Dorin Chirtoaca cistiga Primaria Chisinaului si salveaza AIE

Conform datelor de la CEC, e clar deja ca Dorin Chirtoaca si-a aparat titlul, si a obtinut cel de-al doilea mandat de Primar de Chisinau. Efortul conjugat al partidelor AIE, si-a spus cuvintul. Alianta a demonstrat ca atunci cind vrea – poate. O importanta deosebita pentru victoria lui Chirtoaca l-au avut ultimele zle de campanie, atunci cind au aparut informatiile cu Monitorul Oficial  falsificat si crima consilierului comunist, care au inclinat balanta psihologic si la vot in favoarea lui Chirtoaca. In orice campanie se intimpla evenimente care marcheaza electorala, si la Chisinau cu siguranta aceasta informatie cu fetita violata si ucisa a avut efectul unei bombe electorale si emotionale, care a fost gestionata prost de Dodon.
Astfel, Chisinaul va avea un Primar liberal si un Consiliu comunist, va fi o coabitare grea, care va fi insotita de numeroase confruntari. Insa aceasta victorie la limita are si o semnificatie simbolica deosebita, AIE pastrind capitala si avind un rezultat pe tara satisfacator, isi pastreaza  blazonul. Partidele din AIE se pot declara invingatoare in fata comunistilor la alegerile locale si astfel lipsesc pcrm de posibilitatea de a cere revenirea la guvernare la nivel central. Ramine ca Alianta sa identifice o solutie consolidata pentru alegerea sefului statului si sa o prezente societatii.

PR negru  nu l-a ajutat pe Dodon sa cistige Primaria Chisinau. Trebuie insa de mentionat  rezultatul bun a lui Dodon, care a obtinut un scor peste cel al PCRM in Chisinau. Este foarte clar ca Dodon are de ales, sau sa ramina in PCRM, inercind sa cerseasca de la duetul Voronin/Tcaciuk presedintia partidului, cea ce acestia nu ii pot oferi, sau sa paraseasca formatiunea comunista si profitind de rezultatul bun obtinut sa se detaseze, si sa formeze alt partid. Pentru Voronin si Tcaciuk, Dodon este un intrus, care le-a fost impus in partid de la Moskova, in sinea lor la sigur se bucura de esecul lui, si ei inteleg ca prin intermediul acestuia cei care stau in spatele sau, vor sa le fure partidul si sa-i marginalizeze si izoleze, de aceea ei se vor opune preluarii pcrm de catre Dodon.
Daca Dodon se va detasa de comunisti, cu siguranta va aparea al cincilea jucator in Parlament dar si in CMC , care va determina schimbarea paradigmei actuale politice, si posibil va conduce si la alegerea fara probleme a Presedintelui tarii in Parlament. Dodon si grupul sau ar putea negocia separat de PCRM, cu AIE votarea Presedintelui tarii, contra unor functii sau alte beneficii, si astfel gruparea Voronin/Tkaciuk va fi marginalizata definitiv.

In final, tin sa-l felicit personal pe Dorin Chirtoaca cu victoria obtinuta si sa-i doresc multa rabdare si multa munca.

Anunțuri

25 răspunsuri to “Dorin Chirtoaca cistiga Primaria Chisinaului si salveaza AIE”

 1. toma necredinciosul Says:

  sa asteptam oficial si renumararea pe care la sigur o va cere Dodon .

 2. tabarnak Says:

  Nu a castigat AIE. Nu a castigat Chirtoaca.
  Au castigat cetatenii care au ales raul mai mic.
  Asta e tragedia noastra

 3. toma necredinciosul Says:

  Chirtoaca nu e raul mai mic , e speranta noastra care inca mai da semne de viata 😦

 4. tabarnak Says:

  cat esti de patetic

 5. ANDRIES DURLESTEANU Says:

  Bravo Romane ! Esti una adevarat patriot !
  Si steaua ta va rasari in viitoarea Românie Mare in vechile hotare !
  Sper sa te intâlnesc cândva !
  CURAJ !

 6. Sibereacul Says:

  – „Dorin Chirtoaca cistiga Primaria Chisinaului si salveaza” – nu numai AIE, dar chiar a R. Moldova !
  – FELICITĂRI celor cu spirit anticomunist şi proromân!
  – Cu părere de rău unele partide care se autoprocalmează „anticomuniste şi proromâne”, dar au fost pe baricada luptei politice împreună cu propaganda Moscovei şi a comuniştilor – RUŞINE!
  – Dar socot că este ruşine şi pentru noi, cetăţenii RM, că o parte din concetăţenii noştri mai votează comuniştii, care de fapt sunt burghezimea mare, şi spală creerii cetăţenilor. Statele fost socialiste europene (inclusiv şi cele slavone – Polonia, Slavenia, Slovacia, Serbia, Bulgaria), precum şi statele pribaltice cu jertve omeneşti au luptat împotriva regimurilor comuniste şi ocupaţia de către putrea politică a Moscovei şi au interzis ideologia comunistă. Cînd oare RM va reveni la normalitate!?

 7. io Says:

  toleranta 0 pentru Primarul Chirtoaca, AIE dar si alde voi tot soiul de analisti.
  La munca, munca si iar munca!!!
  Nu mai aveti dreptul sa calcati in strachini. Cat pe ce sa repetati toti impreuna istoria aliantei din 1999. Data viitoare va sactionam cu siguranta daca iesiti iar ca gainile plouate

 8. romanmihaes Says:

  La munca, e important ca AIE si Chirtoaca sa gaseasca solutii rezonabile pentru rezolvarea unor probleme stringente asa ca cetatenii sa fie multumiti de guvernare.

 9. vladimir Says:

  Rezultatul este aproape egal. Daca AIE nu merge unit in continuare fara aere de sefi din partea unora sau altora viitorul sau este pecetluit. PCRM reprezinta de fapt cea mai mare forta .Timpul nu va lucra pentru AIE daca nu se fac reforme . Alegerile de la Chisinau parca se faceau pentru parlament. Este bine ca Chirtoaca este tanar si mai poate progresa ,el reprezinta o speranta pentru viitorul tarii si sper sa nu-l distruga ambitia actualilor lideri ai AIE .Oricum viata lui la primaria Chisinaului va fi f. grea cu atatia consilieri PCRM si nu se stie ce va putea realiza .Lectia actualelor alegeri de la Chisinau este ca AIE si partidele din interior vor conta numai cat sunt impreuna

 10. vladimir Says:

  Domnul Mihaes are audienta si a ajutat AIE in aceasta situatie critica spre deosebire de V. Pavlicenco care s-a luptat in ambele tururi pentru PCRM nu speriind ci manevrand pervers cu ideea unirii .Rog in continuare militati pentru a obliga AIE sa faca reforme atfel totul se risipeste.

 11. marian Says:

  turul al doilea a fost catastrofal pentru pcrm … vorbim de chisinau si pierdem din vedere imaginea generala despre ce s-a intimplat la turul 2 . catastrofa , dezastru , infringere majora … pentru comunisti . iata realitatea , iata adevarul … sa lasam cifrele sa vorbeasca : La nivel național: AIE a câştigat 377 de primării, PCRM – 86 …

  Preşedintele Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan a anunţat rezulatele parţiale a alegerilor locale, turul II, pentru toată Republica Moldova. Astfel, AIE a obţinut majoritatea primăriilor.

  PLDM – 156 primari

  PD – 153 primari

  PCRM – 86 primari

  PL – 68 primari … dupa cum se vede pcrm nu ocupa nici locul 2 dar sa mai vorbim de locul 1 . deci locul 3 pentru pcrm la mare distanta de primele doua pozitii … ii sufla in ceafa p.liberal . infringerea de la capitala si rezultatele aratate mai sus ne fac sa vorbim de o infringere categorica a comunistilor … fara drept de apel !

 12. admin Says:

  Un vot virtual pentru Chirtoacă
  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/06/19/lasati-ma-sa-gandesc-in-locul-vostru/

 13. hart Says:

  Eu ma simt fericita ca Chirtoaca a cistigat alegerile si cu voturile familiei mele. Dar am vrut sa spun ca Dodon a muncit mult felicitari si pentru el daca pina acum PCRM nu se ridica de 40% acum practic datorita lui Dodon are 49%. Imi pare rau numai de viziunile politice ale lui Dodon si cred ca el absolut nu crede in ele dar se foloseste de naivitatea nostalgicilor. El in aceasta companie electorala a procedat ca in bancul , ca Dodon spune „Chirtoaca are o fiica curva,” Chirtoaca raspunde ca el nu are fiica si Dodon il sfatue Acum dute si dovedeste electoratului

 14. MONTREAL Says:

  Bravo Cetateni ai Republicii Moldova, felicitari din Canada, sunteti adevarati PATRIOTI, acuma la munca, la munca si iar la munca , LUPTA CONTINUA, RAZBOIUL NU S-A TERMINAT!!!!!!!!!
  ==========================================================================================================================
  JOS MANCURTA SI KGB-ista de VITALIA PAVLICENKO, JOS PNL!!!!!!! JOS Partidul National Liberal – PARTIDUL DE BUZUNAT AL KREMLINULUI

 15. Spiridon Says:

  Rezultatul conteaza si el ii bun. Dar aceste alegeri au aratat ca coloana a cincea rusa in Chisinau creste si e puternica. In orasul propriu zis ea char a castigat. Mai mult ca atat, ea are posibilitati mari de a ne ingenunchea: au pozitii chee in toate domeniile; detin monopoluri; ridica preturile la toate ca sa creeze nemultumiri; in magazine majoritatea absoluta a marfii este adusa din import, chiar daca unele marfuri de-ale noastre sunt mai calitative; a pus maina pe intreprinderile industriale si intentionat nu produce nimic si a. Partidul lor oficial, PCRM, tulbura apele, incurca lucrul in parlament si in cosilii, iar multi de-ai nostri se lasa dusi de nas sau cu bombonica. Trebuie sa tragem o mai mare atentie lucrului de zi cu zi a a acestei coloane.

 16. Soliman Says:

  Spiridoane,
  spui multe si grave probleme. Marea lupta cu comunistii abia acum incepe.Orice gresala poate duce la consecinte dezastruoase pentru AIE2. In primul rand datorita justitiei, administratiei si indeosebi MAI – toate ca structuri puternic infestate de germenii comunismului datorita slugarniciei , mentalitatilor si privilegilor castigate prin comunisti si comunism
  Este insa mai mult decat necesara o redresare a nivelului de
  existenta a oamenilor si a perspectivelor lor de a iesi din marasmul saraciei endemice care se pare ca bantuie la voi in prezent.Bani se pare ca ar fi ,dar trebuie bine si f. vizibil folositi.

 17. admin Says:

  Un vot virtual pentru Chirtoacă.

  Nu-i mai lăsați să gândească în locul vostru!
  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/06/19/lasati-ma-sa-gandesc-in-locul-vostru/

 18. dan Says:

  domnule proraman nu se scrie tarile pribaltice, ci baltice, vad ca fan clubul lui Chirtoaca este total lipsit de creeri, in toata Europa activeaza liber partidele comuniste, fiindca in Europa exista democratie dar voi pl-stii nu aveti idee cei asta

 19. Tvlive Moldova Says:

  TV LIVE MOLDOVA
  http://www.TvLiveMoldova.blogspot.com

 20. Anat.Marin Says:

  E bine ce scrieţi aici.
  Dar cum lucrăm cu acei ce sunt jertfele politicii imperiale de denaţionalizare şi rusificare?La părerea mea,trebuie mai mult să ne învăţăm a discuta cu ei pentru ai ajuta să se convingă că soluţia ce o propunem noi pentru viitorul acestor teritorii româneşti e ceva mai bun decît soluţia ce o propun tovarăşii comici.

 21. Danica Says:

  Domnule Mihăieş!
  Îmi place la Dumneata tonul grav şi concludent al argumentărilor, consecvenţa discursului, adevărul incontestabil al convingerilor, ce mai la calea-valea, îmi place spiritul de luptător şi bărbatul Mihăieş care poate da replica de moment….dar……de ce nu se gaseşte nimeni să vă ajute cu redactarea textului????? Nu că ar fi ceva grav….dar ar fi bine o mînă de gospodar grămătic, care ar pune virgula…cel puţin nu între subiect şi predicat
  „Efortul conjugat al partidelor AIE, si-a spus cuvintul.”.
  Eu mă ofer, mai ales că mi-ar face plăcere….şi da, să nu credeţi că sunt vreo babă decrepită cu pata pe gramatică, am în jur de 30, doar că mi-e drag textul cult în haină frumoasă…..
  În rest….eu am spus unui prieten PL-ist că 20 iunie e pentu ei Bunavestire politică, să consume peşte…şi mă bucur mult….îmi e simpatic mult domnul Chirtoacă, accentuez, domnul Chirtoacă! Mi-ar plăcea ca şi unchiulică să-şi dea seama că e unul din bărbaţii neamului acest Chirtoacă şi să-i spună Dorin doar acasă la el, iar în public să-l onoreze cu numele mare, pentru că merită, altfel peste o vreme va fi doru pentru toţi, cel puţin aşa îl numesc mucoşii din aripa tînără a PL-ului…..
  mari realizări lui şi echipei lui!

 22. marian Says:

  Atenţie poliţiei – familia Mocreac este terorizată!

  După ce a făcut publică istoria decesului fiicei sale, Larisa, omorâtă cu bestialitate în 1989 de către proaspătul consilier municipal comunist, Anatol Tofan, mama decedatei trăieşte într-o stare de frică permanentă. În ziua de joi, Elena Mocreac a dat două interviuri jurnaliştilor, inclusiv TIMPULUI, iar noaptea cineva a început să-i bată la geam…

  Avertismentul s-a repetat şi în alte nopţi. Necunoscutul nu vorbeşte, nu trage de uşă, nu intră în casă. Tace ca un cioclu, tace ca o ameninţare fatală! Iar prin tăcere, sporeşte frica tuturor sufletelor vii din casă. La auzul acestor sunete, Elena Mocreac se teme să deschidă uşa, se teme să deschidă şi gura… Din relatarea colegilor noştri de la Jurnal, care au vizitat-o ulterior, reiese că femeia se eschivează deja să discute şi cu presa. Îi este frică şi pentru cealaltă fiică a ei, Lenuţa…

  Eu înţeleg că alegerile s-au terminat şi au biruit ai noştri. Dar asta nu înseamnă deloc că o biată femeie, din al cărei curaj cineva a tras foloase politice, trebuie acum uitată. Ceea ce se întâmplă noaptea în curtea casei familiei Mocreac ar trebui să-i pună pe jar pe toţi poliţiştii din Moldova. Deoarece femeia aceasta şi copiii săi au nevoie de protecţie. De pază permanentă şi necondiţionată din banii statului! Pentru că, prin curajul de care a dat dovadă, această familie a contribuit la salvarea Chişinăului.

 23. ORION Says:

  Ucraineanul MALDAVAN DODONOFF a incercat sa critice partidul KOKO-ilor critcand celelalte partide adica cele zise DOMOcratice, pentru pirderea primariei Chisinaului.
  Discurs fara noima, limba de LEMN specific Leninista, limba de Kauciuk in genul TAVARICIULUI TKACIUK.

  KOKO-ii nu au viziunea necesara pentru a-si da seama ca acest partid nu are sanse sa mai existe pe glob caci trecutul lor sangeros NIMENI nu-l poate sterge nici din din carti si nici din constiinta omenirii.

  Multi vantura ideea ca partidul KOKO-ilor trebue renovat.Iar geniul lor renovator ar fi TAVARICI DANDANOFF. Desteptii si ,prostii trebue sa inteleaga ca acest partid, aceasta conceptie despre umanitate NU SE POATE RENOVA.

  NICI acum si nici dupa o eventuala si ABSURDA renovare, ce vor spune unui copil sau unui tanar care va intrba ce este KOKO-munismul si care sunt victoriile lui de pana acum. Acesti oameni nu vor sti cu ce sa inceapa :

  Cu milioanele de oameni asasinati ?????? Cu bisericile distruse si miile de preoti asasinati ??????? Cu lipsa de libertate ????????? Cu ocuparea unor teritorii care nu le apartin ?????????? Cu EXTERMINAREA INTELECTUALILOR si TARANILOR peste tot pe unde au trecut ??????? Cu DEPORTARILE ??????????

  Bine inteles ca nu vor incepe cu aceste subiecte, ei le vor ascunde si vor pune MINCIUNA ca document de baza
  .
  Adica vor vorbi de ELIBERAREA tarilor ocupate. Un exemplu KANKRET va fi MALDAVANIA si viata „” fericita pe care au adus-o in gubernia MALDAVANIA.. „”
  Vor vorbi de lupta contra fascistilor romani si nu vor sufla o vorba despre NATIONAL SOCIALISM adica despre NAZISM
  .
  Vor vorbi deasemeni despre alegerile libere unde poporul vota, ca vrea sau nu vrea, cu 99, 99 la suta cu KOKO-ii.
  Si nu vor uita sa precizeze ca TAVARICI VORONOFF RENEGATUL, oferea galosi poporului, in timpul acestor alegeri din timpuri fericite si apuse de curand.

  UNDE va fi RENOVAREA atat de trambitata de prosti si de asa zisi destepti ???????

  Cert este ca prostii nu vor intelege niciodata nici cine sunt, nici de u nde vin si nici incotro merg.

  Dar speranta exista in cei ce-si sustin neamul si valorile ANCESTRALE Speranta este IN scoala primara, in invatatori, in taranimea inteligenta si in politicienii de mare valoare care EXISTA totusi.Speranta este in tineretul INTELECTUAL care in mod evident, respinge TIRANIA si stie unde este ADEVARUL.

 24. Regiunile Marii Dacii Says:

  ” Reorganizarea administrativă a României,
  un joc geopolitic ? ”

  Foarte pe scurt, noua reorganizare ar putea facilita unirea Republicii Moldova cu România, rezolvând una din problemele pe care această acţiune le-ar întâlni, şi aceea a acceptarii Basarabiei de către Uniunea Europeană, viitoarea regiune putând căpăta spre exemplu un statut special de implementare a politicilor europene.

  Acest proces unionist lansat de pe ambele maluri ale Prutului este reflectat prin diferite acte precum: discutarea reintroducerii limbii române ca limbă oficială în Basarabia, dar şi acordarea dreptului de vot tinerilor cu vârste începând încă de la 16 ani, sau predarea Istoriei Românilor, în care Basarabia este prezentată tinerilor din Republică ca fiind teritoriu de fapt al României. De cealaltă parte, unele afirmaţii ale lui Băsescu arătau nerecunoaşterea suveranităţii aşa numitei Republici Moldova. Citat de romanialibera.ro cu ocazia aniversării a 90 de ani de la unirea Basarabiei cu România, preşedintele Traian Băsescu afirma: “avem datoria să corectăm decizia celor două regimuri, comunist şi nazist, chemând pe cei de dincolo de Prut, pe cei din spaţiul dintre Prut şi Nistru, alături de noi în UE, să ne întâlnim acolo unde românii au decis că ne este destinul “. Aderaraea Moldovei sau unirea directă cu România, reprezintă un act mult mai complex, reprezentat prin schimbarea paradigmei de securitate în Europa şi nu numai, însă reprezintă totuşi o abordare geopolitică pe care Rusia o ia în considerare. Şeful Institutului pentru Strategie Naţională din Rusia, Mihail Remizov, într-un interviu acordat agenţiei de presă ruse Regnum, preluat de portalul basarabeni.ro afirmă: ” Nu cred într-o soluţionare paşnică a problemelor teritoriale nerezolvate în spaţiul postsovietic. Reglementarea lor este posibilă numai în cazul unei schimbări radicale de paradigmă. Cred că în cazul Transnistriei situaţia ideală este realizarea unui plan care să prevadă independenţa pentru Transnistria în schimbul alipirii Republicii Moldova la România “.

  În concluzie, dacă dinamica relaţiilor internaţionale va permite repatrierea Basarabiei statului mamă, formă administrativă propusă de preşedintele Băsescu, ar putea întări integrarea acesteia în Uniunea Europeană, transformând Republica Moldova, dintr-un stat într-o “simplã” regiune de dezvoltare. Totodată trebuie ţinut cont de faptul că această abordare reprezintă un scenariu analitic şi nu o abordare oficială, evenimentele următoare urmând a ne arată valabilitatea sau contrariul.
  Autor: Răzvan Munteanu
  http://www.stiriexterne.com/analize/categorii/opinii/2239-reorganizarea-administrativ-a-romaniei-un-joc-geopolitic

 25. SOARE Says:

  NU INTELEG,

  si nimeni nu intelege dece partidul KOKO-ilor nu a participat la manifestatia din 28 iunie cu privire la ultima ocupatie ruseasca a Basarabiei.

  DANDANOFF, VORONOFF si ceilalti considera ca deportarile moldovenilor si exterminarea lor de catre rusi sunt crime care au adus fericirea moldovenilor ?????????????

  Acesti indivizi nu au niciun respect pentru sutele de mii de victime ale compatriotilor lor ????????????

  Asteptam ca ziaristi reputati din Basarabia sa -i ia la intrebari pe acesti KOKOI , cum justifica ei absenta lor dela un astfel de eveniment.

  Opinia publica, Societatea civila nu se simt insultati ?????????

  DESTEAPTA-TE ROMANE din somnul cel de moarte !!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: