Catastrofa electorala. AIE este in pericol. Moldova merge pe rosu

Ieri am fost la vot in Chisinau, si vazind ca este multa lume m-am bucurat, credeam ca o prezenta inalta il avantajeaza pe Dorin Chirtoaca si partidele democratice. Exit- Polull a stirnit emotii de bucurie, insa rezultatele de la CEC, au dat totul peste cap- comunistii au cistigat primariile sau sunt pe locul intii in marile orase ale tarii, inclusiv in BAlti, Cahul si Chisinau.

Astept la aceasta ora 10 dimineata rezultatele finale la Chisinau, in speranta ca va avea loc turul doi. Insa in CMC Chisinau, comunistii vor avea majoritate cu 27 de mandate! Ce s-a intimplat cu Chisinaul democratic? 
Sunt mai multe cauze care au condus la catastrofa electorala de la locale, dar cea mai importanta este ca AIE nu a mers ca o forta consolidata la alegeri. Alegatorii au fost stupefiati de certurile din AIE si de lipsa reformelor.
Vor reusi liderii AIE sa invete lectia severa?
Ce urmeaza ? Distrugerea AIE?

 

73 răspunsuri to “Catastrofa electorala. AIE este in pericol. Moldova merge pe rosu”

 1. Petru Says:

  Penalizarea AIE de catre popor, iata ce a avut loc, la fel ca si in anul 2001 tot a fost o penalizare. Cu parere de rau democratii nostri sunt niste impotenti care nu pot face nimic bun, exceptie facind doar furatul si vorbitul frumos la televizor

 2. opinie Says:

  Acesta este rezultatul guvernarii AIE. AIE a tradat tineretul 7 aprilie. AIE nu a facut concluzie dupa referendumul esuat

 3. ANDRIES Says:

  NUMAI MESAJUL DESCHIS DESPRE RE-UNIREA CU ROMANIA MARE NE MAI POATE SALVA DE LA MOCIRLA IN CARE NE AFUNDAM !

 4. Trubadur Says:

  Nu mai fiti asa de pesimisti.
  Mai bine este sa privim lucid situatia si sa gasim solutii. Alte dati am reusit, va aduceti aminte de cate ori am mers pe muchie de cutit? Sper si acum sa gasim o modalitate.
  dar, ar trebuie sa invatam LECTIA!

 5. Petru Says:

  Nu inteleg de ce mereu trebuie sa fim pe muchie de cutit? Nu era mai normal de actionat si de realizat reforme, decit de scarpinat limba la televizor toata ziua? Ce pirghii le lipseau lui Filat, Ghimpu si Lupu ca sa faca regula in tara? Au toata puterea de aproape 2 ani, dar rezultatele nu sunt mai bune ca a comunistilor. Tinerii au fost tradati, ceilalti sunt neglijati.
  Lectia a ramas neinvatata. Ei au demonstrat ca nu merita sa ne conduca. Avem nevoie de un Vlad Tepes si un Stefan cel Mare, cinstiti si potenti sa faca treaba

 6. razvan Says:

  Eu nu sunt in Republica Moldova.
  Dar oricum s-a vazut ca presa de limba rusa + presa comunista a favorizat clar PCRM, iar pe langa acest lucru presa si televiziunile de limba romana au prezentat candidatii pcrm, dar presa de limba RUSA nu a prezentat candidatii DEMOCRATII SI LIBERALI.

 7. razvan Says:

  Sa nu va puna dracul sa modificati legea de redistribuire a locurilor in parlament, caci daca faceti asa PCRM desi nu pot depasi 50% si nu au depasit 50% din alegatori niciodata vor avea multe locuri in parlament.

  LUMEA NU TREBUIA SA SE RAZBUNE PE ALIANTA ALEGAND PCRM, DEOARECE IN ACEST MOD NE-AM RAZBUNAT PE NOI.

  Daca AIE nu a reusit sa faca reforme apoi cu pcrm la nici o refoma sa nu ne asteptam.

 8. Alex Says:

  E bine de tacut, decat sa spui prostii! Dl Mihaies spune la un post tv ca 3-4% din votantii PLDM au votat pt Dodon! O simpla statistica pt Consiliu ca votantii PLDM au votat in corpore pt Dorin, care a luat cu 3-4% mai mult decat PL+PLDM!!

 9. Victor Says:

  Este vina directa a tuturor celor din AIE. Ca niste babe se tin numai de sfada, in timp ce comunistii au avut numai fata buna pe acest fundal. Sper sa nu fie tarziu sa invete AIE ceva din deja cateva lectii. Am impresia ca va urma si mai mare sfada intre PLDM si PDM cu alegeri anticipate in toamna si revenire comunistilor peste tot ……. si sa nu dee domul sa ne pomenim cu revolutii si baricade, deoarece se vede clar ca tara este dezbinata in doua tabere care nu se pot suferi una pe alta. AIE ati tradat pe cei tineri ! Un al doilea 7 aprile orgnizat de generatia de varsta media va spulbera pe toate partidele.

 10. Cornel Says:

  si daca am vazut ca asa numitii „comsomolisti” cu LTR (Liga tineretului rus) s-au consolitat atat de serios ca l-au promovat pe Dodon si partidul, fapt care nu-l contesta cred ca nici unul din voi. Unde este alternativa democratilor? Unde este tineretul care a iesit in numai mare pe 7 apr. 2009? Cu stupoare o spun – sunt inactivi. Pacat.

 11. Cornel Says:

  si atunci cand astia organizau actiunea cu panglica aia gigantica de 300 de metri. (Gheorghievskaia numita) de ce n-a organizat si tineretul democrat una tricolora … de 600 de metri? De ce, cand acei lingai vin cu pretentii la piatra lui Ghimpu din PMAN, liberalii nu vin si el la monumentul lui Lenin. De ce, cand tineretul rus spune ca se simt umiliti ca li se incalca dreptul de a vorbi liber in limba lor, sa le dati o „replica” (sa vorbim numai in romana) sa simta cu adevarat ce inseamna sa fii marginalizat? Mai am multe de spus, insa pacat de apatia voastra, tinerilor. Uniti-va si veti birui!

 12. marian Says:

  si dumneavoastra sinteti vinovat ! godea cel atit de laudat de d-voastra trebuia sa se retraga iar candidatul pd la fel …

 13. marian Says:

  sa asteptam rezultatele finale totusi … sint sanse mari de egalitate intre chirtoaca si dodon . pl da 46% la 47% la numaratoarea sa paralela . iar dodon nu mai are de unde lua voturi pentru turul 2 .

 14. Cornel Says:

  @maran

  fara indoiala ca daca se retragea Godea, Pavlicenco si altii, Dorin se pominea intr-o situatie mult mai confortabila.

 15. lg Says:

  Toata lumea tipa, AIE nu a facut nimic. Daca va aduceti aminte bine inainte de alegerile anticipate din iulie 2009, societatea era plina de groaza ca bugetul statului e gol. Ca comunistii au furat tot. Nu vor fi nici pensii nici salarii dupa ce ei pleaca. Ma gindesc ca era mai bine ca atunci cind a venit Aliantasa nu fi dat vre-o jumatate de an pensii si salarii pentru ca nu era de unde. Sa fi iesit cu un comunicat de presasi sa spuna poporului ca nu mai sunt bani ca comunistii au furat tot. Poporul era sa-i taxeze demult. dar azi avem ce avem cu parere de rau. Si cei care sunt moldoveni, trezitiva odata si numai fiti mancurti. Va urez succes.

 16. Cornel Says:

  adevarat.

 17. Manole Says:

  Eu am scris si alte ori ca avem nevoie de un Vlad Tepes care sa curete tara de tradatori… de un Stefan cel Mare care a taiat capul boierilor care vindeau tara…

  Ar trebui macar de scris o lista a tradatorilor, a tuturor celor care au lovit IN PATRIOTII nostri.

  Trebuie sa dam publicitatii un fel de Pomelnical tradatorilor, cu „vesnica pomenire” ca sa-i stim si sa nu mai colaboram cu ei, spurcaciunile.

  Ma refer la Pavlicenco s.a.

  Acum sunt satisfacuti???

 18. ctin Says:

  Pai.Voi nu va dati seama ca nu pot fi infaptuite nici o reforma,din cauza lui Filat,pentru ca el este foarte murdar. Pe el il aranjaza mai mult komii,ca sunt si ei la fel de murdari.Va fi o coalitie PLDM+PCRM.

 19. Cash Says:

  tot voi sunteti de vina,stati si atacati in diferite articole fiecare partid din Alianta,halal

 20. vladimirv Says:

  Iata si o mica harta
  http://vladimirv.wordpress.com/2011/06/06/noua-harta-a-moldovei/

 21. opinie Says:

  Mihai Ghimpu: De vina e Alianta, care a dezamagit cetatenii.Liderul PL a explicat rezultatele lui Dorin Chirtoaca prin prezenta slaba la vot a tinerilor, care au votat in proportie de 10-13%

  Liderul PL a explicat rezultatele lui Dorin Chirtoaca prin prezenta slaba la vot a tinerilor, care au votat in proportie de 10-13%, dar si prin imaginea Aliantei. ”In rezultatul de ieri are o buna parte si Alianta. Cei care s-au dezamagit nu au mai votat. Daca la comunisti s-au adaugat votanti si participanti, la noi a scazut cu cateva zeci de mii, ceea ce insemana ca cetatenilor nu le place situatia din Alianta. Noi nu trebuie sa concuram intre noi, cine-i mai frumos, mai destept, noi 3 trebuie sa mergem in acelasi pas, pentru ca asa o sa se bucure cetatenii”, a mai adaugat Ghimpu.
  http://www.inprofunzime.md/stiri/politic/mihai-ghimpu-potrivit-datelor-noastre-vom-merge-in-turul-doi-de.html

 22. vladimir Says:

  PNL desi prin program si unele iesiri sustine ca este de partea fortelor democratice care doresc intrarea in UE si unirea cu Romania in campaniile electorale lupta fara cu duritate de partea comunistilor facand un joc de tradare bine camuflat care duce la distrugerea sperantelor spre un viitor mai bun . Pavlicenco are un limbaj dublu ,una spune si alta face . A gasit cateva motive de atac cum ar fi coruptia si incompetenta pe care le foloseste fara a avea probe si distruge orice urma de speranta intr-o forta unita care sa faca fata comunistilor . Filat ,Ghimpu si Lupu inca nu realizeaza ca doar uniti pot sa-i infranga pe comunisti si ca nici unul din partidele lor nu are singur forta sa lupte cu PCRM . Cred ca pana la urma Moldova nu poate iesi din blocaj daca PCRM nu schimba linia . Depinde de conducatorii sai . Restul fac zgomot mult pentru nimic

 23. IT-st Says:

  Rezultatele obtinute de PCRM la alegerile locale de ieri (consilieri raionali), comparativ cu cele parlamentare de anul trecut. Pe raioane (pentru unele raioane rezultatele sunt partiale, ora 14.00):
  Chisinau 49,3% (40,2% in nov. 2010); Balti 63,5 (56,9); Anenii Noi 39,6 (44,1); Basarabeasca 47,3 (50,2); Briceni 39,9 (47,3); Cahul 38,1 (37,8); Cantemir 35,4 (34,4); Calarasi 21,2 (25,8); Causeni 30,6 (41,2); Cimislia 26,5 (38,9); Criuleni 28,3 (33,8); Donduseni 48,1 (54,0); Drochia 41,6 (44,6); Dubasari 64,3 (62,3); Edinet 43,2 (52,5); Falesti 40,4 (47,6); Floresti 40,5 (47,6); Glodeni 32,7 (43,6); Hancesti 18,5 (23,4); Ialoveni 19,6 (23,5); Leova 22,7 (35,8); Nisporeni 13,2 (19,0); Ocnita 54,6 (60,1); Orhei 13,7 (24,2); Rezina 31,5 (39,4); Rascani 36,4 (47,7); Sangerei 45,2 (38,3); Soroca 38,0 (45,4); Straseni 24,6 (26,4); Soldanesti 31,5 (40,7); Stefan Voda 23,1 (33,0); Taraclia 59,2 (69,8); Telenesti 12,3 (22,4); Ungheni ? (42,3); UTAG ?? (60,0).
  Deci, aproape peste tot PCRM a scazut, cu exceptia mun. Balti si, probabil, Chisinau, si a raioanelor Cahul, Cantemir, Dubasari si Sangerei. Dar aici sunt doar rezultatele partiale, deci se mai poate schimba situatia. In 28 de raioane, din 32, popularitatea PCRM a scazut categoric in ultima jumatate de an!

 24. vladimir Says:

  Cei din PNL sunt o masa de manevrati abil de Pavlicenco .Pacat de ei , unii au intentii bune . Rezultatul activitatii lor este pana acum o lupta de partizani in spatele liniilor AIE si fac serviciu pretios pentru PCRM. Dodon -ucrainean ,sotul d-nei Pavlicenco ucrainean. Ar fi motive de sprijin. Decoratia primita de Pavlicenco de la romani poate fi o mascare pusa la cale de KGB-istii din Romania care au luat puterea dupa 1989

 25. mircea.ro Says:

  în spaţiul Pruto-Nistrean lumina vine de la răsărit;să-i votezi pe urmaşii celor care au decimat înaintaşii tăi,este peste puterea de înţelegere a multora.Păcat,a fost un vis frumos.

 26. marian Says:

  SA ASTEPTAM REZULTATELE FINALE . POATE COMUNISTII AU CISTIGAT INTR-UN LOC SI AU PIERDUT IN ALTUL … E GREU SA NE FACEM O IMAGINE GENERALA LA ORA ACEASTA . DACA SINTETI ATENTI ALTE PARTIDULETE „TOVARASESTI” SAU IN RELATII BUNE CU PCRM AU FOST LICHIDATE LA VOT . COMUNISTII NU AU CU CINE SE ALIA IN LOCURILE IN CARE NU DETIN MAJORITATEA . PPCD NICI NU MAI EXISTA … SI INCA CEVA … LA ACESTE ALEGERI NU AU PUTUT VOTA CEI DE AFARA CARE AFLATI IN TARA SCHIMBAU MULT REZULTATELE .

 27. vladimir Says:

  Tcaciuk-ucrainean , Dodon -ucrainean . In fruntea celui mai mare partid din Moldova nu vad moldoveni . Unde este interesul bastinasilor in aceasta formatie ?Cine rezolva problemele basarabenilor ,?Ucrainenii ? Ce interes ar avea ? Elita basarabeana crescuta la Mocova nu a putut naste si un basarabean 100% sa conduca PCRM sau Chisinaul ? Unde-i mandria de moldovan ? Si acasa condusi de altii ?

 28. sofia Says:

  Toata prostia care se intampla o face mass-media asa zis democratica. N-am vazut o presa mai proasta ca la noi – sa arunce cu pietre in democrati pe tot cuprinsul campaniei electorale. Pot sa stau liber in Italia si in continuare, ca acasa nu e de venit. Pavlicencu sa latre cat o tin bojocii impotriva liberalilor, si voi, jurnalistii tot. Poporul saracul nu are ce face cand are atatia tipalai, care nu fac decat sa ingroape AIE. Asta ati facut si asta faceti.

 29. marian Says:

  UN LUCRU BUN … ELECTORATELE PL SI PLD DIN CHISINAU AU VOTAT DISCIPLINAT PENTRU CHIRTOACA . 43% PENTRU CHIRTOACA DIN CARE 30% PL SI 13% PLD TININD CONT DE REZULTATELE DE LA CONSILIERI . SI INCA SE NUMARA VOTURI … MAREA PROBLEMA ESTE A PD CARE A INREGISTRAT UN SCOR RUSINOS IN CAPITALA . MAI BINE ISI ANUNTAU SPRIJINUL PENTRU CHIRTOACA … NU AU RUPT NIMIC DE LA COMI … S-AU FACUT DE RIS IN ULTIMUL HAL . 2,65% …

 30. mircea.ro Says:

  reacţiile occidentului la rezultatele alegerilor locale din RM nu o să se lase aşteptate;suspiciunea şi neîncrederea vor fi dominante în perioada următoare.Cred că şi România îşi va redefini politica de acordare a cetăţeniei,contraproductivă în plan politic şi social.RM românofobă şi rusofilă este viitorul ales de cetăţenii ei.

 31. marian Says:

  Peste 20 de raioane au majoritate democrată în consiliile locale. PCRM are majoritate doar în patru raioane.

  Partidele AIE au câştigat împreună la Briceni, cu 56 % (PCRM – 39 %), Cantemir – 60% (PCRM 35%), Călăraşi-peste 60% (PCRM 21%), Căuşeni — peste 57% (PCRM – 30%), Cimişlia – 62% (PCRM -26%), Criuleni – 65% (PCRM -27%), Drochia – 51% (PCRM-41%), Edineţ -52% (PCRM 43%),Făleşti – 53% (PCRM 40%), Floreşti – 54% (PCRM – 40%), Glodeni – 54% (PCRM- 32%), Hânceşti -67% (PCRM 19%), Ialoveni – 70% (PCRM -19%), Leova-71% (PCRM -22%), Nisporeni– 76% (PCRM – 13%), Rezina-61% (PCRM -32%), Soroca – 55% (PCRM -37%), Străşeni – 61% (PCRM -24%), Şoldăneşti- 62% (PCRM – 31%), Teleneşti – 84% (PCRM – 12 %).

  Doar în patru raioane PCRM a câştigat cu peste 50% din voturi. Comuniştii au luat majoritatatea în Cahul cu 54%, Dubăsari cu 64%, Ocniţa cu 54% şi Taraclia cu 59%.

  În celelalte raioane – Basarabeasca, Donduşeni, Râşcani, Sângerei şi Aneniii Noi -nici PCRM şi nici AIE nu au acumulat peste 50% din voturi.

 32. Serghei Says:

  AIE a meritat acest rezultat, cum a spus Marian Lupu „va veni Voronin si o sa ne impace pe toti”.

 33. costel Says:

  Popor de prosti si cretini.

 34. m Says:

  eu sunt deacord cu tine, referitor la d-na Pavlicenco, la alegerile Prezidentiale din 2010 din Roamnia , ea , cei drept camuflat era impotriva lui Basescu , si tot camuflat era p-u Geoana, cum spunea ea atunci: „Trebuie sa vine un presedinte nou , tinar si … ” – Mai Pavlicenco, cine din acei doi era cel mai TINAR, desigur ca Geoana.
  Aceeasi situatie si la alegirile din 5 iunie, de fiecare data cind scria ceva pe blog, abreviatura PL era prima in denumirea articolului– ceea ce arata fata adevarata a acestui individ, se vede de la o posta ca are o pregatire speciala si NEURO-LINGVISTICA, care indirect ATACA PL si CHIRTOACA, nu m-as mira daca pe patul de moarte aceasta femeie va CERE POCAINTA SI SCUZE FATA DE POPORUL MOLDOVENESC, CA A LUCRAT P-U SECURISTII DE LA MOSCOVA

 35. m Says:

  D-le Mihaes, cum spun unii, ca PROBABIL vom avea turul doi,cu majoritate absoluta din partea comunistilor la CMC, Chirtoaca ca primar II al Chisinaului va fi tot timpul blocat, si atunci in 2015 toata lumea ii va spune din nou : „de data aceasta tu chiar nimica nu ai facut”

 36. padova Says:

  Poporul nu e nici prost, nici cretin. Dar a dat nastere la niste cutre komuniste, care-si zic liberale, precum e Pavlicenco. Atata s-a mai straduit cretina asta. Si presa de orice orientare de asemenea. Nu am loc in Chisinau, nu pot veni fara acte acasa, dar nici nu mai vreau sa vin. Si asa zic multi cunoscuti de ai mei.

 37. m Says:

  Da si inca ceva, cum a scris cineva pe net, ca indata dupa 5 iunie 2011 SCANDALUL DINTRE SALARU SI MOLDOVIAN AIRLINES se va stinge, iata si TELUL ACELUI SCANDAL, de a paliindirect in PL, sa stiti ca avut efect, ce folos ca mai tirziu oamenii se vor dezmetici, ca trenul a plecat deja, iar peste alti patru ani se vor gasi alte metode de a duce oamenii in eroare, ha-ha, mare naivi mai suntem, 20 de ani de manipulare nu ne-a invatat nimica minte…

 38. Andrei Says:

  Tinerii au iesit la votare, dar lau votat pe Igor Dodon, eu de exemplu si inca 4 prieteni de 23-27ani ne-am saturat de scumpirile in lant: caldura, apa, transport. Cei care au salariu de 2500-3500 lei ma vor intelege. Ce sens sai votezi pe AIE daca lumea traieste rau dar ei isi cadoneaza unul la altul ceasuri de 20000 EURO? Ii dam sansa lui Dodon, ne va amagi ca Filat, Ghimpu, Lupu ii votam pe altii – aceastai democratie, esti liber sa alegi!

 39. m Says:

  nu voi mai intra NICIODATA pe bolgul lui Pavlicenco, am sa o BANEZ EU PERSONAL, va fi cu o persona mai putina care ii va vizita blogul

 40. m Says:

  greseala , am dorit sa scriu : Blogul lui Pavlicenco

 41. padova Says:

  Nu ai gresit tare, M. E mai degraba glodul lui Pavlicenco.

 42. m Says:

  ma da tare naiv mai esti, comunistii se folosesc de acest drept constitutional de a fi ales pe cale democratica, dar odata INCOCOTATI ACOLOei nu vor ma pleca niciodata, si vor transforma MD intr-o rep Aziata, la care trece puterea de la tata la fiu, uite exemplul lui Lucasenco la Belarus, hahaha, tu stiai ca lui Voronin i se cinta intr-o Biserica din Moldova „BOJE TAREA HRANI” – ei deja se vad regi si domnitori, chiar crezi ca venind la putere comunistii, se vor schimba preturile si salariile se vor ridica, BUUUUUHHHHHAAAAHHHHAAAAAHHHHHAAAA, mai tirziu vei intelege, dar va fi foarte tirziu,parerea mea ceea ce vedem acum este un plan bine pus de catre moscova, care era scris inca din 2004-2005, ei stiau ca vine criza, ca comunistii trebuie sa cada , dar vom pune niste pseudo-democrati , ca va fi unul ca va spune tot timpul :”EU-EU-EU-EU SI NUMAI EU FAC TOT IN ACEASTA TARA ” se vor sfadi permanent intre ei democratii, FIX CUM A FACUT ROSCA IN 1990 incoace CU FRONTUL POPULAR , PERMANENT ERAU SFADE PERMANENT ERAU CIOCNIRI, MISCARI DIN SPATELE CULISELOR,PINA CIND TOTI CEI MAI DE VAZA AU PLECAT DIN FRONTUL POPULAR, fix acelasi scenariu este si acum, Filat se sfadeste cu toti, permanent scandal, pe toti i-a alungat , uitati-va ce AROGANT SE COMPORTA ACUM -care este telul, ca toata lumea sa se intoarca de la democrati, sa aiba un dezgust si sa nu mai voteze, SA STITI CA TACTICA MOSCOVEI LUCREAZA SUPER, , MAI IS FOARTE PROFESIONISTI ACEEA DE ACOLO, NU DEGEABA AU CEL MAI MARE IMPERIU DIN LUME, P-U CA SUNT CEI MAI DESTEPTI, (((

 43. unul Says:

  Daca tot nu a iesit primar Chirtoaca, ar fi bine ca PL sa iasa din AIE. Cred ca ar fi cea mai buna metoda de a pedepsi neobrazarea lui filat, lupu si a partidelor lor.

 44. Cireşel Says:

  E trist sa lasam chisinaul in miinile murdare ale bolsevicilor, care n-au nimic cu comun cu valorile autentice morale …

 45. padova Says:

  Tu, unul, aberezi tot inspre komunisti. Avem una,Pavlicenko, care le ajuta foarte bine…

 46. marian Says:

  SI TOTUSI CARE CATASTROFA ? … După analiza datelor preliminare parvenite până la 17.30, prin sistemul electronic al Comisiei Electorale Centrale, la alegerile primarilor, repartizarea voturilor valabil exprimate după apartenenţa politică pe ţară arată astfel:

  PLDM – 25,97%, PCRM – 23,78%, PD – 21,67%, PL – 11,58%, PSD – 1,13%, PPCD – 1,04%, iar candidaţii independenţi – 11,37%. Ceilalţi concurenţi au obţinut cumulativ pe ţară mai puţin de 1 %.

  La alegerile consilierilor în consiliile săteşti/comunale/orăşeneşti, repartizarea voturilor valabil exprimate după apartenenţa politică pe ţară arată astfel:

  PCRM – 30,25%, PLDM – 25,52%, PD – 19,56%, PL – 11,04%, PPCD – 1,06%, iar candidaţii independenţi – 8,22%. Ceilalţi concurenţi au obţinut cumulativ pe ţară mai puţin de 1 %.

  La alegerile consilierilor în consiliile raionale, repartizarea voturilor valabil exprimate după apartenenţa politică pe ţară arată astfel:

  PCRM – 32,71%, PLDM – 25,83%, PD – 20,23%, PL – 11,30%, PPCD – 1,43%, PSD – 1,17%, iar candidaţii independenţi – 4,33%. Ceilalţi concurenţi au obţinut cumulativ pe ţară mai puţin de 1 %.

 47. marian Says:

  …se pare ca pcrm a scazut sub 50% la consiul chisinau . 49,6% … dar altul e subiectul . la consieri raionali pcrm scade de la 34.18% la 32.71% . si inca e loc de scadere ca nu sint rezultate finale … o scadere mica dar scadere . la consilii satesti/comunale/orasenesti in 2007 pcrm a obtinut 32.8% …acum 30.25% . la primari in 2007 37.35% mandate nu procente cum ni se indica acum 23.78% voturi la primari . asta ne spune ca pld va avea mai multi primari ca pcrm … sa vedem si rezultatele finale …

 48. marian Says:

  26-25 in acest moment la consiliul chisinau in favoarea comunistilor . se centralizeaza in continuare …

 49. vladimir Says:

  Eu zic sa intrati pe blogul agentului Pavlicenco si sa treziti pe cei din PNL ca sunt niste oameni manevrati cu foarte multa pricepere de asa zisa sefa lor care face un joc foarte murdar. A recunoscut aseara cu mana ei ca face jocul comunistilor. Daca prin postari o lasam fara partid este o reusita a noastra a tuturor .Nu are decat sa treaca pe fata la PCRM

 50. vladimir Says:

  Pe Pavlicenco nu o intereseaza scorul PNL ci cum sa dezbine AIE si sa deruteze oamenii. Vedeti numai toate postarile ei in ambele alegeri pe scara nationala. A atacat furibund PL si PLDM . Comunistii parca nici nu exista ,Sunt atacati doar de forma cand nu este nici o miza ca sa aiba acoperire.

 51. vladimir Says:

  Lui Andrei : Dodon macar de era un basarabean dar este ucrainean .Ce te astepti de la el ?Nu uita ca in criza si cu tara fara resurse preturile nu au cum scadea . Cu Chirtoaca s-ar putea sa fie mai bine ,cu Dodon nu are cum.

 52. marian Says:

  UNIMEDIA DOARME ?????? … [NOU] 91.33% date procesate, Dodon – 49,96%, Chirtoacă – 45,06%. URMEAZĂ TURUL 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 53. marian Says:

  la consiliu chisinau pcrm a scazut la ora aceasta la 47% … tot 26-25 pentru comunisti pina in acest moment la consilieri .

 54. MONTREAL Says:

  DOAMNE MAI AVEM O SANSA, DACA VA FI AL II-LEA TUR. DAR EU SUNT SIGUR, VOI FI SI MAI ACTIV , P-U CA CHIRTOACA SA CISTIGE, VOI SUNA TOATE CUNOSTINTELE PE CARE NU LE-AM SUNAT SI AM SA CONVING TOATE NEAMURILE, PRIETENII, CUNOSCUTII (PE TOTI) DIN MD SA VOTEZE CU CHIRTOACA ––––––––––––––––––––––––––––––––––––– JUR , VOI LUCRA SI MAI INTENSIV CA CHIRTOACA SA CISTIGE, IN FIECARE ZI VOI CONTACTA PERSOANE SI LE VOI CONVINGE SA FACA AGITATIE IN CHISINAU –––––––––––––––––––––––––––––––- DUMNEZEU NE-A DAT INCA O SANSA , EA ESTE ULTIMA, SE VEDE CA DUMNEZEU E CU NOI, –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––FIX CA IN 2007 CIND CA PRIN MINUNE CHIRTOACA A DEVENIT PRIMAR AL CHISINAU, A TRECUT PRIN URECHILE ACULUI, –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––LA SIGUR ACEST BAIAT , DORIN CHIRTOACA , A FOST ATINS DE MINA DUMNEZEU , CUM ALTFEL SA EXPLICI CISTIGAREA UNUI MUCOS DE 28 DE ANI , FARA EXPERIENTA IN POLITICA, CU UN PARTID APROAPE EXTRAPARLAMENTAR LA ALEGERILE DIN 2007 LA PRIMARIA CHISINAU – DUMNEZEU NE-A DAT INCA O SANSA, MULTUMESC DOAMNE…

 55. marian Says:

  in acest moment …la numar de voturi pentru consiliul chisinau : AIE = 48% , PCRM = 47% …

 56. marian Says:

  NOU] 92,67% date procesate, Dodon – 49,43%, Chirtoacă – 45,54%. URMEAZĂ TURUL 2 …

 57. marian Says:

  NOU] 94% date procesate, Dodon – 49,27%, Chirtoacă – 45,62%. URMEAZĂ TURUL 2

 58. Blogerii din Basarabia şi alegerile pentru Chişinău. Între resemnare şi lipsă de profesionalism Says:

  […] dimineaţă Roman Mihăeş anunţa “Catastrofa electorală. AIE este în pericol. Moldova merge pe roşu”. Dragoş […]

 59. Liviu Says:

  Mariane, e imbucuratoare aceasta schimbare de situatie, dar nu ti se pare un pic ciudat ca pana la 85% de voturi centralizate, Dodon avea 52% si apoi a scazut cu 3 procente?

 60. Vergil Says:

  Există o limită, una pentru toți – nu falsificați rezultatele alegerilor.

 61. Raluca Says:

  Iar ei vreau sa uit de toate prostiile acestea si intr-o buna dimineata sa ma trezesc in….România Mare… cu toate provinciile ei istorice launloc, acolo unde s-au nascut parintii mei !

  http://www.actiunea2012.ro

 62. Top Posts — WordPress.com Says:

  […] Catastrofa electorala. AIE este in pericol. Moldova merge pe rosu Ieri am fost la vot in Chisinau, si vazind ca este multa lume m-am bucurat, credeam ca o prezenta inalta il avantajeaza […] […]

 63. Eugen Says:

  Mare panicior mai esti.,sau incompetent.Care catastrofa daca in majoritatea raioanelor PCRM a scazut rezultatul?Si in Chisinau PCRM va avea nu 27 mandate ci mai putin.Asa ca nu indu lumea in eroare.Oare nu tu declarai la TV ca Filat special la pus pe Godea sa candideze ca independent?Halal de asa „analisti”.

 64. marian Says:

  cum in turul 2 candidatii pentru primari AIE pornesc cu prima sansa peste tot -inclusiv chisinau – se prefigureaza o catastrofa pentru PCRM pe aceasta linie … 25% primari comunisti si 75% ne-comunisti . PCRM pierde controlul in tara , incet-incet …

 65. marian Says:

  ULTIMA ORA ! URMEAZĂ TURUL 2. 96% date procesate: Dodon – 48,67%, Chirtoacă – 46,10%… LA VOTURI PENTRU CONSILIERII DIN CHISINAU CRESTE DIFERENTA IN FAVOAREA AIE [ PL+PLD+PD ] … 48.5% LA 46% . SINTEM PE PUNCTUL DE A SE INVERSA NUMARUL DE CONSILIERI … 26 AIE – 25 PCRM …

 66. Valenta Says:

  Bravo FILAT, Bravo Chirtoaca, Unire iubiti compatrioti…
  ca daca nu ne vom uni si nu ne vom sustine unul pe altul, vedeti, ca este greu de izbandit, si ca vor sa vina porcii la putere?!!

  Slava Domnului ca iata deja rezultatele sunt bune, iar in turul 2 noi o sa le dam lovitura de gratie!

  TRAIASCA Chirtoaca, Traiasca Filat, Traiasca Romanii basarabeni uniti si patrioti!

 67. marian Says:

  URMEAZĂ TURUL 2. 99,67% date procesate: Dodon – 48,06%, Chirtoacă – 46,52%… lucrurile se indreapta spre 47.9% dodon la 46.65% chirtoaca . lupta e mare la consilieri . se merge spre AIE 49.15% , PCRM 45.8% …

 68. razvi Says:

  Nu ma lasa inima, nu ma lasa sufletul sa il votez pe Dodon.
  Nu am alta varianta mai buna decat Chirtoaca.

 69. Valenta Says:

  Fiti vigilenti, komunismul inca nu a pierit. Aduceti-va ce crime au comis inn istorie.

 70. vladimir Says:

  Valenta .
  Am vazut ca intervii uneori pe blogul d-nei Pavlicenco.Observa cu cata ura si inversunare debiteaza fel de fel de lucruri contra celor din AIE. De Dodon nu scoate o vorba in schimb ii umple de noroi pe liberali si pe Filat. Se stie ca Filat a facut armata la KGB ,dar stii ca nu poate fiecare sa aleaga la ce arma face armata. Se pare ca Filat nu le face jocul si sunt disperati sa-l compromita. Din ce am vazut Pavlicenco lupta contra AIE mai rau decat comunistii .Are o ura pe care cu greu si-o stapaneste

 71. SOARE Says:

  Lupta este crancena. TIRANIA cauta sa-si ia revansa. Vrea Primaria Chisinaului. Tirania conteaza pe PROSTIA umana . CHIRTOACA , DEMOCRATIA, conteaza pe INTELIGENTA umana.

  Acum vom vedea cine sunt mai numerosi in GUBERNIA MALDAVANIA : PROSTII sau DESTEPTII.

 72. MONTREAL Says:

  !!!!!!!!!!!!!ATENTIE- ATENTIE – ATENTIE !!!!!!!!!!!!

  PCRM SI KREMLINUL VOR CA OAMENII SA-SI PIARDE ORICE SPERANTA SI SA NU MAI VOTEZE P-U DEMOCRATIE, CICA EI (COMUNISTII) AU CISTIGAT MAJORITATEA IN CONS MUNICIP CHISINAU, CU 26 DE MANDATE–––––––––––––––––- ACEASTA ESTE O SPECULATIE SI E SPECIAL FACUTA DE CATRE KREMLIN –––––––––– ATENTIE – ATENTIE INTRATI PE http://www.alegeri.md/ SI VETI VEDEA CA AIE ARE IN SUMA 48.94% DIN CONSILIU IAR COMUNISTII DOAR
  46.11% – PUNETI-VA INTREBAREA CUM EI (COMII) POT SA AIBA MAJORITATEA CU 46.11%?????? + LA ASTEA AU MAI RAMAS 4.95% VOTURI DIN CEI CARE NU AU TRECUT PRAGUL LECTORAL SI AUTOMAT FOR FI DISTRIBUITE „”””””EGAL”””” LA TOTI CEI CARE AU TRECUT––––––––––––- ATENTIE ATENTIE ATENTIE O DIVERSIUNE A COMUNISTILOR SI A KREMLINULUI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRIMITE LA TOTI

 73. AZUR Says:

  Putina psihologie.

  Iata-ne toti, ALBII, ROSII, VERZiI, etc smeriti in fata poetului Eminescu. ROMANI si SLAVOFILI adica ROMANI si MALDAVANI , cei din urma fiind o rasa care nu este inca definita.

  Nimeni nu pronunta cuvantul ROMAN si nici o aluzie la ROMANIA.
  NUMAI TAVARICI TKACIUK fidel crezului sau de „”ura sfanta koko-munista „” impotriva a tot ce este romanesc , aminteste poporulu ca Eminescu nu este roman caci critica partidul liberal din ROMANIA. In acest moment solemn trebuia o injectie de ura sfanta impotriva Romaniei pentru a aminti trupelor sale sa voteze cu KOKO-ii si nu cu democratii.

  ALBII si VERZII nu au scos pana acum niciun cuvant la aceasta ofensa care li se pare minora. Ce intelege poporul. Tkaciuk infiltreaza in constiinte pericolul asa zis romanesc iar opozantii de fatzada din AIE, TAC. Deci sunt de acord cu ce zic KOKO-ii.Deci KOKO-ii au dreptate, cei din AIE sunt slabi, deci hai sa votam KOKO-ii.

  Caci totzi politicienii cunosc proverbul latin ; CUM TACENT, ACCEPTIUNT. Daca taci, acceptzi.
  NU KOKO-ii sunt puternici, ci cei din AIE , cei din ALIANTA sunt slabi si fara anvergura.
  Se lasa calcati in picioare. DAr jurnalistii ???? Dar Socitatea Civila ?????? Unde sunt ???????

  CUM TACENT, ACCEPTIUNT.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: