Va reusi Nariskin sa distruga AIE?

Deja se stie ca AIE este cistigatoarea alegerilor parlamentare si PD, PLDM si PL impreuna au 59 de mandate. In orice tara normala cistigatorii alegerilor formeaza coalitia de guvernare. Insa continuarea AIE cu PLDM in calitate de pivot nu convine Rusiei care incearca din rasputeri sa readuca PCRM la guvernare. Iata ca si Nariskin, seful adminstratiei prezidentiale de la Kremlin, figura puternica, a venit la Chisinau si deja s-a intilnit cu   Lupu si urmeaza sa se intilneasca si cu Mihai Ghimpu. Ar fi interesant sa aflam de la Lupu si Ghimpu despre ce au discutat cu Nariskin, banuiesc ca nu despre soarta integrarii europene  si a retragerii trupelor ruse de pe teritoriul RM. Spre cinstea lui, Vlad Filat a refuzat intilnirea cu oficialul de la Kremlin.
Ar trebui sa refuzam odata si odata sa jucam rolul slugii in relatiile cu stapinul si sa respectam decizia electoratului care a decis continuarea activitatii AIE. PD-lui ii revine o sarcina grea de a-l face sa inteleaga pe Nariskin ca RM are drept obiectiv continuarea politicii de integrare europeana si ca AIE a inceput unele reforme sustinute de occident, inclusiv financiar, care trebuie continuate. Mi-ar fi interesant sa aflu daca Nariskin stie ca RM are de absorbit peste 2 miliarde de euro promisi de donatorii internationali pentru democratizarea si europenizarea RM si daca intelege ca prin cooptarea PCRM la guvernare acesti bani s-ar putea pierde? Stim foarte bine ca Rusia nu a acordat creditul promis de 500 milioane dolari guvernarii democratice si ca in general in repetate rinduri a blocat accesul vinurilor moldovenesti si altor produse pe piata sa. PD, PL si PLDM trebuie sa faca front comun pentru pastrarea AIE si sa depaseasca micile divergente in numele interesului national. Sper ca Dan Dungaciu care este un om inteligent si membru al conducerii PL sa intervina pentru evitarea discutarii unor interese conjuncturiste. Sa nu permitem distrugerea AIE.

Consider ca luni PLDM, PL si PD trebuie sa anunte ca AIE isi continua activitatea si sa faca o Declaratie politica in acest sens. Apoi pot urma si negocierile privind partajarea functiilor. Datile la PD si la PL functii sa fie multumiti de activitatea in cadrul AIE dar nu uitati in acelasi timp ca PLDM este partidul nr.1 in alianta .

Sper ca Nariskin nu va reusi sa distruga AIE, dar acest fapt depinde de noi toti, cred ca ar trebui luni societatea civila responsabila sa vina cu o conferinta de presa si sa sustina partidele democratice. Sa nu-i lasam singuri.

Trebuie sa ne implicam ca sa nu revina la putere un regim autoritar, antinational si antieuropean.

Reclame

55 răspunsuri to “Va reusi Nariskin sa distruga AIE?”

 1. VICTOR Says:

  Sa speram ca nu se va reusi destramarea AIE. Daca PD face o alianta cu PCRM are sanse sa fie absorbit, si atunci vom fi pe mult timp condusi de comunisti( ei se vor starui sa nu mai piarda puterea). Cred ca Marian Lupu intelege asta si nu se va lasa ademenit de niste castiguri de scurta durata.

 2. qet Says:

  Ar trebui sa refuzam odata si odata sa jucam rolul slugii in relatiile cu stapinul!
  Sa nu permitem distrugerea AIE!
  Sa ne implicam!
  sa nu revina la putere un regim autoritar, antinational si antieuropean!
  aveti dreptate! sa speram ca PD-ul va face pasul corect si nu se va lasa influentat de muscali!

 3. VladV Says:

  Nu Filat a refuzat intalnirea, ci Naraschin n- vrut sa-l vada pe Filat!

 4. Andrei Says:

  Nariskin va incerca sa-l santajeze pe Lupu sa teaca de partea PCRM, au rusii compromat pe el. E grav , trebuie sa iesim luni la miting pentru pastrarea AIE, altfel rusii in tihna vor face o coalitie intre PCRM cu PD si putem dupa asta sa plecam peste hotare ca in Moldova va fi regim rusesc dictatorial.

 5. Kant Says:

  Sa le spunem pe nume lucrurilor evidente: daca Kant este pasibil de a fi santajat din partea Romaniei, atunci este la fel de santajabil si din partea Rusiei, Ucrainei si oricarui alt stat.

  De aici si apar probleme de tipul Palanca si Novodnestrovsk. De aici si pierderile de autoritate – Naryshkin se teme sa dea miina cu un agent descoperit, pentru a nu se compromite. PLDM trebuie sa inainteze un alt leader.

 6. Pirelli Says:

  Bine, acuma sigur ca rusnacul o sa incerce sa-si tina din scurt in lesa pe catelusul sau lup, dar nici acesta oricât de prost si de vândut ar fi, tot isi da seama ca e pe punctul de a-si incheia cariera politica daca face alianta cu comunistii.

 7. Nornegru Says:

  Cum dumnezeu v-a putut oare lua mintile sa slabiti cu 6 % PL -singura componenta romaneasca mai consistenta din AIE!! Ce a fost in capul formatorilor de opine, a multor politicieni pe care ii creditam ca responsabili, nu pot sa inteleg!! Dupa ce Romania in plina criza economica acorda 100 de milioane de euro, 5000 de burse studentesi, mic trafic de frontiera , intervine international si deschide usile pe care sa intrati spre UE si SUA,acorda in 10 luni 70.ooo de cetatenii romanesti etc etc nici macar sa nu se mentina procentul „romanismului” in electorat? Dimpotriva, sa scada? Chestia cu speritoare Ghimpu avansata de atatea mass media este falsa pana dincolo de poate!! Lasa, fricoasa!! si iata , himera din viziunile voastre si-a spus cuvantul!! Tocmai asta s-a avansat drept capcana, sa slabiti din atentie si din vederi elementul romeasc in electorat!! Chestiile „explicative” care se avanseaza inca si acum cu speritoarea Ghimpu care „da cu melita” v-a facut figura!! Pas de remediati situatia acum!! Sa vedem!! mai statalistilor, mai!! Daca Romnia nu vrea sa intrati un UE, NU INTRATI!! NU va este CLAR? Nu va spune asta nimeni la voi acasa? Fara votul Romaniei nu se intra in UE!! INTREBATI PE DL MIHAES SA VA EXPLICE CUM SE INTRA IN UE!!
  ALTE ALEGERI ANTICIPATE IN R. MOLDOVA DEVIN FOARTE PERCULOASE SI PENTRU ROMANIA!
  Iata, vizita lui Naraskin e cea mai buna dovada!! Alta mai clara de imixtiune crasa in treburile interne ale unei tari nu poate fi!!Imixtiune? Presiune amenintatoare!!! Mai mult: AMENINTARE INSASI!!

 8. Sergiu Cazacu Says:

  de fapt noi prin astfel de acorduri de a intilni cu functionari rusi in cea mai fragila perioada adica post electorala unde noi ar trebui sa decidem continuitatea guvernarii pro europene toleram amestecul unor totalitaristi amestecul in treburile noastre interne

 9. Mihai Românul Says:

  Nu mai e nevoie de nici o lamurire in privinta vizitei rusului. Vrea sa vina aici din disperarea de a nu pierde RM de pe orbita rusa. Vor sa faca ce au facut si in Ucraina.

  Cat il priveste pe domnul Dungaciu, sunt sigur ca este un roman adevarat si ca il va sfatui pe domnul Ghimpu cum este mai bine in interesul national.

  Desi apreciez gestul lui Filat de a nu participa, sunt de parere ca a te intalni cu un astfel de individ nu este neaparat un lucru rau, atata vreme cat nu incovoi spinarea si ii spui foarte clar si raspicat ca nu este bine-venit in RM atata vreme cat armata a 14-a ocupa o parte din teritoriul RM in ciuda angajamentului international luat in 1999 la Istanbul.

 10. torna_fratre Says:

  Putin mai lipseste sa ma dezic de voi,frati moldoveni,semirusi sau ce sunteti.
  Ca Roman,nacut in Romania incerc din rasputeri sa ma abtin sa jignesc sau sa va reneg ca urmare a votului pe care l-ati dat in alegeri pentru comunistii mai vechi sau mai noi.
  Cum a fost posibil sa votati in proportie de 53% partidele comuniste si neocomuniste?Aici fac referire la PCRM si PD.Imi explicati si mie cum?
  Daca unu vine si ti-o trage pe la spate miseleste in loc sa-i rupi capul tu te mai apleci odata ca deh… a inceput sa-ti placa?
  WAKE UP!!!!!
  Cu parere de rau va spun dar daca revin comunistii la putere VA MERITATI SOARTA.Pentru ca oricat de proeuropeni va dati pe fata pe la spate sunteti comunisti convinsi.Nici macar curajul de a spune ca sunteti comunisti,va declarati orice altceva numai comunisti nu,iar cand trebuie sa votati puneti stampila pe ….pe cine? pe PCRM.Halal sa va fie.
  Sunt suparat,dezamagit dar ca si roman sunt inca alaturi de voi,inca.Poate intr-un final ,peste vreo 20 de ani va ve-ti indrepta.

 11. Nornegru Says:

  Mihai Romane,
  Nu Filat l-a refuzat pe Naraskin!! Naraskin nu l-a nici contactat inca!! E o mare diferenta , baiatu!! EL L-A CONTACTAT CUM A PRIMIT ORDIN ” pE M. LUPU.

 12. Osoianu Iurie Says:

  * * *
  Россия, убери свои войска
  И танки убери из Приднестровья
  Ведь ты и так громадина- страна
  Зачем тебе еще клочок какой-то там Молдовы?!.

  Ты докажи, ты докажи не на словах
  На деле докажи что ты светоч свободы
  Россия- уважай договора
  Где сказанно… убрать войска с Молдовы

  Веками нас имела как рабов
  И подaвляла нас и голодом морила
  Сегодня вроде бы свободны- без оков
  Благодаренье Богу и тебе, немытая Россия

  И штыки убери. Они тебе
  Нужнее… Для Болотно- Триумфальной
  И для защиты вертикали ПУ и МЕ
  От всякой там „цветной „… бесмысленной и беспощадной…

  И хватит создавать из Приднестровья Палестину
  Велико- русский шовинизм под маской миротворца пряча…
  Страна моя… страна, а не скотина
  Земля моя… моя земля а не казачья!!!

  Россия, убери свои войска
  Уйди ты наконец из Приднестровья
  Я так хочу что бы моя страна
  Могла сказать тебе СПАСИБО ЗА СВОБОДУ!!!

  Кишинев 11- 11- 2010

  Юкос.

 13. Kant Says:

  Eu cred ca 53% au votat partidele de stanga deoarece n-au nimic folos din facilitatile acordate de Romania, nici n-au de gand candva sa ia pasapoarte romanesti. In schimb, sunt legati direct de economia Rusiei: anul acesta am devansat mult cu exportul in spatiul UE dar a crescut spectaculos exportul spre Rusia si CSI. De fapt, asta a salvat Moldova de la un colaps economic.

  Oricum, daca sa ne uitam la voturi, devine evident ca electoratul s-a stabilizatm in preferinte. Voturile AMN si PL au trecut spre PLDM deoarece Basescu l-a favorizat evident pe Kant in detrimentul „romanului declarat” Mihai: si Legea despre frontiera a iscalit-o el, si micul trafic, si sarma ghimpata, si chiar ajutoarele de la Obileni i-au priit lui Filat. In zona sinistrata peste 70% i-au fost acordate lui Filat, lasandu-l de Mihai cu niste faramituri jalnice.

 14. Kant Says:

  Eu cred ca voi, ca niste romani adevarati, trebuie sa tineti cont de preferintele Presedintelui vostru, si sa va reorientati optiunea politica cat mai curand posibil.
  La urma urmei, nu va fi mare scofala: au fost multi favoriti care s-au schimbat (Frontul popular, PPCD, PL, acum PLDM) si inca vor mai fi multi (PNL peste 3 ani). Ghimpu inseamna ziua de ieri, acum romanii adevarati voteaza verdele deoarece PL nu va lua la anul 4% ca si AMN, Chirtoaca desigur va migra in PLDM.

 15. sibireacul Says:

  1. Kant, eşti din conducerea PLDM şi propagi partidul tău şi ideologia de „Aliat strategic” Rusia, chiar dacă de formă vorbiţi de „integrare europeană”.
  2. Românii adevăraţi au votat Frontul popular, PPCD pînă ce nu au fost trădaţi. Familia Ghimpu încă din anii 70 se luptă cu ideologia comunistă, pentru românizm, pentru eliberarea de ocupaţia rusească.
  3. Anume românii adevăraţi au votat PL.
  4. PLDM şi pcrm au fost votaţi de cei care au fost influenţaţi de propaganda masivă acelor cu bani foarte mari, agonesiţi de peste noapte. Culmea prostiei – cetăţenilor R.Moldovei mai tare le plac burjuazia îmbogăţită de peste noapte, care au finanse de a prosti mulţumea. Dar măcar este bine că pînă cînd PLDM în vorbe spune că este anticomunist şi proeuropean – prin aceasta cetăţenii se vor mai deştepta.
  5. Te greşeşti amar că aşa personalităţi ca Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă vor migra la PLDM, unde au migrat şi mulţi comunişti.
  6. Unica speranţă este M.Ghimpu şi D.Cirtoacă

 16. Vlad Says:

  daca PD pleca cu comunistii atunci PLDM si PL nu vor vota pt presedinte si vom avea iarasi alegeri anticipate cea ce inseamna sinucidere pentru PD
  este deja cunoscuta soarta trist a PPCD asa ca sper ca Lupu e mai destept ca Rosca….

 17. atoskim Says:

  nu e asa de simplu cum va pare. Daca speakerul si premierul sunt alesi de pcrm si PD iar celelalte doua partide nu voteaza presedintele, timp de un an, pana cand vor fi organizare alegeri anticipate, procuratura, Cantrul anticoruptie, ministerul justitiei si toata judecatorimea fidela comunistilor (si lui Plahotniuc) nu vor sta cu mainile in san cum au stat pe timpil guvernarii AIE. O sa iasa pene din Filat, Ghimpu, Chirtoaca si multi deputati si ex-ministri AIE. Nu o sa doarma ca MAI-ul lui Catan, procuratura lui Zubco. Iar alegerile din 2011 sau inceputul 2012 vor fi organizare de pcrm si Plahotniuc.. SI cei de peste hotare nu numai ca nu vor mai iesi masiv la vot , dar nici nu o sa le deschida atatea sectii
  Trebuie acum de ripostat unei eventuale aliante pcrm-pd: poate de organizat un miting sau mars de sustinere a partidelor democratice, cel mai bine pe 10 decembrie cand vine Jerzi Buzek, presedintele Parlamentului European la Chisinau.

 18. Manole Says:

  degeaba vrea Narushnik
  sa ne vada cu narushiniki, n-o sa-i reuseasca.

 19. Va reuşi Narîşkin să distrugă AIE? « Mihai Ghimpu: Sunt liberal, îmi place libertatea Says:

  […] sursa: voceabasarabiei.net, cu referinţă la Roman Mihaeş’s blog […]

 20. Kant Says:

  D-l Filat tot se lupta cu comunismul inca din 1999, de cand era ministru de privatizare, ba chiar si mai inainte, cum spune Ohanesian in carte sa. O multime de membri PPCD au intrat in PlDM anul acesta asa ca migrarea lui Chirtoaca in PLDM ar fi un jest organic.
  Ghimpu nu-i trebuie lui nimeni. Partidul unde ar migra ar pierde, daca ar avea mai mult de 6%.

  Lasa ca PCRM nu mai are puterea de absorbtie. In schimb PLDM deja este 1:1 cand a inghitit AMN, ba chiar partial a atras votantii PL.

 21. VEniamin Says:

  Trebue urgent de rechemat ambasadorul R.Moldova de la Moscova.Este un dement comunist,care toata perioada de guvernare a AIE a lucrat inpotriva R.Moldova.
  Acelasi lucru trebue de facut si cu comunistul Andrei Popov,care ca si Neguta in toata aceasta perioada a lucrat inpotriva democratiei din R.Moldova si Uniunii Europene si USA.
  Referitor la Marinica Lupu.Inca in primile zile plecarii acestuia de la bolsevici era clar ca acest individ este un proect al Kremlinului.Iata ca acest lucru sa dovedit a fi asa,cu mare,mare regret.
  A avut perfecta dreptate Mocanu ca partidul lui Lupu ,de fapt, este o mafie si Doamne fereste daca aceasta mafie in frunte cu plahatniuc nimereste la putere,cu siguranta vom deveni toti victimile acestia.

 22. Nornegru Says:

  Mai…” filozoafe” KANT

  Sa crezi tu ca ai dreptate si interpretarea cea corecta e scrisa pe fruntea ta!! S-a gandit Ghimpu de 10 ori inainte de a semna indiferent care legi!! Si s-a gandit privind prin „ochelarii lui romanesti’!! Un interimar sa semneze asa … la gramada legile, cum crezi tu s-ar face? Slaba minte ai si slaba informatie. Dar vrei sa faci politica! Si obiectiile pe care le-a formulat Ghimpu la tratatul de frontiera semnat de Filat au fost facute cu capu si nu cu picioarele, mai Kantule!! Pentru asa ceva insa tu nu ai antene potrivite. Altii au avut si au inhghitit galusca si-au tacut, iar altii au sarit ca arsi!! Insa si aici ,fiecare unde s-a simtit ca-l arde!! Nu era treaba lui sa semneze altceva decat a semnat. Iar ceea ce a semnat a fost ireprosabil!! Stii ce e aceea? Sa mai repet? Guvernul e putere executiva, neamule si lui i se si cuvenea sa semneze tratatul!! Ghimpu nu la asta r-a referit!! Ci la cu totul altceva. Si l-a prins descoperit pe Filat, incat i-a administrat pe merit lovitura!! Era si cazul!!

  Apoi, mai am de spus si altceva.Nu invata tu romanii ce si cum sa voteze!!
  Ai si ajuns sa ne dai lectii? Asa tare te simti pe pozitiile tale stataliste?
  Uite , cum devine situatiunea: Daca PLDM -l tau va face clivajul spre statalism(indiferent de nuante!) sprijinul sau venit din partea Romaniei va fi limitat exact la cat e necesar interesului nostru national, E clar? Nu tu ne impui noua vointa nationala. Ne-o auto- impunem noi in functie de mai multe criterii si conjuncturi. De aceea, hai sa ma repet odata: DACA ROMANIA SPUNE NU LA INTRAREA VOSTRA IN UE< ASA RAMANE!! ACOLO SE INTRA CU CONSENSUL TUTUROR STATELOR COMPNENTE!! Rusia . daragie tavarisci filizof Kant, stie fff bine asta si aici a pus capcana si momeala. Pe asta a mizat!! Sa va indeparteze cat mai mult de ROMANISM ca si MOD DE GANDIRE<COMPORTAMENT DETERMINARI!!! Si a reusit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa mai subliniez , ca sa iti intre bine la tartacuta? Stiu rusnacii ff bine ca nu tancurile roamesti va pot aduce INTRE ROMANI, ci Constiinta treaza si clara de romani!! PE care nu o poate infringe niciun tanc pe lumea asta!! Nici macar „Boamba” atomica!! Dupa trecerea dezastrului ei, tot se vor auzi glasuri care vor striga SUNTEM ROMANI@@ Bine zice Basescu cum zice: RUSIA are ostilitate fata de Romania, nu Romania fata de Rusia!!
  KANTULE< draga, vezi de ce spun toate astea? Pentru ca deja exista unul dintre voi, educat, destept, ( pana la un punct): IGOR BOTAN!! El se vrea sa va fie ghid , si filozof al neostatalismului moldovenesc. Eu am altul pe care mizez . DAN GUNGACIU, devenit chiar cetatea al R. Moldova ca sa va fie aproape mai ales cu gandul cel bun!!
  Pentru ca dreptatea tot de partea Romaniei sta situata:istoric, cultural, psihologic, lingvistic…

 23. Nornegru Says:

  Corectez
  DUNGACIU in loc de Gungaciu

 24. Lancaster Says:

  Nu e deloc aşa. Lucruri compromiţătoare pentru una din tabere pot fi motiv de mândrie pentru cealaltă tabără. Ţi-ai pus vreodată întrebarea: care e diferenţa între Trădător şi Renegat? Pentru că diferenţa asta explică totul.

 25. Lancaster Says:

  Pentru că formatorii de opinie din R.Moldova sunt controlaţi de Rusia. Unii în văzul lumii, alţii mult mai subtil decât s-ar putea crede. Vezi PNL şi Vitalia Pavlicenco.

 26. Spiridon Says:

  De acord cu autorul, dl Mihaias. Situatia este critica. AIE trebuie sustinuta atat de societatea civila prin declaratii cat si de populatie. Nu trebuie sa lasam soarta tarii la discretia catorva persoane care se pot invarti ca balamalele.

 27. ETERN. Says:

  Pentru NYK si ceilalti,

  Lupta pentru UNIRE este o MISIUNE ISTORICA a intelectualitatii democratice MOLDOVENEST si nu va inceta NICIODATA.

  Ostllitatea aparenta a populatiei fata de UNIRE este rezultatul politicii de distrugere a neamului romanesc dus de rusia prin KOKO-munismul sau. Iar adevarata ostilitate fata de UNIRE se datoreste POLITICIENILOR moldovei, toti fiind formati la scoala moscovita.

  POPORUL este fidel politicienilor sai ::: daca acestia instiga populatia la ura si la opozitie fata de UNIRE, poporul ii crede pe cuvant si ii urmeaza.

  Dac maine VORONOFF spune moldovenilor ca pana acum s-a inselat si ca viitorul moldovei nu poate fi conceput decat alaturi de ROMANIA, adeptii lui si altii, il vor urma.

  Nu se cunoaste in lume o UNIRE care sa fie facuta la cererea poporului , sau prin referendum. TOATE UNIRILE din LUME cunoscute in ISTORIE s-au facut numai prin actiunea POLITICIENILOR de MARE CALITATE, ( cum s-a intamplat de exemplu cu ROMANIA MARE si in cazul unuirii celor doua germanii),sau prin FORTA ARMATA.

  Deci nu trebue asteptata o solutie corecta dintr-o decizie populara. Caci poporul, nu ca ar fi lipsit de inteligenta , insa el nu este specializat in politica internationala sa judece corect astfe de evenimente.

  IAR UNIREA cu ROMANIA se va face. ESTE o chestiune de timp.

 28. xyz Says:

  Ceea ce era mai rau s-a intamplat deja: Voronin va face guvernul. Este cazul ca eu sa ma retrag. Dumnezeu sa va aiba in paza!

 29. Vitalie Says:

  Lupu e o curva si zdohnitura politica!!!!

  Va avea aceeas soarta ca PPCD!!!!!!!!!!

 30. Vitalie PLDM Says:

  Lupu: Nu uita ca 60% din cetatenii R. Moldova au votat integrarea Europeana!!!!!!!!!!!!!!!!

  60% au votat pentru AIE si nu comunism!!!!!!!!!!!!!!

 31. BARITON Says:

  Actiunea de defaimare a actului de UNIRE a moldovei cu ROMANIA are radacin adanci in politica de slavizare a moldovenilor. Aceasta operatie a durat si mai aprig in perioada KOKO-munista si dureaza si acum in moldova prin politicienii existenti, care de fapt TOTI sunt de factura leninista.
  Orice discutie libera si publica despre UNIREA cu Romania este exclusa astazi in moldova, prin opzitia politicienilor din doua motive ::::::::

  1 ) Primul motiv este cel KOKO-munist caci KOKO-ii se opun cu inversunare la aceasta discutie publica avand FRICA ca printr’o discutie publica VIRUSUL UNIRII inevitabil va infesta o parte din multime.

  2 ) Al doile este cel al ALIANTEI, care justifica negativismul sau prin FRICA de a pierde clienti electorali. Ori aceasta pozitie de LASI merge in acelasi sens cu dorinta KOKO-ilor

  Trebue o vointa de fier unor politicieni cum ar fi celor din PNL pentru a supune problema UNIRII discutiei publice cum este dealtfel normal intr’o democratie fie ea si democratia MULDU-fufuleasca dintre Prut si NISTRU.

  DAR PNL-ul va invinge caci IDEEA UNIRII cu Romania va INVINGE.

 32. Valenta Says:

  XYZ,
  nimic nu s-a sfarsit, de ce faci panica? Acum abia INCEPE sa se trezeasca basarabenii „din somnul cel de moarte”.

 33. Dmxmd Says:

  D. Mihăeşi nu aţi putea sa puneţi pe blog un link catre http://www.tvlivemd.blogspot.com???

 34. Valenta Says:

  “Fost-au acestu Stefan voda om nu mare la statu, manios si de grabu varsatoriu de sange nevinovat; de multe ori la ospete omoria fara judetu.

  Amintrilea era om intreg la fire, nelenesu, si lucrul sau il stiia a-l acoperi si unde nu gandiiai, acolo il aflai. La lucruri de razboaie mester, unde era nevoie insusi se viriea, ca vazandu-l al sai, sa nu sa indaraptieze si pentru aceia raru razboiu de nu biruia.

  Si unde biruia altii, nu perdea nadejdea, ca stiindu-sa cazut jos, sa radica deasupra biruitorilor.

  Mai apoi, dupa moartea lui, si feciorul sau, Bogdan voda, urma lui luasa, de lucruri vitejesti, cum se tampla din pom bun, roada buna iase.

 35. Nornegru Says:

  Boys,
  nu inteleg un lucru: de ce a trebuit d-l Petre Bogatu sa se grabeasca cu intrebarile, fie si retorice? Nu era la mintea cocosului ca Ghimpu nu putea sa invite pe generalul Naraskin la Chisinau?!( A se vedea Vocea Basarabiei) A tinut mortis sa fie facuta publica … invitatia. Acum , ca are raspunsul, ce obiectiv a atins?

 36. Valenta Says:

  am postat mai sus portretul lui Stefan cel Mare descris de Grigore Ureche, ca sa va indemn sa nu va descurajati,

  LUATI EXEMPLU DE LA Credinta si Vitejia lui STEFAN, care nu se lasa niciodata invins, CI iar si iar SE RIDICA DEASUPRA si de aceea mereu BIRUIA!

 37. Valenta Says:

  Nornegru,
  Bogatu si altii, care creeaza opinia publica, or ca nu-si dau seama or ca… ??? – Ce-i cu PESIMISMUL acesta inexplicabil si nemotivat? „rau si mai rau… ” etc.
  de ce sa nu GANDIM POZITIV si sa actionam POZITIV sis a avem rezultate pozitive? EXISTA, trebuie sa existe solutii!

 38. vladimir Says:

  Valenta
  Timpul lui Stefan a trecut de mult. Acum dansul national al moldovenilor este cazaciocul si guvernul ,presedintele se pun de un functionar de la Moskva. Poti inca vorbi pentru cavor ei sa te imbeti cu iluzii
  Bariton
  Pavlicenco joaca acelasi joc ca Lupu si Rosca. PNL=Romania+fascism + extremism. A fost acoperita de un proces de forma cu Voronin.
  Toata campania a atacat pe toti din dreapta mai putin pe comunisti si Lupu. Asta a demascat-o. Pacat de membrii sinceri ai PNL

 39. Lucifer Says:

  Deja a spart-o! Dar nu-i nimic!
  Data viitoare nu vom vota p/u LUPU! Lupu va fi al doilea Rosca.
  Vom vota PL sau PLDM

 40. sibireacul Says:

  Filat a venit de la studii din România şi s-a dus la Lucinschii cel mai prosper comunist pe vremea urss. Fiind la Departamentul de privatizare a devenit milonar (după alte informaţiichiar miliardar) de Euro. În 2005 l-a votat pe Voronin. Lui Filat îi place de Putin , în timp ce Putin nu doreşte să-şi ia Armata Rusă de pe teritoriul R.Moldova, unde Filat este Premier- Ministru.
  Moldovenii au votat mai mult cu miliardarii (cu bani furaţi de la stat), care au avut bani să le spele creeri, care şi aşa sunt spălaţi de aproape 70 ani de propaganda rusească şi comunistă.
  Dacă creerii nu-ţi sunt spălaţi de tot, mai gîndeştete ce scrii!

 41. Kant Says:

  Mai bine cu PLDM. Basescu tine cu PLDM. Chirtoaca va trece in PLDM daca vrea sa ramana primar la primavara/

  Principalul sa nu-i cerseasca acum Ghimpu lui Nariskin sa ramana Chirtoaca primar.

 42. xyz Says:

  Pentru Valenta,
  De convorbirile de astazi, 5 decembrie 2010, de la ora 13, de la ambasada Rusiei ( de ce tocmai la ambasada Rusiei se discuta despre formarea guvernului RM? ), dintre Nariskin ( seful administratiei prezidentiale a FR ), Voronin, Misin, Lupu si Plohotniuk si de declaratiile finale ale partcipantilor la aceste discutii ati auzit? In aceasta situatie mai este RM un stat independent si suveran? Lucrurile astea s-au intamplat astazi sub nasul dumneavoastra, acolo la Chisinau. Si lucrurile astea s-au petrecut dupa ce ambasadorul american i-a vizitat separat pe fiecare lider AIE la domiciliu, fara sa faca vreo declaratie. Este acesta un pumn in nas dat americanilor, NATO ( apropo de declaratiile de la Lisabona privitoare la garantarea suveranitatii si inegritatii teritoriale a RM ) si UE? Ce dovezi mai doriti? Treziti-va!!!

 43. xyz Says:

  Apropo de ce se intampla acum in Republica Moldova si in Romania, cunoscutul academician roman Florin Constantiniu a spus: “Un popor de oi naste un guvern de lupi.”

 44. Kant Says:

  @xyz, chiar ambasadorul american i-a vizitat separat pe fiecare lider AIE la domiciliu? mda… intr-adevar nu avem suveranitate!

  Filat ne va salva.

 45. Nornegru Says:

  Valenta draga (imi permit sa zic asa pt ca te stiu de pe multele situri care le frecventez alaturi de tine ,dar sub alte nick-uri!)
  Nu sunt pesimist absolut de loc!! Dimpotriva!! Gandesc foarte pozitiv si nimeni nu ma da batut. Pana acum!! Despre ce va fi , nu stiu… Imi place sa fiu insa REALIST!!
  Ei ? Ce zici? iti place ce s-a intamplat?
  Iata unde duc… micile greseli!!
  Troica de la Kremlin a urmarit ff atent ce se intampla in R. Moldova, A intins capcana surdinei „nationale” (nationaliste pentru ei, dar ce departe e notiunea de national de nationalism , numai la voi am vazut ca nu se stie) a sosit inopinat si rapid, a actionat tot asa si … hocus, pocus preparatus a scos iepurele din palarie!!
  Stii cum se cheama asta? O lucrare ca la carte!! Profesionist rau generalii astia KGB!! Iar voi? Voi?
  Dar stii ceva? Nu disper, absolut defel!! in tot raul poate fi si un …BINE!!
  De ce dumnezeu nu au batut palma cu o zi inainte Filat si Ghimpu, chiar ca nu inteleg!!! Asta se cheama laure ca din oala , pe romaneste!!
  V-a fost frica sa spuneti sus , tare si raspicat” Suntem Romani”!! De ce ti-e frica nu scapi. Nu ai stiut Valenta draga?

 46. Nornegru Says:

  Vladimire,
  si pe tine te stiu foarte bine de pe situl doamnei Pavlicenco!! prostii ai vorbit si acolo cu carul, prostii spui si aici!! Programul PNL(citi de mine si rascitit) este cel mai bun si mai articulat program politic dintre partidele zise moldovenesti!! Acolo e vorba de demniate si la asta trebuia raspuns ca atare!! Acolo nu s-a pus nimic in paranteze si nici sub obroc!! Pe toate siturile media din R. Moldova(nici nu mai zic Basarabia de acum!) a fost hulita Pavlicenco si tot ce a intreprins!! De parca PNL ar fi feuda ei personala!! Ati confundat voi dragutilor , prefectura cu…
  Las , tataie , ca de-acum va ia Nariskin pe rand… Azi pe unul maine pe altul… Acum ce ati facut? Ati pus Lupu paznic la stana!!!

 47. Kant Says:

  Lupu este si mai pro-rus decat Voronin!

  Narishkin a venit in Moldova venind in vizita oficiala. Cine l-a chemat? Nu cred ca Filat in timpul ultimei vizite la Putin cand a fost santajat sa-i dea lui Lupu posturile de prim-ministru si presedinte de parlament. Cred ca Ghimpu l-a chemat pe Narishkin in vizita. Bine ca nu pe Putin!

 48. Valenta Says:

  Scumpii mei compatrioti,
  oricum eu raman optimista si cred ca se va gasi o solutie plauzibila.
  In orice caz, NU ESTE CAZUL sa facem panica inainte de a auzi declaratiile liderilor de partide direct la tema zilei de azi.
  Cred ca maine ar putea sa fie mai clar.

  Eu ma incred totalmente in DUMNEZEU. Iata de ce sunt in pace totala si cred ca Dumnezeu tine sub control toate. Dar sa nu uitati, ca traim timpurile din urma…

  si inca ceva: de atatea ori am scris OAMENI BUNI, pocaiti-va de pacate, rugati-va lui Dumnezeu, caci fara de ajutorul lui nu scapam noi asa usor… si sa vedeti ce inversunare ateista…

  Va zic iar: NU ESTE inca prea TARZIU sa ne rugam toti lui Dumnezeu Atotputernic fiecare unde este, fiecare cum stie, fiecare cum poate, macar si o singura propozitie, ca Dumnezeu sa ne ierte greselile si sa se indure de poporul din RM si sa ne ajute sa iesim din impas si sa ne rezolvam pasnic problemele inaintand pe calea propasirii, unii si bunastarii. Macar atat.

  Cred ca batem pasul pe loc, pentru ca NU AVEM CREDINTA suficienta, pentru ca majoritatea il desconsidera pe Dumnezeu! Cum vreti, dar, ca Dumnezeu sa ne ajute?

 49. Valenta Says:

  Multumesc NORNEGRU
  pentru dragoste frateasca si crestina,
  pentru apreciere.

  Inima mea canta:
  „Daca Domnul e cu noi, cine e-mpotriva noastra?
  Daca Domnul e cu noi, cine POATE sta-mpotriva?!”

  si inca din Ps.23:
  „Domnul e Pastorul meu, nu voi duce lipsa de nimic,
  Él ma duce la pasuni verzi, El ma duce la ape cristaline…”

  Domnul e patorul meu, nu ma tem de nici un rau!!!

 50. Valenta Says:

  Deschdeti:

  http://ro.gloria.tv/?media=115090

 51. Valenta Says:

  Situatia de la noi e similara cu cea din Romania, din decembrie 1989…

 52. Kant Says:

  Diferenta este ca in decembrie 1989 Rusia a organizat revolutia in Romania, iar in RM poate fi invers

 53. sibireacul Says:

  Kant, ce tot spui minciuni. Înainte de a scri „Cred” fă-ţi cruce şi roagă-te la Dumnezeu că nu ştii ce faci!
  Pîna a avea verticalitate de om politic ca Mihai Ghimpu, Voi, cei din PLDM, trebuie măcar să nu fiţi „fanii a lui Putin”, să nu socotiţi Rusia „Aliat strategic”, să nu mai trimiteţi soldaţii noştri pe Piaţa Roşie atît timp cît soldaţii Armatei Rusiei sunt ca ocupanţi pe teritoriul R.Moldova.

 54. Valenta Says:

 55. ORION. Says:

  DOMNISOARA STELA,

  DECE toti jurnalistii din Moldova vorbesc de “” alianta de centru stanga “” si nu, cum ar fi corect, de “” alianta centru stanga cu EXTREMA STANGA “” ??????????

  UN partid TOTALITAR ca partidul KOKO-munist este de EXTREMA stanga . CAND ai un trecut PERSONAL si MONDIAL cu milioane de morti cum poti sa te intitulezi ca partid de stanga ????????? Astept un raspuns dela un KOKO-i convins.

  Sau dela o persoana de buna credinta.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: