PCRM + PLDM = iubire imposibila?

Nicolae Negru:
“Plăcerea pe care le provoacă liberal-democraților laudele lui Voronin este plăcerea unor miei la elogiile unui lup”.

Constantin Tanase:
“în ultimii doi ani, opinia publică s-a obişnuit cu faptul că de la politicienii noştri te poţi aştepta, ierte-mi-se expresia, la orice porcării. Şi apoi, de ce, mă rog, ne-ar şoca o alianţă dintre PLDM-PCRM? Nu avem parcă precedente la acest capitol al „monstruoaselor coaliţii”?

Alexandru Cozer:
“O apropie de PCRM, cel puțin pe termen scurt, i-ar fi aproape fatală PLDM-ului. Mai ales după tot circul din decembrie 2010, când Filat dădea zilnic asigurări că este exclusă orice coaliție cu PCRM, în timp ce PD-ul negocia de zor cu comuniștii”.

Vitalia Pavlicenco:
Pe mine nu m-ar mira cooperarea PLDM-PCRM – banuiam dintotdeauna o coalitie posibila intre PCRM si PD-2/PDAM-2, alias PLDM. Iata ca a iesit si la suprafata, in vazul tuturor, si Filat a inceput sa se bilbiie

Navigind intre PCRM si AIE, PLDM risca sa-si rupa gitul

Analiza scrisa de mine pe tema intilnirilor intre Voronin si Filat, si posibilei coalitii de guvernare PLDM/PCRM a stirnit mai multe comentarii.
Tema fiind foarte importanta s-au pronuntat mai multi comentatori, editorialisti, blogeri, politicieni, etc.

Revin la subiect cu urmatoarele observatii
:

 1. Nu cred intr-o coalitie a PCRM cu PLDM,  in una formalizata, cu acord de functionare, gen AIE-2. Asta desigur ar insemna moartea politica a PLDM si inca in termen foarte scurt.
  O eventuala coalitie a PLDM cu PCRM, tacita, fara protocol, in care s-ar alege un Presedinte al Tarii, independent, din afara partidelor, asa cum vrea Voronin,( dar de fapt dependent in secret de Moskova sau de comunisti), cu Filat sef de guvern, si Voronin spiker,  ar fi de scurta durata. Ar urma inevitabil, la scurta vreme , sa zicem la circa sase luni , demiterea guvernului Filat in Parlament, cu voturile PD si PCRM ,  si instalarea altui guvern- PCRM cu PD – care ar conveni Rusiei – 100%. Altfel vorbind, ceea ce nu a reusit Moskova sa faca imediat dupa 28 noiembrie, coalitia dorita PCRM cu PD s-ar face mai tirziu, in doua mutari, dar si intr-o formula mai reusita cu tot cu Presedintele tarii ales, si pe patru ani. Asta ar fi  lovitura tare! de mari maiestri, cum si sunt strategii rusi. Atentie pentru cei de la antimafie, in acest mod ei nu scapa de Plahotniuc, el revine puternic de tot in actul doi.
 2. Din lipsa de experienta, dar si din lipsa de consilieri versati si inteligenti, Filat s-a lasat atras intr-o cursa vicleana de-a lui Voronin, a acceptat mai multe intilniri cu acesta, s-a deschis si a incasat citeva lovituri de imagine. Caci Voronin l-a lovit dur prin dezvaluirile facute despre intilnirile lor dorite secrete.  Voronin a mai folosit aceasta metoda pentru a-i distruge politic pe Rosca si Urechean, atunci cind ii lauda si povestea la televiziuni despre colaborarile lor. Regula e simpla, pe cine il lauda Voronin- acela e mort politic.
 3. Unul din scopurile dezvaluirilor lui Voronin despre intilnirile cu Filat a fost sa arate PD-lui, ca degeaba a renuntat la coalitia ca comunistii, si ca PCRM ar putea sa faca o coalitie cu PLDM si sa-i scoata pe pedisti de la guvernare. Iar pentru PD si oamenii de afaceri afiliati acestuia, trecerea in opozitie este aproape mortala. Astfel Voronin incearca sa bage strimbe intre componentele AIE, si sa le faca sa se certe intre ele.  Vulpoiul batrin Voronin a pus drept momeala doua farfurii, una cu mincare otravita pentru PLDM, si alta cu mincare adevarata pentru PD, dar care Filat n-o vede.

Cei de facut mai departe? Sa se aplice Acordul AIE-2!

Daca exista AIE-2, atunci sa functioneze Consiliul Aliantei, si PD , si PLDM sa nu joace separat cu comunistii, asta ar fi conditia existentei si functionarii eficiente a aliantei.

Am mai scris, sunt doua solutii astazi de continuare a meciului politic, una este declansarea procedurilor privind alegerea sefului statului , si este evident ca comunistii vor bloca procedura in Parlament, cu gindul la alegeri anticipate.
Si doi, sa se petreaca mai intii un referendum repetat privind art.78 din Constitutie, si sa se deblocheze situatia. Avem nevoie de alegeri directe a Presedintelui, avem nevoie de un Presedinte popular si reformist.

Dar se vede ca nimeni nu ma intelege, iar colegul meu de facultate de la Iasi Filat, negociind cu Voronin,  se impusca singur in picior. Vlad, am o veste proasta pentru tine, Vova Putin nu te iubeste, te considera roman, iar asta la ei este  infractiune.
Vere Vlad, trezeste-te, caci te asteapta fapte mari.

P.S.

Vere Vlad, sau Filea, il numeam eu, vere Roman, sau Roman Diesel, imi mai spunea mie Vlad Filat in studentie cind invatam la Iasi, caci in orasul Roman se produceau autobuze, care se numeau Roman Diesel. Iar cu alt var Sandu, ne-am impacat daunazi, caci nu aveam baza pentru cearta.

Anunțuri

15 răspunsuri to “PCRM + PLDM = iubire imposibila?”

 1. opinie Says:

  RM(republica mafiei)

 2. Sergiu Cazacu Says:

  totul este posibil mai ales dupa ce vor avea loc alegerile locale cind mitul unei aliante va fi facut un apa si un pamint.

 3. nuinu Says:

  tot din familia asta cea mai placuta ramine vara lor, Cristina, absolventa si ea Iasi 94

 4. Siberiacul Says:

  C. Tanase : „Pe un blog ni se sugerează chiar să „intervenim” în virtutea faptului că venirea la putere a lui Filat (PLDM) a fost „posibilă doar eforturilor extraordinare ale trioului mediatic Val Butnaru („Jurnal de Chişinău”), Constantin Tănase (TIMPUL) şi Veaceslav Tâbuleac („Vocea Basarabiei”)”
  – Dle R.Mihaeş- Oare chiar nu aţi observat în comportarea Dlui Filat cu aliaţii din AIE 1 şi AIE 2 nimica ce v-ar pune pe gînduri? De ce el nu poate colabora cu aliaţii din Alianţă? Care este scopuşl lui Filat? Cînd şi cei „independenţi” v-or înţelege cine este Filat?

 5. Siberiacul Says:

  Filat cu „trio mediatică” a lui, Plohotniuc şi Voronin cu a lor.
  Cu ce plăcere Dl C. Tanase ş.a. „independnţi”, (ca şi komuniştii) bat în Ghimpu şi Chirtoacă!
  „ВПЕРЁД” în lupta antikomunistă!!! „УРААААА”!!!

 6. Sefu' Says:

  Dle Mihaes, e foarte posibila.
  Voronin e vulpoi batran, e siret, e smecher, e jucator bun cu alte cuvinte. Stie el ce face.

  Am „scris” si eu despre asta:
  http://de-motivare.blogspot.com/2011/01/niciodata-nu-spune-niciodata.html

 7. palade Says:

  asa fac kgbistii de pe Dambovita. Cand nu mai au argumente la tema, braveaza cu gramatica l.romane.

 8. Sergiu Cazacu Says:

  gramatica nui cel mai important lucru, principalu este continutul. Daca cineva are boala ca toate scrierele sale sa corespunda tuturor regulilor gramaticale , nu are decit sa scrie asa.

 9. fok Says:

  AIE-2 este ales de popor.Voi siteti puterea poporului.Cu hotul de voronin se poate de vorbit numai cu forta.Schimbati regulamentul de alegere a presedintelui. 1)Neparticiparea la alegere = cu boicotarea . DE INTERZIS neparticiparea, deputatului de pus kleimo pe frunte madatul pe masa si dute in doamne iartama. 2)DE ales presedintele cu 50 + 1 si viva RM.

 10. Soliman Says:

  Da, domnule Mihaies, am citit scenariul dumitale cu atentie si pare verosimil. Farfuria pe care zici d-tale ca nu o vede Filat, mi se pare ca totusi ea este vazuta, dar miza ar fi alta si ea i-a fost fluturata in fata ochilor lui Filat. Asa ca introduc in ecuatie, politica U E fata de R. Moldova. De acolo mi se pare mie ca vin toate „necunoscutele”. UE are „alte” planuri cu R. Moldova decat pachetul Balcanilor de vest sustinut de Romania demult(noua gaselnita franco-germana aparuta „brusc”, a spatiului Schengen, e cusuta cu ata alba!).Cel al Parteneriatului estic,in acceptia ei fiind mult mai convenabil pentru toate partile,inclusiv Rusia… Fie si datorita faptul ca i se ia Romaniei „cadoul” obtinerii vizelor in spatiul Schengen pentru cetatenii modoveni , aceasta urmand a fi facuta pe seama exclusiva a „generozitatii” UE , e cu totul altceva in ochii neutralismului moldovean latent societal si este o miza a UE.Ideea e si avansata deja de Iurie Leanca . Stratagema scoaterii din joc a Romaniei e miza cea mai mare in toata afacerea asta, pentru ca geopolitic Romania le sta in gat tuturor, mai ales daca deschiderea energetica spre Asia Centrala se realizeaza. Si Rusia si UE vor sa fie vioara intai in Balcani, nu mai au nevoie si de „concurenta” Romaniei,tacit ingaduita de SUA.
  Ipoteza mea premonitorie are totusi elementele ei subterane, dar intuibile. ” Batalia” care se da ,va deveni mai clara atunci cand vor incepe „negocierile” 5+2 in problema Trasnistriei de la Viena. E moneda de schimb cu care se va opera curent.

 11. Soliman Says:

  Pt. PALADE
  Sa nu uiti un lucru , stimate domnule. Cine nu foloseste gramatica in mod corect , nu are o logica corecta!! Gramatica, adica esenta exprimarii corecte intr-o limba,sta la baza LOGICII si nu exista logica inafara ei!! Daca atata lucru nu ai invatat la scoala, ce sa mai spun?!

 12. AZUR Says:

  Urmare a vizitei Domnului CORLATEAN la Chisinau unde a intreprins un fel de dialog al surzilor cu politrucii MALDAVANI, au aparut pe UNIMEDIA doi KOKO – munisti :::::::::: Grigore Petrenco si Iurie MUNTEAN care mi – au devenit imediat foarte simpatici , din doua motive :::::::::
  a ) Vorbeau o frumoasa limba romaneasca. Eu ma asteptam sa aud limba de stat maldavaneasca a lui STEFAN cel MARE din secolul al 15 – lea, cea pe care o propovaduesc KOKO – ii , de dimineata pana seara, cu dodonoff in frunte.
  b ) Am auzit din partea acestor doi TAVARICI un termen NEMAIauzit in limbajul de lemn-cauciucat al KOKO – ilor ::::::::: „” colegii nostri dela Bucuresti !!!!!!!!! „”. CRED ca ei voiau sa spuna ca pana acum ::::::::: colegii nostri NAZISTO – fascisti dela Bucuresti. Dar hai sa nu fim rautaciosi cu persoane care cauta sa fie rezonabile.

  Sa lasam simpatia deoparte si sa privim aspectul politic al interventiei acestor doi TAVARICI, Grigore PETRESCU si Iulian MUNTEANU.
  Acuzatia adusa ALIANTEI si implicit ROMANIEI este ca toate aceste Comisii, Sub-comissii, Para-comisii au ca scop NU integrarea in UE ci integrarea Moldovei in ROMANIA, adica UNIREA MOLDOVEI cu ROMANIA.
  Aveti absolut dreptate, insa ati omis sa spuneti ca integrarea in Romania este , IN MOD AUTOMAT, integrarea in EUROPA.
  Incat cum asi intoarceo, tot va salut, eu care sunt nascut ANTI-KOKO-munist.

  Dar interventia acestor doi TAVARICI are o importanta capitala prin faptul ca propun si pun in DISCUTIE PUBLICA problema INTEGRARII Moldovei in Romania adica , pe moldoveneste, UNIREA cu ROMANIA.

  AS fi fericit ca aceasta problema sa se discute in toate clasele sociale ale Moldovei si Romaniei, in toate scolile, universitatile, institutiile, unitatile militare, si mai ales in toate carciumile. Daca suntem primii la consumul de alcool sa fim si primii la dezbaterile politice, nu-i asa DOmnule VASILE acest agricultor simpatic din CANIA ????????

  Daca ALIANTA nu a avut curajul de a darama acest TABU tzaristo- KOKO-munist de a discuta liber despre UNIREA cu Romania, atunci sa
  aducem felicitarile noastre acestor doi TAVARICI.

 13. inga Says:

  ati vzut cum se bucura rusii de dezbinarea actuala in societate si-n politica?
  Unire, de asta avem nevoie! atentie la comentarii analistilor si politologilor!!

 14. AZUR Says:

  CU permisiunea CUI va adresati politicianului Dodon utilizand expresia „” DOMNULE „”. Ce este mai surprinzator, toti jurnalistii ii spun „” DOMNULE „” chiar lui lui voronoff si la toti KOKO-ii care il sustin .

  ETONNANT, NON ?????????

  Toti acesti politicieni nu inceteaza cu insultele la adresa Romaniei si a limbei romane dar se impopotoneaza cu EMFAZA si cer sa li se spuna „” DOMNULE „””.

  DECE nu-si pastreaza denumirea KOKO-munista de „” TAVARICI „”, cum i-a invatat LENIN,Stalin, BERIA, MOLOTOFF, VORONOFF ?????????

 15. PERPLEX Says:

  Domnul BOGATU a ridicat o problema CAPITALA pentru viitorul MOLDOVEI si anume vizita lui GULIVER in tara MITITEILOR MALDAVANI, eveniment RARISIM in lumea politica din sfera celor MARI.

  NU va bucurati, nu va speriati caci se va intampla ceeace banuesc toti MALDAVANII cu putin cap.

  Pretenia Ruso – americana a luat un avant fara precedent, ca pe timpul lui RUSVELT. EA trebue intarita si America trebue sa dea asigurari concrete MOSCOVEI. ORI aceasta se face dand un cadou Kremlinului, cadou care nu costa America nici un dolar si anume REPUBLICA MULDU – FUFU – leasca,
  republica care nici nu figureaza pe harta statului major american ea fiind inclusa in imensul spatiu rus.

  Cineva ar spune ca sustinatorii Moldovei-Romanesti delireaza.
  NU-i adevarat. Priviti itinerariul Domnului Biden ::::::::: Finlanda, MALDAVANIA, MOscova. Dintr-o intamplare usor de explicat ROMANIA a fost omisa din acest circuit turistic.

  Atunci cine se bucura de aceasta intorsatura neasteptata in politica americana, intorsatura previzibila si asteptata cu FRICA la noi..

  Ati ghicit :::::::: Numai voronoff si KOKO – -ii lui. Insa revenirea KOKO-munistilor nu ar declansa decat BUCURIA NEBUNILOR, cum spune proverbul.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: