Nu va faceti idoli din politicienii moldoveni. Pentru a salva AIE – Guvernul Filat trebuie sa demisioneze

Vinerea trecuta eram in Tbilisi, si intrind pe net am primit o multime de mesaje, gen, Filat a numit Papusarul! Plahatniuc este Papusarul! Mare noutate, eu la una din emisiuni am declarat ca Filat va declara ca Papusar este Plahatniuc. Aceasta rivalitate intre cei doi titani ai AIE, era cunoscuta de mai multa vreme, insa a rabufnit la suprafata dupa epizodul Godea si Franzeluta. Si asa cum si este normal la moldoveni, presa, comentatorii si opinia publica s-au impartit in doua cete, unii profilat, altii proplahatniuc. Incearca sa-i zici ceva critic despre Filat unui profilatelist, te maninca cu tot cu fulgi si te numeste vindut papusarului. Si invers. Acest razboi fratricid intre PD si PLDM, (caci ambele partide sunt centriste, urmase ideologice si politice a tatalui centrismului moldovenesc- P.Lucinschi, care este nasul politic si a lui Diacov cu Lupu  si a lui Filat  cu Chiril Lucinschi, deputat PLDM) a continuat si astazi dupa sedinta Consiliului pentru reforma justitiei, de pe linga Presedintie. Ministrul Justitiei a pus conditia clara, sau el sau Plahatniuc. Trebuie sa intelegem ca pina in toamna nu vom mai avea legi privind reforma justitiei.
Spiritele se incing, si fara indoiala vom asista, la noi si noi acuzatii grave din cele doua tabere. Cine are dreptate si cine va cistiga? Nici unii nici altii. Cind doi se bat, cistiga al treilea, adica comunistii.

Este evident ca AIE este in criza, reformele, constitutionala, inclusiv cea a justitiei,  asteptate de societate si de Occident nu au fost infaptuite, puterea a fost impartita pe criterii politice, nu pe cele profesionale. In lipsa rezultatelor, vine si critica UE, si critica societatii, si inevitabil se incepe cearta interna pentru a cauta vinovatul.

Apare intrebarea retorica – mai poate fi salvata AIE? Eu cred ca da, cu conditii foarte dure. Ne salveaza doar adevarul. Politicienii din AIE , trebuie sa recunoasca ca in acest mod de certuri si atacuri reciproce, nu se mai poate guverna, ca Guvernul Filat nu mai poate sa produca reforme , caci este constituit pe principii politice, neperformante si trebuie sa demisioneze.

Avem nevoie de un guvern de tehnocrati sustinut politic de AIE.


Daca Vlad Filat, nu mai poate conlucra in cadrul actualului Guvern, cu ministri din cadrul PD si PL, daca acest guvern nu mai poate sa produca politici reformiste, atunci, decit sa se macine in lupte interne, mai bine sa demisioneze.
In locul guvernului Filat, neperformant si clientelar, trebuie sa vina un guvern de tenhocrati, in frunte cu un Prim-ministru care sa nu faca parte din niciun partid politic, cu sustinere politica si parlamentara din cadrul AIE.

In cazul in care nu se reuseste alegerea Presedintelui R.Moldova , acest guvern de tehnocrati trebuie sa implementeze reformele convenite cu Occidentul, si sa organizeze alegeri parlamentare anticipate.

Cea mai proasta solutie ar fi distrugerea AIE si formarea unor coalitii gen PLDM cu PCRM, sau PD cu PCRM.
Aceste coalitii nu vor avea sustinerea majoritatii populatiei, vor fi contraproductive si nu vor avea sustinerea UE , SUA si altor parteneri de dezvoltare a R.M.

Intre PLDM si PD s-a declansat un razboi pe viata si pe moarte.  Il mai poate cineva opri? AIE este in pericol, Voronin si comunistii jubileaza.
Noi, cei fara de functii, societatea civila, anticomunista si proeuropeana – ce facem?

Reclame

41 răspunsuri to “Nu va faceti idoli din politicienii moldoveni. Pentru a salva AIE – Guvernul Filat trebuie sa demisioneze”

 1. ivanov Says:

  Gresit. Reformulez : Nu va faceti idoli din politicienii moldoveni. Pentru a salva AIE – Guvernul Filat trebuie sa PRIVATIZEZE.

  Da. Este singura solutie. PRIVATIZAREA.

  1.Ori intreprinderile (cu mentinerea unui pachet minoritar de actiuni gen 40% – apropo un investitor strain care vine cu knowhow si management care si-a demonstrat succesul, aceste 40% din provit vor trimite la bugetul statului mai mult decit 100% acum)

  2. Ori doar privatizarea managementului pe o perioada 5 ani sa spunem. Cu management serios strain Germania , Franta si de ce nu Romania.

 2. romanmihaes Says:

  Sa spunem adevarul! daca AIE nu se reformeaza- revin comunistii la guvernare!

 3. natalia Says:

  Ce mai spuneti, d. Mihaies?
  „In locul guvernului Filat, neperformant si clientelar, trebuie sa vina un guvern de tenhocrati, in frunte cu un Prim-ministru care sa nu faca parte din niciun partid politic, cu sustinere politica si parlamentara din cadrul AIE.”????????????
  Aveti in vedere, ca noul guvern trebuie sa se supuna ambitiilor lui Plahotniuc, care le vedem toti, chiar cu ochiul liber? Ca dealtfel, noul guvern, dupa parerea mea, tot nu va fi in stare sa implementeze reformele convenite cu Occidentul, fara a leza interesele marelui bussinesman, ce ziceti? Si pe urma, daca guvernul Filat va fi nevoit sa demisioneze, are rost pastrarea AIE?
  Cam cum va imaginati aceasta varianta?

 4. Trubadur Says:

  Dle Mihaies,
  Cand ceilalti comentatori politici se exchiveaza de la comentarii, mataluta, draga, vad ca sai cu gura inainte fara sa fii intrebat ce crezi.

  Te-am privit la TV pe la 12.00.

 5. Manole Says:

  Parca au baut toti gaz. Nu au deloc minte. Noi il sustinem pe Filat. Jos mafiotii papusarii si papusele goale.

 6. vasile Says:

  RM – republica Mafia

 7. Mihai Says:

  nu sunt filatelist, dar e foarte bine ca Filat a avut curajul sa spuna direct cine este capul mafiei in Moldova. Dekit tacere mai bine scandaluri, dar cu efect

 8. Shah Says:

  Cred ca faceti un mare serviciu pentru PLDM care astfel se va reevalua, intari si consolida si se va apropia si mai mult de PL, unde sunt adevaratii patrioti, care nu se vand .

  Poporul stie a face deosebire intre grau si neghina. asa ca papusarii nu au nici o sansa.

  Daca dvs. preferati sa ramaneti in randul mafiotilor si ratatilor – pai, regretele mele.

 9. Shiva Says:

  Declaratia matale tare se leaga din scenariul general al papusarului. Spuneti-i ca n-o sa ne cumpere pe toti. Suntem prea multi si NOI NU NE VINDEM!

 10. Valenta Says:

  Am mai scris ca in opinia mea se pregatea o lovitura de stat, cum s-a incercat si in Georgia lui Saakashvili.

  Daca nu a mers, acum se incearca celelalte variante.

  Et tu, Brutus, contra me??

 11. Ciobanu Tamara Says:

  De ce Guvenul Filat, cand unPlahotniuc isi afce mendrele in justitie, Franzeluta etc?

 12. intristat Says:

  dle mihaies, credeam ca puteti alege graul de neghina, imi parea ca este evident ca un om cu o profunda intelegere a lucrurilor, asa cum sunteti dvs intelege ca pdul numai binele nu-l vrea tarii astea, am vazut atatea scene in care plahotniuc, lupu si lazar si-au bagat piciorul in interesele acestei tari. ma intreb si va intreb, de ce dle mihaies sunteti atat de impasibil la aceste lucruri? chiar nu se vede ca pldm ul depunde eforturi pt a redresa situatia in tara in timp ce pd ul cu plahotniucii lor cauta sa-si supuna economic si juridic tara asta si tot ce a mai ramas din ea? probabil ca nu mai este speranta in tara asta. a mai ramas sa incepeti sa mai emiteti mesaje despre cat de bun este pcrm ul si atunci vom mai asista la stingerea unui licar de lumina…

 13. iudinlex Says:

  Da, da, un guvern tehnocrat cu sustnerea AIE. Asa ceva n-a fost in Moldova si nici nu are sanse sa fie (Guvernul Sturza „не в счет” ca tot dupa „algoritm”) a fost facut.
  Si Filat e acelasi Plahotniuc, doar ca mai infumurat si inacrit.
  Pina acum am mers pe ideea ca e mai bine oricum decit comunistii. acum vad ca lumea cam incepe sa se gindeasca: stai bre, ca nu mai vrem oricum. Vrem si fara comunisti dar si calitate!
  Pacat ca la noi e irealizabil.

 14. Elena Says:

  Propun Iurie Rosca la post de Prim Ministru,iar Vlad Cubreacov Ministru Afacerilor Externe.Numai cu astfel de oameni politici mai este sansa de a scapa R.Moldova de colapsul total…Tineti minte cuvintele mele,pentru ca daca nu va fi asa o sa regretati si o sa bociti iarasi multi,multi ani.

 15. Trecator Says:

  Nu cred într-un prim-ministru care nu face parte nici dintr-un partid. Este aceeași utopie ca și Președintele pe care îl propuneau comuniștii.

  Cred că Filat îl ca chema pe Emil Boc să guverneze Moldova. A dus de rîpă Romînia, acum e rîndul nostru.

 16. MONTREAL Says:

  LUME CITITI SI CRUCITIVA, MANCURTUL DE LEANCA – MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE DORESTE FEDERALIZAREA RM – CINE NU STIE „LEANCA” FACE PARTE DIN ECHIPA LUI „VLADIMIR FILAT”, – adica PLDM ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––- JOS PARTIDUL TRADATORILOR DE NEAM SI TARA – JOS PLDM, JOS LEANCA, CARE ESTE UN AGENT SECRET A SERVICIILOR SECRETE RUSE, JOS FILAT – MANCURT SI TRADATOR, JOS PD, JOS COMUNISTII, iata linkul: http://www.24h.md/ro/news/ultima-ora-chisinaul-admite-varianta-federalizarii-vezi-ce-a-declarat-ministrul-leanca–22602/ ––––––––––––––––––– ULTIMA ORĂ! Chişinăul ADMITE VARIANTA FEDERALIZĂRII! Vezi ce a declarat ministrul Leancă!

 17. pentru adevar Says:

  ba omule, te au prins astia de la 24h cu titlurile lor socante de frecat mintile unor tontalai de alde tine. citeste mai atent ce-a zis ministru si nu turna cu zoaie in capul pldm. aveti mare noroc ca partidul asta exista, ca de altfel am fi fost intr un fel de stare de atrofiere aproape totala in care ne ar fi adus clica lui plahotniuc si clica lui voronin.

 18. MONTREAL Says:

  p-u adevar:

  Nu , sa nu-mi spui tu mie cine este PLDm si fiLat al tau, si nu-i multumesc deloc acestui FURER, CAREIA I SA URCAT MANCA IN CHEPT, CE MARE P.LA CICA A DEVENIT. –––––––––––––––––––– CUM S-A URCAT DIN CONTRABANDISTI SI DIN ACEL CARE A PRIHVATIZAT IPTEHUL PE DEGEABA SI ACUM FACE CITE 800.000 DE $ PE AN SI NU PLATESTE NIMICA LA BUGET, ETC, ETC ASA VA CADEA IN JOS , SI VA DEVENI IAR UN „””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””BANDIT”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””” ORDINAR CUM II ESTE PRIETENUL CARE SE NUMESTE „”””””””””””””””””PLAHOTNIUC””””””””””””””””””””””””””””””””” ––––––––––––––––––––––––––––––––- SI INA CEVA MAI MUDACULE, NU MULTUMITA LUI FILAT AVEM DEMOCRATIE IN TARA ASta, cit de beteaga n-ar fi ea, DAR MULTUMITA TINERILOR CARE AU IESIT SI AU FOST MASACRATI LA 7 APRILIE 2009 – DATORITA LOR FURERUL TAU ACUM E LA PUTERE SI –––––––– CE BRE AI UITAT CUM FILAT SE PLINGEA CA O MUIEREA IN FATA LUI TATUCA VARONA , CA NU EL A RIDICAT MASELE, CUM PLINGEA IN FATA LUI CA UN COPIL DE LA CLASA A II-A. Ca mai tirziu sa VINA LA PUTERE PRIN SANTAJ –––––––––––––––––––––––––––––- DA MAI MUDACULE , PRIN JANTAJ, FILAT CU PLDM-asai al tau au SANTAJAT PL-ul , care avea aproape acelasi numar de mandate, pldm- cred ca 19 mandate avea dupa iulie 2009 iar PL-ul avea vreo 15 mandate (daca nu gresesc), PARTIDUL TAU MANCURT SI TRADATOR A LUAT TOATE MINISTERELE DE FORTA, SPUNIND CA DACA NU VA FI ASA, NU VA FACE ALIANTA, Ghimpu de dragul ALIANTEI si ca comunistii sa nu revina la PUTERE A CEDAT TOTUL ACESTUI FANARIOT DE FILAT CARE A FOST INSCAUNAT PRIN INSELACIUNE DE CATRE MOSCOVA –––––––––––––––––––––––––––––––––– ASA CA BAIETE TREBUIE DE MULTUMIT LUI GHIMPU CARE A CEDAT SI A CREAT „AIE” ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– TU BAIETE DA-MI ARGUMENTE, DAR TE ASIGUR CA NU LE VEI BATE PE ALE MELE NICIODATA, P-U CA EU SUNT PE INTERNETUL DIN MD DE LA 8 ARPILIE 2009, EU SUNT LA CURENT CU TOATE AVENIMENTELE DIN MD, SI MI-AM FACUT O PARERE APARTE SI FOARTE-FOARTE NEGATIVA D-E FILAT. ––––––––––––––––––––––––––––––––––––UITE CE FACE animala asta acum cica a gasit PAPUSARUL, si ce daca ca l-a gasit ce va face , EL FACE CEEA CE I-A PORUNCIT MOSCOVA SA ADUCA RICA SI SCANDALURI IN AIE, CA OAMENII SA SE DEZAMAGEASCA IN SISTEMUL „MULTIPARTID” SI SA VOTEZE UN SINGUR PARTID, CA OAMENII SIMPLI SA INTELEAGA CA ATUNCI CIND SUNT MULTE PARTIDE EI NU SE POT INTELEGE SI SA IMPARTA FUNCTIILE INTRE EI –- TOTUL SE FACE CU CAP P-U A DISTRUGE AIE SI CA LUMEA SA VOTEZE UN SINGUR PARTID-cum crezi cum se numeste – PLDM, de ce nu PCRM, p-u ca Voronin este prea independent si incapatinat si cel mai rau este necontrolabil, azi cu rusii , miine cu europenii. ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––- TANASE DE CE A PLECAT DIN PLDM, P-U CA EL FILAT- FURERUL TAU MULT IUBIT , NU DOREA SA FACA SCHIMBARI IN JUSTITIE, NU AVEA EL NEVOIE EL DE REFORME, CUM I-A SPUS LUI TANASE: „nOI VOM MAI AVEA NEVOIE DE JUDECATORII COMUNISTI, EI NE VOR MAI AJUTA” – AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA IMI VINE SA URLU….

 19. MONTREAL Says:

  P-u adevar mai departe:=========pot sa continu pina la nesfirsit, DAR PROBLEMA MAJORA ACUM este CA FILAT AL TAU PRIN ACESTE SCANDALURI DORESTE SA DUCA OPINIA PUBLICA pe o pista gresita DE LA CEA MAI MARE FRAUDA – FRAUDAREA ALEGERILOR DE LA 5 IUNIE 2011 ––––––––––––––––––– COMUNISTII AU FRAUDAT SI AU OBTUNUT PRIN INSELACIUNE 26 DE MANDATE IN cONSILIUL MUNIC DIN CHISINAU, ANUME DIN ACEASTA CAUZA COMUNISTII NU DORESC SI BLOCHEAZA RENUMARAREA VOTURILOR IN CMC, BLOCIND PL P-U RENUMARARE , EI COMUNISTII FAC TOT POSIBILUL CA SA CORECTEZE GRESELILE DIN BULETINE, CA ATUNCI CIND PL-ul LE VA RENUMARA SA RAMANA ASA CUM ESTE ACUM 26 DE MANDATE –––––––––––––––––––––––––- SI CE FACE MANCURTUL TAu DE FILAT- !!!!!!!!SCANDAL!!!!!! P-U A ASCUNDE SI A DUCE LUMEA PE ALTA PISTA (CE NU SE PUTEA FACE MAI TIRZIU, ACUM LUI II ARDE DE SCANDAL), P-U AI ACOPERI PE COMUNISTI SA CONTINUIE FRAUDAREA – P-U CA ASA IA PORUNCIT KREMLINUL VASALULUI SAU – Vladimir Filat – –––– CA SA INGROAPE UNICUL PARTID NATIONAL , CARE SE NUMESTE PARTIDUL Liberal, ca sa-l INGROAPE pe Chirtoaca, CA NU CUMVA, EL CHIRTOACA ,SA FACA PREA MULTE LUCRURI BUNE P-U CAPITALA SI SA CREASCA IN SONDAJE –- NU… acest lucru este categoric EXCLUS p-u Kremlin, P-U Comunisti, si P-U Pldm-isti . VOI ANIMALELOR DORITI CA CHIRTOACA IN CONTINUARE SA FIE BLOCAT , CA IN FINAL SA-L SCOATETI DIN POLITICA , CA MAI TIRZIU SA-L LICHIDATI FIZIC, P-U CA EL ESTE PREA PRO-ROMAN, PREA PERICULOS P-U MOSCOVA, , CHIRTOACA POATE SA DUCA LA DESTEPTAREA MOLDOVENILOR, SI CA URMARE LA PIERDEREA DE CATRE MOSCOVA A ZONEI SALE „BUFER” , ZONEI DE CONFORT GEOPOLITIC AL MOSCOVEI. –––––––– AAAAAAAAAAA, MARS NA TURBINKU , DRACE…

 20. pentru adevar Says:

  vad ca te ai aprins tare, inclin sa cred ca esti sincer convins ca filat si echipa lui sunt rai. eu totusi incerc sa cercetez lucrurile din alt unghi. in primul rand eu sunt de acord ca PL este un partid bun, sincer, dedicat tarii. poate e cam natang pe alocuri, dar e un partid sincer, in acest sens este emblematica figura lui chirtoaca si a lui ghimpu, oameni nepatati. in acelasi timp insa, si o spun cu mare regret, partidu lui lupu, diacov si plahotniuc si lazar este cel mai deceptionant partid dupa pcrm si ppcd. ca si tine, sunt si eu foarte bine informat, si am sincera convingere ca pd ul este o forta malefica. vorbesc sincer, neinfluentat, necumparat, necorupt de nimeni. totodata, pldm ul imi pare cel mai pragmatic partid, ba omule, ue n a avut niciodata o atare deschidere fata de moldova de la sturza incoace, sua nu s a interesat vreodata mai mult de moldova decat de cand guvernul filat e la putere. si orientarea pe care acest guvern o da politicii externe este una in directa contradictie cu cea dorita de moscova. daca vrei sa spui ca filat este omul cuiva, sau are o preferinta neta pentru un ”anumit stapan” atunci acela este occidentul prosper, emancipat, dezvoltat si democratic in esenta. prin prosperitatea sa, prin onestitatea, seriozitatea si calitatea esential umana a cetatenilor europeni, occidentul difera radical de rusia si clubul sau de vasali din csi. iar spre acest club si spre mostenitorul urss ne trage lupu, lazar si comunistii. deci vorbesc in cunostinta de cauza. occidentul l am cutreierat si l am cunoscut personal, mi am facut studiile acolo. eu imi doresc mai mult decat orice sa ne asemanam mai mult cu acei oameni, si stiu ca pldm si pl sunt unicele partide care imbratiseaza cu adevarat acele valori europene. si zic sa le dea Dumnezeu sanatate si lumina pentru a realiza sarcinile propuse.

 21. Trubadur Says:

  Calmati-va! Totul va fi BINE. Noapte BUNA! Maine dimineata vor fi alte provocari. In RM sunt numai furtuni politice… Parca toti decid soarta universului… e un razboi psihologic fratricid… iar comicii in timpul ista…

  of, de s-ar stabiliza situatia in tara asta!

 22. Valenta Says:

  prea multi provocatori intr-un stat atat de mic. Cum sa fie Filat calm, mergand la asa inalte foruri internationale, stiind ca aicii lupii se manca ca cainii … nu se respecta nici o regula.

  Ia mai potoliti-va, ca ati tampit lumea de atatea vorbe aiurea.

 23. MONTREAL Says:

  DE PD NICI NU DORESC SA MAI DISCUT, DE LA SINE SE SUBINTELEGE CA ESTE UN PARTID AL COMUNISTILOR SI LA FEL AL MOSCOVEI, JOS PD. CU BANDITUL DE PLAHOTNIUC––––––––––––––––––––––––––––––––––- DAR CA SA NU VORBESC MULT MAI CITESTE INCA O DATA ARTICOLUL DE MAI SUS A d-lui MIHAES, SI VEI CITI NEGRU PE ALB: PLDM E DE CENTRU -DREAPTA, CARE ESTE FORMAT DE CHIRIL LUCINSKI, CARE ARE DIRECTE LEGATURI CU MOSKOVA SI DESIGUR CU DIACOV SI ALTE MIZERII…. adica vrei sa-mi spui ca FILAT lucreaza din capul lui , cu propriile idei, –––––- AICI TE GRESESTI AMARNIC, EL (FILAT) ESTE CU BOTISORUL PLIN DE PUFUSOR, EL ESTE USOR CONTROLABIL SI MANIPULAT, P-U CA A FACUT MULTE PROSTII IN TRECUT, EXEMPLU: CLADIREA IPTEH, DE PE STEFAN CEL MARE SI IZMAIL. –– ASA CA LAS-O MAI MOALE, CU DEMOCRATUL SI ELIBERATORUL DE FILAT, PESTE CITIVA ANI ITI VEI DA SEAMA CA EL FILAT LUCREAZA FIX CA ROSCA, ACELA IN 1990 A FOST DESANTAT DE CATRE FSB LA „FRONTUL POPULAR” , ANUME EL ROSCA STIRNEA SCANDALURI PESTE SCANDALURI SI MANIPULARI DI UMBRA, PINA CIND TOTI CEI MAI DE VAZA AU FOST „”””””””””” SILITI”””””””””””””” SA PLECE DIN FRONTUL POPULAR, CA MAI TIRZIU SA SE FORMEZE PPCD –––––––––––––––––––––––––––––––––––––– BRE , OMULE NU-TI PARE CA CAM SEAMANA LEIT CU STAREA DE LUCRURI DIN TIMPURILE 2009- 2011 DIN PLDM = FILAT A STRINS PE CEI MAI DE VAZA OAMENI, CU EI, REPET CU EI, NU DE UNUL SINGUR A FORMAT PLDM, VORBESC DE TANASE, NAGACEVSCHI, VIERU, TRAIAN VASILCAU SI ALTII. APOI PRIN SCANDALURI S-A DESCOTOROSIT DE EI. APROPO DE FIECARE DATA SPUNEA CA CA EI SUNT NISTE „FRUSTRATI”, CEI CE AU PLECAT, SI A RAMAS DE UNUL SINGUR, EL FURERUL – FILAT, CICA ACUM EU SUNT FURER SI EU DE UNUL SINGUR DECID IN ACEST PARTID, PE DRACU, NU DECIDE EL NIMICA, –––––––EL FILAT ESTE O PERSOANA SLABA SI FRICOASA, CA ATUNCI CIND AI PUTERE SI ORGANE DE FORTE IN SPATE ORICE CIINE SE TRANSFORMA IN LEU. ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––- CITA PUTERE SI BARBATIE EL ARE MI-A ARAT ATUNCI CIND ERA FATA IN FATA CU ACEL CARE PUTEA DECIDE SOARTA LUI (vorbesc de VORONA) – E UN FRICOS SI SE PISA PE EL DE FRICA ACEST FILAT. ========================================================================================================== si ulTIMA , TE ROG INCETATI CU PROSTIILE CA FILAT A ADUS EUROPA SI CA MULTUMITA LUI FILAT EUROPENII SUNT MAI DESCHISI CA NICIODATA – NICI O BOABA FILAT NU FACEA DE UNUL SINGUR, MULTUMITA „””AIE””” , ADICA A TUTURORA DIN ALIANTA UNIUNEA EUROP. SI-A ARATAT INTERESUL , ETC, SI ACEASTA NUMAI DIN CAUZA CA EI EUROPENII SI SUA AU PIERDUT UKRAINA SI DOREAU MACAR CEVA SA RETINA DE LA RUSI, ADICA NU DOREAU CA RUSII COMPLET SA-SI REFACA VECHILE HOTARE IMPERIALE –––––––––––––––––––––––––––––- DACA TE PRICEPI CEVA IN GEOPOLITICA INTERNATIONALA, AI FI OBSERVAT CA CONJUNCTURA DE MOMENT ERA PROPICE MD CA SA SE ALATURE DE UE SI SUA.

 24. MONTREAL Says:

  FILAT SI ESTE ACELA CARE FACE TOATE ACESTE PROVOCARI SI SCANDALURI CE INCA NU AI PRICEPUT, ACEST FILAT DACA ERA CINSTIT ,NU FURA SI PRIHVATIZA , MAI ERA CUM MAI ERA , DAR NU-I MERGE LUI IN LOC DE JUSTITIAR, P-U CA ECEI CARE SE LUPTA CU EL , VAD SI ISI SPUN, PAI DACA EL A FURAT SI A INTRAT IN POLITICA CA SA-SI APERE AFACERILE, DE CE SI EU NU POT SA FAC LA FEL (EX PLAHOTNIUC SI LATII)

 25. George Says:

  Dupa cum vedem in aceast stat anacronbic, care se numeste in mod bizar Moldova, nu exista politicieni care sa gandeasca la interesul national. Si asta e si normal deoarece nu exista asa natiune- moldoveneasca!

 26. liceusadoveanu Says:

  Filat sa iasa mai des in fata poporului, la TV, la tribuna parlamentului, cu dezvaluirea „papusarilor” si a „papusilor”, s-o faca argumentat cu porbe serioase. Vinovetii de preluari ilicite sa fie dati justitiei! Marile intreprinderi de stat sa fie privatizate in mod transparent de catre investitori seriosi din occident. Nu demisia, ci lupta deschisa cu MAFIA, desigur nu doar intentionata si mimata. Poporul o va sustine, deoarece toti suntem setosi de DREPTATE, Am asteptat-o 8 ani, O asteptam si in prezent!

 27. MONTREAL Says:

  CU FILAT, LUPU SI VORONIN, O SA ASTEPTI LA PASTELE CALULUI DREPTATE SI JUSTITIE, HAHAHAH. VOI TOTI ATI INGHITIT momeala cu venirea democratiei, eliberarea de sub jugul comunistilor, LIBERALIZAREA VIZELOR SI INTRAREA IN UE ––––––––––––––––––––––––––––––––––– AAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLOOOOOOOOOO LUME MA AUDE CINEVA , EU SUNT PE ALT CONTINENT AL ACESTUI GLOB PAMANTESC LA 10.000 DE KM SI INTELEG CA OMUL CARE L-A VOTAT PE VORONIN SA FIE PRESEDINTE IN 2005 , CARE A FACUT PARTE DIN GUVERN PE TIMPUL COMUNISTILOR,VA FACE CEVA IMPOTRIVA „HOZEAINA” (STAPANULUI in rusa) CE CREDETI CA ACEST FILAT N-A PRIMIT BENEFICI CA LA ALES PE VORONA IN 2005 CA PRESEDINTE AL TARII –––––––––––––––––––––––––––- ADICA ATUNCI PSEUDO-DEMOCRATII AU FACUT UN CONSENS IN BINELE TARII SI L-AU VOTAT PE VORONA, ACUM VORONA NU MAI DORESTE CONSENS SI PACE SI ESTE CATEGORIC IMPOTRIVA CA CINEVA SA FIE PRESEDINTE AL TARII –––––––––––––––––––––––––––––––––––– EU NU-L CRED PE FILAT, NU CRED CA NU ARE INTELEGERI ASCUNSE CU COMUNISTII SI IATA DOVEZILE: IN 2005 CU COMUNISTII AU ALES UN COMUNIST LA PRESEDENTIA TARII SI IN 2010 IN cONSILIUL MUNICIPALDIN CHISINAU CONSILIERII PLDM IMPREUNA CU CONSILIERII PCRM AU ALES UN PRESEDINTE, NU MAI ARE IMPORTANTA CARE PRESEDINTE, DAR INITIATIVA A VENIT DE LA CONSILIERII PPCD. –––––––––––- DRACIE ADEVARATA SI NU ALTA – – CUM SA-L MAI CREZI CA NU FACE ~categoric~ ALIANTE CU COMUNISTII, CIND DEFAPT PLDM CU FILAT FACE CONTRARIUL…???????????????????????????????????????????????????????????

 28. MONTREAL Says:

  FILAT , LUPU,PLAHOTNIUC, VORONIN,ETC, EI TOTI FAC PARTE DIN ACEEASI MAFIE , CARE MERG PE LA ZILE DE NASTERE UNII PE LA ALTII SI SE FAC NASI SI CUMATRII INTRE EI, SE RID PE LA SPATELE NOSTRU AL PLEBEILOR SI SPUN IN GURA MARE : ” DA DOAMNE CA MOLDOBOII SA RAMANA MOLDOBOI PE VESNICIE, AMIN, CA SA-I PUTEM MULGE MAI DEPARTE” (((

 29. SARMIS Says:

  Domnule Mihaes,
  Ati mentionat ca ati viztiat Georgia.
  Poate scrieti niste notite fugare despre calatoria Dvs. in aceasta tara minune, acum, când ei au reusit sa contracareze ofensiva rusilor pe toate planurile. Scrieti si despre gruzini. Am auzit ca sunt niste oameni deosebiti. Din pacate, nu am vizitat niciodata aceasta tara. Va multumesc anticipat.

 30. Motanul Incaltat Says:

  Cred ca asistam la o incercare de a se da o lovitura de atat in RM.
  Mai cred ca scenariul a fost deconspirat, insa unii actori inca incearca prin inrtie.
  Si BUCURIA CEA MARE ESTE CA ECHIPA LUI FILAT incepe sa faca lumina, iar fortele de ordine de stat incep sa faca ordine!

  PRIVITI ce destepti sunt GEORGIENII! Ei au deconspirat o banda care voia sa dea lovitura de stat luna trecuta in Georgia!

  TRUBADUR scria zilele trecute:

  BRAVO GEORGIA! BRAVO SAAKASHVILI!

  Politia a arestat o grupare terorista dirijata de Moscova pentru a destabiliza situatia din Georgia si pentru a da o lovitura de stat.

  Pe teritoriul Georgiei deja activau circa 20 de teroristi pro-rusi si se planifica ca in timpul demonstratiilor sa mai vina circa 200 de teroristi din trupele speciale – Spetnaz.

  ….

  Грузинская контрразведка обезвредила диверсионно-террористическую группу

  Время публикации: Сегодня в 13:16

  Департамент контрразведки МВД Грузии задержал организованную вооруженную группу, которая пыталась дестабилизировать ситуацию в Грузии.

  Всего задержано 8 человек, еще нескольких ищут, сказал сегодня на брифинге детектив Гиорги Бухрашвили.

  «Несколько человек из этой группировки были связаны с «Грузинской партией» и ее руководителем Ираклием Окруашвили и готовили насильственные акты в Грузии в конце мая этого года», — сказал он.

  МВД Грузии представило признательные показания одного из задержанных Гиоргия Сабашвили. Он признался в том, что его наняли как водителя и он должен был обеспечить переброску ряда российских спецназовцев в Грузию.

  Сабашвили признался, что в Грузии в группу входили несколько бывших сотрудников полиции и финансовой полиции, а также бывшие сотрудники охраны.

  «Члены группы провели встречу во Владикавказе (Буро – КЦ) с Ираклием Окруашвили, который планировал вместе с 200 спецназовцами из России войти на территорию Грузии и вместе с 20 примкнувшими здесь к ним боевиками напасть на полицейских и грузинских спецназовцев в Гори», — сказал он.

  МВД также распространило показания задержанных Гиорги Сааташвили, Давид Шиукашвили и Хвичи Мачарашвили, которые также признались в подготовке вооруженного нападения. Также распространены аудиозаписи телефонных разговоров, подтверждающих намерения задержанных.

  Задержанные обвиняются по статье 223 Уголовного кодекса Грузии — создание незаконных вооруженных формирований.

  Вчера сделал заявление председатель «Грузинской партии» Созар Субари, сказав, что несколько членов партии задержаны по обвинению в приобретении оружия. Он обвинил власти в давлении на оппозиционную партию.

  Напомним, что в четверг американский конгрессмен Дэвид Дрейер выразил открытую поддержку Тбилиси.

  Говоря об агрессивной политике России в отношении Грузии в 2008 году, он отметил, что Москва нарушает соглашение о прекращении огня и выводе войск.

  По его словам, российские власти открыто пренебрегают территориальной целостностью Грузии.

  Кроме того, Дрейер затронул вопрос о терактах на территории Грузии.

  Он призвал Россию к конструктивному диалогу и прекращению агрессивной политики.

 31. Sibereacul Says:

  1.Se poate găsi „Guvern tehnocrat” cu membrii Guvernului fără unele sau altele viziuni politice? De fapt toţi vor fi susţinători nedeclaraţi a vre-unui partid
  2. Unde este garanţia că membrul Cuvernului nu va fi „prihvatizat” de vre-un partid ?
  3. Cu ce este mai rău Dl Plohatniuc (Vlad) de Dl Filat (Vlad) şi tov Voronin (Vlad) – prin metodele prin care şi-au făcut averile? Nu cred. Poate că „третий лишний” la împărţirea şi a puterii politice !? Sau poate că şi a refuzat să îndeplinească indicaţiile lui Narîşkin de a face coaliţie cu comuniştii ?
  4. De acord cu A.Cozer – Guvernul tehnocrat să fie propus de Bruxelles. Dar va fi de acord Dl Filat rămănînd şi să nu fie măcar deputat !?
  5. „Fiecare popor are aşa Guvern dupa cum el merită”. Trei de alde Vlad au mass-media lor puternică, cetăţenii îi va crede. Alde Mihai, cu puţine voturi, ca să nu revină comuniştii la putere va încerca să facă AIE 3. Şi vom avea tot aşa fel de Guvern. Rău, dar tot mai bine să se bată doi de la „tort” în văzul lumii, decît unu să facă ce vrea „по секрету”.
  6. Trag speranţă că cetăţenii se vor mai deştepta, înţelegînd că votînd neocomuniştii şi comuniştii suntem cei mai săraci din Europa

 32. marian Says:

  …cind doi se cearta cistiga al treilea . da …numai ca al treilea este p.liberal si nu pcrm . cind electoratul aie se va satura de certurile zilnice intre pld si pd care blocheaza orice reforme se va reorienta spre p.liberal singura forta credibila reformatoare din moldova . e doar o problema de timp … iar rezultatele bune ale pl in alegerile locale pot constitui inceputul ridicarii pl … „centristii” nu vor face reforme fie ca nu vor , fie ca nu pot … pentru asa ceva trebuie un puternic partid de dreapta hotarit si credibil .

 33. MONTREAL Says:

  IN ACEASTA TARA (RM) SE VOR INCEPE A MISCA LUCRURILE CU ADEVARAT NUMAI ATUNCI CIND „„„„„„„PL„„„„„`VA AVEA MAJORITATE IN PARLAMENT, PINA ATUNCI NOAPTE BUNA…, SI ASTEPTATI SA VINA JUSTITIA LA PASTELE CALULUI, (IN FRANCEZA: `Quand les moutons parlerons latin`) . DREPT A SPUS GHIMPU: `NU VEDE JUSTITIE DEGRABA REP. MOLDOVA` – CIND A CEDAT DE DRAGUL AIE2 MINIST. JUSTITIEI SI PROCURATURA.

 34. Ion Says:

  Montreal,
  Ai uitat sa citesti/intelegi romaneste draga. MAI CITESTE ODATA.
  Leanca e diplomat, si trateaza diplomatic subiectul si atit.

 35. VESTITORUL Says:

  IMPORTANT:
  Partidul liberal din Moldova promoveaza deschis ideea Re-Unirii.
  Deocamdata am gasit aceasta informatie numai in ruseste. Oare de ce ?
  http://www.vedomosti.md/news/Kozhokaru_Lp_Prodvigaet_Tsennosti_Svobody_I_Obedineniya_S_Rumyniei
  Кожокару: “ЛП продвигает ценности свободы и объединения
  с Румынией”. 28.06.2011
  Либеральная партия Михая Гимпу продвигает ценности свободы и объединения с Румынией. С таким заявлением сегодня выступил директор института истории, государства и права при Академии Наук Молдовы Георге Кожокару.

  “Бессарабия до 28 июня 1940 года была составной частью Румынии, Европы и этот исторический путь должен быть пройден назад. Только таким образом, мы сможем оказаться в Европе, в свободном мире, где нашей целью должна быть свобода”, – заявил Георге Кожокару, заметив, что это долг Либеральной партии – продвигать такие идеи.
  “И эта свобода не может быть сравнена с землёй ни танками, ни массовым террором”, – добавил Кожокару.
  Напомним, что Георгий Кожокару по указанию тогдашнего и.о. президента Михая Гимпу возглавлял комиссию по осуждению тоталитарного коммунистического режима, из выводов которого выходило, что историческая справедливость заключается в присоединении Молдовы к Румынии.

 36. vali Says:

  De acord 100%

 37. browser Says:

  Contradictoriu si naiv.
  „Sustinere politica si parlamentara pentru Prim Ministru tehnocrat” nu va lucra cum nu a lucrat pentru postura de Presedinte.
  Plahotniuc iubeste sa zboare la Frankfurt. Acolo e calcauil lui Ahile.

 38. SOARE Says:

  NU INTELEG,

  si nimeni nu intelege dece partidul KOKO-ilor nu a participat la manifestatia din 28 iunie cu privire la ultima ocupatie ruseasca a Basarabiei.

  DANDANOFF, VORONOFF si ceilalti considera ca deportarile moldovenilor si exterminarea lor de catre rusi sunt crime care au adus fericirea moldovenilor ?????????????

  Acesti indivizi nu au niciun respect pentru sutele de mii de victime ale compatriotilor lor ????????????

  Asteptam ca ziaristi reputati din Basarabia sa -i ia la intrebari pe acesti KOKOI , cum justifica ei absenta lor dela un astfel de eveniment.

  Opinia publica, Societatea civila nu se simt insultati ?????????

  DESTEAPTA-TE ROMANE din somnul cel de moarte !!!!!!!!!!!!!!

 39. Ghenadie Says:

  Circula un zvon ca unii deputati din PCRM, dupa infrangerea lui Dodon au devenit mai dispusi sa schimbe taberele si sa-l voteze pe Lupu la functia de presedinte. Deoarece PLDM nu poate admite nici in ruptul capului ca Lupu sa devina presedinte, au bagat acum scandalul asta cu papusarul pentru a-si justifica ruperea aliantei.

 40. padova Says:

  PL e o iluzie, n-are specialisti, PLDM e mare, iar PD e tare. Demisia lui Filat ar fi o lasitate, provocata de mass-media. Vin la putere komunistii.

 41. MONTREAL Says:

  ASTA TU ESTI O ILUZIE, CICA PLDM ARE SPECIALISTI –––––––––––––––––––––––––––––––––––– TU AI PERFECTA DREPTATE, PLDM ARE SPECIALISTI IN A FURA TARA SI A FACE SCANDALURI, ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––LA GUNOI CU ASA SPECIALISTI, JOS PLDM, JOS filat furerul timpurilor noastre, JOS PLDM CARE ESTE FINANTAT DE IURII ROSCA – IUDA, Jos Pldm care este un partid NEO-COMUNIST,JOS PD, JOS PCRM, JOS PNL a lui pavlicenko, agent al FSB , care se activeaza atunci cind merg alegerile si ataca pe TOTI LIBERALII IN AFARA DE COMUNISTI, DE PARCA COMUNISTII NICI NU EXISTA!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: