Cine a creat schema frauduloasa de la Chisinau Gaz ?

Ce s-a intimplat totusi la Chisinau Gaz si Moldova Gaz?
Intreprinderea Moldova Gaz, informeaza pe site-ul sau ca a descoperit o schema frauduloasa , privind falsificarea platilor pentru gazul consumat, care isi are inceputul inca din 2004. Din comunicat aflam ca 1600 de consumatori si-au recunoscut datoriile catre Chisinau GAZ si au achitat deja sumele datorate, alti 450 de asemenea au recunoscut datoriile, insa au rugat sa le fie acordat un termen suplimentar, dorind esalonat sa-si achite datoriile si doar 120 au contestat datoriile, adresindu-se unii din ei cu plingeri la ANRE.
Se pare ca pe teritoriul tarii, nu numai in mun.Chisinau, a activat o retea de angajati a intreprinderii Moldova Gaz, care in complicitate cu factori de raspundere, atrageau consumatorii creduli in aceasta schema , in care consumatorul iera ademenit cu faptul ca platea doar 70% din consumul curent, transmitea banii numerar unei persoane, care ii garanta ca totul e bine si aranja astfel ca in acte sa apara ca este platit tot gazul consumat.
Astfel cineva isi insusea 30% din incasarile care trebuiau sa revina oficial in casieria intreprinderii Moldova GAZ. Cui totusi i-a venit in cap crearea acestei scheme? Fara indoiala ca schema nu putea sa functioneze fara acoperis din conducerea intreprinderii Moldova Gaz.
Este important ca toti cei implicati in schema, sa fie atrasi la raspundere, insa la fel de important este ca intreprinderea Moldova GAZ sa atraga la raspundere si sa inainteze spre plata sume restante doar catre persoanele care intr-adevar au fost implicate in aceasta schema frauduloasa. Sunt informatii ca si unor consumatori corecti le-au venit facturi cu sume majorate si cu amenzi. Iar pentru consumatorii creduli, care au crezut ca intrind in „schema”, fac ceva economii, ramine in vigoare zicala „Zgircitul plateste de doua ori” sau „Besplatnii sir bivaet toliko v miselovke”

http://www.moldovagaz.md/showNews.jsf?id=77

http://www.jurnaltv.md/ro/news/chisinau-gaz-frauda-de-milioane-245484/

http://www.publika.md/membrul-consiliului-de-administratie-ghenadi-abaskin-a-creat-schema-frauduloasa-de-la-chisinau-gaz_335021.html

http://anre.md/news/index.php?vers=1&sm=41&ct=427

Reclame

6 răspunsuri to “Cine a creat schema frauduloasa de la Chisinau Gaz ?”

 1. Tenace Says:

  interesant… concluzia, eu stand la gazda si neavind contor la gaz, le platesc la acesti criminali gazul??? ma pish pe toti din schema si Procuratura!

 2. Dinu Says:

  La Moldova-Gaz mai exista si alte scheme de acaparare a banilor ches. Una din ele urmareste incasarea de la castigatorii tenderilor pentru indeplinirea lucrarilor de montare a retelelor noi de gazificarein cota de 20 % din costul lucrarilor fara TVA. Doar o investigare jurnalistica competenta ar putea depista aceste fapte. Acel ce incaseaza banii nu va recunoaste ca ea si nici cel ce mituieste conducerea Moldova -Gaz nu va recunoaste ca face asta.

 3. vektornord Says:

  au ajuns investigatiile jurnalistice sa fie mai rezultative de cit investigatiile Procuraturii…….iaka ce face coruptia.

 4. Petru Says:

  Mi se pare ca ati interpretat eronat unele informatii:

  >>Astfel cineva isi insusea 30% din incasarile care trebuiau sa revina oficial >>in casieria intreprinderii Moldova GAZ.

  Eu putin altfel am inteles, cineva incasa in propriul buzunar 70% din incasarile ce trebuiau sa revina Moldova Gaz, iar Moldova Gaz nu incasa nimic.

 5. Mihai Says:

  Va mai comunic o metoda de sustragere a banilor, practicata la Chisinau Gaz. Dupa ce mi-a fost verificat contorul la laboratorul lor, lucratorii care mi-au instalat inapoi contorul mi-au propus ca sa dee datele contorului cu 1000 m3 inapoi, cu achitarea pe loc doar a 500 m3. Evident ca am refuzat, dar vad ca altii sau folosit de aceasta oferta, deoarece Chisinau Gaz invoca pierderi mari in retea la ANRE, pierderi, care in final tot noi le achitam.

 6. natalia Says:

  Avand doua apartamente, unul in Chisinau si altul intr-un centru raional, am observat diferenta in calitatea gazului furnizat. La Chisinau se necesita cu mult mai mult timp, ca sa se incalzeasca un volum anumit de apa. Cand i-am dat aceasta intrebare la un lucrator de al lor din centrul raional, mi-a spus (pe secret), sa atragem atentia la culoarea acestui gaz…. sau e fara presiune, sau este diluat cu aier. Adica a dat de inteles, ca merge vorba de evaziune. probabil aici ci mergea aceasta diferenta, care era achitata in numerar? Adica din contul consumatorilor.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: