De ce Filat arunca cu bombe „nucleare” in AIE?

Conferinta de presa de ieri a Premierului, urmata de participarea la emisiunea Fabrica, s-a dorit a fi o intrare tare in noul sezon politic de toamna- iarna.
Premierul a declarat ca, citeva banci au fost tinta  unor atacuri de tip rider, pina aici totul e bine, insa a mai declarat ca actiunile trebuie returnate proprietarilor adevarati, si astfel  s-a antepronuntat, incalcind principiul separarii puterilor in stat, aratind care este solutia corecta din punctul sau de vedere si plasindu-se de partea unei parti in conflict.
Este adevarat ca legislatia RM este imperfecta, si trebuia de intervenit pentru modificarea acesteia, astfel incit sa se obtina mai intii avizul obligatoriu al BNM in cazul instrainarii de actiuni, in rest insa nimeni nu are dreptul sa influienteze un litigiu intre doua sau mai multe parti in conflict, si doar instantele judecatoresti , sunt cele care au dreptul sa stabileasca adevarul.

Chiar la debutul emisiunii Fabrica, Filat a declarat ca alegerile parlamentare anticipate ar putea fi o catastrofa pentru R.Moldova.

Chiar asa? Catastrofa? In ultimii doi ani, incepind cu 5 aprilie 2009, in RM au fost petrecute cinci campanii electorale, trei parlamentare, la 5 aprilie si 29 iulie 2009, si 28 noiembrie 2010. Apoi am avut un referendum constitutional la 5 septembrie 2009, si alegeri locale la 5 iunie 2011 – si R.Moldova este vie si nevatamata!

Altceva este ca PLDM a scazut dramatic de la 28 noiembrie 2010, cind a acumulat circa 29%, coborind la circa 22% la alegerile locale din 5 iunie, si asta mai degraba il sperie pe Filat si il face sa caute solutii, chiar si nefavorabile de alegere a sefului statului impreuna cu comunistii.

La un moment dat Igor Botan ingrozit de dezvaluirile lui Filat, care a prezentat un set de materilale, erijindu-se in pozitia de procuror-acuzator, a declarat ca din cuvintele lui Filat reese ca AIE este periculoasa pentru R.Moldova!

Incepind cu 12 iulie 2011, de la renumita adresare catre cetateni a Premierului, acesta a lansat o serie de laude atit PCRM in general, cit si lui Voronin in special, crezind in naivitatea sa ca Voronin e fraier, si il va alege Presedinte al tarii.

Drept raspuns la avansurile lui Filat, mai intii Voronin a declarat ca Greceanii este in continuare candidatul PCRM la functia de sef al statului. Asta bineinteles ca i-a suparat pe membrii si simpatizantii PLDM, dar au incercat sa o transforme in gluma, comentind in sensul ca poate Voronin a glumit.

Apoi astazi 6 septembrie reprezentantii PCRM i-au mai administrat lui Filat tocmai doua lovituri dureroase.

In primul rind deputatii PCRM, au atacat la Curtea Constitutionala, recentele modificari ale legislatiei, operate prin angajarea raspunderii Guvernului.

Dar lovitura cea mare a venit din partea lui Tkaciuk, Sova si Petrenko, care au acuzat la o conferinta de presa, ca intilnirea lui Filat si Smirnov de la 9 septembrie, poate sa duca la dezintegrarea teritoriala a R.Moldova.

Care este logica demersurilor lui Filat? Pe de o parte ataca colegii din AIE, crezind ca astfel ii face prieteni pe cei din PCRM, dar comunistii la rindul lor nu apreciaza complimentele Premierului si ii aplica lovitura dupa lovitura.

Poate ca Premierul ar trebuie sa se determine in sfirsit, cu cine va merge mai departe, cu AIE sau cu PCRM?

Alta solutie nu exista.

P.S.

Ceea ce face Filat si unii comentatori afiliati, se numeste – Justitie la televizor, si nu e bine. Nu e corect sa te substitui puterii judecatoresti, sa dai verdicte, si sa dai sentinte, pentru ca nu ai dreptul. Ce fel de justitie independenta dorim dupa aceasta? Subiectele legate de actul de justitie trebuie discutate in asa fel , incit sa fie respectat dreptul constitutional la prezumtia neinovatiei si dreptul la replica.

Reclame

25 răspunsuri to “De ce Filat arunca cu bombe „nucleare” in AIE?”

 1. thracus Says:

  o analiza pertinenta! filat s-a incurcat si nu stie ce sa faca

 2. dan Says:

  Roman am o intrebare la ce tii mai mult la AIE sau la Moldova?

 3. Catalina Says:

  Filat merita sanctionat de electorat. Dansul a bagat sub pres mai toate promisiunile electorale. Abia astept sa mai avem o campaie…
  Bravo pentru comentariu!!! au ramas putini comentatori necolorati in RM :)) si de aia esti atacat Romane!

 4. Mihai Says:

  AIE – reprezintă formula ideală a stagnării şi mafiotizării statului, o alianţă PLDM – PCRM, este astăzi puţin probabilă.
  Pronosticul este unul: Liderii AIE, ca şi legendarul Moisei, vor purta poporul 40 de ani prin deşerturi, ca în consecinţă, să ajungă doar ei în RAI…

 5. Angel Bitca Says:

  lasati politica aratati real ce faceti ca sa n e protejati drepturile de la autoritati ! se primeste ca DVs sunteti avocat al PL si PD! fuuuuuu

 6. dan Says:

  De ce Filat arunca cu boambe in AIE? Banii si puterea

 7. romanmihaes Says:

  Ceea ce face Filat si unii comentatori se numeste – Justitie la televizor, si nu e bine.Nu e bine sa te substitui puterii judecatoresti, sa dai verdicte, si sa dai sentinte, pentru ca nu ai dreptul. Ce fel de justitie independenta dorim dupa aceasta?

 8. palade Says:

  „…ma simt singur” V. Filat
  Cat e de patetic acest personaj.
  Ne povesteste ca este inconjurat de dusmani si raufacatori.
  Si el ? Salvatorul natiunii, lupta de unul singur pentru „tara si popor”.
  Inca putin si vomit.

 9. Tatiana Chitoroga Says:

  Acuma, ceva timp spuneam ca alianta are nevoie de”talaghiri”,acuma mi-e teama ca ar putea avea nevoe intraga tara, din pacate.

 10. misha Says:

  ca sa ai tu ce comenta bai Mihaes. Tu parca mai daunazi meunai ca este o problema de securitate in cazul bancilor. Acum cand vine Filat si „iti fura„ ideile, gata el este rau si face justitie.

 11. Perju Says:

  – E rău că s-a furat cîteva % din acţiunile a 4 bănci. Bănci particulare.
  – Dar, de ce nu se revoltă, deacuma nimeni, că prin „prihvatizări” s-au furat bunurile statului (a tuturor cetăţenilor RM care au devenit cei mai săraci din Europa)? Cum au devenit multmilionari şi miliardari în Euro „trei de alde Vlad” – VLAD Voronin, Plahotniuc şi Filat. (Cu ce este mai rău Plahotniuc ca Voronin şi Filat!?). Dar pe lîngă aceştea mai sunt Sangheli, Roşca,……. Şi nimeni nu este tras la răspundere, cu excepţia celui ce „fură o găină”
  – Dar, de ce nu se revoltă, deacuma nimeni, că Rusia a furat (a ocupat prin războiul ruso-moldovenesc din 1992 luptînd împotriva limbii române şe grafiei latine) 1/3 din teritoriul RM!? Pentru aceasta Rusia este declarată „Aliat strategic” (un fel de „cel mai bun prieten”)

 12. Vicu Says:

  Nu am inteles titlul comentariului…sau asa,sa fie mai mai de rating…
  unde sunt „boambele nucleare”?

 13. Nick Says:

  Dl. Mihaes,

  Alegerile locale au avut loc la 5 iunie 2011.

 14. NICOLINA Says:

  NUMAI ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 ESTE UNICA NOASTRA SANSA DE SALVARE DE SUB OCUPATIA RUSO-COMUNISTA SI MAFIA LOCALA SI STRAINA !

 15. afganet Says:

  nu pot intelege un lucru-de ce occidentul are cea mai mare incredere in filat,dar in moldova toti au sarit in capul lui.moldovanul nu stie sa aprecieze ce are ,nemultumitului i se ia darul.bate si tu d.mihaes in el,caci faci jocul cuiva.toate mijloacele sunt bune pentru a ajunge in politica

 16. xiromant Says:

  Plahotniuc nu se joaca cu papusile. Confirmat 100% http://hotnews.md/articles/view.hot?id=12660

 17. vasile Says:

  Alegeti, ori fapte bune ori vorba goala.Caci in scarpinat de limba va poate trece viata.

 18. ion barb Says:

  Eh, Lenocika, Lenocika,si cind te-o calari odata Buhaiesu, mult vei vorbi de bine Mihaesu…

 19. ABC Says:

  Mai afganet, se vede ca esti limitat.
  Nu-ti baga mai nasul daca „NU POTI INTELEGE…”

 20. NICOLINA Says:

  RE-VENIREA LA UNIREA MOLDOVEI DE EST CU ROMANIA :

  Val Butnaru: ” Avem „ţară”. Ce facem cu ea ? ” (II)
  Jurnal, 9 Septembrie 2011.
  ———————————————————————
  “Acum două săptămâni, am scris un articol cu acest titlu în care spuneam că, în condiţiile în care clasa politică nu e în stare să propună, timp de 20 de ani, o idee de ieşire din mizeria în care ne aflăm, singura soluţie pe care o văd este integrarea R. Moldova în circuitul economic al României, astfel ca acest teritoriu să se numească Regiunea Sud-Est”.
  —————————————————————————
  cititi continuarea aici:
  http://ziar.jurnal.md/2011/09/09/val-butnaru-avem-%E2%80%9Etara%E2%80%9D-ce-facem-cu-ea-ii/#more-14296

 21. BARITON Says:

  VOCEA DOMNULUI BUTNARU este noua si are rezonanta unui TUNET de inceput de MILENIU.

  Dela discursul VAG si UNANIM al POLITRUCILOR APATRIZI din PCRM si ALIANTA
  auzim o noua abordare a elementului romanesc pe principiul BUNULUI SIMT, pe principiul STIINTIFIC al intereselo profunde ale moldovenilor.

  Pozitionarea indecisa si fricoasa a politrucilor, cand spre CSI, cand spre EUROPA, incapacitatea lor de a recunoaste cine sunt pentru a satisface stapanii de ieri si astazi ai moldovei, ne mentin tara in mizerie, saracie si in ignoranta despre ceeace suntem.

  Domnul Vlad BUTNARU pune problema PRIMORDIALA a DISCUTIEI PUBLICE pana in cercurile cele mai de jos ale populatiei despre adevarul stiintific al unitatii noastre ca NEAM cu ROMANIA.

  Ori aceasta discutie cu poporul, KOKO-ii o interzic pe toate caile de peste o jumatae de secol, iar Alianta o interzice deasemeni sub pretextul PERFID ca „” SE da apa la MOARA KOKO-ilor daca discutam despre UNIRE si ndespre identitatea noastra romaneasca „”.

  Domnul Vlad Butnaru spune CLAR si VERDE IN fata ca suntem Romani si nu cauta tertipuri ca POLITRUCII Chisinaului pentru a amana SINE DIE orice discutie despre UNIREA cu ROMANIA.

  DECE aceasta opzitie dementiala a KOKO-ilor ?????????

  Pentruca KOKO-ii stiu ca orice discutie in popor va deschide capul ignorantilor si va duce la pierderea influentei LOR in masa PROSTILOR.

  Cu cat elementul romanesc se afirma mai puternic in Basarabia cu atat mai mult se manifesta atacurile FURIBUNDE ale KOKO-ilor in pierdere de viteza dar platiti din EXTERIOR, ca DANDANOFFF, VARANOFF si ceilalti.

  SUNT SIGUR ca adevarati EROI ca Vlad Butnaru exista sute si mii in moldova. Ei trebue sa ridice capul sus si sa se manifeste cu CURAJ.

  PATRIA are nevoie de ei ACUM.

 22. Razvan Says:

  Roman,
  Logica dumneavoastra cu referire la atacurile rider schiopateaza foarte si foarte rau. Chestia cu „sa avem incredere in justitie” am auzit-o ani la rand de la comunisti, acuma o aud de la tot felul de persoane politice care controleaza justitia. Pai bine, poti sa ai incredere in justitie si sa nu-ti permiti sa te pronunti intr-un fel sau altul atunci cand justitia functioneaza. La noi insa totul e putred si asta o stie fiecare cetatean de rand. Pai de ce iesiti atunci dumneavoastra si ne spuneti sa avem incredere, atunci cand si dumneavoastra nu aveti incredere in ea. Mai mult ca atat, Premierul a fost in drept sa spuna acest lucru pentru ca prin anvergura si gradul de sofisticare aceste atacuri au reprezentat un grav pericol de securitate financiar-bancara a tarii. Nu putem fi cu totii naivi si sa acceptam ca daca un judecator corupt din Causeni a emis o hotarare hoteasca atunci asta e. Acel judecator trebuie bagat in puscarie pentru asa ceva. Situatia e mult mai grava decat o schitati dumneavoastra si va avea repercursiuni extrem de negative asupra mediului investitional de la noi.

 23. ORION, Says:

  BESTIA ROSIE.

  Numele :::::::: Greceanai. Rusificat.
  Care era numele parintilor ei inainte de deportare in SIBERIA ??????????????

  Niciun regret pentru suferinta parintilor ei. Nicio condamnare a asasinilor parintilor ei si a sutelor de mii de compatrioti. Acepta cu o seninatae criminala sa lucreze pentru ASASINII neamului ei.

  GRECEANAI, KOKO-oaia cu privire de asasin bolsevic si cu inima de sanghinar ROSU.

  I se pare ca romana si moldoveneasca sunt limbi identice Nu este inca sigura. Dar este sigura ca ststalitatea sa fie pastrata si nu cumva sa se piarda.

  Persoana care i-a luat interviul a uitat sa-i puna intrebarea daca este pentru UNIREA Basarabiei cu Romania.

  Constat cu stupoare ca TOTI jurnalistii MALDAFFANI dela declararea independentei evita cu o regularitate matematica sa puna 2 chestiuni tuturor politicienilor MALDAFFANI:::::::::::
  1 ) Daca sunteti favorabil UNIRII cu ROMANIA.
  2 ) Daca sunteti de acord cu concluziile ISTORICILOR precum ca Maldaffanii sunt romani.

 24. ARVINTE Says:

  Concurs “Limba română în Basarabia”. Premiu: 500 euro !
  ———————————————————————––––––
  Premiul acestui concurs este asigurat de
  “Departamentul pentru Românii de Pretutindeni”
  condus de Secretarul de Stat Eugen Tomac
  / basarabean de la Cetatea Alba /
  din guvernul României de la Bucuresti.
  http://www.dprp.gov.ro/
  N.B.
  O sugestie:
  pentru o mai buna transparenta, trimiteti articolele Dvs.
  direct si la Bucuresti sau lasati-le si pe pagina Internet
  a Departamentului ca comentarii.
  Pentru a evita orice dubii de participare prin mijlocitori !
  Iata adresa e-mail a Departamentului respectiv:
  drp@dprp.gov.ro

  Coordonator al concursului:
  /fara publicitatea necesara in mass-media din RM ! /
  jurnalistul George Damian de la ziarul “Timpul” din Chisinau
  /ziarul lui Costache Tanase care nu publica nici o informatie
  despre concursurile acestea ! Oare de ce ? /

  perioada de inscriere:
  record -maraton- graba -nemasurata:
  10-25 septembrie 2011 :
  http://www.blog-pentru-basarabia.ro/concurs-limba-romana-in-basarabia-premiu-500-euro-850/

 25. PERPLEX Says:

  KURIOSS.

  Dandanofff de indata ce ara o chestiune de pus privind STATALITAT–naia scumpei sale republici MALATOVNAIA – GUBERNIA, alearga sa se consulte la MASKVA. pentru ajutor KANKRET.

  BARANOFF, de indata ce vede ca „” FAKCISMUL „” romanesc se manifesta prin expresii de genul ::::::::: ISTORIA ROMANILOR si LIMBA ROMANEASCA si mai ales aparitia afichelor:::::: BASARABIA PAMANT ROMANESC, prin sate, alearga la MASKVA sa ceara ajutor KANKRET.

  Acesti 2 korifei ai antiromanismului sunt intr’o frenezie DIABOLICA caci vad ca ideile despre UNIRE incep sa prinda radacini pe MOSIA LOR, scumpa malatovnaia – gubernia.

  Le recomand sa stea linistiti sa vada rezultatul discutiilor MERKEL-MEDVEDEV privind TRANSNISTRIA caci aceasta mare prietenie ruso – germana de ultima ora poate sa le aduca surprize foarte placute celor 2 korifei.

  PS. ( nu cumva sa pronuntati „” NAZISMUL „” caci batranul miliardar sare in sus ca ars ).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: