Pentru R. Moldova este importanta asigurarea stabilitatii sistemului financiar-bancar

Pentru R. Moldova este importanta asigurarea stabilitatii sistemului financiar-bancar, inclusiv, securitatea investitiilor si activelor in domeniu, de care depinde credibilitatea tarii in fata partenerilor externi.

Asa cum se stie déja, in cazul UniversalBank este vorba de dispute intre actionari din Rusia, fiind vorba, ca si in cazul MAIB, de decizii luate in judecatoriile rusesti , iar judecatoria din R.M. a legiferat  deciziile pe teritoriul R.M. conform acordurilor semnate de tara noastra.

Astazi la o conferinta de presa Roman Usatii, care s-a prezentat drept reprezentantul noilor proprietari ai băncii, a declarat ca tranzacţia privind cumpărarea de către compania MB Limited a pachetului majoritar al Universalbank a fost perfect legală.

Dinsul a mai declarat ca Banca a fost cumpărată în contul unei datorii de 5,5 milioane de dolari SUA pe care le datora fostul proprietar al băncii Gherman Gorbunţov unei firme ruseşti.

Operatiunile de adjudecare in instanta a actiunilor sunt, de fapt, ceva frecvent in toata lumea si tin de relatiile intre actionari, statul avind obligatia sa vegheze la legalitatea acestora.
A fost sau nu, asa-numitul atac raider  in primele zile ale lui august, sau a fost actiune legala, trebuie sa stabileasca organele abilitate si instantele judiciare.

In aceste cazuri la interventia actionarilor deposedati, in special slovaci, au intervenit si investitorii, dar si factori de la Bruxelles, si  atunci Premierul a convocat Comisia pentru stabilitatea financiara si au urmat masuri de modificare a legislatiei.
In sedinta Executivului,  toți miniștrii au votat un proiect de lege prin care se mentionează, că orice tranzacții de genul celor întimplate la MAIB și UniversalBank trebuie să fie aprobate de Banca Națională a Moldovei.
In plus s-au facut modificari la CPC, prin care se vor admite la executare doar hotaririle irevocabile.

Proiectul, cu titlul de asumare a răspunderii în fața Parlamentului, a fost votat de toți exponenții guvernării, exemplu de conlucrare eficienta in AIE.

Drept raspuns, Delegația UE în R. Moldova a emis  un comunicat în care salută decizia Guvernului de adoptare a proiectului de lege ce vizează „securitatea tranzacțiilor pe piața de valori imobiliare”.

Nu vom putea sa atragem investititori straini in tara noastra, daca nu vom avea o legislatie euroconforma in domeniul financiar-bancar.

Reclame

11 răspunsuri to “Pentru R. Moldova este importanta asigurarea stabilitatii sistemului financiar-bancar”

 1. Nume Says:

  E „Renat Usatii” si nu „Roman Usatii”

 2. Victor Gurău Says:

  Cum de nu ai învinuit comuniştii de tranzacţia dubioasă?

 3. Iulia Says:

  Deschide-ti pagina agentiei Info-Prim.md din 3 iunie 2011 unde la conferinta de presa organizata de Fundatia „Dreptul si Democratia” este acuzata BC „Mobiasbanca” -Groupe Societe Generale” SA de actiuniele ilegale intreprinse de actionarii majoritari straini, sustinute de Banca Nationala si Comisia nationala a Pietei Financiare a RM. Banca franceza in a. 2007 cu „investitiile sale straine” de 240 milionale lei a intrat in posesia BC „Mobiasbanca” cu active de 2 miliarde de lei. Sint dispusa sa pun la dispozitia surselor massmedia toate actele pentru concluzii corecte referitoare la activitatea bancii, care timp de 14 ani consecutiv a fost scutita de plata impozitului pe venit in valoare de 50-80 procente. Societatea civila, urmare acestei politici economice, mai poate astepta un nivel de trai decent ?

 4. SOARE Says:

  TAvarici DANDANOFF,

  S-a urcat pe cai salbateci sa biciuiasca pe Dl Ministru gagauz ( mi se pare ) din ALIANTA, LEANCA , pentruca acesta a acceptat o vizita de lucru in RoMANIA.

  Daca Ministrul Leanca ar fi acceptat o vizita de lucru la Parlitii din Vale langa Moscova, TAVARICI DANDANOFF ar fi jubilat..

  Deduce TAVARICI DANDANOFF ca Dl LEANCA s-ar fi declarat in mod implicit ROman , ceeace ce , in opinia KOKO-iului, este o crima. Aceasta muzica o auzim de mult timp dar KOKO-iul o repeta pana la saturatie.

  Inrealitate TAVARICI DANDANOFF este ingrozit de faptul ca sloganul :::::::::::::: „” Nu vorbiti de UNIRE si ca sunteti roman caci dati apa la moara KOKO-ilor „” nu mai are niciun efect si deci lumea declara deschis ce sunt si ce vor, si chiar ministrii merg la sedinte de guvern in Romania FARA COMPLEXE.

  In ce ma priveste eu va spun ca , cu o floare nu se face primavara.
  Ministrii MALDAVANI se dezbat inca intr’o nebuloasa sovieto- koko-munista, cu un picior in CSI si cu celelalt in baltoaca, vorbesc inca de „” LIMBA „” dar nu de „” limba romana „” caci acest cuvant „” roman ” le arde inca limba.

  Cat despre UNIREA cu ROMANIA ne trebue unSTEFAN cel MARE sau un MIHAI Viteazul, basarabeni.

  Ce face insa tineretul ???????? Nu numai Romania dar si Europa si America asteapta ca ei sa preia drapelul aspiratiilor romanesti si occidentale.

 5. dan Says:

  va urma )))

 6. Dumitru Says:

  Plohotniuc si voronin stim ca au cate o banca…dar filat are vreo banca? 🙂

  http://www.Tv.RadioMd.net

 7. =SATUL PELINIA= Says:

  NUMAI ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE NE ESTE SALVAREA !

 8. xyz Says:

  In batalia dntre predintele Romaniei si personalul didactic al acestei tari, batalie in care primul, un scorpion nativ care isi respecta zodia, tine mortis ca sa demonstreze ca cei din urma, adica profesorii romani, sunt cei ma i tampiti din Europa, au aparut si primele cazuri de „victime colaterale”. Un absolvent de liceu din Timisoara, originar din Republica Moldova, s-a sinucis pentru ca nu a luat bacalaoreatul nici a doua oara. Si era un elev de nota 10 la limba romana. Cam asta este Romania lui Traian Basescu. Oare cand o sa va treziti voi basarabenii din reveria numita „fratii de peste Prut”.

 9. BARITON Says:

  VOCEA DOMNULUI BUTNARU este noua si are rezonanta unui TUNET de inceput de MILENIU.

  Dela discursul VAG si UNANIM al POLITRUCILOR APATRIZI din PCRM si ALIANTA
  auzim o noua abordare a elementului romanesc pe principiul BUNULUI SIMT, pe principiul STIINTIFIC al intereselo profunde ale moldovenilor.

  Pozitionarea indecisa si fricoasa a politrucilor, cand spre CSI, cand spre EUROPA, incapacitatea lor de a recunoaste cine sunt pentru a satisface stapanii de ieri si astazi ai moldovei, ne mentin tara in mizerie, saracie si in ignoranta despre ceeace suntem.

  Domnul Vlad BUTNARU pune problema PRIMORDIALA a DISCUTIEI PUBLICE pana in cercurile cele mai de jos ale populatiei despre adevarul stiintific al unitatii noastre ca NEAM cu ROMANIA.

  Ori aceasta discutie cu poporul, KOKO-ii o interzic pe toate caile de peste o jumatae de secol, iar Alianta o interzice deasemeni sub pretextul PERFID ca „” SE da apa la MOARA KOKO-ilor daca discutam despre UNIRE si ndespre identitatea noastra romaneasca „”.

  Domnul Vlad Butnaru spune CLAR si VERDE IN fata ca suntem Romani si nu cauta tertipuri ca POLITRUCII Chisinaului pentru a amana SINE DIE orice discutie despre UNIREA cu ROMANIA.

  DECE aceasta opzitie dementiala a KOKO-ilor ?????????

  Pentruca KOKO-ii stiu ca orice discutie in popor va deschide capul ignorantilor si va duce la pierderea influentei LOR in masa PROSTILOR.

  Cu cat elementul romanesc se afirma mai puternic in Basarabia cu atat mai mult se manifesta atacurile FURIBUNDE ale KOKO-ilor in pierdere de viteza dar platiti din EXTERIOR, ca DANDANOFFF, VARANOFF si ceilalti.

  SUNT SIGUR ca adevarati EROI ca Vlad Butnaru exista sute si mii in moldova. Ei trebue sa ridice capul sus si sa se manifeste cu CURAJ.

  PATRIA are nevoie de ei ACUM.

 10. ORION, Says:

  BESTIA ROSIE.

  Numele :::::::: Greceanai. Rusificat.
  Care era numele parintilor ei inainte de deportare in SIBERIA ??????????????

  Niciun regret pentru suferinta parintilor ei. Nicio condamnare a asasinilor parintilor ei si a sutelor de mii de compatrioti. Acepta cu o seninatae criminala sa lucreze pentru ASASINII neamului ei.

  GRECEANAI, KOKO-oaia cu privire de asasin bolsevic si cu inima de sanghinar ROSU.

  I se pare ca romana si moldoveneasca sunt limbi identice Nu este inca sigura. Dar este sigura ca ststalitatea sa fie pastrata si nu cumva sa se piarda.

  Persoana care i-a luat interviul a uitat sa-i puna intrebarea daca este pentru UNIREA Basarabiei cu Romania.

  Constat cu stupoare ca TOTI jurnalistii MALDAFFANI dela declararea independentei evita cu o regularitate matematica sa puna 2 chestiuni tuturor politicienilor MALDAFFANI:::::::::::
  1 ) Daca sunteti favorabil UNIRII cu ROMANIA.
  2 ) Daca sunteti de acord cu concluziile ISTORICILOR precum ca Maldaffanii sunt romani.

 11. Anunturi imobiliare Says:

  Anunturi imobiliare…

  […]Pentru R. Moldova este importanta asigurarea stabilitatii sistemului financiar-bancar « Roman Mihăeş[…]…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: