Puciul din 1991 si din 2000. Contrarevolutie in 2011?

Despre puciul din 1991 s-au scris destule, putem sa ne mindrim ca R.Moldova a fost singura tara din CSI care a ripostat ferm impotriva dictaturii. In rezultatul esuarii acestuia s-a detramat URSS. Insa atunci fortele proeuropene si proromanesti nu au reusit sa preia puterea in RM, caci unii nomenclaturisti gen Snegur, Lucinschi, Sangheli si altii au reusit sa preia sloganele de independenta si sa salveze nomenclatura de partid. Aceasta nomenclatura a deturnat sensul independentei, s-a regrupat si apoi printr-o serie de manevre a transferat puterea inapoi Moskovei prin intermediul reprezentantilor sai de stinga,- agrarienii, comunistii si centristii. Astfel revolutia din 1989-1991 de eliberare si emancipare nationala a fost furata de nomenclatura comunista si idealurile ei terfelite. In anul 2000 a avut loc un altfel de puci, poporului i s-a furat dreptul de a-si alege Presedintele tarii. Dorinta politicienilor care au votat amendamentele la Constituie a fost sa instituie in tara o conducere colectiva, in locul unei conduceri autoritare, insa in rezultat a avut de profitat Voronin, care a readus comunistii la guvernare si a instituit in tara un regim autoritar.

Acum in 2011, avem la guvernare o AIE, care este un compromis rezonabil a fortelor politice responsabile pentru integrarea europeana si modernzarea tarii. Insa sunt forte care doresc distrugerea AIE, si reinstaurarea in RM a unui regim politic autoritar, antinational si eurosceptic. Cineva doreste sa inabuse visul european al RM, si sa transnistrizeze tara.
Ce facem noi cetatenii acestei tari? Vom permite ca politicienii iresponsabili sa efectuieze o contrarevolutie?

P.S.

Istoria din pacate se repeta, asa cum ADR a fost distrusa in 2000, asa se distruge si AIE. Aceiasi protagonisti – Lucinschi si Voronin. Se va asocia si Filat cu acestia?

Reclame

23 răspunsuri to “Puciul din 1991 si din 2000. Contrarevolutie in 2011?”

 1. Victor Gurău Says:

  Vai de capul tău, „resposabilule”!

 2. Anatol Reghiment Says:

  Principalele caracteristici a „elitelor” politice moldovene sunt lașitatea, incompetența, trufia și incapacitatea de a lua decizii responsabile și efective

 3. romanmihaes Says:

  e trist ca componentele aie sunt intro lupta fratricida.Istoria se repeta, asa cum ADR a fost distrusa sa se distruge si AIE Aceiasi protagonisti- Lucinschi si Voronin. Se va asocia si Filat cu acestia?

 4. Soliman Says:

  Filat este asociat gata cu Lucinschi si Voronin, domnule Mihaes. Urmeaza doar sa se …oficializeze totul cat de curand !
  Dar cititi , va rog si ce se scrie exact sub acest articol al dv. sub semnatura lui Denis Cenusa :” Basescu cearta chisinaul lezand suveranitatea RM”!!
  Saraca Basarabie, sfasiata de Ribbentrop-Molotov din trupul tarii la 1940 pe ce maini „stataliste” incape! Nu mai am , domnule Mihaes nicio indoiala. Se perpetueaza RASS Moldoveneasca creata de leninism-stalinismul utopic si genocidar al anilor`20 din secolul trecut si se ambaleaza tembel de tot felul de facatori de opinii , care mai de care
  mai oraculari , in staniol democaratic european,servindu-se ..calda si la pachet pentru mancurtii(expresia e specific a voastra , a basarabenilor) Tarii Moldovei( juma la noi,restul lala diversi poftitori)

 5. cleo Says:

  teama unora ca daca se uneste cu UE vor pierde fotoliul de presedinte si influenta duce la acesta situatie.
  Nu ma mira de loc ca poporul asta se lasa tras de „bot”

 6. osoianu Says:

  …Si Tara- mama usa ne-o incide *ncet
  Si Cehia ne pune la pachet
  …Spunea odata un jurist destept
  Ca noi vom suge…nu l-am inteles

 7. xiromant Says:

  Dle Mihaies, cum credeti e reala chestia asta? http://hotnews.md/articles/view.hot?id=12365

 8. Vasile Says:

  Care istorie se repetă d.Mihăieș? Suntem în rahat de doi ani de zile și Dumneata vii să ne sperii,că ceva se distruge.Pentru ce această AIE, care nu face nimic altceva decît să ne fure pe noi pe toți,dar ne spui ca un papagal,că alianța se distruge,alianța se distruge…Cui trebuie o așa alianță d.Mihăieș. Fii om serios și nu mai vorbi prostii.Ce nu se vede cu ochiul liber, că așa zisa AIE i-a și adus pe comuniști la putere.Cu cine vrei să ne împăcăm,cu Plahotniuc,Lupu,Diacov;Candu,Guma,Lazăr și ceilalți hoți care își bat joc de noi mimînd careva reforme? Aceștea sunt salvatorii nației?! Bravo Osoianu! Numai că, noi sugem,dar ei ne mulg.

 9. Soliman Says:

  Nici nu s-a uscat bine…cerneala cu care am scris despre asocierile Lucinschi-Voronin -Filat si repede aparu si stirea „intalnirii”secrete(cum altfel?!) dintre Filat si Voronin!! Halal, oameni de caracter !! te vand ca Iuda , pe doi arginti ,ziua in amiaza mare !!!

  Doamne ajuta!!

 10. MONTREAL Says:

  DESIGUR CA FILAT SE VA ALATURA NOMENCLATURISTILOR/ COMUNISTILOR, filat 2011 e ca rosca 2000.–––––––––––––––––––––––––––––
  !!! JOS GUVERNUL DE OCUPATIE FILAT !!!

 11. MONTREAL Says:

  SI INGENERAL LUME, CIND VOR VENI URMATOARELE ALEGERI SA MERGETI CU TOTII SI SA VOTATI, P-U CINE CONSIDERATI VOI DE CUVIINTA….. dar in nici un caz sa NU spuneti ca numai merg la votare ca totul e in zadar, ANUME ASTA SI DORESC COMUNISTII, FILAT , FSB DE LA MOSCOVA , CA LUMEA SA SE DEZAMAGEASCA , SA LASE MIINE IN JOS, SI SA NUMAI VOTEZE, p-u ca in contrabalanta O OARECARE BABA MATRONA nascuta prin 1917 prin URAL , VA VA DECIDE SOARTA VOSTRA/NOASTRA–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––- SA NU DISPERATI, SA AVETI RABDARE SI SA LUCRATI, SI CIND VINE MOMENTUL ALEGERILOR SA VOTATI, P-U CA UN VOT E MAI PUTERNIC DECIT O BOMBA, SI EI (filat, voronin, putin) SE TEM, CA NOI MOLDOVENII NE VOM RIDICA SI VOM FUGI DE SUB CONTROLUL LOR …………….ps: pe fiecare sit se gasesc comentarii descurajante ca sa nu mai mergeti la alegeri, asa au facut ei ultimii 20 de ani, si din cauza nepasarii/indiferentei parintilor nostri , am ajuns unde am ajuns, ginditi-va la copii vostri, oare voi doriti ca peste 20 de ani MD sa fie in aceeasi groapa…

 12. MONTREAL Says:

  filat a fost desantat in AIE1 si AIE2 de catre Moskova, ca si Rosca in 1990 in Frontul Popular. Deja toti tin minte ce s-a intimplat cu Frontul Popular !!!!! Alianta AIE a fost acceptata de catre Moscova, si desigur planificata, p-u ca deja de citiva ani (2001-2009) se simtea o coarda intinsa in societate impotriva comuniStilor , de aceia a fost nascocit PLDM a lui Lucinski (cel care a distrusMD si nu dorea ca RSSM sa se dezlipeasca de URSS in 1990), Moskova debarca pe o perioada scurta comunistii, apoi ii urca inapoi, dar intre timp in societate va disparea ura fata de comunisti, p-u ca ei vor ASISTA LA SCANDALURI ARTIFICIALE SISTEMATICE DIN AIE, ca acasa pe divan sa-si spui mereu :`macar cu comunistii nu erau scandaluri, ii vreau inapoi` – VISII PILOTAJ AU FACUT SERVICIILE SECRETE DE LA MOSKVA, P-U A NU-SI PIERDE GUBERNIA.

 13. marian Says:

  Confruntarea dintre bașcanul Găgăuziei și minitrul Educației nu a ajuns nici pe departe la final, dimpotrivă pare să ia amploare. Mihail Formuzal a declarat că Mihail Șleahtițchi n-are ce căuta la Guvern și că ar trebui să fie demis din funcție de ministru. De cealaltă parte, șeful de la Educație susţine că liderul de la Comrat a încălcat înțelegerea la care a ajuns cu prim-ministrul Vlad Filat.

  Replicile acide dintre cei doi au reapărut după ce Direcţia Educaţie de la Comrat a anunţat că o parte dintre tinerii găgăuzi care au picat examenul au fost admişi la facultăţi în străinătate. Nimeni, însă, nu a vrut să spună în ce ţări vor studia aceştia. S-au vehiculat mai multe universități din Turcia, Polonia şi Rusia… DIN ACEST MOMENT ACEST TRADATOR DE FORMUZAL TREBUIE ARESTAT IMEDIAT !

 14. Vitalie PLDM Says:

  Guvernantii doar stiu sa futa capul! Dar nu fac nici o pula pentru popor!

 15. osoianu Says:

  Formuzalii formuleaza calificative
  -Sunt niste abstractii , spune brigadirul
  Iar incepe circul , iar in plina scena
  Gagauzii-sora , caca moldovenii..

 16. tiberiu Says:

  Bravo, Vitalie PLDM, multum bravo!
  Probabil te referi si la Victor Gurau, care cind vorbeste isi joaca asa de frumos limbuta de parca ar suge ceva.

  Vreun lot de pamint din Chisinau, de exemplu…

 17. VLAD NICU Says:

  SASINATE KGB: GRIGORE VâRTOSU SI DUMITRU MOLDOVAN
  http://www.flux.md/articole/12122/
  1.
  “A urmat primăvara lui ’89, care a fost o perioadă extrem de importantă, a fost vârful acelor mişcări protestatare. Unul din liderii acestei mişcări a fost atunci regretatul ====Grigore Vârtosu,===== care a murit în timpul războiului de la Nistru, împuşcat în spate, la Tighina. Grigore a condus acea demonstraţie / 11 martie 1989 /, s-a urcat pe tribuna lui Lenin din centru Chişinăului şi încuraja mulţimea. După aceea, în faţa Comitetului Central, s-a urcat pe un stâlp, pentru că era atât de multă lume, încât ocupasem toată Piaţa Victoriei de atunci, actuala Piaţă a Marii Adunări Naţionale, plus tot spaţiul dintre actualul Parlament şui Preşedinţie. Cineva din Comitetul Central soma în ruseşte mulţimea să se împrăştie, ameninţându-i că, în caz contrar va fi aplicată forţa. Arunci Grigore, fiind un om foarte sprinten şi viguros a urcat pe un stâlp, a scos briceagul din buzunar şi a încercat să taie firele ca să oprească sunetul acelor megafoane care s-au declanşat şi intimidau mulţimea.”
  2.
  “Îmi amintesc cum unul dintre foarte bunii mei prieteni, cu care mi-a făcut cunoştinţă Mihai Ghimpu în toamna anului 1988, în august, la Leningrad,===== Dumitru Moldovanu,===== care, ulterior, a fost asasinat, pe data de 2 noiembrie 1990, pentru că avea un tricolor în piept, a produs primele insigne. Pe una era tricolorul şi scria FPM şi pe alta era conturul Basarabiei, al Nordului Bucovinei şi al Basarabiei de Sud, iar sloganul era „la mai munţi şi la mai mare”. Era un joc de cuvinte extraordinar, toată lumea umbla cu aceste insigne în piept în acea perioadă. De la prietenii noştri de la Vilnius am învăţat să facem primele abţibilduri pe care băieţii şi domnişoarele şi le lipeau pe cămăşi, pe haine. Unul dintre ele reprezenta un tricolor, iar celălalt – tricolorul pe care era imprimată sârma ghimpată pe care scria 1939-1940.”

 18. ALGIRDAS PETROSIUS-1969 Says:

  OFENSIVA LITUANIEI IN MOLDOVA NON-REFORMELOR
  LUI FILAT SI LUPU, OLEG IFRIM SI ALTII:
  —————————————————————–––––
  “Vytautas Landsbergis, primul preşedinte al Lituaniei de după destrămarea URSS, a oferit “JURNALULUI”
  un interviu în exclusivitate. La 11 martie 1990, Lituania
  a fost prima republică sovietică ce şi-a declarat independenţa.
  Iar RSS Moldovenească a fost prima dintre republicile sovietice
  care au recunoscut independenţa Lituaniei.

  Totodată, preşedintele lituanian a opinat că noi, moldovenii,
  am pierdut mult timp alegând între Statalitate şi Unire.
  Vytautas Landsbergis a spus că pentru a ne apropia de UE
  trebuie să facem reforme sincere,
  dar nu pentru a primi ajutor sau a face anumite manevre.

  http://ziar.jurnal.md/2011/08/19/lituania-exemplul-pe-care-nu-l-am-urmat/comment-page-1/#comment-15532

  “Voi aveţi scopul de a vă apropia de UE şi chiar să deveniţi membră a UE. Pentru aceasta trebuie să implementaţi reformele indispensabile şi să democratizaţi cu adevărat ţara. Desigur, voi aveţi problema Transnistriei. De fapt, cum poate o ţară care este separată, o parte fiindu-i ocupată de o armată străină, să devină membră a UE? Nu poţi calcula din timp. În primul rând, Chişinăul trebuie să tindă spre un progres şi să meargă în continuare pe calea europenizării.
  Problema unor foste ţări sovietice – chiar dacă nu ne place această sintagmă, acesta este un fapt –, care pledează pentru o apropiere de UE, este că nu fac reforme democratice substanţiale, reforme în administraţie, în justiţie. Este un obicei vechi. Ca şi cum e mai uşor să conduci cu o mână forte decât să asiguri anumite libertăţi. Acest fenomen are loc în mod diferit în anumite ţări din fosta URSS…….
  De aceea, susţinând progresul, procesul de democratizare, UE se uită cu suspiciune şi se întreabă: oare într-adevăr aceste ţări fac reforme sincere şi substanţiale? Sau reformele se fac pentru a primi ajutoare balansând între două puncte de atracţie sau stând pe două scaune odată? În acest sens, trebuie să luaţi o decizie fermă “.
  / Interviu realizat de Vadim VASILIU /
  ———————————————————————————–
  ACELEASI AFIRMATII CRITICE LA NON-REFORMELE DIN RM LE-AU FACUT SI ALTI EUROPARLAMENTARI EUROPENI
  SI PRESEDINTA LITUANIEI DALIA GRYBAUSKAITE
  AFLATA IN VIZITA OFICIALA IN MOLDOVA IN IULIE 2011
  / TOTODATA SI COMISAR EUROPEAN PRIN ROTATIE /
  SUSTINUTA DE BIRUTE ABRAITIENE / SI EA LITUANIANA / , REPREZENTANTA LA CHISINAU A CONSILIULUI EUROPEI
  DE LA STRASBOURG.

 19. Vlad Says:

  PLEAC-O, BRE , SI TE INEACA IN CIUHUR!!!

 20. Anatolie Pihut Says:

  Roman,

  Sa te vad/aud/citesc cum il critici SI pe Plahotniuc…

  Deocamdata nu esti destul de credibil.

 21. osoianu Says:

  Vasicau aplasat pe blogul sau urmatorul comentariu..**.De astazi pe blog vor fi acceptate doar comentariile oamenilor sanatosi.
  Cei cu grave dereglari psihice si limbaj pornografico-poeticesc vor avea microfonul inchis.
  Pentru a nu impurifica constant aerul celor din preajma.**

  Il previnpe D-l Vasilcau , sa fie mai atent , asemenea persoane de care pomeneste d-lui dispun de *spravci*…

 22. ORION Says:

  Domnule Butnaru,

  Sunteti extrem de inteligent insa deasemeni si extrem de PESIMIST. Pentru aceasta veniti cu jumatati de masura care din start vor fi refuzate de toata lumea.

  Trebue o vasta si permanenta discutie in tara MALDAVANIA pentru a explica politicienilor dela conducerea satelor si oraselor ce inseamna UNIREA si ce inseamna NEUNIREA cu ROMANIA.

  Toata lumea acuza agricultorii si muncitorimea ca este retrograda. NU ei sunt de vina ci organele de conducere din tara cu opozitia KOKO-munista care imping situatia spre mierie pentru a justifica ingenuncherea fata de RUSIA.

  Maldavanii trebue sa-si ia situatia in mana, ca NEMTII, sa nu astepte sprijin, cadouri si mai ales sfaturi dela RUSO-OCCIDENTALI, care toti va imping spre Moscova, cat mai departe de Occident, pentru a profita de petrol.

  Adeptii Unirii trbue sa inceapa o activitate si mai sustinuta pentru actul UNIRII, prin delegatii trimise in lumea intreaga si mai ales in ROMANIA spre a sesibiliza impreuna marile puteri in principal asupra acestui act.De fapt nimeni nu se poate opune UNIRII cu Romania si de fapt totul depinde in primul rand de MOLDOVENI si de MALDAVANI.

  Dar acest curent de vasta informatie si discutie trebue inceput in tara si nu interzis ca pana acum, considerat ca da apa la moara opozantilor la UNIRE.

  Atat tipmp cat opinia publica mondiala si locala nu va fi sguduita de vointa moldovenilor de a se uni, nimeni nu se va ocupa de noi.

  Si revin asupra UNIRII. Cel mai simplu si mai sigur este ce au facut nemtii caci discutii mondiale era utila dar boala lunga. Ei au taiat NODUL GORDIAN, nu au intrebat poporul , politicienii au hotarat si s-au unit fara sa intrebe pe nimeni caci UNIREA popoarelor este un act SACRU. Interesati-va ( jurnalistii au tacut si tac MALC ) si veti afla ca poporul de jos din germania de est si vest nu erau deloc de acord sa se uneasca dar interesele natiunii au PRIMAT.

 23. Vektor-Nord Says:

  sinteti un parvenit! gurau.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: