Moldova nu-si poate permite o alianta PLDM cu PCRM – ar fi o catastrofa nationala!

Adresarea recenta a premierului Filat catre natiune, in care a pus in pericol AIE, si a deschis drumul colaborarii cu un PCRM nereformat, a bulversat societatea.
Pe buna dreptate, tabara democratica este alertata, pentru ca intentiile lui Filat sunt foarte clare si foarte periculoase, pentru democratia din R.M.

Talibanii radicali din PLDM, tipi legati de anumite interese de afaceri, si o serie de aserviti din presa, au inceput sa strige – vrem astazi alianta cu PCRM, AIE e moarta, vrem Procurorul General, vrem Moldtelecom, vrem Banca de Economii, etc.
Insa din surse sigure stiu, ca un grup de deputati din PLDM l-au atentionat pe Filat , ca ei nu sustin o alianta de orice fel cu PCRM, si ca nu vor executa ordine de tradare a intereselor nationale si mai degraba vor pleca din partid, decit sa se alieze cu gasca  monstruoasa a lui Voronin.
Acesti deputati au inteles, ca se doreste sa  fie folositi in calitate de masa de manevra, ca sa voteze impreuna cu comunistii, apoi vor fi aruncati la groapa de gunoi a istoriei,  in fata lor este exemplul prost al fostilor deputati din PPCD.
Asta l-a oprit pe Filat, opozitia unor deputati din fractiunea PLDM, de la actiuni radicale, necugetate, si a aminat meciul cel mare pentru luna septembrie.

Pe buna dreptate, ce fel de reforme ar putea sa faca Filat cu gasca antieuropeana si romanofoba, compromisa a lui Voronin? E clar ca nu de reforme e vorba, ci de imparteala din nou a intreprinderilor de stat, a gestionarii banilor publici, si a sferelor de interese.
Asta e adevarul , pe care il cunoaste si Occidentul , care nu va sustine o asemenea guvernare pldm/pcrm, bazata pe interese mafiote de imbogatire.
O alianta intre PLDM si PCRM ar pastra schemele ilegale mafiote de imbogatire nelegitima create pe timpul guvernarii comuniste. Insa Moldova are nevoie de distrugerea acestor scheme, de privatizarea intreprinderilor monopoliste, de reforme proeuropene – nu de alianta nomenclaturii verzi cu cea rosie.

Una din sperantele scenaristilor care il ajuta pe Voronin si Filat, a fost ca PD-ul va minca nada si se va alia cu PCRM si PLDM in viitoare alianta, insa Marian Lupu a declarat foarte clar intr-un interviu pentru radio Europa Libera, ca in acest caz, PD va trece in opozitie.

Ce se intimpla Cu Vlad Flat, care a venit in Parlament cu lozinca ” Moldova fara Voronin! Moldova fara comunisti!”?
A fost o operatiune de manipulare a opiniei publice, finantate de citiva oligarhi care acum cer platirea politelor, si cer in gestiune intreprinderi de stat si alte favoruri?
Ce se intimpla cu Ion Sturza, care il sfatuie pe Filat sa se alieze cu comunistii, si care a fost debarcat de comunisti in 2000?
Cine le-a intunecat mintile? Mai este posibil ca acestia doi , care sunt o echipa si actioneaza impreuna, sa revina cu picioarele pe pamint?
Apropo, argumentul ca pentru cele doua partide PLDM si PCRM au votat 70% , si ca astfel pot sa faca orice doresc e fals! Domnule Filat!  – pentru PLDM au votat 30% de alegatori anticomunisti si necomunisti!

Un lucru e clar, Moldova nu-si poate permite o alianta PLDM cu PCRM – ar fi o catastrofa nationala!

Anunțuri

36 răspunsuri to “Moldova nu-si poate permite o alianta PLDM cu PCRM – ar fi o catastrofa nationala!”

 1. Rita Says:

  Ba roman, esti tare

 2. vcv Says:

  70 % din populatie a votat pentru aceste partite!!!

 3. romanmihaes Says:

  Merci pentru apreciere, insa va rog sa nu veniti aici cu calomnii. Astept, comentarii corecte si cu argumente.

 4. Vasile Says:

  Dar care e soluția D.Mihaeș,să-i îmbrățișăm pe toți mafioții și hoții și să-i aducem victorios la putere pe comuniști ca în an.2001? Eu am înțeles că problema este anume ceea ce spuneți,PDM nu dorește să fie lichidate aceste structuri mafiotice,căci astfel de ce se opun cu înverșunare reformelor propuse de D.Filat. Nu poți ajunge cu mafia lui Plahotniuc în spate în UE. Și anume aceasta au spus-o demnitarii europeni la întîlnirile cu guvernanții noștri, dar nu ce insinuezi Dumneta.

 5. Ion Lazar Says:

  Buna ziua d-le Roman Mihaes! In tara aceasta mica au furat toti ca in codru. Incepand inca din 1989. Si cei ce se afla acum la carma sant toti cu pufusor pe botisor . Si asa va fi fara sfarsit daca noi cetatenii nu vom conditiona ca in stat sa fie primite si respectate cateva legi de baza ce ar consfinti : 1) democratia , libertatea,,spararea adevarata a puterilor in stat, economie de piata cu mediu concurential sanatos 2)Toti cetatenii acestui stat sant obligati sa cionfirme documentat(sau in alt mod veridic) sursele de venit pentru cheltuielile efectuate in declaratiile anuale pe venit. 3) Valoarea totala a tuturor impozitelor platite de cetatean nu pot sa depaseasca 30% din castigul brut 4) Gestionarea banilor publici inclusiv partea de cheltuieli se face numai in conditii de transparenta totala (in fiecare perioada de dare de seama(luna,trimestru,an) se afiseaza sub sticala in loc public si se publica pe s-iturile institutiilor 5)Orisice prejudiciu adus de catre persoane responsabile angajate in sectorul public ,statului sau altei parti se acopera din sursele persoanei vinovate. 6) Cei ce si-au pierdut functia in domeniul public in urma unei decizii de judecata pentru incalcari de legi ,sau acte normative nu mai pot fi pe viata angajati din nou in acest sector.

 6. ilii Says:

  DMihaes cu doi ani in urma puteam sa ma iau de piept cu fiecare care zicea ceva contra lui Filat, dar cu cit timpul trece tot mai mult mi se descid ocii. PLDM a fost unicul partid la care am aderat cu acte in regula dar imi pare ca ma-m grabit. La 50ani ai mei am trecut mai multe scimbari de situatii, da asta m-a suparat cea mai mult, am pus mult suflet in aceasta miscare ca pina la urma sa fie un simplu FISSSSSSSSS.

 7. ilii Says:

  Si inca una ii zic un mare mersi lui Basescu ca ne-a permis sa circulam si noi ca oamenii liberi. La moment sunt in Beljia am plecat cu familie cu tot, sotia profesoara da romina cu stagiu de munca de 30ani fata studenta la jurnalizm la USM a luat la licenta 8 la care a muncit singura a adunat materiale, si mentorul ei dGerasim a zis lucrare de10. Iar cineva care nu a fost la lectii da are pe cineva sus a luat tot 8 si undei dreptatea, in portofelul lui FILEA. Daca la inceput fiica nu vroia sa plece, dupa acest caz si-a scimbat pareria. Noi in familie eram 4PLDMisti acuma nici unu nu vom vota acest partid compromis in frunte cu liderul sau. Daca la penultimile alejeri pentru PLDM la Vadul lui Isac au votat 720oameni apoi la alegerile locale au fost pentru primarulPLDM doar 230. Acuma FILEA sa faca ceva concluzii poate se va cobori cu picioarele pe pamint.

 8. Perju Says:

  Dle Vasile:
  – cu ce se deosebeşte Plahatniuc de Voronin şi Filat ?
  -Care din aceşte trei şi-au făcut milioanele-miliardele de Euro legal ? Că unul acum doreşte să fie la putere dar cei doi sunt/au fost la putere !?
  – Spuneţi că nu e bine să „îmbrățișăm pe toți mafioții și hoții ” – doar numai pe unii?;
  – „PDM nu dorește să fie lichidate aceste structuri mafiotice,căci astfel de ce se opun cu înverșunare reformelor propuse de D.Filat.” – adica la „Franzeluţa” de schimbat omul lui P pe omul lui F, aceasta-i reforma?
  ………
  Dle Vasile – noi, cetăţenii suntem de vină pe cine alegem. Filat cu Diacov „au lucrat” împreună cu Lucinschii, Lupu cu Plahotniuc „au lucrat” împreună cu Voronin. Lucinschii cu Voronin împreună au „lucrat” pentru Moscova. Toţi împreună sunt milionari-miliardari în Euro în cel mai sărac stat european
  V-aţi gîndit pentru ce Voronin, Lucinschii, Plahotniuc, Filat au cheltuit sume foarte-foarte mari pentru a avea posturi de televiziune, care nu produc bunuri materiale – deci nu pot avea venit de la aceste posturi de televiziune – da, a-ţi ghicit , PENTRU SPĂLAREA CREERILOR!!!

 9. Perju Says:

  Noi, cetăţenii, avem pretenzii, către PL, al criticăm dur pe Dl Ghimpu că nu se vede „schimbarea”. Dar votăm PCRM+PLDM+PD 90%, dar PL doar numai 10 %. Acuma Dl Ghimpu nici în conducerea statului nu este şi nici un organ de drept nu-i aparţine. Dl Ghimpu a spus „AIE o să avem, da de dreptate v-om mai vedea”.
  Este o vorbă – „Fiecare popor are aşa Guvern, dupa cum el merită”

 10. marian Says:

  …unde sint “PATRIOTII” moldoveni de la chisinau in aceasta problema a fratilor nostri ocupati de ucrainieni in basarabia de sud si bucovina de nord ? si democrati si comunisti care se bat cu pumnii in piept ca apara “moldovenismul” de romanism ? chisinaul tace milc in aceasta privinta . filat se intilneste cu smirnov dar nu cu moldovenii nostri oropsiti din ucraina … pl misca aproape de nimica … pd nici nu exista in aceasta problema macar . voronin,dodon si comunistii ne flutura pe la nas un steag cu bourul moldovinesc dar pentru ei moldovenii din ucraina nu conteaza deloc … mare fereala insa la romani , de parca acolo nu traiesc tot moldoveni in numar mare . toata greutatea apararii fratilor nostri de acolo a fost lasata pe romania … in concluzie cind ve-ti mai auzi politicieni ce isi incordeaza “muschii” ca-s mari patrioti , intrebati si de fratii din ucraina . vor lasa imediat ochii in pamint si gura mica pentru ca stiu ca n-au facut nimic niciodata !

 11. Vasile Says:

  Dle Perju, Este așa cum spuneți,dar ce să facem,nu ne putem permite luxul de a tăcea.M-am ” prins” de declarațiile lui Filat,că vrea să schimbe situația.Ceilalți tac. Mai tare mă doare tăcerea lui Ghimpu,pe care mulți îl vedeau în fruntea luptei cu mafia și corupția. Nu a făcut nimic cît a fost președinte interimar,tace și acum.Nu l-am auzit măcar odată pomenind numele oligarhilor din țară.Dacă și-l aud ,apoi numai de Filat și nici odată de Plahotniuc.Aș vrea ca noi toți să nu îl scăpăm din vedere pe Filat după declarațiile făcute.Dacă încercă să ne mintă,să-și asume consecințele.Puțin mă interesează din partea cui va fi un conducător, din partea lui ” P” sau ” F”,oricum nu vor veni alții din America.Am lucrat și eu conducător, și mi-am ales subalternii în care aveam încredere,care erau buni specialiști și curați la mînă,adică fără apucături de hoție.A avea așa oameni la conducere nu cred că este ceva criminal sau ieșit din comun.Pe omul lui ” P” l-au schimbat,petru că a furat de la stat,adică de la noi, 24 mln.lei și nu pentru altceva.Dacă noi vom încerca din start să etichetăm oamenii că sunt hoți pentru apartenența sa politică,fii de acord,aici se termină și toate reformele noastre.Deci nu e vorba în persoană,ci în ceea ce face ea la postul dat.Dacă am avea un procuror adevărat și cinstit,un CCCEC necorupt,o justiție necoruptă,atunci nu ar mai fi nevoie de comentariile noastre acum. Eu îl susțin pe Dl.Filat nu pentru persoană,ca atare, ci pentru proiectele de reformare care le propune.Dacă va încerca să se joace cu noi,păi cum am spus șă-și asume consecințele.Dacă cineva din liderii noștri are alte soluții,să le facă publice și le vom susține,dacă vor fi mai bune.

 12. MITRU Says:

  NUMAI ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE ESTE SALVAREA NOASTRA DE MOLIMA, CIUMA SI MARASMUL ROSU-COMUNIST !

 13. NYK Says:

  – pentru PLDM au votat 30% de alegatori anticomunisti si necomunisti!
  D-le Roman,PLDM puteau sa acumuleze mult mai multe voturi,daca d-lor incepeau reformele inca din primul de la venirea lor la putere si se lipseau de ideile UNIRII, CUM ARATA POSTORUL DE MAI SUS.Oare nu vii clar ,ca populatia nu voteaza comunistii numai ca-s comunisti,ci va demonsreaza de atatea ori ura lor fata de politica voastra oarba de unificare.
  Ce justifcari le puteti da dupa unire?…
  Ca vor avea prostituate cu sanii inflati de silicon, tigani milionari care cumpare case lucsoase la Mayami si milioane de cersatori imprastiati prin toata europa ce stau cu mina-ntinsa cersand?
  Priviti TV-rile Romane si veti vedea fara sa va demonstreze cineva…
  Cum se poate sa negam opniile acelor peste40% de alegatori, care au votat in marea parte nu pentru comunisti ci cu speranta de a se schimba ceva inspre bine,caci sant TARI UNDE NU EXISTA NICI UN FEL DE bogatii subpamantene ,dar multamita unei conduceri rationale i-s printre primele in lume dupa bunastarea socio-economica ?
  Penru Romania mare,Moldova a fost si v-a ramane,nimic decat o moneta de schimb incepand inca de la Stefan cel Mare, cand Valahia lupta alaturi de turci,impotriva moldovenilor si ce putem de spus,cand Basarabia o data rusilor in 1812 fara nisi orecare regret?
  Da in 1940 cu o asa graba o fost lasata iarasi rusilor,ca uitau si munitiile,macar sa fie pus un pic de rezistenta,de parca ar fi fost un teritoriu strain.

 14. NYK Says:

  Ce schimbari au avut loc de cand AIE a venit la putere?
  Moldova s-a apropiat de Europa?…
  Nici pe aproape,cine va asteapta in EU cu un asa haos ?
  Nici Flat nici Ghimpu nici Lupu si nici Voronin nu au planuri indreptate spre acest scop unica lor staruinta este de a distruge tot ce pot distruge spre a se imbogati personal sub lozinca «noi mergem spre EUEOPA».
  Chiar si partidele PNL si PL dupa tot ce fac d-lor, cu ochiul liber se vede,ca ei i-s cointeresati in distrugerea complecta a economiei RM,pentru a fi mi usor efectuata UNIREA…
  pentru Ghimpu,Chirtoaca si d-na Pavlicenco nu exista opinia publica,economie ori alt ceva toate acestea le va face Basescu,ei sa-si castige gonorarul prin tradarea totala a poporului din Moldova.

 15. natalia Says:

  D. Mihaes, dar ce poate sa-si permita Moldova in cazul dat?
  Sa-l imbogateasca pe Plahotniuc?
  Comunistii au speriat ani de zile acest popor cu unirea cu RO si pe acest fon mafia inflorea, acum AIE ne sperie cu comunizmul si tot pe acest fon mafia infloreste…
  Poate e in spre bine schimbarea configuratiei politice? Vedem totus, ca carul nu se misca din loc in actuala componenta. А воз и ныне там.
  Ori cu capul de piatra, ori cu piatra de cap…..
  Мир, купленный очень дорого, редко бывает продолжительным. /П. Бови/

 16. natalia Says:

  MITRULE, te asteapta acolo cainii cu colaci in coada.

 17. ion Says:

  Dle Mihăieș, nu trebuie să vă alertatați așa tare: nu o alianță PLDM-PCRM ar fi o catastrofă națională, ci mai degrabă o venire a comuniștilor la putere de sine stătător – așa cum au venit în 2001, iată atunci ar fi cu adevărat o catastrofă și nu numai națională.

  O coaliție PLDM-PCRM ar democratiza puțin pe comuniști, fiindcă acum fiind în opoziție ei mai tare se radicalizează și acest lucru nu este deloc îmbucurător. Venirea la guvernare a comuniștilor trebuie să fie un proces pe care să-l putem controla, altfel dacă revin la guvernare cu puteri proprii atunci nimeni nu-i va mai putea controla.

  Și vă rog nu mai luați în seamă atât de mult ceea ce spune Marian Lupu: el o spune cu speranța că poziția fermă anti-comunistă îi va aduce ceva dividente politice în eventuale alegeri anticipate.

  Cred că cea mai mare frustrare a lui Lupu este că Filat admite o coaliție cu comuniștii – lucru pe care nu l-a reușit PD în iarnă, când ne-a ținut într-un suspans total – fiind totodată clar că se teme de o astfel de coaliție totodată neavând destule mandate ca să aleagă președintele, pe când PLDM spre deosebire de PD le va avea.

  Și apoi care este rostul AIE: spuneți-mi, simte PL că se află la guvernare? Simte PCRM că se află în opoziție? De ce un PD care nu are decât 15 mandate în parlament să se opună diferitor proiecte de reformă? Merită un astfel de partid să fie la putere? Cred că în opoziție îi este locul până n-a pierdut tot electoratul.

  Eventuale alegeri anticipate într-adevăr nu vor schimba raportul de forțe și atunci de ce să se piardă timpul prețios, de ce să stăm în incertitudine mulțumindu-ne doar cu faptul că nu avem comuniști la putere? Ei neoficial oricum sunt la putere, pentru că ei practic au câștigat alegerile în capitală prin faptul că au majoritatea în CMC.

  Problema este că și Filat este un fricos și va ezita mult până se va decide să facă o coaliție cu comuniștii. Iar declarația că Moldova nu se comunizează, ci mai degrabă se mafiotizează îl face pe Filat un politician de talia lui Sergiu Mocanu. Sper să dispară cât mai repede de pe scena politică, pentru că este prea slab ca să ne conducă!

 18. COSTIN Says:

  Never Be Alone si Deepside Deejays din Romania , No.1 in Rusia …
  Vineri, 15 07 2011 … Deepside Deejays [ Romania ] se afla pe primul loc in Rusia cu single-ul Never Be Alone, urmand ca la sfarsitul lunii sa participe la cel mai mare eveniment muzical din tara – Europa Plus.

  I’ll never be alone, be alone, be alone,/ Cause you are in my soul, in my soul, in my soul/ I’ll never make you cry, make you cry, make you cry/ You give me sunrise with your smile – sunt versurile cantate deja si de tinerii din Rusia, single-ul Never Be Alone al baietilor din trupa Deepside Deejays ajungand pe primul loc al topurilor muzicale realizate la Moscova, informeaza MediaPro Music.

  Multumita acestui succes imens, Deepside Deejays au fost invitati sa participe, la sfarsitul lunii iulie, la cel mai mare eveniment muzical din Rusia – Europa Plus, alaturi de alti muzicieni romani care domina topurile din lume precum Alexandra Stan si Dan Balan, si de artisti de talie mondiala precum Sophie Ellis-Bextor si Arash.

  Never Be Alone, videoclipul care rasuna in cluburi in toate colturile lumii, a fost realizat de Iulian Moga si filmat pe parcursul unei calatorii de 3000 de kilometri. Este cel de-al saselea videoclip Deepside Deejays si al cincilea in colaborare cu Iulian.

  Piesa de rezistenta a Deepside Deejays poate fi ascultata la radiourile din Romania, Rusia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Israel, Italia, iar saptamana viitoare artistii MediaPro Music vor concerta la Monaco.

  Videoclipul oficial al piesei Never Be Alone a facut deja peste doua milioane de vizualizari pe YouTube:

 19. Sergiu Says:

  Nu aveţi dreptate, D-ul Mihaeş. Noi, alegătorii, suntem radicalizaţi de lozincile partidelor, dar nu de realitatea obiectiva.

  PCRM + PLDM – de ce nu?
  Dacă AIE2 lucrează MULT mai rău decît PCRM în perioada 2001-2005, atunci la ce bun să o lăsăm la putere? Au mai rămas 3 ani pînă la următoarele alegeri parlamentare. Mai raţional este să vină PLDM+PCRM şi să încerce. Dacă nu fac treabă nici ei – îi vom taxa la alegeri.

 20. Perju Says:

  Vai de capul nostru!
  Unii doresc revenirea comuniştilor la putere. Partidul lui Lenin au ucis, au deportat, oamenii au murit de la foametea organizată, au distrus bisericile – care ulterior au fost reparate din banii cetăţenilor cu credinţă în Dumnezeu. Voronin, Dodon depun flor la monumentul lui Lenin – organizatorul omuciderilor în mase. Comuniştii milionari şi miliardari în cel mai sărac stat european.
  Cineva scrie că haosul din RM este planificat din Moscova pentru revenirea comuniştilor la putere şi aceasta se face cu ajutorul „anticomuniştilor” din AIE, subalternii a lui Lucinschii şi Voronin

 21. iukos Says:

  Povara libertatii noastre

  ..Sunt douazeci de ani de cind mi-ai dat
  Povara asta care-i spune libertatate
  Un lucru insa-mi pare Doamne c-ai uitat-
  Cumva sa mi-o ridici, sa mi-o aburci pe spate

  De -atunce Doamne, tot ma girbovesc
  Incerc sa misc din loc povara asta.
  Povara ce-o crezuse- m har dumnezeesc
  Asa si sede neclintita linga poarta …

  Si nicidecum si ncdecum nu pot intra
  In raiul asta care- i pestre drum de mine
  Si nici povara Ta n-o pot lasa
  Si ni sa ma ajute nu mai vine nimeni…

  ..Sunt douazeci de ani de cind mi-ai dat
  Povara asta care-i spune libertatate
  Imi pare rau ca atunci nu te-am rugat
  Sa-mi dai si un salahor.S-o duca el in spate..

  Iutie Osoianu 19 07 2011 Chisinau.

 22. nicolae Says:

  si acum sa ne aducem aminte cum toti analistii si mass-media moldoveneasca aruncau pietre in PD si in M.Lupu dupa alegerile anticipate din 28 noiembrie ca acestea ar face o alianta cu PCRM si asa mai departe… interesant acuma unde sunt toti acesti analistii care criticau dur actiunile intreprinse de PD, oare acum nu se vede clar ca Filat pregateste o alianta cu comunistii si toate vorbele acestea ca trebuie de iesit din criza politica ca este presat arata lipsa de comunicare politica a lui Filat fata de colegii sai dar se pare ca cu reprezentantii comunistii se intelege foarte bine

 23. iukos Says:

  POVESTEA UNEI ALIANTE

  …Lup prin voia intimplarii
  Nimerit in fruntea Tarii

  Gimp prin voia intimplarii
  Coborit din fruntea Tarii

  Si tovarasul Filat
  Mai tot timpu-ntr-un… pacat!!!

  Si lipseshte …Serafica
  Ala… stiti voi… fara frica

  Crai de supla eleganta
  Scuipa iar in Alianta…

  Dihorii se ling pe buze
  Vine vremea lor de a suge

  Choara iar se umfla-n pene
  Ca acu, acu e vremea

  Am uitat de un personaj
  Stiti ce nume are?.. Vlad

  El din nou ne pregateste
  Un spectacol ca-n poveste

  Cu papusi si franzelute
  Cu orez pentru babute…

  Of…caldura lui cuptor
  Cind ma lasi Doamne sa mor

  Ca sa nu mai vad nebunii
  Ce ma fac de risul lumii…

  Iurie Osoianu 19 07 2011 Cishinau

 24. iukos Says:

  Fratelui meu…romanului
  Mereu se spune cica rusii ma-u zombat
  Si mi-au atibuit reflecse…ca la cane
  In monstri, in dusmanii tai m-au transformat
  Nu crede…frate-meu, romane…

  Si se mai spune cica m-au rusificat
  Si limba ce-o vorbesc tu n-o intelegi prea bine
  Si cear si versul asta iti pare cam cudat
  Furat de undeva…asa e frate-meu, romane..?

  Se mai zvoneste cica hoti suntem si cersetori
  Nemultumiti de hrinca sa de pane….
  Pai cum sa neg..? Miliardarii de la noi
  Sunt hoti ca si ai vostri… frate-meu, romane…

  Se mai zvoneste ca am rugat stindardul lui Stefan
  Si multi se tem ca aice va ramine…
  Zombat, rusificat si tradator de neam
  Doar asta vezi in mine…frate-meu, romane..?!

  Nu tu in -patruzeci fujita-i intr-o zi peste hotar
  Crezind ca al opri pe Stalin e o rusine
  Si azi…mi-ai refuza stindardul lui Stefan
  Cum vine asta…frate-meu, romane..?!

  Si ce-i cu visul Romaniei Mari
  Si din unirea Tarii ce ramine..?!!
  Si mai adeveresti-o spus-a lui Stefan
  –Moldova nu-i a voastra…frate-meu, romane..!!!

  Mereu se spune cica rusii ma-u zombat
  Si mi-au atibuit reflecse…ca la cane
  Si cear de ma numesti maladavan, ramin barbat
  Roman ca tine…frate-meu, romane…

  Iurie Osoianu 20 07 2011 Cishinau Basarabia

 25. iukos Says:

  VENETICILOR

  De doua veacuri nu mai stiu ca moldovean
  Inseamna a fi stapin al tarii mele…
  …Lasati-mi macar numele ce-l am
  In valurile vremii sa se spele

  Tu ce-l ce ai intrat in casa mea
  Cu secole-napoi si necemat de mine
  Cu ce ardoare, zau, te-as alunga
  Cu huideli si bici…de-as fi la fel ca tine

  Si daca nicidecu nu simti nevoia de-a pleca
  Si daca gustul panii mele-ti place
  Tu resemneaza-te ca asta-i tara mea
  Pamintul meu de mii de ani incoace

  Si lasa in pace glia mea te rog
  Si limba mea te rog s-o-nveti in pace
  Si-n freamatull acestui tricolor
  Ridica-te ce-ar daca imnul meu nu-ti place

  De doua veacuri nu mai stiu ca moldovean
  Inseamna a fi stapin al tarii mele…
  … Si doar legendele mai tin ca sunt din neam
  Si cintecele veci -ca sunt venit din stele…

  Iurie Osoianu Cishinau 20 07 2011

 26. anatol Says:

  Uniti societatea dezbinata de Voronin in 2001,prin crearea structurilor de alternativa-uniunea scriitorilor, sindicate. Cu forta a facut societate comunista.Azi dau sfaturi cum ar trebui sa dirigeze Liderii Aliantei tara iar acestea inghit nada si se cearta intre ei. Lacomia si ranza ne va distruge ca natiune

 27. vipera Says:

  Nu va dati santajati de farisei. Uniti-va pentru acest popor pentru ca asa ati promis

 28. ORION Says:

  DECE trebue trambalat unde trebue si unde nu trebue drapelul lui STEFAN cel MARE ???????

  Pentru ca DANDANOFF, VARANOFF si alti KOKO-i bolnavi la minte sa-si manifeste , pentru a cata oara, veninul antiromanesc ???????

  Bunul simt si logica elementara cere ca cei care cred in valorile romanesti sa mearga EI in pelerinaj la manastirea PUTNA si in alte locuri legate de istoria glorioasa a ROMANIEI si NU sa li se aduca pe un platou relicvele istorice acasa la ei
  .
  Stefan cel Mare este roman si nu MALDAVAN rusificat cum urla KOKO-ii si poate si TAVARICI FILATOFF.

  Scumpi compatrioti, TREZITI-va din somnul cel de moarte si UNITI-va odata pentru totdeauna cu PATRIA MAMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 29. AZUR Says:

  TAVARICI DANDANOFF,

  Inca nu ati inteles ca KOKO-munismul trebue sa dispara nu numai ca miscare politica dar trebue sa dispara si din constiinta umanitatii.

  Promiteti marea cu sarea NAIVILOR MALDAVANI dar treceti cu o usurinta CRIMINALA peste CRIMELE comunismului contra poporului din care faceti parte.

  NU mai MINTITI cu nerusinare tineretul cu fericirea KOKO-munista. ACESTA trebue educat intr’o noua filosofie , cea a dermocratiei si a dragostei fata de ROMANIA, fata de poporul din care faceti parte si refuzati cu incapatinare sa o recunoasteti.

  Cu o nerusinare tipic KOKO-munista vorbiti de democratie, libertate cand istoria KOKO-munismului este manjita de sangele a zeci si sute de milioane de morti ca urmare a politicilor KRIMINALE KOKO-muniste.

  Atat timp cat va veti inkina la criminali notorii ca lenin, kastro, kim-ir-sen, si alti cativ de aceeasi teapa cum indrazniti sa vorbiti de libertate ????????

  Cand veti inceta sa mai proferati in mod demential ura impotriva ROMANIEI ???????

  Nu exista decat o singura solutie ::::::: Interzicerea definitiva a partidelor criminale KOKO-muniste.

  Răspunde

 30. MONTREAL Says:

  CAMPANIA : “AICI E ROMANIA” :
  Durată:
  25 iulie – 15 septembrie 2011
  Scop:
  Informarea populaţiei din Republica Moldova cu privire la adevărul istoric.
  Descriere:
  În perioada desfăşurării campaniei, Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 va pune la dispoziţie voluntarilor
  abţibilduri cu mesajul ,,AICI E ROMÂNIA”, pentru a fi lipite în toate raioanele și localitățile Republicii Moldova.
  Apel:
  Lipeşte abţibildurile campaniei în localitatea ta și spune tuturor că AICI e ROMÂNIA!

  Persoanele interesate să primească abţibildurile sunt rugate să ne contacteze
  la adresa de mail: contact arond actiunea2012.ro / contact@actiunea2012.ro
  sau la numărul de telefon +37369726403.
  http://actiunea2012.ro/cam pania-aici-e-romania.html#comm ent-240
  –––––––––––––––––––
  TRIMITE LA TOTI !!!!!

 31. BARITON Says:

  IN FINE,

  Cred ca TAVARICI DODONOFF va fi de acord cu acest mesaj.

  Ceea ce este foarte suparator cu politicienii MALDAVANI, dela putere si din opzitia KOKO-munista, este ca fac politica numai din frca fata de „” eliberatorii „” lor de ieri dar inca in putere in gubernia MALDAVANIA.

  Cand un politicien MALDAVAN da un interviu si trebue sa raspunda unui jurnalist care se incapataneaza sa vorbeasca in ruseste, respectivul politician il apuca tremuriciul si raspunde repede in ruseste.

  Acesti indivizi politruci, nu au logica, nu au demnitate, nu respecta legile republicii FANTOMA MALDAVANIA.
  Acest comportament SERVIL al politicienilor este de neinteles pentru lumea civilizata.

  Chiar daca stii rusa sau orice alta limba straina, la o chestiune in limba straina, ceri sa ti se traduca chestiunea in limba statului tau.

  Pentruca nu toata lumea din jurul tau intelege limba straina si pe de alta parte acest interviu este ascultat si vazut in lumea intreaga..
  Obligi oameni din lumea intreaga , de origine romaneasca, sa inteleaga raspunsul politrucului in limba rusa sau in alta limba straina noua ???????????

  Cine are urechi de auzit, sa auda.

 32. BARITON Says:

  IIN FINE,

  Cred ca TAVARICI DODONOFF va fi de acord cu acest mesaj.

  Ceea ce este foarte suparator cu politicienii MALDAVANI, dela putere si din opzitia KOKO-munista, este ca fac politica numai din frca fata de „” eliberatorii „” lor de ieri dar inca in putere in gubernia MALDAVANIA.

  Cand un politicien MALDAVAN da un interviu si trebue sa raspunda unui jurnalist care se incapataneaza sa vorbeasca in ruseste, respectivul politician il apuca tremuriciul si raspunde repede in ruseste.

  Acesti indivizi politruci, nu au logica, nu au demnitate, nu respecta legile republicii FANTOMA MALDAVANIA.
  Acest comportament SERVIL al politicienilor este de neinteles pentru lumea civilizata.

  Chiar daca stii rusa sau orice alta limba straina, la o chestiune in limba straina, ceri sa ti se traduca chestiunea in limba statului tau.

  Pentruca nu toata lumea din jurul tau intelege limba straina si pe de alta parte acest interviu este ascultat si vazut in lumea intreaga..
  Obligi oameni din lumea intreaga , de origine romaneasca, sa inteleaga si chestiunea pusa si raspunsul politrucului in limba rusa sau in alta limba straina noua ???????????

  Cine are urechi de auzit, sa auda.

  Cei cu urechi de MAGAR, pot paste linistiti.

 33. ORION Says:

  TAVARICI ROGOZIN,

  Are consideratii bizare la adresa Presedintelui BAsescu dar care nu surprind pe nimeni. Cine din gubernia MALDAVANIA va indrazni sa-i rspunda asa cum trebue tavariciului Rogozin.??????????? Sunt convins ca toti s’au si ascuns sub masa., din motive de pragmatism.

  EU si imensa majoritate a oamenilor de buna credinta imi pun cateva intrebari simple ::::::::

  De cate ori in viata sa tavarici Rogozin a acuzat Hitler de nazism ???????? Cred ca Niciodata Ca toti politicienii rusi ei acuza fascismul si niciodata nazismul..Tavarici Rogozin cunoaste un singur nazist :::: Basescu.

  Dece nu vorbeste tavarici Rogozin de ocuparea fascista a Basarabiei in 1940 de catre trupele rusesti ?????????

  Tavarici Varanof a sustinut imediat pe tavarici Rogozin pe care il considera eliberator al Basarabiei de sub jugul fascist romanesc. De cate ori Varanof in viata lui a acuzat Pe Hitler si nazismul????????? Niciodata.

  Stie tavarici Rogozin cati moldoveni au fost asasinati de catre rusi dupa ocuparea Basarabiei in 1940 ?????????

  Atunci ce sens are atacarea de catre Domnia sa a presedintelui BASESCU ???????????

  Treziti-va Maldavani din somnul cel de moarte.

 34. valera35 Says:

  invata-te a socoti, netotule

 35. Soliman Says:

  Din pacate sunt cam prea multe lucruri(fapte?) catastrofale in „R. Moldova” si cam de multa vreme.Desigur, din punctul de vedere al unui roman.Un lucru e cert, oricum. S-a reusit izolarea PL in peisajul politic basarabean, contrar a ceea ar fi fost de asteptat. Cauzele sunt multiple si… catastrofale! Doar intr-un singur „raion”sa poata fi ales ca presedinte al consiliului local(exceptand Chisinaul) un reprezentat al celui mai bine orientat partid politic(nu numai din punct de vedere romanesc ,ci si general european- ma gandesc la problematica privatizarii) nu este de natura imbucuratoare defel. Dimpotriva , este un regres vizibil si de prost augur. E… putred rau marul „danemarcii” voastre moldovenesti si tare ma tem ca asa va si ramane.

 36. Soliman Says:

  Asadar, ce mai e nou prin Moldodova dumneavoastra? Gata? S-au terminat „noutatili”? Nici un comnetariu in plus? Nimic la orizont? Nici macar un ecou, colea , la Universiatatea slavovona(sic!)? Sau la fulminantul interviu cu prof. Dan Dungaciu?

  TraiascaVlad Filat si steagul lui Stefan cel Mare si Sfant!!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: