Lucinschi si Voronin contra AIE

In aceste zile au loc consultari ale premierului Filat cu societatea civila, partide, sindicate etc.
Eu nu am fost admis la aceste consultari cu fostul meu coleg de facultate, caci nu cint in corul aplaudacilor.
Cei care participa la aceste intilniri, declara ca de fapt Premierul insista pe doua idei.
Prima este ca Guvernul este nefunctional si ca nu se petrec reforme, si a doua ca opozitia comunista trebuie sa participe constructiv la depasirea crizei politice.
Si imi mai spun cei care au participat la aceste intruniri, ca in fiecare grup de vizitatori sunt citeva persoane care citesc texte pregatite din timp, care au acelasi mesaj, ca guvernarea trebuie reformatata, ca asa nu mai merge, ca unii ministri sunt corupti si dependenti de papasar, facindu-se aluzie la PD si Plahotniuc.
Astfel Filat si anturajul sau au organizat un spectacol sub denumirea „La sfat cu poporul”.
Care ar fi scopul acestor consutari si de ce se fac fara presa?
Deja este evident ca se urmareste realizarea unui scenariu de readucere a comunistilor la guvernare intro forma sau alta si de aruncare in opozitie a PD si PL.
Dupa consultari, Filat se va referi la opiniile unor participanti la intilnirile care le organizeaza, favorabile readucerii comunistilor la guvernare, si de asta nu este admisa presa, caci s-ar vedea ca marea majoritate a vorbitorilor au recomandat Premierului sa constinuie guvernarea in cadrul AIE.

Concluzia este simpla
,
gruparile oligarhice din R.Moldova se reorganizeaza, si aici nu se mai pune in capul mesei interesul national, de modernizare a R.M. ci cel de clan. Se da lupta pentru resursele statului si controlul asupra acestora.
In 2009/2010 toti oligarhii s-au unit impotriva lui Voronin si l-au debarcat de la putere.
In prezent oligarhii din jurul PLDM si PCRM se unesc impotriva PD si a lui Lupu si Plahotniuc, incercind sa induca in societate ideea ca Voronin si comunistii nu mai prezinta niciun pericol si ca pericolul principal ar veni din partea lui Plahotniuc si a PD-lui.
Stranie logica a lui Lucinschi, Filat si altor oligarhi centristi care stau in spatele acestui scenariu. Au uitat ei oare cum i-a persecutat Voronin si cit de greu a fost de-l debarcat de la guvernare?

Nu va aduce aminte cumva aceasta situatie de anul 2000, de demiterea Guvernului Sturza, si instalarea Guvernului Braghis, de catre o majoritate formata de Presedintele de atunci, centristul Lucinschi, din comunisti, ppcd-sti si independenti? Voronin si Lucinschi au experienta de actionare in comun si iata ca din nou isi unesc eforturile.
Peste 11 ani scenariul se repeta, iar protagonistii principali sunt aceeasi , Generalii, P.Lucinschi si Voronin, numai ca pe post de Rosca si PPCD se va produce de data asta, Filat si PLDM.
PD si Diacov, cu Lupu Presedinte au acelasi rol, de oponenti cu Lucinschi/Filat, iar in rolul PFD astazi avem PL. Aproape nimic nu s-a schimbat in schema politica din R.M in ultimii 11 ani, aceleasi echipe lupta pentru putere, doar ca au mai aparut unii membri noi.

Societatea este derutata, se creaza impresia ca oamenii inteleg ca politicienii ii mina la abator, dar nu mai pot sa riposteze, nu mai stiu ce sa faca. Cel mai trist este ca o mare parte din elita intelectuala este copartasa la acest exercitiu de readucere a comunistilor nereformati la guvernare, ii cinta laude lui Filat si incearca sa-l albeasca pe Voronin, in felul asta facind un enorm deserviciu cauzei democratizarii si europenizarii R.M.
Asistam la un exercitiu de zombificare in masa, se incearca de catre analistii afiliati PLDM acreditarea ideii ca Voronin si comunistii sai, care il sustin deschis pe Muruianu, vor petrece reforma justitiei in R.Moldova???!!!
Unde am ajuns domnilor centristi, cu minciuna si manipularea? Opriti-va, daca mai aveti ceva obraz si stima fata de sine in primul rind.

Detaliile tehnice mai putin conteaza, insa se stie, comunistii pun o conditie clara, la prima etapa trebuie demis de catre PLDM si PCRM, Marian Lupu din postul de Presedinte al Parlamentului, apoi scenariul de a instaura o noua guvernare se va dezvolta mai departe.

Vineri Filat ne va anunta care va fi rezultatul consultarilor , dar textul pe care il va citi este coordonat deja de catre P.Lucinschi si Voronin. Membrii din conducerea PLDM si PCRM stiu scenariul de guvernare comuna care urmeaza.
Mai exista o mica speranta ca Filat sa refuze sa citeasca textul care deja este scris si sa mentina AIE.
Va avea oare curajul sa o faca?

Din pacate, trebuie sa constatam ca R.Moldova este un stat capturat, stat care deserveste interesele unor grupari politico-economice si oligarhice. Iar retorica reformatoare si proeuropeana este doar o acoperire, pentru politicieni de a guverna si a se imbogati.

Anunțuri

12 răspunsuri to “Lucinschi si Voronin contra AIE”

 1. UN MUCENIC : PARINTELE ARSENIE BOCA Says:

  “Părintele Arsenie Boca spunea că Domnul Iisus Hristos vine în viaţa noastră din vreme în vreme, ca persoană, ca să nu se uite adevărul absolut al existenţei sale reale. Şi el L-a întâlnit de câteva ori, iar asta l-a şi schimbat ca om. A fost trimis în Basarabia la Chişinău, ca să înveţe metaloplastia, să facă icoane din acelea acoperite cu metal. Atunci a avut loc şi cedarea Basarabiei către Rusia (1940). Ruşii au lăsat o singură zi în care cine voia putea să plece. Părintele a ajuns la ultimul tren. Oamenii se împingeau disperaţi ca să ajungă în tren, renunţau şi la bagaje numai să nu rămână la ruşi. Şi el avea un mic bagaj şi o franzelă care să-i ţină de foame până ajungea la mănăstire. Se uita cu milă la oameni, când a văzut aproape de el pe cineva îmbrăcat sărăcăcios care se uita şi el cu atâta milă la acei oameni cum nu mai văzuse în viaţa lui aşa ceva. Atâta durere exprimau ochii lui încât primul gest al Părintelui a fost să se aplece să ia franzela şi să i-o dea lui. Dar, în acele fracţiuni de secundă cât s-a aplecat să ia franzela, acel om a dispărut pur şi simplu. Când a întins mâna acela nu mai era! Atunci a avut un fior, un înţeles adânc: era Hristos! Era chipul de care vorbea Isaia, chipul durerilor, mielul care ia păcatele noastre. A spus Părintele Arsenie că atunci a înţeles multe lucruri, ceea ce într-o viaţă întreagă, chiar duhovnicească, n-ar fi putut înţelege. Când îl vezi pe Hristos viu şi adevărat, atunci şi credinţa devine vie, de nezdruncinat. Nu te clatini la orice vorbă a unora, nu te sminteşti la orice faptă, ci rămâi cu Hristos şi în Hristos.” (Pr. Ciprian Negrean)
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4927

 2. tabarnak Says:

  Domnule Mihaies,
  o observatie fundamentala.
  In RM nu exista „centristi” „comunisti nereformati”(exista comunist reformat? asta cum e?)
  In RM exista 1.satelitii pro Imperiul Rus si 2.Statalisti-moldovenisti.
  Sa-l numesti pe Lucinschi „centrist”?! este o blasfemie.
  Acel „centrist” care stingea lumina in cabinetele Kremlinului la moartea URSS.
  Acel „centrist” care a legalizat PCRM ca sa devina lider acestei grupari criminale dar Voronin i-a sterso de sub nas.
  Acest „centrist” cu „centristul” Diacov au legalizat Coruptia in Politica in structurile de Stat si in societate.
  Eu consider ca acesti doi centristi au adus foarte mult rau acestei populatii. Voronin doar a venit pe totul gata. Si scotea roada.
  Domnule Mihaies,
  vorbim si pierdem energia pe niste evenimente superficiale. Despre niste evenimente meschine de grupari dar in esenta situatia este cu mult mai grava.
  Politicienii de azi nu sunt capabili sa scoata acest „stat” din impas.
  Faceti apel catre Filat? Filat nu e Sacashvili.
  Filat face parte din aceasta schema corupta fondata de „centristi” Lucinski si Diakov.
  Filat a iestit din Laboratorul lor.

  P.S. daca stiti ce a facut Filat un an imediat dupa ce s-a demobilizat din armata sovietica, unitatile KGB? inainte de a merge la Iasi?

 3. victor Says:

  Multumesc mult Dm.Mihaes pentru curajul de a anunta societatea, cine tulbura apele si de unde bate vintu.Sunt curios daca s-a copt marul pentru a crea un nou front, un forum social- national cu noi forte tinere cu noi viziuni pro -romane si europene pentru a matura pe ce-i corupti si lasi,pe ce-i pseudo nationali.Sunt oare premizele la culme pentru a activa mai hotarit?

 4. Perju Says:

  Dle Mihaeş, poate răspundeţi Dstră (sau cineva din forumişti) la aceste întrebări, pe care le pun multora şi nu primesc răspunsuri
  1. Cu ce este mai rău Plahotniuc, comparativ cu Voronin şi Filat ? Doar se spune că toţi „trei de alde Vlad” şi-au acăpărat averi imense prin fraudă. De ce acuma majoritatea „bat” doar în Plahotniuc. Nu prin aceia că:
  a)Voronin şi Filat deacuma deţin puterea politică, dar Plahotniuc se impune ca şi el să deţină puterea plotică ? („Третий лишний”);
  b) Plahotniuc, pînă la urmă „n-a îndeplinit indicaţiile lui Narîşchin, a Rusiei?
  2. Acuma la modă este noţiunea de „papuşari”. „Papuşarii” adevăraţi oare nu sunt „fraţii” P.Lucinskii şi Voronin, „născuţi şi crescuţi” de Moscova? De ce politicienii, „verişori”, educaţi de P.Lucinschii (Filat şi Diacov) şi de Voronin (Lupu, Plahotniuc) nu găsesc limbă comună?
  3. Cu adevărat sunt pe poziţii anticomuniste şi proeuropene PLDM şi PD ? Sau doar declarînd că eşti pe aşa poziţii poţi fi la guvernare şe a-ţi înmulţi averea?
  4. Mai are sens de dragul AIE, de a nu reveni la putere Voronin cu comuniştii, ca PL să mai fie aliat cu „verişorii”. Prin această alianţă PL nu pierde din imagine?
  Mulţumesc

 5. romanmihaes Says:

  Straniu, dar si in 2011, avem acelasi tablou politic, papusarii Lucinschi si Voronin conduc tara asta , ca pe o feuda proprie.
  Iar restul , sunt actori in piesele scrise de cei doi comsari comunisti.
  Cu privire la crearea unui Front, este o idee care trebuie analizata bine.Cred ca la viitoarele alegeri parlamentare ar putea sa apara o noua forta politica proeuropeana care sa intre in PArlament.

 6. marian Says:

  DOSARELE COMUNISMULUI Locurile unde călăii NKVD au masacrat mii de moldoveni. Peste 3.400 de basarabeni au fost împușcați 7 iulie 2011 Cuvinte cheie: dosarele comunismului, NKVD, KGB, arhive, Chișinău, Tiraspol, 8Share Comentează3 Mărime text Tipareste Cadavre deschumate de autorităţile române în vara lui 1942 din ograda fostului sediu al NKVD Cadavre deschumate de autorităţile române în vara lui 1942 din ograda fostului sediu al NKVD La Chişinău, Tiraspol, Soroca sau Cahul, „eliberatorii” roşii au executat mii de moldoveni, pe care i-au aruncat în gropi comune, turnând var peste cadavre.
  http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/DOSARELE_COMUNISMULUI-_Locurile_unde_au_fost_impuscati_basarabeni_de_NKVD_0_512349246.html

 7. despredemnitate Says:

  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/07/06/despre-un-altfel-de-traseism/

 8. nata Says:

  Anterior, articolele Dvs. imi inspirau o speranta ca Moldova totusi va supravietui. Acum, insa, citind articolele, inteleg ca totul este o iluzie, ca s-a ales praful din speranta noastra. Credeam ca asa persoane ca dnii Filat, Leanca, Tanase, Nantoi, Chirtoaca si altii vor reusi sa mentina Moldova pe linia de plutire, cel putin. Dar si ei s-au frint, nu au rezistat. Cred ca noi, moldovenii, sintem sortiti pieirii. Si asta e o tragedie pentru tot neamul nostru.
  Va multumesc, dle Mihaies, pentru articolele dumneavoastra.

 9. MONTREAL Says:

  HA eu demult am stiu ca filat este IUDA2, ceea ce trebuia de domstrat p-u PLEBEII MOLDOVEI (CEI CE L-AU VOTAT), singuri nu-si dau seama, v-ati DEPRINS CA CINEVA SA VA MINE CA PE NISTE ANIMALE CORNUTE , P-U A VA ARATA UNDE SE AFLA TREUCA CU SILOZ. Ca tare il mai pupau in CUR toata MULTIMEA, ––––––––––––––––––––––––––––––- VOI PLEBEILOR AR FI TREBUIT SA INTELEGETI CA INCA IN CAMPANIA PARLAMENTARA DIN TOAMNA 2010 CA FILAT E UN MINCINOS SI PRIN CALOMNIE DORESTE SA SE INSTAUREZE LA PUTERE ================================== ma veti intreba care a fost MINCIUNA , dar iata care ========================================== FILAT cu AGENTUL SECRET AL FSB-ului – LEANCA, URLAU MAI CA PRIN TOATE CAILE POSIBILE CA RM IN „„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„`2 ANI„„„„„„„„„„„„„„„„„„„„ SE VA INTEGRA IN UNIUNEA EUROPEANA , –––– CA DEOBICEI TOATA LUMEA FARA CAP PE UMERI L-A ALES PE FILEA-CONTRABADISTUL SI PLDM-ul lui. =================================================================== Acum lume , eu va spun de ce se doreste sa se faca coalitie cu PCRM, p-u ca CREMLINUL(FSB) a vazut ca pldm pierde teren, si EI au nevoie acum ca PLDM sa actioneze in tandem cu PCRM, ca mai tirziu , s-ar putea ca PLDM sa devina un partid NESEMNIFICATIV

 10. MONTREAL Says:

  Apropo d-le Mihaes, degeaba SPERATI ca filat nu va accepta si va refuza colaitie cu pcrm ,––––––––- el este o pesca (pion), el niciodata NIMIC nu a DECIS in pldm, doar DE FORMA SI DE OCHII LUMII, Lucinskii si Moscova DEMULT AU DECIS … ASA CA BRAVO CETATENILOR CARE L-AU ALES, „NISKII VAM POKLON„ …

 11. MONTREAL Says:

  http://www.24h.md/ ro/news/ultima-ora-cazul-baghirov-incinge-spiritele-pe-axa-chisinau-moscova–24470/ – MOSCOVA DEMOSTREAZA CA BAGHIROV ESTE AGENTUL LOR SECRET, BAGHIROV AVEA/ARE RELATII CU NATALIA MORARI, REZULTAT: AMBII SUNT AGENTI SECRETI AI SERVICIILOR SECRETE ruSSe = FSB

 12. dff Says:

  nu te-a invitat filat stimate mihaies, pt ca si el ca si ceilalti oameni treji la cap si-a dat seama ca de mult ai intrat in tabara hamaitorilor lui plahotniuc. cum poti spune atata rau despre filat, si sa-i postezi in pozitie de victima pe pd, chipurile atacati de pldm+pcrm, e o nerozie dle mihaies. chiar ne ai de prosti, sincer sa-ti spun. e o mare tragedie a tarii astea ca oameni ca godea, mihaies si altii cu perspectiva si intelect s-au lasat corupti de raul nr 2 dupa comunisti : muistii din pd. e regretabil dle mihaies.

  si acum ma adresez celor care citesc postarile tale: stimatilor,nu luati drept fapte cele trantite aici de mihaies, incercati sa filtrati evenimentele si sa analizati cu propriul dvs filtru analiti ceea ce se intampla de fapt. nu va lasati prostiti de tipi din astia platiti pentru a va dezorienta.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: