FORUMUL CIVIC PRO-EUROPA. COMUNICAT DE PRESĂ

Format ad-hoc din iniţiativa mai multor organizaţii ale societăţii civile şi personalităţi ale vieţii publice;

Constituit în scopul susţinerii vectorului european de dezvoltare al Republicii Moldova, unica direcţie strategică asumată de întreaga societate care poate să contribue la o reală şi rapidă îmbunătăţire a calităţii vieţii cetăţenilor;

 

Ghidat de convingerea că realizarea vectorului european de dezvoltare poate avea loc doar prin voinţa politică a unei Alianţe pentru Integrare Europeană reconfirmată la guvernare prin votul majorităţii populaţiei Republicii Moldova în scrutinul de la 28 noiembrie a.c., Forumul Civic Pro-Europa, în cadrul unei şedinţe de lucru a hotărât:

 1. Continuarea manifestaţiilor publice de susţinere a Alianţei pentru Integrare Europeană- 2 şi organizarea în ziua de duminică, 19 decembrie 2010, ora 12.00, în Scuarul Operei Naţionale din Chişinău a unui miting cu participarea largă a cetăţenilor;
 2. Susţinerea  iniţiativei unui grup mare de personalităţi publice de a convoca în municipiul Chişinău în data de 26 decembrie 2010 a unei Mari Adunări Naţionale a alegătorilor şi participarea la acţiunile de organizare şi desfăşurare a acestui eveniment.

Forumul Civic Pro-Europa face apel către cetăţenii activi şi conştienţi să participe la aceste acţiuni populare la care vor avea posibilitatea să îşi exprime în mod democratic voinţa de integrare europeană a Republicii Moldova.

Chişinău,
17 decembrie 2010

FORUMUL CIVIC PRO-EUROPA

 

Reclame

42 răspunsuri to “FORUMUL CIVIC PRO-EUROPA. COMUNICAT DE PRESĂ”

 1. bagiu ovidiu Says:

  bravo Roman, asa se face democratie ! Cu participare !
  O MARE ADUNARE NATIONALA ESTE NORMALA !
  SUSTINEM SI PE CEA DIN 19 ! E BUNA SE CRISTALIZEAZA IDEILE MAI BINE !

 2. ela Says:

  Pacat ca zapada nu ne permite sa fim la mitingul de maine. Succese!

 3. traianvasilcau Says:

  Tema : Cartea de la Prut International e un fleac!

  Lui ion necredinciosul

  DOMNILOR, ESTE O CARTE SI MAI PERVERSA EDITATA SI COMERCIALIZATA DE EDITURA Cartier, director GHEORGHE ERIZANU. sE NUMESTE OPERA POETICA A LUI EMIL BRUMARU IN 3 VOLUME, IAR IN VOLUMUL 3 E CEVA DUCA-SE PE PUSTII, pornografie lirica rimata si ritmata , MAI CEVA CA POVESTEA POVESTILOR LUI CREANGA. SE VINDE BINE MERCI LA TOATE LIBRARIILE EDITURII DE ANI BUNI SI AGENTIA PENTRU PROTECTIA MORALITATII(MAI E?) TACE!!!DL FILAT A CITIT-O, oare?

  I-O RECOMANDAM CU…CALDURA.

 4. van helsing Says:

  personal pentru mine este o actiune foarte si foarte stranie, in sustinerea AIE?? Dar AIE are nevoie de aceste mitinguri?? sau cum Godea crede ca-i dumnezeu?? Ei in general dupa geamurile fumurii ale limuzinelor de serviciu v-au vazut sau nu??Mai bine era daca Voronin ramanea spicher si in 4 ani distrugea totul, poate atunci se trezeau si se faceau cu adevarat reforme

 5. Mihai Românul Says:

  Nu uitați și de Ernest Vardanean vă rog!

  România este alături de voi, așa cum a făcut-o de fiecare dată.

 6. romanmihaes Says:

  Rog comentatorii fara atacuri la persoane, fara intimidari si fara injuraturi si calomnii. Cei care nu sunt de acord nu au decit sa plaseze in alte locuri comenzile care le-au primit de undeva. Incepind de azi Voi sterge toate mesajele care nu se refera la tema.

 7. Valenta Says:

  Bravo si succese FORUMULului CIVIC PRO-EUROPA!

  Mai indraznet! Avem nevoie de noi lideri si de mitinguri unde sa ne expunem parerile! Lasa sa stie parlamentarii ca poporul nu doarme. Daca ei nu-si onoreaza obligatiile asumate anterior, in perioada pre-electorala, atunci am putea sa nu le mai acordam vot de incredere!

  In asa caz vom iesi TOTI IN PNAM si vom striga in gura mare: Jos Tradatorii! Jos Mafia! Jos parlamentarii inactivi care nu fac nimic pentru eradicarea saraciei, pestru dezradacinarea coruptiei, care nu pot face reforme radicale in societate.

  Cat sa mai asteptam? Cat o sa ne mai plangem ca nu ne ajunge MINTEA MOLDOVANULUI CEA DE PE URMA!

  Pai, iata de ce trebuie la timp sa ne folosim de MINTEA NOASTRA, nu pe urma!

  Deci, Oameni Buni, sa iesim TOTI la miting!
  Veniti cu ARGUMENTE, veniti cu propuneri constructive, cu adresari si declaratii. Sa cerem INSISTENT ca cei vizati sa raspunda in fata POPORULUI de actiunile lor! Sa-i invitam la MITINGURI si sa le cerem sa vorbeasca in FATA POPORULUI!

  Da ce cred UNII din deputati, ca daca i-am ales, apoi acum POT face ce vor, ignorand aspiratiile noastre?

  Inca nimeni nu le-a dat dreptul sa ne TRADEZE! Jos tradatorii! Jos trantorii care nu fac nimic pentru redresarea economiei, pentru un trai decent si o viata cu demnitate.

 8. Mihai Românul Says:

  Dacă postezi numai aici mesaje de acest gen nu cred că vor avea efectul scontat.

  Mesaje de acest tip trebuie postate și aici, dar în primul rând pe rețelele sociale, instant messaging ș.a.

  Doamne Ajută!

 9. Valenta Says:

  Multumesc, Mihai Romanul,
  de apreciere a mesajului meu.
  Dar, sincer, nu stium cum sa postez in retele sociale etc.
  Daca Dvs stiti, Va rog postati-l. Eu nu pretind la „drepturi de autor”. Eu vreau doar ca POPORUL sa stie ca are PUTERE MARE si sa se incurajeze.

  Oricine altul care stie cum, Va rog postati ca sa citeasca cat mai multe lume. Doamne, ocroteste-ne si ajuta-ne!

 10. grigore Says:

  Sa iesim la miting si sa aratam ca noi suntem cu ochii pe deputati si pe clasa politica. Vrem continuarea activitatii AIE. Deputatii trebuie sa imparta domeniile de responsabilitate in guvern si nu sferele de influenta economice sau „fotoliile hranitoare”.
  Sa evitam provocarile si sa nu permitem politicienilor sa ne distorsioneze mesajul s-au sa-l foloseasca ca pirghii de presiune in negocierile pentru reeditarea AIE.

  Si in primul rind, sa aratam la toata comunitatea internationala ca noi nu vom permite revenirea la guvernarea a haitei PCRM care in cei 8 ani de guvernare si-au facut poftele trupesti si au furat tara ascunzindu-se sub mantia rosie a declaratiilor ca ei „traiesc si muncesc pentru norod”.

  JOS COMUNISTII!
  VREM AIE!

 11. Mihai Românul Says:

  Îți faci cont cel puțin pe facebook, twitter și postezi mesajele tale.

  Pe twitter poți posta de pildă cu tagul „#pman”, iar ceea ce ai postat tu va fi văzut atât pe:
  http://twitter.com/search?q=%23pman

  Cât și în toate site-urile unde acest tag este afișat.

  Aș posta și eu, dar nu sunt nici din RM (deci legitimitate redusă) şi nici cu timpul nu stau prea bine.

 12. lili Says:

  valenta, prin „trädätori” il ai in vedere pe lupu?!

 13. lili Says:

  mie personal acest tip lupu imi creeazä stäri de vomä mai ales cind spune cä r mpldovean si cä este presat, atunci cind el face presiuni asupra altora, dar….vä inteleg mai buni Basarabia incä nu a näscut….Succes

 14. Valenta Says:

  DRAGA lili!
  La sigur ca
  Basarabia are multi BARBATI cu demnitate, adevarati patrioti si destul de priceputi, descurcareti inclusiv in politica. Consider ca unora le lipseste curajul si increderea in sine. Aceasta descurajare, nemotivata, este rezultatul umilintei la care am fost mereu supusi din partea rauvoitorilor acestui popor – imperialistii komunisti… care mereu ne spuneau ca suntem moldoveni prosti etc.

  Pai, uite, EU CRED ca acesti BARBATI, urmasi ai lui Stefan, se trezesc si vom reusi. Ai sa te convingi in viitorul apropiat!

  Dumnezeu este ACELA in care ne incredem. Dumnezeu merge INAINTEA NOASTRA! Dupa cum am spus: komunismul pica! Gata! Ei nu au nici o sansa. Daca tradatorii vor face alianta cu ei – foarte bine. Vom merge la ANTICIPATE! Iar la noile alegeri deja PDM va avea cate procente???

  Sa stie ei, ca NOI oricum vom BIRUI fiara rosie! Noi oricum vom curati TARA de mafie – cu voia lor sau fara voia lor. Amin!

 15. szaszsebespaul Says:

  Forta si mult noroc pentru maine.

 16. EX-URSS Says:

  Forta – este in unire!!!

 17. EX-URSS Says:

  PCRM trebuie tras la raspundere penala in legatura cu desinformarea ca ei au fost pagubiti cu 10% din voturi. Aceasta minciuna a dus pagube materiale in proportii deosebit de mari. Cat timp va mai minti PCRM?

 18. Mihai Românul Says:

  Cat timp le permiteti.

  Mai ales cei 40% de zombati care pleaca urechile la laturile comunistilor.

 19. TANK Says:

  DOMNULE MINISTRU TANASE,

  DECE DOMNIA – VOASTRA si toti membrii FOSTEI ALIANTE si a celei actuale in DEVENIRE, NU va manifestati NICIODATA pozitia privind UNIREA moldovei cu ROMANIA ????????????

  Considerati acest subiect MINOR ???????? SAU Periculoss pentru asa zisa statalitate ?????????? Sau sunteti pur si simplu contra UNIRII moldovei cu ROMANIA ?????????

 20. Valenta Says:

  Patria ne cheama! Sa venim toti la MITING!

  Mihai Viteazul si UNIREA!

  http://gloria.tv/?media=344

 21. xyz Says:

  Pentru toti romanii din lume,
  Acum cand se apropie Craciunul, ascultati minunatele colinde romanesti! Ascultati minunatele colinde romanesti, mai ales in interpretatrea Corului National de Camera “Madrigal”, formatie profesionista a Universitatii Nationale de Muzica, infiintata de catre maestrul Marin Constantin 11 aprilie 1963. Stiati ca, alaturi de manastirile ortodoxe pictate din Bucovina, bisericile de lemn din Maramures, manastirea Hurez din Oltenia, bisericile fortificate sasesti din Transilvania, dansul “Calusul” pastrat inca de pe vremea dacilor, doina, delta Dunarii, parcul national Hateg, din 1992 corul “Madrigal” a fost declarat Bun al Patrimoniului Universal UNESCO, find considerat cel mai bun cor de camera din lume? Tuturor romanilor, oriunde s-ar afla, sarbatori fericite!

 22. Mihai Says:

  R. Moldova are nevoe de un Presedinte neutru , capabil sa aduca pacea intre partidele politice , promovarea STATULUI DE DREPT, ADERAREA LA ENIUNEA EUROPEANA. Presedintii tarii promovati de Rusia vor intensifica dezbinarea societatii prin politica antinationala , contra vointei majoritatii populatiei. Un presedinte PROEUROPEAN ar fi Alteta sa Principesa Mostenitoare Margherita. Principesa Margareta a României s-a născut la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949. Este Principesa Moştenitoare a României, prima fiică a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României. S-a născut în exil, după ce Regele Mihai a fost obligat să abdice în 1947. Principesa Margareta şi-a petrecut copilăria în Marea Britanie, Elveţia, Italia, Danemarca. S-a format la una dintre cele mai bune universităţi ale lumii, cea din Edinburgh, Marea Britanie, fiind licenţiată în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Public Internaţional. Este una una dintre puţinele specialiste din leadership-ul românesc în ştiinţe politice, sociologie, relaţii internaţionale şi diplomaţie multilaterală.

 23. Valenta Says:

  Victor Socaciu la Teatrul de Opera – Concert de binefacere organizat de Diaconia, misiunea sociala a Mitropoliei Basarabiei.

 24. TANK Says:

  Pentru Mihai ,

  Idee EXCEPTIONALA .

  Acest subiect trebue tratat pe TOATE PAGI – NET – urile .

  TRZITI-va ROMANI de pretutindeni din somnul cel de moarte si repuneti FAMILIA REGALA romaneasca in drepturile EI, pentru a avea o tara LIBERA, PUTERNICA , RE-INTREGITA, DEMOCRATICA si ANTI-KOMUNIS

  Iar presedintele ROMANIEI intre DUNARE si NISTRU va fi unMOLDOVEAN din MOLDOVA de EST.

  ANGLIA si GERMANIA sunt alaturi de NOI.VA garantez ca Prezidentul MEDVEDEV si DOMNUL PUTIN ne vor SUSTINE.

 25. TANK Says:

  RECTIFIC erorile NET-ului.

  Pentru Mihai ,

  Idee EXCEPTIONALA .

  Acest subiect trebue tratat pe TOATE PAGI – NET – urile .

  TRZITI-va ROMANI de pretutindeni din somnul cel de moarte si repuneti FAMILIA REGALA romaneasca in drepturile EI, pentru a avea o tara LIBERA, PUTERNICA , RE-INTREGITA, DEMOCRATICA si ANTI-KOMUNIS

  Iar presedintele ROMANIEI intre DUNARE si NISTRU va fi unMOLDOVEAN din MOLDOVA de EST.

  ANGLIA si GERMANIA sunt alaturi de NOI.VA garantez ca Prezidentul MEDVEDEV si DOMNUL PUTIN ne vor SUSTINE.

 26. Valenta Says:

  Nu uita ca esti ROMAN!

 27. Valenta Says:

  Totusi,
  mai presus de toate sa lasam sa vina in inimile noastre dulceata colindelor sfinte de Craciun. Pace tuturor!

 28. ,STEJAR Says:

  RECTIFIC erorile NET-ului.

  Pentru Mihai ,

  Idee EXCEPTIONALA .

  Acest subiect trebue tratat pe TOATE PAGI – NET – urile .

  TRZITI-va ROMANI de pretutindeni din somnul cel de moarte si repuneti FAMILIA REGALA romaneasca in drepturile EI, pentru a avea o tara LIBERA, PUTERNICA , RE-INTREGITA, DEMOCRATICA si ANTI-KOMUNISTA.

  Iar presedintele ROMANIEI intre DUNARE si NISTRU va fi un MOLDOVEAN din MOLDOVA de EST.

  ANGLIA si GERMANIA sunt alaturi de NOI.VA garantez ca Prezidentul MEDVEDEV si DOMNUL PUTIN ne vor SUSTINE.

 29. Valenta Says:

  Situatie alarmanta in Minsk. Zeci de mii de protestatatri iau cu asalt Cladirea Guvernului
  19.12.2010 23:21 —

  В Минске оппозиционные демонстранты начали штурм Дома Правительства
  Протестующие демонстранты на площади Независимости в Минске начали штурм Дома Правительства, сообщает корреспондент «Газеты.Ru».

  Толпа бьет стекла и выламывает двери.

  Внутри забаррикадировался спецназ.

  Прямого физического столкновения пока не было. Над толпой разносится «Город наш»…

 30. Anat.Marin Says:

  Ne mai rămîne sa-i promitem liderilor PD că duminica viitoare toţi cei prezenţi în Piaţa Marii Adunari Naţionale ne vom aşeza în genunchi sa-i rugăm pe liderii PD-ului să reconstituie AIE.
  A.Marin

 31. cetatean Says:

  Stimate dle Roman, consider ca ceea ce faceti, prin convocarea acestor intruniri, este o fapta mareata. Totusi, pentru a intruni o Aduanare Nationala este nevoie de zeci de mii de oameni ci nu 500 citi au fost Duminica in Scuarul Operei Nationale. De aceea, consider ca este nevoie de marit tempoul de instiintare a populatiei privind convocarea Adunarii Nationale pe data de 26 Decembrie. Probabil este nevoie de umblat pe la universitati, de vorbit la televiziune, si de declarat deschis ca Forumul Pro-Europa este responsabila de convocarea Adunarii Nationale pe data de 26 Decembrie. Este nevoie de scos tineretul alaturi de oamenii in etate. Va multumesc pentru tot ce faceti. Ca suport, am creat un grup pe facebook http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=116345365102109 care se numeste 26 Decembrie – PMAN.

 32. romanmihaes Says:

  Nu trebuie sa ne asezam in genunchi, ci trebuie sa le aratam pozitia noastra ferma de a continua directia de integrare europeana.
  Apropo, domnule Marin , ne cunostem de multa vreme, consider micul nostru incident generat de mici neintelegeri – depasit.
  Sper ca in continuare membrii de partide sa fie mai loiali fata de initiativele societatii civile.
  va rog sa ma sunati la 069124477

 33. blogulluicazacu Says:

  Despre revolutia din Moldova, Kirghizia si mai nou …din Bielarusi.
  https://blogulluicazacu.wordpress.com/2010/12/10/dispri-rivaliutziipoveste-populara-kargaza/

 34. Valenta Says:

  Multumesc lui Dumnezeu
  ca liderii AIE-2 deja au inceput sa se inteleaga, sa se auda unul pe altul si sa aiba CONSIDERATIE si fata de noi, cei uitati; sa tina cont DE SENTIMENTELE NOASTRE, in deosebi, acum in ajunul SARBATORILOR SFINTE, cand in intreaga lume oamenii de buna credinta se FELICITA unul pe altul inainte de CRACUIN; isi doresc un NOU INCEPUT, O VIATA MAI FRUMOASA, PACE, LINISTE, BUNASTARE, armonie in societate.
  Asta dorim si noi, e timpul COLINDELOR, e timpul iertarii si impacarii, e timpul binecuvantarilor si urarilor de BINE!

  Eu cred ca si INGERII din cer se bucura ca, in sfarsit, noi, ce-i oropsiti de atata incertitudine…, ne putem bucura de Nasterea Mantuitorului nostru …
  Dec, oameni BUNI,
  Sa ne iertam unul pe altul, caci asa este crestineste; sa facem totul pentru reconcilierea nationala si sa ne gandim la UN VIITOR BUN PENTRU TOTI, sa facem totul pentru redresarea situatiei… caci avem multe de reformat in societatea noastra…
  Doamne, iarta-ne de greseli,
  Doamne, ajuta-te la fapte bune;
  Doamne, da-ne cuvinte blande,
  pline de dragoste si de incredere ;
  Doamne, da-ne intelepciune…

  Multumesc Domnului Lupu care, totusi, A TINUT CONT DE NOI, multumesc dlui Filat pentru rabdare si ingaduinta, multumesc dlui Ghimpu pentru intelepciune si UMORUL lui relaxant…

  Da e timpul colindelor si nu a protestelor…, vrem sa stam acasa de sarbatori nu sa inghetam in piata… Dorim deja sa ca instaleze in societate calmitatea pe care o asteptam de mult timp, vrem o atmosfera benefica pentru toti. Doamne, ajuta-ne la bine!

 35. Valenta Says:

 36. Valenta Says:

 37. Valenta Says:

  Un cor superb

 38. Trubadur Says:

  To Marian Lupu
  Your inner goodness is going to carry the day.
  I know that you know what a good person you are.
  Yes, we all make mistakes, but when everything is said
  and done, you are a genuinely good person…and you
  know it.
  So here’s what you should be told: God knows it, too .
  Trust that your inner goodness will rule this moment…
  and your life.

 39. METEOR Says:

  TOVARICI Werner Hoyer ne face o vizita de destindere in BASARABIA.

  Ce fac distinsii oaspeti germani cand vin la noi ????????????

  Ne incurajeaza in STATALITATEA koko-munista sau ne recomanda UNIREA cu ROMANIA, caci asa zisa STATALITATE a Moldovei , ciopartirea ROMANIEI este opera GERMANIEI ??????????????

 40. CozaP Says:

  “Salvatorul natiunii”-Lupu-a devenit un obiect a glumelor si bancurilor.
  Altul-Lazar-cauta prin intuneric aliati.Impotriva cui cautati prieteni de incredere,d-le Lazar?
  Din intunericul sau Dodon , om in care Lazar are toata increderea, cu atita ura vorbeste despre popor si colegii din parlament in articolul sau, “ИНКВИЗИЦИЯ со своей армией иезуитов проникла сегодня повсюду в Молдове”.
  “Митинг, организованный медиа-баронами, так называемое Великое национальное собрание, созванное «святошами» из числа проповедников новой политической молдавской морали, другие массовые манифестации правых политических сил, публично произносимые на них угрозы по адресу всех тех, кто не за них и не с ними…
  Остаётся только гадать, кто из этих людей готовит очередное 7-е апреля, кто из них снова взорвёт общественный порядок, разожжёт костер гражданского противостояния в стране?
  По большому счёту, факелоносцев от инквизиции в Молдове сегодня не так уж и много. Но они хорошо организованы, сплочены в стаю, имеют за своей спиной мощную гласную и негласную поддержку, громкоголосы и агрессивны.
  Они, конечно, представляют далеко не весь молдавский народ, но, тем не менее, имеют наглость говорить от имени всего народа.
  Они не обладают сколько-нибудь весомыми аргументами, но умеют разжигать низменные страсти и искусно играть на чувствах сограждан.
  У них начисто отсутствует способность к честному соревнованию, к ведению спокойной и взвешенной полемики с оппонентами.
  Они атакуют группами, нападают из-за угла, подло бьют в спину, используют слухи, вымыслы, ложь и клевету, прибегают к провокациям и инсинуациям, прибегают к бездоказательным обвинениям и угрозам”.(http://enews.md/articles/view/892/)
  Pe d-l Lazar nu-l ingrijoreaza starea de sanatate mentala si psihica a d-lui Dodon?Pe oameni”normali”-da.Noi toti asteptam o conlucrare responsabila si serioasa a partidelor in parlament.Inca asteptam?

 41. cetatean Says:

  Stimati domni, cum s-a primit ca noi cu totii credeam ca veriga slaba e Lupu si acum Ghimpu face nazuri? De ce dl Ghimpu care spunea ca va face orice pt alianta si ca nu’l intereseaza functiile acum s-a pus cu coarnele la gard si nu vrea sa cedeze. Asa patriot mare e el? E frumos sa te porti asa dle Ghimpu? Avind careva 12 mandate amarite faceti conditii de parca ati avea 51. Dl Hadirca spune ca nu vrea sa fie frate mai mic ci egal. Care egal cind poporul lea dat doar 9% inseamna ca nu are incredere in ei ca sa fie egal cu PLDM care are 30%. Sa va fie rusine daca din cauza voastra nu va fi constituita alianta. La alegerile urmatoare nu veti lua nici 4%.

 42. Pemmeeprova Says:

  Нет ничего сложнее, чем купить подарок для дорогого, любимого мужчины или выбрать презент начальнику, другу. И нет ничего проще, чем сделать это у нас! Для решения всех проблем и создан наш Интернет магазин подарков.
  Одним из основных наших направлений является продажа подарков для мужчин. У нас всегда в наличии большой ассортимент подарочных наборов, от недорогих до элитных, например таких, как наборы для пикника интернет магазин. Рекомендуем купить набор для покера для азартных людей, которые увлекаются замечательной игрой – покер, они обязательно оценят такой подарок по достоинству.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: