Nariskin, Lupu si Voronin au decis guvernarea PD cu PCRM. Ce facem mai departe?

 1. Actuala situatie de incertitudine este generata de greseala de a nu anunta Decizia politica de continuare a activitatii AIE imediat dupa alegeri, care a lasat loc pentru negocieri privind alta coalitie. Este evident ca mai intii e nevoie de o Declaratie politica de continuare a AIE si dupa trebuie sa se discute partajarea functiilor si alte detalii. De aceasta greseala s-a folosit Nariskin care a intervenit in negocierile privind formarea coalitiei de guvernare. Asa cum ziceam mai inainte puterea dupa alegeri se va imparti in negocierile dintre Filat, Voronin si Plahotniuc. Vedem ca Voronin si Plahotniuc au reusit sa se inteleaga mai repede, astfel fiind posibila si vizita lui Nariskin la Chisinau care de fapt a avut doar rolul de a puncta si consemna acest duet pentru guvernare. Altfel vorbind, au coincis interesele Rusiei si ale gruparilor Voronin si Plahotniuc privind guvernarea R.M. La aceasta etapa se pare ca Filat este exclus de duetul Plahotniuc /Voronin de la viitoarea guvernare, insa Filat are in spate Guvernul , va avea o fractiune parlamentara de 32 deputati, are pirghii pentru a interveni si a schimba situatia si cu siguranta le va folosi.
 2. De fapt Nariskin, intervenind brutal in procesul politic moldovenesc, a parafat crearea unei Aliante intre PD si PCRM, si dupa toate informatiile, liderii celor doua partide Lupu si Voronin au semnat un document, continutul caruia deocamdata este pastrat in secret. Pentru a tine in incertitudine PL si PLDM dar si opinia publica s-ar putea intimpla ca alianta intre PD si PCRM sa functioneze in baza unui acord secret si liderii acesteia sa nu recunoasca ca au un protocol de functionare. Vom vedea daca aceasta alianta exista numai atunci cind se vor vota Presedintele Parlamentului, structura acestuia si la formarea Guvernului. Aceasta Alianta de stinga  nu va putea sa aleaga Presedintele R.M. si probabil va fi una scurta de un an, insa acest an va fi cu mare probabilitate dezastruos pentru procesul de integrare europeana si pentru populatie. Este de asteptat ca FMI, BM si UE isi vor suspenda relatiile cu guvernarea PD si PCRM si RM va fi in pericolul de incapacitate de plata. S-ar putea intimpla ca FR sa acorde un credit guvernului prorusesc format sub umbrela sa, insa cu conditii politice care sa intre in dezacord cu ideia integrarii europene si a reglementarii conflictului transnistrean.
 3. PLDM si Vlad Filat au fost ignorati de catre Nariskin, pentru ca este partidul de centru si centru-dreapta care a reusit sa adopte politici de integrare europeana care in scurt timp pot sa conduca la semnarea Acordului de asociere intre RM si UE si astfel procesul integrarii europene poate sa devina ireversibil. Premierul Filat, care promoveaza integrarea europeana, pentru Rusia este un fel de Iulia Timosenko, cu care discuta unele subiecte dar in realitate  doresc sa-l debarce de la putere. In rolul lui Ianukovici este Marian Lupu iar in rolul lui Iuscenko Presedintele interimar Mihai Ghimpu. In viitoarele citeva saptamini vom vedea daca Rusia va reusi sa obtina in RM instalarea unui guvern favorabil pe scenariul ucrainean. In Campania electorala atit PCRM cit si alte partide prorusesti au declarat ca vor pleda pentru formarea unei structuri politice in baza CSI, un fel de UE nr.2 euroasiatic si pentru integrarea RM in spatiul vamal constituit de Rusia Kazahstan si Belarus. De fapt intentia Rusiei care provine din doctrina sa externa de a controla fostele republici sovietice,  este de a repeta scenariul ucrainean si de a instala in RM o guvernare care sa suspende sau chiar sa abandoneze procesul de integrare europeana. R.M. ar putea deveni un bantustan european, in care va functiona un regim antieuropean si antinational similar celui din regiunea transnistreana. Astfel se va putea repeta scenariul din 1999/2001 atunci cind existau premisele initierii negocierilor privind integrarea europeana si a fost stopat de venirea comunistilor la guvernare.
 4. PLDM si PL au suficiente mandate in Parlament ca sa blocheze alegerea sefului statului, in cazul formarii unei aliante intre PD si PCRM. Ele vor avea de ales sa voteze impreuna cu PD si PCRM un presedinte al tarii si astfel sa acorde acestei guvernari 4 ani de zile, sau sa blocheze alegerea Presedintelui si sa avem alegeri parlamentare peste un an de zile. De PL si PLDM depinde daca vor accepta o reforma constitutionala in sensul modificarii art.78 din Constitutie. S-ar putea intimpla ca in dornta de a avea o guvernare stabila de 4 ani in scurt timp PD si PCRM sa invite si PLDM la guvernare si atunci va fi momentul adevarului. Unica solutie care a ramas pentru a verifica loialitatea PD-lui este invitarea acestuia sa semneze impreuna cu PL si PLDM un acord de guvernare, adica continuarea AIE. In cazul cind PD va refuza  invocind diverse motive si tergiversind aceasta va insemna ca este legat de acordul semnat in prezenta lui Nariskin cu PCRM.
 5. Noi poporul sau electoratul cum ni se mai spune – ce facem? Stam acasa la televizor si privim in calitate de spectatori meciul politic sau protestam prin declaratii , comunicate , mitinguri etc.?  Unii vor zice ca nu are nici un sens sa mai protestezi  si ca jocurile sunt facute, iar jucatori politici sunt complici la un scenariu in favoarea Moskovei si fiecare are interesul sau. Nu as dori sa cred asa ceva. Daca ramine sa guverneze PD cu PCRM circa 50% din cetatenii acestei tari votantii PLDM si PL, nu vor fi reprezentati la guvernare. Iar tinind cont de faptul ca pentru PL si PLDM voteaza in special tinerii acestia nu vor mai avea nici un viitor si nicio speranta. Daca mai exista vreo sansa pentru continuarea AIE atunci  trebuie folosita. Nu mai avem dreptul sa permitem ca R.M. sa fie guvernata impotriva interesului national.
Reclame

77 răspunsuri to “Nariskin, Lupu si Voronin au decis guvernarea PD cu PCRM. Ce facem mai departe?”

 1. Nornegru Says:

  Daca a ajuns Rusia sa procedeze astfel, lovind la cel mai odios mod e ceva foarte , foarte grav!! Ce mai e de facut, domnule Mihaes? VCe sa mai fie? Totul e batut in …cuie!!Lasii LUP(i) si Diac(ovi) vor sa previna de comun acord cu Generalul KGB fostele”prostii” cu studentii si vor sa castige timp cu amanarea recunoasterii de jure si de facto a tradarii!! Ba , nu ar fi exclus ca niste trupe de „pacificare” colea sa fie pregatite pentru caz de forta majora !! Tot ce fac rusii e dupa acest calapod!!
  Ungaria 1956? Cehoslovacia 1968? Georgia 2008? Scenarii bine stiute!!

 2. tabarnak Says:

  Indiferent de alianta, PD-PCRM or PD-PLDM-PL, Plahotniuc va fi acela cu castigul. Acest Plahotniuc care e santajabil de cercurile oligarhice-nkvd-iste din kremlin la randul sau santajeaza pe cei din RM.
  Si nu mai irositi cerneala pentru Lupu, Diacov etc. ei nu conteaza nicio ceapa degerata. Nici nu au contat vreo data. Lupu a fost uzat ca o mascota.

 3. Iulius Cezar Says:

  Si acum Filatelistilor…vom vedea cat va lua PLDM la urmatoarele alegeri….PL va lua peste 16% dar Vova????

 4. Mihai Românul Says:

  Mi se pare firesc ca mai departe să se întâmple următoarele lucruri:

  1) miting de amploare în PMAN pentru susținerea cursului european al RM;

  2) împiedicarea trădării PD-ului prin manifestații de amploare în care să se ceară refacerea AIE;

  3) publicarea raportului Comisiei Ghimpu;

  4) scoaterea în afara legii a Partidului Comunist;

  5) condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov;

  6) difuzarea pe mai multe canale TV (în primul rând Moldova1) a diverselor documentare despre ororile comunismului, începând cu Golgota Basarabiei, The Soviet Story, Odessa In Fiamme, Katyn (2007).

  Acţiunea imediată pentru a da un răspuns ferma testului făcut astăzi de massmedia rusească este un miting de amploare întru susţinerea AIE şi a păstrării cursului european al ţării.

 5. vasile vic Says:

  Probabil ca crearea AIE va continua in asta e jocul dublu al lui Lupu,sa targa in doua parti,sa incerce sa devina presedinte cu ajutorul lii Voronin ca apoi sa conduca ca democrat cu un guvern al AIE poate cu Plohotniuc in calitate de I mnistru dar si cu Ghimpu ca presedinte al aparlamentului.Nu crfed ca Liupu sa fie asa de d-il ca sa nu inteleaga ca cea mai mare parte a alegatorilor sai au votat pentru AIE,daca n-a inteles atuncea ii Neorosca,Nu cunoastem scenariul dramei.ori comediant si nu putem fi precisi de o intoarcere la subiect a personajelor,dar vom trai si vom vedea .Sa nu se intimple ca autorul a distribuit altfel rolurile decit le presupunem noi cei muritori de rind

 6. vasile vic Says:

  Asa cum o presupunem din situatia cu Narischin e prea simpla piesa

 7. Sergiu Cazacu Says:

  cred ca de situatia creata o mare parte de vina poarta PLDM pentru-ca in lok sa ia mandate cit mai multe de la comunisti au luat si de la PD si de la PL si au distrus inca si AMN, acuma la sigur ar fi avind 61 mandate daca nu Filat nu ingropa AMN, acuma sa poarte consecintele pe care le vom simti si noi tinerii. Inca odata sa aratat cit de lasi si tradatori este clasa noastra politica din RM. traiasca comunismul traiasca proletariatul care stau cu gindul cit de bine era cind furau cite un sac de griu de la kolhoz si nimeni nu iti spunea nimic.

 8. Sergiu Cazacu Says:

  chiar as dori sa ai dreptate insa am rezerve foarte mari

 9. Sergiu Cazacu Says:

  Filat trebuia sa faca asta pina acuma nu sa stea cu gindul oare de ce Putin nu ma mai invita la Moscova ????

 10. Sergiu Cazacu Says:

  da asa si va fi pentru-ca PL sunt trimisi in opozitie pentru ca nu se mai ajunge functii si pentru ei, si PL ii va critica dur toti acesti 4 ani daca ei desigur vor fi.

 11. Ion Says:

  Nici un popor normal nu-si pune gatul sub cizma ruseasca de buna voie. Ceea ce se intampla in Moldova sfideaza orice imaginatie: jumatate din populatie se face pres si ofera rusilor lanturile cu care CERE SA FIE LEGATA. KGB-ISTUL LUI PUTIN SE COMPORTA LA CHISINAU CA INTR-O GUBERNIE RUSESCA, DA ORDINE, CEARTA, FACE GUVERNE! Si poporul acesta nenorocit sta smirna!!!
  Toti cei care navigheaza cu FUNDUL IN DOUA LUNTRII se cred mai isteti decat cei care se limiteaza sa-si plaseze posteriorul intr-una singura. Dar istetimea asta TE DUCE SIGUR LA FUND: FUNDUL APEI SAU FUNDUL ALTORA.

 12. ion Says:

  Cerintele lui Voronin,ca rusii sa intervina mai insistent in rezolvarea crizei politice la noi in RM,ne face sa ne gindim(FEREASCA SFINTUL) ca e posibil sa se repete scenariul din Osetia.Am sau nu dreptate?

 13. Trango Says:

  whaaaaaaa !!!!

 14. Montreal Says:

  Rog toata lumea sa se calmeze, tot ce face Vorosca -Satanistul si Lupu – Prostitu*ca (Iuda II) impreuna cu Rusia sunt niste PROVOCARI–––––––––––––––––––––––––––––––––VOR SA TESTEZE TERITORIUL P-U A VEDEA STAREA POPULATIEI, ––––––––––––––––––––––––––––––––PUTIN NU DEGEABA ANUL TRECUT SPUNEA CA SITUATIA DIN REP. MOLDOVA SE ASEAMANA CU CEA DIN KIRGISTAN (ACESTA DEMONSTREAZA CA KIRGISTANUL LA FEL A FOST PROVOCAT MOSCOVA) SI DORESTE SA ESCALADEZE SITUATIA LA NOI IN MOLDOVA DUPA SCENARII DEJA FUNCTIONABILE DIN KIRGISTAN, OSERIA,GEORGIA ETC–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––TOATA LUMEA LA CALM, A TREBUIT SA VA MISCATI FUNDURILE CIND ERA MOMENTUL –––––––-DAR NU ATUNCI CIND TRENUL A PLECAT–––––––––––––––––––––––––––––––-REALITATEA ESTE CA : nariskin l-a ignorat pe FILAT (chiar daca nu-l agreez, sunt PL-ist), nu din cauza ca Filat nu e Important sau ca nu are vALOARE in POLITICA MD, la ignorat p-u ca stia raspunsul lui FILAT de la bun inceput si nu dorea sa piarda si sa injoseasca,Nariskin acesta s-a dus acolo unde stia ca 100% cistiga si unde este veriga slaba a AIE – PD.––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––E USOR SA FACI RASCOALE SI SA RIDICI MASELE, E MAI GREU SA INTELEGI CINE ESTE CONDUCATORUL SI CUI II ESTE CONVINABIL UN CONFLICT, MAI ALES NU UITATI CINE ESTE IN UMBRA (MOSCOVA) SI LOR LE ESTE FOOOOAAAARTE CONVINABIL UN CONFLICT, DE ORICE NIVEL(RASCOALA -RAZBOI) CA SA URLE IN LUMEA MARE :UITATI-VA EI MOLDOVENII SI-AU FACUT-O CU MINA LOR, FIX DUPA SCENARIUL GEORGIAN.––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––PS: EU AM CREZUT CA AM INVINS, M-AM INSELAT, ISEAMNA CA AM LUCRAT MAI PUTIN DECIT TREBUIA, AM CONVINS MAI PUTINI OAMENI SA VINA LA ALEGERI,EU (ADICA NOI TOTI ,FIECARE IN PARTE)SUNT VINOVAT CA MD A PIERDUT,EU SUNT VINOVAT……………………………………………………………………………………………..LA URMATOARELE ALEGERI EI NU VOR MAI CISTIGA EU VOI STI CE SA FAC SI CUM SA ACTIONEZ CA SA DEMOCRATIA SA CISTIGE, daca voi mai avea acesta sansa(((

 15. sibireacul Says:

  Nu Narîşchin, Lupu şi Voronin decid. Au decis cei care i-au votat pe Lupu şi Voronin, acei săraci care mai cred în comunizm şi în Rusia (care a ocupat o parte din teritoriu a R.Moldova).
  S ituaţia de astăzi este rezultatul spălării creerilor de aproape 70 de ani. Majoritatea cetăţenilor au votat milionarii şi miliardarii care fiind la guvenare au „prihvatizat” bunurile statului (adica a noastre.). O bună parte din cetăţeni au votat comuniştii-burghezimea mare, care din născare sunt slujile Moscovei. O altă parte din cetăţeni au votat pe „ai noştri” – „prietenul a lui Grîzlov” şi pe „fanul lui Putin” şi ambii socot Rusia „Aliat strategic” (adica un fel de prieten de cătăramă).
  Şi a rămas Mihai Ghimpu cu PL – cu cel mai puţine mandate de deputat pentru că este anticomuninist şi proeuropean şi doreşte eliberarea teritoriului R.Moldova de ocupaţia rusească A fost impus de situaţia din anul trecut să fopmeze AIE, şi este impus să înjghebeze un nou AIE cu cei care doar în vorbe se declară anticomunişti şi proeuropeni.
  Ce facem mai departe?
  R.Moldova comunistă, prorusă şi cea mai săracă ţară din Europa are de la cine invăţa.Ţările fost comuniste europene, chiar şi cele slavone, şi pribalticii demult au luptat împotriva comuniştilor, împotriva amestecului brutal a Moscovei şi nivelul de trai este cu mult mai mare ca în R.Moldova

 16. Raul Z. Says:

  O eventuală coaliţie pcrm-PDM ar fi cea mai proastă soluţie posibilă chiar şi numai dacă ne gândim la consecinţele ei pe plan european. Abia acum a ieşit la iveală rapacitatea şi lăcomia „ultagiatei” Rusii care încă mai consideră Basarabia ca parte componentă a imperiului său de foarte proastă şi tristă amintire. Eram foarte sigur că „dezertarea” nemernicului Lupu din coteţul lui Voronin se va lăsa şi cu o trădare până la urmă şi, iată, din păcate, nu m-am înşelat. Cum va justifica acest politruk odios schimbarea de macaz? Foarte simplu: o va ascunde în spatele unei aşa-zise „stabilităţi” aşa cum i-a fost şi sloganul electoral extrem de mincinos şi de murdar! Intruziunea porcoasă şi brutală a ruşilor ar trebui să dea mai mult de gândit europenilor şi chiar preşedintelui Băsescu cel care ar trebui să dispună acordarea cetăţeniei române cu mai multă parcimonie decât până acum. Să nu se uite faptul că aproape 7% dintre cetăţenii basarabeni aflaţi în România au votat cu criminalii lui Voronin, ceea ce înseamnă foarte mult dar mai înseamnă şi un lucru care ar trebui să-i îngrijoreze pe oficialii din dreapta Prutului şi anume, existenţa unei „coloane a V-a” pro-ruse în România! Sunt pe deplin convins că vipera Marian Lupu a negociat pe ascuns cu fostul general de miliţie sovietică Voronin (acum porc cu râtul roşu de alcool), încă înainte de scrutinul din 29 noiembrie şi că acum mai era nevoie şi de parafa celorlalţi porci, mai numeroşi, de la graniţa de est a Ucrainei! Din păcate, votul popular aşa a decis iar basarabenii n-au decât să trăiască aşa cum şi-au dorit: cu capul plecat, ca ultimele slugi ale muscalilor! Aferim!

 17. Alex Says:

  Stimati colegi Este foarte plauzibis sa se fi creat o alianta PD+PCRM! Din pacate partidele nationale din Republica Moldova sunt foarte slabe la capitolul strategie. Din pacate pentru noi toti nimeni care tine cu adevarat la aceasta tara si la ideea integrarii europene nu au incercat sa faca o analiza a actiunilor Moscovei cu citiva pasi inainte. Sa stiti ca chiar daca nu le ajung voturi PD+PCRM sa aleaga seful statului, aceast lucru nu va fi un impediment pentru a guverna 4 ani. Nu trebuie sa uitam ca Moscova detine o pirghie foarte importanta de influenta asupra noastra – Transnistria. Eu prognozez ca in cazul in care PL sau PLDM nu vor participa la alegerea sefului statului, Moscova va da lovitura de gratie democratiei moldovenesti. Sper ca sunteti de acord ca in cazul in care Moscova decide ca e timpul ca Transnistria sa revina in sanul Republicii Moldova, acest lucru poate sa se intimple intr-un timp foarte scurt! Anume Transnistria este asul din maneca Kremlinului. Acum cind Moscova a inteles ca o guvernare democrata duce inevitabil la pierderea influentei sale geopolitice asupra acestui teritoriu, ea va aplica, dupa cum am spus mai sus, lovitura de gratie: instalarea unei guvernari PD+PCRM, mai apoi in scurt timp se decide reintegrarea Moldovei in conditiile cele mai avantajoase pentru Kremlin. Moscova iese invingatoare, Rusia isi va asuma laurii de reintegrare a tarii. In legatura cu reintegrarea, se adopra o noua constitutie, se instituie o perioada de tranzitie in care continue sa guverneze PD+PCRM sustinuta mediatic si informational de Kremlin. In aceasta situatie se diluiaza electoratul democrat din RM, deoarece intr-un cimp juridic unic, reintegrat, transnistrienii indoctrinati vor avea un cuvint greu de spus in eventualele alegeri parlamentare a RM reintregite. Calculele sunt simple, din 100% din alegatorii din dreapta Nistrului la vot au participat 60%, dintre care numai 40% au votat cu PL si PLDM. Ma indoiesc ca la noi alegeri parlamentare intr-o tara reintregita pe conditiile Kremlinului o sa mai fie deschise atitea sectii de votare in occident. La eventualele alegeri in schimb o sa participe masiv transnistrieni manati de dorinta de a pune capat dominatiei romanesti, majoritatea in viitorul parlament o obtine o coalitie electorala PD+PCRM care cu siguranta in astfel de conditii va obtine victorie. Opozitia democrata va fi sugrumata si marginalizata dupa modelul rusesc si cel din Bielorus. Se va alege un sef de stat pro rus si cu asta Moldova iese din criza constitutionala si este ancorata in orbita de interese a Moscovei pe multe decenii inainte. Voronin, Plahotniuc si Lupu o sa fie declarati eroi si reintegratori ai tarii. In aceasta situatie ce facem domnule Mihaies? Sau scenariul vi se pare prea fantezist??

 18. Kant Says:

  Filat va iesi din aceasta situatie cu cinste! In schimbul a patru voturi el va obtine aparare completa de la organele de drept si pentru cei patru deputati PLUS constrolul ministerelor de forta si CEC! In umbra lui ii va fi bine si PLului.

  Daca ceva, il va apara Romania.

 19. COSTIN Says:

  trebuie sa intelegem ca a intrat frica in partidele de extrema stinga,stinga si centru-stinga … pd stagneaza ,pcrm scade incet dar sigur , psd , moldova unita si alte partidulete de stinga au fost spulberate …in acest timp partide de centru-centru/dreapta si dreapta se ridica . de semnalat ca PLD+PL = 44 mandate , adica mai mult decit PLD+PL+AMN la alegerile din iulie 2009 [40 mandate ]…este clar spun eu ca stinga marcheaza un regres de la alegeri la alegeri si incepe sa se teama. le va fi teama de acum de orice alegeri …tocmai de aceea au nevoie de un regim semi-autoritar care mearga pe calea intimidarilor , terorii si fricii …asa cum a facut si voronin . o prea mare libertate mediatica , informationala , se vede nu este in interesul stingii . daca se formeaza un guvern pcrm-pd , tocmai cu acest lucru vor incepe … reducerea libertatii de informare a populatiei .

 20. aron Says:

  situatia e destul de coibila, inclin sal cred pe ALEX, mai ales ca la unul din sondajele de dinaintea alegerilor a existat o intrebare pu electoratul lui Lupu: „Cu cine ati vrea ca PD sa faca alianta?”, 50% au spus ca cu PCRM, 25%-indiferent si culmea doar 25% cu PLDM si PL. trageti concluzii. nu numai Lupu este frustrat, dar si electoratul.

 21. ion1111 Says:

  MINIMUM 800000 DE CETATENI dintre toti ce au participat la vot ISI DORESC INTEGRAREA IN UE, SA CONSTRUIASCA O TARA EUROPEANA,DEMOCRATICA FARA IDEI COMUNISTE . Cine va cerca sa ofenseze aceasta masa va termina-o prost de tot . Cred ca toti politicienii trebuie sa fie atenti si sa puie mintea in miscare

 22. taranca Says:

  dar se poate de admis ca acest nasaskin a considerat ca nu filat ci lupu e nuca tare?

 23. sibireacul Says:

  Kant este un membru, susţinător activ şi un purtător de cuvînt, al PLDM pe bloguri.

  Astăzi la ora 8-40 Kant scrie „Filat va iesi din aceasta situatie cu cinste! In schimbul a patru voturi el va obtine aparare completa de la organele de drept ”

  Cum de înţeles? 4 deputaţi a PLDM lui Filat vor fi cu pcrm+pd?

 24. Alex Says:

  Ceea ce am zis eu reiese logic din politica externa a Rusiei. Sa nu uitam ca Rusia este un stat mare si joaca global. Moldova pentru ei este doar o tema pe acasa pentru studentii de la relatii internationale. Politica Rusiei este una imperiala si perfida. Imperiala pentru ca este cel mai mare stat din lume dupa teritoriu si perfida deoarece nu se fereste sa utilizeze cele mai murdare mijloace in jocurile pe care le desfasoara. Acest scenariu este plauzibil – PD+PCRM+reintegrarea tarii in conditiile Kremlinului+gaz mai ieftin=mentinerea influientei pe un termen foarte lung. Nu degeaba a fost tinuta atita timp Transnistra, este logic ca creare si mentinerea acestui conflict a avut un scop definit de a mentine Moldova departe de Romania si Occident. Transnistria este actiunea de aur a Rusiei. Acuma a venit timpul de a vota cu aceasta actiune si de a pune capat odata pentru totdeauna aspiratiilor europene. Ramine sa gicim ce strada din Chisinau peste ani va fi numita Vladimir Voronin si Marian Lupu si ce piata fa fi denumita Ploshiadi Vossoedinenia. Stimati colegi, incercati sa ghinditi larg si strategic, pe zeci de ani inainte! Nu va balaciti in maruntisuri ca tradarea lui Lupu, democratie, etc. sau sa stati cu ghindul la anticipate, fiti mai incisivi, priviti mai inainte, distantati-va de emotii si analizati faptele la rece! Marea intrebare pe care a puso Mihaes e ce facem acuma? Eu cred ca este timpul sa ne amintim de originile independentei noaste, Ion1111 a spune ca minim 800 000 mii cetateni doresc integrare in UE. Oare nu este timpul sa convocam o MARE ADUNARE NATIONALA?? Oare ar putea Filat si Ghimpu sa mobilizeze in PMAN 800 000 cetateni si sa fie supusa la vot o noua Constitutie prin care in sfirsit sa fie declarata limba romana ca limba oficiala si sa fie interzise partidul comunist si simbolica comunista? Este timpul sa actionam in forta, sa dam dovada de verticalitate si sa decidem o data pentru totdeauna viitorul tarii! Numai cu o actiune exceptionala si de amploare si cu solutii radicale si curajoase putem sa ne opunem planurilor perfide ale Moscovei, numai O MARE ADUNARE NATIONALA poate hotari soarta si inclina balanta in interesul tarii noastre! Intrebarea este daca le va ajunge curaj si capacitati sa aca asa ceva!:(

 25. Alex Says:

  Stimate colega de forum, nu conteaza Lupu, Filat sau Ghimpu cind se decid momente instorice. Ei sunt doar mijloace iar partidele niste decoratii intr-o miza istorica, inceati sa ghinditi in categorii mici, priviti mai larg!

 26. Valenta Says:

 27. Lili Says:

  Filat trebuia sa faca pe cind presedintele dansa prin discoteci ))

 28. Valenta Says:

 29. Valenta Says:

 30. Lili Says:

  Filat trebuia sa nu ia voturi de la PD care acum se duce cu comii?
  Sau nu trebuia sa ia de la Urechian care data trecuta a vindut functia de procuror lui Plahotniuc si vroia sa-l faca pe Lupu presedinte?
  Prostalanule, de vina e tocmai imbecilul de Ghimpu. A racnit atita impotriva Rusiei, a semnat decrete nechibzuite de a speriat si a mobilizat electoratul comunistilor pina la ultimul mancurt . Vezi rata de participare la alegeri in raioanele „rosii”.

  In acest an „AS-ul din mineca al comunistilor” a fost Ghimpu. Patriot, dar cam prostuţ moşul.

 31. COSTIN Says:

  daca pd face alianta cu pcrm pierde dupa parerea mea cel putin 35-40% din propriul electorat … vor pleca spre pld ca in alta parte nu vad unde . poate amn …

 32. Lili Says:

  „purtător de cuvînt, al PLDM ” si eu sunt purtator de cuvint al lui Obama

 33. opinie Says:

  Viitorul RM este sumbru.

  Daca UNIREA RM cu Romania nu va fi in viitorii 5 ani atunci- adio cu RM-va adera la uniunea vamala Rusia-Belarus-Kazahstan.

 34. Valenta Says:

  Nu va temeti, Domnul e de partea noastra!

 35. Cetatean R.M. Says:

  Daca doriti sa organizati manifestatii in masa, organizati-le Va rog la BUCURESTI, ca noi ne-am saturat de haos si de proteste. ok?

 36. Valenta Says:

  Doamne, te imploram, da-ne LIBERTATE… Da-ne Putere, da-ne CURAJ, da-ne Intelepciune si Pricepere cum sa IESIM din criza in care suntem… Doamne, indura-te de noi!

 37. Sergiu Cazacu Says:

  In primul rind de ce ataci la persoana mea ? ce crezi ca eu nu te pot numi OAIE sau ceva de genul asta, eu mi-am exprimat parerea mea pur subiectiva si nu te-am i9mpus sa ai si tu asa parere. Si se vede ca nu ai pik de coloana vertebrala ce are Rusia cu Ghimpu ?? de ce piata de desfacere a Rusiei trebuie sa lucreze in dependenta cum stranuta Ghimpu la Chisinau ???? Oare acestea sunt regulile de piata ? Toti sunteti niste lasi si va temeti de Rusi , ca nu trebuie sa facem asa nu trebuie sa spunem asa ca nu cumva MATI ROSIA sa se supere pe noi si sa ne scumpeasca gazul , putin oare noi platim pe gaz???

 38. Alex Says:

  Dumnezeu are grija numai de acei care singuri au grija de ei! TOTI LA MAREA ADNUARE NATIONALA!

 39. ion1111 Says:

  In tarile democratice (UE) ,democratia si nuvelul de dreptate sociala este net superior decit in spatiul post-sovetic. Intr-o tara democratica nivelu de trai al individului corespunde in mare masura ,muncii pe care o face,efortului depus. Acolo este exclus sa faci averi fantastice peste noapte ,din furt,sau afaceri dubioase cu statul. Acolo treebuie sa muncesti mult si calitativ . Hotii de tot soiul in UE se vor simti ca in solutie de acid sulfuric . Iata de ce ei prefera ” zona” post-sovetica unde se vor simti ca pestii in ape tulburi. POPORUL insa o sa o duca prost de tot. De aceea sint convins ca el nu se va lasa prostit si va da riposta cuvenita tuturor ce primesc decizii contra vointei lui . Intelegentia trebuie in primul rind sa faca un front comun cu poporul si sa nu permita deraparea in prapastie . Lume,lume ! …. nu te lasa mintita

 40. COSTIN Says:

  …ce este de facut daca se dovedeste adevarata stirea despre alianta guvernamentala pcrm+pd ? simplu … daca pld si pl nu accepta nici un compromis in toamna lui 2011 sau primavara 2012 vor fi alegeri anticipate din nou . pina atunci in primavara 2011 vin alegerile locale . cum pcrm scade iar pd isi va pierde undeva la 35-40% din electorat exista o mare probabilitate ca partidele de centru-centru-dreapta-dreapta sa obtina o mare victorie la aceste alegeri . e posibil ca pld sa ajunga la 35% iar pl la 13-14% cit a obtinut si in iulie 2009 . daca pld sau pl inghit amn si mae , partide care nu se deosebesc prea mult de ele s-ar putea sa vedem pld apropiindu-se de 37-38% si facind rocada cu pcrm pentru primul loc intre partide …insa repet trebuie asteptat la o campanie isterica propagandistica fals patriotarda , „statalista” si „moldovenista” , la provocari murdare contra romaniei pentru a cauta motiv de inchidere a reprezentantelor acestui stat la balti,cahul si ungheni , la limitari ale dreptului la libera informatie , la un nou razboi contra limbii romane , la o deteriorare a relatiilor cu occidentul si institutiile financiare internationale si altele …

 41. Ilie Says:

  Doar Marea Adunare Nationala! Pasnica, fara tirfe rosii si cu o singura cerinta – AIE in continuare!!!!!!! Sa obligam lupu sa indreptateasca asteptarile poporului, nu sa faca tirg cu imbecilii si mafiotii!!!! Vointa poprului trebuie sa fie sfinta si pentru el!!!

 42. romanmihaes Says:

  Astazi sau miine va fi anuntata Alianta pentru Moldova formata din PD si PCRM. Articolul meu este pe primul loc in top.

  Cele mai bune articole de prin WordPress.com

  * Nariskin, Lupu si Voronin au decis guvernarea PD cu PCRM. Ce facem mai departe?
  * Pe cine sesizam in legatura cu reclama RED BULL?
  * Dumnezeu nu ţine seama de teologie? din “şi lucruri bune” (P)
  * FINALA SAPTAMANII NORA PENTRU MAMA 5 – Emisiune inregistrata din 04.12.2010
  * Capitalism: un drum cu 20 de staţii – (1)
  * Scrisoare catre d-nul Lupu.
  * Victorie!
  * România sub o intervenție militară străină
  * Primii colindatori pe 2010 la Parintele Justin in ajunul Sfantului Nicolae
  * Raspunsuri

 43. COSTIN Says:

  … fara indoiala ca pld si pl in opozitie vor creste . probabil rusia , pcrm si pd au fost cel mai mult socati de cresterea incredibila a pld … 12,43% in aprilie 2009 , 16,57% in iulie 2009 si 29,38% acum …practic la un pas de 30% ! probabil de aceea si atita agitatie . probabil stau si se intreaba ce sa faca sa opreasca cresterea spectaculoasa a pld … pentru ca in acest ritm si pe fondul scaderii continue a pcrm rocada intre cele doua partide e destul de apropiata …

 44. Mihai Says:

  d-ul Mihaies, de unde aveti aceasta informatie despre „alianta p-ru MD” ? (pcrm, pd)

 45. moldova.mare Says:

  Numai cel ce nu doreste apoi nu vede practic acelasi scenariu de evenimente trait adineaori in Ucraina vecina ,pe cind Rada nu functiona,vesnicul conflict dde interese intre guvern si legislator.DOAR ca totul a fost sa fie pina la un moment cind s-a ales un presedinte pro Kremlin.Si lucruri intereante s-au intimplat in Ucraina… Rada functioneaza.guvernul asemenea,Ucraina a iesit din colapsul economic etc.
  La sigur daca Moldova va rezista insistentei Kremlinului de a pastra regimuri loiale ei de guvernare apoi la sigur calea europeana e garantata,doar ca Ue ar trebui sa sustina aberatiile pro europene a moldovei,daca vor sa-si extinde in continuare frontiera Nato spre est.
  Nu-i face fata UE,Romania sa nu sustina Moldova acum in aspiratiile sale pro Europene.Adica un mIkiduta din Kremlin poate veni sa-si bata capul de soarta Moldovei ,iar UE si Romania se tem s-o faca.De fapt stim noi de ce ,nu doreste Ue sa se certe cu Ucraina Rusia din pricina la un petic de pamint ,ai mai bine ar juca cartea destramarii Republicii Moldova si impartirii ei intre Ucraina si MOldova,de fapt in studiul Rusesc „Rusia in jurul frontierilor sale catre 2017” aceasta prerogativa e confortabila atit Rusiei,cit ucrainei ,Trasnistriei si UE.

  LETOPYDETUL TARII MOLDOVENESTI E SCRIS DEJA DOMNILOR.cu parere noastra fara ea dar e srisa. iesirea din acest impas este …http://blogs.mail.ru/mail/romanivanovici/2B2029DFC383A73D.html

 46. Moldovean31 Says:

  Cat de tari sunt rusii.. Aici e un fel de legea junglei. Natiunea moldoveneasca va disparea incet incet integrandu-se in Ucraina si Rusia. Imi e rusine ca vorbesc aceasi limba cu voi..tocmai din aceasta cauza imi place sa cred ca exista limba moldoveneasca diferita de cea romana.
  Gunoaie ce sunteti!

 47. Mihai Românul Says:

  Bucureștiul se află în Europa, maestre.

  Influența rusească în România este egală cu 0.

  Înțeleg că dumneat faci parte dintre aceia care doresc alianța PCRM-PD, dar aproape 60% din electorat au votat altceva.

 48. Vulturul Brancovenesc Says:

  La data negocierilor pentru formarea vechiului (actualului)guvern am precizat ca acest Lupu poate sa-si schimbe parul dar naravul BA si probabil am avut dreptate dar din nefericire sunt putini cei care pot rezista tentatiilor ( in fond se spune ca oricine are un pret , totul este sa descoperi care este acela)iar in clasa politica moldoveana pretul tradarii este uneori jenant de mic. Lipsa caracterelor este o mare problema pe ambele maluri ale Prutului inteligenta s-ar mai gasi dar ce folos !

 49. Dan Says:

  anticipatele ar rupe electorat de la comunisti ?

 50. COSTIN Says:

  noi alegeri anticipate e greu de crezut sa schimbe lucrurile radical . este posibil ca pcrm si pd sa scada … practic pld trebuie sa inghita repede amn si mae , apoi sa atraga cit mai multi nemultumiti de la pd cu o eventuala alianta cu pcrm . apoi o mare alianta democratica pld+pl al carei scop trebuie sa fie 51% . este clar pentru toata lumea ca pd a actionat ca o forta reactionara ,conservatoare, anti-nationala si anti-progresista in cadrul aie … pd in fapt mimeaza lupta pentru integrarea in europa … cu cit vor fi succese mai mari pe acest drum , cu atit vor deveni mai draconice presiunile politice indeosebi asupra pd . e greu de crezut ca nu vor ceda la un moment dat , acum sau in viitorul apropiat …

 51. aron Says:

  Pu cei care vor sa vada situatia ceva mai amplu> inkipuitiva o simpla tragere de otgon: de ambele capete ale acestuia se trage tare si nimeni nu cedeaza nici un cm, e destul ca cineva sa slabeasca un pic si indata ekipa este infranta. de cativa ani se joaca tare si dur pu moldova. kiar si preferintele electoratului sunt de 50 la 50. ce putem face noi? propunerea mea este ca noi(cei care facem parte din cele 50% proeuropene,anticomuniste) sa nu cedam nici un pic, sa ne tinem strans de capatul nostru de otgon. prin perseverenta vom invinge, mai sunt cca 5-10ani.

 52. Stefan cel Mare Says:

  oh ,R. Moldova
  ce verde si frumoasa esti
  cand soarele isi ridica ochi
  ca o printesa ,tu zambesti

  priveste ,din inima toata
  la noi ,cei de aici,tu vezi
  ca sa simtim,la zi ce trece
  ca mult ,tu ne iubesti

  am fost odata, impreuna
  aminte iti aduci ,atunci ?
  cand la Stefan-ul cel mare
  Moldova,era intreg pamant !

  un vis ,sa spun?
  cam asa ne pare
  dar priveste imprejur
  ce dor , e la fiecare in parte

 53. zyx Says:

  Dupa alegerii:

 54. NYK Says:

  lui S.Cazacu…
  tare erou te mai afli in spatele cuiva…daca te pricepi in politica, poti scri tot ce-ti place..dar ar fi bine de analizat mai atent situatia la teren…
  chestia ii acea ca electoratul nu doreste unionizmul,pe care voi i-l impuneti,daca d.Gimpul nu-si expunea ideile lui prostesti de unire cu Romania,situatia era cu totul diferita,fata de care ne aflam acum.
  Oare nu-i clar,ca unionistii au capatat de la electorat cel mai putin uitativa la PNL are 0.7%.tot asa si PL avea sa acumuleze de nu se afla in alianta,si de se tinea promt de idea unirii.
  PCRM a fost ajutat sa ia majoritatea,anume de unionisti,lasi sant PNL si acei,care nu pot conduce tara si imbla dupa ajutoare la Romania,ca tot ii saraca de la care nu te poti astepta nimic bun,decat sa ne trimata alti stapani,ca inca lumea aceasta n-o scapat bine de rusi…vin altii si mai buni.
  Personal,n-am vazut nimic intreprins de dl.Gimpu pentru ridicarea binestarii sociale a tarii,decat semnarea unor decrete prostesti,ce nu are nimic comun cu TARA MOLDOVEI,actiunile sale sant interpretate mai mult la distrugerea totala a economiei,aratand vadit,ca nimeni nu mai poate face cu tara aceasta si unicul drum este UNIREA.Nu asa ceva nu se poate… dl Gimpu se gresete grav…
  Daca Filat v-a opta pentru o politica independenta,fata de alte state si pentru o Moldova neutra e posibil ca’n urmatoarele alegeri sa ia majoritatea electoratului comunist,intr’un an de zile n-a fost posibil de a demonstra capacitatile echipei sale in dezvoltarea economica a tarii,mai ales cand aliatii tai se staruie sa-ti puie piedici…dar nu sa ajute…cu tradatorii de Lupu,se putea de asteptat la asa ceva,el mereu se vedea in scaun de presedinte si nu putea ajuta cu nimic…

 55. Spiridon Says:

  Sunt de acord cu Alex, dar convocarea Marei Adunari Nationale cere timp si este insuficient. Ar fi bine si este mai usor ca si in centrele raionale sa fie organizate adunari de sustinere a AIE, si organizatiile teritoriale a PDM sa adopte decizii in sustinerea AIE pentru a presa oportunistii din conducerea PD sa n-o ee aiurea.

 56. vladimir Says:

  Bravo Valentina
  Postarile tale fac cat mii de vorbe

 57. ORION Says:

  DOMNISOARA STELA,

  DECE toti jurnalistii din Moldova vorbesc de „” alianta de centru stanga „” si nu, cum ar fi corect, de „” alianta centru stanga cu EXTREMA STANGA „” ??????????

  UN partid TOTALITAR ca partidul KOKO-munist este de EXTREMA stanga . CAND ai un trecut PERSONAL si MONDIAL cu milioane de morti cum poti sa te intitulezi ca partid de stanga ????????? Astept un raspuns dela un KOKO-i convins.

 58. ORION. Says:

  DOMNISOARA STELA,

  DECE toti jurnalistii din Moldova vorbesc de “” alianta de centru stanga “” si nu, cum ar fi corect, de “” alianta centru stanga cu EXTREMA STANGA “” ??????????

  UN partid TOTALITAR ca partidul KOKO-munist este de EXTREMA stanga . CAND ai un trecut PERSONAL si MONDIAL cu milioane de morti cum poti sa te intitulezi ca partid de stanga ????????? Astept un raspuns dela un KOKO-i convins.

  Sau dela o persoana de buna credinta.

 59. Kant Says:

  Tu ai votat pentru Lupu? 😀

 60. Kant Says:

  Alianta pentru Moldova asta este alianta intre PLDM si PCRM! Lupu se trage la Rusia, Ghimpu la Romania, numai Filat si Voronin sunt statalisti!

 61. COSTIN Says:

  … o alianta pcrm-pd este imposibil sa fie etichetata ca morala . e ca si cum in germania de astazi p.social-democrat ar face alianta cu partidul fostilor comunisti din rdg-ddr . ii apuca risul pe respectivii sociali-democrati germani daca ii intrebi de asa ceva …sau cum tot in germania uniunea crestin democrata a cancelarului merkel ar face alianta cu un partid de extrema dreapta …national-democrat daca nu ma insel . ma intreb ce va spune internationala socialista care este net anti-comunista si pe unde ar vrea pd sa se afle …

 62. ION Says:

  Cel mai grav si regretabil lucru nu este ca Rusia se implica in treburile interne ala RM ci ca si la acest scrutin aproape 40 % din cetatenii RM au votat comunistii si asta din cauza ca partidele liberale si democrate nu au avut inteligenta de a lupta un an de zile cu voronin dar nu sa lupte intre ele. Rusia defapt foloseste cu obraznicie dar foarte abil prostia noastra omeneasca care domina in special in rindurile politicienilor…Ce sa-i faci, credca mai avem navoie de cei 20 din 40 de ani a lui Moise!

 63. Victor Says:

  adio Moldova), buna ziua Moldavia ((

 64. BUNUL PASTOR... Says:

  LUPUL venit din Padurile Sibiriene Mi-a Sfasiat Turma…

 65. trecătorul Says:

  Mă frământă o întrebare şi nu ştiu cum să i-o adresez lui M.Lupu.
  Iată întrebarea: atunci când a primit ordin de la Moscova să se prezinte la palat (adică la ambasada Rusiei), ce i s-a promis în caz de nesupunere generală a poporului, o nouă „eliberare” (de data aceasta cu avioane, deoarece tancurile nu pot traversa Ucraina), pentru a-l introna pe Mariancic (azi, 7.12.10, am înţeles că deja chiar îi plac calificativele date de Voronin acum ceva timp)???

 66. COSTIN Says:

  AIE ? O MARE INSELATORIE FACUTA CU ACORDUL MOSCOVEI CARE A AVUT ROLUL DE A SCOATE MOLDOVA DIN FALIMENTUL CARE SE PREFIGURA SPRE SFIRSITUL FOSTEI GUVERNARI COMUNISTE … OCCIDENTUL A DAT BANII , TARA A FOST SALVATA DE UN FALIMENT RASUNATOR , MUGURII IESIRII DIN CRIZA DEJA SE VAD , ASA CA E TIMPUL INTOARCERII MOLDOVEI IN BRATELE MAICII-RUSII … “NEGRUL” [ AIE ] SI-A FACUT DATORIA . ACUM POATE SA MOARA … TRAIASCA “ALIANTA PENTRU MOLDOVA [ RUSIA ] PCRM-PD” !

 67. vasi Says:

  simplu le rupe-ti capul si ii aruncati in Nistru
  Revolutie daca nu se poate pe cale democratica

 68. milanesul Says:

  Da,ai dreptate,Domnul e cu noi.dar nu uita,ca:”Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.
  De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda(Romani 13:1-2).
  Asa ca indiferent cine v-a fi la putere,PCRM sau PLDM, SI UNUL SI ALTUL SUNT PUSI DE DUMNEZEU. NE PLACE SAU NU,DAR TREBUIE SA NE SUPUNEM,ALTFEL NE VOM PRIMI OSANDA NU DIN PARTEA OAMENILOR,DAR DIN PARTEA LUI DUMNEZEU.Si nu vom putea face nimic.Sau poate careva din voi stie cum sa opreasca furtuna,ploaia,seceta,cutremurul de pamant sau alte camalitati naturale? Sau sa opriti epidemiile? TREZITIVA,OAMENI BUNI SI SUPUNETIVA DOMNULUI SI EL VA V-A SCOATE DIN MLASTINA IN CARE ATI INTRAT,URMAND ALTI DUMNEZEI,CARE VOI II NUMITI LIDERI POLITICI.

 69. milanesul Says:

  „In tarile democratice (UE) ,democratia si nuvelul de dreptate sociala este net superior decit in spatiul post-sovetic. Intr-o tara democratica nivelu de trai al individului corespunde in mare masura ,muncii pe care o face,efortului depus”. Ion 1111,de unde ai luat asa informatie tampita? Tu macar ai fost vreodata in vre-o una din aceste tari „democratice”? Sau nu privesti noutatile? Pentru tine Grecia e o tara democratica? Stii ca in Atena,daca o duminica trece fara confruntari cu politia,grecii nici nu socot ca saptamana ceea a trecut? Sau n-ai auzit despre sex-bomba italiana Berlusconi,care isi petrece noptile cu diferite prostituate,printre care si minore? Cei drept,si plateste bine,cateva mii de € pentru o noapte. Uite asta e democratie,nu gluma.

 70. BASARABEAN Says:

  Dar mai lasati-l in pace pe TOVARICI NARISKIN. TOATE oalele sunt sparte in capul acestui brav functionar . El are o misiune din partea TOVARICILOR MEDVEDEV si PUTIN si cauta sa o duca la indeplinire fara sa schimbe o virgula sau un cuvant la ORDINUL pe care l-a primit.ATAT.

  ATACATI raul la radacina, protestati acolo sus, la Moscova da&ca ceva nu va convine.Tovarici NARISKIN nu poate decat sa ridice din umeri la lamentatiile voastre.

 71. EXPONENTIAL. Says:

  EXISTA cateva solutii MIRACOL pentru a iesi din marasmul SOVIETO – RUSO – KOKO-munisto , marasm creat cu acordul prietenesc al UNIUNII Europeene si AMERICII dat rusiei, discret, prin usa din spate , astfel ca noi, prostii , sa acuzam numai rusia :::::::

  ACeste solutii consista in :::::::

  1 ) Acordarea imediata a cetateniei STATULUI moldovean tuturor basarabenilor si urmasilor LOR refugiati in Romania si in lumea intreaga, ca urmare a invaziei rusesti in ROMANIA din 1940.

  2 ) ACORDAREA cetateniei romane moldovenilor numai celor care merita, adica nu duc actiuni contra romaniei, nu insulta romania, nu fac parte din partide ostile romaniei, nu voteaza contra romaniei si sunt pentru UNIREA MOLDOVEI cu ROMANIA. Aceste principii sun recunoscute INTERNATIONAl.Verificarea persoanelor care cer se va face de catre membrii unui partid PRO- romanesc, EVIDENT.

  3 ) Acceptarea tinerilor la studii in Romania se va face dupa exigentele punctului 2 de mai sus.

  Si veti vedea atunci ca votul KOKO – ilor in republica MULDU – fufuleasca nu mai are nici semnificatie.

 72. moldova.mare Says:

  MAREA UNIRE PRO SAU CONTRA 1
  MESAJUL MOLDOVA MARE IN VIZIUNEA MSP(V) „MOLDOVA MARE”
  Mesajul Unirii este un mesaj al adevarului istoric a neamului Romanesc.Dar totodata acest mesaj are si alt aspect latent vazut doar de cei meniti sa-l vada.Mesajul Unionist lansat acum intr-o societate cu 50% afectata de virisul ruso-comunist, este in detrimentul acestui neam si va argumentez de ce.
  Numai cei orbiti nu vad in ce prapastie cadem noi acum, aceasta de fapt fiind o cursa binegindita a fortelor pro Kremlin,pro Kiev si pro Bucuresti.
  Moldova iarasi cade prada pe masa mare de impartirie a omenirii.
  Kremlinul avind viziunile sale de interes politic geostrategic nu va piermite extinderea frontierilor UE, NATO spre est.Lansarea mesajului unionist de fapt a dus in 1992 la ceia ca am pierdut Transnistria ,Rusia creind un bufer impunator de neextindere a granitelor acestora.( ma refer la Transnistria).Sustinerea de catre Rusia in continuare a clanurilor moldovenesti-voroniniste pro Kremlindin incet dar cu pasi fermi duce Moldova in prapastia saraciei,mizeriei si destramarii Republicii Moldova ca stat.
  Sustinerea in continuare a stării de conflict politic ,de catre Rusia va genera cresterea nemultamirilor in mase si crearea situatiei de criza revolutionara. Prin urmare ”из искры возгорелось пламя”,cu escaladarea unei catastrofe naţionale în rezultatul căreia vom fi nevoiţi să cedăm definitiv Transnistria cu recunoasterea ei de catre Federatia Rusa şi aliaţii ei.
  Dupa ce vom pierde Transnistria la sigur Rusia nu se va mai impotrivi unei eventuale Mari Uniri cu Romania Mama,Kievul in situatia data se va multumi in continuare cu Bucovina si Bugeacul iar Romania cu Republica Moldova.
  IATA CA AM SI AJUNS LA PIERDEREA STATALITATII REPUBLICII MOLDOVA.
  Iata si raspunsul la multimea de intrebari de ce in actuala criza politica Romania si UE pastreaza distanta si sint rezervati la expresii in adresa Rusiei care se implica flagrant in politica RM,iata si raspunsul nesolutionarii conflictului Transnistrean la summitul din Astana.
  De curind s-a anuntat cresterea tarifelor la gaz,cresterea tarifelor la petrol si restul energeticalor eventual…Nu se stie ce va fi in continuare cu exportul de vinuri ,fructe si legume…Noi cadem in ambuscada ruso-comunista.
  DAR NU ESTE TOTUL ASA DE PIERDUT CUM SE PARE…
  O lansare curajoasă şi oportuna acum în situaţia creată a MSP”MOLDOVA MARE”,în vederea reintegrarii teritoriale a acesteia va fi un mesaj de consolidare a naţiunii şi susţinerii acesteia în calea spre UE.
  „MOLDOVA MARE”pledează pentru schimbul reciproc de retrocedari teritoriale cu statul vecin Ucraina care de fapt abuziv a anexat Bucovina şi Bugeacul zmulgînd acestea din trupul Basarabiei în perioada anilor 40-60 ai secolului trecut. „MOLDOVA MARE”pledează întru revenirea Republicii Moldova la Frontierile de pina la 1918. Reuşita formaţiunii în caz de succesul acesteia va duce nemijlocit la fortificarea economica ,politica si geostrategica a Republicii Moldova si s- ar fi pusa baza crearii unui stat Puternic Moldova Mare in sud estul Europei.
  IATA ATUNCI POATE FI LANSAT MESAJUL UNIONIST SUB URMATOAREA FORMULA, MOLDOVA MARE+ROMANIA=ROMANIA MARE
  Iata pentru ce ar trebui sa lupte „MOLDOVA MARE”.Doar in jurul celor ce lupta se creaza mituri si legende aurite.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 73. moldova.mare Says:

  http://blogs.mail.ru/mail/romanivanovici/76D7BF2E2861A421.html

 74. ETERN Says:

  Moldovenii trebue sa stie sa faca diferenta intre EXTREMA STANGA, adica cei cei care au exterminat parintii lor , care au sange pe mainele lor, este vorba de KOKO-i.

  SI STANGA , adica cei care isi zic DEMOCRATI si nu au sange pe mainele lor, si ar trebui sa-i conduca pe moldoveni spre UE si spre UNIREA cu ROMANIA.

  CEI care refuza UNIREA cu ROMANIA conduc tara spre rusia, spre partidul KOKO-ilor, spre EXTREMA STANGA.

 75. BUNUL PASTOR... Says:

  Oare Turma va fi Sfasiata?

 76. Dexter si Debra divorteaza… in viata reala! | Ultimele Stiri din Romania Says:

  […] Nariskin, Lupu si Voronin au decis guvernarea PD cu PCRM. Ce facem mai departe? « Roman Mihăe… […]

 77. Fiul lui Nutu Camataru, cercetat in libertate pentru tentativa de omor | Ultimele Stiri din Romania Says:

  […] Nariskin, Lupu si Voronin au decis guvernarea PD cu PCRM. Ce facem mai departe? « Roman Mihăe… […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: