R.Moldova trebuie sa-si apere cetatenii

Regimul separatist condus de Smirnov , in pofida faptului ca la Chisinau este o guvernare democratica AIE-2, dispusa la negocieri, organizeaza tot felul de provocari, una mai grava decit alta. Dupa condamnarile ilegale a lui Vardanean si Cazac, a venit si rapirea si arestarea lui Valeriu Mitu si Segiu Cotofana.
Si asta se intimpla pe teritoriul unei primarii care se afla sub jurisdictia R.M! Astfel, vedem ca acordul de pace încheiat la 21 iulie 1992 intre Republica Moldova şi Federaţia Rusa, este un document menit sa serveasca conservarii si promovarii separatismului teritorial, si nu apara nici intr-un fel cetatenii de abuzuri.
Practic fiecare dintre noi poate fi rapit si dus in Tiraspol.
Ce facem mai departe?

Doamne fereste de un nou razboi. Conflictul trebuie reglementat prin metode exclusiv pasnice, dar pentru a obtine o victorie politica asupra separatismului este nevoie de inteligenta.
Fostul presedinte Voronin, nu demult a declarat ca potentialul militar la armatei transnistrene il depaseste de 8 ori pe cel al R.Moldova.
Asta ne spune mult despre faptul cum Rusia prin marionetele sale de la guvernare din Chisinau a slabit potentialul de aparare a RM, si face posibile tot felul de provocari din partea separatistilor.

Formatul 5+2 nu este functional, Smirnov a obtinut dreptul de veto pentru orice negocieri inca in 1997. In aceste conditii statul R.Moldova este obligat ca pina la reglementarea definitiva politoco-juridica a conflictului sa asigure cetatenilor sai de pe ambele maluri ale Nistrului conditii de securitate, sa nu  mai fie posibile rapiri de persoane si arestarea lor de catre organele pseudostatale separatiste. Avem in acest domeniu multe de invatat de la tari care se confrunta cu fenomenul separatismului si terorismului, Israel ,  Turcia, Spania, Marea Britanie etc. Atunci cind este rapit un cetatean din aceste tari , toata natiunea participa la eliberare, iar cei vinovati sunt pedepsiti drastic.
R.Moldova trebuie sa devina un stat functional, cu organe de politie si de securitate capabile sa asigure securitatea cetatenilor. Doar atunci cind vor intelege ca nu vor ramine nepedepsiti liderii separatistilor nu vor mai risca sa organizeze asemenea provocari.
Iar Rusia trebuie sa fie invitata de Guvernul de la Chisinau la negocieri directe privind soarta regiunii. Ajunge sa ne ascundem dupa deget si sa ne facem ca Smirnov decide ceva, el fiind o simpla marioneta . Si Romania ar trebui sa se implice, in calitate de stat membru UE si NATO , are un cuvint greu de spus in ce priveste problemele de aparare si securitate din regiune.
Sa ne mobilizam cu totii pentru eliberarea celor arestati si sa cerem autoritatilor din Chisinau sa inteleaga ca razboiul nu s-a terminat in 1992, el continua in alta forma si ca protectia cetatenilor trebuie pusa pe primul loc.

 

Anunțuri

10 răspunsuri to “R.Moldova trebuie sa-si apere cetatenii”

 1. Timofei Says:

  Da, raioanele de Est a Moldovei reprezinta un teritoriu ocupat de rusi, iar Smirnov si Co. reprezinta administratia de ocupatie. Conditiile de eliberare acestui teritoriu trebuiesc impuse Rusiei. Daca rusii vor spune ca ei n-au atributii cu acest teritoriu si aceasta administratie noi trebuie sa procedam asa cum procedeaza chiar rusii cu rebelii sai.Pana acum statul Moldav se compoarta prea inteligent cu Rusia de parca aceasta este o tara prietena. Si autoritatile statului si societatea civila trebuie sa aratam continuu rusilor ca Rusia nu este stat prieten deoarece un stat prieten nu ocupa teritorii si nu creaza administratii pe teritoriul statelor-pritene, care-si bat joc si terorizeaza poporul acestui stat. Organele respective trebuie sa deschida dosare penale pentru toate crimele care au fost savarsite de catre criminali (nu separatisti, aceasta notiune pentru ei nu corespunde) pe parcursul anilor in raioanele de Est a tarii si de judecat

 2. Sergiu Cazacu Says:

  Domn Mihaes trebuie sa privim mai aproape . Uitati caz real cind o femeie din Transnistria sa internat in spital la Chisinau iar Tiraspol ia luat fata ca ostatic pentru ca aceasta sa se intoarca in Tiraspol unde avea un dosar penal pe ea , si ofiterul care instrumenta cazul are cetatenia RM si locuieste la Varnita teritoriu controlat de CHisinau. oare CODUL PENAL AL RM nu prevede sanciunte pentru rapire de persoane , privatiune ilegala de liberatate, retinere sau arestare ilegala?
  AIE nostru este o adunatura de fricosi si lasi , odata cu condamnarea lui Vardanean si Cazac Procuratura noastra trebuie sa emita mandate de arest pe toata conducerea de la Tiraspol, iar noi ce facem ??? suntem scuipati si ne facem ca ploua .
  http://www.sergiucazacu.com blog personal

 3. Mihai Românul Says:

  Rezervaţia Molotov a dovedit pentru a mia oară că nu este în stare să-şi apere proprii cetăţeni.

  Îmi e jenă, ca să nu spun scârbă, să asist – fie şi ca simplu cititor – la acest spectacol penibil.

 4. "Genocid anti-moldav" Says:

  Situatia este mai grava, decât se pare la prima vedere;
  KGB-il local de Chisinau + comunistii + OMON+ Tiraspol + Moscova,
  prin ASASINATE POLITICE, omoara floarea patriotilor moldoveni
  care militeaza pt. ROMANIA MARE !
  Prin asa-zise: „accidente”:
  De exemplu:
  studentul basarabean de la Bucuresti, Andrei Savciuc:
  ” accidedent” rutier in Romania /Nov. 2009/.
  Doar cu cateva saptamani mai inainte-in Oct. 2009 el organizase
  un pelerinaj la locul tragicului „alt „”accident” din Oct. 1992
  unde murisera Doina si Ion Aldea Teodorovici.
  Nu e stranie coincidenta ? Ca si accidentul de la Smolensk
  cu avionul polonez, decapitând toata conducerea Poloniei ?

  Iar lista continua cu atâtia altii:
  Grigore Vieru, N. Costin, Ion Dumeniuk,
  Lidia Istrati, ion Vatamanu, etc.
  Pâna când ?

 5. Mihail Says:

  Snegur nu a fost in stare sa apere Tara. Miseleste i-a alungat pe cei mai barbati – Mircea Druc si Ion Costas, care n-ar fi permis rapirea Transnistriei si chiar a Tighinei!
  Ce facem acum, fratilor?
  Oare poporul nostru de 3 milioane de oameni nu e in stare sa se mobilizeze in timpurile critice si sa-si apere Patria?
  Sa arda pamintul sub picioarele dusmanilor, coloanei a 5-a si KGB-stilor-spioni ai imperiului moscovit!

 6. Sefu' Says:

  Provocarile nu vor inceta, problema nu va fi solutionata.
  Smirnov oricand ii doreste muschiul rapeste pe cineva si condamna, iar impolitienii nostri spun ca negociaza…
  Smirnov macar maine isi mobilizeaza trupele si porneste pe malul drept fara nici o problema, el ar putea rapi sat cu sat daca isi doreste, nimeni nu-i va opune rezistenta. Aici provocarile nu se vor sfarsi!
  Iar noi umblam cu pocloane la Moscova, cu parteneriate strategice…

 7. romanmihaes Says:

  De fapt sensul adevarat al Acordului din 1992 este de armistitiu nu de incetare a razboiului, deoarece acel acord nu contine termene de demilitarzare a separatistilor si nu are termen. De fapt este un fel de armistitiu, adica o incetare temporara a focului care se poate relua oricind asa cum a fost si i Georgia.
  De aici vine si necesitatea de a inlocui acel Acord cu alt document si mecanism de mentinere a pacii.

 8. romanmihaes Says:

  ARMISTÍŢIU, armistiţii, s.n. Suspendare temporară a acţiunilor militare în urma unui acord încheiat între părţile beligerante. – Din fr. armistice

  http://www.dictionaronline.eu/Rezultate-Cautare.aspx?Cuvant=armistitiu

 9. europa Says:

  RM trebuie sa-i trimita o scrisoare liderului de la Tiraspol cu urmatoarea intrebare. Vrea Tiraspolul ca RM sa introduca legislatia rusa in RM. Ca Chisinaul sa numeasca seful Tiraspolului si a Comratului. Daca nu, atunci sa-i raspunda FR, ca Tiraspolul nu sustine legislatia rusa.

 10. BARITON Says:

  Politrucii MALDAVANI trebue sa puna aceste chestiuni Domnului BIDEN ::::::: Ne-ati vandut rusilor la un pret bun ???????????? Sau ne propuneti, cum o speram de multa vreme, UNIREA cu ROMANIA ??????????

  Numai naivii mai cred ca americanii nu stiu si nu au stiut totdeauna ce s’a intamplat si ce se intampla in republica fantoma MALDAVANIA.

  Toata suflarea romaneasca din Basarabia si din ROMANIA spera ca partidele pro romanesti ::::::::: PNL, PL , vor fi invitate de Domnul Biden la o discutie si nu numai KOKO-ii renegatului VORONOFF.

  In ce priveste confuzia pe care americanii o fac intre budapesta si Bucuresti acesta este voita si ironica. Ei stiu antagonismul ireductibil intre aceste doua tari si fac confuzia pentru a se amuza.

  De altfel circulati prin europa si peste tot veti auzi aceeasi gluma de prost gust.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: