Moldova cu Voronin si cu comunisti?

Mult asteptatul raport in fata natiunii a Premierului Filat,  a avut note de populism, si a produs diverse reactii.
Celor care au redactat documentul, Premierul ar trebui sa le scada din salariu sau onorariu, textul nu corespunde intru totul rigorilor unui mesaj al unui Prim-ministru, si coboara nivelul la adresarea unui lider de partid suparat pe toata lumea.

Sustinatorii radicali din PLDM si PCRM, se asteptau ca Filat sa darime AIE, si sa anunte o noua guvernare de salvare nationala, intre PLDM si PCRM.
Insa Filat intre timp a devenit un jucator politic mai abil, nu a taiat toate puntile spre PL si PD, si a venit cu un discurs mai echilibrat.
Este evident ca dupa vizita lui Herman van Rompuy, care a insistat pe pastrarea AIE si a oferit si o finantare generoasa din partea UE, Premierul Filat nu putea sa distruga AIE, ar fi fost declarat de catre occidentali un vindut, si un politician neserios.
Constatam si lipsa totala a autocriticii in mesajul lui Filat, ceea ce denota ca interesul lui este doar de a ataca pe ceilalti, in special PD si PL, pe fundalul unei tolerante  afisate fata de PCRM.
Premierul a criticat unele componente a Guvernului, nu a dat nume, insa a declarat ca AIE are nevoie de o resetare, si a venit si cu unele propuneri in acest sens.

De fapt principalele mesaje ale lui Filat sunt trei:

1. Marian Lupu nu mai este sustinut de PLDM la functia de Presedinte al tarii, si trebuie identificat alt candidat impreuna cu comunistii. In speta, se poate constata cu regret, ca Filat a preluat  propunerea comunistilor privind alegerea presedintelui tarii fara a aborda acest subiect cu colegii de Alianta.

2.Premierul  doreste a o resetare a AIE, cu remanierea guvernului.

3. Premierul  a initiat oficial colaborarea cu PCRM, declarind ca nu comunismul e principala problema a tarii, ci mafiotizarea.

Privind propunerea de remaniere a guvernului, Premierul are dreptate, orice organism de guvernare se uzeaza, si este necesar si firesc sa fie facute evaluarile activitatii institutiilor guvernamentale si altele din cadrul organelor publice centrale.
Trebuie sa gasim solutia, haideti sa analizam, cum sa  redam institutiile statului oamenilor?

Insa procesul respectiv, cit si rezultatele, trebuie sa se producă public,  cu participarea presei si a societatii civile, conform procedurilor prevazute de legislatie, in Guvern si Parlament, dar si  in cadrul AIE si al partidelor membre ale coalitiei de guvernare.
Ministrii trebuie sa fie evaluati , inclusiv prin organizarea unor audieri parlamentare, iar cei care nu corespund functiei sau sunt implicati in actiuni de coruptie trebuie demisi fara nici un fel de exceptii.
Iar ca proba a sinceritatii ar trebui de evaluat si Prim-ministrul, in special, rezultatele lui in consolidarea si organizarea activitatii echipei guvernamentale.

Premierul Filat este principalul beneficiar al puterii de circa doi ani,  si el trebuie sa-si asume efectele guvernarii, iar acestea nefiind tocmai bune, el se teme probabil de degradarea  imaginii sale si cauta tapi ispasitori .

Premierul ar trebui sa inteleaga ca blocajul adevarat din Guvern este lipsa comunicarii, discutarii si coordonarii actiunilor, incercarea de a introduce un sistem autoritar de guvernare si incapacitatea de a conduce o echipa guvernamentala de coalitie.

Apare o intrebare. Nu cumva prin atacarea PL si PD, Filat isi pregateste terenul pentru a incepe un parteneriat cu Voronin?
Insa e clar ca  pina a ajunge la parteneriatul   PLDM cu PCRM, e nevoie de a  compromite partenerii din AIE , ceea ce deja se vede din actiunile anterioare si din mesajul de pe 12 iulie.

In concluzie,

Referitor la subiectul alegerii preşedintelui statutului, trebuie initiate discutii si analizata serios, inclusiv cu participarea opozitiei,  posibilitatea instituirii procedurii de alegere directa a sefului statului.

Putem afirma deja ca Filat si PLDM, au abandonat mesajul care a consacrat PLDM- „Moldova fara Voronin si fara comunisti”. In acest mod PLDM nu se mai pozitioneaza, si numai poate pretinde de a fi un partid de centru-dreapta, ci un partid centrist veritabil, care poate juca la ambele capete ca si PD.

Filat a dat sah PD si PL, si a deschis drumul unei colaborari cu PCRM. Astazi Voronin l-a laudat pe Filat intr-o conferinta de presa, insa a declarat ca este deschis si dialogului cu PD.

Consider ca o solutie rezonabila, ar putea sa fie crearea unui nou Guvern AIE , cu un tehnocrat in frunte, care ar putea sa fie inaintat si de PLDM.
Am mai zis, AIE trebuie sa petreaca reforma justitiei si reforma constitutionala, plus privatizarea intreprinderilor de stat, doar dupa asta se poate merge la alegeri anticipate.
AIE a murit? Nu, AIE inca mai exista, insa exista si pericolul reinstaurarii unui regim autoritar.
Oameni buni, fiti vigilenti!

Anunțuri

27 răspunsuri to “Moldova cu Voronin si cu comunisti?”

 1. Marina Vîzdoagă Says:

  Moldova are nevoie la conducere de o astfel de gindire si interpretare analitica….

 2. romanmihaes Says:

  Merci mult Marina. iti doresc si tie multa bafta.

 3. stefan.ro. Says:

  Patetic mesajul din final, domnule Mihăeş, cine naiba să mai fie vigilent? Moldova e alcătuită în momentul de faţă din o masă amorfă, incapabilă să mai reacţioneze la orice provocare petrecută pe scena politică. Tinerii sunt dezamăgiti după marea de promisuni făcute ar nepuse in practică, asa că multi fac coadă pe la consulatul României sau aiurea pentru a căpăta o viză sau cetăţenie care să le permită să fugă dintr-o pseudo ţară care nu le oferă nici un fel de perspectivă a viitorului, în vreme ce generaţia trecută de 45 de ani are nostalgia URSS-ului şi a pâinii de câteva copeici, aşa că sloganele electorale populiste ale PCRM sunt tocmai ce au ei nevoie la vreme de criză, si care vor susţine revenirea la guvernare a comunistilor, pentru că deaşcă bătrână cu e, Voronin va sti să preia frâilele si să îl debarce pe Filat. Nu asa s-a întâmpat si cand erau agrarienii la guvernare si i-au adus pe comunisti langa ei,ca să preia mai apoi puterea? Istoria se repetă!!!
  Personal, îl consideram pe Filat mai inteligent dar se pare că fruntea-i îngustă nu ascunde prea multă inteligenţă în plan politic dacă nu a găsit o altă soluţie decât la Vorona. Gustul puterii, orgoliile stupide vor face din Moldova o tară dependentă din nou masiv de Moscova, pentru că desi s-a anuntat o remaniere a guvernului, o resetare a AIE, renuntarea la Lupu drept candidat la presedinţia Moldovei, jocurile erau făcute de mult, ce se petrece acum e doar de faţadă ca să prostească ţugulanul moldovan, să îi arate că nu există o altă variantă si asta e soluţia disperării. Trist final si păcat de susţinerea României, de prea multe energii consumate şi bani pentru susţinerea unor oameni care se dovedesc duplicitari, jucând la două capete, ca să nu îi spun altfel. Să fi uitat Filat de banii donati de ,,ţara vecină si prietenă” în vremea inundatiilor trecute in vreme ce Voronin si acolitii afirmau sus si tare că digurile au fost sparte si sacrficate satele de pe malul stang Prutului ca să se evite inundarea orasului Galaţi? Cât de inguste sunt interesele unora de dragul mentinerii in functie si cât de amar îi va fi mai apoi gustul puterii. E cam ce trăieşte acum Iurie Roşca. Concluziv, noapte bună, Moldova! Cu aşa oameni o meriţi din plin!

 4. gigi Says:

  Filatushca e smecher mare, cand s-a constituit alianta si s-a votat pentru el sa fie prim-ministru, i-a placut.
  Ca si-a facut PR 2 ani, iarasi i-a placut.
  Ca a fost cu fundul in doua luntri (daca era ceva de bine e meritullui, daca e ceva de rau, e vina ministrului de resort), iarasi i-a placut, dar acum de Lupu nu ii mai place.
  Si eu sunt impotriva lui Lupu, dar intelegerea este intelegere, si daca omul te-a votat sa fii prim-ministru, fii bun si respecta-ti obligatiunea, ca altfel nu o samai faca nimeni cu tine in veci aliante.

  Il dispretuiesc pe Filat, pentur ca se crede mai bun decat este. El de mult nu a luat-o peste nas, dar stai linistit Vladimir, ca vin alegerile si nu mai pupi tu scorul pe care l-ai afut. Nr.1 de paie…

 5. palade Says:

  Admir oamenii care isi fac meseria foarte inspirat.
  Pe Domnul Mihaies il vad extrem de entuziast in ceea ce face. Bravo.
  Cred si eu, pentru un comentator or analist politic, atmosfera din culisele Chisinaului politic e mai mult decat excitanta.
  Or aceste miscari sunt doar spuma evenimentelor.
  Baza este cu totul alta. Putreda. Criminala.
  Suntem sub ocupatia ruseasca totala: militara, informationala, economica, energetica.
  Or despre acest lucru nimeni nu scrie. Sa nu supere ocupantul.
  Sa nu fie suspectat de odioasa etichetare :rusofob.
  Abia ieri in TImpul a aparut un editorial la aceasta tema. Si atat.
  In rest jurnalistii, analistii se ocupa cu „ce se mai spune in targ”.
  Azi se dejghioaca fiecare propozitie spusa de Voronin si nu de Filat. Dealtfel care nu a spus nimic. In afara ca nu-l vrea pe Lupu Presedinte. Pai asta o stiam cu totii.
  Spalarea creierilor continua. Cat din dreapta atat din stanga

 6. stefanRO Says:

  Cred ca trebuie sa-mi inregistrez pe undeva nick-name-ul..!:))

 7. Grave Says:

  „Celor care au redactat documentul, Premierul ar trebui sa le scada din salariu sau onorariu, textul nu corespunde intru totul rigorilor unui mesaj al unui Prim-ministru”

  – adevar absolut!!!!
  cel putin pentru mine a fost ca o umbra a dl. Voronin …unul redacteaza si altul o citeste ca nici macar nu a reusit sa de-a o privire asupra textului ce il avea pe foaie.

 8. marian Says:

  … marele avantajat de alunecarea spre centru a pld este unul singur … p.liberal . deja aflat pe un trend crescator verificat si in alegerile locale p.liberal ramine in mod clar singurul si autenticul partid al dreptei nationale . tinta pl trebuie sa fie 30% …

 9. vektornord Says:

  e noapte iar LA Moldova!

  iar se compromit Guvernarile democrate

 10. ANDRIES Says:

  FILAT este omul Moscovei, agent KGB infiltrat / tip ROSCA/
  pt. a ne mentine in orbita rusilor comunisti.
  ––––––––––––––––––––––––––
  postul de radio “EUROPA LIBERA” despre Transnistria:
  17 Decembrie 2010:
  http://www.europalibera.org/content/article/2251409.html

  Ilie Ilaşcu:
  „Replica Chişinăului nu va fi niciodată acea dorită de întreaga populaţie. Pentru că o mare parte, în toate partidele aşa-zise democratice –––sunt infiltraţi „oamenii sistemului”––-. Nu cred că trebuie să mai lămuresc cuiva ce înseamnă „oameni ai sistemului” – oameni ai trecutului, oameni cu viziuni pro estice, în toate partidele.
  ––––––––––––––––––––––––-
  Eu am anlizat toate listele electorale, care sunt acuma, şi în toate în primii 10-15 sunt câte cinci-şase-şapte oameni ai sistemului. Şi care lucrează ca picătura chinezeasă întotdeauna. De aceea, ruşii şi-au implantat oamenii aceştea acolo demult. Ei sunt unii câte 20 de anii, alţii câte 10 ani, alţii cinci ani, vin noi, se schimbă. De aceea nu va face nimic, pentru că, nu-l cunosc pe domnul Osipov, dar de la bun început, de cum a venit la putere, domnul Osipov ce a făcut? A alergat cu jalba în proţap la Uniunea Europeană, să le scoată restricţiile de circulaţie în Europa. Ceea ce s-a şi întâmplat. Deci, nu cred că Guvernul, Preşedinţia şi Parlamentul a întreprins ceva în această perioadă de detenţie a lui / Vardanean / şi va mai întreprinde ceva.
  Nu au posibilităţi. Şi nici dorinţă nu este.”
  —————————————————————————-
  Dar eu ştiu cine sunt cei de la SIS acum. Nu zic de toţi, dar jumătate sunt încă din cei, vorba rusului, „staraia gvardia”.

 11. palade Says:

  Legea Lustratiei.
  Aici e cheia.
  Acum este evident de ce in 20 ani nu s-a aprobat aceasta lege?
  AIci trebuie de insistat si nu de batut apa in piua.
  Altfel vom ramane sclavii rusilor pe veci.
  Amin

 12. Cacealmaua ruseasca la Chisinau. Filat danseaza cazacioc cu ursul Voronin | Ziarişti Online Says:

  […] Roman Mihaes Blog […]

 13. ADEVARUL Says:

  Eurodeputaţii cer Republicii Moldova reforme
  în sistemul de drept, Poliţie şi Procuratură !

  http://www.adevarul.ro/m oldova/politica/Eurodeputatii_ cer_Republicii_Moldova_reforme _in_sistemul_de_drept-Politie_ si_Procuratura_0_516549254.htm l

 14. MONTREAL Says:

  JOS FILAT – IUDA II !!!!!!!!!

  JOS pldm – JOS NEO-COMUNISTII!!!!!!!!!

  JOS PARTIDUL DE BUZUNAR -pldm- A LUI Petru LUCINSKI – MANKURT PRO-RUS

 15. iukos Says:

  Rugăciunea unui dac

  Pe când nu era moarte, nimic nemuritor
  Nici Lupu presedinte, nici Godea tradator
  Nu era azi, nici mâine, nici ieri, nici totdeuna,
  Voronin era toate, Voronin era una
  Pe când shiretul Gimpu, si jalnicul Chirtoacă
  Erau din rândul celor ce n-au fost niciodată,
  Pe-atunci erai Tu singur, încât mă-ntreb în sine-mi:
  Din ce adinc de mama nascu-i acest Pulinici

  El singur statu hot inainte de-a sta hotii
  Cind nu-l stia mai nimeni, acum il stim cu totii
  E l este papusarul ce-aduce fericire
  Acestu-i colt de Tara si rest de omenire
  El este fondatorul de firme si partide
  El pentru noi se roaga, tot el de noi se ride
  E ce-l ce ne hraneste pe noi cu franzelute
  Spalate prin offshor-uri,ca nu cumva sa puta …
  Pe-acest neom Tu Doamne facuta-i cel întâi
  Ce mi-ar răpi chiar piatra ce-o am de căpătâi.

  Gonit de statul asta prin anii mei să trec,
  Pân’ ce-oi simţi că ochiu-mi de lacrime e sec,
  Că-n orice procuror un duşman mi se naşte,
  C-ajung pe mine însumi a nu mă mai cunoaşte
  Că neagra saracie simţirea-mi mi- a *mpietrit-o,
  Că fug din tara asta, pe care am iubit-o –
  ,Când ura cea mai crudă mi s-a părea amor…
  Poate-oi uita durerea-mi şi voi putea să mor.

  Străin şi făr’ de lege de voi muri – atunce
  Nevrednicu-mi cadavru în uliţă l-arunce,
  Ş-aceluia, Părinte, să-i dai coroană scumpă,
  Ce-o să asmuţe câinii, ca inima-mi s-o rumpă,
  I-ar celui ce cu pietre mă va izbi în faţă,
  Î ndură-te, stăpâne, şi dă-i pe veci viaţă!

  Astfel numai, Părinte, eu pot să-ţi mulţumesc
  Că tu mi-ai dat în lume norocul să trăiesc.
  In lumea stapinita de lupi si papusari
  De chori necomuniste si gimpi neliberali
  Să cer a tale daruri, genunchi şi frunte nu plec,
  Spre ură şi blestemuri aş vrea să te înduplec,
  Să simt că de suflarea-ţi suflarea mea se curmă
  Şi-n stingerea eternă dispar fără de urmă!

  Chisinau 14 07 20011
  .

  M.EMINESCU

 16. mihai Says:

  uite si rosca doi!Ba da santem de aplaudat..Asta e si mai subtil si ditamai smecherul de tara.Este Ghimpu cum este,dar bade ION si matusa IOANA,consider el trebyuie sustinut.MInte,minte si …..iarasi minte

 17. iukos Says:

  Filat catre popor

  Viaţa asta-i bun pierdut
  Când n-o trăieşti cum ai fi vrut!
  Şi-acum ar vrea un papusar- călău
  S-arunce jug în gâtul tău:
  E rău destul că ne-am născut,
  Mai vrem şi-al doilea rău?

  Din zei de-am fi scoborâtori,
  C-o moarte tot suntem datori!
  Totuna e dac-ai murit
  Flăcău ori moş îngârbovit;
  Dar nu-i totuna leu să mori
  Ori câine-nlănţuit

  Cei ce se luptă murmurând,
  De s-ar lupta şi-n primul rând,
  Ei tot atât de buni ne par
  Ca orişicare laş fugar!
  Murmurul, azi şi orişicând,
  E plânset în zadar!

  Iar a tăcea şi laşii ştiu!
  Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
  Să râdă! Bunii râd şi cad!
  Să râdem, dar, viteaz răsad,
  Să fie-un hohotit şi-un chiu
  Din ceruri până-n iad!

  De-ar curge sângele pârău,
  Nebiruit e braţul tău
  Când nu te temi de papusar
  Tu tie însuţi zeu îţi pari
  Când râzi de ce se tem mai rău
  Duşmanii tăi cei tari.

  Sunt mafioti?! Şi ce mai sunt?
  Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,
  Zamolxe, c-un întreg popor
  De zei, i-am întreba: ce vor?
  Şi nu le-am da nici lor pământ
  Căci ei au cerul lor!

  Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!
  E rău destul că ne-am născut:
  Dar cui i-e frică de război
  E liber de-a pleca napoi,
  Iar cine-i vânzător vândut
  Să iasă dintre noi!

  Eu nu mai am nimic de spus!
  Voi braţele jurând le-aţi pus
  Pe scut! Puterea este-n voi
  Şi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi,
  Că zeii sunt departe, sus,
  Iar MAFIA “ntre noi!

  George Coşbuc

 18. Sergei Popovici Says:

  Domnu Roman! Eu totusi ramin mai optimist.Ati spus ca este vorba de sah.Nu cred ca cei din bomondul politic autofton cunosc esenta acestui joc intelectual. Mai repede este ceia ce a spus d-l Rosca. Filat a scos din sac ” mita neagra ” sub denumirea PCRM ca sa o arate allatilor. Nu a trintit usa deoarece nu cred ca d-l Filat a uitat de capacitatile performante a d-l Boronin cind practic au fost pacaliti asa granzi a politicii moldovenesti ca Diacov, Rosca, Serebrianu, si insusi V Filat. Daca doreste Filat sa-i faca o injectie de penicilina corpului bolnav PCRM – se va alege cu consecinte mult mai durerose decit le are la ziua actuala. Nu cred (cu regret) in guvern tehnocrat. „It imposibl – Raica – cum a spus eroina unui film sovietic.( amintutiva spusele sefului CCE) Solutia. A cita oara in ultimii doi ani si ceva,situatia poate fi salvata de d-l Lupu. Nu de PD ci personal de El. Si nu este vorba de Presedintie. Eu si acuma sunt convins ca Lupu ar fi un Presedinte bun pentru Moldova. Cineva trebue sa se retraga. Alta solutie ca sa putem spune INNAINTE MOLDOVA – Dodon. Dar daca va avea coa… pe care ne le-a aratat doi ani in urma tovarasul. Lupu M. Va multumesc. PS.
  Sa vedem lucreaza oare lejile dialecticii in Moldova?.

 19. Perju Says:

  IUCOS – nu folosi numele lui M.Eminescu şi G.Coşbuc în a-ţi arăta prostia Dtale şi în a-l apăra pe Dl Filat că doar numai el nu este menţionat în perlele tale critice, deci a-l aperi. Ai avut tupeul de a scri „shiretul Gimpu, si jalnicul Chirtoacă”.
  Vai de capul tău!
  Despre „şiretnie”. Cum a procedat „luptătorul” de Filat (împreună cu Voronin, Lupu, Plahotniuc, Diacov, Godea…) şi propaganda Rusiei cu Decretele Dlui Ghimpu cu privire la ocupaţie, retragerea Armatei Rusiei de pe teritoriul RM, condamnarea comunismului, parada de la 9 mai…!? În timp ce Rusia a ocupat o parte din teritoriul RM s-a insistat că „Rusia – Aliat Strategic” şi Putin îi este „fan”, are întîlniri cu infractorul de Stat al RM Smirnov. „Moldova fără Voronin, Moldova fără comunişti” – şi întîlniri secrete cu Voronin şi nedorinţa de a face Alianţă anticomunistă şi în teritoriu.
  Filat a venit de la studii din România şi s-a făcut politician alipinduse la membru biroului pcus din Moscova – P.Lucinskii, peurmă l-a lepădat pe Diacov şi a format partidul PLiberal-DemocratM, dar cu doctrină conservatoare (!?); Acuma Dl Filat din coleg cu membru biroului pcus a devenit „anticomunist”. De ce Liberal, doar deacuma erau PL şi PNL (!?); doi ani la rînd nu are vreme să se întîlnească cu colegii din Alianţă, dar pentru străinătate şi Voronin are timp!?…
  Despre „jalnicul Chirtoacă” – Noi, majoritatea cetăţenilor suntem jalnici că doar în primul rînd anume Dorin Chirtoacă cu echipa PL încearcă să pună rezistenţă regimului comunist şi ocupaţiei ruseşti. Noi, cetăţenii, majoritatea, fiind „educaţi” de mass-media a lui Voronin, Lucinschii, Plahotniuc, dar şi a lui Filat apropape 50 % votăm pe Dodon care depune flori antihristului Lenin, votăm partidul care este succesorul celor cu „secera şi ciocanul” pe sovestea căruia sunt nenumărate jertve omeneşti. 20 ani propaganda Rusiei foloseşte aşa ceăţeni ca tine de luptă cu forţile şi politicienii anticomunişti şi proromâni. Aşa a făcut şi Roşca, aşa acuma „luptă” şi unele partide, politicieni declaraţi ca faresei „anticomunişti”, unul din ei eşti şi matale.
  Mai degrabu Dtale, IUCOS, eşti şiretnic şi jalnic

 20. iukos Says:

  … Atac la persoana d-le Perju..Mai degrabu Dtale, IUCOS, eşti şiretnic şi jalnic….dar ma bucur, vorba lui Eminescu…laudele lor desigur\\\ M-ar mihni peste masura..
  Si inca una…şi în a-l apăra pe Dl Filat că doar numai el nu este menţionat în perlele tale critice, deci a-l aperi.

  Si cum ramine cu SRISOAREA A VI-A?! Cu TARAN AL BASARABIEI?!! Cu multe alte versuri ale mele???

  ….IUCOS – nu folosi numele lui M.Eminescu şi G.Coşbuc în a-ţi arăta prostia Dtale…Oare o adaptare moderna a clasicilor e o prostie?!

  Prostia moldoveanului e adinc inradacinata in intoleranta lui categorica,in lipsa unei culturi de a polemiza. Dar m-am abatut de la tema…Sa ne uzim de bine.

 21. iukos Says:

  Povara libertatii noastre

  ..Sunt douazeci de ani de cind mi-ai dat
  Povara asta care-i spune libertatate
  Un lucru insa-mi pare Doamne c-ai uitat-
  Cumva sa mi-o ridici, sa mi-o aburci pe spate

  De -atunce Doamne, tot ma girbovesc
  Incerc sa misc din loc povara asta.
  Povara ce-o crezusem har dumnezeesc
  Asa si sede neclintita linga poarta …

  Si nicidecum si nicdecum nu pot intra
  In raiul asta care- i pestre drum de mine
  Si nici povara Ta n-o pot lasa
  Si ni sa ma ajute nu mai vine nimeni…

  ..Sunt douazeci de ani de cind mi-ai dat
  Povara asta care-i spune libertatate
  Imi pare rau ca atunci nu te-am rugat
  Sa-mi dai si un salahor.S-o duca el in spate..

  Iurie Osoianu 19 07 2011 Chisinau.

 22. iukos Says:

  POVESTEA UNEI ALIANTE

  …Lup prin voia intimplarii
  Nimerit in fruntea Tarii

  Gimp prin voia intimplarii
  Coborit din fruntea Tarii

  Si tovarasul Filat
  Mai tot timpu-ntr-un… pacat!!!

  Si lipseshte …Serafica
  Ala… stiti voi… fara frica

  Crai de supla eleganta
  Scuipa iar in Alianta…

  Dihorii se ling pe buze
  Vine vremea lor de a suge

  Choara iar se umfla-n pene
  Ca acu, acu e vremea

  Am uitat de un personaj
  Stiti ce nume are?.. Vlad

  El din nou ne pregateste
  Un spectacol ca-n poveste

  Cu papusi si franzelute
  Cu orez pentru babute…

  Of…caldura lui cuptor
  Cind ma lasi Doamne sa mor

  Ca sa nu mai vad nebunii
  Ce ma fac de risul lumii…

  Iurie Osoianu 19 07 2011 Cishinau

 23. iukos Says:

  Fratelui meu…romanului
  Mereu se spune cica rusii ma-u zombat
  Si mi-au atibuit reflecse…ca la cane
  In monstri, in dusmanii tai m-au transformat
  Nu crede…frate-meu, romane…

  Si se mai spune cica m-au rusificat
  Si limba ce-o vorbesc tu n-o intelegi prea bine
  Si cear si versul asta iti pare cam cudat
  Furat de undeva…asa e frate-meu, romane..?

  Se mai zvoneste cica hoti suntem si cersetori
  Nemultumiti de hrinca sa de pane….
  Pai cum sa neg..? Miliardarii de la noi
  Sunt hoti ca si ai vostri… frate-meu, romane…

  Se mai zvoneste ca am rugat stindardul lui Stefan
  Si multi se tem ca aice va ramine…
  Zombat, rusificat si tradator de neam
  Doar asta vezi in mine…frate-meu, romane..?!

  Nu tu in -patruzeci fujita-i intr-o zi peste hotar
  Crezind ca al opri pe Stalin e o rusine
  Si azi…mi-ai refuza stindardul lui Stefan
  Cum vine asta…frate-meu, romane..?!

  Si ce-i cu visul Romaniei Mari
  Si din unirea Tarii ce ramine..?!!
  Si mai adeveresti-o spus-a lui Stefan
  –Moldova nu-i a voastra…frate-meu, romane..!!!

  Mereu se spune cica rusii ma-u zombat
  Si mi-au atibuit reflecse…ca la cane
  Si cear de ma numesti maladavan, ramin barbat
  Roman ca tine…frate-meu, romane…

  Iurie Osoianu 20 07 2011 Cishinau Basarabia

 24. iukos Says:

  VENETICILOR

  De doua veacuri nu mai stiu ca moldovean
  Inseamna a fi stapin al tarii mele…
  …Lasati-mi macar numele ce-l am
  In valurile vremii sa se spele

  Tu ce-l ce ai intrat in casa mea
  Cu secole-napoi si necemat de mine
  Cu ce ardoare, zau, te-as alunga
  Cu huideli si bici…de-as fi la fel ca tine

  Si daca nicidecu nu simti nevoia de-a pleca
  Si daca gustul panii mele-ti place
  Tu resemneaza-te ca asta-i tara mea
  Pamintul meu de mii de ani incoace

  Si lasa in pace glia mea te rog
  Si limba mea te rog s-o-nveti in pace
  Si-n freamatull acestui tricolor
  Ridica-te ce-ar daca imnul meu nu-ti place

  De doua veacuri nu mai stiu ca moldovean
  Inseamna a fi stapin al tarii mele…
  … Si doar legendele mai tin ca sunt din neam
  Si cintecele veci -ca sunt venit din stele…

  Iurie Osoianu Cishinau 20 07 2011

 25. ORION Says:

  DECE trebue trambalat unde trebue si unde nu trebue drapelul lui STEFAN cel MARE ???????

  Pentru ca DANDANOFF, VARANOFF si alti KOKO-i bolnavi la minte sa-si manifeste , pentru a cata oara, veninul antiromanesc ???????

  Bunul simt si logica elementara cere ca cei care cred in valorile romanesti sa mearga EI in pelerinaj la manastirea PUTNA si in alte locuri legate de istoria glorioasa a ROMANIEI si NU sa li se aduca pe un platou relicvele istorice acasa la ei
  .
  Stefan cel Mare este roman si nu MALDAVAN rusificat cum urla KOKO-ii si poate si TAVARICI FILATOFF.

  Scumpi compatrioti, TREZITI-va din somnul cel de moarte si UNITI-va odata pentru totdeauna cu PATRIA MAMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 26. iukos Says:

  LEGEA CAZINOULUI

  Liberalul Mihai Gimpu, mai daunazi in sedinta declara cam iritat
  Ca un hot de Ionita, o lichea peledemista, n-a dat parte din furat
  Cica au primit o lege si-apoi alta s-o dezlege, si cu a treia l-a-incurcat
  –Puscaria sa-l infunde, cucosel in ea s-agunga …mama lui de deputat

  Drept la care Ionita, ferind pleava de tarita, nu se lasa intimidat
  -Ai uitat mai Mihaita cum in bechi la Colonita, partea leului ti-am dat
  Si acu fara rusine dai butoiul peste mine cica eu te-am dezbracat
  Sau te-a asmutat stapinul..care…care..stii tu bine… –Treci Grivee la latrat?!!

  Si aici nu cazinoul …aici aerul Moldovei e si el amestecat
  Scimband rutele de charter si facind un fel de barter l-au uimit cear pe Filat
  –Eu nici nu mai am cuvinte sa aud cum Gimpu minte facind omul vinovat
  Paremi-se papusarul iarasi ia implut buz-narul ..mafiot inveterat…

  Si tot cautind solutii si gasind numai polutii, cind prea calmi cind agitati
  Liderii de Alianta,cu iluzii si sperante au mai stat si au discutat
  Cum s-aleaga Presedinte,ca cam oboseshte Gimpu fiind simplu deputat
  Alte intrebari si sigur ca Filat cu-al sau prezidiu…pur si simplu ignorati

  Iaca aista-i tot cinoul, toti ce asteptau razboiul au ramas nemultamiti
  Ba pornim televizorul , ba oprim televizorul, ba e totul ba-i nimic…
  RACUL, BROASCA si o STIUCA iar sau inhamat la carul
  Ce tot duce- n Europa cazinoul meu de tara…

  Iurie Osoianu 21 07 2011 Basarabia

 27. BARITON Says:

  IN FINE,

  Cred ca TAVARICI DODONOFF va fi de acord cu acest mesaj.

  Ceea ce este foarte suparator cu politicienii MALDAVANI, dela putere si din opzitia KOKO-munista, este ca fac politica numai din frca fata de „” eliberatorii „” lor de ieri dar inca in putere in gubernia MALDAVANIA.

  Cand un politicien MALDAVAN da un interviu si trebue sa raspunda unui jurnalist care se incapataneaza sa vorbeasca in ruseste, respectivul politician il apuca tremuriciul si raspunde repede in ruseste.

  Acesti indivizi politruci, nu au logica, nu au demnitate, nu respecta legile republicii FANTOMA MALDAVANIA.
  Acest comportament SERVIL al politicienilor este de neinteles pentru lumea civilizata.

  Chiar daca stii rusa sau orice alta limba straina, la o chestiune in limba straina, ceri sa ti se traduca chestiunea in limba statului tau.

  Pentruca nu toata lumea din jurul tau intelege limba straina si pe de alta parte acest interviu este ascultat si vazut in lumea intreaga..
  Obligi oameni din lumea intreaga , de origine romaneasca, sa inteleaga si chestiunea pusa si raspunsul politrucului in limba rusa sau in alta limba straina noua ???????????

  Cine are urechi de auzit, sa auda.

  Cei cu urechi de MAGAR, pot paste linistiti.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: