Valeriu Manea: Intalnirea cu Filat de la Bruxelles

Asa si nu am inteles cine a organizat intalnirea care a avut loc joi, 10 februarie, a cui a fost initiativa, a diasporei, a ambasadei sau a lui Filat. Daca a lui Filat, atunci e semn ca incep alegeri anticipate. Sala din ambasada Moldovei in Belgia este una mica , dar tot nu am inteles principiul pe care au fost invitati cei din diaspora, pe linie de partid, sau de loialitate fata partide sau partide. Erau nu mai mult de 30 de conationali, aranjati in trei randuri pe scaune intr-o sala a amabasadei. In spatele lor in picioare toti angajatii ambasadei si misiunii RM pe langa UE. Toti din ambasada cu mutrele acre si incremenite, de-o importanta galactica , ii priveau dispretuitor pe cei din sala.
Paza personala , de la UE, caci a fost vizita oficiala, si Filat avea escorta, era  tipica europeana, zambitoare, raspundeau la intrebari, in comparatie cu cei din ambasada si misiune. Totdeauna spuneam ca cei care au fost membri de partid, in special comunist, sunt rancai ( maculi cu un testicul, special operati pentru a fi mai agresivi).  La Ministerul de externe trebuie sa aiba o clinica speciala ca cei care sa lucreze in misiuni si ambasade sa fie vaccinati si operati impotriva comportamentului civilizat, sa nu zambeasca, sa fie nemultumit, sa fie ultraseriosi etc.
Un fel de separare in clase, plebea, cei din sala, si patricienii, cei din ambasada.

Monologul lui Filat, cum si era de asteptat, a fost unul foarte si foarte optimist, dar comparativ cu un an  in urma, mai putina incredere in cele spuse, asa mai mult propaganda ( precum casele din lunca Prutului, promisiune ca pana la alegeri, apoi ca pana la Revelion, acum promisiuni ca pana la Paste, probabil pastele calului), un fel de bum-bum-bum-bum. Era si normal, functionarul care va spune adevarul va pleca rapid din functie. Doar ni s-a promis si comunism, si program alimentar, si apartamente si in general viitor luminos. Dupa o ora de monolog s-a ajuns si la discutie premier-cetateni (alegatori-dupa Filat,  plebei-dupa ambasada). Multi s-au asteptat la o discutie serioasa, despre noi, despre R.Moldova, cine suntem noi, unde mergem, cum mergem, dar multi au si probleme personale nerezolvate de zeci de ani, probleme simple, care se rezolva rapid si eficient ( la dorinta guvernarii).
Fiecare cu problema lui. Unii au spus despre problemele pe care le au cu banii pe care i-au investit in constructia apartamentelot in Chisinau si astazi nu au nici apartamente nici bani. Altii ca avocatii costa nu mai putin de 500 de euro. De parca asta-i problema premierului. Au fost intrebari de la cei care sunt in functii cheie la institutiile europene, la companii transnationale, un tanar care s-a prezentat Ciubuc (asa si n-am inteles daca este ruda cu ex-premierul Ciubuc) are o functie inalta in operatorul national de comunicatii „Belgacom” din Belgia,  a propus premierului sa angajeze la companiile de stat din Moldova pe cei care au o experienta in Occident.
Aici si s-a produs confuzia. Filat spune ca problema majora sunt cadrele, nu sunt in Moldova specialisti buni (iata Molojen la „Registru” este un exemplu de specialist clasic din Moldova, nu vorbeste romana, engleza o vorbeste, pe site-ul oficial al IS „Registru” limba vorbita este cea moldoveneasca, bani platiti cu miile pentru perfectarea pasapoartelor, cozi interminabile la sectiile de pasapoarte, coruptie etc).
Filat l-a prezentat pe Fruntasu, vanatorul de creieri pentru functiile in guvern.
Propunerea a fost explicita, dar refuzata diplomatic, ceva de felul ca se poate , dar nu se poate fiindca nu putem sa va oferim acelasi salariu. Asa-i politica la Moldova.

La intrebarea despre pretul la gaz, putin c-am enervat, Filat a spus clar ca cu Rusia putem discuta orice, despre colonizarea planetei Marte, despre neproliferarea armelor nucleare pe Luna, dar nu pretul la gaz, asta este tabu pentru Moldova la tratative. Pretul este unul, stabilit de Gazprom si basta. Asta nu se discuta si Doamne fereste sa se negocieze. Joi seara la bursa de la Rotterdam gazul se vindea pentru UE cu 120 $ mia de metri cubi, iar pentru august 2013 erau semnate contracte cu pretul de 150 $ mia de metri cubi.
Filat nu credea ca Europa plateste atat, dar Leanca a confirmat faptul. Calculati cat plateste acum consumatorul in R.Moldova si cat va costa gazul. Halal de asa Guvern sa nu poata negocia. S-a spus si ca MoldTelecom-ul va fi privatizat, (in Belgia „Belgacom” este intreprindere de stat si are active de cateva miliarde), dar nu s-a spus la ce pret se va vinde, anterior o firma off-shore propunea tocmai 10 mln. $, ia alta din Moscova 16 mln.$. Buna afacere.

S-a vorbit despre Ministerul de Interne, despre reforma de acolo ca o conditie a UE pentru eliminarea vizelor. Ce fel de reforma la MAI, cu care program de reforma, nimeni nu cunoaste nimic.

S-a spus ca putini sunt care cunosc despre existenta R.Moldova chiar si in institutiile europene, s-au propus ,din partea diasporei, actiuni concrete de promovare a R.Moldova, atat in Eropa, cat si in toata lumea.

Intrebarile de baza ramaneau totusi cele legate de politica de cadre a noii conduceri, cine vor fi cei care vor conduce, alegerea Presedintelui interesa putin, se va ajunge la instutionalizarea clientelismului si a licheismului, sau totusi va fi o conducere democrata, pentru popor.

La intrebarea despre misiunea Moldovei la UE ( intrebare iarasi despre cadre), putin personal, fara experienta, Leanca a raspuns ca bugetul a fost micsorat cu 17% comparativ cu 2010 si ca totul va ramane pe vechi, pe alocuri si mai rau. Daca ambasada din Moscova are zeci de angajat platiti, iar misiunea 5 sau 6 , automat apare sensatia ca strategica pentru Moldova este directia Moscova si nicidecum Europa. Plus cine sunt sefii misiunii, azi este Daniela Cujba, o necunoscuta , majoritatea tarilor sunt reprezentate de fosti ministri de externe, de specialisti in tratative, in diplomatie. A avut si Moldova un asa „specialist” la conducerea misiunii, generalul KGB Tudor Botnaru. Iata „real politik” in actiune.

Despre Transnistria s-a spus clar, Guvernul nu poate face nimic pentru Vardanian si Cazacu, nici diplomatia „de fotbal” nu poate ajuta, pur si simplu neputinciosi si impotenti.

Despre justitie s-a spus clar ca prin schimbarea unor judecatori ramane sistemul corupt, bazat pe niste principii de tip mafiot.

Filat spunea si despre schimbarea mentalitatii, sala dadea din cap ca este corect si peste cateva minute sala se revolta cand  apareau intrebari „nedorite” sau „provocatoare”. Majoritatea nu pot intelege ca Guvernul, personal Filat, este in serviciul poporului si nu invers.  Frica fata de „nacialnik” ii facea sa fie smeriti si linistiti, ei erau ca ministri la sedinta de Guvern, normal trebuia sa fie cu totul altceva.

Impresia generala a fost una, va fi si mai rau si mai urat, schimbari nu vor fi, cumatrii si nanasii raman in functii, cei destepti sa-si caute de treaba in strainatate, lichelile raman indiferent de culoare politica. Gazul va fi mai scump, viata mai ieftina, regimul de vize se va liberaliza  in „viitorul apropiat”, drumuri vor fi putine, castele mai multe.

Multumesc personal celor care au organizat intalnirea si in special,

Multumiri ambasadorului R.Moldova in Regatul Belgiei, Mihai Gribincea , unul dintre putinii functionari din strainatate cu comportament si inteligenta europeana.

Valeriu Manea, cetatean al R.Moldova si a Regatului Belgiei

P.S.
Am acceptat sa postez relatarea lui Valeriu Manea, fost reporter la ziarul Accente, care astazi este stabilit cu traiul in Regatul Belgiei, despre intilnirea originarilor din R.Moldova cu Premierul Filat si alti oficiali moldoveni, in speranta ca este interesanta pentru oficiali si pentru cetateni

Reclame

39 răspunsuri to “Valeriu Manea: Intalnirea cu Filat de la Bruxelles”

 1. stefanRO Says:

  Poate asa o sa te convingi si tu cum e treaba cu „integrarea europeana” si „pragmatismul”! Eu deja m-am convins Romane…! TOTI ca sa capete puterea vin pe valul romanesc..apoi se duc la Moscova sa pupe papucul! Cine nu o face..e extremist, nationalist-sovin..etc! Si e atat de simpu..1 O teava de gaz peste Prut..si gata! IN privinta vinului…tot rusii traiesc de pe urma venitului din vin…! Imi aduc aminte de ce spunea Filat in 2009..cum strangea el semnaturi..la malul Prutului…! Acuma cica nu va mai trebuie pachetul Balcanilor de Vest…e bun Parteneriatul Estic impreuna cu ungurii si polonezii! Neamul nostru e blestemat…are prea multi dornici „sa conduca”!

 2. Alexei Busuioc Says:

  Bravo D-le Mihaies.
  Valeriu Manea a fost si este cineva care are singe in vina. Pacat ca multi din noi au plecat din tara asta si multi sint gata sa plece, doar sa apara o mica oportunitate…
  Cat despre cadre…aici nimeni nu va face nimica! In unele compartimente, este mai rau chiar si decat la comunisti, din pacate. Chiar singur am simtit-o pe propria piele.
  In rest, asteptam alte relatari de la D-lui Manea din Bruxelles, cel putin avem si o alta parere decat cele ce se posteaza peste tot despre vizitele lui Filat in UE. Curaj D-le Mihaies, Curaj D-le Manea, sintem putini, dar puternici!

 3. Sergiu Cazacu Says:

  referitor la banii investiti in constructia apartamentelor care sunt nefinalizate sau nici incepute o parte din vina o poarta si Guvernul http://sergiucazacu.com/guvernul-accepta-manipularile-%C8%99i-escrocheriile-pe-pia%C8%9Ba-imobiliara-a-rm/

  In rest acet articol este o relatare foarte interesanta. Referitor la cazul Vardanian si Cazacu Elita Politica de a Chisinau din care face parte si FIlat si-a arata lasitatea sa. EI au tolerat aceste arestari si auu cazut de acord. Cu Transinistria pe cale diplomatica nu vom face nimic, imediat dupa arestarea jurnalistor Chisinaul trebuia sa emita mandate de arest pe numele conducerii de la Tiraspol , insa sunt niste fricosi si niciodata nu vor face acet lucru. mie greata de asa guvernare.

 4. traian vasilcau Says:

  O, salutare fiu de imparat in Regatul Belgiei!
  Demult nu mai citisem vreo revolta scrisa semnata de Altetea Ta.
  Ne pare rau ca nu apreciezi reformele PE INTERN si PE EXTERN ale guvernului maretului Filat si il critici FARA PROBE.

  Fii vigilent, un dosar te va gasi si la Curtea Domneasca de unde scrii materialele acestea CALOMNIATOARE , ce , fii sigur, vor da mari, incomensurabile, batai de cap la BASARABI.

  Te salut si Te neuit, oriunde te-ai afla !

 5. Soliman Says:

  Am vazut si am rasfoit ziarul „Accente” un ziar care apare la Torino ,in Italia si este al diasporei romano-basarabene din acel oras!! Este condus de doua femei!!! Un ziar exceptional ca pozitie europeana comuna de pe ambele maluri ale Prutului !!

  Felicit pe domnul Valeriu Manea in mod deosebit pentru tot ce spune in scrisoarea sa!!!
  Nu mi-a venit sa cred ochilor problema gazului furnizat R. Moldovei de Gazprom(Federatia Rusa)!! Iata a doua confirmare a une politici pe care ma mir pana in panzele albe cum de o suportati!! Este inadmisibil ca Transnistria sa consume gaz metan cu cre e grevat bugetul R.M oldova, Am inteles ca ei nu platesc gazul care il consuma, costurile de consum revenind contribuabilui basarabean!! Este ceva inimaginabil pt mine asa cevaIII Si strigator la cer ca toate guvernele care s-au perindat la carma R. Moldova continua in acest fel politica sa economica!! Iar pretul lui este foarte mare, cu mult mai mare decat in Romania.
  Nu acceptati nici intr-un caz privatizarea MOLDTELECOM ! Nu repetati gresala Ro care a privatizat Romtelecom(prima mare privatizare, a guvernului Ciorbea- Petre, catre OTP Grecia) Am fost pur si simplu spoliati de greci ,. Norocul a fost ca a aparut concurenta Vodafone, Orange ,Rds/Rcs etc . Romtelecomul nici pana azi nu a reusit sa se redreseze si cei care au ramas la ei, fiind prinsi cu diverse contracte, platesc de se spetesc!!
  Nu fiti de acord cu instrainarea transportului de energie electrica prin privatizare. Trebuie sa ramana in mana statului. Posta la fel, productia de curent electric la fel!! Mai bine sa faca guvernul o stransa cooperare cu Autoritatea Nationala A Energiei din Romania decat sa- scapati din mana productia , transportul si chiar distributia energiei electrice. Are Romania destula productie de curent electric. Decat sa vanda la altii , cred ca e mai OK sa vanda R. Moldova !!
  Cereti conectarea urgenta a conductelor de gaz cu cele ale Romaniei . Iesiti mult mai ieftin pt ca Ro are 60 % din necesar din resurse proprii. In momentul actual Ro s-a lecuit de privatizari excesive ale economie nationale si la Cernavoda cele doua reactoare nucleare vor ramane in patrimoniul statului pt a fi construite. Nu cred ca presedinte Basescu si Ro ar refuza sa cedeze cota parte din constructie si productie pt R. Moldova!! Ati scapa , dupa parerea mea definitiv de problemele cu electricitatea. PIB al R.Modova reprezinta doar 3 % din PIB Romania !!! Prutul- una din cele mai benefice surse de energie electrica din Sud -Estul Europei nu este valorificat hidroenergetic in niciun fel!! Atentia investitionala a celor doua state romanesti ar fi strigator la cer sa nu includa acest aral! In acest an incep primele investitii in productia de electricitate in Dobrogea in valoare de peste 10 miliarde euro , in principal cu capital romanesc!!
  Despre orientarea guvernului Filat sunt deja supralamurit! Iurie Leanca pregateste cererea oficiala a R. Moldova de decuplarea intrarii in UE prin Balcanii de Vest , preferand intrarea prin Parteneriatul Estic!! Va dati seama ce inseamna asta? RUSIA!! Daca va convine, nu am zis nimic !! E OK!!!
  Cereti AIE sa numeasca in posturile tehnice de la toate nivelele oameni tineri formati la scoala managementului occdidental al economiei de piata. Sunt destui !! Pregatiti si in Ro si in Occident!! Cereti „curatara” tuturor ambasadelor de elementele comuniste care si-au trait traiul. Tineretul vostru abia asteapta sa se afirme. Cei pna in 40-45 de ani sunt mult mai pregatiti petru timpul prezent si mai ales de imediata perspectiva europeana si suficienti de maturi si responsabili!! Aprilie 2009 a dovedit-o cu varf si indesat!!
  Domnule Mihaes,
  ai avut o forte buna orientare cu publicarea a cestei scrisori. De altfel am remarcat ca devii pe zi ce trece mai orientat in probleme de mare seriozitate pentru voi toti !! Chiar daca nu esti inregimentat in niciun partid, socitatea civila din R.Mldova si-a gasit , mi se pare mie, mentorul de care are nevoie. Ea este adevarata forta care poate schimba R. Moldova. Strange oameni capabili in jurl dumitale, competenti , bine clarificati si rezulatatele se vor vedea. SIGUR!!! Si nu uita ca si in Ro exista o socitate civila mult mai bine orientata decat partidele aflate la putere sau nu!!

 6. Soliman Says:

  PS
  Prima data am citit ceea ce s-a posta pe blogul d-lui Mihaes. Acum citind si restul comentariilor , sunt de-a dreptul surprins de adeziunile mature si responsabile ale … „postacilor”!! ( ce sa facem, toti suntem in postura asta, desi avem o identitae proprie ! iata, ca exempu de meditat ce inseamna avantajele si dezavantajele internetului!!) Constat ca e cea mai buna interventie”blog-istica ” de pana acum a d-lui Mihaes. S-auzim de bine, ca de cele rele suntem satui !!!

 7. tabarnak Says:

  Domnule Mihaies,

  incercati sa explicati cetatenilor prin intermediul TV unde mai aveti acces ca societatea noastra este una extrem de bolnava care voteaza aceleasi personaje diabolice de 20 ani incoace. Acesti „politicieni” sint niste adevarati maniaci, setosi de putere, vampiri care sug seva acestui popor. Merg pe cadavre doar ca sa atinga scopul final-TREUCA.

 8. Alexandru Panfilii Says:

  Tot respectul , dle Mihaeş.

 9. opinie Says:

  RM(republica mafiei)

 10. qwertyuiop Says:

  Nu stiu ce va fi mai departe, dar la multi deja le pare rau ca au votat PLDM-ul.

 11. ady Says:

  http://conspirolog.wordpress.com/2010/12/31/top-10-pcrm-experts/

 12. Grigore Vieru Says:

  Numai Romania Mare ne este salvarea noastra !

 13. Siberiacul Says:

  1. Dle R.Mihaeş – m-am mirat plăcut că a-ţi publicat articolul lui V.Manea. Bravo!
  T

 14. Sefu' Says:

  Super articolul. Cat de trist atat de realist…

 15. CS Says:

  Adevar curat despre Republica Moldova a scris dl Manea. Putregaiul din Moldova se datoareaza intr-adevar sistemului corupat cu oameni obedienti pusi in posturi cheie in detrimentul celor bine pregatiti si verticali.
  Reforma statului RM consta in punerea de oameni capabili cu experienta , neloializati politic. Si astefel de oameni sunt in RM!!! Doar ca nefiind cunoscuti politic nu au influenta. RIDICASTI STACHETA DOMNILOR SI DATI AFARA PUTORILE , INCAPABILII SI HOTII. HAI CA SE POATE!!

 16. Horatiu Says:

  Manea este bine cunoscut in randurile diasporei din Belgia ca fiind un personaj exaltat si, uneori, chiar putin dezechilibrat. Are obiceiul prost de a cataloga persoane necunoscute (lui), doar bazundu-se pe niste impresii vagi si pe toanele pe care binevoieste sa le aiba in ziua respectiva.
  Unii intelectuali mereu in devenire, ajunsi (de nevoie, desigur) in Vest, dezechilibrati de povara luptei pentru existenta pe care trebuie sa o duca (culmea!) si in tara fagaduintei, fiind nevoiti sa practice meserii mult sub aspiratiile lor si pretentiile de ”om cu facultate”, devin frustrati si suparati pe toata lumea, descarcandu-si veninul in stanga si-n dreapta fara a fi provocati.
  E normal, de fapt, acest fenomen. Poate fi inteles omeneste. Mai putin normal e ca astfel de personaje sunt, deseori, privite de cei de acasa ca fiind niste profeti atotstiutori si intelepti, care au reusit in viata, ”au vazut lumea” si sunt indreptatiti sa emita comentarii pertinente despre orice. E trist.

 17. valeria Italia Says:

  PENTRU HORATIU AS VREA SA ACCENTUEZ CA MULT MAI MULT SEMENI DUMNEATA A FI UN DEZECHILIBRAT FIZIC,SI DESCREERAT MINTAL, O CIRTITA ,CARE , NU VREA SA VADA REALITATEA , IN CARE SE AFLA AZI BASARABIA. VA VENI VREMEA CA II V-OM POMENI PE COMUNISTI, EU PERSONAL AM VOTAT IMPOTRIVA LOR ,ASTAZI REGRET. TIRANIA NE ASTEAPTA CU ADEVARAT IN VIITORUL APROPIAT
  DOMNU MIHAES MULTUMIM PENTRU ACEST ARTICOL ,CHIAR DE NOI CUNOASTEM ATITUDINEA CELOR VENITI LA PUTERE CATRE NOI ,CEI DIN STRAINATATE, SI TOT RESPECTUL PENTRU VALERIU MANEA ,

 18. stefanRo Says:

  Da tu Horatiule esti cunoscut in randurile diasporei? Si daca Da..atunci cum? Eu habar n-am de Manea asta..si crede-ma nici nu ard sa-l cnosc…dar cand vad „telectuali” de alde tine care platesc polite..sincer tare ma apuca sila! NU NE PASA de Manea..clar? Ne pasa de propria imbecilitate de a ne lasa pacaliti de zambete si „pragmatism”! Manea a aratat o imagine…atat! Si tu Horatiule ti-ai aratat-o pe-a ta!

  Te inteleg..omeneste..personajule!:))

 19. Oprea Ovidiu Says:

  Sunt intrutotul de acord cu dvs,dar am un mic amedament-a nu se confunda cu partidul din Romania”Romania Mare”.

 20. Horatiu Says:

  Nu sunt cunoscut, dar nici nu scriu aiurea pe bloguri, etichetand tot ce misca.
  Cu politele ai cam dat-o in bara. Calmeaza-te (e valabil si pentru ”valeria Italia”), ia-ti pastila si cauta-ti de ”propria imbecilitate”. Bafta!

 21. Sergiu Cazacu Says:

  ce a relatat acest articol nu schimba nimic domnule Horatiu, toata lumea stie acest adevar , si nu sa inventat roata. Faza e alta ca domn Mihaes a publicat pe blogul sau necitind faptul ca sia facut studiile impreuna cu FIlat si Tanase

 22. stefanRo Says:

  Bafta Horatiu draga…si timite te rog pe adresa blogului pastilele pentru calmare!:)) Si niste ochelari de soare..ca prea straluciti..musiu!

 23. valeriu manea Says:

  Draga Horatiu, sunt mirat ca „multi din diaspora” ma cunosc, poti sa-mi numesti trei nume, cine ma cunoaste?? In agenda mea am 7 (sapte) telefoane ale basarabenilor care-i cunosc personal, (trei colegi de facultate, un fost coleg de la interne, un coleg din armata si cu alti doi ne-am cunoscut aici). Ma invinuiesti ca am etichetat persoane necunoscute. Pe cine din diaspora am etichetat??? Numeste-mi numele unui basarabean din adiaspora pe care l-am etichetat?? Am scris de Filat, Molojen, Cujba si Botnaru. Ei fac parte din diaspora??? Si cu ce i-am etichetat?? Ca Molojen nu vorbeste romana, ca Cujba fiind la Brussel, in Belgia nu stie cine-i premierul Belgiei? Imi pare rau. Frazele de tipul dezechilibrat sunt specifice comunistilor si KGB-istilor cand nu mai au argumente. De exemplu Voronin asa-l eticheteaza pe Ghimpu, fratele lui Ghimpu, Gheorghe, asa era etichetat cand a fost arestat, asa sovieticii se razbunau pe patriotii din Moldova, Ii declarau pur si simplu nebuni, opinia publica inghitea. Tu daca in 86-88 ai fi declarat ca URSS va disparea , erai in cateva ore declarat nebun. Dar URSS a disparut si cine-i nebun acel care a prezis, dzezechilibratul sau cei care au invinuit???
  Cat priveste practicarea meseriei „om cu facultate” (specific romanesc), in Moldova se spune „om cu institut”, toti cunoscutii sunt foarte bine si bine, la fel si eu. Am o munca la care merg cu placere, salariu decent, complexe de inferioritate nu am. Draga Horatiu , sunt de la tara, muncesc de mic , cartea de munca am primit-o inainte de a implini 18 ani, probabil ca nu stii ce inseamna „brigada” sau „lagar de munca si odihna” sau culesul strugurilor. Nu inteleg ce vorbesti „despre pretentii” sau tractorist pe MTZ-50. Suna cam aiurea, dar poti sa -mi spui ce ai in vedere.
  Rezumat. NU esti din diaspora, nu cunosti nimic despre ea,probabil din ambasada sau esti ruda cu cineva din cei mentionati.

  PS Fii atent cum m-ai facut sa ma indreptatesc in fata ta ca eu nu sunt cel despre care scrii. Esti bun in arta interogarii, cateva fraze de invinuire, omul is pierde controlul si nimereste in capcana. Fapta-i consumata. Bravo.Dar eu sunt cu fata deschisa si nu ma ascund dupa nick-uri

 24. sergiu briceag Says:

  Valera,lasa provocatorii(jigosii) in dracu!-daca te ei de capul lor nu mai dai de sfirsit(in moldova densitatea de imbecili la metru patrat este foooooarte mare)….alt ceva este cind ii freci pe Staruri-le politicii basarabene care au luat-o razna cu promisiunile(adevarati campioni olimpici) Filat&Co.Cin treci pe la mine?

 25. Patrascu Oleg Says:

  In primul rand asi vrea sa incep si eu sa scriu ceva legat de comentariile citite mai jos-vad ca unii practica in continuare meseria de a pupa in f….. cu multa straduinta indiferent de culoarea politica puterea fara asi da seama ca f… s a schimbat-inteleg asta i meseria-dar Republica Moldova nu i un S.R.L din care unii cred ca pot scoate devidente materiale ,intelegand ca se v or gasi specialisti pentru a camufla democratic toate esecurile promisiunilor facute-Horatiu schimba meseria ca s a nu ramai numai cu o singura functie-problema ca e timpul sa intelegem ca democratia in Moldova e perceputa ca alternanta nu a fortelor politice ci a hotilor-ei nu au culoare politica.
  Da azi la Rotterdam 1000 m/c de gaz e 110 dolari-pacat ca d.Prim ministru a aflat numai in conferinta de presa-atunci ce i de comentat-nu cumva exact cei din ambasada au omis sa informeze Chisinaul ca in Regat e pretul asta sau nu le a permis originea de cumatru nas sau var-interesant a cui….stiu a lui Horatiu care s perde cerneala veninoasa-ramane un singur lucru-sa radem un pic de …incompetenta.
  Ce sa spunem-va mai asteptam pe la cersit in Brussel

 26. Patrascu Oleg Says:

  Manea cand treci pe la mine

 27. Tanya Says:

  Stau in Italia si caut urgent de lucru pentru o jurnasta din Moldova… sarmana disperata si vai de capu ei…. tre sa-i citesc articolele , sa vad ce fel de baba sa-i caut)
  Pentru cei care inca n-o plecat ….continuati sa pupati in fund pe toti, ca noi aici o sa va cautam babe si strioca dupa „merit” ))))….nu va ganditi ca sunteti de neinlocuit pentru cei pe care amu ii pupati in fund, ca ei in locul vostru si chinezi or aranja de nevoie…

 28. Alexei Busuioc Says:

  Valera, nu merita sa cobori la mintea unui camuflat…. Bate vintul, cainii latra…, dai pace!

 29. Alex Says:

  Iata ce mi-a spus un alt conational al nostru din Belgia despre acel eveniment:
  Referitor la articolul la care faci referinta, l-a scris unul care are ceva probleme … A avut un comportament inadecvat in timpul intilnirii, multi i-au facut observatii ca o ia razna in tot ce face si spune, ca nu se merita sa se piarda timpul cu aberatiile lui si mai bine ar fi sa se discute lucruri importante si interesante. Si la urma – toti sunt rai, iar el e bun. Da niste etichetari ieftine de 2 bani, halucinante, rupte de realitate. Sunt intru totul de acord cu comentariul lui Horatiu la articolul lui. Omul interpreteaza lucrurile asa cum ii convine – el este marele patriot si salvator al neamului, iar restul niste ……

  Premierul a dat asigurari in timpul intilnirii cu diaspora ca alegeri anticipate nu vom mai avea, Alianta nu le va admite si vor incerca sa rezolve lucrurile intr-un termen rezonabil (poate pina in toamna). Ramine sa vedem ce vor reusi sa faca. Le-a cazut bine decizia CCului de a nu se implica in toata harababura pe care o avem.

 30. Siberiacul Says:

  Btavo Valera!
  Despre ponegrire, arma KGB-ului, am scris la articolul precedent a Dlui R.Mihaeş.
  De ce oare proromânii şi anticomuniştii, de 20 ani de „independenţă”, sunt ponegriţi de mass-media a oligarhilor şi de jurnaliştii aşa numiţi „independenţi”, care se numesc „prorromâni” şi „anticomunişti”? De ce chiar şi „independenţii” au uitat de Voronin şi se „scarchină” de Ghimpu şi Chirtoacă?
  Aşteptăm şi altă informaţie. Fii mai activ!

 31. Siberiacul Says:

  Alex!
  Ţţi-ai pus întrebarea de ce cetăţenii P.Moldova, harnici fiind, sunt cei mai săraci din Europa?
  Oare nu observi că suntem comduşi de komunişti, neokomunişti şi „komsomoliştii” educaţi de Lucinsckiii şi Voronin?

 32. CS Says:

  Moldovenii stapani in Moldova si porcii in siberia!!

 33. Aurelia Says:

  Stimati Domni si Doamne,

  Am fost prezenta la intilnirea mentionata, toate cele relatate corespund discutiei care a avut loc intre premierul Filat si echipa lui si audienta.

 34. Chichea Says:

  Doar o mica remarca…totusi monologul lui Filat nu a durat o ora 🙂 A fost destul de succint, 15-20min…Intilnirea in general nu a durat mai mult de 2 ore 🙂
  In rest…da, „discutia” a fost chiar plictisitoare, cu exceptia citorva momente…In plus am ridicat 2-3 ori degetul sa pun o intrebare insa…se pare ca nu am fost vazut 🙂 Asta e…
  Ce pot spune sigur, e ca „discutia” a fost orice, dar nu constructiva…Aceleasi cuvinte de om politic, o gramada de buni prieteni in UE…bla-bla-bla…Mi-ar fi placut sa aflu ceva mai concret despre economia MD, despre colegul de alianta Ulinici (sau Plahotniuc)…
  Cum cineva zicea la intilnire : „dragostea fatza de Md se pierde…incet,dar sigur”.

 35. PERPLEX Says:

  Am asistat la manifestarile privind poetul VIERU.
  Nu am vazut niciun KOKO -i printre cei veniti sa depuna flori in memoria celui mai mare ROMAN al Moldovei.
  Este considerat de tovaricii Dodonoff, Voronoff si compania un poet NAZ – ist ????? Cum jurnalistii MALDAVANI sunt sau fricosi, sau rusificati, sau VANDUTI, niciunul nu a pus aceasta chestiune deranjanta EXTREMEI STANGI KOKO – muniste.
  NU este inca prea tarziu.

 36. AZUR Says:

  Domnul CORLATEAN a tinut sa reinvie din cenusa KOKO – munista „” marea pretenie intre republca FANTOMA MULDU – FUFU- leasca si inamiculde NAZIST Romania „”.
  TOVARICI IGOR ……., son acompaniator, vorbea intr’o directie tipic maldavana adica cat mai departe de orice tangenta cu Romania, iar DOMNUL CORLATEAN vorbea inr”o alta directie, spre Romania, spre istorie, spre ce este natural sa fie intre oameni ai aceluiasi popor.
  Nimic de facut. Tovarici Igor o tinea pe a lui, in sistem pur rusesc.

 37. AZUR Says:

  Mesajul de mai sus este incomplect.

  Domnul CORLATEAN a tinut sa reinvie din cenusa KOKO – munista “” marea pretenie intre republca FANTOMA MULDU – FUFU- leasca si inamiculde NAZIST Romania “”.
  TOVARICI IGOR ……., son acompaniator, vorbea intr’o directie tipic maldavana adica cat mai departe de orice tangenta cu Romania, iar DOMNUL CORLATEAN vorbea inr”o alta directie, spre Romania, spre istorie, spre ce este natural sa fie intre oameni ai aceluiasi popor.
  Nimic de facut. Tovarici Igor o tinea pe a lui, in sistem pur rusesc.

  UN dialog de surzi in perspectiva.

  Ma inreb daca DOMNUL CORLATEAN a primit autorizatia necesara dela tovaricii Filatoff, Lupoff, Dodonoff, Voronoff pentru a se intretine cu Doamna VITALIA, Presedinta PNL – -ului moldovenesc. Se vede ca nu.

 38. Valeriu Manea: Intalnirea cu Filat de la Bruxelles (via Roman Mihăeş) « Moldovean uitat in tranziţie…… Says:

  […] Asa si nu am inteles cine a organizat intalnirea care a avut loc joi, 10 februarie, a cui a fost initiativa, a diasporei, a ambasadei sau a lui Filat. Daca a lui Filat, atunci e semn ca incep alegeri anticipate. Sala din ambasada Moldovei in Belgia este una mica , dar tot nu am inteles principiul pe care au fost invitati cei din diaspora, pe linie de partid, sau de loialitate fata partide sau partide. Erau nu mai mult de 30 de conationali, aranja … Read More […]

 39. Adam Says:

  Подержу Хорация, и скажу что Маня еще тот выскочка которой не любит правду, и всё время настаивает что он прав и что он самый умный на этом земном шаре…
  Этот человек самоё настоящие быдло, с жалким метовкими понтами/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: