Alegerile locale: Chirtoaca sau Dodon? UE sau CSI?

Analizind rezultatele sondajelor, BOP, si altele, vedem ca in Chisinau sunt doi favoriti in cursa pentru functia de primar, Dorin Chirtoaca si Igor Dodon. Toti ceilalti candidati la primarie , rezolva probleme tactice de a trage in sus lista de consilieri, sau fac jocul unuia din cei doi.
Mihai Godea a facut o figura frumoasa la aceste alegeri, si-a prezentat echipa si programul, insa a avut putin timp sa se promoveze,risca sa acumuleze un rezultat slab, si ar fi bine sa se retraga in favoarea lui Chirtoaca, astfel va capta simpatiile electoratului democratic.
Principalele batalii ale lui Godea si proiectului sau politic sunt in viitor, la alegerile parlamentare anticipate sau la termen.

La partide, PCRM ramine pe primul loc, insa se afla in scadere si depinde de rezultatul lui Dodon la Chisinau. Unii declara insa ca indiferent de rezultatul obtinut Dodon va pleca din PCRM si isi va fonda propriul partid.
PL vine pe locul 2 , fiind cotat cu circa 23%, este in crestere evidenta in Chisinau, datorita lui Dorin Chirtoaca.
PLDM coboara la circa 17%, evolutie logica din cauza unor greseli de management politic. PD este pe locul 4 in Chisinau, insa are un rezultat mai bun in provincie.

Asa ca si in 2003 sau 2007, si in 2011, votul la locale in Chisinau se va da pe criterii politice, Est sau Vest, Europa sau CSI.

Victoria lui Chirtoaca va intari AIE, pe cind victoria lui Dodon ar putea sa aduca alta configuratie politica la guvernare, si implicit un regres spre trecut.

Determinanta pentru scorul electoral va fi prezenta la vot, o prezenta ridicata favorizeaza partidele liberale si pe Dorin Chirtoaca. Daca se prezinta masiv la vot, studentiii si tinerii pot salva democratia si cursul proeuropean.

Anunțuri

14 răspunsuri to “Alegerile locale: Chirtoaca sau Dodon? UE sau CSI?”

 1. Sefu' Says:

  http://de-motivare.blogspot.com/2011/06/darea-de-seama.html

 2. marian Says:

  ar fi timpul ca si godea sa se retraga … si-a facut ambitia dupa cum se spune . dar acum gata … e clar ca lupta se da in doi – chirtoaca si dodon . nu are nicio logica sa vi si sa rupi 1-1,5% din voturile care altfel mergeau catre chirtoaca . sa nu obtina dorin 48-49% in primul tur ca apoi toata vina cade pe capul lui godea … din tradator nu va mai fi scos . face jocurile comunistilor fara sa vrea . este clar ca restul de candidati sint de umplutura …

 3. marian Says:

  victoria in chisinau a lui chirtoaca si la locurile de consilieri raionali pentru aie – unde votul este net politic – nu poate ramine fara consecinte importante in cadrul pcrm … deja au inceput sa se stringa infringeri peste infringeri pentru pcrm din iulie 2009 . in 2010 au pierdut alte alegeri … din nou o infringere in 2011 la locale e prea mult pentru comunisti . probabil popularitatea lui voronin se va prabusi imediat dupa alegeri si la nivel general si in cadrul propriului partid . tinind cont si de virsta inaintata si de palmaresul politic sifonat mult dupa atitea infringeri putem spune ca zilele lui in fruntea pcrm sint ca si terminate … dupa el potopul … taberele in lupta – tkaciuk si dodon sint sensibil egale . cistiga dodon primaria e ca si presedinte al pcrm . daca nu , nu . haosul bate la usa comunistilor … trei infringeri consecutive sint deja prea mult pentru oricine .

 4. opinie Says:

  Alegerile locale: Chirtoaca sau Dodon? UE sau CSI?

  Da ce acuma Republica Moldova cu guvernare AIE nu este membra CSI-?

 5. marian Says:

  asa e … e doar un slogan de minat vacile slabe moldovinesti la taiere . sanse reale in urmatorii 20 de ani nu prea sint . sa ne uitam la grecia si e de ajuns . probleme mai au spania,portugalia ,irlanda … aderarea reala si rapida nu se poate face decit printr-un subtrefugiu . sa punem europa – si rusia – in fata faptului implinit … unirea cu romania . vor tipa , se vor da peste cap ca niste clovni profesionisti , vor ameninta si face spume la gura . asta e … trebuie sa ne vedem de interesurile noastre nu de cele ale europenilor si rusilor . vorba aia …ciinii latra caravana trece .

 6. Pablo Says:

  Domnule Mihăeş; ştiţi foarte bine opinia mea: JOS COMUNIŞTII!
  Vă invit să citiţi link-ul de mai jos deoarece românii din dreapta Prutului nu au uitat, nu uită şi nu vor uita zbaterile unor patrioţi de seama dvs.!
  Rusia! Jos laba de pe Basarabia! Aşa să ne ajute Dumnezeu!
  http://www.odv.ro/?q=node/17147

 7. Pablo Says:

  Cât despre jalnicul „Ion”, care poate fi foarte bine „Ivan”, neam de curvă rusească sovietică pupătoare în cur, îl invit la un duel VICTORIA ÎN ALEGERI A CANDIDATLUUI DORIN CHIRTOACĂ ŞI A LIBERALILOR BASARABENI. PRO-UNIRE CU ROMÂNIA! vIVAT cHIRTOACĂ! VIVAT ROMÂNISMUL ŞI LIBERALISMUL!

 8. mircea.ro Says:

  Fraţilor basarabeni,nu vă mai înţeleg,v-aţi obişnuit cu Ivan,Volodea,Iurie etc,etc,încât vreţi să-i aveţi prin preajmă mereu

 9. mircea.ro Says:

  continuare; este aşa de simplu de rezolvat,toată lumea în piaţă şi cereţi unirea;vă garantez, scăpaţi definitiv de tot borşul ăsta în care vă scăldaţi.Credeţi că într-o Românie mare mai au persoanele cu ov în coadă tupeul de care dau dovadă acum?

 10. laur Says:

  In al doilea tur al alegerilor este obligatorie prezenta noastra. ATUNCI VOM HOTARI, IAR CHIRTOACA VA CASTIGA NUMAI DACA MERGEM CU TOTI LA VOTARE.

 11. marian Says:

  …IN TIMP CE MOLDOVA DOARME : Georgia şterge ultimele urme ale trecutului sovietic !
  Parlamentul Georgiei a adoptat la 31 mai Carta Libertăţii, care include Legea privind lustraţia şi Actul Patriotic, acesta din urmă numit astfel după legea corespondentă din SUA.

  Legea privind lustraţia interzice să fie primiţi în serviciul de stat oameni care au deţinut funcţii de conducere în Partidul Comunist al URSS şi în comsomol (organizaţia tineretului comunist), precum şi foşti colaboratori ai serviciilor secrete sovietice. Totodată, acestor persoane le este interzis să ocupe funcţii de conducere în instituţiile de învăţământ superior şi să lucreze în justiţie.

  De asemenea, legea interzice folosirea în ţară a simbolicilor comuniste şi fasciste. Denumirile sovietice de străzi, pieţe şi alte obiective, rămase în Georgia de pe vremea Uniunii Sovietice, trebuie să fie schimbate, iar monumentele din aceeaşi perioadă urmează să fie demontate, distruse sau predate Muzeului Ocupaţiei.

 12. tiberiu prometeul Says:

  da!

 13. Alex Says:

  SUS PL+PLDM, Jos bolsevicii si cei care le fac jocul!

 14. pa Says:

  Hai la vot!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: