Se cauta un Ministru al Justitiei

Dupa plecarea lui Alexandru Tanase la Curtea Constitutionala, a devenit vacanta functia de Ministru al Justitiei. Mostenirea lasata de Tanase la MJ e destul de grea, caci la aproape doi ani de guvernare, in Parlament nu este inregistrat inca pachetul de legi privind reforma justitiei, asa cum este angajata in Programul Guvernului.
Premierul Filat declarase anterior ca va numi foarte repede pe cineva in functie, insa nici pina in ziua de azi nu avem un nou Ministru. Se zice ca celor carora le-a propus sa devina ministri au refuzat. E si de inteles, deoarece raspunderea unui viitor Ministru al Justitiei va fi enorma, de la el cerindu-se reforme importante, monitorizate de UE, pe care nu le poate garanta nimeni, in lipsa unei sustineri politice in Parlament. Ar fi o greseala daca in lipsa de tehnocrati cu experienta, recunoscuti de breasla, si de UE, sa fie numit un membru de partid, sau vre-un pensionar fidel politic. Avem nevoie de un Ministru al Justitiei tehnocrat, vorbitor de limbi straine, cu experienta in organizatiile internationale, cum ar fi CEDO, ONU, OSCE etc.
Deoarece reformele in justitie necesita cunoasterea mecanismelor CEDO si a Conventiei, pe care dorim sa le implementam si in legislatia interna, un bun Ministru al Justitiei ar putea sa fie Radu Pantiru, care este senior jurist la CEDO, in grupul care examineaza dosarele referitoare la R.Moldova.
Trebuie examinate candidaturi care sa poata sa efectueze reforme in domeniul justitiei, nu personaje politice care sa fie dependente de ordine de partid.

Reclame

21 răspunsuri to “Se cauta un Ministru al Justitiei”

 1. Albert Says:

  Radu Pantiru ar fi candidatul ideal pentru aceasta functie, doar ca Filat niciodată n-o sa-l propună. Filat se teme de oameni cu principii. Cu „principialii” nu faci prea mare business. Radu Pantiru niciodată n-ar merge sa „hotărască” întrebări la indicația cuiva, chiar si a lui Filat. In brigada lui Filat trebuie sa fii util: sau sa aduci bani sau sa „hotărăști întrebări” pentru Filat.

  Cel mai probabil ministru va fi Efrim – Filat nu are de ales. El nu l-a numit pina acum pentru a-l tine oleacă în suspans… Sa nu creadă ca politica-i gluma sau ca Filat da ceva ușor…

 2. Dimex Says:

  Ce tot vorbim noi de CEDO etc…. hai sa ne uitam la noi in ograda. Eu as dori un ministru al justitiei incoruptibil, sa taie ca in curechi, nu vreau reforme, vrea ca legea care este sa fie respecata.
  Insa asa ceva la noi in MD nu se poate, deoarece filat nu ii va acorda sprijinul necesar, deci viitorul ministru va fi cel mai sigur o papusa care nu va putea lua nicio decizie!!!

 3. Sefu' Says:

  Unul ar putea fi si Nagacevschi, dar…

  Dle Mihaes, paote nu se numeste unul altul pentru ca numirile se fac pe baza de licitatie? 😀

 4. leninbz Says:

  Cred ca ra trebuii sa avem un neamt…care sa fie incoruptibil

  http://www.leninbz.wordpress.com
  http://www.georgylyx.blogspot.com

 5. Sergiu Cazacu Says:

  Rămînem în urmă la capitolul JUSTIȚIE !!! avem nevoie de rebalansarea reformelor http://sergiucazacu.com/raminem-in-urma-la-capitolul-justi%C8%9Bie-avem-nevoie-de-rebalansarea-reformelor/

 6. Treby Says:

  Acest ministru se cheama Roman Mihaes!

 7. AZUR Says:

  DOMNUL PRESEDINTE LUPU,

  Merita toata admiratia ca a INDRAZNIT sa faca o vizita de bun simt in TARA SA, ROMANIA. Insa bucuria noastra cat va dura ??????????

  Daca va fi iarasi cu picioarele in doua sau trei luntri totul va ramane balta ca pana acum. In ce masura DOMNUL

  LUPU a avut acordul MOSCOVEI in aceasta vizita ???????????

  DOMNUL LUPU a avut discutii cu DOMNUL BASESCU privind UNIREA BASARABIEI cu ROMANIA ??????

 8. Gheorghe Says:

  Bun candidat, dar nu i se va propune si chiar daca i se va propune, nu va accepta.

 9. Dinu Says:

  Poftim candidatura: domnul Mihai Poalelungi – Judecatorul Republicii Moldova la CEDO, nascut in 1962 s. Cirjovo

 10. Sergiu Cazacu Says:

  nafig lu poalelungi CSJ nostru rapanos, el acolo inhata 16 mii euro pe luna, intr-o luna face cit un ministru in 2-3 ani. Si sunt sigur ca el nici nu vrea inapoi, ii bine si acolo

 11. SOARE Says:

  Fratii mei basarabeni, nu toti dar o imensa majoritate, au suferit o metamorfosare ciudata dupa 50 de ani de KOKO-munism.

  DIN EROI care au luptat pe doua fronturi contra KOKO-munismului si apoi contra NAZISMULUI s-au transformat in PADUCHI.

  CEi care citesc putina literatura au inteles ca fac aluzie la scriitorul EVREU KAFKA care ne prezinta cazul unui individ ce s-a vazut dintr’o data devenind PADUCHI.

  Asa sunt si MALDAVANII care au descoperit fericirea de a fi PADUCHI ::::::::::::: Nu vor sa fie mari, prefera sa fie cat mai mici, chuiar cu riscul de a fi striviti la fiecare moment sub talapa ELIBERATORULUI , ei se simt fericiti si nu vor sa le vorbiti de NATIE, ADEVAR ISTORIC, MANDRIEE NATIONALA, UNIRE si alte „” baliverne „”.

  Iar marele chef al tuturor acesti paduchi sunt ::::: TAVARICII DODONOFF, VORONOF si COMPANIA.

 12. Soliman Says:

  Pt AZUR
  Nu conteaza ce au discutat cei doi- Basescu si M. Lupu, Azurule!! Conteaza cui dai tu votul acum la 5 iunie!! Si cui dau acest vot alegatorii basarabeni!! Voturile voastre creeaza baza discutiilor si nu invers!!! SA FII ABSOLUT CONVINS DE ASTA!! Prima data iti stabilesti traseul, apoi incepi calatoria!! Daca ti-o stabilesti pe directia Est, o iei spre Est!! Daca o stabilesti spre Vest , o iei spre Vest!! La primul popas spre Vest, intalnesti Romania!! Cand ajungi acolo, spui clar de ce ai ales Vest si spui intregii asistente acest lucru . Cei carora le spui , discuta la randul lor tot atat de clar ce au de facut ,in functie de ceea ce ai incuvintat tu!! Chestia este ca de-acuma o spui pentru ultima oara,pentru ca prea mult ai intaziat sa spui clar ce vrei!! Mai mult de 20 de ani!!!Cu fundul in doua luntri, nu se poate. Cazi in apa si te duci la fund mai repede decat te asteptai. Nu se vede?

 13. palade Says:

  Catana !!!
  Astia sunt cadrele lui Filat. Politrucii Roibu si Catana – un cuplu care va face reforme.
  Stati linistit. Si in Ivropa si in Rusia vom fi.
  Vom sta asa cracanati. Caci asa ne sta mai ghini. Prosti si cracanati.

 14. palade Says:

  Trebuie de mentionat ca functia de Ministru al Justitiei in RM este si o functie extrem de „delicata”. Nu doar promovarea legilor.
  Ministerul are in subordine toate penitenciarele.
  Aici se intra intr-un business foarte periculos unde se intersecteaza lumea interlopa cu oameni de afaceri si cu politicul (ex:7 aprilie).
  Un business criminal de milioane de dolari inclusiv traficul de droguri.

 15. Stoprom Says:

  Am auzit ca va fi efectuat un schimb pe funcția de Ministru al Transporturilor, nu pot afirma cu certitudine ca fi așa – este doar o vorbă.

 16. SAQARTVELO Says:

  acestui „RADU” = agentura KGB local FULGER, de Tiraspol,
  = OMON de Moscova, = ASASINILOR !

 17. romanmihaes Says:

  Am o rugaminte, fara spam si fara lansarea petardelor informationale. Observ ca in aceasta campanie electorala , ca niciodata sunt folosite tehnologii electorale murdare. Dar nu cred ca ajuta lacevadaca nu sunt bazate si pe probe.

 18. VEniamin Says:

  DEPINDE DE TAXA PERCEPUTA PENTRU ACEST POSTDE MINISTRU AL JUSTITIEI.
  aVIND IN VEDERE CA AICI TOTUL SE VINDE SI TOTUL SE CUMPARA TAXA AR PUTEA FI FOARTE MARE,IAR LA ACEST POST VA VENI O LICHEA MAFIOTA.URMARIM CU ATENTIE,VOM VEDEA DEZLEGAMINTUL.

 19. opinie Says:

  SE TOT VORBESTE DESPRE VOTURI- CARE VOTURI FRATILOR?CIND O TREIME DIN POPULATA ACTIVA ESTE PLECATA DIN TARA SAU FACE NAVETA SI IN REZULTAT CINE „VOTEAZA”?BATRINII CU NOSTALGIILE LOR STOKHOLMICE {SOVIETICE} SI RUSOFONII COLOANA A 5-A A MOSCOVEI
  REZULTATUL -PLOHOTNIUCI-DODONI-FILATI SI VORONINI N-AM MENTIONAT SPALAREA DE CREERI DE PE TOATE POSTURILE TV SPUNETI-MI SI MIE VREUN POST DE TELEVIZIUNE CARE SA SPUNA ADEVARUL CU GLAS TARE RASPICAT TOTI TOARNA ZOI SI MINCIUNI SI CUM VRETI SA IESIM DIN RAHAT?

 20. vali Says:

  Ar fi bine ca PLDM sa faca schimb cu PL Ministerul Transporturilor cu Ministerul Justitiei.Dar Salaru o sa fie impotriva.E mai banoasa functia pe care o detine.Dar daca l-ar transfera la MJ…Vom avea veterinari si la MJ nu numai la MTID.

 21. Danica Says:

  Domnule Mihaiesh, imi sunteti foarte simpatic shi aproape de spirit ca militant pentru principii si valori veritabile , versus cele invocate pupcurist de Lupu, ma gindesc si eu , ca shi Buraga, de ce nu mergi Dumneata la postul de ministru? Cred xca ar fi una din minunile pentru care yo l-ash propune pe Filat la beatificare …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: