Adresarea domnului Valeriu Manea catre Ministerul Justitiei din R.Moldova

Valeriu Manea s-a adresat cu o cerere de recuperare a prejudiciului moral catre Ministerul Finantelor la judecatoria sec. Riscani care i-a acordat 50 mii lei cu titlu de despagubire. Insa Curtea de Apel Chisinau a decis sa admita apelul declarat de catre Ministerul Finantelor,  sa modifice hotarirea Judecatoriei Riscani si sa micsoreze suma prejudiciului moral pina la cinci mii de lei. Este absolut inadmisibil ca unui cetatean care a fost arestat pe un termen de 15 zile , supus intimidarilor de tot felul , care a pierdut locul de munca dinsul fiind angajatul ziarului Accente in calitate de reporter, si care in final a fost nevoit sa emigreze in Belgia din cauza persecutiilor din partea regimului autoritar comunist- i s-a acordat o suma derizorie.

In timpul cind redactam cererea de recurs a lui Valeriu Manea adresata CSJ , in litigiul cu Ministerul Finantelor privind incasarea prejudiciului moral in rezultatul invinuirii nelegitime la care a fost supus in 2002-2004 in cazul Accente, dinsul a observat ca art.431 CPC prevede ca asupra admisibilitatii recursului decide un complet din 3 judecatori si acest fapt l-a indignat, deoarece dinsul considera ca in acest mod ii este incalcat dreptul la un recurs efectiv si in final daca acesti 3 judecatori din anumite motive i-ar respinge cererea de recurs spre judecare atunci i-ar fi incalcate flagrant drepturile constitutionale si cele prevazute de CEDO.

In acest context domnul Valeriu Manea se adreseaza catre Ministerul Justitiei si Parlamentul R.Moldova sa vina cu un proiect de lege privind modificarea CPC si sa fie exclus alineatul 2 din art.431 .  Speram ca domnul Ministru Tanase va lua act de aceasta doleanta.

Articolul 431. Instanţa competentă să examineze recursul.

Modul de constituire a completelor de judecată
(1) Examinarea recursului împotriva deciziilor instanţelor de apel ţine de competenţa Curţii Supreme de Justiţie.
(2) Asupra admisibilităţii recursului decide un complet  din 3 judecători desemnaţi de preşedintele colegiului respectiv al  Curţii  Supreme de Justiţie.
(3) Examinarea recursului admisibil se efectuează de colegiul lărgit al Curţii Supreme de Justiţie, format din 5 judecători, care se constituie de preşedintele sau, după caz, de vicepreşedintele Curţii Supreme de Justiţie, de regulă din  rîndul judecătorilor colegiului respectiv. Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, preşedintele şi, după caz, vicepreşedintele colegiului respectiv sînt de drept preşedinţi ai colegiului lărgit. În cazul în care aceştia sînt în imposibilitatea de a participa la judecarea cauzei, preşedintele sau vicepreşedintele Curţii Supreme de Justiţie desemnează preşedintele colegiului lărgit.
[Art.431 al.(3) modificat prin LP244-XVI din 21.07.06, MO178-180/17.11.06 art.814]
Reclame

5 răspunsuri to “Adresarea domnului Valeriu Manea catre Ministerul Justitiei din R.Moldova”

 1. ady Says:

  Bravo Valeriu Manea ,il cunosc si tin minte ca scria materiale anticoruptie in ziarul Accente. Pacat ca a fost nevoit sa fuga in Belgia

 2. BARITON Says:

  Imi pare rau ca trebue sa lupt cu morile de vant. Dar o fac caci trebue.

  Pentru a suta oara se afirma , pe buna dreptate, ca DJUVARA acest pseudo ISTERIC NEBUN pe jumatate , afirma cu non – chalance ca Romania ar fi tratat Basarabia ca pe o SIBERIE in miniatura.

  In primul rand nimeni nu a fost deportat in Basarabia ci toti cei care au venit din Romania au venit de buna voie.

  Eu stiu din propria mea experienta ca toti jandarmii din satul meu si din imprejurimi erau basarabeni.Nu am vazut niciodata un jandarm venit din ROMANIA. Am vazut odata un jandarm ca a dat doua palme unui adult basarabean in fata satenilor caci acest individ avea prostul obicei sa fure porumb din campurile satului. Macar daca art fi fost sarac, insa era destul de instarit , eu ca si copil il cunosteam foarte bine caci nu locuia prea departe de noi. Avea casa, boi, cai nu avea dece sa se planga.

  Nu am vazut niciodata vreun taran din Romania sa vina prin partile noastre spre a fi improprietarit, nu am vazut invatatori veniti din Romania. AM vazut un fuctionar la primarie venit din Romania si un functionar care se ocupa de impozite, primarul era basarabean.

  De unde atatea minciuni despre „” ocupantul NAZIST si FASCIST roman ” venit in BASARABIA sa-i DESNATIONALIZEZE pe MALDAVANI, adica sa-i oblige sa lase limba lui LENIN si sa adopte limba romaneasca. CUM afirma EXTREMA STANGA adica KOKO – ii lui VORONOFF, DODONOFF, LUPOFF, FILATOFF si inca multi altii.

 3. Sergiu Cazacu Says:

  sustin acest demers

 4. Vitalie PLDM Says:

  Sa fie modificata Legea Cetateniei R. Moldova!

  Sa ofere dreptul de redobandire a cetateniei moldovei a tututor ce s-au nascut pana la 1940 pe teritoriul Basarabiei si insasi Tara Moldovei! Adica a celor nascuti la Galati, Suceava, Braila, Botosani, Focsani, Iasi!!!!!!

 5. BARITON Says:

  DECE exista aceasta lasitate a jurnalistilor basarabeni ???????????????
  De a nu pune politicienilor KOKO – munisti si Democrati chestiunea fundamentala a vietii politice din Moldova ::::::::::::

  SUNTETI sau nu pentru UNIREA Moldovei cu ROMANIA ??????????? In ce conditii ati fi de acord ca aceasta UNIRE sa aiba loc ??????????

  Astfel cetatenii si chiar politicienii si jurnalistii ar sti care sunt ROMANI si care MALDAVANI.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: