La 20 de ani de la nastere R.Moldova este in pragul CONTRAREVOLUTIEI

Revolta tinerilor din 7 aprilie 2009, care a condus la caderea regimului autoritar Voronin de la guvernare, are toate semnele unei revolutii unei noi generatii de cetateni a R.M.
Tinerii care s-au nascut dupa obtinerea independentei, au fost cei care au dictat politicienilor schimbarea regimului politic comunist, crearea AIE si politica de modernizare si integrare europeana a tarii. Chiar daca AIE are multiple probleme de functionare, este o alianta cu anumite realizari democratice, sustinuta de majoritatea cetatenilor, si de catre Occident, care ofera o larga sustinere politica si  financiara.

In acest context, crearea unei aliante de guvernare intre PLDM si PCRM va avea toate semnele unei contrarevolutii, caci nu va fi o alianta determinata de votul cetatenilor, si nici una capabila sa produca reforme democratice.

Am mai declarat, PLDM , a fost votat la 28 noiembrie 2010, de anticomunisti si de o buna parte din romanii basarabeni, si a fost mandatat foarte clar sa devina partidul pivot al AIE-2.

O alianta a PLDM cu PCRM va insemna in mod foarte clar tradarea electoratului democratic, dar mai grav in conditiile actuale, o guvernare impreuna cu comunistii ar putea sa se transforme in groparul R.M.

Este evident ca Voronin si Filat au ajuns la o intelegere, inca nu stim toate detaliile acesteia, insa putem sa incercam sa analizam unele elemente si consecintele ei.

Voronin nu va accepta niciodata un vot neconditionat  pentru Filat, Presedinte al tarii si guvern minoritar PLDM. Asta sa o creada naivii. Dimpotriva, Voronin va incerca sa-si propulseze citi mai multi oameni in Guvern si alte structuri de conducere. Unii fosti sefi si ministri PCRM, s-au laudat deja in anumite cercuri ca Voronin s-a inteles cu Filat, si le-a promis revenirea la guvernare in toamna.
Insa pentru a masca guvernarea in doi, si pentru a o legitima in fata opiniei publice dar si a UE si SUA, se vor admite la guvernare si reprezentantii unor partide satelit, pentru a declara ca se formeaza un guvern larg de uniune sau salvare nationala.

Filat si Voronin au analizat mai multe posibile variante de guvernare in comun. Se spune ca intelegerea lui Voronin si Filat prevede urmatoarea schema de guvernare:
1. Filat – Presedintele R.Moldova

2. Voronin – Spikerul Parlamentului, dar se analizeaza si posibilitatea ca spiker sa fie Maria Postoico.

3. Crearea unui guvern de salvare nationala cu Premier de la PLDM. Este propus  in calitate de Premier Victor Bodiu, omul de absoluta incredere a lui Filat.
In calitate de ministri si vice-premieri se vor regasi o parte din liderii politici a unor partide satelit a PLDM si PCRM. Se discuta despre anumite portofolii pentru Dumitru Braghis, Iurie Rosca, Sergiu Mocanu,Victor Selin si altii.

4. Procurorul General va reveni in aceasta intelegere catre PCRM, si va fi probabil numit in aceasta functie Artur Resetnicov, omul de absoluta incredere a lui Vladimir Voronin.

Care ar fi consecintele unei astfel de guvernari?

Este evident, ca se vor pune toate tunurile pe liderii PL si PD, ca se vor intenta dosare penale liderilor opozitiei, dar si liderilor societatii civile si din mass-media care vor critica guvernarea noua. Exemplul lui Lukasenco si mai ales a lui Ianukovici care a arestat-o pe Iulia Timosenko, va fi urmat de noii guvernanti. Vor fi operate arestari spectaculoase, a diferiti politicieni „corupti”, care vor fi dezbatute pe larg la anumite posturi de televiziune.

Dupa semnalele recente venite de la Traian Basescu,  de la Ministrul de externe al Cehiei, dar si de la Brusseles, ca luna de miere se poate termina in relatiile UE cu Moldova, o astfel de alianta nu are cum sa primeasca sustinerea UE.
Fiind dezamagita de evolutia nedemocratica si autoritara, UE cel mai probabil va suspenda toate proiectele majore cu RM, pentru o perioada nedeterminata de timp.

Noul Guvern in lipsa de resurse financiare va fi nevoit sa contracteze credite politice din Rusia sau China, cu dobinzi mult mai mari decit cele oferite de FMI, si astfel se va stopa definitiv integrarea europeana si se va agrava si mai mult situatia economica a tarii.

Populatia RM, nu va cistiga nimic din aceasta posibila guvernare, in schimb se vor consolida politic si economic cele doua clanuri.
Astfel R.Moldova este in pericol de a deveni un Bantustan european, o transnistrie mare, condusa de Filat, Voronin si Smirnov.

Cui prodest, sau mai bine zis, cine are nevoie de o asemenea guvernare?

P.S.

http://traianvasilcau.wordpress.com/2011/08/22/o-tripla-scrisoare-pentru-roman-mihaies-un-blogger-avocat-amenintat/#comments

I-am multumit lui Traian, pentru ca a scris un text cutremurator si emotionant. Platim scump, suntem atacati, pentru ca incercam sa fim de partea adevarului. In istoria trista si singeroasa a Basarabiei, cei care spuneau adevarul erau persecutati, torturati, arestati, omoriti, sau fugariti de acasa.
Cu regret , chiar si azi in timpuri mai democratice, putini sunt cei care au curajul sa spuna adevarul.

Dar o singura chestie nu pot face dusmanii nostri – sa ne reduca la tacere!
Avem cistigat chiar de noi insine in strada, dreptul la opinie si cu asta ii vom bate – cu adevarul spus tare si raspicat!

Adevarul ne va face liberi!

40 răspunsuri to “La 20 de ani de la nastere R.Moldova este in pragul CONTRAREVOLUTIEI”

 1. Catalina Says:

  Ce ne facem? cum sa protestam si sa stopam aceasta MARE TRADARE?

 2. Stalinus Says:

  Pai cum sa protestati bre? IN STRADA ca acolo se protesteaza..

 3. xiromant Says:

  poate raspunsul e aici? http://hotnews.md/articles/view.hot?id=12412

 4. Roman Mihaes Says:

  R.Moldova este in pericol de a deveni un Bantustan european, o transnistrie mare, condusa de Filat, Voronin si Smirnov.

 5. Victor Gurau Says:

  Deşi scrii lozinci, ele nu mai sunt atît de atractive politic.

 6. Victor Gurau Says:

  Roman, îţi stimez poziţia şi sincer că accept „poziţia ta”, dar coboară cu picioarele pe pămînt. În Republica Moldova sunt cetăţeni cu viziuni diferite ale situaţiei create. Nu nega nici „poziţia” altor cetăţeni. Ei au aceleaşi drepturi constituţionale.

 7. gleb Says:

  HA-HA-HA, S-A domolit ursul Gurau, cica te si stimeaza…

  Pazea, omule, ca neimblinzit este ursul pina la urma…

 8. yoyo Says:

  rep. moldova nu are decat 2 variante:Romania sau Rusia!!! alegeti!!! aceste doua tarii NU VOR ACCEPTA UN STAT INDEPENDENT LA FRONTIERA LOR(ucraina este tot Rusia!! clar!!)voi nu santeti tarile baltice! voi ori va intoarceti la radacile istoriei voastre(limba romana) ori treceti la limba rusa si nu mai aveti nici trecut , viitorul cum il alegeti…. BASESCU VA INVITAT ODATA …S-AR PUTEA SA VA MAI INVITE ODATA…apoi istorie!!!ca nici un sef de stat nu o sa se ploconeasca la …nesfarsit pt. 3 judete!!!

 9. yoyo Says:

  rep. moldova nu are decat 2 variante:Romania sau Rusia!!! alegeti!!! aceste doua tarii NU VOR ACCEPTA UN STAT INDEPENDENT LA FRONTIERA LOR(ucraina este tot Rusia!! clar!!)voi nu santeti tarile baltice! voi ori va intoarceti la radacile istoriei voastre(limba romana) ori treceti la limba rusa si nu mai aveti nici trecut , viitorul cum il alegeti…. BASESCU VA INVITAT ODATA …S-AR PUTEA SA VA MAI INVITE ODATA…apoi istorie!!!ca nici un sef de stat nu o sa se ploconeasca la …nesfarsit pt. 3 judete!!! UN SFAT PT>TOTI ROMANI: CHEMATI-L PE BASESCU LA CHISINAU SI VA FACE PT. VOI SI ISTORIE!!!

 10. Anatolie Says:

  Fatalitate fatala!

  Sa vad cum il critici pe Plahotniuc!

 11. Vasile Says:

  Care adevăr spuneți voi? Sunt niște aberații de ții rușine să le citești. Jumătate de populație e la pragul sărăciei, dar voi veniți cu propuneri ca să-l salvăm pe Lupu,Plohotniuc și alți profitori de a ne fura mai departe fără pic de rușine.De ce nu îi întrebați pe guvernanți unde sunt cele 4mlrd.lei furați prin Metal Ferossa,unde sunt cele 10 mlrd.de lei ce sunt furați anual din buzunarul statului,adică al nostru,ce facem cu justiția coruptă și mafiotizată pînă la refuz ? Care idealuri apărați voi ? Voi iubiți acest popor,sau vă bateți joc de el,apărîndui pe cei cel fură în fiecare zi ? Sau aveți un interes de a face acest lucru, sau nu vă dați seama ce vorbiți.

 12. Vasile Says:

  p.s. Citiți raportul organizației Freedom House despre situația din RMoldova. Aștept să vă expuneți pe marginea lui.

 13. bon-ton Says:

  da mai lasati-l in pace pe Plahotniuc, care a fost creat ca o sperietoare de catre Filat.
  I s-a dat toporul in mina lui Mocanu si uite cum s-a creat dintr-un om o hahalera!!!

 14. nico Says:

  Jos palaria, dlui Traian Vasilcau pentru tripticul despre militantul Roman Mihaes.

  Tineti-va aproape, ca ati ramas putini, firtatilor!

 15. adi Says:

  Chiar ar fii bine sa vina coalitia PCRM + PLDM si uite asa la viitoarele alegeri PL (Ghimpu, Chirtoaca) vor obtine 20% dintre voturi, Transnistria sa fie independenta (noi u vom reusi latinizarea si democratizarea regiuni si a oameniilor de acolo), poate UE, SUA si alte tari vor ajuta Romania sa lupte contra Rusiei…etc

  BRAVO RUSIA!! MOLDOVENII DAU FUGA IN RUSIA IN LOC SA MEARGA MAI DES SPRE EUROPA.

 16. VLAD NICU Says:

  ROMANE M.- MAI AI UN SINGUR PAS PANA A DECLARA DESCHIS CA NUMAI RE-UNIREA CU ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE ESTE UNICA NOASTRA SALVARE. FA-L, ACEST PAS ! CURAJ, VEI RAMANE IN ISTORIE CA UN MARE PATRIOT ! CUM AU FOST SI ACEI DE LA 1918 !

 17. MONTREAL Says:

  da-a… nu mi-am inchipuit ca la asa o sa ajungeti, atunci cind s-a inceput totul la 7 aprilie 2009, … ce sa fac … oricum nu ma las … voi lucra mai departe… lupta continua… jos pldm-istii, jos comunistii..JOS GUVERNUL DE OCUPATIE FILAT !!!!

 18. Roman Mihaes Says:

  da am ajuns unde am ajuns, si poate fi si mai rau. Cei din PLDM au mers prea departe ar trebui sa se opreasca.

 19. Angela Says:

  Dl Mihaes! imi pare rau de asa analiza! Dvs nu intelegeti ca si in celellalte articole de analiza care nu s-au adeverit! NU va fi nicio alianta PLDM + PCRM! Dar asta Procurorul General – Artur Resetnicov se vede ca fantazia Dvs nu are limita da de analiza nici vorba! Nu mai scriti asa prostii!
  imi vine sa spun ca daca toti analisti scriu asa prognoze si analize, atunci esenta lor doar in cuvintul ANAL!

 20. marian Says:

  o tara de cascadori ai risului …Iarăşi rusa, bat-o Şveţia…

  Zilele trecute, am mers la o bancă să trimit nişte bani în Elveţia.

  Cer operatorului bancar să-mi spună ce tipuri de transfer există în ţara dată şi ce comision mi se va percepe. S-a consultat vreo 15 minute cu colega ei (care era moldoveancă), apoi ea, vorbitoare de limba rusă, îmi explică toată procedura, după care am aşteptat să efectuez transferul. Semnez nişte hârtii, dau banii şi primesc o foaie pe care scria, tot în rusă, „Cerere pentru transfer de bani”. Am semnat şi această cerere, fără a mă uita pe ea, şi am plecat bucuroasă că nu a trebuit să caut o altă bancă şi că am reuşit să mă fac înţeleasă. Ţin să remarc că eu am vorbit numai în română, iar femeia de la bancă – numai în rusă, fără a mi se cere explicaţii în plus. În fine, peste o oră sunt anunţată din Elveţia că banii, nu se ştie din ce cauză, nu au ajuns. Mă întorc confuză la bancă şi îi spun operatoarei că persoana X din Elveţia n-a primit banii. La care ea îmi răspunde: „Denghi v Şveţii bîli otpravlenî!” (Banii în Suedia au fost trimişi!). M-am dumerit pe loc: colega ei i-a tradus în rusă Şveiţaria, dar ea a înţeles Şveţia. Dacă cunoştea româna, nu mai putea să încurce Elveţia cu Suedia. Spunându-i lucrul acesta, ea s-a supărat şi a încercat să dea vina pe mine. Atunci mi-am zis: gata, am să-mi mobilizez toţi cunoscuţii ca măcar pe 31 august să susţină iniţiativa TIMPULUI – vorbiţi cu ruşii numai în română!

  Un articol de: Nadia Tătaru

 21. ALGIRDAS PETROSIUS Says:

  ASASINATE POLITICE KGB
  in timpul celor 20 de ani de „Independenta” a RM:
  –––––––––––––––––––––––––––
  1. Mihail Garaz – la 60 de ani – / 1930 – 1990 / – poet si publicist
  2. Dumitru Moldovanu – un tânar patriot, omorât in Nov.1990.
  3. Ion Gheorghita – la 52 de ani – / 1939 – 1991 / – poet
  4. Grigore Vârtosu – patriot,
  omorât in iulie 1992 in razboiul cu rusii de pe Nistru
  5-6. cântaretii Doina / Marin / – la 34 de ani – / 1958 – 1992 /
  si Ion Aldea-Teodorovici – la 38 de ani – / 1954 – 1992 /
  7. Ion Dumeniuk – la 56 de ani / 1936 – 1992 / – lingvist, publicist
  8. Ion Vatamanu – la 56 de ani – / 1937-1993 / – poet, publicist, savant,
  9. Adrian Dohotaru – la 56 de ani – / 1939 -1995 / – diplomat român
  10. Nicolae Costin – la 59 de ani / 1936 – 1995 / – primar de Chisinau,
  11. Petre Teodorovici- la 47 de ani – / 1950 – 1997 / – cântaret
  12. Lidia Istrati – la 56 de ani – / 1941 – 1997 /- scriitoare, deputata
  13. Gheorghe Ghimpu, la 63 de ani – / 1937- 2000 / – disident, deputat
  14. si colegul sau Ion Caftanat- / aflat la volan in aceeasi masina /
  15. Veniamin Apostol – la 62 de ani – / 1938 – 2000 / – actor
  16. Ion Mija – la 63 de ani – / 1938 – 2001 / – cineast
  17. Nicolae Sulac – la 65 de ani – / 1936 – 2003 / – cântaret
  18. Iacob Burghiu – la 62 de ani – / 1941-2003 / – prozator si regizor
  19. Vladimir Nicu – la 76 de ani – / 1928 – 2004 / – istoric, om politic
  20. episcopul Doremidont – la 45 de ani – / 1961 -2006 /
  21. Victor Ciutac – la 71 de ani – / 1938 – 2009 / – actor
  22. Grigore Vieru – la 74 de ani – / 1935 – 2009 / – poet national
  23. Ion Contescu – omorât in 2009, profesor, istoric
  24. Andrei Vartic, la 61 de ani – / 1948 – 2009 / – publicist, poet, savant
  25. Andrei Savciuc , la 21 de ani – / 1988 -2009 / – student la Bucuresti
  26. Tudor Cataraga – la 54 de ani – / 1956 – 2010 / – sculptor,
  27. / asasinat /”accident rutier „/ impreuna cu sotia sa Dora /
  28. Vlad Gheorghelas – la 61 de ani – / 1950 -2011 / – cântaret
  ––––––––––––––––––––––––––––
  N.B.
  a)
  + plus cele 800 de victime moldovene
  in timpul razboiului
  cu rusii de la Nistru
  b) Stie cineva oare ceva de soarta lui Nicolae Lupascu,
  / fost colonel KGB in rezerva si patriot / ? Mai este inca in viata ?
  c)
  Daca cunoasteti si alte cazuri de asasinate politice,
  va rugam sa completati aceasta lista neagra a EROILOR NOSTRI.

  AMINTIRE SI POMENIRE VESNICA PATRIOTILOR MOLDOVENI CARE
  AU FOST LECHIDATI PENTRU O CAUZA SFâNTA – ROMâNIA MARE !

 22. John Connor Says:

  POLITIA OPRESTE INTR-UN SAT UN AUTOBUZ DE RUTA , TICSIT CU LUME DE PESTE LUME, UNUL DINTRE POLITISTI STRIGA :
  – CINE-I MISHA , SA COBOARE!!!
  TOTI TAC CHITIC, POLITIA STRIGA IAR:
  –CINE AICI E MISHA , SA COBOARE, RUGAM ULTIMA DATA.
  LA UN MOMENT COBOARA UN BARBAT:
  – EU IS MISHA , EI SI…
  POLITIA FACE SEMN SOFERULUI SI AUTOBUSUL PLEACA,
  APOI II FAC O BATAE LUI MISHA DE I-AU FACUT CAPUL OBOROC… SE URCA BAETII POLITISTI SI EI IN MASINA LOR SI PLEACA… MISHA, DUPA CE A PRINS FIRUL CA-I INCA VIU, ISI RIDICA CHIPUL TERFELIT PRIN COLBUL DRUMULUI SI VEDE LINGA O POARTA CUM O BATRINICA ZICE– VAI SARMANUL, LA CARE TINARUL INGIMFAT II STRECOARA PRINTRE DINTI :
  – SI CE MA ROG MA NUMESTI SARMAN, IN PRIMUL RIND EU POATE NICI NU-S MISHA, IACA …

  P.S. ACEST BANC ESTE DEDICAT COMENTATORULUI MISHA SUNT CONVINS, CA POATE NICI NU ESTI MISA CUM NICI EU NU SINT POLITIST. DAR PENTRU TIMPENIILE DIN COMENTARIUL TAU TI-ASI FACE BOTUL TRANDAFIR, PE CUVINT ESTI UN BOU.

 23. Valeria Italia Says:

  CU REGRET MOLDOVA MISUNA DE DESCREIERATI DE ALDE MISA, DE ACEIA AM AJUNS PE MARGINEA PRAPASTIEI, ATIT POLITIC CIT SI ECONOMIC! DAR TOTUL IN LUME SE PLATESTE…

 24. Ion Says:

  Platim scump, suntem atacati, pentru ca incercam sa fim de partea adevarului.

  Coincidenta parerilor si este adevarul. Problema este ca nu stim cum sa folosim acest adevar…

 25. John Connor Says:

  DE NU SE POMENESTE NIMIC DE LICHIDAREA LUI GRIGOEIE GRIGORIU VESTITUL ACTOR CINEAST (ZOBAR), DAR SI CEL MAI BUN PRIETEN AL REGIZORULUI EMIL LOTIANU DE ASEMENEA TRIMIS PE LUMEA CEALALTA PRINTR-O CAFELUTA CU SPECIALE, CARE PESTE DOUA ORE SA FIE DUS CU UN ATAC SIGUR DE CORD LA SPITAL, DAR NU A MAI PUTUT FI SALVAT. ( Acest caz sa intimplat la Moscova, unde ca si cum cineva a inceput un proiect „serios” de filmari. In realitate el a fost atras inapoi la Moscova (unde avea si familie) dar cu putin timp inainte a plecat in SUA si avea acolo planurile sale creative… Insa Emil Loteanu a fost implicat intr-o politica nevazuta si nestiuta inca pe vremea cind si-a inaintat candidatura la postul de presedinte. Avea niste „” prieteni „” care ii mai spuneau lucruri care pentru noi se numesc secrete. Dar ma rog .. ei si ce daca stii secrete atita timp cit esti om de incredere, insa cind Loteanu a vrut sa ramina in Los Angeles, ia suparat rau pe cei ce iau spus m,ulte lucruri… Cind i s-a propus marea si sarea numai sa se intoarca la Moscova, el a acceptat , dar avea banueli si despre toate aceste banueli si altele mai noi Loteanu le discuta cu scumpul sau prieten de multi,multi ani Grigorie Grigoriucare era arenjat in Chisinau. Poate ca artistul Grigoriu nu stia atitea cite isi inchipuiau calaii ca i-ar fi spus Loteanu… In fine, acesti barbati ai culturii cinematografice Moldovenesti au fost lichidati : Grigoriu– prin accident rutier. iar Lotianu– otravit prin cafea chiar pe „platoul de filmare” pregatit pentru el la Moscova. Datele cronologice cit a stat la spital, cind a decedat si unde a fost inmormintat le puteti afla din surse oficiale.

 26. Perju Says:

  Şi cu ce este mai rău Dl V.Plahotniuc (n-a fost la guvernare şi este (era) prieten cu Oleg Voronin) comparativ cu Dl V.Filat şi Dl (tov) V.Voronin care au fost la guvernare? Doar toţi trei au devenit brusc super bogaţi în cel mai sărac stat european
  Pe cine nu întreb nimeni nu poate (nu doreşte?) să răspundă, chiar şi Dl S.Mocanu

 27. marian Says:

  o parada fastuoasa , fanfaronica si faraonica care in realitate comemoreaza actul de independenta a tarii … declaratia de independenta este incalcata astazi la 20 de ani cu brutalitate in picioare de fortele pro-imperialiste , neo-colonialiste si fascistoide rusofone si rusofile din republica . teritoriu in est ocupat militariceste de rusia si cu un regim-marioneta de tip mafiot … un bantustan rusofon obraznic in sud – utag – care merge vizibil pe calea independentei de tip transnistrean … limba de stat – romana – batjocorita si oprimata la ea acasa … practic pe zone importante – utag , balti …- limba de stat a fost exterminata cu totul . genocid lingvistic clar … nu mai vorbim de transnistria . si atunci pentru cine si de ce defileaza brava armie moldava ?

 28. marian Says:

  Găgăuzia are un reprezentant oficial în Austria

  Omul de afaceri austriac Alfred Berger este reprezentantul oficial al autonomiei găgăuze la Viena.

  O decizie în acest sens a fost adoptată de Adunarea Populară de la Comrat la propunerea lui Mihail Formuzal, başcanul autonomiei. Documentul i-a fost înmânat, miercuri, lui Berger de către Formuzal în cadrul unei întrevederi cu un grup de oameni de afaceri austrieci. IN TIMP CE INALTA CONDUCERE DE STAT SE JOACA CU SOLDATEII DE PLUMB , UTAG MERGE MAI DEPARTE … PE DRUMUL SPRE INDEPENDENTA ! AU AJUNS VENETICII AJUNSI – SAU ADUSI – PE PAMINTUL APARAT CU SABIA DE CATRE MARELE STEFAN -VODA , SA-SI TRIMEATA PESTE HOTARE … REPREZENTANTI OFICIALI . CA DOAR STEFAN CEL MARE SI SFINT A APARAT MOLDOVA PENTRU FORMUZAL SI BANDA LUI FASCISTA DE LA COMRAT …

 29. Soliman Says:

  Domnilor,
  Impacati-va cu ideea ca nu pot fi evitate alegerile anticipate in R. Moldova!!! Faptul acesta nu are la fundamentul sau decat nehotararea si ezitarile UE!! Ale voastre nu au fost si nu vor fi determinante!! Datorita indeciziilor ei intr-o zona de mare interes geopolitic este creata aceasta permanenta Cutie a Pandorei in zona pontica de 20 de ani!!!(radacinile ei sunt mult mai vechi) UE este intre Scylla si Caribda in acest joc strategic cu Rusia. La o privire superficiala , de suprafata, acest fapt poate da unora fiori si zadarnici orice speranta. NU ESTE CAZUL !!! DOAR FRICOSII IREMEDIABILI POT SA SE DEA BATUTI!! Aveti mare grija sa
  nu fiti voi aceia!! Fiind cel mai inaintat avanpost al romanilor in zona, fiti siguri ca aveti sustinerea totala a Romaniei . Toti impreuna suntem o forta si avem cateva avantaje pe care trebuie hotarat sa le aruncam in lupta.
  Sa ma explic mai mult.
  UE trebuie determinata(silita pur si simplu!) sa se hotarasca ce vrea. Prin alegerile anticipate din R.Moldova va fi pusa sa aleaga definitiv! Ori lasa intiativa Estica pe mana Rusiei, ori se implica si o stopeaza in beneficiul rpriului interes major. UE nu este doar Germania si Franta sa nu uitati acest lucru niciodata. UE este si asa zisa „Noua Europa” despre care SUA stie f bine ce vrea si ce poate face. Nu

 30. Soliman Says:

  Domnilor,
  Impacati-va cu ideea ca nu pot fi evitate alegerile anticipate in R. Moldova!!! Faptul acesta nu are la fundamentul sau decat nehotararea si ezitarile UE!! Ale voastre nu au fost si nu vor fi determinante!! Datorita indeciziilor ei intr-o zona de mare interes geopolitic este creata aceasta permanenta Cutie a Pandorei in zona pontica de 20 de ani!!!(radacinile ei sunt mult mai vechi) UE este intre Scylla si Caribda in acest joc strategic cu Rusia. La o privire superficiala , de suprafata, acest fapt poate da unora fiori si zadarnici orice speranta. NU ESTE CAZUL !!! DOAR FRICOSII IREMEDIABILI POT SA SE DEA BATUTI!! Aveti mare grija sa
  nu fiti voi aceia!! Fiind cel mai inaintat avanpost al romanilor in zona, fiti siguri ca aveti sustinerea totala a Romaniei . Toti impreuna suntem o forta si avem cateva avantaje pe care trebuie hotarat sa le aruncam in lupta.
  Sa ma explic mai mult.
  UE trebuie determinata(silita pur si simplu!) sa se hotarasca ce vrea. Prin alegerile anticipate din R.Moldova va fi pusa sa aleaga definitiv! Ori lasa intiativa Estica pe mana Rusiei, ori se implica si o stopeaza in beneficiul rpriului interes major. UE nu este doar Germania si Franta sa nu uitati acest lucru niciodata. UE este si asa zisa „Noua Europa” despre care SUA stie f bine ce vrea si ce poate face. Nu o intereseaza acest aspect? UE pierde jocul unitatii sale si credibilitatea . Va trebui sa aleaga definitiv ce face!!
  Nu se isca din asta niuni razboi intre jucaori. Nu aveti nicio teama!!!! Moldova si Romania au aceasta carte in mana si va trebui sa o joace cu inteligenta si curaj!!!
  Deci, cui e frica de Virginia Woolf?

 31. Soliman Says:

  PS

  Sa fiu scuzat, dar ceva se intampla cu postarea mea !! Undeva e o interventie de interceptare si obsaculizare a ceea ce scriu. Nu e prima data!!!

 32. Anatolie Says:

  Perju, eu nici intr-un caz nu am spus ca Filat sau Voronin is mai buni.
  Ideea este simpla. Nu prea vad analishti independenti. Cam toti latra la comanda.
  Vezi ca si lui Mocanu ii pun intrebarea de ce nu aud sa-l critice pe Voronin.
  Nimeni nu-mi raspunde, nici nu este nevoie. Raspunsul este la suprafata. Ei macar nici nu incearca sa se deghizeze. Se vede clar la comanda cui se scriu articolele.

  In Moldova nu exista presa libera si independenta. Chiar si pretinshii blogeri scriu la comanda. Daca alta sursa de venit nu exista…

 33. Anatolie Says:

  …chiar uite ce se intimpla. Un John Connor il ia peste picior pe Misha. Am vrut sa vad pentru ce, dar nu am gasit mesajele lui Misha…

 34. xiromant Says:

  da asta chiar e prea de tot http://hotnews.md/articles/view.hot?id=12522

 35. Perju Says:

  Anatolie, într-o foarte Mare măsură sunt de acord cu ce ai scris pe 26.08.2011. Nu sunt avocatul Dlui Mihaeş, dar aici a scris despre rolul zilei de astăzi a Dlui Filat.
  Să nu uităm că Dl Filat a venit din România şi a întrat în politică „sub aripa” Dlui P. Lucinschii (!?). Cui îi slujeşte Dl Lucinschii cred că înţeleji.Peurmă a format „PLiberalDM” (!?) cu doctrină „conservatoare” (?), în timp ce era PLiberal cu D.Chirtoacă ca Primar General şi PNLiberal cu deputata Dna V.Pavlicenco
  Eu nu exclud că va fi propus Preşedinte Ex-Prim-Ministru Dl Sturza – parcă este şi proeuropean, în bune relaţii cu Dl Filat, acuma este în România (dar acolo este cu prietenii Rusiei), dar şi aici a fost (este?) companion şi în bune relaţii cu Oleg Voronin .
  Paremi-se că încă mult timp tot „наши люди” o să ne conducă şi fără revoluţie sau prin CONTRREVOLUŢIE

 36. nina gonta Says:

  Filat nu se teme de tinerii care au luptat in 2009 ..? eu cred ca il vor linsa !! parca nu-mi vine sa cred ca e capabil de asa ceva de asa tradare …

 37. ORION Says:

  Domnule Butnaru,

  Sunteti extrem de inteligent insa deasemeni si extrem de PESIMIST. Pentru aceasta veniti cu jumatati de masura care din start vor fi refuzate de toata lumea.

  Trebue o vasta si permanenta discutie in tara MALDAVANIA pentru a explica politicienilor dela conducerea satelor si oraselor ce inseamna UNIREA si ce inseamna NEUNIREA cu ROMANIA.

  Toata lumea acuza agricultorii si muncitorimea ca este retrograda. NU ei sunt de vina ci organele de conducere din tara cu opozitia KOKO-munista care imping situatia spre mierie pentru a justifica ingenuncherea fata de RUSIA.

  Maldavanii trebue sa-si ia situatia in mana, ca NEMTII, sa nu astepte sprijin, cadouri si mai ales sfaturi dela RUSO-OCCIDENTALI, care toti va imping spre Moscova, cat mai departe de Occident, pentru a profita de petrol.

  Adeptii Unirii trbue sa inceapa o activitate si mai sustinuta pentru actul UNIRII, prin delegatii trimise in lumea intreaga si mai ales in ROMANIA spre a sesibiliza impreuna marile puteri in principal asupra acestui act.De fapt nimeni nu se poate opune UNIRII cu Romania si de fapt totul depinde in primul rand de MOLDOVENI si de MALDAVANI.

  Dar acest curent de vasta informatie si discutie trebue inceput in tara si nu interzis ca pana acum, considerat ca da apa la moara opozantilor la UNIRE.

  Atat tipmp cat opinia publica mondiala si locala nu va fi sguduita de vointa moldovenilor de a se uni, nimeni nu se va ocupa de noi.

  Si revin asupra UNIRII. Cel mai simplu si mai sigur este ce au facut nemtii caci discutii mondiale era utila dar boala lunga. Ei au taiat NODUL GORDIAN, nu au intrebat poporul , politicienii au hotarat si s-au unit fara sa intrebe pe nimeni caci UNIREA popoarelor este un act SACRU. Interesati-va ( jurnalistii au tacut si tac MALC ) si veti afla ca poporul de jos din germania de est si vest nu erau deloc de acord sa se uneasca dar interesele natiunii au PRIMAT.

 38. Soliman Says:

  Ei? cum mai stam cu luptele politice in … Maldava? Hai, ca vreau sa ma bat cu pumnul in piept. Sau cu caramida? Ceea ce spuneam mai sus legat de situatia in care a ajuns RM , seamana ca doau picaturi de apa cu ideile celor de la Stratfort (SUA)!! Pana si solutiile pe care le-am intrevazut si le intrevad in continuare seamana intre ele!!! Baitul acela parca s-ar fi nascut intre romani, ASA DE BINE INTUIESTE LUCRURILE CELE POLITICESTI DIN ACEASTA NENOROCITA PARTE DE EUROPA. NENOROCITA , PENTRU CA SUNTEM NOI TOTI ASA CUM SUNTEM! Cand se va ajunge la unitate de vederi , gandire si actiune intre noi, atunci se va face si UNIREA NOASTRA.
  Cred ca A sosit momentul sa fie creat PARTIDUL UNITATII ROMANESTI DIN BASARABIA.

 39. ORION Says:

  Tavarici Lupu,

  Exceleaza in demi masuri ceeace este absolut inadmisibil pentru un Presedinte de Republica fie ea si Fantoma ::::::: MALDAVANIA.

  Lista incomplecta a jumatatilor de masura::::::::::

  Limba maldavana in Constitutie, in paranteza ::::::limba romana..
  CSI in realitate, in paranteza Uniune Europeeana.
  PCRM in realitate, in paranteza ALIANTA apatrida din care face parte.
  Politica strategica cu RUSIa, dar politica binevoitoare in paranteza si de FATZADA cu Romania..

  Va surprinde ????????

  DAR UN INTERMAR ce este ??????? O JUMATATE DE MASURA., ceeace si cere TAVARICI ROGOZIN.

  Masurile de mai sus se vor transforma in sferturi cand TAVARICI LUPOFF va ajunge Presedinte cu ajutorul PCRM-ului, asa cum cere DOAMNA de origine germana dela Bruxel ( i-am uitat numele ).

  APROPO.

  Ati auzit vreodata in viata DVS. ca cineva din EUROPA adica UE sa fie contra comunismului ??????? Totdeuna ei va vor sfatui prieteneste si pe sub masa dar si direct, sa nu cumva sa interziceti Partidul comunist. De unde si tupeul lui BARANOFF, DAndanoff si a altor KOKO-I care saboteaza tot ce se poate sabota.

  Luati-va SOARTA in propriile voastre maini, MOLDOVENI si MALDAVANI caci ROMANI ati fost, Romani sunteti si Romani veti fi in veci.

 40. list of new payday lenders Says:

  list of new payday lenders…

  […]La 20 de ani de la nastere R.Moldova este in pragul CONTRAREVOLUTIEI « Roman Mihăeş[…]…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: