPENDENTZA.

  URA, URA, URA.

 13. AZUR Says:

  Domnul George Damian,

  Se intreaba in articolul sau ::::: CE VA URMA ???????? in Basarabia, fiind date svarcolirile de astazi, aici sin lume.

  Deci Domnul GeDe isi incheie articolul cu intrebrea “” CE va URMA ????? “”. ORI cititorul asta astepta :::::: ca DOMNUL GD sa-i spuna ce va urma.

  Ce va urma va depinde NUMAI de NOI, DOMNILOR .

  Pentru a fi mai precisi, totul va depinde de DETERMINAREA politrucilor. Mie nu-mi place sa acuz in permanentza le PEUPLE caci DETERMINANT in societate este ceea ce FAC politicienii.

  Ceea ce vedem in prezent este o ezitare permanenta intre EST si VEST, INTRE ocupantul care i-a a exterminat IERI si vestul care se indeparteaza vazand cu ochii. INTRE CSI, instrument de Dominare a Moldovei si UE care demonstreaza fortza sa in raport cu CSI.

  Daca este sa facem o aluzie la EXTREMA STANGA TOTALITARO – KOKO – munista, ei au OCHELARII de CAL , nu vor “” fascisti romani “” , cuvantul “” Identitate Natzionala “” ei nu-l pronuntza NICIODATA din motive leniniste
  Ei vor sa se dilueze in masa SLAVA.

  Atat timp cat FIBRA NATZIONALA de UNIRE cu ROMANIA nu va vibra LA UNISON in pieptul celor din ALIANTA, vetzi fi prada RUSIEI , fara doar si poate.

  Occidentul va impinge spre RUSIA caci Rusia reprezinta interesele UE si nu are niciun interes sa va accepte in UE. ORI MOLDOVA este o ocaziei in aur pentru TOT OCCIDENTUL de a va lasa drept cadou RUSIEI.

  Occidentul nu se extinde spre EST pentru singurul motiv ca Rusia vrea sa-si pastreze influenta iar daca noi occidentalii putem sa -i facem un cadou Rusieei, dece sa nu i-l facem ???????? Un cadou care nu costa absolut nimic pe occidentali. Din contra, un cadou foarte rentabil. TACTICA este sa le punem FATA MORGANA in fatza acestor MALDAFANI iar timpul va decide, dat fiind ca acesti MALDAFANI nu sunt decisi unde vor sa fie si ce sunt.

  CONCLUZIA ?????????

  Politicienii MALDAFANI trebue sa fie capabili sa ia decizii intr-o singura directie si nu sa se dezbine intre pragmatismul UCIGATOR de NATZIUNI si interesele NATZIONALE. Iar acest interes natzional il stiu pana si copiii :::::::: este UNIREA cu ROMANIA .

  Romania este decisa sa cheltuiasca miliarde pentru dezvoltarea Basarabiei, din motive PUR SENTIMENTALE inprimul rand, cum a facut si Germania de Vest cu cea din Est.

  Rusia nu va va da NICIODATA nici o KAPEIKA. pe motive sentimentale ci numai din motive PRAGMATICE . INSA ajutorul pragmatic se plateste forte scump , in bani si IDENTITATE NATZIONALA.

  Daca Istoria nu ne invatza nimic, DISPARITZIA este DESTINUL NOSTRU.

 14. BARITON Says:

  VA PLACE ??????????????

  Daca sunt indivizi carora nu le place deviza :::::: „” Basarabia pamant romanesc „” noi trebue sa o schimbam imediat ::::::

  „” Romania , pamant basarabean „” si toata lumea va fi multzumita.

  Prea KURVITUL Kiril a fost invitat de Prea sfintii apostoli si martiri, FILATOFF, LUPOFF si VARANOFF in Maldafania, Cei trei martiri ai poporului nostru i-au reamintit lui KIRIL victimele regimului KOKO-munist pe aceste pamanturi, sutelele de mii de mortzi si deportatzi drept care sfantul apostol Lupoff i-a inmanat Prea curvitului cea mai inalta distinctzie a Republicii Fantoma Maldafania..

  Dupa aceea au urmat si alte schimburi de cadouri si TINIKELE sfinte intre Martiri si invitat.

  Este adevarat ca presa este plina de jalnice justificari ale politrucilor nostri pentru SERVILISMUL manifestat fatza de OCUPANT dar , fara doar si poate politrucii sunt foarte fericitzi de aceasta vizita .

  Si am aflat din surse demne de incredere ca TAVARICI FILATOFF s-a inscris la o renumita scoala de dans din KISINEFFF pentru a se perfectiona in a dansa KAZACIOKUL in PIATZA Rosie in nfiecare an. Acest gest va fi foarte apreciat acolo departe , la KREMLIN.

  Ne intrebam in ce directzie este IMPINSA MALDAFANIA de politrucii care au condus-o si care o conduc acum.

  NU SE VEDE ????????????????

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: