19 decembrie, scuarul Operei Nationale – miting pentru sustinerea AIE

Duminică 19 decembrie ora 12.00 în scuarul operei Naţionale, Forul Civic “Pro-Europa” vă invită la un miting dedicat susţinerii continuării guvernării Alianţei pentru Integrare Europeană.

La sedinta recenta a Forumului Civic Pro Europa s-a decis organizarea unui miting la 19 decembrie in scuarul Operei Nationale, in acest sens a fost depusa Declaratie prealabila la Primaria Chisinau si coordonate toate detaliile, cum ar fi asigurarea ordinii publice de catre politie etc. De asemenea s-a decis implicarea Forumului Civic in organizarea Marii Adunari Nationale a Alegatorilor care va avea loc pe data de 26 decembrie in Piata Marii Adunari Nationale.

Anunțuri

32 răspunsuri to “19 decembrie, scuarul Operei Nationale – miting pentru sustinerea AIE”

 1. romanmihaes Says:

  Consider ca mitingul din 12 decembrie a fost o reusita caci au participat circa 5 mii de oameni, sper ca si la 19 decembrie sa vina lumea in numar cit mai mare sa protestam impotriva pericolului revenirii comunistilor la guvernare si abandonarii cursului proeuropean. Nu vrem ca in RM sa se intimple ceea ce vedem in Ucraina- instaurarea unui stat autoritar, care sa guverneze prin teroare si frica.

 2. romanmihaes Says:

  Baconschi: Moldova are 2,5 miliarde de euro „pe ţeavă” după Conferinţa donatorilor
  Dacă valorifică şansa europeană, Republica Moldova poate beneficia de un sprijin estimat la 2,5 miliarde de euro, a declarat în această seară, la Bruxelles, după ce a participat la Consiliul Afacerilor Externe, ministrul Teodor Baconschi.

  “Moldova are, după Conferinţa donatorilor, 2,5 miliarde de euro pe ţeavă care sunt destinate unor proiecte. Există varii proiecte din partea unor donator bilaterali şi totodată forţele pro europene, democratice îsi pot împărţi principalele funcţii în stat astfel încît ele să capete deplină legitimitate şi să să devină un partener respectat al UE”, a spus ministrul român de externe Teodor Baconschi.
  Pe Aceeaşi Temă
  El a adăugat că deplasările ministrilor de extrene polonez şi suedez urmate de vizita preşedintelui Parlamentului European Jerzy Buzek au arătat că este nevoie de susţinerea politică, morală şi economică a direcţiei pe care ţara vecină a adoptat-o.
  http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Teodor_Baconschi-Republica_Moldova-ajutor_UE_0_389361623.html

 3. radu Says:

  Violenţe cu zeci de răniţi la Moscova

  Peste 30 de oameni au fost răniţi şi mai mult de o mie arestaţi, ieri, în capitala Rusiei, în urma violenţelor care s-au iscat între militanţii naţionalişti şi persoane din Caucaz, relatează AFP.
  Zeci de oameni au fost răniţi şi mai mult de o mie arestaţi în capitala Rusiei, în urma violenţelor care s-au iscat între militanţii naţionalişti şi persoane din Caucaz

  Scandaul a pornit de la moartea unui suporter al echipei Spartak Moscova, împuşcat săptămâna trecută în urma unei altercaţii cu persoane din Caucaz. Aşa că până la violenţe cu iz etnic n-a mai fost decât un pas.

  „Aproximativ o mie de oameni au fost interpelaţi în tot oraşul”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei moscovite Viktor Birioukov, citat de Agenţia Interfax.

  Ca să facă faţă răzmeriţei, autorităţile au scos în stradă 3.000 de poliţişti la Moscova. Accesul în Piaţa Roşie a fost blocat de cordoanele de scutieri, iar Capitala a fost împânzită de forţe de ordine toată noaptea.

  Poliţia a confiscat şi mai multe cuţite şi arme, iar primarul Moscovei, Serghei Sobianin a făcut apel la calm.

  Încă de la începutul săptămânii, pe site-urile de Internet persoane originare din Caucaz, regiune majoritar musulmană din sudul Rusiei, au chemat la proteste.

 4. razvan Says:

  Da, nu cred ca lumea isi doreste sa fie cum este in Ucraina (inceput de dictatura)!!!!!!!

  Doar sa fim pasnici si linistiti la miting.

 5. Raul Z. Says:

  По этому случаю, и я приглашаю русских принять участие в совещании, которое состоится в Оперной площади, потому чучело изобретен Воронина на так называемый объединение с Румынией и исчезновение Прут-Днестр славян с жестокой вмешательства румынских жандармов не чем обычные дрожжи сталинского дискурса первой половины двадцатого века. Молдаване протеста Пойдем по Европе и за свободу!

 6. Trubadur Says:

  Pregatiti si o Adresare sau Declaratie ca sa adoptata de participantii la Miting si apoi sa fie inmanata liderilor partidelor din AIE.
  Nu este suficient doar proteste. Cerem sa se tina cont de POPOR! Fiti mai indrazneti, mai curajosi. Ei nu au dreptul sa ne desconsidere!

 7. Trubadur Says:

  Cereti ca liderii acestor partide sa dea raspuns oficial la cererile protestatarilor. Suntem un popor cu demnitate. I-am votat, acum sa ne respecte! Jos mafia si jos coruptia!

  Jos prostitutia politica. Rusine LUPU!

 8. EX-URSS Says:

  La miting trebuie sa fie trimis un apel catre toate partidele de Dreapta, de-a fonda PPEM prin fuziunea PLDM, PL, AMN, PNL, MAE…
  Partidul Popular European din Moldova – partid care va uni toate partidele proeuropene de dreapta. Forta este in unitate.

 9. JUDET ( NU RAION ). Says:

  O eroare RECURENTA in toate mesajele NET si chiar in presa :::::::: ca poporul moldovean nu vrea UNIREA cu ROMANIA, ca prefera rusii romanilor, cu toate ca rusii i-au exterminat cu sange rece, etc, etc .

  Interesati-va mai intai despre POZITIA politicienilor, intelectualitatii din moldova cu privire la UNIRE, la ROMANIA , cu privire la RUSIA. Cand 99 la suta din clasa cultivata a moldovei este pro rusa nu poti acuza poporul de jos ca este retrograd, analfabet, redus ca intelect .

  Cand politicienii si altii isi justifica linia politica anti romaneasca facand referinta la votul claselor celor mai putin informati, aceasta este o forma perfidade a – si ascunde propria LASITATE pe spinarea celor umili, celor care nu au nicio putere de decizie.

  POPORUL REFLECTA in mod inconstient linia politica a celor care il conduce .

 10. ionel,teleorman Says:

  AIE sa inceapa investitiile in infrastructura mari,sa nu faca acleasi greseli ca si Romania.Reabilitarea si schimabrea ecartamentului cailor ferate,realizarea de autostrazi de la Chsinau spre Iasi si Bucuresti.Romania a scos la licitatie sapatmana aceasta segmentele de autostrda Arad-Timisoara-Lugoj-Deva-Orastie-Sibiu, care fac parte din culoarul IV Paneuropean.Banii europeni pe care ii primeste RM,folositi in infrastructura va genera locuri de munca bine platite.In Romania salariile la aceste proiecte pleaca de la 2500 ron net muncitori calificati-3000-4000 ron mecanici utilaje si 5000-10000 ron ingineri constructori, deci salarii peste medie in Romania.Eu lucrez la un astfel de proiect(autostrada Arad-Timisoara)

 11. Valenta Says:

  Cred ca ar fi bine SA SE ELABOREZE O DECLARATIE CARE SA FIE discutata la Miting, de publicat continutul acestei Declaratii in presa ca oamenii sa fie informati si sa se pregateasca ca sa vina cu argumente la Miting.

  De asemenea aceasta Declaratie, dupa ce va fi deiscutata la Miting, sa fie, eventual daca va fi necesar, imbunatatita si sa fie expusa la vot la Marea Adunare Nationala.

  Daca vom fi pasivi – la sigur ca riscam! Daca vom sti Ce si Cum sa facem, avem toate sansele sa evitam o intoarcere la guvernare a comunistilor.

  Unire, frati compatrioti! Toti sa venim la MITING. Este importanta prezenta si sa nu tacem. Caci ratatii anume pe asta si mizeaza, ca noi vom tacea.

  Deci, toti la Miting, 2 ore rezistam chiar si in frig! UNIRE!

 12. CS Says:

  Cu totii sa mergem la miting!!!!

 13. Stroescu Catalin Says:

  Buna ziua!
  Vin cu o propunere pentru dumneavoastra. Ati putea detine un nume propriu pentru blog de genul numelemeu.com si cu o grafica personalizata. Imi place acest blog si as vrea sa va ajut sa achizitionati aceste servicii pentru blogul dumneavoastra. In cazul in care nu va descurcati va pot ajuta in parcurgerea tuturor pasilor necesari pentru a avea un blog personalizat.
  Daca sunteti de acord si vreti sa aflati mai multe detalii astept un mesaj pe adresa de email.
  O zi buna!

 14. Constantin Says:

  Aici dle Mihaes veti gasi oferta generoasa pe care Lupu o va pune pe tapet in cazul asocierii cu PCRM: http://stireazilei.md/c-2167-6483,Oferta-Moscovei-Dati-puterea-comunistilor-noi-va-dam-Transnistria-
  Vostok – delo tonkoe 🙂

 15. adrian Says:

  Cea mai buna oferta este sa putem renunta la regiunea Transnistria.
  Nu putem sacrifica viata a 3 milioane de oamenii doar pentru ca 500 mii de oamenii vor in alta parte in afara de EUROPA.

 16. Nornegru Says:

  Adriane,
  Spui un foarte , foarte mare adevar!! Dar, dar marii vostri patrioti moldovani, nu si nu si se dau de ceasul mortii ca NU!!
  Daca li s-ar lasa enclava pe cap rusilor si ucrainienilor si chiar lui Sarkozy si Zana Merkel ce ar fi? Sa se lupte ei in de ei care-s mai mari pe lumea asta,iar pe noi sa ne lase in pace ca stim si fara ei sa ne descurcam!! In mod absolut sigur. Iar cei din Transnistria, romani , nu sunt mai mult de 200 de mii!! pot veni in Romania si vor fi primti cu bratele deschise!! Este loc suficient si de lucru berechet. Numai sa vrei sa lucrezi si traieisti de 10 ori mai bine ca acolo. Garantat.

 17. Mihai Românul Says:

  Felicitări pentru inițiativă domnule Mihăeș!

  Sper ca oamenii să conştientizeze importanţa acestei manifestări şi să vină în număr şi mai mare la acest miting.

  Din păcate m-am cam lămurit cum merg lucrurile în gubernie.

  Oricum, vă apreciez curajul şi sper că oamenii inteligenţi şi de cultură ai acestui colţ de ţară să se lepede de Satana.

  De asenemea, aş vrea să văd mai multă susţinere pentru proprii cetăţeni, de pildă pentru Ernest Vardanean care tocmai a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

  Chiar nu interesează pe nimeni din conducerea guberniei de soarta propriilor cetăţeni căzuţi pradă regimului criminal de la Est, regim marionetă ai „partenerului strategic Rusia”?

  Doamne Ajută!

  P.S. Sunt extrem de indignat de faptul că RM (prefer să-i spun mai degrabă Republica Molotov, decât Moldova) se poartă din ce în ce mai mult ca o gubernie rusească (vezi lipsa de interes pentru viaţa lui Vardanean).

 18. Mihai Românul Says:

  Nu cred că acolo vor oamenii, ci mai degrabă că autorităţile de acolo i-au transformat în sclavii lor prin sărăcire şi astfel dependenţă de stăpânul care le mai aruncă din când în când câte o coajă de pâine.

  Dacă renunţaţi la ei, pe viitor când veţi dori să-i recuperaţi veţi fi acuzaţi cum a fost şi România pentru acceptarea ultimatumului de la 28 iunie 1940. Diferenţa fiind că pentru România a fost vorba de un ultimatum şi de ameninţare cu intervenţia armată, pe când voi i-aţi ceda ca pe nişte câini.

  Mai degrabă aţi face altceva, dar presupun că nu aveţi sânge în voi. Aţi auzit de Legiunea Străină?

  Francezii au o forţă armată de elită pe care o trimit în diverse misiuni importante pentru Franţa. De aşa ceva aveţi şi voi nevoie sau de închirierea ei pentru a lichida marionetele de la Tiraspol şi problema se poate rezolva.

 19. Mihai Românul Says:

  Trebuie bine rumegată treaba asta!

  Nu mi se pare deloc bună mişcarea decât dacă gubernia (adică RM) s-ar uni cu România. Astfel, românii dintre Prut şi Nistru ar vedea avantajele pe care le-a adus reUnirea şi s-ar putea apropia de România şi răsturna printr-o revoltă regimul criminal comunist (auzi tu „sovietul suprem” al RMN, la 19 ani de la căderea Uniunea Sovietică).

  Doamne, pupa-ţi-aş tălpile!

 20. Mihai Românul Says:

  Baconschi e fiu de basarabean din Hotin, iubitor de neam şi de ţară, cum din păcate puţini sunt în RM.

  Am convingerea că peste 80% din clasa politică de la Chişinău se gândeşte la buzunarul propriu şi nu la soarta cetăţenilor ţării.

  Băsescu i-a propus lui Voronin în 2006 ca la 01.01.2007 RM să intre împreună cu România în UE (prin Unire). Evident, Voronin a refuzat.

  Dacă ceilalţi ar fi mai breji şi i-ar interesa soarta cetăţenilor care i-au votat (nu soarta lor şi a cercurilor apropiate), atunci asta ar fi calea de urmat prin acţiuni consecvente.

  Văd anumite acţiune care pot fi interpretate ca mergând pe această cale de când guvernează AIE, dar dinamica nu este foarte convingătoare.

  Poate că de vină sunt alegerile…

 21. ciprian Says:

  Da, mitingul din 12 decembrie a fost un succes – Lupu a devenit destul de nervos peste noapte, numarul de intalniri intre partidele AIE a crescut, presa din diverse locuri (inclusiv Rusia) a scris de acel miting, etc. Va urez succes in continuare.
  Cu cat mesajul dorintei de integrare europeana o sa fie strigat mai des, cu atat o sa fie auzit de factorii de decizie din tara si exterior.
  Si ca recomandare, poate la urmatorul miting vor fi mai multe steaguri UE.

 22. ciprian Says:

  Va urez succes la urmatorul miting! Sper sa vina cat mai multi oameni.

 23. Valenta Says:

  De ce nu urmam exemplul Gruziei? Ascultati ce spune Novodvorscaia?

 24. Valenta Says:

  Gruzia – un stat de drept

 25. Valenta Says:

  Gruzia, un stat de drept. De ce Moldova nu ar urma exemplul bun al Gruziei?

 26. TENOR. Says:

  Pe TOVATICI LUPU ( lupoff , in limba malda-fineasca ), il compatimesc cum am compatimit pe tovarici NAISKIN ::::::: ambii sunt nevinovati caci sunt instrumentele altora mai mari ca ei.

  Tovarici LUPOFF in particular, are foarte bune intentii iar cu aceste intentii incearca sa-si PAVEZE drumul spre Presedentia republicii MALDA – fineasca sau MULDU – fufuleasca, aceasta ultima denumire fiind cea mai cunoscuta in literatura internationala.

  LUPOFF vrea sa-i impace si pe RUSI si pe AMERICANI si pe ROMANI si pe VORONOFF si pe DODONOFF si pe ceilalti OFF, OFF , OFF care mai exista in partidul KOKO – ilor si pe mapamond.

  Numai ca el vasleste in doua luntri iar rezultatul va fi cel dorit de dansul, adica supunerea totala a moldovei rusului.Americanii si ROMANII s-au prins la politica SMEKEREASCA a TOVARICIUlUI LUPOFF si nu vor sa intre in acest joc de politician SUB-desvoltatt specific unei tari SUB – dezvoltate.

  IN realitate TOVARICI LUPOFF este SANTAJABIL si SANTAJAT de imensii sai prieteni de EXTREMA STANGA, PCRM adica partidul KOKO – ilor. ACEASTA este marea slabiciune a TOVARICIULUI LUPOFF si marele pericol pentru ALIANTA in devenire si pentru moldovenii care vor sa vada ceva mai departe.

 27. Steluta Says:

  Totul depinede de noi, tineretul ,de cati lei pe zi ne va plati Domnul Filat! Acum pe data de 12 decembrie, de ce am fost asa de putini tineri la miting? Din cauza ca Filat ne promite ca ni se va plati bine, dar nu ne plateste cum ne promite, uneori refuza sa ne plateasca! Acum pentru urmatoarele manifestatii si mitinguri, poate chiar si revolutii impotriva PD si PCRM a obtinut de la Europa 92 milioane de doleri! Interesant cate milioane vor ajunge in buzunarul nostru, al protestatarilor platiti? Cred ca nu mai mult de 10 milioane! Celelalte vor junge in buzunarul lui Filat!

 28. ORION Says:

  Pentru Vanatorul de furnici ………..,

  Nu mai face apel MEREU la acest BOU de dumnezeu.

  Prin forta TA, prin forta NOASTRA trebue si vom invinge in lupta pentru UNIREA cu ROMANIA.

 29. Spiridon Says:

  La mitingul din 19 decembrie trbuie sa fie adoptat un document in care sa fie specificate urmatoarele:
  1. Deoarece PDM a mers la alegeri ca componenta a AIE, iar dupa alegeri are intentii de asociere cu PCRM, ce este imaginabil, mitingul considera ca deputatii PDM sunt total lipsiti de increderea populatiei (neincredere totala in deputatii PDM).
  2. De preintampinat deputatii si membrii PDM ca in caz de asociere cu PCRM societatea civila va organiza nesupunere civica. Nu se poate ca in Moldova de astazi sa se repete scenariul din Germania din 1933 (in timp ce 42 la suta din populatie a votat partidul national-socialist acesta a acaparat puterea), adica 40 la suta din populatia Moldovei a votat PCRM si ei sa guverneze tara (deoarece PDM va fi o simpla decotatie).
  3. Se atrage atentia dlui Lupu ca prin actiunele sale i-a creat convinvingerea populatiei de neincredere fata de pesoana sa indiferent de postul care il va ocupa si indiferent de cine va fi propus in acest post. Deaceea acum el n-ar trebui sa pretinda nici la un post.
  4. Forumul Europen va monitoriza continuu toate activitatile deputatilolor PDM.

 30. TERA-NOVA. Says:

  Domnule MIHAIES,

  Vad ca la ADUNARILE PUBLICE ( sa le spunem „” MIITTINK „”, asa cum vor multi altii ) pe care le organizati si care sunt de dorit, nu indraznzeste NIMENI sa propuna si UNIREA MOLDOVEI cu ROMANIA .

  DE altfel nu v-am auzit niciodata sa va manifestati CLAR pe acest subiect, care se pare, va deranjeaza.

 31. Nicu Says:

  Pe arena politică din Republica Moldova se foloseşte intens şi „generos” clişeul de un pretins „război politic”, şi această combinaţie de cuvinte se foloseşte pe fundalul unor negocieri de manieră foarte obscură, care nu poate fi trecută cu vederea. În R.M. însă, nu avem război politic ci mai mult o criză de insuficienţă de lideri care ar şti cum să promoveze idei progresiste, altfel decât prin „discursuri” intimidatoare.

  http://www.gpitribune.com/2010/12/19/obscuritatea/

 32. ,STEJAR Says:

  RECTIFIC erorile NET-ului.

  Pentru Mihai ,

  Idee EXCEPTIONALA .

  Acest subiect trebue tratat pe TOATE PAGI – NET – urile .

  TRZITI-va ROMANI de pretutindeni din somnul cel de moarte si repuneti FAMILIA REGALA romaneasca in drepturile EI, pentru a avea o tara LIBERA, PUTERNICA , RE-INTREGITA, DEMOCRATICA si ANTI-KOMUNISTA.

  Iar presedintele ROMANIEI intre DUNARE si NISTRU va fi un MOLDOVEAN din MOLDOVA de EST.

  ANGLIA si GERMANIA sunt alaturi de NOI.VA garantez ca Prezidentul MEDVEDEV si DOMNUL PUTIN ne vor SUSTINE.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: