Alianta pentru Romania si Alianta pentru Moldova nascute in acelasi laborator?

Imediat dupa alegerile din 28 noiembrie 2010, la Chisinau a sosit  seful administratiei prezidentiale a Rusiei, Serghei Nariskin, care si-a propus scopul reformatarii guvernarii din RM, si crearii unei aliante de guvernare intre PD si PCRM. Conform unui comunicat , Comitetul Central al PCRM împuternicea Comitetul Executiv al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova să contunuie negocierile cu Partidul Democrat privind crearea Coaliţiei „Pentru Moldova”.
O coincidenta, sau poate nu, este si declaratia facuta de Crin Antonescu Presedintele PNL, care dupa semnarea impreuna cu Victor Ponta a protocolului de creare a Uniunii Social-Liberale,  a declarat că „alianţa încheiată astăzi este una cu România, pentru România”.
Interesul debarcarii proamericanului Basescu, si a PDL de la guvernare este atit de mare, incit strategii aflati in spate, au unit stinga neocomunista din Romania, care inca mai este condusa de Ilici Iliescu, cu PNL, partidul istoric de dreapta,  care  reprezenta cindva elita europeana a tarii.
Vedem ca in spatele incercarii crearii “Aliantei pentru Moldova”, menita sa opreasca cursul de integrare europeana a RM, dar care a esuat, si crearea Uniunii Social-Liberale “Pentru Romania” stau aceleasi forte.
Daca in cazul RM  s-a lucrat la vedere , Nariskin afisindu-se personal la Chisinau si aratind deschis favoritii, la Bucuresti se lucreaza mai discret. Astfel  lupta pentru o Romanie pion si spion a Rusiei in UE si NATO, si o Moldova transnistrizata continua.
Destinele Romaniei si a R.Moldova sunt interdependente, iar strategiile care se fac pe spatiul romanesc privesc ambele state si de aceea ele sunt tratate la pachet de catre marile puteri. Si este important ca in acest duet sa fie stabilite reguli clare de joc, sa nu fie folosite R.Moldova sau Romania una impotriva alteia, asa cum s-a mai intimplat in trecut. R.Moldova nu trebuie sa permita sa mai devina platforma de atacuri impotriva Romaniei asa cum a fost pe timpul lui Voronin, cind Chisinaul oficial era folosit drept agent antiromanesc si se organizau atacuri informationale impotriva Romaniei in care era implicat aparatul de stat si presa de stat, aduceti-va aminte cum se scriau scrisori semnate de diversi ministri din Guvern si deputati impotriva Romaniei  cu plingeri aberante catre Consiliul Europei si UE.
Dar nici politicienii de stinga din Romania nu mai trebuie sa vinda problema basarabeana si interesele romanilor basarabeni, asa cum a facuto de exemplu regimul lui Iliescu atunci cind a stopat acordarea cetateniei romane basarabenilor ca sa-i faca pe plac Rusiei.

Din pacate neglijarea problemei basarabene si vinderea intereselor romanilor basarabeni este pretul platit de guvernarile neocomuniste din Romania pentru relatii bune cu conducerea Rusiei, de care profita citeva grupari economico-politice corupte de la Bucuresti, care fac afaceri de miliarde cu petrol si alte zacaminte care sunt livrate din Rusia.

Exista pericolul ca cele doua state romanesti, sa devina la un moment dat doua gubernii rusesti, dar intr-o forma modernizata?

Nota:

1). http://www.pcrm.md/main/index_md.php?action=news&id=5880

07.12.2010:  Comunicat de presă al CC al PCRM Astăzi, 7 decembrie a avut loc cea de-a XXI Plenară a Comitetului Central al PCRM. În cadrul Plenarei a fost discutată chestiunea privind situaţia politică curentă şi posibilele măsuri de stabilizare a situaţiei social-politice din ţară. Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a ţinut un discurs în care a dat aprecieri preliminare alegerilor parlamentare.

De asemenea, Vladimir Voronin a informat membrii Comitetului Central despre acţiunile partidului pentru începerea dialogului politic cu Partidul Democrat din Moldova, iniţiat în contextul promisiunilor electorale ale PCRM privind consolidarea societăţii pe baza valorilor statalităţii moldoveneşti, libertăţilor europene şi echităţii sociale.

Plenara a adoptat cu vot unanim o hotărîrea conform căreia, CC al PCRM împuterniceşte Comitetul Executiv al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova să contunuie negocierile cu Partidul Democrat privind crearea Coaliţiei anticriză „Pentru Moldova” şi semnarea documentelor de coaliţie corespunzătoare, elaborate de către părţi.

La lucrările Plenarei, pe lîngă membrii CC, au participat de asemenea, şi deputaţii viitoarei fracţiuni a PCRM din noul Parlament.

7 decembrie 2010
Serviciul de presă al PCRM

2) 05 februarie, 2011, REALITATEA.NET

PSD, PNL şi PC au semnat sâmbătă protocolul Uniunii Social-Liberale (USL), după ce delegaţiile celor trei formaţiuni politice au aprobat, prin vot, înfiinţarea USL. Protocolul este valabil până în 2020.

Preşedinţii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au semnat sâmbătă la Parlament protocolul prin care ACD şi PSD formează Uniunea Social-Liberală.

Anterior, Antonescu şi Daniel Constantin, ca lideri ai ACD au semnat documentul care statuează alianţa dintre ACD şi PSD.

Schimbarea începe acum. Sunt convins că, o dată cu constituirea acestei alianţe, schimbarea se produce. Am încredere în această alianţă”, a spus preşedintele PC, Daniel Constantin.

Crin Antonescu, liderul PNL, a spus că alianţa încheiată astăzi este „una cu România, pentru România”: „Am înţeles cu toţii lecţiile anului 2010. Am ascultat şi am înţeles vocea celor mai mulţi dintre români. Astăzi, mai repede decât s-ar fi aşteptat oricine, ne dăm mâna cu doctrinele noastre, cu identitatea noastră, cu istoria noastră pentru prezentul şi viitorul acestei ţări„.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a mulţumit, după semnarea protocolului, tuturor colegilor: „Astăzi cred că am răspuns la cele două întrebări pe care românii le puneau. Prima întrebare era ce faceţi să ne scăpaţi de Băsescu, de Boc, de Udrea şi de PDL. Răspunsul, astăzi: ne unim. A doua întrebare ce faceţi pentru noi după ce ne scăpaţi de Băsescu şi PDL. Şi cred că, de astăzi, vom începe să răspundem şi la această întrebare. Vom repara nedreptăţile, vom relansa economia, vom reda românilor speranţa, îi vom pedepsi pe cei care au încălcat legea”.

Ce conţine protocolul USL

USL va susţine, atât în ipoteza alegerilor prezidenţiale la termen, cât şi a celor anticipate, un singur candidat pentru funcţia de Preşedinte al României. Candidatul alianţei pentru funcţia de Preşedinte al României va fi persoana cea mai bine plasată într-un sondaj de opinie la nivel naţional, care va fi realizat în mod încrucişat de două case de sondare care îşi vor împărţi în jumătate un eşantion reprezentativ. Candidatul alianţei pentru postul de Prim Ministru este desemnat de partea care nu propune o candidatură pentru funcţia de Preşedinte al României”. De asemenea, „ponderea celor două părţi în guvern se stabileşte în mod egal între cele două părţi componente ale alianţei, fără a considera funcţia de Prim Ministru”, scrie NewsIn.

Protocolul USL stipulează că alianţa va elabora un pact de neagresiune şi de colaborare pe plan local, în plan politic general şi în administraţia publică locală, pact care va fi aplicat obligatoriu, fără excepţie, de către toate organizaţiile locale, de sector şi ale Municipiului Bucureşti, precum şi de organizaţiile judeţene ale partidelor. „În toate consiliile judeţene şi locale, părţile vor constitui o alianţă în termen de 30 zile de la semnarea prezentului protocol”, se arată în document.

ACD și PSD vor participa la alegerile locale cu candidaturi comune pentru funcţile de preşedinţi de consilii judeţene, primari de municipii reşedinţă de judeţ şi primar general al municipiului Bucureşti, precum şi cu liste de candidaţi comuni pentru consiliile judeţene, consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Protocolul de constituire a Uniunii Social-Liberale stabileşte în detaliu modul de desemnare a candidaţilor comuni la alegerile locale – PSD va avea 21 candidaţi la preşedinţia CJ şi 20 la funcţia de primar, PNL 20 la CJ și 20 primari – dar și detaliile privind realizarea sondajelor şi a campaniei.

Reclame

51 răspunsuri to “Alianta pentru Romania si Alianta pentru Moldova nascute in acelasi laborator?”

 1. Alex Says:

  Pai cam da, aceleasi forte au interesul sa repuna Romania pe orbita Moscovei ca si cele care organizeaza transnistrizarea RM. Orice privire din exterior, necontaminata de masinatiunile si manipularile pe care le vedem zilnic la televizor vede acest lucru destul de limpede.

 2. nina gonta Says:

  cat de bine ati lamurit lucrurile !! USL- Eu ii spun uniunea sovietico-libertina/crin-ponta// ar putea avea castig de cauza in Romania din cauza ca romanii sunt foarte retardati .. lenesi , vor sa fie asistati social.. Ei se lasa momiti de pomene si promisiuni desarte , iar la acest capitol comunistoizii sunt mari maestri.. in a promite marea cu sarea.. Dar cum a putut sa aduca Porumbacu/turnatorul Crin / PNL-ul.. la PICIOARELE LUI ILICI ILIESCU , ICIGASUL DE TINERI IN 1989 – 91 , NU -MI VINE SA CRED !
  Partidul istoric al lui Bratianu a devenit carpa de spalat pe jos al stalinistului ilici..
  CRED CA ADEVARATII LIBERALI NU-I VOR IERTA ACEST LUCRU NICIODATA ..

 3. xyz Says:

  Bizar este ca, in ultima vreme, matelotului nu-i mai iese nimic. Dumnezeu nu bate cu batul! In ziua cand planuia sa regizeze un spectacol politic din plimbarea presedintelui Consiliului Judetean Arges cu catuse prin fata camerelor de luat vederi, acestuia din urma, revoltat de magaria fara seaman, i se face rau, face atac de cord si atac cerebral si, in stare grava, este urgent operat iar parchetul si instanta naimita este obligata sa-l elibereze. „Mimoza senzitiva” a matelotului, marea lui iubire, ministreasa peste trei ministere, pleaca in Valea Jiului sa inaugureze, in cea mai saraca zona a tarii, zona bantuita de somaj endemic, o telegondola ( asta le lipsea! ), care telegondola, la nici 10 minute, se blocheaza cu ministreasa la bord, iar peste doua zile, la o zvarlitura de bat, la Uricani, 5 mineri ( ingineri electricieni ) sunt victimele unei explozii subterane si toate ceremoniile se transforma intr-o revolta generala cu huiduieli ca la Iasi si Focsani. Grav este ca pe unde si-a varat coada, mai nou, matelotul, au tot ramas persoane distruse sau chiar morti, oameni nevinovati…

 4. Nicolae Says:

  Mai citeste cele scrise de Mihaesu apoi … , probabil vei intelege paralelele !!!
  Eu sunt de acor ca opozitiea di Romaniea lecreaza nu pentru ROMANI ci pentru Deavolu ??? Impotriva UE dar si impotriva reducerei decalajului de viata dintre Romania si spatiu UE ….

 5. romanmihaes Says:

  Imi pare rau cum unii nesimtiti sub acoperirea anonimatului jugnesc si calomniaza pe oricine doresc ei stiind ca nu o sa poarte raspndere. Tocmai de asta , voi sterje mesajele nesimtitilor care improasca cu gunoi.
  Va rog sa comentati civilizat, fara insulte si calomnii.

 6. Ion Bodean Says:

  … Nimeni nu poate fi pe placul tuturor. Toţi care nu sunt zei, pot greşi. Toţi care sunt oameni înţeleg acest lucru.
  Nu înţeleg un lucru;
  1.de ce atâtea calificative care nu fac cinste nimăui;
  2. credeţi domnilor şi doamnelor că procedaţi corect când numiţi originarii din RM… cu cuvinte cel puţin proaste; se vede că ne consideraţi inferiori celor de peste Prut?
  3. Credeţi la modul serios că o atare interpretare a unor ,,scrieri” (indiferent cine le scrie, peste prut nu sunt mai puţine) ne apropie?

  Emoţiile nu trebuie să fie acele care dictează comportamentul.

  Cu respect.
  dacă doreşte cineva ,,să-mi deschidă ochii” cel puţin să se abţină de la comportament indecent.

 7. Nicolae Says:

  Eu de la distanta am constatat ca voi vreti o viata mai buna fara sa depuneti eforturi … restantele in jurisdictie .. Lupta cu coruptia <<<.Eficacitatea muncii si concurenta pret marfa … toate sunt problemele care necesita eforturi din partea populatiei …. Un faliment al STATULUI ROMAN ne DEFAFORIZEAZA si pe noi Basarabenii !!! Atunci De Ce noi intru afirmarea natiunii Romane Suntem dispusi sa suportam unele consecinte , dar voi nici nu COSTIETIZATI asta !!!

 8. ana Says:

  Sorine, Stela Popa nu lasa mesajele care nu canta in struna care trebuie, aici gresesti! Sunt la fel astia doi.

 9. Gica Contra Says:

  Ion Bodean: 3. Credeţi la modul serios că o atare interpretare a unor ,,scrieri” (indiferent cine le scrie, peste prut nu sunt mai puţine) ne apropie?

  Ion Bodean, eu nu doresc o apropiere intre romani si maldavani. Si din ce in ce mai multi romani nu-i doresc pe cei din stanga Prutului in tara noastra, Romania. Asa cum romanii nu merg in republica voastra, asa si voi nu trebuie sa mai veniti pe la noi. Sper din toata inima ca noua Uniune Social-Liberala sa interzica sau sa reduca drastic intrarea cetatenilor din stanga Prutului in tara noastra. Sper ca si cetateniile si bursele vor fi reduse total sau macar partial la un numar rezonabil pentru toti strainii de oriunde ar fi ei.

 10. Soliman Says:

  Acest XYZ care s-a intruzat intre postacii romani care frecventeaza siturile ziarelor romanesti. blogurile etc. il puteti gasi pe blogul Vitaliei Pavlicenco, a d-lui Stavila ,pe UNIMEDIA si sigur si pe altele. Este cu siguranta un fost securist sau un apropiat intim al unor astfel de cercuri, care in Romania , la fel ca si In Basarabia isi vara coada peste tot. Asadar , el este mai mult decat un nesimtit oarecare , d-le Mihaes!! El/ei isi fac simtita prezenta cu buna stiinta si in mod concertat. Sunt cei care pun la cale diversiunile media tip „Boamba de la inundatii’, lupii trimisi peste Prut sa le pape oille celor din Hancesti,dubla identitate a lui Plahotniuc,cei care nu inceteaza cu contrabanda de toate felurile spre Romania (tigari, medicamente ,benzina etc)si atatea alte fapte aparent marunte si inofensive. Mai mult, de catava vreme observ cu uimire cum sunt ziare „romanesti” care isi rafineaza atacurile romanofobe, fac import de idei psd-iste de cea ma joasa speta in loc sa se acomodeze din mers cu acele ziare roamnesti , acei comentatori politici, economici,sociologi care vad lucrurile cu totul altfel si care au facut real progresul social politic in Romania, atat cat este.Toti gusatii, vantu-ratii, gionii,iliescienii, crinii si nastasestii et ejusdem farinae isi deplaseaza lent lent, dar vizibil opintelile peste Prut. Niciunul din ei nu are alt scop politic decat sa inlature pe Baescu, sa obstructioneze pe toate caile o justitie independenta si corecta !! De 10 ani, procesele marii coruptii sunt pe rol, nimeni nu a fost judecat dintre marii corupti . Totul , totul trebuie adjudecat in folosul oligarhilor comunisti liberi la… construirea capitalismului!! Asta a facut Iliescu si clica lui de 21 de ani!! Asta face clica PUTIN-Medevedev in Rusia! Jonctiunea dintre ei se lupta neocomunistii si din dreapta si din stanga Prutului sa o realizeze. Iar vor sa ne incalece, sa puna jugul pe noi!! Tin cu dintii de averile furate de la „pulimea” care nu intelege nimic(zic ei intre ei – si absolut sigur ce va spun!) si care pentru o sacosa, un mititel si o bere da in cap si la masa. Ati sezisat bine, d-le Mihaes ca poate sa apara un alt 7 aprilie 2009 in R. Moldova. Nu cred ca nu se chiar pregateste acest lucru. Iar naivii si dezinformatii platesc oalale sparte ,mai tarziu. Tot ei , cei care s-au lasat inselati ori s-au inselat pur si simplu. Aici e drama si aici e lupta cea mare si grea care trebuie dusa cu orice pret de oamenii cinstiti. Ma bucur ca ati facut aceasta paralela intre USL si Alinata pentru Moldova si astept reactiile nu numai pe blog.
  Cat priveste , postaci ca XYZ, aveti tot dreptul cat se poate de democratic sa refuzati unor astfel de cozi de topor … aportul analitic si fals democratic. Cu atat mai mult cu cat e blogul dv personal . Sa se duca sa latre la stele !! Opiniile lor nu sunt opinii, sunt balele urii si ale impulsului de a supune cu palma si cu pumnul!! Sudalmi ,in toata regula!!

 11. romanmihaes Says:

  Ce pretentii ciudate au unii neocomunisti din Romania, ca romanii basarabeni sa nu se amestece in treburile interne! ale scenei politice romanesti si sa nu comenteze ce se intimpla pe acolo! Mare mizerii si mare provocatori care fac jocul moldovenistilor stalinisti de la Chisinau, care vor zice -vedeti ba romanilor cum va trateaza regatenii? unde va bagati?
  Noi romanii basarabeni, care suntem in prima linie de lupta pentru afirmare nationala intelegem ca o alianta PSD cu PNL in Romania, daca ar veni la guvernare, va fi una nociva pentru relatiile Romaniei cu R.Moldova, si in special vor fi restrictii impuse iarasi la obtinerea cetateniei romane de catre romanii basarabeni si de dragul Rusiei pe Prut se va reinstala cortina de catifea daca nu chiar de fier, asa cum a fost pe timpul lui Iliescu dar si Voronin.
  Mai exista o mica speranta ca Crin Antonescu daca devine presedinte, sa fie independent, sa promoveze o politica de deschidere fata de RM si sa se implice, dar putine sanse, deocamdata nu s-a observat o atentie deosebita din partea lui Antonescu pentru Basarabia.
  Altfel spus, neglijarea problemei basarabene si vinderea intereselor romanilor basarabeni este pretul platit de guvernarile neocomuniste din Romania pentru relatii bune cu conducerea Rusiei, de care profita citeva grupari economico-politice de la Bucuresti care fac afaceri si se imbogatesc cu petrol si alte zacaminte care sunt livrate din Rusia.

 12. UN OM , O PARERE Says:

  VOM VOTA PARTIDUL ROMANIA MARE , LUI VADIM TUDOR 🙂 SI PSD-UL , NICIODATA ! { DESIGUR NICI PARTIDELE PNL SI PC , NU VOR OBTINE O CARUTA DE VOTURI } VOR VEDEA EI CE LE PREGATESTE VIITORUL …. ACUM MIZEAZA CA;CU ACEASTA ALIANTA SA CASTIGE IN ROMANIA TOT CE SE POATE CASTIGA ! { NU AM NICI O URA FATA DE PD-LISTI , CHIAR DACA UNII NU-I MAI VOTEAZA NICIODATA }

  NU AS PUTEA TOTUSI SA FIU DEACORD CU ” LABORATORUL” DESCRIS IN ARTICOLUL SCRIS DE STIMABILUL DOMN DE MAI SUS … INTRIGILE PENTRU MOLDOVA LE TESE RUSIA …. , IAR ROMANIA DEOCAMDATA A SCAPAT DE PAPUCUL RUSESC { SI SPER CA RUSIA SA SE FACA BUCATI, BUCATELE .. SI SA NU MAI REDEVINA NICIODATA CEEA CE A FOST ODATA 😦

 13. Navig8r Says:

  Nu cred ca e vorba de ignoranta, desi pot sa va acuz si de asa ceva, ci despre rea-vointa. Basescu nu este absolut deloc proamerican pentru ca americanii nu-l iubesc si nu-l agreeaza absolut deloc. Daca ar fi sa vorbim despre partide neocomuniste cred ca PDL (FSN) Se incadreaza foarte bine in acest tipar. Tendintele autoritariste, coruptia, ignorarea Parlamentului Romaniei si conducerea prin Ordonante de urgente si hotatiri de guvern cred ca e cel mai bun exemplu. Romania este izolata din cauza lui Basescu de ceile mai importante state ale lumii si aceasta chestiune ar trebui sa te ingrijoreze pentru ca de acelasi tratament are parte si R Moldova. In anii urmatori vom asista la aliante si in R Moldova cu Partidul comunistilor. Si nu e vorba de PDM, ci de PLDM. Romanii nu mai gindesc in termeni comunist-neocomunist-necomunist. Nici macar in termeni stinga-dreapta. Politica la romani trece prin stomac. Romanii stiu foarte bine ca in perioada 2007-2008 cind Guvernul Romaniei era condus de un prim-ministru PNL, iar PNL era ajutat in Parlament de PSD, iar in acea perioada romanii au prosperat enorm si Romania a a avut cea maimare crestere economica de cindd exista ca stat. As putea sa-ti aduc aminte de multe altele, dar ma tem ca imi cenzurezi comentariu si nu vreau sa-mi irosesc timpul incercind sa conving…

 14. Cine sunt nasii USL? Roman Mihaes: Alianta pentru Romania si Alianta pentru Moldova nascute in acelasi laborator? | Ziarişti Online Says:

  […] acestui articol la Roman Mihaes Blog Related postsVitalie Calugareanu si CRJI prezinta: 16 ore din 7 aprilie 2009. O "revolutie" in […]

 15. blogideologic Says:

  Stimate domnule avocat Roman Mihăeş. În România de dincoace de Prut a avut loc o schimbare a discursului care nu este asimilată încă în provincia Basarabia. Şi este o schimbare de esenţă. În primul rând, s-a înţeles toată ruina prezentă a faimosului „vis american” şi imposibilitatea lui de refacere. USA este singura ţară din lume a cărei economie funcţionează eficient doar strict pe baza tiparniţei de bani în neştire, şi totuşi ea continuă să fie notată AAA de către agenţiile Fitch, Moody’s şi S&P. USA are o datorie suverană uriaşă, de care poate scăpa însă imediat dacă provoacă inflaţie. Mecanismul de provocare a inflaţiei într-o ţară cu economie normală este scăderea ratei dobânzii directoare. Fed a stabilit rata dobânzii directoare practic la cota zero, şi totuşi inflaţia salvatoare nu se instalează. Trebuie să înţelegeţi că USA nu poate fi model pentru România Mare virtuală. Apoi, revenind la starea economiei din România de dincoace de Prut, trebuie spus răspicat că datoria ei suverană, practic zero la sfârşitul guvernării Adrian Năstase, a fost ridicată după aproape şapte ani de linie de politică macroeconomică trasată de „preşedintele jucător” pro-american (?!)Traian Băsescu la circa 100 miliarde de euro ! Neam de neamul românilor nu va putea plăti această datorie. Această datorie suverană imensă va induce ineluctabil falimentul suveran al României. Traian Băsescu a folosit pur şi simplu un mecanism financiar american pentru a realiza acest vis al Rusiei. Trebuie să mai înţelegeţi că USL reprezintă doar un mecanism politic pentru a se realiza o reformă reală a statului românesc pe o linie corporatistă. Termenul nu vine de la corporaţie, ci de la corpus, corpora, un stat condus de corpuri de profesionişti. Aceasta înseamnă intrarea României în cea de a doua modernitate. Mai departe, deşi sînt răzeş sorocean, discursul meu poate părea momentan abscons celor de dincolo de Prut. În ‘Personalismul energetic’, filosoful Constantin Rădulescu – Motru se dovedeşte a fi hermeneutic inspirat de predicile Sfântului Părinte Ierarh Vasile cel Mare despre „energheia”. Reamintim, personalismul operează cu o distincţie netă între individ şi persoană (din distincţie se naşte adevărul eficient!). Chestiunea acestei distincţii devine esenţială la timpul prezent al crizelor economice şi al catastrofei ecologice produse de turboconsumerism şi „dezvoltarea economică” rău înţeleasă. „Individul” este poate definit cel mai bine de către economistul britanic John Maynard Keynes, individul fiind „omul care se realizează pe el însuşi prin consum”. Astfel, comportamentul turboconsumerist devine chiar esenţial şi central pentru „realizarea” plenară şi integrală a omului – individ! Consumerismul este strict asociat cu produsele industriilor. Produsul unei industrii, oferit şi cumpărat pe piaţa acelei industrii, are un cost privat descris de „funcţia de producţie” a industriei respective. Însă dincolo de costul privat al produsului, există şi un cost social al acestuia. Pentru „individ”, contează numai costul privat. Dar pentru „persoană”, contează costul social. Acesta este un cost de oportunitate care pe lângă costul privat include şi externalităţile în folosirea resurselor. Poluarea şi deteriorarea mediului înconjurător prin producţie şi consum intră la categoria acestor externalităţi. În teoria „agentului raţional” folosită de curentul principal al doctrinelor economice, „agentul raţional” este de fapt „individul”, nu „persoana”. Sursa profundă a crizelor actuale, crize economice şi ecologice, se află tocmai în accentul pus pe individul consumerist ca „agent raţional” în economie, „persoana” fiind uitată. Aceste neplăcute aspecte transpar din rolul acordat psihologiei hedonice în teoriile creşterii economice, precum şi din simplificarea extremă a psihologiei umane reale prin viziunea factice propusă de piramida lui Abraham Maslow. Accentul pus pe individul consumerist devine caracterizat paroxistic în timpul postmodern pe care-l trăim. “Postmodernismul este, aproape prin definiţie, un punct tranziţional unde se intersectează arcele istoriei ideologice, economice, culturale şi sociale, când principiile şi preocupările superioare ale modernismului au încetat să funcţioneze, dar aceasta s – a produs înainte ca ele să fi fost înlocuite de un sistem de valori cu totul nou. El reprezintă un moment de suspendare înainte ca bateriile să fi fost încărcate pentru noul mileniu, şi o menţionare că viitorul este precedat de un interregnum hibrid şi straniu, care poate fi denumit ultima noastră inspiraţie din trecut.”, spunea autorul scoţian Gilbert Adair (născut în 1944). „Modernismul” este de fapt numai „prima modernitate” în viziunea personalismului. Personalismul anunţă „cea de a doua modernitate” printr-o tranziţie a rolului raţional în economie de la individ la persoană. Vedeţi dificultatea problemelor economice actuale?

 16. Cine sunt nasii USL? Roman Mihaes: Alianta pentru Romania si Alianta pentru Moldova nascute in acelasi laborator? - Revista Presei Says:

  […] Notele acestui articol la Roman Mihaes Blog […]

 17. tabarnak Says:

  Inca un exebitionist.
  Musiu razesul sorocean, nu sunteti la conferinta telefonica cu sotia d-voastre. Va rog sa va exprimati gandurile ca sa va inteleaga si neamurile din Soroca, caci ei sunt acele persoane care voteaza indivizii.

 18. pa Says:

  PNL, PC si PSD demult sunt vindute interesului rusesc in Romania si nici nu fac eforturi sa ascunda aceste conexiuni. Doamne fereste sa vina aceasta strutocamila comunistoida in frunte cu bolsevicul de Iliescu la guvernare in Romania.. Iar Crin Antonescu este amantul unui arab bogat si isi ascunde dubla identitate, rusinica liberalule ca ai vindut PNL rusilor si comunistilor din PSD

 19. blogideologic Says:

  @ tabarnak
  Limba Română cultă este dificilă.

 20. kushter Says:

  😀 😛

 21. “Ca doi bratzi într-o tulpină…” | Descopera Says:

  […] 2011 Alianţa pentru România şi Alianta pentru Moldova născute în acelaşi laborator? (blogul lui Roman Mihăeş – R. Moldova): Imediat dupa alegerile din 28 noiembrie 2010, la Chisinau a sosit seful […]

 22. SORIN RO Says:

  Replica la mister Mihaies:

  „Ce pretentii ciudate au unii neocomunisti din Romania, ca romanii basarabeni sa nu se amestece in treburile interne! ale scenei politice romanesti si sa nu comenteze ce se intimpla pe acolo! Mare mizerii si mare provocatori care fac jocul moldovenistilor stalinisti de la Chisinau, care vor zice -vedeti ba romanilor cum va trateaza regatenii? unde va bagati?
  Noi romanii basarabeni, care suntem in prima linie de lupta pentru afirmare nationala intelegem ca o alianta PSD cu PNL in Romania, daca ar veni la guvernare, va fi una nociva pentru relatiile Romaniei cu R.Moldova, si in special vor fi restrictii impuse iarasi la obtinerea cetateniei romane de catre romanii basarabeni si de dragul Rusiei pe Prut se va reinstala cortina de catifea daca nu chiar de fier, asa cum a fost pe timpul lui Iliescu dar si Voronin.
  Mai exista o mica speranta ca Crin Antonescu daca devine presedinte, sa fie independent, sa promoveze o politica de deschidere fata de RM si sa se implice, dar putine sanse, deocamdata nu s-a observat o atentie deosebita din partea lui Antonescu pentru Basarabia.
  Altfel spus, neglijarea problemei basarabene si vinderea intereselor romanilor basarabeni este pretul platit de guvernarile neocomuniste din Romania pentru relatii bune cu conducerea Rusiei, de care profita citeva grupari economico-politice de la Bucuresti care fac afaceri si se imbogatesc cu petrol si alte zacaminte care sunt livrate din Rusi”

  Mister Mihaies ce taxe si impozite platesti mataluta in Romania,eu platesc statului roman anual 150000 de euro(una suta cincizeci mii)ca sa imi spui mie de ce il injur pe Basescu si de ce iti cer socoteala pentru comentarii asupra vietii politice din Romania???Din taxele si impozitele mele alaturi de a celorlalti 22 milioane de romani(cetateni UE)Basescu,guvernul,parlamentul si ceilalti functionari de stat isi primesc lefurile,deci injur pe …..banii mei,nu pe ai dumitale.Hai spune,cu cat contribui mataluta la bugetul Romaniei europene???Pe baza caror bani obtin basarabenii pasapoartele si pe baza caror bani incaseaza lefurile cei care se ocupa cu asa ceva???Si las-o mai moale cu deontologia jurnalistica de tip sovietic daca vrei in UE…Nu va jucati cu sentimentele romanilor fata de basarabeni….Romania plateste 1 miliard euro anual la bugetul UE(o picatura e si din banii mei)din ai basarabenilor care obtin cetatenie romana..cat????

 23. relu Says:

  daca psd ,pnl si pc sunt vanduti rusilor prin deductie aflam ca salvatorii neamului romanesc raman cei din UDMR:P si PDL…..:))))))))…daca ies in alegeri psd cu pnl nu numai romania o va vinde rusilor ci toata uniunea europeana:)))…..mai scutestema cu vanzarea de tara si cu importanta lui ion iliescu….iliescu este deja istorie,electoratul lui daca mai este de cateva procente…ce tot publicati aberatii?

 24. Andrei R Says:

  Exact. UDMR-ul a ajuns sa fie urat pana si de maghiari. Vor ramane fideli UDMR-ului taranii din Harghita si Covasna, care sunt complet indoctrinati si care prefera sa faca foamea, numai sa nu cumva sa fie nevoiti sa aiba de-a face vreodata cu limba romana, dar majoritatea maghiarilor au fost si ei afectati de guvernarea catastrofala PDL-UDMR.

 25. Andrei R Says:

  Crezi ca pe majoritatea basarabenilor ii intereseaza ce se intampla in Romania? Nu vezi ca singurul lucru care ii intereseaza e acordarea de pasapoarte romanesti pt etnicii rusi, ucrainieni si gagauti, inclusiv cei care nu stiu o boaba de romaneste? Pt ei, romanii n-au decat sa crape de foame si sa se duca dracului, cat timp rusii pot avea pasapoarte UE.

 26. Andrei R Says:

  „Cortina de fier” pe Prut a fost asezata acum 20 de ani, si nu de romani, ci de „statalistii moldoveni”. La care „romani basarabeni” va referiti? Cetatenii RM (indiferent de etnie) puteau lua cetatenie si inainte, cat timp erau in stare sa lege cateva cuvinte in romana. Ce fel de „romani basarabeni” sunt cei care vor pasaport romanesc fara sa fie nevoie sa stie sa zica nici buna ziua pe romaneste?

 27. Ion Bodean Says:

  Pentru Gica Contra şi compania.
  Am citit, am înţeles ce interese reprezintaţi. Vă asigur că cunosc care e starea de lucruri din România şi ce gândesc cei ce sunt Români nu numai în paşaport.
  Cunosc foarte bine stilul securist de intimidare, numai că , a cam trecut vremea lui ca şi a tovărăşiilor voastre. Patriotizmul vostru fals nu face nici doi bani (mai este unul aici care în postări pe diferite bloguri are aceeaşi matrice de exprimare). Nu cred că ai tu dreptul să vorbeşti în numele Românilor. Nu cred că eşti în drept să etichetezi.
  Dar vorba lungă – sărăcia omului. Nu vă mai chinuiţi cu năpastele voastre, nu mai au valoare, nu mai veniţi cu injurii, etc.
  Şi dacă nu ne stimaţi pe noi (oameni de categorie inferioară???) stimaţi-vă măcar pe voi şi arătaţi că aveţi un intelect cu adevărat superior!!!
  Şi iarăşi, dacă răspunde cineva, nu vă lăsaţi pradă instinctelor…

 28. Antonescu Says:

  Nu-mi plac romanii care pun un semn de intrabare asupra procesului de redobandire a cetateniei romane de catre basarabeni, dar nici basarabenii care stand la Chisinau dau verdicte in ceea ce priveste viata politica din Romania. Primii nu-mi plac fiindca nu inteleg ca indiferent de partid Romania trebuie sa-si urmeze interesul national. In Basarabia locuiesc tot romani care au fost abandonati in ’41 ca ceilalti sa traiasca mai bine. Unicul merit al celorlati e ca s-au nascut pe partea corecta a raului Prut, asa ca dreptul de a redobandi cetatenia nu trebuie pus nici un moment sub semnul intrebarii. In Ungaria exista o lege prin care oricine se declara maghiar poate lua cetatenie si nu exista nici un lider politic in Ungaria care sa critice aceasta masura. Iar cei care dau verdicte cu privire la viata politica de la Bucuresti nu-mi plac fiindca o fac din interes. Cei care in 2004 l-au sustinut de Nastase (a existat chiar si o petitie semnata pentru sustinerea lui Nastase), in 2010 l-au sustinut pe Basescu. Oare de ce? Ambii in acel moment se aflau la putere, prin urmare conducta cu bani era alimentata de cel aflat la putere. Basarabia trebuie sa pastreze echidistanta astfel incat indiferent cine vine la putere in Romania, interesele nationale sa fie promovate. PSD nu mai e condus de Iliescu ci de Ponta, nu stiu cu ce a fost mai putin condamnabila alinta PDL-PSD, rezultatele guvernului Boc sunt foarte proaste, unica politica a fost imprumutam bani de la americani si taiem cheltuielile otova adica nimic inteligent. Toti consilierii de anvergura cu care a plecat Basescu la drum, au plecat de langa el. Inainte erau conectati la conducta banului public apropiatii PSD, acum sunt apropiatii PDL. Adica nimic important nu s-a intamplat. Asa ca plecand de la aceste considerente trebuie sa exista un echilibru in enunturile publice cu privire la viata politica din Romania.

 29. Ion Bodean Says:

  Pentru Antonescu.
  Aveţi dreptate. Adevărul nu poate să nu fie stimat.
  Cu respect

 30. Andrei R Says:

  Da, dar ungurii n-au dat niciodata cetatenie celor care nu vorbesc ungureste si care n-au nici o legatura cu Ungaria. De asemenea, ungurii nu au vreun Oleg Voronin sau Igor Smirnov. De ce vor „romanii basarabeni” sa ne forteze sa dam pasapoarte oricarui rusofon pripasit la un moment dat in Basarabia? Ce suntem noi, Somalia?

  Daca Romania nu ar fi dat nici un pasaport romanesc, sa vezi ce unionisti ar fi devenit brusc toti basarabenii, inclusiv minoritarii (in spiritul ipocrit si oportunist care-i caracterizeaza). Doar ca am avut guvernanti idioti, care n-au urmarit interesul Romaniei.

 31. Soliman Says:

  Au sarit PSD-isti, PNL-istii, Voiculenii etc si dgd sa faca ordine in gandurile voastre domnule Mihaes!! Sunt aceeasi securisti si comunisti ascunsi prin pivnite la revolutia de la Timisoara sau copii lor! Pe ei i-a favorizat nenea Iliescu cu mineriadele lui democraratice de fura pana in ziua de azi pe la vami cu politie cu tot!! Pentru ei a facut privatizare pe sponci , iar acum mai ia-le din mana averea daca maii poti sa nu iti dea in cap cu paru!!! Urla prin toate birturile ca nu mai pot arunca banii in stanga si in dreapta dandu-se mari inselati pe spatiile stataului adus la starea de faliment!! Ei sunt cei care nu au nimic sfant , nici de 24 Ianuarie , nici de 1 Decembrie !! Puteti sa negati careva din netrebnicii care sariti sa aparati aici pe Nastase< Crin si ceilalti din banda ca la 1 Decembrie 1990 la Alba Iulia , Iliescu si Petre Roman nu au procedat exact ca si haita de urlatori de la Iasi si Focsani din anul asta? Cu voi sa se faca Unirea? La trei luni dupa ce va ajunge la putere USL – monstruoasa coalitie – va incepe iar bataile politice cine e mai mare si mai tare in Romania? PSD ? Sau PNL-PC? Si ce se va intampla atunci cu cei caroara astazi le plangeti de mila cu lacrimi de crocodili? Voi sunteti sa instare sa redresati Romania in folosul Romanilor? Va intereseaza punga proprie si fala voastra gaunoasa de 3 luni!!
  Asta va e scopul vietii ! Altul sunt sigur ca nu-l aveti!! Se vede din vorbele si gandurile voastre mai mult decat nesimtite TOT ce sunteti in stare !! Lasati basarabenii in pace!! O sa le ajute Dumnezeu sa le lumineze mintile si calea!! Jos mainile de pa Basarabia Romaneasca, COMUNISTILOR!!
  Si va spun tuturor celor care din Romania improscati cu noroi si tarati totul in mocirla gandirii voastre, SI EU SUNT DIN ROMANIA!! Vocea Romaniei e reprezentata si de mine!! Voci precum am eu sunt mult mai multe decat ale voastre in tara si va stiu foarte bine cati bani faceti!! Voi inselati pe cei nevoiasi, nu binele lor il vreti , ci al vostru!! Portofelul sa va fie plin si tara sa se duca dracului. Asa ati facut intodeuna de 20 de ani!! Cand nu v-a iesit pasienta v-ati luta talpasita in Occident la furat si jefuit!! Iar acum va mirati ca nu intram in Schengen!!

 32. Gica Contra Says:

  Pentru Ion Bodean si toti tovarasii dintre Prut si Nistru.

  Tovarase Ion Bodean, sa stam fiecare in tara cui ne are. Locul romanilor este in Romania, iar locul basarabenilor este in RM. Oare cati romani au cerut sau cer cetatenii, burse, ajutoare banesti si altele din partea RM? Daca nu stii, iti spun eu, tovarase Ion Bodean! NIMENI. De ce oare? De ce nu-ti pui dumneata intrebarea asta? Mie si marii majoritati a romanilor nu ne plac strainii in tara noastra! Imi vine sa vomit cand aud persoane grohaind ruseste prin Iasi. La voi, treaba voastra. Nu-mi place grohaiala ruseasca si lipsa voastra de politete si nu ma duc la voi. Dar nu veniti voi in tara mea si orasul meu sa-mi grohaiti ruseste si sa va impuneti obiceiurile voastre pe care eu si o mare majoritate romaneasca le consideram barbare. E clar acum, tovarase Ion Bodean?

 33. Antonescu Says:

  @Andrei R
  Ungurii nu au trait peste o suta de ani sub imperiu tarist si dupa inca 50 de ani sub cel sovietic. Raducioiu a uitat dupa cateva luni petrecute la Milano romana, nu vreau sa afli ce inseamna propaganda sovietica. Este o minune ca desi elita din Basarabia a fost decapitata, fiind trimisa la pierzanie in Siberia, dragostea pentru neamul romanesc nu a pierit nici o data in Basarabia. Nu uita ca in 1918 Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Romania (si nu era in UE, nici nu exista UE :P), iar la 31 august 1989 (adica pe timpul Uniunii Sovietice) Basarabia revenea la grafia latina, iar tricolorul revenea ca drapel la 27 aprilie 1990 surpriza tot pe timpul Uniunii Sovietice. Si fii sigur nu din ipocrizie si oportunism (unii au platit cu viata pentru asta), nici in 1989 Romania nu era un UE si nici in 1990, desi deja UE exista. Iar evenimentele din 5 aprilie au demonstrat inca o data ca generatia tanara e afectata din ce in ce mai putin de propaganda sovietica si ca procesul e ireversibil (sunt inca multe familii in care parintii de obicei cu o educatie precara sunt pro-sovietici, iar copii se declara romani). Cat priveste legea dreptul de robandire a cetateniei romane o au urmasii pana la gradul doi (adica copii si nepotii) celor ca au fost cetateni romani. In legea ungara nimeni nu te intreaba daca cunosti maghiara, trebuie sa te declari maghiar, nu trebuie sa demonstrezi asta 😉 Dosarul pentru rodobandirea cetateniei romane contine n acte, iar la unguri 4. Iar in Romania a ajuns tiganul M. Voicu, adica nu un roman ci un cetatean roman sa critice faptul ca Basarabenii isi redobandesc cetatenia. Ironia mai e ca reprezinta si etnia care ne-a facut si ne face constant de ras in Europa.

 34. Antonescu Says:

  @Ion Bodean
  Multumesc

 35. tabarnak Says:

  Nu insistati, Domnule Exebitionist.
  A jongla cu neologisme si a face gimnastica cuvintelor inca nu inseamna limba romana culta. Stiti foarte bine ca ati venit pe blog sa faceti exebitionism. Considerati ca ati reusit. Nu uitati sa va incheieti la mantou, Riscati sa fiti arestat chiar in parc unde va dedicati ocupatiei D-voastr preferate. Sa arati fuduliile scolaritilor.
  P.S.
  si incetati sa va masturbati in fata oglinzei

 36. Ion Bodean Says:

  Pentru Gica Contra.
  A fost clar de la bun început ce intenţii ai şi cui faci servicii. se vede eşti bine plătit pentru încercările tale de a semăna ură şi dezbinare; asta şi o vor stăpânii tăi.
  Cât despre eroizmul cu care îţi asumi responsabilitatea pentru ,,majoritatea românilor” cum zici tu, e de invidiat.
  Printre altele, tatăl meu, născut în regatul român a vărsat sânge pentru România şi atunci nu s-a găsit nici un Gica Contra să spună că e sânge de basarabean şi nu e bun. Am în România mulţi cunoscuţi şi prieteni, drept, nici un contra, toţi oameni cu suflet şi înţelepciune.
  nu cred că e loc aici de polemică referitor la cantitatea şi calitatea de Românism din fiecare din noi.
  Ambiţiile sunt bune dacă sunt direcţionate spre scopuri nobile. În rest – nu avem ce discuta. Chiar dacă rişti să faci insult îţi spun că sunt nu mai puţin român ca tine şi copiii mei la fel au dreptul să fie cetăţeni ai ţării lor indiferent de ce-şi doresc toate contrele din lume.
  Acum ai înţeles Gică Contra?

 37. Andrei R Says:

  „Generatia tanara” de etnie romana voteaza cu partide antiromanesti (PLDM si PDM), deci ce vorbim? Ma indoiesc ca ungurii acorda pasapoarte fara test de limba, dar voi verifica. De asemenea, ma indoiesc ca exista unguri transilvaneni sau slovaci, de ex, care au pasaport unguresc dar care denigreaza Ungaria si ii urasc pe unguri (cum se intampla cu majoritatea basarabenilor). Se vede „patriotismul” unor indivizi precum Mihaes din faptul ca lucrul care ii doare cel mai tare e posibilitatea revenirii testului de limba (ceea ce nu ar afecta in nici un fel pe etnicii romani, ci doar pe minoritari)

 38. Andrei R Says:

  Din pacate, degeaba au luptat bunicii vostri pt Romania daca voi va renegati patria si faceti rau Romaniei. Votandu-l pe marinarul securist, marioneta FSB-ului, ati contribuit la situatia catastrofala din Romania.

 39. alex Says:

  Cateva clarificari:
  -Partidul ‘NEOCOMUNIST” al Lui Iliescu este cel care a bagat Romania in NATO si a incheiat negocierile cu UE.
  -In timpul lui Iliescu s-a acordat cetatenie romana moldovenilor, dar fara sa faca atata publicitate cum a facut Basescu iritand cancelariile europene si facand mai mult rau decat bine.
  – In Romania nu Basescu este proamerican ci marea majoritate a romanilor. Si asta inca din 1945 cand i-am asteptat in zadar.
  – Coalitia dintre social democrati si liberali nu a fost facuta in laboratoarele pe care le sugerati dvs ci chiar in Romania si asta din cauza ca la noi coruptia si incompetenta guvernamentala a atins cote insuportabile.
  – Gresiti cand sugerati ca daca la putere ar veni alt partid Romania ar uita de Basarabia. Basarabia este in sufletul nostru.

 40. Sempai Kaghemusha Says:

  @tabarnak
  Daca eruditul este totuna cu exibitionistul e bine, o sa sa fii mereu mainstream. In rest, papor shi dishtept, ca v-a imprietenit din nou Lupu cu Duma. Cu mediere germana. Scolaritele rad bland la soare.

 41. Vanatorul de forumisti KGB Says:

  USL = Partidul UNIC PSD-PNL-KGB =PCRM-Lupu= Coloana a-5-a RUSA de manipulare in masa

  Victor Ponta si Crin Antonescu(zis si ANTENESCU) sunt MARIONETELE TRIADEI KAGHEBIST-MAFIOTE Dan Voiculescu-Sorin Ovidiu Vantu-Dinu Patriciu.
  RUSIA finatzeaza TRIADA KGB prin Rompetrol o mare firma petroliera e peste Prut.
  Cine vrea sa afle mai multe despre KAGHEBIZAREA Romaniei dupa lovitura de stat din 1989 sa citeasca studiile profesorului american Larry Watts:

  KGB contra Romaniei

  http://victor-roncea.blogspot.com/2008/10/larry-watts-scrie-istoria-um-0110-kgb.html

 42. Vanatorul de forumisti KGB Says:

  „Mircea Geoană nu uita, te votăm la Moscova!“
  asta i-au strigat romanii slugoiului RUS,MARIONETA Mircea Geoana

 43. Vanatorul de forumisti KGB Says:

  Iata de ce PROPAGANDISTII URII RUSESTI ANTI-ROMANESTI se bulucesc sa ne spele creierele pe aici.
  BASARABIA a votat cu Basescu 90,7 %
  Conform datelor neoficiale, în Republica Moldova locuiesc aproximativ 100.000 de cetăţeni români. Actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, a obţinut peste 90 la sută din voturile românilor din Republica Moldova. El a acumulat 7.963 de voturi ale basarabenilor din totalul de 8.777.
  LA O DISTANTA ENORMA, pe locul doi s-a situat liderul PNL, Crin Antonescu cu 3,7 la sută, iar pe locul trei – candidatul PSD, Mircea Geoană, cu 3,5 la sută din voturi.”

  Ba chiar dupa INFRANGEREA ZDROBITOARE a haitei RUSESTI PSD-PNL-KGB de peste Prut,pe blogurile derbedeilor ANTI-ROMANI era chiar o campanie IMPOTRIVA NOASTRA,a ROMANILOR basarabeni!
  ERau turbatzi de ura RUSEASCA pentru ca MARIONETELE Geoana-CRETIN Antenescu AU LUAT-O PESTE BOT!
  USL=PSD-PNL-KGB ESTE CEL MAI MARE DUSMAN al nostru al romanilor basrabeni!
  Acum poate vedea oricine care este rolul unor MANIPULATORI ORDINARI precum „xyz” si al altor serpi kaghebisti.

 44. Vanatorul de forumisti KGB Says:

  Iata de ce IL URASC OCUPANTZII RUSI pe Traian Basescu:

  *A LUPTAT 6 ani cu CIORONIN sa deschida cele doua noi consulate la Balti si Cahul !
  ACUM,in 2011 A REUSIT sa deschida si Consulatul din Ungheni.
  Este UN PAS DECISIV pe drumul RE-UNIFICARII Basarabiei cu Tara Mama ROMANIA care tot datorita Presedintelui Basescu ESTE IN PLINA DESFASURARE!
  *A promis SCHIMBAREA legii CETATENIEI,A SCHIMBAT-O!
  *A promis PERMISE DE MIC TRAFIC,le-a INFIINTZAT!
  *A rezista PRESIUNILOR URIASE RUSESTI(vezi razboiul gazelor,South Stream,santajul cu “secuimea”) si NU A ABANDONAT Basarabia!
  *A promis 100.000.000 de EURO Basarabiei,CU TOATA CRIZA din Tara Mama,le-a oferit.
  *A initiat INTERCONECTAREA retelelor de GAZE si CURENT ELECTRIC peste Prut SCAPAND Basarabia de SANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze si curent.
  *A CONDAMNAT de la TRIBUNA PARLAMENTULUI ROMANIEI Pactul Ribentrop-Molotov.
  *A cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE DE OCUPATIE din Basarabia.
  *A introdus in Strategia de Aparare a ROmaniei PERICOLUL prezentei ARMATEI RUSE DE OCUPATIE si si-a rezervat DREPTUL DE A INTERVENI INCLUSIV MILITAR in caz ca Basarabia CERE AJUTORUL.
  *A infiintat in Tara Mama 5(CINCI!)noi centre unde SE POT DEPUNE ACTELE pentru REDOBANDIREA CETATENIEI ROMANESTI.
  A dispus DUBLAREA numarului de BURSE STUDENTESTI.
  *A obtinut MARIREA BURSEI pentu STUDENTII ROMANI basarabeni
  *A avut grija ca MII DE COPIII ROMANI basarabeni sa se bucure de TABERELE din Tara Mama(litoral,delta,munti)
  *A sprijinit LICEELE ROMANESTI din Transnistria
  *A trimis in Basarabia zeci de jandarmi si pompieri cu toate echipamentele necesare si astfel au fost salvati sute de ROMANI basarabeni
  *A oferit Basarabiei ajutorul Tarii Mama ROMANIA 500 de TIR-uri cu materiale de constructie pentru a reface pana in iarna 1000 de case distruse sau avariate
  *Astfel ZECI DE TIR-uri cu SUTE DE TONE de saci de grau,faina,zahar si ulei de gatit au ajuns la Obileni la sarmanii ROMANI basarabeni CARE AU PIERDUT TOTUL in urma catastrofei inundatiilor!
  *Tara Mama plateste CEL MAI MARE PRET DIN LUME pentru gazele rusesti(peste 500 de dolari mia de metri cubi fatza de 150 cat plateste Basarabia acum).Este UN PRET POLITIC pentru ca Presedintele Basescu NU VA ABANDONA NICIODATA Basarabia in ghearele Calailor OCUPANTI RUSI!!!
  *NU A CEDAT santajului RUSESC exercitat prin SLUGILE Frantza si Germania si a preferat ca Tara Mama SA NU INTRE IN SCHENGEN decat sa ne abandoneze pe NOI,ROMANII basarabeni!

  Iata de ce sunt pline forumurile de „xyz” si alti propagandisti ai urii ruseti anti-romanesti!
  Ei stiu ca pentru toate acestea Presedintele TUTUROR romanilor va ramane in istorie ca Basescu din Basarabi RE-INTREGITORUL!

 45. Alexa Says:

  Felicitari pentru articol ! Este extraordinara paralela pe care ai facut-o si extrem de pertinenta. Romania este tinta Rusiei, care isi vrea inapoi sfera de influenta si SOV-romurile. Alianta prorusa USL ii ajuta si isi vand tara.
  O sa pun articolul tau si pe blogul meu, daca imi dai voie !

 46. SORIN RO Says:

  Dedicatie pentru toti pupincuristi basescieni:

  Biografia lui Traian Băsescu

  TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973

  Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj!)

  In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular.

  La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.

  Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta.

 47. romanmihaes Says:

  Merci tuturor celor care au comentat civilizat fara atacuri la persoana.
  Rog pe viitor sa nu postati texte kilometrice preluate de pe anumite siteuri, puteti foate usor sa dati un link catre anumite texte daca le credeti interesante.

 48. Vanatorul de forumisti KGB Says:

  Tovarashului „Sorin RO” ii sugeram sa ii puna MARIONETEI RUSIEI Mircea Geoana cele 10 intrebari despre CE A CAUTAT PE ASCUNS LA MOSCOVA.

  http://nicoletasavin.wordpress.com/2010/06/14/mic-chestionar-pentru-mircea-geoana-si-psd/

  Iata una dintre intrebari pentru propagandistii Partidului UNIC PSD-PNL-KGB:

  „- Este adevărat că, tot în propria prezentare, PSD şi-a făcut un titlu de glorie din demiterea guvernului Boc şi din încercarea permanentă de a obţine demiterea/demisia preşedintelui României, precizând că Traian Băsescu şi PDL sunt aliaţii Vestului şi au o orientare pro-americană şi pro-occidentală?”

  SAH MAT tavarisci „Sorin RU„.
  Traian Basescu v-a facut SAH MAT.

 49. Vanatorul de forumisti KGB Says:

  Iata-i pe stapanii Partidului UNIC PSD-PNL-KGB:

  KGB pregatea rasturnarea lui Ceausescu
  – Larry Watts-istoric american

  „Chiar in august-decembrie 1978 a fost o pregatire pentru o lovitura, folosind niste membri de partid mai inalti. „

  Cercetatorul american mai considera si ca o parte a disidentei anti-ceausiste din Romania a fost coordonata tocmai de sovietici, dand ca exemplu reteaua lui Bacanu, care, desi nu a fost creata de Moscova, ar fi intretinut relatii cu Kremlinul.

  http://www.ziare.com/nicolae-ceausescu/stiri-nicolae-ceausescu/kgb-pregatea-rasturnarea-lui-ceausescu-istoric-american-1072640

 50. Лука Чилон Says:

  OARE MAI AVECI VREME SI SA NATATE A DISCUTA CE SPUNE UN MIHAES DE POLITICA KAKACIOASA /

 51. Лука Чилон Says:

  POLITICENI DE ALDEA MIHAES E PLINA VALEA PRUTULUI /

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: