Pastrati AIE-2 ca ochii din cap

In ultimul timp, se aud tot mai multe voci, care declara ca guvernarea AIE-2 merge prost, si ca nu ar fi o problema sa revina la putere comunistii chiar si impreuna cu PLDM. De unde atita naivitate si chiar prostie la unii asa zisi intelectuali necomunisti? Ei incearca sa convinga opinia publica, ca cica AIE-2 este condusa de oligarhi, care sunt mai periculosi decit Voronin si ideologia comunista. Nici chiar asa.
Fara indoiala ca sunt probleme in AIE-2, guvernul e departe de a fi unul profesionist si eficient pe toate dimensiunile sale, dar directia de dezvoltare e corecta si asta nu inseamna ca trebuie readusi comunistii la guvernare.
In primul rind, haideti sa recunoastem ca sub guvernarea AIE-2, Moldova este singura tara democratica din CSI, si este liderul Parteneriatului Estic la capitolul reforme, fapt recunoscut de Presedintele Parlamentului European.

In rindul doi, este evident ca R.Moldova are nevoie de AIE-2 cel putin pina la finalizarea negocierilor si semnarea Acordului de asociere cu UE . Asta inseamna ca, atunci vom fi o democratie recunoscuta de UE, care va corespunde standartelor minimale, si un eventual risc al revenirii fortelor de stinga reformate, intr-o coalitie, la putere, nu va unul catastrofal, adica nu va mai exista riscul instaurarii dictaturii comuniste sau de orice alt fel.
Partidul care va distruge AIE si va reinstaura un regim nedemocratic, va fi pedepsit dur de opinia publica si electorat, si nu va mai trece pragul electoral. Trebuie s-o spunem foarte clar, AIE cu toate neajunsurile sale, astazi este coalitia politica care reprezinta majoritatea cetatenilor tarii, asigura stabilitate politica , integrare europeana si reforme, si trebuie sa pretuim putinul care-l avem.
In viitorii patru ani partidele din AIE trebuie sa se modernizeze, sa se curete de corupti si persoane cu reputatia patata, astfel ca sa putem sa spunem ca si clasa politica s-a modernizat . Daca nu o vor face, vor veni alte partide,  alti lideri vor creste, si vor prelua guvernarea tarii. Asa cum a venit PLDM si PL si au dat afara din Parlament, PPCD si AMN, se va intimpla si cu ei, daca nu se vor perfectiona continuu. Si cel mai important e sa existe un mecanism interior moral in fiecare partid, ca sa aprecieze obiectiv fiecare persoana pe care o promoveaza in functii de conducere, astfel ca sa corespunda din toate punctele de vedere.

Referitor la fuziunea dintre MAE si PL pot sa zic numai una – demult trebuia facuta! Aceasta fuziune va intari PL in preajma alegerilor locale, caci MAE are structuri bune in teritoriu, si unirea va permite obtinerea unui rezultat mai bun in scrutin.

Reclame

6 răspunsuri to “Pastrati AIE-2 ca ochii din cap”

 1. Siberiacul Says:

  1. Despre îngrijorarea cu privire la alianţă a PLDM cu komuniştii a spus deputatul european şi din „naivitate si chiar prostie … unii asa zisi intelectuali necomunisti”; (cu excepţia celor „independnţi” cu poziţii profilat)
  2. Ghimpu s-a unit cu komsomoliştii lui Lucinskii şi Voronin în alianţă pentru Europa şi împotriva komuniştilor! Dar komsomoliştii (cu komunişti în partid) pare că se tot uită la Moscova şi se tem de Voronin.
  3. Avem ce avem, pentru că mass-media este în mîna celor cu bani mulţi (şi de ce acuma se spune doar de Plohotniuc!?) şi populaţia se (dez)informează dupa cum se doreşte, se mai spune „spălarea creerilor”.
  4. Partidele proeuropene şi antikomuniste (aşa ele se declară ) acuma ponegresc PL, Ghimpu şi Chirtoacă. Aşa fac şi unii jurnalişti „independenţi” „proeuropeni şi anticomunişti(?)”. Aşa s-a procedat 20 ani de „independenţă” că s-au ponegrit partidele proeuropene şi anticomuniste. Legea ocupantului „Dezbină şi conduce”.

 2. romanmihaes Says:

  Repet sunt departe de a idealiza AIE-2 dar azi e unica solutie de supravietuire a tarii swi cetatenilor.

 3. laur Says:

  Si dupa viitoarele alegeri anticipate tot AIE trebuie sa se formeze din nou. (oricum vor fii din nou alegeri).

 4. opinie Says:

  RM (republica mafiei)

 5. SOARE Says:

  Vazand situatia betivilor in lume si in particular in Republica fantoma MALDAVANIA, propun ca presedinte al acestei gubernii pe TAVARICI KUZMIN iar Prim- Ministru pe TAVARICI NARISKIN.

  Astfel apele se vor limpezi, rusificarea MALDAVANILOR se va face in ritm accelerat si definitf asa cum se pare ca o doresc toti, nu vom mai vorbi de UE si de alte bazaconii. KOKO-ii vor veni la putere si vor aduce fericirea leninista in tara.

  Pentru ce toata aceasta tevatura ?????????

  Pentruca MEZ- ALIANTA si-a mancat malaiul declarand sus si tare ca relatia STRATEGICA PRINCIPALA a MALDAVANIEI ese RUSIA si NU UE sau ROMANIA.

 6. Taranca Says:

  Avem deplina admiratie pentru MAE unde sunt tineri cu scaun la cap,care nu se vand pe un pahar de votca,care vor putea scoate tara din impas alaturi de liberali.Cred ca viitoarele locale vor demonstra acest adevar.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: