Nomenclatura din R.Moldova a obtinut o victorie categorica impotriva poporului

Alianta a murit, zic unii comentatori a fenomenului politic moldovenesc. Ultimele scandaluri dintre componentele AIE, au dezgolit interese inguste de grup, mai simplu zis, lupta pentru ciolan , care au dezgustat profund alegatorii.
Solutia corecta pentru a stopa lupta intre partide si controlul politic asupra intreprinderilor de stat – este privatizarea de urgenta a acestora. Proprietatea privata este motorul dezvoltarii economice, iar statul trebuie sa aiba doar un rol de garant al competitiei  egale, al functionarii legilor si statului de drept.
Sunt de acord partial, cu cei care declara ca AIE a murit, in sensul ca a dezamagit, ca a devenit o structura neperformanta, care nu produce reforme , si s-a transformat in „kormuska”. Un singur exemplu, la aproape doi ani de guvernare AIE, nu avem o Strategie de reformare a justitiei!
Sistemul politic , nascut din modificarile constitutionale din anul 2000, a produs doua feluri de regimuri politice, autoritar si nedemocratic sub Voronin, atinci cind un singur partid reuseste sa cistige peste 61 de mandate in Parlament  si clientelar sub AIE-1 si AIE-2, atunci cind puterea politica si executiva se imparte intre partidele intrate in Parlament, care formeaza majoritatea de guvernare.
Diferenta intre ele consta in faptul, ca spre deosebire de regimul autoritar, in regimul clientelar al AIE exista o minima democratie, caci gruparile care impart puterea politica sunt in competitie intre ele pentru voturile cetatenilor si resursele statului, se critica si se ataca unele pe altele folosind instrumente media, si de aici si senzatia de democratie.
Insa si cel autoritar si cel clientelar , sunt ambele la fel de periculoase pentru R.Moldova.
Da, guvernarea AIE este mai democratica decit  guvernarea comunista, dar la fel de coruptibila, clientelara si neperformanta.
Este evident ca AIE trebuie tratata ca un rau mai mic, ca o structura tranzitorie catre o viitoare guvernare, cu adevarat democratica si reformatoare. Pe buna dreptate , noi am fost naivi, crezind ca odata cu crearea AIE, se vor rezolva toate problemele. Am uitat ca actuala clasa politica in mare parte, este formata si educata in laboratoarele fostului Partid Comunist al Moldovei si al temutului KGB. Iar cind privesti cine comenteaza in media fenomenul politic, comentatorii politici, adica cei care interpreteaza si mesteca pentru popor activitatile politicienilor, vezi ca o buna parte din ei, in special seniorii, sunt sau fosti politruci pe timpul URSS, sau chiar ofiteri de KGB si GRU!!!, te iau fiorii, nu alta.
Cu aceasta clasa politica si cu acesti analisti, dorim sa europenizam R.Moldova?!
Chiar si in lipsa unei legi a lustratiei, patronii posturilor de televiziune, in special rechinii tineri, ar trebui sa mai intervina, sa nu permita otravirea cetatenilor de catre fostii soldati si ofiteri ideologici a regimului sovietic.

Independenta si europenizarea R.M. nu se poate face cu oamenii vechi, care au servit regimul de ocupatie sovietic, cu toata stima fata de multi dintre ei, dar o buna parte sunt brute mancurtizate si arogante, si cind vad ca lauda actuala guvernare, asa cum au sustinut-o subtil si pe precedenta comunista, ma intreb, unde am ajuns?

Pe ruinele AIE, trebuie sa apara o forta noua politica, sau un lider national , care sa scoata Moldova din moarte clinica. Nu minoritatile nationale sunt de vina pentru raminerea in urma a R.Moldova, ele acatuiesc doar circa 20% din populatie. R.M. conform doctrinelor constitutionale, este un stat national cu o majoritate nationala de moldoveni/romani de circa 80% , si in mod normal, acestia ar trebui sa aiba o elita patriotica, proeuropeana, care sa transmita in mase ideile reformatoare si de modernizare europeana. In realitate elita politica si culturala a tarii este impartita pe vectorul est/vest, intre romanism si moldovenism, ceea ce iarasi este o diversiune. Partea din elita moldovenista este proruseasca si face jonctiune cu PCRM , in acest mod acest partid adaugind la votul minoritatilor etnice, inca circa 20% din moldoveni si astfel, detinind primul loc in preferintele electoratului.
O solutie despre care am mai vorbit, ar fi alegerea directa a Presedintelui tarii. Un Presedinte sustinut de UE si SUA, ar putea, asa cum a demonstrat Saakasvili in Georgia, sa stirpeasca coruptia mare, si sa impuna reformele necesare, inclusiv in justitie. Am fost in Georgia, si am vazut ca sediul Ministerului de Interne este transparent, din sticla, ca politia nu este corupta, este amabila, si ca cel mai important – oamenii simpli stimeaza politia, o lauda si se adreseaza cu incredere atunci cind au probleme.
Si atentie, Georgia nu are CCCEC, si nici SIS, functiile acestor structuri fiind indeplinite de catre subdiviziuni a MAI si Procuraturii. Iar lumea criminala georgiana, renumitii, asa numitii „vor v zakone”, stau la puscarie, sau au fugit in Rusia, unde isi continua activitatile criminale.

Daca va continua asa cum este astazi, R.M. este condamnata la disparitie ca stat. Nomenclatura de toate culorile din RM a obtinut o victorie categorica impotriva poporului, care a cedat si in mare parte a fugit peste hotare. Societatea civila este slaba si nu poate sa opuna rezistenta partidelor si nomenclaturii. Statul R.M. de fapt deserveste interesele unei nomenclaturi hapsine transpartinice, iar cetatenii simpli sunt tratati cu aroganta si dispret.
Un stat care nu isi controleaza intreg teritoriul, cu problema trasnistreana separatista nerezolvata, cu un PIB  asemanator tarilor africane de circa 1300 dolari SUA anual pe cap de locuitori, cu o clasa politica corupta si aservita, nu poate exista mult timp la hotarele UE. Posibil ca R.M. mai are la dispozitie doar vreo 10 ani, in care trebuie sa se schimbe ceva radical spre bine.
Alianta a murit, traiasca Alianta.

Reclame

34 răspunsuri to “Nomenclatura din R.Moldova a obtinut o victorie categorica impotriva poporului”

 1. drACro/Till Uil een Spiegel Says:

  Care popor?

 2. iukos Says:

  Căci e clar, ca bună ziua, nu avem de mult elită
  Avem doar nomenclatură, într-o ţară ostenită
  Avem doar fluid ce curge, din partide în partide
  Masa asta nesătulă, plaga asta ce ne frige

 3. iukos Says:

  Pre-a făcuta-ţi neamul nostru de ruşine şi ocară …**
  Jumătate din Moldova a fugit de Voi din ţară
  Au rămas doară bătrînii si copiii ostatici
  Tineretul care tace sugrumat de poliţişti.

 4. iukos Says:

  De ce vetrele străbune, zac în neagră pustiire,
  De ce voi aveţi palate, noi nici loc în cimitire ?!
  Şi de ce Moldova Voastră e cea mai săracă-n lume ?!
  Oare cine-i vinovatul, oare dinsul n-are nume ?!!!

 5. iukos Says:

  D. Mihaes…Ati plagiat Scrisoarea a VI ecspunin-do in proza. Fiind impreuna cu N.Dabija si altii coautori a unei ,,…cirdasii de la MIUNIX(МЮНХЕН) acum culejeti roadele…

 6. romanmihaes Says:

  http://voxreport.md/2011/06/30/las%E2%80%99-ca-nu-i-ghini%E2%80%A6/
  un articol interesant

 7. iukos Says:

  Voi care aţi scos din Ţară avioane şi ţigări
  Voi ce de-aţi putea aţi vinde chiar şi stelele din cer
  Oare chiar Voi nu-nţelegeţi, şi chiar nu Vă este teamă
  Că va naşte Ţara asta un nou Ţepeş- Lăpuşneanu

  21 noiembrie 2010 Chisinau

  Iurie Osoianu

 8. iukos Says:

  Ţepeş- Lăpuşneanu…Un viitor presedinte ales direct…Ma faceti sa rid…

 9. Horia Says:

  NUMAI RE-UNIREA CU ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE ESTE SALVAREA NOASTRA !

 10. iukos Says:

  Adica reunirea ambelor nomenclaturi..? NU HIDRA nomenclaturala postcomunista trebue nimicita aparte in BASARABIA si aparte in tara, altfel se vor alimenta reciproc cu singe proaspat ca vampirii

 11. Ion Says:

  Ura !

  Privatizarea interprinderilor de stat !

  Asta-i solutia !

  Cate locuri de munca vor fi distruse ?

  Nu conteaza, fiindca numai „comunisti” depind de stat de locurile lor de munca !

  Cine va beneficia de inevitabila vanzare a acestor mari compani esentiale (Moldtelecom, Banca de Economii, etc) la preturi mult mai mici decat cele reale ? Pai, cu siguranta, niste milionari si miliardari din Moldova si din strainatate cu legaturi stranse cu liderii regimului AIE, dar nici asta nu conteaza deoarece ei nu sunt „comunisti” !

  Ura ! Concentrarea veniturilor se va intensifica si mai mult – bogatanii se vor imbogati mai departe si saracii vor saraci si mai rau, dar asta nu conteaza fiindca bogatanii aceia nu sunt „comunisti” si saracii – probabil ca sunt !

 12. doringaina Says:

  Cel mai mult mă doare, că vorbim, scriem, ne revoltăm, dar în final nişte nimicuri aflaţi în funcţii de stat, pe care tot noi (neavând ce mai alege), i-am investit cu dreptul de a conduce, îşi bat joc de toate valorile neamului nostru şi de viitorul copiilor noştri. Fără o tăiere drastică, fără milă în clasa mancurţilor şi fără distrugerea schemelor criminale aplicate cu atâta îndemânare pe parcursul a 20 de ani de „aleşii poporului” nu ajungem nicăieri. Dar cum suntem în criză de inteletuali sau (şi) de clasă politică, nu prea văd cum de ieşit din mocirla fărădelegii, corupţiei şi minciunii. Felicitări pentru articol, tot corect, dar la moment doar asta şi avem.

 13. Trecator Says:

  Cineva dă un preț bun pe Moldtelecom?

  Cît n-ar fi de rău Moldtelecom dar veniturile lui în buget dau posibilitatea de a plăti salariile bugetarilor. Dispariția acestor venituri ar lăsa peste o lună toți bugetarii fără salarii.

  Privatizarea Franzeluța mai devreme sau mai tărziu ar duce la pîinea mai scumpă decît orice altă țară deoarece suntem mici. Pîinea ar costa 25 de lei.

 14. Trecator Says:

  Eu cred că dacă acum ar demara privatizarea, prin judecăți și bani totul ar fi privatizat de Plahotniuc.

  Sau nu va fi privatizat nimic din teamă că oricum mai tîrziu va fi revendicat de același bancher.

 15. Sibereacul Says:

  Avem ce avem. Oare nu noi, cetăţenii, i-am ales pe guvernanţii noştri !? „Fiecare popor îşi merită Guvernul său”. Nouă, cetăţenilor, ni se „spală creerii” – şi noi, cetăţenii, votăm (in)conştient fiind cu „creerii spălaţi”. Ei cu posturi de televiziune pentru a ne „spăla creerii”, dar noi, cetăţenii, cu televizoare de unde primim „soluţia” pentru a ni se „spăla creerii”. Ei cu milioanele şi miliardele de Euro, dar noi, cetăţenii, cu sărăcia. Intelectualii de vază a RM cum ar fi Dnii I.Ungureanu, E.Doga, N.Dabija, N.Botgros pe ultima sută de metri ne spun să votăm pe D.Chirtoacă, dar noi, cetăţenii, aproape 50% votăm pe comunistul Dodon (care depune flori la monumentul lui Lenin – organizatorul partidului care a ucis milioane de cetăţeni nevinoveţi). S-a scris mult despre liderii de partid „trei de alde Vlad”, deveniţi milionari şi miliardari „peste noapte” pe căi suspecte (cultural fie spus) şi noi, cetăţenii, masiv îi votăm, dar PL, în frunte cu Dnii Ghimpu şi Chirtoacă este votat pe republică cel mai puţin din partidele parlamentare.
  Noi, cetăţenii, NU DORIM SĂ GÎNDIM, de aici şi alegem masiv, aproape 90%, în timpul votării nomenclaturiştii „comunişti” şi „comsomoliştii” deveniţi pentru moment „anticomunişti” (pentru că acuma aşa lor le este convinabil, pentru că rămîn la „cormuşcă”).
  20 ani suntem prostiţi. Paremi-se că degrabă se vor schimba nomenclaturiştii „comsomolişti”-burgheji cu nomenclaturiştii „comunişti”-burgheji.

 16. romanmihaes Says:

  Sper ca Filat sa nu faca aceasi greseala ca si Iurie Rosca si sa nu distruga AIE. O alinta a PLDM cu PCRM ar fi mortala pentru rm, cu siguranta UE va inchide toate programele de ajutor, inclusiv financiar.

 17. dan Says:

  super!!!+10

 18. dan Says:

  da poate sai lasam sa fure linistit de dragul aliantei?

 19. romanmihaes Says:

  E o propunere interesanta, sa-i lasam sa fure in pace, sa nu-i deranjam prea tare. Insa in acest caz devenim complici la distrugerea destinului a milioane de oameni, care sunt cetatenii acestei tari, care din cauza hotilor din banul public nu au loc in R Moldova, si au fugit in strainatate de saracie. Un politician care fura , condamna un copil sarac sa moara de foame sau de lipsa de medicamente

 20. marian Says:

  Mitropolitul Vladimir: Uniunea Europeană dăunează tradițiilor noastre spirituale!

  “Biserica Ortodoxă din Moldova se situează pe primul loc printre alte confesiuni. Desigur, ne rugăm ca să rămânem pe acest loc, însă foarte mult ne dăunează Uniunea Europeană. Moldova nu este o ţară bogată și trebuie să apeleze la împrumuturi din străinătate. Oferind tot felul de credite, UE încearcă să ne impună legi străine tradiţiilor noastre spirituale şi morale”. Declarația îi aparține Mitropolitului Moldovei şi al Întregii Moldove Vladimir, făcută în cadrul unui interviu dat publicității pe site-ul oficial al Patriarhiei Ruse… UN ASA ATAC BRUTAL SI LA VEDERE FATA DE ASPIRATIILE PRO-EUROPENE ALE MOLDOVEI DIN PARTEA ACESTUI KAGHEBIST OBEZ NU S-A MAI VAZUT PINA ACUM … CORTINA INCEPE SA CADA INCET-INCET DEZGOLIND FATA HIDA A IMPERIALISMULUI RUS ASCUNS IN SPATELE MITROPOLIEI ANTI-ORTODOXE A …”INTREGII MOLDOVE” SI CHISINAULUI APARTINATOARE DE BISERICA KAGHEBISTA PSEUDO-ORTODOXA A RUSIEI … DUPA O ASA DECLARATIE CRIMINALA , ANTI-NATIONALA SI ANTI-DEMOCRATICA NU RAMINE DECIT SCOATEREA IN AFARA LEGII A ACESTEI „MITROPOLII” …

 21. MONTREAL Says:

  DAR EU SPUN SA FACA ALIANTA PLDM CU PCRM, DE CE , P-U CA NUMAI IN ASA MOD RM POATE SA SE DEBARASEZE DE ADEVARATII TRADATORI SI MANCURTI, VA FI GREU… DA E LA SIGUR, DAR POPULATIA MOLODVEI E DEJA DEPRINSA CU ASA GREUTATI, DE 20 DE ANI SUNTETI IN ACEEASI GROAPA, PLUS 8 ANI DE GUVERNARE, ––NU-I NIMIC , VOM REZISTA SI LA ASTA ––––––- CUM A SPUS GHIMPU: `LASA-I SA SE DUCA CU COMUNISTII`

 22. MONTREAL Says:

  A DORIT SA SCRIU 8 ANI DE GUVERNARE COMUNISTA

 23. MONTREAL Says:

  APROPO ARE LOC RENUMARAREA VOTURILOR LA CONSILIUL MUNICIPAL CHISINAU, ——————————————————— NU VA FACETI GRIJI , COMUNISTII NU VOR PIERDE 1 MANDAT , AU AVUT DESTUL TIMP CA SA PUNA STAMPILE ACOLO UNDE TREBUIE , —————————————————————— CU PARERE DE RAU NOI AM PIERDUT CMC, PRIN MINCIUNA SI FALS COMUNISTII AU CISTIGAT DIN NOU MAJORITATEA LA CHISINAU, AU LUCRAT TOATE NOPTILE P-U CA VOTUL LOR SA NU FIE PIERDUT…((((

 24. MONTREAL Says:

  Mie mi-a placut articolul, mai ales la sfirsit:

  „ALIANTA A MURIT, TRAIASCA ALIANTA”

 25. MONTREAL Says:

  Bravo BASESCU – UN ADEVARAT PATRIOT, EL E PRESEDINTELE TUTUROR ROMANILOR:
  regele mihai I este un lingator de CURURI RUSESTI, JOS CU TRADATORUL DE mihai I.
  http://www.timpul.md/articol/basescu-ii-supara-iarasi-pe-rusi–oficialii-de-la-kremlin-revoltati-de-declaratiile-presedintelui-romaniei-24861.html

 26. ATENTIE: anul 2011 - teroarea KGB continua in RM ! Says:

  “SIS şi PG, pe «urmele» lui Voronin”
  http://www.zdg.md/investigatii/sis-si-pg-pe-urmele-lui-voronin

  La doi ani de la evenimentele din aprilie 2009 şi la aproape doi ani de la debarcarea comuniştilor de la putere, Serviciul de Informaţii şi Securitate al R. Moldova (SIS) şi Procuratura Generală (PG) continuă să meargă pe pista lansată de Voronin, precum că România ar fi implicată în evenimentele din primăvara anului 2009 de la Chişinău.

  Mai mulţi tineri, foşti şi actuali membri ai unor organizaţii pro-româneşti din R. Moldova, susţin că ofiţeri SIS şi procurori fac presiuni asupra lor pentru a recunoaşte că «sunt agenţi sub acoperire, că «românismul» e o ideologie duşmană R. Moldova şi că s-au întâlnit cu liderii AIE înainte de evenimentele din aprilie 2009». Procurorii nu neagă că ar fi audiat asemenea persoane, dar afirmă că nu au obligat pe nimeni să facă anumite declaraţii.

  Imediat după «revolta» de la 7 aprilie 2009, Vladimir Voronin, susţinut de Valeriu Gurbulea, procurorul general de atunci, şi de Artur Reşetnicov, directorul SIS, declara că evenimentele din aprilie 2009 au fost organizate şi susţinute de România. Ulterior, Voronin a decis chiar expulzarea a doi diplomaţi de la Ambasada României şi introducerea regimului de vize pentru cetăţenii români.
  «Românismul» — o ideologie duşmană R. Moldova?

  La doi ani de la acele declaraţii, lucrurile nu par să fi avansat prea mult în acţiunile anchetatorilor. Deşi după venirea AIE la guvernare SIS-ul a revenit Partidului Liberal, iar PG – PD-ului spre a fi gestionate, colaboratatorii acestor instituţii continuă să «investigheze» ideea că vinovaţi de evenimentele din aprilie ar fi membri ai organizaţiilor pro-româneşti de la Chişinău. Mai mulţi tineri, lideri ai acestor organizaţii, au fost chemaţi în ultima perioadă la PG pentru a oferi declaraţii în acest sens.

  Victor Stamatov este membru fondator al Mişcării Naţional Creştine, fost membru al Forţei «Noua Dreaptă» şi participant activ în ultimii 7 ani la acţiunile pro-româneşti de la Chişinău. Pe 24 martie 2011, acesta a fost invitat la procuratură, «la o discuţie neoficială» despre evenimentele din aprilie 2009. «Timp de 4-5 ore, am fost supus unui interogatoriu NKVD-ist, ameninţat şi persecutat din cauza convingerilor naţionaliste şi apartenenţei etnice. În birou era procurorul Lilian Cociu şi alte 3 persoane. Acestea nu s-au prezentat, dar am înţeles că sunt colaboratori ai SIS. Am fost catalogat ca «duşman al poporului», deoarece m-am declarat în apărarea românismului. Îmi inoculau că «românismul» e o ideologie duşmană R. Moldova, care nu are nimic în comun cu istoria şi realităţile ţării noastre», povesteşte tânărul.
  Ofiţeri SIS: «De ce nu te-ai sinucis?»

  Ulterior, discuţiile au ajuns şi la evenimentele din aprilie 2009. «Din start, ofiţerii SIS m-au întrebat de ce nu m-am sinucis pe data de 6 aprilie împreună cu toată lumea din faţa monumentului lui Ştefan cel Mare, deoarece, după logica lor, noi, scandând «mai bine mort decât comunist», trebuia să ne ţinem de cuvânt. Am recunoscut că eu sunt persoana care a adus bannerul alb şi că eu am început să scriu cu carioca «mai bine mort decât comunist». M-au întrebat la nesfârşit ce legătură am cu liderii AIE, dar şi cu Mark Tkaciuk. Insistau să-l denunţ pe Sergiu Laşcu, liderul Mişcării Naţional Creştine, şi să confirm că, de fapt, am primit indicaţii şi am fost instruit de el să organizez acţiunile violente din acea zi. Fiind un fals, am refuzat această colaborare.» La sfârşitul discuţiei «neoficiale», Victor spune că a fost anunţat că toate declaraţiile sale au fost făcute în cadrul unui dosar penal.
  A fugit din R. Moldova

  Peste două luni, adică pe 29 mai 2011, pe la 11.00, Lilian Cociu şi cei trei necunoscuţi au venit la locul de muncă al lui Victor Stamatov şi au efectuat o percheziţie. «Căutau materiale promotoare de «românism». Până şi buzunarele, cărţile de vizită de la lucru şi o icoană din portmoneu au fost controlate cu rigurozitate.» Ulterior, cei cinci au plecat acasă la Stamatov, unde a urmat o altă percheziţie. «Au insistat că sunt un colaborator al securităţii româneşti, antrenat de mişcările naziste şi legionare din România, că am legături cu liderii AIE şi cu Mark Tkaciuk. Pe lângă asta, mă obligau să recunosc implicarea României în evenimentele din aprilie şi să denunţ toţi apărătorii românismului, prezentându-i ca nazişti şi colaboratori ai serviciilor secrete străine. După ce am fost ameninţat cu puşcăria şi răfuiala fizică, am acceptat «colaborarea». Mi s-a spus deschis că, a doua zi, «respectându-mi promisiunile», va trebui să vin la Procuratură. Dimineaţa următoare, cu un tricou, un ceas pe mână şi ceva marunţiş în buzunar, am fugit din R. Moldova», a conchis Victor. Acesta se află acum peste hotare, decis să nu revină în R. Moldova în viitorul apropiat.
  Tineri cu viziuni româneşti, sub «lupă»

  Contactat de ZdG, Sergiu Laşcu, liderul «Mişcării Naţional Creştine», a confirmat cele spuse de Stamatov. “Şi alţi băieţi sunt chemaţi să depună declaraţii contra mea. Aceştia la fel sunt persecutaţi», spune Laşcu. «Atâta vreme cât la putere se va afla un partid neocomunist cum este PD-ul, care mai conduce şi Procuratura, vom avea astfel de acţiuni. Ce s-a schimbat la SIS? Doar şeful e altul, nu şi alţi angajaţi, care sunt pro-comunişti. Ce făcea Marian Lupu pe 7 aprilie?», se întreabă Laşcu. Acesta a fost condamnat la o amendă de 20 mii de lei «pentru participarea activă la dezordinile în masă din aprilie 2009». Sergiu spune că va ataca decizia în instanţele superioare.

  Şi V. S., alt tânăr cu viziuni româneşti, a avut şi încă mai are mari probleme cu angajaţii SIS şi ai PG. Acesta a fost arestat în această iarnă, pe o perioadă de patru zile, fiind interogat continuu. Lui şi familiei sale le-au fost confiscate paşapoartele româneşti, interzicându-i-se să părăsească R. Moldova. Reţinerea sa a fost ţinută în secret de organele de anchetă.

  Blogger-ul Dragoş Galbur susţine că cel puţin 7 tineri cu viziuni româneşti sunt încă sub presiunea SIS şi PG, fiind obligaţi să recunoască anumite lucruri.
  Cociu nu face declaraţii, Pântea neagă acuzaţiile

  ZdG a încercat să ia legătura cu Lilian Cociu, procurorul care l-a audiat pe Victor Stamatov. Corneliu Bratunov, superiorul lui Cociu, ne-a spus că acesta nu ar fi în drept să dea declaraţii pentru presă. Serviciul de presă al PG ne-a redirecţionat către Andrei Pântea, prim-adjunctul procurorului general, responsabil de urmărirea penală în dosarele «7 aprilie».

  «Nu cred că au fost obligaţi să facă anumite declaraţii. Cunosc că Stamatov a fost audiat de colaboratorii procuraturii, dar nu putem obliga pe nimeni să dea declaraţii false. De ce pe dvs. nu v-a solicitat nimeni să daţi declaraţii false? Nu e bine când se încearcă manipularea opiniei publice», crede Pântea.

  «E imposibil ca un procuror să-i spună cuiva că «românismul» e o ideologie duşmană R. Moldova. Fiecare om are dreptul la opinia sa», a mai spus Pântea pentru ZdG. El a precizat că procurorii verifică mai multe piste privind evenimentele din 7 aprilie. «Se verifică mai multe versiuni, inclusiv o eventuală legătură dintre rusul Eduard Baghirov, acuzat oficial de implicarea în evenimentele din aprilie 2009, Mişcarea Naţional Creştină sau Forţa ”Noua Dreaptă», a lăsat să se înţeleagă Pântea.
  De ce se teme Tkaciuk?

  Referitor la briefingul de presă organizat de Mark Tkaciuk, în care comunistul atenţiona că în următoarea perioadă se va încerca o discreditare a PCRM în legătură cu evenimentele din aprilie, Pântea a precizat: «De ce ar trebui să facă asemenea declaraţii? Poate îşi face griji? Îmi pun şi eu întrebarea. Poate cunoaşte ceva mai mult? Sigur că-l vom invita oficial, poate ne comunică ceea ce nu cunoaşte PG». Întrebat dacă PG mai investighează ipoteza potrivit căreia România ar fi implicată în vreun fel în evenimentele din aprilie 2009, Pântea a spus: «Fosta guvernare a investigat această ipoteză. La momentul de faţă, PG nu anchetează o linie fixă. Se lucrează cu persoane şi fapte concrete. Nu pornim de la interese geopolitice». Pântea a lăsat să se înţeleagă că procurorii investighează dacă, în cadrul organizaţiilor pro-româneşti din R. Moldova, activează persoane care au alte interese decât cele declarate oficial.

  În actele intrate în posesia ZdG, apare numele unuia dintre cei trei colaboratori SIS care a participat, alături de Lilian Cociu, la audierea lui Stamatov. Acesta a semnat în procesul-verbal de percheziţie cu numele Alexandru Balan. Serviciul de Presă al SIS ne-a informat că în conformitate cu legislaţia R. Moldova datele despre angajaţii SIS sunt confidenţiale şi pentru a afla mai multe detalii despre dosarele din aprilie, să ne adresăm PG, pentru că SIS nu este organ de urmărire penală.
  Victor MOŞNEAG

 27. Taranca Says:

  O zicala veche:ca sa-ti invingi dusmanul,trebuie mai intai sa-l tii aproape de tine”

 28. Shah Says:

  http://www.b1.ro/stiri/politica/basescu-abdicarea-regelui-mihai-i-un-mare-act-de-tradare-a-fost-sluga-la-ru-i-ce-spune-de-mare-alul-antonescu-6889.html

 29. Shah Says:

  Băsescu: „Abdicarea regelui Mihai I, un mare act de trădare. A fost slugă la ruși”. Ce spune de mareșalul Antonescu
  Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la emisiunea „Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV, că în viziunea sa abdicarea Regelui Mihai I reprezintă un mare act de trădare.

  „Continuăm să considerăm că abdicarea Regelui Mihai a fost un mare act patriotic, nu, a fost un mare act de trădare a interesului național al României”, a spus Băsescu.

  Acesta a mai spus că, pentru toată lumea, generalul Ion Antonescu rămâne responsabil de holocaustul împotriva evreilor și țiganilor însă toată lumea uită că România avea un șef de stat.

  „Pentru toată lumea Antonescu rămâne responsabil de holocaustul evreilor și țiganilor, ducerea lor în Transnistria, dar nimeni nu spune că statul Român avea un șef de stat atunci, ăsta era doar premier”, a declarat Băsescu.

  Vezi AICI declarațiile făcute de Traian Băsescu la emisiunea Evenimentul Zilei.

  „Unora le dăm averile iar pe alții îi considerăm criminali de război. Șeful de stat și premierul, doar fiindcă unul a fost slugă la ruși și a lăsat țara prin abdicare, îl iertăm de toate păcatele”, a conchis președintele, referindu-se la Regele Mihai I.

  Președintele Băsescu: Regele Mihai I, slugă la ruși

 30. Shah Says:

  1941 German-Rumanian advance into Bessarabia

 31. Shah Says:

  ДЕНЬ ОСВОБОЖДЕНИЯ. Президент Румынии поставил на место обнаглевший русский МИД
  Время публикации: Сегодня в 00:53

  По сообщениям СМИ, президент Румынии Траян Бэсеску вечером 22 июня в обширном интервью румынскому телеканалу B1TV, в котором он затронул различные вопросы внутренней политики Румынии, мимоходом указал , что приказ маршала Иона Антонеску 22 июня 1941 года «Румынские солдаты, приказываю перейти Прут!» должен быть увековечен в истории.

  «Если бы я был в тот исторический момент, то отдал бы такой же приказ, потому что у нас был союзник и нам надо было вернуть территорию (захваченная 28 июня 1940 году Россией Бессарабия . КЦ). Если бы были те условия, вероятно, я бы тоже так поступил», — заявил Бэсеску.

  Он также выступил с жесткой критикой предателя Румынии, продавшего короля Михая. «Необходимо признать, что мы все еще неправильно расставляем ценности, — заявил Бэсеску. — Например, мы забываем, что у Румынии тогда был глава государства. Антонеску был премьер-министром. Одним мы воздаем почести и возвращаем имущество, других делаем военными преступниками. Почему? Только потому, что один из них был слугой русских и бросил страну, отрекшись от власти? За это прощать ему все грехи?» — заявил президент.

  Он добавил, что отречение короля Михая I от трона в 1947 гоуд, что позволило русским оккупантом открыто привести к власти своих псов коммунистов, было предательством национальных интересов Румынии.

  30 июня русская тербанда МИД нагло заявила, что «В России возмущены недавними высказываниями президента Румынии Траяна Бэсеску о том, что «на месте маршала Йона Антонеску в 1941 году он также направил бы румынских солдат через Прут».

  Также 30 июня, через несколько часов, президент тут же поставил обнаглевших русских на место и напомнил, что русская дума сама осудила соглашение между Молотовым и фон Риббентропом, пользуясь которым Россия нагло захватила румынскую провинцию Бессарабия (нынешняя Республика Молдова) и заявил:

  «Русская дума осудила соглашение между Молотовым и Риббентропом Я не вижу причин гнева России. У нас дипломатические отношения с Россией, а не с СССР. СССР больше не существует!».

  Радостные исторические кадры освобождения румынской провинции Бессарабия от русского зверья представлены в германской военной кинохронике Dеutsche Wochenschau 1 от июля 1941 года.

  В сопроводительном тексте говорится:

  «Как на севере в Финляндии, так и на юге был создан мощный форонт. Румынская армия плечом к плечу борется вместе с нашими солдатами против мирового большевицкого врага. Румынская пехота продвигается вперед. Советчики предприняли безуспешную попытку прорвать немецко-румынский фронт. В ходе контратаки они были отбиты. Здесь уничтоженные большевиками мосты быстро заменяются на новые. Население помогает нашим солдатам в их тяжелой работе. Переход через Прут — в Бессарабию! На дорогах несущий пыль ветер и дикая жара. Наша пехота снова показывает великолепные походные качества.

  В Украине. Местное население привесттвует немецких солдат как освободителей от боьшевицкого ига. Вступление в Помешаны. Также и здесь немецкую армию приветствует народ как освободителей от большевицкого правления, которое ввергло плодородную Украину в повальную нищету. Хлеб и соль как знаки дружбы. На пути бегства русских: они не пощадили ни один дом. Все было сожжено большевицкими ордами при их бегстве. Долой пропагандистский гипс московского центра (кадры с разрывом на мелкие тряпки русского красного флага и разбитием кувалдой гипсовой головы Сталина)».

 32. trubadur Says:

  Basarabia lui Dumnezeu…

 33. Sergei Popovici Says:

  Цитата: Черномырдин В.С.-” Какую бы партию Мы не строили , все равно КПСС получается”… – по поводу номенклатуры.
  Цитата: Ульянов (Ленин) – ” Победит тот у кого будет наивысшая производительность труда” (соревнование двух систем) -по поводу приватизации . Но торопится медленно.
  Не помню кто: „Всякий народ достоин своих правителей”
  (прямые выборы презид.) Здесь я скептичен. Не панацея.Разве что фантастическое везение , что в принципе противоречит всем законам.
  Но дорогу осилит идущий!!!

 34. vitalicus Says:

  Noi de stat nici nu avem nevoie! Asa zisul stat Republica moldova ni s-a impus si este din start unul falimentar si utopic. Trebuie sa ne dezicem de aceasta aberatie, sustinuta de rusi si de coloana a 5-a a lor si sa ne reintoarcem la matca. In sinul firesc al Patriei -mume – Romania, si atunci vom trai bine si prosper cu totii indiferent de religie si etnie!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: