Care va fi pretul platit pentru o eventuala alianta cu PCRM?

Toate semnele arata ca vom avea o toamna politica fierbinte. Dupa adresarea Premierului Filat catre cetateni, in care  a declarat ca trebuie de colaborat si discutat cu PCRM, inclusiv subiectul alegerii Presedintelui tarii, vine si Valeriu Strelet, care spune ca alegerile anticipate parlamentare anticipate trebuie evitate, si ca Presedintele trebuie ales impreuna cu comunistii. Mai mult decit atit, Strelet afirma ca “nu este exclus că în cazul în care opoziţia va fi gata să voteze o candidatură nu neapărat apolitică, dar nu pe Marian Lupu, noi vom propune să discutăm o altă candidatură.”

http://www.europalibera.org/content/article/24287959.html

Daca PD si PL refuza sa sustina alta candidatura decit Marian Lupu la Presedintia R.M., si daca in acest caz PLDM va vota cu PCRM un presedinte al tarii, atunci vom avea déjà alta alianta de guvernare, si anume una bilaterala intre PLDM si PCRM, cu toate consecintele politice, juridice si de orice alt fel.

In legatura cu acest scenariu apar citeva intrebari catre liderii PLDM.

1. Care va fi pretul platit pentru o eventuala alianta cu PCRM?
Ce functii si privilegii va primi PCRM in schimbul alegerii presedintelui? Numai sa nu spuneti ca comunistii sunt altruisti, ca vor acorda PLDM sprijin politic dezinteresat, si nu vor cere nimic in schimbul  alegerii Presedintelui. Cite ministere din Guvern vor primi in gestiune comunistii si care vor fi ele? Cite agentii, si institutii de drept vor reveni comunistilor? Va ocupa sau nu Vladimir Voronin vreo functie ?

2. Se stie ca PCRM a criticat dur intelegerile Guvernului  cu FMI, numindu-le chiar si genocid. Ce garantii au cei din PLDM, ca aliindu-se intr-o eventuala guvernare  cu  PCRM, vor putea sa implementeze reformele necesare convenite déjà cu FMI? Este pregatit PLDM sa renunte la intelegerile cu FMI, revenind la situatia de izolare internationala a RM, de dragul unei aliante cu comunistii?

3. In cazul in care PCRM intra la guvernare, ce se va intimpla cu reforma justitiei? Se va mai implementa reforma justitiei prevazuta in Programul Guvernului? Cui va reveni functia de Procuror General, PLDM sau PCRM?

4. Ce se va intimpla cu relatiile R.M. privind Romania? Vor continua proiectele de colaborare intre cele doua state? Va reusi PLDM sa obtina, ca functionarii publici plasati de PCRM in Guvern, sa se abtina de la declaratii romanofobe si atacuri de orice fel impotriva Romaniei si a romanilor?
Este de acord PLDM sa ofere  PCRM , Ministerul de externe?

5. In cazul in care PCRM intra la guvernare, vor avea loc rafueli cu ziaristi incomozi, adversarii politici din partide de opozitie si din societatea civila? Ce garantii poate da PLDM in acest sens, in afara de cuvintul de onoare al unor politicieni?Vedem cazul Ucrainei cu arestarea Iuliei Timosenko, dar si a altor politicieni din opozitie, si avem toate motivele sa ne ingrijoram ca guvernantii nostri ar putea sa le urmeze exemplul.

6. In cazul in care PCRM intra la guvernare, ce se va intimpla cu presa relativ libera care o avem astazi? Se va incerca instituirea cenzurii politice, si inchiderea unor institutii media incomode? Va reusi PLDM impreuna cu PCRM sa asigure minima independenta a Companiei de stat TeleradioMoldova, sau o va subjuga politic?

7. In cazul in care PCRM intra la guvernare, ce se va intimpla cu dubla cetatenie, un drept dobindit al cetatenilor R.Moldova? Va putea sa apere PLDM drepturile cetatenilor cu dubla si multipla cetatenie de a ocupa functii publice, sau va revizui legislatia impreuna cu comunistii in sensul instituirii unor limitari in drepturi?

8. Ce va fi  cu politica de integrare europeana? Se stie ca PCRM opteaza pentru integarea R.M. in cadrul Uniunii Vamale dintre Rusia, Belarus si Kazahstan, are in program integrarea in cadrul CSI, si mai nou critica deschis UE, devenind astfel un partid eurosceptic. Va exista riscul sistarii si suspendariii procesului de integrare europeana, dar si a donatiilor financiare consistente ale UE pentru R.M.? Va asumati o eventuala suspendare a relatiilor UE cu R.M.?

Nu va mai intreb de moralitate,  de modul cum veti explica electoratului de centru-dreapta, proromanesc si proeuropean, care a votat PLDM, o eventuala alianta cu comunistii nereformati, nu mai e cazul. Nu ne mai poate mira nimic in politica moldoveneasca. Avem imunitate dupa cazul colaborarii PPCD cu PCRM.

P.S.

As vrea sa cred ca liderii PLDM aplica anumite tactici, ca fac presiuni rezonabile asupra partenerilor din AIE, pentru a obtine anumite dividente, si ca pericolul unei aliante intre PLDM si PCRM nu exista.
Dar deocamdata nu am nicio garantie ca nu va fi asa.

Reclame

24 răspunsuri to “Care va fi pretul platit pentru o eventuala alianta cu PCRM?”

 1. Vitalie Canada Says:

  D-le Mihaes,
  Sinteti un bun comentator politic si patriot cu o mare influenta asupra electoratului. Dar nu vi se pare ca intrati prea mult in detalii inutile care nu educa electoratul ci mai mult il dezbina?
  Mai bine ati promova persoane si idei noi in politica decit Alianta asta care e compromisa total.
  Moldova nu are nevoie de donatiile UE, asta si mai tare face ca guvernarea sa paraziteze pe banii externi pentru a completa bugetul in schimbul aducerii companiilor transnationale in RM pentru a crea locuri de munca si a stopa exodul. Eu sint unul din miile care au parasit Moldova si nu vad o alta cale de dezvoltare a tarii decit asa cum face China unde la putere sint chiar comunistii. China atrage investitori mari deschide intreprinderi si astfel creaza locuri de munca. In toata lumea este coruptia dar din pacate Moldova este una din putinele tari care nu are nici un fel de resurse naturale sau atractii turistice. Unica cale este ca moldovenii sa munceasca cu minutele la uzinele Samsung sau Volskswagen aduse acasa asa cum fac acei din Slovacia si Slovenia. Moldova trebue sa creeze Valoare pentru a procura cea ce nu are. Din pacate in Moldova valoarea numai se consuma si se redistribuie inegal.

 2. marian Says:

  Răspuns oficial: Limba română în Ucraina !

  Recent, Ion Popescu​, preşedintele Uniunii interregionale „Comunitatea Românească din Ucraina” şi deputat în Rada Supremă, i-a adresat dlui Vasile Bahnaru, directorul Institutului de Filologie din cadrul Academiei de Ştiinţe a R. Moldova o solicitare scrisă privind „numele adevărat care se predă şi se studiază la instituţiile de învăţământ mediu şi superior din R. Moldova şi cu privire la denumirea corectă a limbii vorbite de etnicii români/moldoveni din regiunile Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatia”. Această solicitare a venit în urma unor demersuri întreprinse de Asociaţia Moldovenilor din Ucraina către instituţiile de resort ale statului ucrainean prin care solicitau instituţionalizarea aşa-numitei „limbi moldoveneşti” în instituţiile de învăţământ şi mass-media, transmite Agenţia Timoc press. Mai jos, prezentăm răspunsul integral al Academiei de Ştiinţe din R. Moldova.

  „Dlui Ion Popescu,
  preşedinte al Uniunii interregionale „Comunitatea Românească din Ucraina”, deputat în Rada Supremă a Ucrainei

  Stimate dle Ion Popescu,

  Drept răspuns la scrisoarea Dvs. cu privire la poziţia savanţilor Academiei de Ştiinţe a Moldovei, inclusiv a specialiştilor în lingvistica şi filologia romanică din cadrul Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în problema numelui adevărat, ştiinţific al limbii care se vorbeşte în Republica Moldova, în regiunile Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatică din Ucraina şi în care se predă şi se studiază în instituţiile de învăţământ de toate gradele din teritoriile respective, Vă comunicăm următoarele. Fără a intra în detalii istorice şi lingvistice, Vă aducem la cunoştinţă că utilizarea sintagmei „limbă moldovenească” are, pe de o parte, o tradiţie populară, iar pe de altă parte a fost impusă ca termen oficial de autorităţile sovietice în scopul deznaţionalizării şi îndepărtării de origini a populaţiei româneşti din aceste zone. În acelaşi timp, Vă informăm că denumirea corectă, ştiinţifică a limbii vorbite de românii din Basarabia istorică (inclusiv nordul şi sudul acesteia), din regiunea Cernăuţi şi cea Transcarpatică, este LIMBA ROMÂNĂ, fapt arhicunoscut de lingviştii contemporani şi confirmat în cadrul mai multor întruniri ştiinţifice, susţinut de altfel şi de lingviştii ucraineni, fiind suficient să amintim aici numele regretatului profesor Stanislav Semcinschi. Mai mult, savanţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi-au expus opinia în problema denumirii corecte a limbi de nenumărate ori.

  Astfel, în „Răspunsul la solicitarea Parlamentului Republicii Moldova privind istoria şi folosirea glotonimului „limbă moldovenească”, adoptat în şedinţa lărgită a Prezidiului Academiei de Ştiinţe a Moldovei din 9 septembrie 1994, se subliniază: „Convingerea noastră este aceea că articolul 13 din Constituţie trebuie să fie revăzut în conformitate cu adevărul ştiinţific, urmând a fi formulat în felul următor: „LIMBA DE STAT (OFICIALĂ) A REPUBLICII MOLDOVA ESTE LIMBA ROMÂNĂ””. Ulterior, la 28 februarie 1996, Adunarea Generală Anuală a Academiei de Ştiinţe a Moldovei a adoptat o declaraţie prin care a fost confirmată opinia ştiinţifică a specialiştilor filologi din republică şi de peste hotare, potrivit căreia limba de stat (oficială) a Republicii Moldova este LIMBA ROMÂNĂ. Din 1996 şi până în prezent, opinia savanţilor de la Academie în problema glotonimului „limbă română” a rămas aceeaşi, în pofida faptului că unii politicieni au ajuns să declare că sintagma „limbă română” e un termen ştiinţific, în timp ce sintagma „limbă moldovenească” ar fi un termen politic, acesta, în realitate, fiind un termen ideologic şi geopolitic. În fine, amintim că Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova din 27 august 1991, documentul fundamental al noului stat care urma să stea la baza viitoarei Constituţii, denumeşte limba respectivă limbă română.

  În baza celor menţionate anterior, propunem ca sintagma „limbă română” să fie utilizată fără teama de a falsifica adevărul ştiinţific şi fără intenţia de camufla originea istorică a românilor şi în şcolile din Ucraina din localităţile populate de români sau moldoveni, cum mai sunt denumiţi românii (în virtutea unei tradiţii istorice şi din considerente geopolitice) în unele localităţi din teritoriile respective.

  Dr. hab. Vasile Bahnaru,
  director al Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei”

 3. SULIKO ქართული დამწერლობა Says:

  NUMAI=====RESTABILIREA ====ACTULUI UNIRII PT.TOTDEAUNA=== DIN ANUL 1918 ====CAND SFATUL TARII DE LA CHISINAU A VOTAT =====UNIREA BASARABIEI CU TARA MAMA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE===== NE VA SALVA DE OCUPATIA SI DEZMATUL RUSO-COMUNIST !

 4. eus Says:

  1. ori cui n-ar reveni functia de procuror general, director cccec – mai rau ca azi nu se poate…

 5. marian Says:

  Vor soluționa problema sau ba?

  Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal și primul ministru Vlad Filat se vor așeza la masa de discuții în aceste zile. O declarație în acest sens a fost făcută de către liderul autonomiei. El a subliniat că azi sau marţi, intenţionează să discute cu Filat despre conlucrarea dintre Comrat şi Chişinău, relatează publika.md.

  „Sunt absolut sigur că vom găsi un compromis rezonabil. Cei doi ani de colaborare cu premierul au demonstrat că el este o persoană foarte comunicativă şi cu care te poţi înţelege, persoană care ştie să găsească ieşire din orice situaţie. Prin urmare, soluţia va fi identificată”, a spus Formuzal. „SOLUTIA VA FI IDENTIFICATA” SPUNE ACEST GANGSTER FASCISTOID DE FORMUZAL … TRADUS IN TERMENI „A LA MOLDOVICA ” CHISINAUL URMEAZA SA CEDEZE DIN NOU SPRE „INTARIREA CLIMATULUI DE PACE” DIN REPUBLICA … SI IATA CA IN LOCUL UNEI ARESTARI RAPIDE A LIDERULUI EXTREMIST RUSOFON CU PRIVIRI NECRUTATOARE DE OFITER S.S. , DITAMAI PREMIERUL MOLDOVEI STA LA MASA SA „NEGOCIEZE” CU INFRACTORUL PERICULOS .

 6. marian Says:

  Mesaje de propagandă pentru independența Ținutului Secuiesc, pe străzile din Capitală

  Afișele instigatoare au fost găsite în refugiile de autobuz din sectoarele Buiucani și Râșcani din Capitala Republicii Moldova. „Țara secuiască. Susținem independența” – iată cum sună un nou anunț găsit pe stâlpii de iluminat public și geamurile stațiilor de autobuz din Chișinău, Drochia, Edineț, Muncești și Sângerei, relatează adevarul.md.

  Potrivit publicației, astfel de afișe au apărut, mai nou, și în municipiul Chișinău, în lede autobuz din sectoarele Buiucani, Râșcani și cartierul Poșta Veche… PROVOCARI CU UN VADIT CARACTER FASCIST IMPOTRIVA ROMANIEI … SA SE CERCETEZE CU MARE ATENTIE CINE SINT FAPTASII SI SA SE ADUCA LA CUNOSTINTA OPINIEI PUBLICE . BANUIELI AVEM SI NOI …

 7. stefanRo Says:

  Pretul platit? hehe..pai va fi pretul prostiei….! Sigur..in cancelariile occidentale nu va conta asta…dar la gradul de cultura politica a moldovenilor colaborarea va avea un pret dezastruos!..adica lumea se va gandi „ce mai conteaza cum votez daca tot comunistii sunt la putere.” Si nu vorbesc de babele sovietice..vorbesc de electoratul tanar in care toata lumea isi pune speranta..fie partea „moldovenista” fie partea pro-romaneasca! Deja se simte exodul tineretului…inghesuiala de la ambasada romana e dovada! Si chiar daca unii spun ca vor sa lucreze „in Europa” 90% vor ramane in Romania..ca doar nu umbla cainii cu colacii in coada prin capitalele occidentale!

 8. osoianu Says:

  Lui C. Tanase si altora ( sugestii)
  De osoianu
  Rate This

  . De doi ani, aceşti patru nesimţiţi se joacă de-a „ţara-n bumbi” şi-şi bat joc de noi.

  Există însă o soluţie – simplă, onorabilă şi ieftină! – de a pune capăt acestui circ. Ea se află în interiorul Alianţei: Filat şi Lupu demisionează din funcţii (au când deveni preşedinţi, sunt băieţi tineri!), Ghimpu renunţă la visul de a redeveni şef al Legislativului, cele trei partide din AIE aleg un nou premier şi un nou spicher.

  * * *

  Racul , broasca si o stiuca
  Depersonalizati odata carul
  Cum s-agungi in Europa
  Cand pritepsic e tot cioara.?!

  Dupa depersonalizare-
  Prezident- Sasha matale
  Plahotniuc deci la Guvern
  Si Dodon la Parlament

  Si parada militara
  V-or primi-o ei nu cioara
  Si cu toti noi hopa, hopa
  Frumusel in Europa…

  Iurie Osoianu 08 august 2011

 9. marian Says:

  „Frumusel in Europa…” . CARE IUROPA ? SI FEDERATIA RUSA ARE TERITORIU IN IUROPA …

 10. osoianu Says:

  Curtea de Conturi anunță fraude de 2,2 milioane lei la “Calea Ferată”
  august 8, 2011 prin osoianu

  Avea Moldova noastra odata
  Un drum de fier , ce astazi se numeste
  Calea Cea Furata
  Asta decind e-n ministerul lui Salaru.
  Se fura fratilor , se spala bani, nu shaga
  Daca pe vremea cioarei doar Oleg tinea buz-narul
  Acuma toti ar vrea sa mulga aceasta cale
  Dar las-ca Serafica…ala care…fara frica
  Aceasta cale o va indrepta, -ncetisor
  Direct in buzunarul rasfuratului popor
  Si daca inaintei-l umpleau doar cu tigari si avioane
  Acu venita timpul sa-l mai umple cu vagoane….
  …pline cu……..milioane.
  Iurie Osoianu 08 august 2011

 11. browser Says:

  Atît timp comentariile conțin poezii tot atît timp nu avem nici o șansa de succese în reforme.

 12. osoianu Says:

  Moto: „Esenţialul este să numeşti corect lucrurile. Dacă denumirile nu sunt corecte, cuvintele nu se mai potrivesc. Dacă cuvintele nu se mai potrivesc, treburile statului merg prost. Dacă treburile statului merg prost, nici riturile şi muzica nu mai pot înflori. Dacă riturile şi muzica nu mai pot înflori, judecăţile şi pedepsele încetează să mai fie drepte. Dacă judecăţile şi pedepsele încetează să mai fie drepte, poporul nu mai ştie cum trebuie să se poarte…”.

  (Confucius)

 13. ricu Says:

  Bun articol, Filat e tradtor vrea sa ne vinda comunistilor, iar mizeriile din presa platita de filat il spala sil ling

 14. osoianu Says:

  Filat și Formuzal s-au înțeles

  * * *

  Ca un Filat de Formuzal
  Face -o scarba de PR
  Nu e de mirare.
  Ce sa fac , eu, pui de dac
  Ce n-am dat limba la BAC
  Spune , Formuzale…?!
  De ce maica nu te-ai dus
  Sa-mi ca-ti tata-gagauz
  La Comrat pe vale
  Ai ales un moldovean…
  N-am noroc nici n-o sa am
  Intelegi, matale.?!
  Si cat sa mai tin plecat
  Capul asta prost de dac
  *n fata la oricare??!
  Cand Filat de Formuzal
  Voi avea un stat normal
  Nu un fis ce doare.?!
  Luati aminte- cat mai tac
  Asta anseamna, ca la daci
  Ca mai am rabdare.
  Luati aminte- cat mai tac
  Ca problema nu-i in BAC
  Ci problema-i in Filati
  Si in Formuzale
  Nu dea Domnul, pui de turci
  Sa ne amintim de furci
  Coase si topoare.!!
  Hai Filati de Formuzali
  Hai sa facem hora
  Moldovenii frati mai mari
  Gagauzul-sora…
  08 august 2011 Chisinau Basarabia Iurie Osoianu

 15. marian Says:

  INCHEIERE IN COADA DE PESTE A INTILNIRII FILAT-FORMUZAL … CUM ERA DE ASTEPTAT TOT PARTEA GUVERNAMENTALA A CEDAT RUSINOS . În rezultatul discuţiilor, s-a convenit, în calitate de variantă de compromis, că liceenii, care nu au susţinut examenele de bacalaureat la limba română, îşi vor putea continua studiile nu doar în şcolile profesionale, așa cum se anunţase anterior, ci şi în colegii … VARIANTA DE COMPROMIS ? HIHIHI … CHISINAUL FACE UN PAS INDARAT DAR ASTA SE CHEAMA …COMPROMIS . FORMUZAL NU A FACUT NICI O CONCENSIE IN SCHIMB . CHIAR NU MAI EXISTA RUSINE LA MOLDOVA ? REGIMUL FASCIST DE LA COMRAT MATURA PE JOS CU CHISINAUL DAR NOI SINTEM ANUNTATI IN CUVINTE POMPOASE SI SFORAITOARE CA ” TOTUL ESTE BINE SI AMBELE PARTI AU FACUT CONCESII PENTRU UN COMPROMIS ” … CE CONCESII A FACUT FORMUZAL PENTRU CE A PRIMIT ? CA NE SPUNE FILAT IN TERMENI GENERALI CA VA ACORDA BANI MAI MULTI DE LA BUGET PENTRU INVATAREA LIMBII DE STAT IN BANTUSTANUL RUSOFON GAGAUZERIA ? NU AU INVATAT-O IN 20 DE ANI REFUZIND CU INCAPATINARE DIABOLICA SI O VOR INVATA ACUM LA INDEMNUL LUI FILAT DE VOR DEVENI ADEVARATI SAVANTI IN LIMBA ROMANA … COMEDIE MARE . CIRC NU GLUMA . MOLDOVA SE ALEGE DE PE URMA “INTELEGERILOR” FILAT-FORMUZAL CU PRAF IN OCHII OAMENILOR , FORMUZAL MAI FACE UN PAS CATRE INDEPENDENTA . SINGURA NEREUSITA A LUI FORMUZAL E CA NU A PLECAT SI MEDALIAT DE LA INTILNIREA CU FILAT . INCA NU-I TIRZIU …

 16. marian Says:

  SCRIBII DE LA PUBLIKA TITREAZA MARE CA SA VEDEM DE LA DEPARTARE …PROBABIL …Filat şi Formuzal au bătut palma … IN REALITATE TITLUL CORECT ERA : FILAT SI-A LUAT PALMA DE LA FORMUZAL … GANGSTERUL RUSOFON SE INTOARCE IN PROPRIA VIZUINA SEPARATISTA UTA GAGAUZERIA INTARIT IN TIMP CE POPORUL E AMETIT CU O NOUA REUSITA GRANDIOASA A LUI FILATOV . DUPA ZILE IN SIR DE MATURAT PE JOS CU CHISINAUL FORMUZAL ESTE DE NEATINS SI DE NECLINTIT . INCA O VICTORIE MORALA PENTRU VENETICII ACIUATI LA MOLDOVICA …

 17. marian Says:

  … OBERFUHRERUL S.S. FORMUZAL A ORDONAT , FILAT “S-A EXECUTAT” … IN LOCUL UNEI ARESTARI RAPIDE A GANGSTERULUI CARE A CHEMAT DESCHIS LA NESUPUNERE FATA DE ORDINEA CONSTITUTIONALA A REPUBLICII , FILAT L-A PRIMIT CU PIINE , SARE SI FLORI … SI UN PAHAR DE VOTKA PE DEASUPRA … MEDALIA A RAMAS PROBABIL PE ALTADATA . INTILNIREA CARE NU POATE FI NUMITA ALTFEL DECIT A “RUSINII SI DEZONOAREI NATIONALE” IL TRANSFORMA PE FORMUZAL INTR-UN ADEVARAT LIDER AL OPOZITIEI POLITICE DIN MOLDOVA CARE TRATEAZA CU PREMIERUL TARII DE LA EGAL LA EGAL DE PARCA UTA GAGAUZERA SI-AR FI PROCLAMAT DEJA INDEPENDENTA SI NOI NU STIM … NOI RAMINEM CU PROMISIUNEA LUI FILAT CA DESTUL DE REPEDE , GAGAUZII VOR CUNOASTE LIMBA DE STAT ASA CUM CUNOSC ESCHIMOSII DIN GROENLANDA GREACA VECHE …

 18. marian Says:

  INCEPE – SE PARE – “MAREA POCAINTA” … Politicile de studiere a limbii române de către alolingvi nu au fost promovate insistent și constant de către autoritățile de la Chișinău. De acestă părere sunt invitații Nataliei Morari, participanți la emisiunea Fabrika.

  Fostul prim-ministru Dumitru Braghiș consideră că problema studierii limbii române de către alolingvi nu a fost luată, niciodată, în serios de către autorități. Ex-premierul recunoaște că și el, la rândul său, a promis de nenumărate ori că o va rezolva, dar nu a fost decât declarații politice.

  ”Așa cum acolo, în Găgăuzia, nu se acordă atenție limbii române, nici la centru nu se acordă atenție. Această problemă a fost exploatată în mod murdar de politicieni, dar atitudinea lor față de problemă în sine nu s-a schimbat. Și eu am exploatat-o la rândul meu. De ce nu?”, s-a întrebat Dumitru Braghiș.

 19. osoianu Says:

  Titanii si morarizmul
  august 8, 2011 prin osoianu

  Alexandru Cozer
  ‎Natalia Morari ii numeste pe Filat si Formuzal ”titani”. Daca astia-s titani ap…

  *****************
  …La toamna vom avea anticipate
  Titanii astea palma au batut…
  Si Basarabia mai simte un cutit in spate
  Cutit maldavenesc bagat de gagauz…

  Ce osanale draga mea, ce osanale
  Aduse fara pic de altruizm
  De-acu voi sti, din cap pina-n picoare
  Pupincurizmul este morarizm.!!

  08 august 2011 Basarabia Iurie Osoianu

 20. Anatolie Says:

  Roman, ian sa te aud eu cum il critici pe Plahotniuc!

 21. sergiu Says:

  este o analiza foarte slaba …

 22. Mos - Stramos Says:

  INTREBARE DESCHISA
  pt. dl Constantin Tanase
  redactor-sef al ziarului “Timpul”:
  / de la un Mos-Stramos /

  Cu vreo 3 saptâmani in urma ati schimbat modalitatile de a plasa comentarii la articolele de pe versiunea Internet a publicatiei Dvs. caci acum trebuie sa ne inregistram mai intâi pe diferite site-uri ca apoi sa putem lasa mesaje / si cred ca aceasta a rezultat in pierderea a aproape 70 % din comentatorii Dvs. de altadata /. Ei bine m-am inregistrat si eu / Mos Stramos / si am mai scris câteva comentarii despre importanta RESTABILIRII ACTULUI UNIRII DIN ANUL 1918 A BASARABIEI CU TARA MAMA ROMANIA VOTAT DE SFATUL TARII DE LA CHISINAU IN 1918.
  APOI – DE IERI – ACCESUL MEU A FOST INTERZIS PE SITE-UL DVS.
  INTREBARE:
  CARE SUNT MOTIVELE ?
  PROPAGAREA ADEVARULUI Despre ANUL 1918 ?
  N.B.
  câteva observatii “stranii”:
  In acele zile când mai puteam insera comentarii, de obicei in timpul zilei nu aveam probleme. Dar de câteva ori, scriindu-le in toiul noptii, pe la 2-3 noaptea, UNELE comentarii de-al mele erau imediat banate, iar altele nu.
  Intrebare:
  oare cine din lucratorii DVS. are si program de noapte ca sa trieze cu lupa comentariile ? sau e o COLABORARE cu VREO STRUCTURA “SPECIALIZATA” in CENZURAREA IDEILOR PATRIOTILOR MOLDOVENI, structuri mostenite de la Voronin-ul comunist, atotpânditoare si atotstiutoare si omniprezente oriunde si oricând ?

 23. tatiana Says:

  A-r putea avea parte Moldova si de iuda -?Mi-a placut articolul, tate si la tema. Tot respectul.

 24. SOARE Says:

  Frati basarabeni,

  Nu servreste la mare lucru sa injurati pe FILATOFF, BARANOFF, DANDANOFF si toti KOKO-ii precum si pe cei cativa din Alianta care le ling ciubotele..

  Toti acesti neispraviti KOKO-i fanatici si banda celor din alianta toti NKV-disti de profesie, nu fac decat sa asculte ordinele MOSCOVEI, Moscova care i-a educat, indobitocit si imbogatit.

  Solutia este in mana poporului roman si a tinerilor romani din Basarabia si de pretutindeni.::::::::::Iesirea in strada pentru a cere drepturile care ni se cuvin ca romani.

  Cu aceasta ocazie nu uitati de a darama toate monumentele totalitare care inca insangereaza gubernia maladavania.
  caci nimeni nu le va face in locul vostru. Aveti nevoie de fier vechi.

  Istoria voi o faceti si nu Baranoff renegatul si nici renegatul pragmatic FILATOFF..MOSCOVa nu o permite.

  Desteapta-te romane din somnul cel de moarte.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: