Va fi ales M.Lupu in calitate de Presedinte al Parlamentului?

Astazi, odata cu prima sedinta a Parlamentului nou ales,  vom avea o situatie inedita, Mihai Ghimpu va pierde calitatea de Presedinte al Parlamentului R.Moldova si implicit si pe cea de Presedinte interimar.
Constitutia R.M. spune in art.64 ca Presedintele Parlamentului se alege pe durata mandatului Parlamentului, art.69 prevede ca calitatea de deputat inceteaza la data intrunirii legale a Parlamentului nou ales iar art.91 ca interimatul functiei de Presedinte al R.M se asigura in ordine de Presedintele Parlamentului sau de primul-ministru.
Astfel daca nu se va alege Presedintele Parlamentului in prima sedinta, pe un termen oarecare  primul-ministrul Filat va asigura interimatul functiei de Presedinte al tarii, situatie inedita in practica mondiala constitutionala, datorata imperfectiuni Constitutiei RM.
Pe de asupra vom avea si un guvern cu statut de interimar, deoarece acesta isi va prezenta demisia conform legii. Cineva ar putea spune ca este incredibil ce se poate intimpla atunci cind o tara are o Constitutie proasta.
Din pacate dupa negocierile din 27 noiembrie  nu s-a reusit continuarea AIE. A aparut o noua problema, PL doreste plus la Ministerul Apararii inca o structura de forta, poate MAI, si se declara chiar si capabili sa mearga in opozitie daca nu obtin una din aceste functii.  Aici ar fi loc despre o discutie mai larga  despre politizarea structurilor de forta si despre necesitatea depolitizarii acestora. Este cineva capabil in PL sa intervina in fata lui Ghimpu si sa salveze AIE si democratia din Moldova?
In aceste conditii PD ar putea sa incerce alegerea lui M.Lupu in calitate de Presedinte al Parlamentului impreuna cu comunistii, avind motivarea ca nu au reusit sa reediteze AIE din vina liberalilor care vineaza functii si ca tara are nevoie de stabilitate.

Sper ca liderii PL sa inteleaga ca acest moment decisiv si complicat trebuie depasit si de semnat intii continuarea AIE, apoi de finisat negocierile privind impartirea functiilor.
Cine il va readuce pe Voronin si comunisti la guvernare direct sau indirect va plati cu ratarea parlamentului viitor si cu finisarea carierei politice .


Anunțuri

41 răspunsuri to “Va fi ales M.Lupu in calitate de Presedinte al Parlamentului?”

 1. EX-URSS Says:

  Napoleon cand incepea luptele nustiea cum se va termina. El tottimpul spunea, incepem lupta dar in timpul luptei vom vedea cum vom proceda. Sunt deacord ca trebuie sa inceapa sa functioneze AIE dar peurma vom vedea cum sa ne corectam. Trebuie sa invingem saracia comunista. PCRM trebuie sa aiba oleaca de rusine, comunistii au condus peste 60 de ani tara. De ce nu permit si dreptei sa guverneze tara? Noi suntem prea saraci de-a experimenta comunismul rus. Cele mai bogate state nu-si permit acest lux!

 2. kosti Says:

  Care dreapta,Ma SSSr?Ghimpu de Colonita e si nu de dreapta.Stie el ce-i aia drepta?El stie numai cea si hais.Nu-i aduc niste jnjurii,Il cunosc de vre-o 22 de ani.Iaca daca ar veni comunistii si l-ar ruga,hai mai iuristule de la SMU 17,condu tu cu tara si cu Pl atunci ar fi pentru nepotii lui.Va aduceti aminte de spusa d-nei Dina:”Misa are atitea nepoti ca ar putea acoperi toate posturile de nacealinici din Moldova”.Poate… la Colonita de zvinavoi…

 3. Roman Mihaies: Lupu presedinte al Parlamentului si Filat presedinte interimar? | Ziarişti Online Says:

  […] Roman Mihaies, Chisinau Related postsViorel Patrichi: “Morcovul” Kremlinului şi „biciul” Uniunii EuropeneIndemnul lui Radu Moraru catre basarabeni: Votati viitorul! Alegerile din Moldova la Nasul B1TVRezultate Exit Poll la alegerile din Republica Moldova: PLDM 34,4%, PCRM 26%, PL 15,6%, PDM 15,1%, AMN 3,1%, MAE 1,8%, PPCD 0%. FOTO/INFOMarian Lupu, seful UDMR-ului moldovenesc, omul care va decide in ce directie o ia Basarabia injumatatitaVintu are aprobarea lui Plahotniuc sa manipuleze si Exit-Poll-ul de la ChisinauDan Dungaciu: Dosarul transnistreanMarian Lupu, narcisistul lui Voronin, s-a pozat gol in baieTeleviziunile de la Chisinau au dat 20733 de stiri despre alegerile din Moldova. RAPORTProvocari tip KGB peste Prut: Fostul sef al SIS, Artur Reșetnicov, batutMario Balint: Un vot pentru Moldova!coded by nessus [Translate] […]

 4. Vlad Says:

  Impartasesc si eu opinia ca Ghimpu risca soarta lui Urechean la viitoarele alegeri anticipate, daca nu-si stapaneste ambitul!

 5. Sergiu Cazacu Says:

  Cita nerusinare de am se incearca de aruncat mrejele pe PL , Oameni buni care problema 3 structuri de forta, MAI sPG si CCCEC si 3 partide???? nu vad nimic iesit din comun PL iar trebui sa revina PG sau CCCEC

 6. Vlad Says:

  Ministerul Aparari ce e dle Cazacu? Nu e structura de forta? Ghimpu are aceasta structura! PLDM are doar o structura de forta, MAI! GHimpu frustratul, pe care l+am votat, sa vada lucrurile mai larg, caci bolsevicii pot reveni la putere. Si atunci pe langa PD, va fi vinovat si PL de esecul constituirii AIE!

 7. Iurie Says:

  Roman. Se cunoaste ca ai invatat impreuna cu Filat si Tanase si esti un adept al PLDM. Negocierile au fost in a imparti “crîşa” – PLDM si-a luat MAI-ul, iar PD CCCEC-ul. Procuratura este un organ de reglare de conturi in cazul aparitiei unor neintelegeri. Iar noi toti, ne transformam in vaci de muls. E si normal ca PL nu vrea sa se transforme in persoana care face curat in grajd si doreste sa intervina.

 8. Trecator Says:

  Acum Marian Lupu este adevarata problema a Republicii Moldova, nu PCRM. El si partidul lui este cea mai pro-rusa forta. Presupun ca va lua lu amagelile si linguselile si PLDM, si PCRM si nu va intra nici intr-o alianta. Astfel PD va putea guverna Tara de-facto, raliindu-se permanent cu cine va dori – ba cu unul ba cu altul.

  Deaceea
  1. nu va fi nici o alianta, nici cu PCRM, nici cu liberalii
  2. ca rezultat RM va avea un curs pro-rusesc cum n-a mai fost in ultimii 20 de ani

 9. Giordino Says:

  Ce vaţi legat de capul lui Ghimpu. Nu lui i-a comandat narăşchin, dar lui cioară şi lui luuuupuuuu. Ideea cu VETO-ul este tot a moscovei, dar o implementează za Lupu. Toată vremea am văzut bârna din ochiul vecinului, mai uitaţi-vă în oglindă oameni buni. Să nu credeţi că tare îl susţin pe ghimpu. Eu am motive personale să-l căsăpesc…dar azi din cei ce sunt, el e cel mai „uscat”, el a îndrăznit săi spună porcului adevărul în faţă….

 10. fok Says:

  ghIMPU ARE ”MANIA VELICIA”.EL DACA ARE IN TARTACUTA GARGAUNI TREBUE SA TACA.,PENTRU A CITIGA AIE.

 11. Sergiu Cazacu Says:

  domn Vlad pe Ministerul Apararii poti sa faci pipi atit timp cit in tara e liniste, el devine intradevar institutie de forta doar atunci cind va fi razboi sau o situatia exceptionala,, in rest sunt o adunatura de oameni pierduti in timp si flaminzi si dezbracati. Asa ca mai laso cu idea ca Ministerul Apararii este o institutie de forta. Chiar doresti ca PG si CCCEC sai revina lui Plahotniuc? Zubco a demonstrat ca este cel mai incompeten procuror general pe care lam vazut pina acuma. daca ai contra argumente chiar te rog. La fel si Chetraru la Centru nimic nu sa schimbat, absolul nimic, cum iau mita cu zecile de mii de euro asa si iau, vama la fel este foarte corupta. Eu ma intorc in tara si la vama ma intreaba care este scopul vizitei mele in tara mea natala ??? Ap nu sunt debili vamesii care si au pierdut simtul deja si nu mai pot de bine, ca sa terorizeze cetatenii nostri care se intorc acasa. Intreaba pe acestia care vin cu avionul acasa sa vezi ca fara 5 euro 10 euro nu scapa de vamesii nostri. Asa a avut grija Filat si Lupu de noi. Nu spun ca Ghimpu ii mai bun ca ei, insa daca se vorbeste de echilibru atunci Ministerul Apararii nu poate echilibra CCCEC PG sau MAI

 12. Sergiu Cazacu Says:

  si scopul formarii AIE va fi crearea unui monopol asupra structurilor de forta asupra Structurilor de forta de catre un cerc dubios si criminal.

 13. Andrei R Says:

  Domnule Mihaes, ma dezamagiti. Adica PD-ul isi poate permite sa santajeze PLDM si PL, si sa negocieze in paralel cu PCRM-ul, in schimb criticati PL-ul pt ca cere ce i se cuvine? Ce ar trebui sa faca PL-ul, sa il lase pe Plahtoniuc sa controleze totul in RM, doar de dragul unei aliante AIE? Pai daca AIE insamna ca PLDM si PD (doua partide mafiote, pro-rusesti si anti-romanesti) sa controleze totul in RM, care mai e diferenta fata de guvernarea PCRM? Daca PLDM si PD vor incerca sa marginalizeze PL-ul, PL-ul ar trebui sa lase ambitiile deoparte si sa lase cele doua partide sa guverneze cu aliatul lor natural, PCRM-ul, ca sa vada toata lumea de ce-s in stare Filat si Lupu (amandoi doi fosti comunisti, oricum)

 14. Stalinus Says:

  Din pdv politic cel mai bine pentru PL ar fi IN OPOZITIE fata de partidele MANCURTE PLDM, PD si PCRM.In fapt PL nu are ce alianta sa faca cu reprezentantii debilismului politic si national din RM.

  PLDM o fi facut o oferta ”generoasa” PD-ului dar a fost ”generos” in detrimentul PL-ului , considerandu-i pe acestia prizonieri politici.Filat nu se poate dezbara de golania de care a dat dovada si pana acum si ar merita o lectie usturatoare.Aceiasi lectie ar merita-o din plin si aceasta adunatura nauca care a votat cu extremitatile care se pun la racituri in RM.
  Oricum se anunta timpuri f grele pentru RM .De Europa sa va luati gandul oricum…CSI scrie pe voi si o meritati din plin..

 15. Varial Says:

  „Adica PD-ul isi poate permite sa santajeze PLDM si PL, si sa negocieze in paralel cu PCRM-ul, in schimb criticati PL-ul pt ca cere ce i se cuvine?”

  Andrei, PL trebuia sa ia mai multe voturi sau sa fie de centru stanga ca sa „santajeze”. Si nu trebuia sa arunce cu pietre in Irina Loghin la Costesti, Ialoveni in timpul campaniei. La cate medalii a impartit Ghimpu numai de aici trebuia sa ia 50000 voturi. Axus o sa aud iar ca Filat a folosit alianta si a facut populism si le-a dat 260 lei etc. Cum se explica votul celor de peste hotare? Poate e de vina si Ghimpu. Poate ar trebui sa se gandeasca sa lase la carma partidului pe Chirtoaca. Ma tem ca putin a intarziat cu agest gest. Si mai cred ca toate eforturile care le depune Chrtoaca acum oricum nu va mai castiga primaria. Dar in raioane PL in locale mult nu o sa ia. Putini primari sa incumeta sa candideze pentru PL.

 16. Lancaster Says:

  Constituţia R.Moldova nu a fost redactată cu gândul la funcţionalitatea statului, ci la interesele guvernanţilor de-atunci. Alegerea preşedintelui de către Parlament, sub ameninţarea dizolvării Parlamentului în caz de eşec, era în spiritul lui Voronin, care guverna prin autoritarism şi intimidare. Mai recent, s-a dovedit că ambele tabere sunt dispuse să meargă la alegeri anticipate, rezultatul fiind un stat nefuncţional.

  Primul ministru nu este ales de către popor, deci nu are legitimitatea de a conduce ţara, nici măcar ca interimar. Soluţia responsabilă este modificarea Constituţiei şi alegerea preşedintelui de către popor, indiferent de rezultatul referendumului din 2010.

 17. A.C. Says:

  Analizati, va rog ce ministere i-a revenit PLDM-ului si PL-ului si o sa intelegeti de ce nu e de acord Ghimpu si bine face!
  Adica voi comparati Ministerul Finantelor cu Ministerul Educatiei???? Nu ma faceti sa rad…sau poate Ministerul sanatatii cu Ministerul Tineretului???? Nici aici…. dar poate faceti o diferenta intre parghii…?…. Vama si serviciul graniceri si ANRE???
  Ghimpu nu-i prost , cum cred unii!!http://blogulluicazacu.wordpress.com/category/politic/

 18. romanmihaes Says:

  Nu va dezamezesc dar apare o intrebare- de ce PL si PD s-au intilnit de citeva ori? De ce Ghimpu nu a cerut de la PD una din functii, Procuror general sau Director CCCEC?

 19. stalinus Says:

  dar de ce sa nu se intalneasca? are PLDM-ul monopol pe intalnirile politice?
  dar dac tot ai pus intrebarea asta eu voi incerca sa indraznesc un raspuns asa ca de la un om care-ti spune de ce as fi facut EU asa ceva>
  Pentru ca filatul tau si PLDM s-au purtat GOLANESTE in cadrul coalitiei in asa fel incat NIMENI nu mai are incredere in ei.
  Cand le-a venit bine au lovit in PL ( defilarea la moscova, decretul cu ocupatia sovietica) iar cand au considerat ca le e bine au dat in PD conficandu-le initiativa cu masurile financiare de asistenta.

 20. Nornegru Says:

  Apai, draga domnule Mihaes, am o teama. O spun cu voce tare. Daca ramane MAI in mainile lui Vlad Filat mai faci dumneata Adunarea generala a alegatorilor in PMAN? Monumentul acela cu 28 iunie 1940 crezi ca se va mai ridica sau va ramane sa fie pazit cu politia ca si acum? Dar Comisia de cercetare a crimelor comuniste ?Explica-mi te rog si mie cum talmacesti chestia filatiana „guvermanentala” a MAI care ,cica,va avea mainile legate daca nu are MAI? Increderea in PL ca partener in AIE e mai mica decat in PD? Pe noi , aici pe unde suntem in Romania , tare ne intereseaza raspunsurile la aceste intrebari .
  PS- Nici nu va dati seama cum stau toate partidele parlamentare din Romania cu ochii pe tot ce se intampla acum, chiar in aceste ore in Republicuta Moldova!! V-o spun din surse… cum se zice acum,”demne de incredere”!! Asta chiar ca nu am mai vazut-o niciodata pana acum.

 21. radu Says:

  SUA și UE critică condamnarea lui Hodorkovski, criticul lui Putin

  Fostul om de afaceri Mihail Hodorkovski a fost găsit vinovat şi riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea. El spune că procesul e orchestrat de Kremlin. SUA și Europa au criticat aspru verdictul.
  Hodorkovski s-a declarat gata de a muri în închisoareSursa: REUTERS

  Fostul magnat al petrolului, susţinător al opoziţiei şi critic al premierului Vladimir Putin, Mihail Hodorkovski, ar putea să-şi vadă şederea în închisoare prelungită, după ce a fost găsit vinovat pentru sustragerea ilegală a sute de milioane de tone de petrol şi spălarea banilor obţinuţi din afacerea pe care ar fi derulat-o între 1998 şi 2003, pe când patrona compania Iukos.

  Hodorkovski, care se află după gratii din 2003, şi fostul său asociat Platon Lebedev au ascultat sentinţa ieri, la Moscova, la finalul unui proces controversat, potrivit Reuters. Pedeapsa urmează să fie anunţată.

  Pentru premier, vinovăţia lui Hodorkovski părea evidentă încă înainte de pronunţarea sentinţei. Chestionat în privinţa procesului, Putin a subliniat în urmă cu câteva zile că „locul unui hoţ este la închisoare”. Pentru susţinătorii acuzatului, intervenţia lui Putin a reprezentat o nouă dovadă privind politizarea procesului.

  Hodorkovski însuşi s-a declarat dispus să moară în închisoare, dar a criticat „statul bolnav” rus pentru distrugerea fostei sale companii, Iukos.

  „Îngrijorare” în Europa

  În momentul arestării sale, Hodorkovski era cel mai bogat om din Rusia şi proprietarul celei mai mari companii private ruse din sectorul hidrocarburilor – Iukos. El şi-a acumulat mare parte din avere în timpul privatizărilor controversate din era preşedintelui Boris Elţân, când companiile publice ruse au fost vândute pe bani puţini oamenilor de afaceri inspiraţi. Hodorkovski a fost arestat în 2003 şi condamnat ulterior la opt ani în închisoare pentru evaziune fiscală şi fraudă.

  Fostul magnat şi susţinătorii săi spun însă că principala cauză a fost de fapt demersul politic liberal, de susţinere a opoziţiei şi a reformării Rusiei. Hodorkovski a susţinut financiar opoziţia şi l-a criticat deschis pe preşedintele de atunci, actualul premier, Vladimir Putin. Mulţi comentatori considerau, şi mai consideră, că Hodorkovski este omul care l-ar putea învinge pe Putin într-o confruntare electorală.

  Cetăţenii par să fie de acord cu unele din opiniile lui Hodorkovski. Un sondaj Levada Center citat de BBC arăta, în septembrie, că doar 13% din cei chestionaţi cred că acuzaţiile lansate în actualul proces la adresa lui Hodorkovski sunt întemeiate.

  Neîncrezători sunt şi oficialii europeni. „UE aşteaptă de la Rusia să-şi respecte angajamentele internaţionale în domeniul drepturilor omului şi al statului de drept” a atenţionat ieri Catherine Ashton, şefa diplomaţiei UE. Mai direct, ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a apreciat că este „foarte îngrijorat” de condamnare şi că felul în care a fost derulat procesul este „dubios” şi reprezintă „un pas înapoi” în modernizarea Rusiei.

  Casa Albă vede o justiție selectivă în Rusia

  Critici aspre au venit, aseară, și de la Casa Albă, care s-a declarat „profund îngrijorată” de verdictul dictat împotriva lui Mihail Hodorkovski. „Suntem profund îngrijoraţi de faptul că un judecător rus i-a declarat pe Mihail Hodorkovski şi pe Platon Lebedev vinovaţi pentru a doua oară”, a precizat într-un comunicat Robert Gibbs, purtătorul de cuvânt al preşedintelui american Barack Obama.

  „Suntem tulburaţi de acuzaţiile conform cărora au fost comise încălcări ale principiului egalităţii în faţa legii şi de ceea ce pare a constitui o folosire abuzivă a sistemului judiciar în scopuri improprii. Aplicarea aparent selectivă a legii în cazul acestor doi oameni subminează reputaţia Rusiei de ţară angajată în aprofundarea statului de drept”, a apreciat Gibbs.

  „Vom continua să supraveghem îndeaproape viitoarele etape ale acestui caz, respectiv echitatea verdictului şi examinarea de către instanţele superioare a procedurilor de apel”, a promis Casa Albă, care a dat asigurări că Barack Obama „a vorbit frecvent despre acest caz cu preşedintele (Dmitri) Medvedev”.

 22. Dan Says:

  CCCEC va fi desfiintat

 23. Dan Says:

  Si care e solutia PL sa fie un pseudo martir al ambitiilor sale?? si sa revina comunistii la putere??

  De ce nu putem sa ordonam clar prioritatile?? integrare european, integrare culturala, intesificarea relatiilor moldo-romane etc.

  Risca foarte mult deja stiu cateva persoane care la urmatoarele alegeri nu isi vor da votul pentru el.

 24. Dan Says:

  Daca raportam la nr de mandate PL ii revine 3.25 ministere, dar daca raportam la numarul de voturi in genere e la 3.00.

  Eu nu inteleg de ce PL nu mizeaza pe educatie, cultura, armata, domenii unde poate influentza latura ideologica.

  Ce votantii PL-ului doresc drumuri, iazuri, constructii, sau doresc istoria romanilor, festivaluri in care sa participe romanii de pretutindeni ??

 25. Vlad Says:

  Cum poti sa pretinzi mai multa putere cu 10% decat ai avut cu 15%! Ce a avut atunci ii ramane PL! Daca a fost atunci bleg si nu a stiut cum sa negocieze, nu cred ca acum a prins la minte!El pretinde mai ales de la Filat MAI, pe cand ar fitrebuit sa ceara de la prietenul lui Plohis cu care avea intalniri secrete pt al tintui pe Filat! SIS e al PL totusi!

 26. Dan Says:

  Cei de la MAI nu pot construi monumente, pot sa asigure doar paza

 27. Filat a ajuns si presedinte al republicii de la Chisinau | Victor Roncea Blog Says:

  […] cum a publicat Ziaristi Online inca de azi dimineata, citandu-l pe analistul politic de la Chisinau Roman Mihaies , Vladimir Filat a ajuns si presedinte interimar al Republicii Moldova, ca urmare a situatiei de […]

 28. EX-URSS Says:

  Sunt factori naturali care trebuie de luat in consideratie. Dupa horoscopul chinezesc Ghimpu este iepure iar Filat cucos, aceste doua simboluri nu pot conventui impreuna. Aici ne poate salva inteligenta, Filat n-a dovedit sa fie PRM interimar ca deja il ataca pe Ghimpu. (ce decoratiile date) Napoleon a zis daca vrei ca soldatii sa lupte foarte bine da-le jucarii-medalii. Filat are nevoie de Ghimpu si Ghimpu de Filat. Ambii sunt complimentari.

 29. Gorea Says:

  … şi va fi creat DNA

 30. Gorea Says:

  Dar de întâlnirile secrete ale lui Filat ştii ceva?.. Hai, las-o baltă, se ştie că buturuga mică răstoarnă carul mare, la urma urmei. Dacă celor care, cică, negociază (vor să ne vândă, probabil) nu li s-ar putea reproşa lucruri care ţin de şmecherii, hoţii, jocuri la două capete etc, PL-ul se mulţumea doar cu reprezentarea în parlament, pentru că totuşi acolo trebuie plămădită schimbarea.

 31. iancu Says:

  Eu consider,că Ghimpu procedează corect.Sunt de acord cucu Sergiu Cazacu.spusele lui sunt şi ale mele. Giordano, bravo! Şi Varial are dreptate: Viitorul PL e în mânile lui Chirtoacă, iar Chirtoacă e viitorul României atât RM(României Mici) câ şi a celei Mari. O spun, că ştiu cum e privit Chirtoacă după hotare de ţările care infuienţează mult politica în „reghionul” nostru românesc.E privit cu mari perspective şi speranţe, ca viitor preşedinte a României întregite.E un vis al meu? De ce nu? Ar fi OK să devină realitate!
  Dorin Chirtoacă trebuie susţinut, păzit de toate intimidările la care e supus şi persecuţiilor atât a panslaviştilor,cât şi a vorono-stataliştilor.
  Referitor la soarta AIE2 înţeleg pe acei, care vor să se termine odată cu negocierile (bazarul politic)…Dar, băieţi, oare nu-i de ajuns cât am cedat noi, adevăraţii basarabeni cinstiţi(azi noi suntem Ghimpu).Poate ajunge?Trebuie ordine în ţară şi aceasta depinde de un acel organ pe care îl negociază Ghimpu.
  E cam trist, dar lupta continuă, altfel ne alegemdin ceia ce am câştigat la fel ca şi după „90, după primul parlament- în mocirla direcţiei (răsăritene)siberiene…
  Trei iezi, cucuieţi…Câştigă cel mai mic… Cine în cazul de faţă?

 32. Mihail Gonta Says:

  Roman,
  Va fi ales de Coalitia de stinga.
  Pauza e un scenariu de a turmenta poporul in ajun de Anul nou – (взять на измор).
  Liderii AIE trebuie sa lase ambitiile prostesti si orgolioase!
  De nu turnat apa la moara lui Lupu-Diacov-Plahotniuc!
  Tara e in pericol de moarte.
  De refacut Alianta cu orice pret!
  Sa fim gata de a zadarnici planurile diabolice ale tradatorilor,
  care duc tratative pentru Coalitie cu Voronin-Misin.

 33. Valenta Says:

  Un film documentar despre tragedia de la Smolensk lansat ieri de polonezi va propun sa vizionati:

  http://cerulalbastru.com/2010/12/video-care-i-adevarul-despre-tragedia-de-la-smolensk/

 34. Zein Says:

  Varial , ai si ceva dovezi că anume vreun membru de-a PL-ului a aruncat cu pietre în Irina Loghin ? sau știi doar să vorbești așa ca să nu taci ? Eu din cîte știu persoana care a aruncat cu pietre e stăpînul unei benzinării din sat , și nu are nimic în comun cu PL-ul .
  Cînd a fost dus la Poliție și i s-a întocmit proces verbal , polițiștii l-au întrebat din partea cui vin pietrele , și el a spus că nu are nimic comun cu PL . Informează-te din mai multe surse înainte de a spune ceva

 35. Constantin Says:

  Ce ziceţi de jocul ex-preşedintelui Ghimpu de a mai pune mîna pe MAI?
  Totul este atit de vizibil si asa de prost joaca acesti actori. Scenariul acesta a aparut dupa ce PL s-a intilnit cu PDM (asa si n-am inteles la initiativa cui). După această întîlnire PL a ieşit cu cerinţa de a i se da şi MAI. Nu este oare straniu? Dacă analizăm vom observa că atacul este anume asupra PLDM. PDM i-a sugerat lui Ghimpu că alianţa deja este formal creată însă ar fi bine de luat de la Filat încă un minister – mai ştii poate cedează. Ei şi dacă nu va ceda alianţa tot se va constitui. Dar hai să mai facem o încercare… Deşi cred că nu va avea sorţi de izbîndă această tentativă a PL-PDM de al şantaja pe Filat.

 36. Stalinus Says:

  Pai asta ati ales voi mai…ce credeai ca PLDM sau PD is ceva extraordnar de diferit de PCRM? daca-l lasi la oparte pe Voronin..is IDENTICI.

 37. Stalinus Says:

  Deci maestre te minunai parsiv ca PL-ul s-a intalnit cu PD-ul zici mata in secret dar e ridicol sa afirmi ca la RESEDINTA OFICIALA pazita practic de ziaristi pot avea loc intalniri secrete.Mai degraba acestea au loc in separeuri la carciuma precum interlopii.

  Iata ca Plaho isi invita ADEVARATII prieteni la ziua sa pe comunisti (alde Dodon) si pe PLDM-isti si NIMENI de la PL.
  Cum e maestre ? nu te mai minunezi parsiv acuma?

 38. Stalinus Says:

  Esti penibil, nu e niciun joc .Pl a cerut portofoliul direct si pe fata .Ca sa nu mai fie nevoiti sa caute Kinouri ca sa se porneasca dreptatea.Ce au facut PLDM-istii pana acum la MAI? NIMIC aceiasi militieni burtosi cu cascheta dat pe ceafa care iti ragaie a usturoi si bautura si iti rad in nas daca ai ghinionul sa te intalnesti cu vreunul care ti-a rupt spinarea pe 7 Aprilie.

 39. Constantin Says:

  Mi se pare ca totusi aici jocul de şah pe care îl joacă Rusia este cu mult mai intelegent decit pare la prima vedere. Să vedem faptele. Pînă acum presiunile mergeau contra PDM că adică aceasta nu doreşte reconstituirea AIE. Aceasta pînă mai ieri cînd brusc PL a început să devină principalul ţap ispăşitor în cazul în care nu va fi reconstituită AIE. Argumentez.
  Primul pas – PDM s-a întîlnit cu PL şi l-a convins ca acesta să insiste să-i fie acordat un minister de forţă cu condiţia că (tot una vom face AIE dar hai să mai zmulgem ceva de la PLDM;
  Pasul 2. PL insistă să-i fie acordat un organ de drept astfel că nu instituie AIE 2. Aici presiunea societăţii se îndreaptă asupra PL ca cel care se împoriveşte cu încăpăţînare (o parte a presiunii se îndreaptă asupra PLDM că acesta nu cedează). Vedem aici că ţapi ispăşitori de neconstituirea AIE 2 vor fi partidele de dreapta PL şi PLDM. Observaţi că PDM deja arată la Ghimpu că adică acesta nu doreşte să constiutie AIE 2. Pe de altă parte Valeriu Lazari deja a dat de înţeles la Fabrica că „ce doriţi voi că dacă Ghimpu pleacă în opoziţie să lăsăm ţara neguvernată” şi paralel duc tratative cu PCRM.
  Din cele descrise mai sus observăm că deja nu PDM este ţapul ispăşitor ci PL şi PLDM (concretizez că PDM ar fi garantat PL că vor face AIE 2 doar să mai ia ceva de la PLDM şi Ghimpu crede că acesta se va ţine de cuvînt însă opinia publică nu cunoaşte aceste subtilităţi)
  Pasul 3. PDM face coaliţie cu PCRM dat fiind faptul că nu pot lăsa ţara neguvernată din cauză PL nu doreşte această coaliţie. Astfel sunt ucişi doi iepuri dintr-o lovitură – se crează alianţa de centru-stînga iar ţapi ispăşitori sunt PL şi ca ricoşet şi PLDM. Şi cel mai mare anticomunist va fi cel care va repeta isprava lui Roşca şi îi va aduce pe comunişti iarăşi la putere.
  Chiar Ghimpu nu înţelege că PDM poate să-l ducă de nas?

 40. ORION Says:

  Uniunea Europeana nu va pedepsi pe cei cre spun ca KOKO-munismul a facut numai bine omenirii. Ramai PERPLEX auzind asa ceva dar astfel ne dam seama de calitatea oamenilor care conduc UE.

  Ne intrebam :::::::::: Cand UE va recunoaste CRIMELE KOKO-munismului ???????????????? SE pare ca O SUTA de milioane de victime ale KOKO-munismului sunt prea putine pentru cei din UE si deacea EI sustin KOKO-munismul peste tot unde gasesc FRAIERI.

 41. blogulluicazacu Says:

  O sa fie Lupu si presedinte al parlamentului si al tarii, o sa-i dam toate jucariile pe care le vrea , doar sa fie baiat de treaba!
  http://blogulluicazacu.wordpress.com/2010/12/29/miorita-versiunea-necunoscuta-pana-azi/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: