Limba romana este limba oficiala in R.Moldova, Romania si Uniunea Europeana

Repostez articolul scris un an in urma, despre legea din 1989 cu privire la limbile vorbite pe teritoriul RSSM!, si atrag atentia deputatilor din Parlament, ca nu s-a schimbat nimic in acest domeniu.

Conform legii din 1989 cu privire la functionarea limbilor vorbite – locuim in URSS si RSSM!

De romanmihaes, 30 august, 2010.

La 31 august sarbatorim ca de obicei cu mult fast ziua limbii romane. Recunosc in fata intregii lumi, ca iubesc limba romana si ma mindresc cu faptul ca este limba oficiala a R.Moldova, Romaniei si Uniunii Europene.
Politicienii, deputatii si ministrii, mai ales cei care fac parte din natiunea titulara, iarasi vor declara cit de mult iubesc limba romana si cit de mult fac ei pentru promovarea acesteia. Am recitit astazi legea din 1989 “cu privire la functionarea limbilor vorbite” si mi-am dat seama cit de minciunosi sunt parlamentarii, care declara ca iubesc limba romana si sunt patrioti a neamului. Multi dintre ei, viseaza probabil sa li se instaleze monumente postmortem.
Culmea, conform legii in vigoare, mai exista RSSM si URSS!
Aici as mai dori sa amintesc ca si Constitutia trebuie modificata, ca sa fie scris clar ca limba de stat sau oficiala este limba romana.

Citeva intrebari  pentru deputatii in Parlament.

1.Stimati deputati : – Stiti voi oare ca in prezent in R.M. este in vigoare legea din 1989 cu privire la functionarea limbilor vorbite, cu toate imperfectiunile , datorate timpului in care a fost adoptata?

2. De ce dupa adoptarea Constitutiei din 1994,  in care este stipulat ca limba romana/modovenesca este unica de stat, legea din 1989 cu privire la functionarea limbilor vorbite nu a fost redactata sau adoptata intr-o redactie noua?

3. De ce nu este ratificata de catre Parlamentul R.M. “Carta europeana a limbilor regionale sau minoritare”, care ar reglementa toate problemele in acest domeniu? Acest document prevede un sir de masuri practice pentru protectia si sustinerea limbilor minoritare pe teritoriile unde locuiesc compact.

Cititi si va cruciti oameni buni ce lege avem si cum respecta deputatii limba materna.

LEGE Nr. 3465

din  01.09.1989

cu privire la funcţionarea limbilor vorbite
pe teritoriul RSS Moldoveneşti

Publicat : 01.10.1989 în B.Of. Nr. 9     art Nr : 217

https://romanmihaes.wordpress.com/2010/08/30/conform-legii-din-1989-cu-privire-la-functionarea-limbilor-vorbite-locuim-in-urss-si-rssm/#more-1101

36 răspunsuri to “Limba romana este limba oficiala in R.Moldova, Romania si Uniunea Europeana”

 1. Stalinus Says:

  pai RSSM NU MAI EXISTA !

 2. Liviu Says:

  Si in Voivodina limba romana este limba oficiala 😀

 3. doru Says:

  Asteptam de la PL sa lupte pentru limba romana!daca nu – votam alt partid proromanesc

 4. misha Says:

  da, mare smeker mai esti! 22 de ani un urma toti vorbeu asa cum au scris lejea… uita-te la seful tau de partid cum vorbea atunci, fix cum scrie in leje. Da tu, mare hitru, vii dupa 21 de ani si scoti perle si inca le si mai repeti, sen ca esti lipsit de inspiratie. Nu iti convine, fa lobby si scrie o noua lege, da nu sta si matahani atata de gura pe la TV si scrie prostii pe bloguri.

 5. cleo Says:

  aceasta nu este valabila pentru ca vine in contradictie cu art.7 al Constitutiei RM
  Nu exista dreptate fara adevar.

  Cred ca ajunge 20 de ani fiind introdusa pe etape.
  Eu astept de la toata AIE nu numai de la PL sa faca schimbarile cuvenite (pentru ca limba vorba de M.Lupu si V. Filat nici pe aproape nu e de cea „moldoveneasca” de acum 25 ani),incep sa zambesc numai imaginandu-mi cum le-ar sta vorbind acea limba.

 6. Lmarian Says:

  Actualii decidenți politici, deși deținând o majoritate simplă, democratică și deliberativă (totuși!) în parlament, nu au catadicsit să se atingă de punctele nevralgice, cu impact axiologic și identitar major, din actuala constituție anacronică, moștenită de la agrarienii comuniști (mă refer la art.13 privind limba ”de stat” moldovenească, la cel cu ”neutralitatea” comodă forțelor din est și la cel cu statutul special și ”interetnic” al limbii ruse), inventând mereu scuze, justificări și pseudoargumente mincinoase în fața alegătorilor. Mai mult. Ei nu s-au atins nici măcar de hotărârea parlamentului comunist din anul 2004, dacă nu mă înșel, care legifera dreptul agenților economici de pe teritoriul RM de a decide singuri în ce limbă să-și facă publicitate în spațiul public și în mass media.

 7. Soliman Says:

  Pt. domnul DORU,
  „Asteptam de la PL sa lupte pentru limba romana. Daca nu,votam alt partid proromanesc” .

  Mai,ce categoric si… frumos suna!! A gol, dar ma rog… E posibil sa fii un votant al PL. Si , tocmai de aceea te intreb: dumneta cum lupti pentru asta? Stai cu bratele incrucisate si … impui altora sa faca… ce? Sa urle la stele de unul singur sau cu vreo 2-3 pe langa el? De pilda , iti pun o intrebare ff concreta: azi a afost o mini demonstratie in favoarea si promovarea limbii romane in PMAN . Cred ca stii.
  Ai fost prezent? Ai avut vreun baner in mana? Stii cati participanti au fost din cei 1000 anuntati? Vreo 200, potrivit Jurnal de Chisinau. Ei, ce zici?

 8. cleo Says:

  … cuvantul „neutralitate” din Constitutie comoda tuturor numai nu R.Moldova
  oare membrii pcrm vor reactiona „neutru” daca cineva le-ar turna o caldare de rahat in cap?
  si ceilalti tac pentru ca le convine aceasta situatie.

 9. Soliman Says:

  Pt Liviu,
  ai dreptate si pot sa confirm . Pt ca fiind banatean ajung cateodata si prin Serbia. Ei vorbesc si se manifesta in romana ca la mine acasa. Sunt vreo 30 de mii de suflete. Cand e vorba insa de romanii timoceni, pe care sarbii nu-i recunosc oficial , spunandu-le vlahi, (care … nu sunt romani vezi doamne,) se schimba si intre romanii voivodiceni, situatia. nu stiu care sunt mai mari presedinti, consuli sefi, sefuti si alte cele Ma rog, tot dichisul !!Ca la romani, nu? Unde-s doi, unul e sef !! Exact asa e si in Basarabia. Din pacate. Si atunci , te intreb Liviule, sa nu-si bage dracul coada?

 10. Soliman Says:

  PS- tot pt Liviu
  Romanii timoceni sunt vreo 400.ooo (poate mult mai multi cu cei din Bulgaria) grupati in 232 de localitati si 2 orase. Vorbesc aproape ca si oltenii(subdialectul oltenesc), dar te intelegi perfect cu ei. Temperamentul e si mai latinesc decat al nostru. Am vazut acolo un cimitir intr-un sat romanesc suta la suta,unde nu exista niciun nume gravat pe cruci!! Am ramas uluit!! Cand am intrebat de ce, mi s-a spus ca ei sunt romani si nu vor sa li se scrie numele in sarba si nici sarbizate!! Fiecare familie are insa gravate pe cruci niste semne anume pt identificare. Un fel de raboj.

 11. Liviu Says:

  Salutari din Moldova romaneasca 😀

  In ceea ce priveste Voivodina, mi se pare ca trebuie sa le multumim maghiarilor de acolo pentru faptul ca si romanii se bucura de niste drepturi. Serbia doreste intrarea in UE, iar Romania e printre tarile care nu recunosc independenta Kosovo. Cred ca tara noastra nu-si foloseste toate atuurile in negocieri, astfel incat sa determine partea sarba sa-si reevalueze politicile privind romanii timoceni.

  Liderii din Republica Moldova de ce nu sunt preocupati de romanii de pretutindeni? Numai Romania sa-i sprijine pe timoceni, aromani si pe altii?

 12. Soliman Says:

  Dragii mei ,
  Cred ca sosit momentul cel mai propice al unei seriozitati politice autentic romanesti in Basarabia. Niciun partid politic nu are in denumirea sa vizibil acest lucru. Deci intemeirea PARTIDULUI UNITATII ROMANESTI DIN BASARABIA cred ca se impune de la sine. Si inca fara intarziere. Pana nu este prea tarziu.

 13. Mircea Popescu Says:

  Pe blogul „Diaspora si Reintregirea” (http://mipopescu.wordpress.com) a aparut „Unionism de parada”.
  Acest articol poate fi preluat cu indicarea sursei.

 14. =ANCUTA= Says:

  NUMAI RE-STABILIREA, RE-ACTUALIZAREA, RE-CONFIRMAREA, RE-CONTINUAREA A” ACTULUI UNIRII” PT. TOTDEAUNA A BASARABIEI
  CU ROMANIA VOTAT DE SFATUL TARII DE LA CHISINAU IN 1918
  SI CONFIRMAT DE MARILE PUTERI
  ESTE UNICA NOASTRA SALVARE SI SCAPARE
  DE SUB OCUPATIA RUSO-COMUNISTA!

 15. Victor Gurău Says:

  Pentru simplulş fapt că Proştii şi românii nu cresc în copaci. Dacă creşteau în copaci precis că Va-ţi fi întâlnit.

 16. xyz Says:

  Deci Nicolae Pascaru preia un text de pe “www. moldoveni.ro” in care se afirma explicit ca Romania este o ideie esuata care trebuie sa dispara si el declara ritos ca este de acord cu cele afirmate. Va dati seama pana unde s-a ajuns?

 17. Liviu Says:

  Interesant e ca acelasi Nicolae Pascaru a scris un articol critic la adresa Rusiei:
  http://nicolaepascaru.com/in-cit-timp-moldova-ar-putea-adera-la-uniunea-vamala-rusia-belarus/

 18. ORION Says:

  Tavarici Lupu,

  Exceleaza in demi masuri ceeace este absolut inadmisibil pentru un Presedinte de Republica fie ea si Fantoma ::::::: MALDAVANIA.

  Lista incomplecta a jumatatilor de masura::::::::::

  Limba maldavana in Constitutie, in paranteza ::::::limba romana..
  CSI in realitate, in paranteza Uniune Europeeana.
  PCRM in realitate, in paranteza ALIANTA apatrida din care face parte.
  Politica strategica cu RUSIa, dar politica binevoitoare in paranteza si de FATZADA cu Romania..

  Va surprinde ????????

  DAR UN INTERMAR ce este ??????? O JUMATATE DE MASURA., ceeace si cere TAVARICI ROGOZIN.

  Masurile de mai sus se vor transforma in sferturi cand TAVARICI LUPOFF va ajunge Presedinte cu ajutorul PCRM-ului, asa cum cere DOAMNA de origine germana dela Bruxel ( i-am uitat numele ).

  APROPO.

  Ati auzit vreodata in viata DVS. ca cineva din EUROPA adica UE sa fie contra comunismului ??????? Totdeuna ei va vor sfatui prieteneste si pe sub masa dar si direct, sa nu cumva sa interziceti Partidul comunist. De unde si tupeul lui BARANOFF, DAndanoff si a altor KOKO-I care saboteaza tot ce se poate sabota.

  Luati-va SOARTA in propriile voastre maini, MOLDOVENI si MALDAVANI caci ROMANI ati fost, Romani sunteti si Romani veti fi in veci.

 19. xyz Says:

  Pentru Liviu,
  Am citit si eu acel articol critic la adresa Rusiei si inca vreo 30 de articole de un antiromanism feroce. Pentru un roman cu mintea intreaga multe din cele afirmate cu tupeu de Nicolae Pascaru sunt nu de nu neacceptat ci de necitit. Din pacate motivatia care il face sa fie atat de insistent si atat de tupeist este faptul ca individul intentioneaza sa candideze in fruntea organizatiei sale paramilitare „Voievozii” la viitoarele alegeril Parlamentare. Dreapta este ocupata, stanga comunista este ocupata, centrul este ocupat. Solutia? Corneliu Zelea Codreanu moldovenizat si Stefan cel Mare si Sfant ridicat la rang de Isus.

 20. Liviu Says:

  Domnule XYZ,

  Dumneavoastra aveti acces la voxpublika.md? Eu de vreo luna nu pot intra pe acel site. Va intreb pentru ca sunteti din aceeasi parte a Prutului ca si mine.

 21. xyz Says:

  Moldovenizarea lui Corneliu Zelea Codreanu a fost necesara deoarece liderul legionar desi era nascut la Iasi, a pledat ca orice roman din drepta Prutului, fie el si legionar, pentru acea „ideie esuata care trebuie sa dispara” din Europa, numita Romania. E cam greu sa faci istorie, politologie si lingvistica atunci cand esti profesor de arte martiale si sa mai fii si credibil… Aici trebuie creier nu muschi. Individul ar ramane un personaj jalnic daca, uneori, nu ar sari, in inconstieta sa, prea mult calul. Pentru mine este clar ca, dupa alegeri, toata cariera politica a ipochimenului „va fi ca pleava vanturata”. Mai ales ca el urmeaza un drum perdant deja batatorit: cel al lui Igor Dodon. Si ala avea un partid in spate si inca unul foarte puternic… Si tot a pierdut…

 22. xyz Says:

  Pentru Liviu,
  Da, am acces, pentru ca sunt conectat la o retea de Internet foarte puternica si rapida. Dar chiar si asa am uneori probleme serioase cu receptionarea site-urilor basarabene. Asta pentru ca organismele de presa pruto-nistrene nu au ele utilaje foarte performante de emisie. Pana si Teleradio Moldova are aceste probleme. Nu mai vorbesc de Publka Tv MD sau JurnalTV MD. Apropo, ati incercat sa accesati direct Publika TV MD si nu voxpublika.md. Bineinteles capitolul stiri si nu capitolul privitor la transmisia in direct.

 23. Liviu Says:

  Va rog sa publicati articolul/comentariul lui Pascaru sau sa-mi dati un link (nu de la publika/voxpublika), in care spune despre Romania ca e „o idee esuata care trebuie sa dispara”.

 24. Liviu Says:

  Multumesc pentru raspuns.

  N-am probleme cu internetul si pot accesa orice site din RM; numai cu publika.md si cu voxpublika.md am probleme de cateva saptamani. Daca dumneavoastra puteti accesa aceste site-uri, inseamna ca mi s-a blocat IP-ul, probabil pentru comentarii (acolo ma semnam cu „Liviu din Iasi”).

 25. xyz Says:

  Domnule Liviu,
  Iata va indeplinesc dorinta si va postez textul integral al articolului. Sper ca domnul Roman Mihaies sa nu se supere foarte tare pe mine pentru faptul ca ii ocup spatiul. Pana la urma, prezentarea unor astfel de pseudo tratate ale „moldovenistilor” nu este decat o pledoarie in sprijinul celor sustinute de catre domnia sa.

  CREZUL MOLDOVENILOR
  de Nicolae Pascaru

  „Fiecare popor are un testament care sta la baza unei idei nationale, a unui cult, comportament social, care promoveaza o forma de gindire, mentalitate, tot ceea ce inseamna societate. Au fost testamente care au creat imperii, ideologii, armate, sisteme de administrare, sistem politic si chiar culte religioase. Istoria a cunoscut multe popoare care si-au promovat crezul, aspiratiile, interesele si au determinat traiectoria de dezvoltare a mai multor natiuni pina astazi.
  Cultura elena a fost si ramine un izvor filosofic de o valoare incontestabila.
  Egiptenii ramin inegalabili gratie piramidelor construite intro epoca in care stiinta si intelepciunea umana parea l-a inceput de cale.
  Evreii ramin devotati convingerilor lui Talmud si Tora. Cele 5 carti scrise au educat enoriasii in duhul iudaic.
  Coranul sta la baza educatiei fiecarui musulman.
  Biblia o cartea care a dat lumii cea mai influenta religie pe toate continentele si a educat lumea in spirit crestin.
  Turcii,slavii,ostrogotii,hutii,vandalii,gotii,saxonii, aveau o credinta, o cultura , o traditie care a fost transmisa urmasilor. Popoare care au cunoscut ascensiuni si regrese, au rezistat in momente critice. E greu sa spui care din aceste convingeri, idei, crezuri, sunt bune si rele, care au o valoare umana mai mare. Un lucru este insa cert, crezurile si convingerile care au fost specifice natiunii respective ele au rezistat. Convingerile si ideologiile false au fost doar o cortina artificiala, o solutie pe moment, o inventie care nu de putine ori au generat razboaie, revolutii, au divizat societati in dependenta de idei spirituale, religioase, politice.
  Poporul moldovenesc ramine urmasul de drept a unei civilizatii care a constituit cea mai prospera comunitate din toate timpurile la vremea respectiva, numita Dacia. E greu de crezut ca mai poate repeta cineva performanta de atunci. Au existat incercari in epoca moderna pentru a uni popoarele inrudite din spatiul carpato-danubiano-pontic in jurul unei idei nationale cu denumirea de Romania, roman, limba romana. O generatie inspirata la vremea respectiva de ideile nationale promovate in val in Europa cum ar fi Germania sau Italia. Incercarea a fost insa una esuata. Motivul si explicatia ar fi una simpla, nu a avut la baza o legitimitate, un contract social, un crez istoric care ar fi caracteristic tuturor, valori adevarate si nu false, poate un stat federal si nu unul bazat pe o singura idee nationala ar fost cu mult mai real reesind din realitatile istorice. A existat insa doar un interes meschin din partea unei elite politice care a neglijat mai multe aspecte si le neglijeaza si astazi prin prisma unui nationalism pe alocuri primitiv. Noi am fost si suntem un popor care vorbeste aceeasi limba, si o numim moldoveneasca pentru ca avem dreptul moral si istoric find urmasii lui Stefan cel Mare, am rezistat razboaielor, revolutiilor, ideologiilor totalitariste si e greu de crezut ca vom ceda acum, cind punem bazele unei societati democratice, libere. Am rezistat si ne declaram si astazi moldoveni in proportie covirsitoare pentru ca traim inconstient cu crezul si catahismul stramosilor nostri pe care unii insa au uitat-o.

  Iubiţi-vă Patria – Moldova! Niciodată nu vorbiţi de rău ţara voastră. Rezistaţi obiceiului meschin, răspîndit la noi, de a critica pe toți și toate. Nu putem construi un viitor mai bun fără gînduri bune despre trecutul, prezentul şi viitorul ţării noastre.
  Un moldovan adevărat nu strigă la fiecare colţ despre ajutorul acordat şi mai ales, despre o binefacere. Noi ajutăm din suflet, dar nu pentru a ne face publicitate. Trebuie să fim recunoscători pentru orice ajutor şi nu face să-i credem pe acei, care se străduie să expună în mass-media orice acţiune de binefacere.
  Nu invidiaţi. Ceea ce aveţi – este marea Dvs. bogăţie personală, străduiţi-vă să o descoperiţi în sine. Posibil, că ea constă în cunoştinţele Dvs., pe care mulţi nu le posedă, în talentul de a găti gustos, a relata, a compune, a cînta, a prieteni, în bunătatea şi dragostea faţă de lumea înconjurătoare şi oameni, în calitatea de a crea o armonie şi o viaţă interesantă şi fericită în familie, chiar dacă nivelul de trai mai lasă de dorit. Căutaţi motive pentru a Vă stima pe Dvs. înșivă şi pe cei apropiaţi, le veţi găsi, cu siguranţă, întotdeauna. Ţineţi minte: e absurd să tînjeşti pentru cele nerealizate şi să faci pasiuni pentru cele irealizabile.
  Fiţi mărinimoşi. Iertaţi greșelile neînsemnate şi jignirile, în primul rînd, acelor apropiaţi. Întindeţi primul mîna persoanei care v-a jignit, iertaţi-l pe cel, care nu mai prezintă pericol pentru Dvs. şi familia Dvs. Supărarea şi răzbunarea sînt sentimente, care distrug sănătatea şi personalitatea.
  Nu iertaţi agresiunea (inclusiv cea informaţională şi psihologică), îndreptată contra apropiaţilor voştri, poporului şi ţării, crimele contra legii, trădarea, hoţia, lipsa dragostei faţă de pămîntul vostru şi memoria strămoşilor. Fiţi gata să ripostaţi, pentru a Vă apăra prin orice mijloace familia şi ţara de orice gen de agresiune.
  Mîndriţi-vă de faptul că sînteţi moldoveni. Creaţi-vă stilul Dvs., moldovenesc. Păstraţi tendinţele moldoveneşti în modă, bucătărie, arhitectură etc. Nu căutaţi să imitaţi străinii, convingeţi tineretul să urmeze stilul moldovenesc acasă şi peste hotare.
  Păstraţi tradiţiile şi obiceiurile moldoveneşti, răspîndiţi-le, mai ales printre tinerii. Marcați sărbătorile tradiţionale moldoveneşti aşa, cum o făceau strămoşii noştri. Informaţia despre aceasta o puteţi găsi la rubrica „Sărbători şi obiceiuri” a proiectului moldovenii.md.
  Nu condamnaţi istoria voastră. În toate epocile au fost atît momente pozitive, cît şi negative. În aceste perioade au trăit strămoşii noştri – au făurit, au creat, au iubit, s-au bucurat ori s-au mîhnit. Blamînd istoria – blamaţi memoria strămoşilor noştri.
  Nu vă ruşinaţi de originea voastră ţărănească. Printre strămoşii fiecăruia dintre noi neapărat sînt ţărani. Va veni timpul, cînd toţi moldovenii vor construi case şi se vor întoarce „la pămînt”. Ţineţi minte, cultura noastră s-a născut şi s-a păstrat la ţară. Un moldovan trebuie să ştie, că în limba noastră s-a păstrat vechiul cuvînt indo-european „ara” − a ara, de la care au provenit cuvintele „arian” şi „aristocrat”. Majoritatea familiilor aristocratice europene au rădăcini ţărănești.
  Citind aceste povete de pe acest portal media chear miam dat intrebarea oare ce poate sa se intimple daca o majoritate din moldovenii nostri sa incerce sa fie asa, sau sa conduca de aceste reguli. Probabil Republica Moldova pe care aproape toti o iubim a fi cea mai fericita si mai frumoasa tara din Lume”.

  Cand cititi asemenea enormitati nu simtiti ca vi se usuca limba-n gura. Si astea sunt teorii sustinute de catre un pseudo intelectual care traieste in secolul XXI.

 26. Liviu Says:

  Multumesc, domnule XYZ

 27. xyz Says:

  Partea cea mai amuzanta este faptul ca Nicolae Pascaru isi permite chiar sa dea solutii de organizare teritoriala a Romaniei si isi exprima parerea ca modelul politic ideal ar fi fost statul federal, adica exact modelul care a dus la destramarea Iugoslaviei, stat federal care ar fi trebuit probabil, in opinia sa, sa poarte orice alt nume numai Romania nu, de vreme ce Romania este o idee esuata. Sa nu uitam ca republicile iugoslave, foloseau toate aceeasi limba, sarbo-croata ( mai putin Slovenia care foloseste un dialect croat si Macedonia care foloseste limba bulgara ) si asta nu le-a impiedicat sa-si faca tara praf. Este foarte adevarat ca acolo erau interese politice straine puternice, in special ale Germaniei, care, indiferent cine ar conduce statul teuton, tot ca Hitler gandeste cand este vorba de politica externa. De altfel si in problema basarabeana exista asemenea interese politice, sustinute de catre un stat chiar mai puternic si mai ireconciliabil in sustinerea propriilor interese geopolitice. Constat insa ca, peste Prut, Romania are dusmani chiar mai inraiti decat in alte parti. Sa nu uitam ca si initiativa de recunoastere a Tinutului Secuiesc drept stat independent a pornit tot de peste Prut, pentru ca acolo si numai acolo au aparut afise cu textul „Cerem independenta Tinutului Secuiesc”. Desi nu sunt un fan al regimului Basescu, trebuie sa recunosc ca afirmatiile ambasadorului Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca, privitoare la duritatea inimaginabila a frecventelor atacuri antiromanesti, venite din partea Republicii Moldova, exact cand te astepti mai putin, atacuri care au pus de multe ori statul roman in situatii limita, sunt absolut adevarate. Asta si explica circumspectia majoritatii romanilor, ori de cate ori vine vorba despre ceva legat de statul din stanga Prutului si de locuitorii sai.

 28. xyz Says:

  Si actualul text este inca unul cuminte si redactat in termeni cat de cat civilizati, Sa le fi vazut pe celelalte… Unele chiar propuneau un regim politic foarte aproapiat de cel fascist.

 29. yoyo Says:

  Sunt in IASI si nici eu nu pot accesa saitul voxpublica.md. Cu un proxy din alta tara merge, deci am impresia ca Voxpublica blocheaza vizitatorii din Romania.

 30. unul Says:

  xyz, ma intreb daca nu ar trebui si Romania sa puna problema eliberarii Gagauziei de sub dominatia Chisinaului. Asta ca o contrareactie la porcariile lui pascaru si „patriotilor” in legatura cu tinutul secuiesc. O finantare a miscarii de eliberare a Gagauziei i-ar linisti pe pruto-nistrenii antiromani.

 31. CONSUL Says:

  Dle Mihăeş, nu încercaţi să duceţi în eroare şi să prostiţi lumea.
  La 31 august nu se sărbătoreşte limba romînă, ci LIMBA NOASTRĂ – aşa oficial se numeşte sărbătoarea.
  Deci fiecare îşi sărbătoreşte limba sa.
  Nici o lege în Republica Moldova, nici măcar textul oficial al poieziei „Limba noastră” nu specifică că ar fi vorba despre limba romînă. Deci haideţi să fim serioşi şi să sărbătorim Limba noastră cea moldovenească, conform Constituţiei şi legilor Statului Republica Moldova.

 32. Gebels Says:

  Liviu ai perfecta dreptate ,Pascaru la criticat dur si pe Jirinovskii si pe Putin publica .Moldovenii nostri nu le plac critica, exprimarea libera si dezbaterile asta e o boala sovietica si degraba o sa treaca .

 33. Gebels Says:

  Liviu xuz pur si simplu exagereaza putin.No sa va gaseasca ca daca cititi foarte atent Pascaru a transmis alt mesaj.

 34. Gebels Says:

  🙂 Ceausesu se vede ca bine va dresat .

 35. Gebels Says:

  Si interesant care a fost cauza provocarii ? Nu planseele alipite pe tot teritoriul Repulicii Moldova ––AICI E ROMANIA ??????
  Sau la meciul Ungaria -Moldova o mare provocare un bainer scris in magheara Ungaria rahat noi va urim. Cine provoaca ?

 36. Gebels Says:

  Liviu nu asculta Animal x ESTEA ca ei sunt provocatorii ,orce incercare de a deztabiliza duce la o rezistenta .

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: