Biden: viitorul Transnistriei este in cadrul R.Moldova

O vizita istorica fara indoiala efectueaza la Chisinau , vice-Presedintele SUA, Joe Biden.
Scriu aceste rinduri si privesc transmisiunea din Piata Operei, unde Biden, declara ca SUA va sustine RM pe calea democratizarii si privind reglementarea conflictului transnistrean.
In acest context putem sa ne asteptam si la unele schimbari de atitudine si din partea unor oficiali rusi, si chiar separatisti, privind rezolvarea unor probleme, in special cele ce tin se sporirea masurilor de incredere.

Astfel R.Moldova a fost declarata istorie de succes atit de reprezentantii UE cit si de cei a SUA, a mai ramas sa confirmam prin realizari acest credit de incredere.

P.S.
Acuma dupa ce am fost laudati de SUA si UE, ce vor zice acestia, daca in viitoarele trei luni politicienii nostri „destepti”, vor readuce intr0 noua alianta, comunistii la guvernare ?

Anunțuri

35 răspunsuri to “Biden: viitorul Transnistriei este in cadrul R.Moldova”

 1. Mihai Iasi Says:

  Proasta idee!

 2. opinie Says:

  Aberatii si PR ieftin in RM -Republica Mafiei!

  RM a devenit o ţară mafiotizată, în care deja este imposibil să se facă ordine elementară

  10 Martie 2011.

  Faptul că fiecare al doilea tânăr din RM vrea să părăsească această ţară e un lucru demonstrabil.

  Faptul că RM a devenit o ţară mafiotizată, în care deja este imposibil să se facă ordine elementară, e un lucru în văzul tuturor.

  Faptul că şansele RM de a scăpa de sărăcie şi dezmăţ sunt minime îl constată în fiecare zi mii de oameni care au nenorocita ocazie de a contacta instituţiile acestui stat sau de a miza pe sprijinul lui.

  Faptul că şi fosta, şi actuala conducere de toate nivelurile îi consideră pe cetăţenii acestei ţări nişte idioţi îl vedem în fiecare seară la televizor.

  Faptul că cetăţenii RM au pus cruce pe ultima speranţă pe care au mizat în ultimele alegeri parlamentare şi cer tot mai insistent alegeri anticipate pentru a scăpa de toate cele patru partide care îi chinuiesc de doi ani şi nu le oferă nicio şansă de a se simţi oameni normali într-o ţară normală este un lucru care, cu fiece zi, devine o axiomă.

  Pentru că cetăţenii simpli simt mult mai multă responsabilitate pentru soarta RM decât clovnii de la guvernare. Dacă nu credeţi – întrebaţi-i pe aceşti cetăţeni.

  http://www.timpul.md/articol/un-stat-idiotizat-21308.html

  Republica Moldova o republica bananiera.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8323187-este-moldova-republica-bananiera.htm

 3. Vitalie Says:

  Ar fi bine, doar ca aceastea sunt doar declaratii

 4. Sefu' Says:

  Nu cred ca imperialismul rusilor sa fie abolit asa usor.

 5. palade Says:

  Roman Mihaies – un optimist pro AIE incurabil.

 6. romanmihaes Says:

  Nu vad alta fomula de guvernare in afara AIE in acest ciclu electoral.
  Sunt categoric impotriva readucerii comunistilor la guvernare, in orice formula.

 7. CUTREMUR Says:

  Hotarul nostru istoric este pe Nistru !
  Problema Transnistriei este un artificiala creata de KGB de Moscova pt. a ne tine ostatecii lor si mai departe de Europa si România Mare !
  De asta si ne balacim pe loc timp de 20 de ani.

 8. palade Says:

  Toti oamenii cu bun simt nu vor pe comunisti la putere dar acest lucru nu inseamna ca sub lozinca anticomunista sa guverneze fariseii.

  Domnule Mihaies,
  s-a intalnit cineva din societatea civila cu J. Biden???

 9. palade Says:

  Cetatile romanest sint pe Nistru. Dar hotarul istoric este pana la Bug si chiar mai departe.
  Stiti cumva cum a fost desenat teritoriul Kazahstanului, Mongoliei etc.? Unde si-au pascut oile nomazii, acolo si s-a pus tarusul hotarului.
  Or romanii intre Nistru si Bug au trait secole.

 10. opinie Says:

  Despre Joe Biden și 7 aprilie

  11 Mar 2011.

  Eu de ceva vreme sunt sceptic. Poate chiar mai sceptic decât este cazul. Nu m-a entuziasmat deloc vizita Vice-președintelui american. Asta chiar dacă fac zilnic drumul de la aeroport la Porțile Orașului și-am înjurat adesea gropile(și demnitarii) de pe bulevardul Dacia, cârpite peste noapte chiar cu două zile înaintea sosirii lui Biden.

  Probabil le-ar fi cârpit mai devreme, măcar cu vreo săptămână înaintea sosirii oficialului american, asta dacă n-ar fi existat pericolul ca în acest răstimp să mai apară câteva gropi. Deoarece acolo gropi apar practic zilnic, pe un asfalt care mai are puțin metri pătrați care să nu fi fost cârpiți vreodată; alaltăieri, sau cu 10 ani în urmă.

  Dincolo însă de astuparea gropilor de pe Dacia, sau a măturării traseului pentru prima oară în ultimii mulți ani de zile, vizita lui Biden a însemnat mult, foarte mult. Iar asta am conștientizat atunci când am ascultat discursul Vice-Președintelui american(foarte inspirată decizia organizatorilor de a nu trunchia discursul printr-o traducere ridicolă), care dincolo de toate populismele sale a conținut și câteva mesaje extrem de importante pentru Moldova și viitorul acestei țări.

  Iar cel mai important mesaj al lui Biden, pe care acesta l-a accentuat de mai multe ori, a fost când a dat de înțeles că dacă n-ar fi existat 7 aprilie, atunci el nu s-ar mai fi aflat niciodată aici. Să nu uităm și de exemplele revoluției oranj din Ucraina, a revoluțiilor din Africa de Nord sau a protestelor din Belarus, pe care oficialul american nu a uitat să le amintească.

  Acum eu nu știu cât din acest discurs a înțeles Filat (sper ca între timp soția Domniei Sale să fi reușit totuși să-l învețe engleza), dar sper să-l mai analizeze la rece și să conștientizeze că americanii au venit la 11 martie în Moldova exact pentru același motiv pentru care tinerii au protestat la 6 și 7 aprilie. Adică pentru a vedea din Moldova o țară liberă, în care se poate de trăit decent.

  Filat și toți ceilalți au călcat peste idealurile noastre de la 7 aprilie, punând în capul mesei interesele lor personale și ale găștilor din care fac parte. Noi suntem iertători și-am lăsat capul în jos, ne-am zis că încă nu se poate.

  Dar America, domnule Filat, nu e iertătoare și nici nu lasă capul în jos niciodată. America, domnule Filat, a venit astăzi în Moldova nu pentru că ai făcut dumneata mari reforme de când ești Prim-ministru, ci pentru a se asigura că idealurile noastre, ale tinerilor care nu ne mai vede(a)m viitorul în această țară, vor fi totuși duse la capăt.

  Domnule Filat, tinerii ți-au dat șanse și la 7 aprilie, și la 29 iulie și la 28 noiembrie. Tinerii poate ți-or mai da vreo șansă. Dar America, domnule Filat, îți dă o singură șansă, iar dacă nu profiți de ea, nu te vom mai putea ajuta cu nimic nici măcar noi, tinerii care am protestat sincer la 7 aprilie.

  http://www.jurnal.md/ro/news/despre-joe-biden-i-7-aprilie-202181/

 11. Sergiu Cazacu Says:

  Transnistria este pierduta pentru totdeauna, trebuie sa fii timpit sa crezi ca cindva o sa mai fie cu noi, trebuie sa ne conformam si sa le dam pace si sa ne vedem de treaba noastra.
  20 ani de discutii, in diferite formate, diferite misiuni, trupe pacificatoare = rezultate zero

 12. mircea.ro Says:

  Viitorul Transnistriei este în marea familie slava. Vor basarabenii să-i urmeze,decizia le aparţine

 13. romanmihaes Says:

  Sincer nu stiu daca Biden s-a intilnit si cu societatea civila. Dar ar fi regretabil daca nu i sa organizat si o asemenea intrevedere

 14. opinie Says:

  exact

 15. AZUR Says:

  Cat timp o sa-si mai bata joc de noi Basarabenii acesti occidentali si mai ales jurnalistuu american Gordon F. dela Wall street jurnal ???????????

  Vrea sa ne faca sa credem ca vizita Domnului Biden este o provocare lansata Moscovei !!!!!!!!!! cand in acelasi timp linisteste Kremlinul afirmand ca republica fantoma MALDAVANIA FACE PARTE din SFERA de INFLUENTA RUSEASCA.

  ATENTIE !!!!!!!!!!! NU din sfera de influenta ROMANEASCA !!!!!!!!!!!!!

  Pe de o parte ne ia de PROSTI spunand ca DOMNUL BIDEN provoaca Moscova iar pe de alta parte jurnalistul se adreseaza VOALAT rusilor :::::::: Stati linistit pentruca acesti MALDAVANI, asa cum am decis impreuna cu voi, vor ramane in sfera de influenta a KREMLINULUI.

  Raspunsul jurnalistului Gordon la mesajul meu ???????

  ESTE acesta ::::::CE-am avut si ce-am pierdut. Sa faca bors rusii cu acesti MALDAVANI de o rasa NON IDENTIFIE si care vorbesc o limba care nici EI nustiu de unde vine.

  Asteptam cu nerabdare intalnirea DOMNULUI BIDEN cu Societatea Civila printre care PNL-ul si PL-ul penntru a ne spune opinia DOMNIEI SALE cu privire la UNIREA BASARABIEI cu ROMANIA.

 16. Timofei Says:

  Spriginul SUA este unul foarte bun. Insa noi trebuie sa intalegem ca acesta este numai sprigin. Grosul lucrului trebuie sa-l facem noi. Conducatorii- partea lor, iar societatea civila partea sa. Avem o multime de ONG-euri care ar trebui sa mobilizeze populatia la actiuni pentru eliberarea concetatenilor nostri din stanga Nistrului de regimul banditesc. Nu trebuie sa asteptam ca acest lucru il vor face altii. Asteptarea de 20 de ani numai a agravat situatia.

 17. Mihai Românul Says:

  Am impresia că această regiune transnistreană este un măr otrăvit pentru Republica Molotov.

  Nu prea văd ce şanse ar fi pentru a lichida separatismul, atâta vreme cât cetăţenii Rezervaţiei Moldoveneşti Nistrene sunt atât de înverşunaţi în ideea de „apărare a patriei”.

  Cunoscută sintagmă, nu-i aşa?

 18. Soliman Says:

  Da! Care vasazica, situatia tot gri ramane !!! Ba , parca mai gri decat a fost !! Transnistria? Asta numai poveste de succes european nu va fi niciodata pentru R.Moldova.Tot spre calmarea rusilor a „lucrat” si Joe Biden si la Moscova si la Chisinau. Incurajarea lui Filat? Desigur si fara nicio perdea. Se mizeaza pe „statalitatea ” lui moldoveneasca, mai parsiva decat a comunistilor,mai seducatoare pentru unii , fie la Vest , fie la Est de Prut. Si acum ma dumiresc ce a cautat Ponta si Corlateanu la Bucuresti si ce fraze frumusele au emis!!! Asa ca… moartea unui succes anuntat a si avut loc.

 19. opinie Says:

  Biden se înşeală, Moldova nu este “o poveste”

  11 Mar 2011.

  Supoziţia că vizita lui Biden a fost gândită pe ultima sută de paşi a fost confirmată de modestul şi repetativul discurs, rostit în faţa a mii de oameni, silnic sau de bunăvoie atraşi în centrul celui mai important eveniment din istoria actualei guvernări (vezi: “Vice-președintele american ajunge (întâmplător) în R.Moldova…“). Desigur, pentru o ţară ca R.Moldova este important şi simplul fapt că un vice-preşedinte american ne onorează cu prezenţa sa. Dar la scanarea cuvântării lui Joe Biden observăm cât de împrăştiate şi fragmentate au fost gândurile lui. Astfel, de la integrarea europeană a R.Moldova şi problema transnistreană s-a ajus la rădăcinile actriţei Portman şi binecuvântarea “în pachet” a SUA şi Moldovei. Or, reieşind din semnificaţia epocală a acestui eveniment se impunea un alt gen de alocuţiune, posibil citită chiar de pe hârtie, dar una plină de mesaje veridice şi coerente, dar nu de “iluzii” despre o “Moldovă din basme”.

  Cu certitudine, mesajele elogioase ale oficialului american, apărute pe fundalul entuziasmului publicului local, vor avea un impact, dar de o natură temporară, consumându-se până la alegerile locale. Or, agenda internă se va impune, devalorizând afirmaţiile pline de ficţiuni trasmise de Biden.

  În primul rând, este neclar de când R.Moldova a devenit “un model pentru ţările în tranziţie paşnică”, deoarece nici în anii ’90 şi nici în aprilie 2009 nu am văzut nimic paşnic. Războiul de pe Nistru şi violenţele din aprilie 2009 contrazic declaraţiile lui Biden. De aceea, pe spaţiul post-sovietic poate fi remarcată doar Ucraina, unde într-adevăr s-a reuşit avansarea paşnică pe calea tranziţiei, dar în anumite ipostaze istorice foarte specifice. Nici măcar “revoluţia oranj” nu a condus la transformări definitive în statul ucrainean, unde bântuie probleme politice similare celor din R.Moldova, care după revoltele din aprilie 2009 a câştigat deocamdată guvernări cu partide egocentriste şi lideri “rigizi”.

  În măsură egală poate fi combătută şi afirmaţia că R.Moldva este o ţară “strategică” pentru SUA, deoarece nici parteneriat strategic nu avem la îndemână, dar nici abordări ferme a problemelor moldoveneşti la Moscova nu au răsunat. Atunci în ce constă rolul nostru “strategic”? Probabil, Biden a avut în vedere armamentul rusesc din regiunea transnistreană şi provocările administraţiei de la Tiraspol, care pot declanşa acţiuni imprevizibile din partea Rusiei, subminând securitatea regiunii. Adică, exclusivitatea R.Moldova nu decurge din altceva decât din sursa de riscuri şi ameninţări pe care le comportă conflictul transnistrean şi “grupările criminale” susţinute şi întreţinute de Moscova. Dar nici aici, americanii nu sunt prea sinceri, deoarece să fi fost reaminteau ruşilor despre necesitatea reluării negocierilor. În mod pragmatic, însă, Biden a vorbit cu Putin şi Medvedev despre contracte comerciale de miliarde de dolari, scutul anti-rachetă american, livrarea consumabilelor militare americane via teritoriul rusesc spre Afganistan şi crizele din Africa de nord. Anume aceste subiecte cuprind agenda priorităţilor în relaţiile bilaterale ruso-americane, dar nicidecum nu R.Moldova şi conflictul transnistrean.

  Rădăcinile actriţelor şi primarilor americani au fost de prisos în discursul slab structurat al vice-preşedintelui american, care a distras atenţia de la aspecte mult mai esenţiale invocate de acesta. Or, discursul trebuia centrat pe condiţionalităţi, imperativul reformelor şi transformărilor, despre care politicienii moldoveni uită adesea, fiind sustraşi de animozităţile inter-personale şi inter-partinice.

  Pe semne, Ambasada SUA de la Chişinău a uitat să-i relateze lui Biden cu ce probleme se confruntă R.Moldova “cea din basme” la capitolul drepturile omului sau perpetuarea crizelor politice, dar şi cu privire la viteza reformelor şi profunzimea acestora în contextul ingerinţelor constante din partea politicului.

  În orice caz, câştigătorul principal al acestui context politico-diplomatic poate fi considerat liderul PLDM. Alăturarea lui Filat, cu discursul său neinspirat şi sec, denotă oricum către cine este direcţionată în primul rând susţinerea Washingtonului. În timp ce, Lupu şi Ghimpu au fost eclipsaţi totalmente de figura dominantă a premierului moldovean, scos în evidenţă de virtuosul orator Biden.

  În final, Joe Biden a promis că va reveni, oferind un “show” fascinant (dar defectuos) pentru publicul local, săturat de feţele provinciale şi banale ale clasei politice de la Chişinău. Rămâne însă de văzut dacă personajele politice de acasă vor reuşi să transforme cu adevărat R.Moldova în “poveste de succes”, în care democraţia şi drepturile omului stau în capul mesei.

  http://www.jurnal.md/ro/news/biden-se-inseala-moldova-nu-este-o-poveste-202198/

 20. blogideologic Says:

  Chestiunea Transnistria: +”Erau câmpuri goale unde locuiau nişte triburi” înainte de sosirea ruşilor de-a lungul râului Nistru, spune Dmitrii Soin, membru al Sovietului Suprem. “Când au venit ruşii, au adus civilizaţia”, adaugă el.+ http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/wsj-transnistria-un-teritoriu-care-aminteste-de-zilele-razboiului-rece-219203.html Există Capitulaţia de la 1740 ce recunoştea şi garanta frontiera răsăriteană a Ţării Moldovei pe rîul Bug, vorbesc aici despre Bugul pontic, nu despre Bugul baltic. Se mai păstrează cele două texte echivalente ale tratatului acela, unul la Paris, celălalt la Istanbul (dacă nu cumva documentul turcesc a fost mutat între timp în Arhivele de la Ankara). De ce la Paris ? Pentru că tratatul de la 1740, privind legitimitatea frontierei principatului moldovenesc pe rîul Bug, era semnat şi de Franţa absolutistă. Sigur, decizia franceză nu fusese luată de regele Louis XV, ci de cardinalul de Fleury, un mare orientalist care îndeplinea şi funcţia de cancelar. Se petreceau acestea în vremea „păcii de 30 de ani” pentru Occident. În Moldova domnea bunul prinţ român Grigore Ghica al II-lea. În Memoriile sale despre cel de al doilea război mondial, fostul prim-ministru britanic Winston Churchill scrie că Anglia şi America erau pregătite să recunoască drept validă frontiera răsăriteană pe Bug pentru România condusă de Ion Antonescu. Înseamnă că declaraţia vicepreşedintelui Joe Biden se racordează acestei atitudini americane tradiţionale faţă de chestiunea Transnistria.

 21. Siberiacul Says:

  20 ani la conducerea RM aceiaş neokomunişti (Snegur, Sangheli, Lucinskii), komunişti (Voronin,…) şi komsomoliştii lui Lucinskii (Diacov, Filat) şi a lui Voronin (Lupu, Plohotniuc) – slujele Rusiei, prietenii lui Grîzlov şi avîndul pe Putin „fan”, fiind împreună cu Smirnov spectator la meci de futbol. Scopul nedeclarat a fost – întărirea poziţiei Rusiei în această regiune. De fapt pentru aceasta s-a lucrat
  Cu nimica nu se deosebeşte poziţia PLDM şi PD de la poziţia PCRM cu privire la condamnarea în Decretele Dlui Ghimpu cu privire la ocupaţia sovietică (citeşte rusă) şi retragerea Armatei Rusiei, neparticiparea la parada de 9 mai la Moscova.
  Celor care ridică mînele, se dău în plen – dacă un bandit v-a lua o parte din casă, apartament, la fel vă v-aţi „conforma”!?
  Luaţi pildă de la Dnii Ghimpu, Chirtoacă ca luptători. Cît şi-au bătut joc comuniştii de tînărul Chirtoacă, dar el a rezistat fără a se „conforma” cu „autotputenicul” Voronin!

 22. EMINEM Says:

  Numai România Mare si punctum !

 23. Mihail Gonta Says:

  Ambitiile Rusiei pentru Moldova sunt asa de mari incit acum nu exista nici cale pasnica nici prin forta de a intregi Tara.
  1.Unica noastra sansa e de a cotracara activ si efectiv fortele ostile ale coloanei a 5-a, de scos PCRM in afara Legii, de creat conditii netolerante pentru structurile dusmanoase si mancurtismul moldovenesc. Sa arda pamintul sub picioarele celor ce ne trag inapoi in fostul Imperiu.
  2.De pastrat Alianta cu orice pret, de terminat cu orgoliile si aroganta liderilor nostri, de folosit toate caile posibile pentru o gevernare democratica cel putin pentru 4 ani.
  3.Conducerea AIE sa fie vigilenta la maximum si sa nu permita fariseilor din PCRM sa submineze Alianta si sa o duca intr-o capcana .
  4.De interzis participarea in cadrul discutiilor din masmedia a politologilor ostili si KGB-isti: Andrievschi, Todua, Tirdea, Gurau, Tesliuc, Stepaniuc, Turcan si a.

 24. Soliman Says:

  Abia azi a inceput sa razbata la suprafata „miezul” vizitei si discutiilor prilejuite de vizita lui Joe Biden la Chisinau. Si e foarte corecta:fara sfere de interese ale marilor puteri in zona !! De-acum incolo e clar pentru voi insiva ce vreti sa faceti , cum si spre cine veti trece puntea: spre integrationosm si tutela ruso-slava, sau spre cel european si romanesc. Aveti o problema in fata pe care de 20 de ani , cu fiecare ciclu electoral, nu ati stiut cum si spre ce sa va basculati ca societate intreaga.

 25. still Says:

  vizita lui biden sunt doar niste ponturi gindite de Filat si Sturza pentru a arata ca Filat singura trebuie sa conduca tara daca vreti sa fie bunastare! Dar in fine oameni buni nu fiti naivi no sa se bata niciodata Americanu cu Rusu pentru o tara ca RM fiti realisti noi suntem un cimp de lupta si aceasta tot!!

 26. adi Says:

  Si impreuna cu Transnistria in SPATIUL RUS CU MAMA RUSIA………..

  Lasati Transnistria daca doreste independenta.

 27. ORION Says:

  BIG BIDEN.

  Ne surprinde tacerea ziaristilor asa zisi DOMOCRATI dela noi cu privire la vizita DOMNULUI JOE BIDEN.

  Insa urletele furibunde ale fituicilor KOKO-muniste impotriva Vicepresedintelui american este un foarte bun semn pentru Maldavanii nostri.
  Aceasta vrea sa spuna ca Extrema stanga TOTALITARA , incet-incet ,trebue sa dispara din Republica fantoma MALDAVANIA, un foarte bun semn transmis de JOE BIDEN DOMOCRATILOR din ALIANTA.

  Un alt semn fara echivoc este ca Politicienii nostri trebue sa inteleaga ca drumul spre Europa NU se poate FACE fara ADERAREA la NATO.
  Implicit MALDAVANII trebue sa termine cu jumatatile de masura, cu suptul la TREI OI , adica CSI, UE si SUA caci veti nprimi COPITE in burta dela fiecare.

  Rezulta ca rusia trebue sa pun un bemol la amestecul ei in treburile MALDAVANIEI caci drumul trasat de AMERICA este EUROPA si nu rusia iar regimul separatist din TRANSNISTRIA trebue inlaturat chiar cu forta daca va fi necesar, pentru a asigura SECURITATEA REGIUNII si a EUROPEI.

  Dar Romania in toata aceasta AFACERE ???????????
  EU cred ca ALIANTA a inteles ca alta cale nu exista pentru prosperitatea Cetatenilor decat UNIREA GRABNICA cu ROMANIA iar AMERICA va SALUTA aceasta decizie INTELEAPTA.

  TOTI cetatenii ROMANIE, FARA EXCEPTIE, doresc UNIREA IMEDIATA cu MALDAVANIA . SACRIFICIILE nu conteaza pentru o cauza atat de MAREATA.

  Recunostinta ETERNA DOMNULE BIDEN, viitor PRESEDINTE al STATELOR UNITE.

 28. PERPLEX Says:

  Constat Domnule MINISTRU TANASE

  ca in lista cu probleme pe care o enuntati privind preocuparile MALDAVANILOR nu figureaza UNIREA cu ROMANIA. Nu figureaza pentru ca aceasta problema vreti cu tot dinadinsul sa o scoateti din constiinta MALDAVANILOR, asa cum vrea EXTREMA STANGA a lui VORONOFF.

  Care este pozitia DVS in ce priveste UNIREA cu ROMANIA ???????????

 29. Gica Contra Says:

  „TOTI cetatenii ROMANIE, FARA EXCEPTIE, doresc UNIREA IMEDIATA cu MALDAVANIA . SACRIFICIILE nu conteaza pentru o cauza atat de MAREATA.”

  ORION, eu sunt impotriva „unirii”, iar ca mine sunt inca milioane de romani, in special romanii dintre Prut si Carpati. Deci nu mai dezinforma, ca s-ar putea sa te creada cineva. Si nu sunt de acord pentru ca o eventuala unire cu basarabenii ne-ar atrage numai greutati dintre cele mai mari. Oare nu esti constient ca o populatie rusofona, straina de neamul romanilor, ar fi un pietroi urias legat de gatul Romaniei? Daca iti trebuie rusofoni, muta-te la Chisinau!

 30. ORION, Says:

  Pentru NEA GICA,

  Este LOGIC si NORMAL sa nu fiu de acord cu opinia DVS.
  Marea Unire s-a facut intre romani dar si cu milioane de rusofoni, huno-mongoli, turcofoni. Ati auzit de conflicte cu rusii sau rusofonii din Basarabia dupa Reunificare ?????????????????

  JAMAIS.

  Deaceea cu toate ca sunt basarabean privesc cu mare simpatie si incredere pe toti rusii ( necomunisti ) care vor fi cu noi in Romania.

  Am auzit pe TAVARICI Lucinski spunand cu emotie in glas, tremurand, ca rusia este un mare stat si trebue tinut seama de opinia lor.

  Daca Romania trebuia sa tina seama de opinia imperiilor austro-hungar, turc si rus Unirea nu s-ar fi facut niciodata. Popoarele trebue sa stie sa-si ia DESTINUL in propriile lor maini, sa se uneasca spre a fi mai puternici, fara a astepta benedictia ocupantilor de ieri.

 31. Gica Contra Says:

  Orion, de conflictul de la Tatar-Bunar din 1924 ai auzit? Informeaza-te si vezi ca basarabenii s-au simtit mereu mai apropiati de rusi decat de orice alt popor. La fel ca si acum cand ei se simt mai apropiati de Rusia, Ucraina si Belarus decat de Romania si poporul roman. Iti spun sincer ca basarabenii urasc poporul roman si Romania si nu vor decat sa profite de prostia si naivitatea guvernantilor romani. Daca ar fi un razboi intre romani si rusi, te asigur ca basarabenii ar fi cu rusii si ar trage in romani. Asa ca nu se merita sa ne punem mintea cu ei sau sa-i ajutam cu ceva. Basarabenii actuali sunt straini de neamul moldo-romanilor, iar etnonimul lor este doar o impostura grosolana pentru a-si innobila originile slave. Iar daca dai un deget unui basarabean, atunci el iti rupe toata mana.

 32. BARITON Says:

  VIZITA DOMNULUI JOE BIDEN in MALDAVANIA

  nu a fost si nu este un balon de sapun.
  Convingerea Romanilor de pretutindeni in lume este ca UNIREA MALDAVANIEI cu ROMANIA se va face foarte repede cu sprijinul ferm al Domnului VICE-Presedinte american.

  Acum am inteles cine conduce lumea.

  VOX SUA, VOX DEI.

  O spune cel mai basarabean dintre basarabeni adica cel mai roman dintre romani.

 33. Mason Says:

  Nu e totul cum se vede,ba chiar nimic nu sevede cum este.Stim bine ca cei mai mari masoni la moment sunt in SUA.De exemplu J.Bush si inca citiva magnati si bankiri.Din punctul meu de vedere planurile masonice sunt bine elaborate ca calitate si ca timp de executare.Stiu una ca telul este unirea natiunilor intr-un tot-intreg, sub o singura conducere totalitar dictata.Cu ce scop credeti ca a fost creat UE? si de cine a fost conceput?, cind?….Din raspunsurile la aceste intrebari sunt citeva persoane pur francomasonice.In fine, Biden a venit cu un scop bine elaborat cu colegii inca din SUA.Si la sigur nu e ala discutat,Pot sa promit ca in urmatorii ani chiar si cele mai sarace tari sau republici se vor integra in uniunea eoropeana.NE UNIFICAM LENT DAR SIGUR SI DE BUNA VOIE. . .

 34. MONTREAL Says:

  CERERE URGENTA
  pt. Domnii Ghimpu, Filat, Lupu
  in calitate de persoane oficiale si Patrioti:

  ESTE DE DATORIA DVS, sa initiati IMEDIAT ANCHETE DE CERCETARE la toate aceste ASASINATE si sa STOPATI NIMICIREA NOASTRA, a MOLDOVENILOR.

  UN ALT ASASINAT: a murit cântaretul de muzica populara Vlad Gheorghelas, cica de ” cancer la oase” / la comanda KGB/
  1.
  In ultimii 11 ani, acest cântaret a colaborat cu Grigore Vieru, care i-a scris versuri pt. cântecele sale.
  Vesnica tema : VECINII !
  Atentie: Grigore Vieru a scris si versurile la multe cântece pt. Doina si Ion Aldea Teodorovici, alti cântareti omorâti la comanda KGB in Oct. 1992
  Coincidenta ? Ca toti acesti patrioti /cei mai importanti mesageri prin cântec/ au murit cu totii atât de repede ? Doina, Ion, Grigore si Vlad ?
  2.
  Nu uitati ca si alt cântaret Nicolae Sulac cu “o suta de moldoveni ceceni” ” a plecat dicolo” la comanda, ca si patriotul sculptor Tudor Cataraga si sotia sa Dora intr-un “accident ghidat” din dec. 2010. /autorul monumentului Libertatii in memoria tinerilor torturati la 7 aprilie 2009/
  3.
  Ascultati atent versurile lui Grigore Vieru din cântecele lui Gheorghelas. Nu transmit ele un mesaj poetic de durere si pro-Re-UNire pt. poporul românesc ? Toate acestea in perioada ultimilor 8 ani de guvernare comunista dela Chisinau /2002-2009/.
  4.
  Dictionar medical:
  “Cancerul osos apare cel mai des la tineri si adolescenti mai ales dupa EXPUNEREA LA RADIATII SAU TRATAMENT PRIN CHIMIOTERAPIE”.
  Intrebare:
  – a fost cântaretul atât de tânar la 61 de ani ca sa moara ca un adolescent bolnav?
  5.
  Sarmanul cântaret a fost invitat la emisiuni TV din România,
  UNIND astfel MALURILE DE PRUT spre o viitoare Românie Mare.
  Intrebare:
  – credeti ca acest lucru ii place KGB-OMON de Tiraspol / dar si de Kishinau si Moskova/ ?
  6.
  Retineti data imprimarii acestei serii de emisiuni dela TV România: 27 Aprilie 2009. Deci imediat dupa revolta din 7 aprilie 2009 / atunci când frontiera de la Prut era inchisa/ si dupa Asasinarea prin accident simulat a lui Grigore Vieru din Ianuarie 2009. Gheorghelas mai avea si un apartament la Iasi / un motiv in plus ca sa fie “lichidat”/.
  Iata de ce a fost asasinat Vlad Gheorghelas.
  Intrebare:
  credeti ca KGB a lasat nepedepista o asemenea activitate patriotica de unire prin muzica ?
  Nu ! zilele acestea, 14 Martie 20011, cântaretul e mort de “Cancer la oase “/ la indicatia KGB/ . Ca si primarul Nicolae Costin din 1994 / prin radiatie KGB /.
  7.
  In secventa 7, cântaretul spune ca Grigore Vieru vroia ca acesta cântece sa fie cunoscute de INTREAGA TARA, dar el a “murit”, asa ca datoria ii revina lui Gheorghelas. Dar si el a “murit”.
  8.
  Cine e Urmatorul pe lista neagra – rosie de sânge ?

 35. blogulluicazacu Says:

  http://blogulluicazacu.wordpress.com/2011/03/26/elogiu-lui-ion-cazacu-sau-povestea-necunoscuta-a-unui-basarabean/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: