Blogerii din Moldova au fost eliberati din intuneric

Unii ziaristi, afiliati unor partide,  in ultimul an au lansat atacuri furibunde impotriva blogerilor, numindu-i cu diferite cuvinte urite. Acesti „politruci” atacau in mod urit blogerii din invidie, si din dorinta de a le crea un nume rau in fata cititorilor.  Ziaristii dependenti de politicieni, au ajuns pina acolo, incit au declarat ca, blogerii nu incap in ziarele dirijate de politicieni, caci sunt slab pregatiti si scriu prostii, si ca trebuie luati in serios si cititi doar comentatorii si ziaristii politici „avizati”- adica recomandati de „secu”?

Fenomenul blogosferei e divers, si trebuie facuta diferenta intre autori, unii scriu mai bine, altii se distreaza, insa esential este sa intelegem ca blogerii in mare parte sunt oameni liberi, fara contract, care nu scriu la comanda.  Adevarata libertate de exprimare in lume, si in special in R.M. este pe Internet, si in special opinii libere si netrunchiate de cenzura politica poti gasi pe bloguri.

Recent au aparut doua site-ri dedicate blogerilor si tuturor celor care scriu ceva pe net, http://voxreport.md/ si http://vox.publika.md/. E de salutat aparitia acestor doua platforme, caci pina acum putini blogeri aveau acces la publicul larg cititor. Doar o mica parte din blogeri, pe pile, sau platind bani puteau sa apara pe unimedia, jurnal.md sau alte resurse cu audienta pe net. Este bine ca managerii din domeniu au inteles ca nu trebuie luati bani de la blogeri sa apara pe platformele lor, ci sa promoveze blogerii gratis ca sa poata sa cistige din publicitate.
Ar fi bine ca blogerii sa nu fie inregimentati politic si politicienii sa nu intervina sa controleze  aceste platforme.

Reclame

9 răspunsuri to “Blogerii din Moldova au fost eliberati din intuneric”

 1. Ion Popa Says:

  Domn Mihaies, nu uitati in ce tara traim, faza cu promovarea gratuita vine in ultimul moment, odata ce pe prim plan e ideea de a te imbogati. Cred ca si UNIMEDIA liber ar fi putut pina acum sa promoveze gratis bloggerii, doar ca nu au dorit, banul ochiul dracului 🙂 atit timp cit exista RSS, butonul favorite si softuri foarte simple care permit jurnalizarea blogurilor nu ne dam noi batuti in fata celor care vor sa skoata kapika din tot ce misca. Sanatate!

 2. Liviu Says:

  Buna seara!
  Platforma de bloguri http://vox.publika.md/ e identica cu cea romaneasca http://voxpublica.realitatea.net/ (difera numai blogurile si culoarea titlului paginii).
  Ma bucura initiativa totusi, citeam inainte numai blogurile de pe Unimedia

 3. MANOLE Says:

 4. tudor Says:

  Salvati blogerii don Moldova de Tudor Darie, care face bani pe libertatea de exprimare si vrea sa vinda blogerii lui Filat

 5. Liviu Says:

  O adaugare. Urmeaza si o platforma de bloguri feminine in stilul http://pandoras.realitatea.net/ ? Asa ar fi corect 😀

 6. Andrei Fornea Says:

  Felicitari domnule Roman, un articol minunat!

 7. ion Says:

  CINE VA BAGA DLE MIHAIES DVS SI DLUI TRAIAN VASILCAU PUBLICITATE GRATIS PE BLOGURI?

 8. MONTREAL Says:

  Oameni buni veniti cu totii la CAHUL si AJUTATI !!!!!!!!!!
  COMUNISTII VOR SA PETREACA UN MARS DE PROTEST SI SA DETURNEZE TEMA ALEGERILOR LOCALE! Ei AU FOST LA PUTERE LA NOI IN ORAS ULTIMII 12 ANI, EI AU COMIS MULTE INLEGALITATI, AU RETRIBUIT PAMINTURILE CONSILIERILOR LOCALI CIND IN RIND STATEAU 2000 DE OAMENI, EI AU MONOPOLIZAT PIATA TIGARILOR IN ORAS, EI AU PRIVATIZAT CU PRETURI DE NIMIC FOARTE MULTE OBIECTE IN ORASUL NOSTRU!!! SI MULTE ALTE! EI VOR SA SE MOBILIZEZE SI SA NU ADMITA SA I SE PUNA INTREBARI CARE NU LE VOR EI!!! AJUTATI NE SA RASPINDIM MESAJUL DAT, TRIMITE LA TOTI CUNOSCUTI ACEST MESAJ! !!!!!!!!!!
  PROTESTELE LE PLANIFICA PE DATA DE 21 MAI!!!!!!!!! e URGENT TRIMITETI VA ROG MESAJUL DAT LA TOTI CUNOSCUTI!!!!!!!!!!!!!

 9. Web. Radu Lisița » Bloggerii din Moldova se reîntorc în întuneric Says:

  […] lunii Mai curent au apărut două platforme dedicate bloggerilor, VoxPublika și VoxReport. Roman Mihăeș a scris atunci pe blogul său că “bloggerii moldoveni au fost eliberați din […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: