Cum facem ca romanii basarabeni sa nu mai fie tradati de catre partidele politice?

Daca in 1940 Basarabia a fost ocupata prin forta armelor, astazi este ocupata prin manipulare, prin aplicarea de tehnologii politice, electorale si economice. Pentru a intelege ce se intimpla cu R.Moldova, de ce este o tara inapoiata, si care sunt cauzele si metodele manipularii, este nevoie de a face o analiza a cimpului electoral moldovenesc.

 Consider ca avem in R.Moldova patru mari categorii electorale:

 1. Rusofonii, aproximativ 20 % din populatie(fara Transnistria), de diferite etnii(rusi, ucraineni, bulgari, gagauzi etc.) – marea majoritate nu cunosc limba romana, o buna parte sunt romanofobi, tinjesc dupa URSS, si doresc integrare cit mai strinsa cu Rusia. Voteaza constient partide de stinga. In Parlament sunt reprezentati de PCRM.
 2. Moldovenistii, aproximativ 30 % din populatie ( bastinasi, o parte sunt romanofobi. Ei declara ca moldovenii au limba lor distincta de romana si sunt alta natiune decit cea romana) . Voteaza partide de centru si de stinga.  In Parlament sunt reprezentati de PCRM, PD si o mica parte voteaza PLDM.
 3. Romanii basarabeni, aproximativ 25% din populatie , ei considera ca sunt de etnie romana, ca vorbesc limba romana, sunt loiali statului RM, in acelasi timp majoritatea accepta ideea unirii politice a RM cu Romania. Acest segment este in continua crestere datorita schimbarii generatiilor. Voteaza partide de dreapta si centru-dreapta. In Parlament sunt reprezentati de PL si PLDM.
 4. Segmentul mixt – moldovenist/ romanesc. Acestia sunt moldovenistii care partial accepta romanismul ( segmentul mixt) aproximativ 25%. De regula nu sunt romanofobi, nici rusofobi, declara ca sunt de etnie moldoveni, dar recunosc ca vorbesc limba romana si accepta ca Moldova trebuie sa aiba relatii bune si cu Rusia si cu Romania. Acestia nu voteaza PCRM, voteaza de regula partide de centru si centru-dreapta . In Parlament sunt reprezentati de PD si PLDM.

Paradigma constructiilor politice de partid, electorale si apoi guvernamentale in RM, se manifesta prin manipularea  romanilor basarabeni si a celor micsti, moldoveni/romani, astfel ca stinga proruseasca si comunista sa fie oricum la guvernare.

In 2005 PPCD, partid votat de romanii basarabeni a votat pentru romanofobul Voronin, tradind electoratul proromanesc. Astazi locul acestuia in Parlament  il ocupa PL.

In prezent, suntem martorii anularii istoriei romanilor de catre Ministrul PLDM, partid votat de catre  romanii basarabeni, si de pregatirea acestui partid pentru o alianta cu comunistii!

Astfel putem sa concluzionam ca centristii, Filat, Lucinschii si altii, s-au deghizat in aparatori a romanilor basarabeni, au manipulat electoratul proromanesc , fiind ajutati si de intelectuali proromani, si tradeaza valorile acestuia prin alianta tacita sau oficiala cu comunistii.

Concluzii:

Daca rusofonii, moldovenistii si cei micsti sunt reprezentati relativ corect de catre partidele pe care le voteaza, si nu le tradeaza votul, romanii basarabani sunt de regula mintiti de catre politicieni si partide. O exceptie este PL, care insa a fost votat nu de toti romanii basarabeni, dar care trebuie sa demonstreze prin actiuni coerente ca face demersuri in interesele romanilor basarabeni.

In viitor romanii basarabeni trebuie sa se organizeze politic in asa mod incit sa nu mai fie posibila manipularea lor de carte partide si lideri tradatori.

39 răspunsuri to “Cum facem ca romanii basarabeni sa nu mai fie tradati de catre partidele politice?”

 1. valera35 Says:

  Trebuie sa stii bine ca cei care se considera romani, la noi nu sunt mai mult de 10%. De ce faci asemenea manipulari de opinie. Si cei care isi fac cetatenie la moment, o fac doar de dragul liberei circulatii prin Europa, nicidecum de dragoste mare fata de Romania. Cei care iubesc tare Romania deja au plecat de aici peste Prut, ca Lari, Dabija s. a.

 2. gigi Says:

  valera35 un exemplu de maldavan veridic. Ruda cu Igori Nicolaevici Dondon cumva? sau cu Zina?

 3. Ana Says:

  Pai dar chiar PL-ul i-a tradat pe romanii basarabeni lovind in cel mai roman ministru al educatiei de pana acum si acuzandu-l in mod fals de schimbarea istoriei romanilor. Ei, PL-ul au schimbat istoria in 2009 prin vicepremierul Negrei si viceministrul Potang, iar acum dau vina pe actualul ministru.

 4. George Says:

  Corecta analiza.Te felicit ai atins puncte fierbinti. Uite cum s-a deslantuit Valera35, parca-i la piata.

 5. sandel Says:

  da…poate putin se mai poate de corectat pe ici colea,dar in general sunt aproape de adevar aceste considerente…. iar valera35…. nu degeaba este valera…..vai de capu tau valera…….

 6. robin hud Says:

  aberatii, clasificare aiurea.sant moldoveni care urasc rusii la infinit dar acceptind o legetura economica,accepta colaborae cu romanii, vorbesc limba romano-moldoveneasca(demonstra-ti-mi cai romana,claritate nu-i pana acuma,lingvistii dorm,istoricii nau argumente) si pur si simplu persoane ca DVS fac galceava, fara argumente. salutari.

 7. Andrei SV Says:

  Ana si Valera, exemple de maldavenisti PLDM-isti platiti de Filat, care ii mai amageste din pasted in paste cu cite un cuvint romanesc. In tara aceasta falsa, mai este doar un singur partid care apara romanisumul, PL!!!!!!!!!!!!!! iar PLDM este o minciuna totala

 8. Andrei SV Says:

  Nustiu ce e cu PNL… mai ramine de vazut, dar deja inerveaza lumea d-na Pavlicenco cu critica ei chiar si la pisica ce tace.

 9. Soliman Says:

  Ei, domnule Mihaies, ceilalti domni comentatori de buna credinta? Cum comentati , cum reactionati la insultele teroriste amenintatoare ale lui Valera 35 sau colonelul -consul de mai ieri, alaltaieri? Cu legea in mana voastra ei va dau peste bot cu nerusinare? Si asta fac de 20 de ani pe care -i veti sarbatori cat de curand!! Sa vi se spuna in fata sa parasisiti o tara care este a voastra in primul si in primul rand, a romanilor basarabeni? Sa ajungeti, voi, romanii basarabeni in situatia de minoritari in tara voastra? Va dati seama ce se intampla si ce se va intampla cu voi? Pasat si trupa KGB pravoslavnica pot aduna la un loc 10.ooo de oameni si voi nu? Ortodocsi? Le-a cusut cineva in guler insigna KGB de-si permit sa ameninte pe oricine? S-ar la bataie? Si ce daca? Dreptate e de partea lor ? Cu pumnul se poate face dreptate? Nu mai e la moda zicala, cine ridica
  sabia , de sabie va pieri? A disparut suprematia legii in Basarabia de azi? Si vreti sa si intrati in Europa in felul asta? chiar credeti posibil asa ceva?

 10. Soliman Says:

  Hello , ANA!!
  Tu chiar crezi ce spui? Sleahticki tau , este un tradator al partidului liberal si a abdicat clar de la romanism!! De ce crezi tu ca PL i-a tradat pe romani? Dimpotriva , si-a intarit clar pozitia proromaneasca , fetito!! S-a dezis de el si bine a facut. Cu asa ceva nu se glumeste, fata tatii. Tu ai capul patrat si nu stii sa judeci sau esti si tu infiltrata aici pe blog sa incurci mintile cu pareri idioate de KGB-ista?

 11. cleo Says:

  Adevarul cel mai profund se descopera intotdeuna tarziu si cel din urma. -G. Papini

  da-i moldovanului, Doamne, mintea cea de pe urma…

 12. palade Says:

  Urmaresc ca ultimul timp Domnul Mihaies este atacat personal si foarte dur. Or nu sunt combatute argumentele or pozitiile sale.
  Probabil ca s-a calcat pe coada dracilor-politicieni. Care?
  Nu e greu de ghicit.
  Vreau sa va aduc aminte ca acum cateva luni am fost cenzurat de Domnia sa pe acest blog cand scriam ca acesti Michiduti aborigeni fac jocul imperiului Raului si sunt niste lichele kgbiste.
  Uite ca aceste lichele acum musca si merg in atac utilizand toate mijloacele posibile ca sa se mentina la putere si sa continue sa jecmaneasca ceea ce a mai ramas de jecmanit
  Situatia este foarte critica azi. Or ei pe noi ne nimicesc or noi ne salvam infaptuind Unirea.
  Este pagubos sa continuam sa „credem” ca vom rezista de unii singuri contra Imperiului Raului Putlerist.

 13. ciupercar Says:

  eiiiii, asa-i se termina cu minciunaaaaaaaaaaaaaaa degaraba, degraba va fi unirea, Filatv-a perde ca si Rosca, PL va veni la putere si atunci gataaaaaaaaaaaaaaa, unirea se va infaptui

 14. palade Says:

  Nu PL-ul va face Unirea ci generatiile care vin.
  Acest PL este un SRL Colonita sustinut de grupuri economice interesate sa mentina acest stat-kolhoz

 15. Panteroni Says:

  Orice incercare de a rupe solidaritatea nationala, este un pacat fata de aceasta tara si fata de acest neam.

 16. poetuldepestedrum Says:

  Dragul meu, simt, ca ai nevoie de o simpla sustinere de confrate.
  Au trecut si altii prin ce treci tu acum:defaimare, amenintare si injurii cu toptanul.
  Fii tare, Dumnezeu este cu cei curajosi, cu cei ce detin si nu tac Adevarul, care, in ultima instanta e El, tot Dumnezeu.
  Dumnezeu este cu tine,Romane, nu cu Lichelele de tot soiul, care nu mai pot dormi de grija ta si covitaie la drumul mare.

  E tirziu, iti doresc Noapte buna, vegheata de heruvimi si Lumina, cit mai multa Lumina in suflet, pentru care Lumina merita sa te jertfesti si sa nu abdici, fiindca ai de ales intre Bine si Rau, intre Lumina si Intuneric, intre Adevar si Minciuna.

  Alege, dragul meu, pentru Domnul,desi nu este deloc usor, numai Binele,Lumina si Adevarul.

  Alege Sfinta Treime, si nu Nesfinta Alianta intreita de azi sau Nesfinta Alianta indoita de miine.

  Fii liber, te rog.

 17. Tatiana Chitoroga Says:

  Cele 10% probabil pe care -i cunosti dumneata Valera35 sunt ce-i ce s-au facut cetatenie de dragul pasaporului.nu ce-i ce l-au sustinut pe dl Basescu la prezidentiale

 18. unu Says:

  Intr-o tzara normala nici nu s-ar fi pus problema asha, ci care anume dintre politicieni plateste si cu cat putem sa-l penalizam. Unul ca Plahotniuc nici n-ar fi ajuns la putere aici in USA, si partidul care-l sustine ar fi fost imediat sactionat de catre alegatori pentru promovarea mafiei in societate. Nu mai vorbesc ca lumea nici n-ar baga in seama la alegeri un partid care nu sustine cauza nationala. Daca un partid nu sustine cauza natiunii pe care se presupune ca o reprezinta, atunci cauza carei natiuni o sustine?

 19. NICOLINA - Says:

  Curaj, domnul Mihaes ! Noi suntem cu dumneata ! Capul sus !
  Ai dreptate când afirmi, ca românii est-moldovenii au nevoie de o noua FORTA Politica care sa infaptuiasca RE-CONFIRMAREA ACTULUI UNIRII DIN 1918 a Basarabiei cu tara mama România.
  PL est cam pierdut pe drum. PNL este cam micut si slab condus de o doamna cam obosita. Deci care-i Forta ? FORUL ROMANILOR din MOLDOVA ? Sunt cam vorbareti poeti si nimic mai mult. Numai cu declaratii nu obtinem Unirea ! Cred ca trebuie de creat o noua PLATFORMA NATIONALA PUTERNICA PRO RE-UNIRE cu un tzel bine determinat numarul unu – Unirea cu Romania ! Eventual un general Ion Costas ar putea deveni un lider de Forta ! Iar toate celelate partid sau forte sa adere si ele la aceasta COALITIE 1918 ! In viitoarea Românie Mare, domnule Roman, va vom vota deputat in parlamentul de la Bucuresti si apoi europarlamentar la Bruxelles.
  Nu va temeti si veti invinge ! Noi cu totii impreuna !

 20. dinu Says:

  PLDM-ul va merge pe urmele PPCD-ului daca coalizeaza cu PCRM. Lupu Este o leguma neputincioasa si ar dori sa devina presedinte. Dar cine-l va vota? In privinta romanilor-basarabeni cu parera de rau sunt cu adevarat doar in jur de 25 la 100 si nu pot inca influienta balanta.

 21. Soliman Says:

  Un pas necesar si foarte important romanii basarabeni (fara echivocuri )a si fost facut prin fuziunea cu un partid proromanesc neparlamentar. A fost o miscare inteligenta,bine executata si , in opinia mea , de perspectiva certa.Urmatorul pas ar trebui sa fie integrarea sub o forma sau alta a aripii desprinse din PLDM a d-lui Godea. Fireste episodul Turcanu trebuie bine cantarit si elucidat pentru ca asupra unirii acestor forte politice sa nu planeze nicio banuiala de coruptie morala sau direct materiala.Un rezervor foarte important al intaririi proromanismului politic il reprezinta in opinia mea Forumul Democratic al Romanilor din R. Moldova . Raman nedumerit insa, atat de slaba sa aparitie publica ,cat si al actiunilor in planul societatii civile suprapartinic. In fine , nu in ultimul rand trebuie ca PNL sa fie si el integrat pe deplin la aceeasi platforma politica a unica , bine structurata si consecvent gestionata. Dupa cate am putut constata , are un program politic fara echivoc pro-romanesc , omogen si unitar in concepte, dar a carui conducere colegiala si democratica nu isi face vazuta nici prezenta,nici opiniile si ideile.Iar daca o face face , ea se produce nesemnificativ. Inafara de asta exista mari frecusuri si concurente nedorite la nivel de lideri, care slabesc autoritatea , disciplina si coeziunea
  unor scopuri in fond unice pentru ambele formatii , fara de
  care nu se poate realiza nimic viabil.
  I O alta directie unde se cere multa interventie si staruinta este patura recent incetatenitilor romani, unde se poate observa fara efort ca totul pluteste la nivelul unei derute si dezorganizari crase.Aportul studentimii basarabene si mai cu seama a celor cateva zeci de mii de studenti aflati in Romania(in estimarea mea peste 20 de mii luand in considerare toti anii de studii) trebuie si el intarit si cuprins in fluxul moral, social si cultural al romanismului autentic si de calitate europeana certa .

 22. ciupercar Says:

  Din pacate mentalitatea rominilor dintre Nistru si Prut a fost rusificata pe deplin, nemaivorbind de cea de peste Nistru.Este o mare tragedie pentru acest spatiu. Foarte putini sunt sinceri ce tin la idealul pentru care trebuie realizat. Aproape ca nu exista stima intre oameni. Toti vazindu-se „sefi” uita de toti, si de mama si de tata. Incep a scuipa in suflet si a batjocuri.. Asteapta ca o curva cine si ce da mai mult.Interesele rusesti sunt mai mari inseamna ca e cu Rusia. Filat e acelas tip, ca si Rosca.

 23. Soliman Says:

  Nicolina,

  Retin ideea ta cu generalul Costas ca fiind interesanta , inteligenta si ,cine stie?- de perspectiva, chit ca generalul este cam in varsta. Nu e exclus insa sa fie tocmai senectutea lui un avantaj, Trebuie incercat!! Ba chiar urgent.Si pentru ca tot s-a ajuns si la referinte legate de Forumul Democrat al Romanilor, ma gandesc si la extensia luarii in calcul a miscarii „Anul 1812” si „Actiunea 2012” ,doua platforme politice net superioare precarelor viziuni politice chisinauane si care ar putea avea un impact major la populatie in contextul politic dat. Sa nu ai frica si sa nu ai reticente fata de „poeti”(cum numesti pe… intelectuali)Gandeste-te la Valeriu Matei de pilda, dar si la altii multi.

 24. toma necredinciosul Says:

  in gubernia moldavia nu exista dreapta-stinga , exista doar proUE si proRussia.

 25. Nina Says:

  De acord 100%!

 26. Nina Says:

  Numai prin Unire vom scăpa de dracii rusofoni şi maldaveni.CGB putinist dictează la noi.

 27. Nina Says:

  KGB

 28. CONSUL Says:

  Salut patrioţilor Moldovei !!!!!!!!!!
  Dle Mihaieş, clasificarea electoratului şi procentele de susţinere a partidelor sunt absolut eronate. Dta cred că ai dori să fie aşa, dar în realitate e altfel.
  1. Rusofonii – aproximativ 20 % din populatie,
  2. Moldovenistii, aproximativ 60 % din populatie,
  3. Romanii basarabeni – aproximativ 10 % din populatie,
  4. Segmentul indecişilor – aproximativ 10 % din populatie.
  Aceste cifre sunt confirmate prin rezultatele alegerilor din ultimii ani şi sunt confirmate prin rezultatele recensămintelor populaţiei.
  Aşa că nu duceţi lumea în eroare.

 29. Nicolina Says:

  pt. Soliman:
  generalul Ion Costas e nascut in 1944, deci are 67 de ani.
  Ar putea fi presedinte pt. vreo doua mandate. Este un militar patriot pro-Unire ! Are forta, curaj, s-a manifestat energic in razboiul cu rusii de la Nistru in 1992, dar apoi a fost inlaturat din viata politica din RM. Asta spune totul. Nu prea vad alte candidaturi ! Unimedia promoveaza imaginea si o idee fixa cu fiica lui Snegur- Natalia Gherman, o „diplomata” , si alte câteva doamne „europene” adormite rusofile, toate sub acoperirea lui Licinski.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Costa%C8%99

 30. romanmihaes Says:

  Daca in RM ar fi 60% de moldovenisti, atunci PCRM ar fi avut nu 39%, ci vreo 60%, la ultimele alegeri parlamentare,iar PD vreo 20,- daca adaugam cele 20 de rusofoni cu cei 60 de moldovenisti, asa cum credeti dumneavoastra.
  Insa matematica e simpla: PCRM are la alegeri parlamentare circa 40% stabil deja de vreo 6 ani, inclusiv la ultimele din 28 noiembrie 2010- aici intra 20% rusofoni+20% moldovenisti.
  PD-are circa 13% moldovenisti.
  Concluzi nr.1-moldovenistii nu acumuleaza impreuna mai mult de 33%.
  Apoi avem PLDM cu circa 30% si PL cu 10%, la alegerile din 28 noiembrie 2010.
  Pentru PLDm cred ca circa 50% di electoratul lor il reprezinta romanii basarabeni, ceilalti fiind cei cu identitate mixta moldovenist/romaneasca.PL este votat de romanii basarabeni.
  Astfel putem concluziona ca romanii basarabeni constituie circa 25% .
  Iar recensamintul lui Voronin din 2004 a fost o farsa,un fals, fapt continut si in criticile adus acestuia de expertii Consiliului Europei.
  Cred ca in 2014 trebuie petrecut un nou recensamint al populatiei, ele conform metodologiei trebuie petrecute odaat la 10 ani, si atunci vom vedea rezultatele reale, ale distributiei pe segmente etnice si de indentitate etnic in cadrul majoritatii nationale a rm.

 31. robin hud Says:

  imi stric total imaginea de DVS. cine va spus ca toti moldovenii voteaza pcrm?straniu.acuma cred ca sinteti roman.si inca si aveti scop sa duceti oamenii in eroare. ati decazut total.jale.

 32. razv Says:

  Imi place aceasta socoteala pe care rusofoni si moldovenisti (prosti) nu il accepta din cauza prostiei si mandriei.
  DACA ADUNAM FACE 100%!!!!!!!!!

  DACA MAI VINE SI TRANSNISTRIA ALATURI RUSOFONI SI MOLDOVENISTI VOR FII CAM 60%, FOARTE MULTI DAR CU AJUTORUL MATERIAL SI MORAL DE LA UE SI SUA SE VOR DOMOLI.

  Romania merge bine economic si nici un roman nu se muta in Republica Moldova, Rusia, Ucraina……..caci doar nu vom merge spre saracie si mai mare.

 33. razv Says:

  Sa fie votul obligatoriu pentru toti care se afla in tara + pentru cei intre 16 si 18 ani si va fii bine va asigur.

 34. vadim Says:

  Si eu daca sant basarabean roman (nu roman basarabean), atunci din care gramada trebuie sa fac parte ? Mie nu-mi pasa daca romanii – basarabeni sant tradati de partidele politice, principalu-i ca basarabenii – romani sa nu fie tradati. As vrea si eu ca toti basarabenii romani sa avem o televiziune a noastra, cu aria de acoperire pe tot teritoriul tarii, prin care sa ne exprimam liber opiniile, poate ca asa o sa punem partidele la treaba

 35. Mircea Popescu Says:

  Din Declaratia de Independenta:
  REPUBLICA MOLDOVA ESTE UN STAT SUVERAN, INDEPENDENT ȘI DEMOCRATIC, LIBER SĂ-ȘI HOTĂRASCĂ PREZENTUL ȘI VIITORUL …
  Tocmai principiul “liber sa-si hotarasca prezentul si viitorul” ca stat suveran si independent, deci iesit din componenta URSS, arata ca in acel moment s-a lasat poarta larg deschisa Unirii:.

  Unirea nu putea avea loc intre o republica sovietica si Romania fara aprobarea Kremlinului si prin contacte diplomatice romano-sovietice urmate de incheierea unui document intre URSS si Romania pe acest subiect.
  De aceea a fost nevoie de etapa statului suveran si independent. Asa ca cei care blameaza Romania ca a fost prima tara care a recunoscut independenta, nu prea au notiuni politice sau de drept international.

  Pe de alta parte, Unirea nu poate avea loc decat prin libera exprimare a Parlamentului de la Chisinau care reprezinta vointa poporului unui stat independent recunoscut, nu prin cererea Romaniei, o asemenea cerere insemnand ultimatum.
  Deci, este la mana poporului sa decida. Desigur, partidele parlamentare care reprezinta alegatorii ar putea aduce problema in parlament. Numai ca in campaniile electorale, aceste partide se feresc sa vorbeasca despre unire, fiind socotit subiect taba, interzis, ca sa nu fie numite tradatoare si sa nu supere fortele anti-romanesti si rusofile.

  Atata timp cat exista principiul din Declaratia de Independenta despre care vorbim, “liber sa-si hotarasca prezentul si viitorul”, este vorba nu de tradare ci de prezentarea unei solutii de supravietuire expres prevazuta in Declaratie, deci o dovada de grija pentru soarta poporului.

  Mircea Popescu
  http://mipopescu.wordpress.com

 36. Soliman Says:

  Generale Consul,
  Vaz ca le stii ca la carte tzifrurile de la catastifele recensamantului popular -voronist. Se pare ca ai fost participant si instructor printzipal!! Se zice , p-acilea prin Cocomarla de Vale din Moldova de Sus(partea romaneasca )ca se facea cu plaivazul pus dupa ureche. Si cu guma de sters la gresitii intru Cei de Sus. Ca-n povestea cu alejurile cele de fata si poate si viitoare ,m-am lamurit: asa a fost sa fie. Ce n-a adus ceasul , a adus domnul Pasat cu trambitele si steagurile lui si ale prea (ne)sfintitului Vladimir. Ala de sta la capataiul lui Ros -Imparat din basme.
  In rest , sa imi spui de bine despre moldovioara dumitale cea pavoslavnica si inchinatoare la domnu. Dar sa nu cumva sa imi zici ca esti ateu. Asta ai spus-o destul atunci cand Michiduta nu era bine vazut.

 37. Soliman Says:

  Nicolina,

  Eu, in prostia mea cea romanesca , mostenita din strabuni care va sa zica,am a-ti comunica (da, asa !) urmatoarele: nu-i bai ca generalul are 67 de ani. Cine n-are batrani, sa si-i cumpre , zice una zicala (iarasi ?)romaneasca. Altceva trebuie sa aiba;30 %carisma, 30% desteptaciune(culmea! iarasi ?)romaneasca si tot 30% oameni care sa creada in ce crede el!! Restul,(10%) …nu conteaza. Eu ,nu-l cunosc decat din ce se spune p-acolo pe la voi. Voi trebuie sa stiti mai bine!! S-apoi vorba ceea batraneasca si inteleapta.(Hai , ca n-o mai zic,dar poate o afli cautand in cutele memoriei) Desigur,mai are nevoie si de o echipa cu reactie rapida la
  prostie. E … o chestie,poate, mai cataneasca, dar te asigur ca tine figura. Chestia e daca se gaseste la voi niscai
  stofe pentru asa ceva.
  In alta ordine de idei, treaba cu Natalia Gherman, porneste de la aripile romanesti zburatoare nostalgic, (deh!)pren cele Rusii!!! Cristian Tudor Popescu e nashul nastrusnicei idei,si stie el prea bine asta.Noi, cica ,n-o stim.Dar pre mine nu ma inseala nimeni. Ce naste din pisica(din ziarul scanteia) soareci mananca. Garnisiti cu cartofi pai!Cum pofteste `mnealui si la Basescu , rumenit gata si adus pe tava lui musiu Ilici Iliescu la masa poporenilor pesedisti!!(acum le zice USL-isti, ca suna mai bine la aceeasi poporeni
  de care ti-am facut mica vorbire)
  Deci, in rezumat, generalul Costas,daca sta o legislatura ca presedinte si inca e foarte destul ca sa strice musuroiul cartitelor. Nu-l va mai reface nici Michiduta cel cu coada taratoare prin asta lume bezmetica rau. Facem pariu? Ce zici?

 38. Soliman Says:

  Pai, domnule Popescu,
  Nu le au deloc notiunile astea !! Si dupa cate vad si …constat(uite , d`omle cum s-a intiparit nenea Iancu pana si-n ticurile noastre verbale) nece nu le explica nimeni. Unii nu le pot, altii nu le vor. Si uite-asa se invarte coada pisicii dupa degete…

 39. Mircea Popescu Says:

  Marite Soliman, d’aia si scriu, ca poate, poate mai citeste cate unu’ si dupa ce se scarpina in cap isi zice cu mirare:” Mai, mai, chiar ca nu m-am gandit!”

  A propos, prelucrai nitel subiectul pe blogul „Diaspora si Reintregirea” (http://mipopescu.wordpress.com)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: