Formarea aliantei de guvernare conform principiului – prostitutie in integrum?

Din cauza faptului ca politicienii nu ofera societatii explicatii privind negocierile care vizeaza alcatuirea Aliantei de guvernare, circula tot felul de zvonuri.

Ultimul care l-am auzit eu suna in felul urmator, nu va fi semnat niciun fel de protocol de formare a vreunei aliante si se va vota ad-hoc, adica pe intelegeri secrete. PLDM vrea 2 functii din cele 3 si le-a propus si la comunisti si la PL si PD oferta sa. In acest scenariu, Ion Sturza este propus sa fie ales Presedinte, Vlad Filat prim-ministru si Vladimir Voronin sau Marian Lupu Presedinte al Parlamentului, in dependenta de cine accepta aceasta propunere.

P.S.

Cititi aceste doua articole aparute in presa din Romania despre RM. Daca este macar partial adevarat ce scrie , atunci avem o clasa politica care vinde si cumpara postul de Presedinte al RM ca orice alta marfa. Si asta din cauza art.78 al Constitutiei care impune politicienii sa se prostitueze.

Negocieri pentru „voturile de aur“ în Republica Moldova

http://www.adevarul.ro/international/Negocieri_pentru_-voturile_de_aur_0_382162418.html

10 milioane de dolari pentru preşedinţia Republicii Moldova
http://www.ziuaveche.ro/politica/basarabia/8420-10-milioane-de-dolari-pentru-presedintia-republicii-moldova.html

Reclame

32 răspunsuri to “Formarea aliantei de guvernare conform principiului – prostitutie in integrum?”

 1. COSTIN Says:

  Godea: Filat și Urechean s-au întâlnit zilele trecute pentru a discuta situația post-electorală

  Președintele formațiunii noastre s-a întâlnit zilele trecute cu președintele AMN, Serafim Urechean. Declarația a fost făcută de prim-vicepreședintele PLDM, Mihai Godea în cadrul unei emisiuni televizate de la JurnalTV… ZILELE AMN SUNT PE SFIRSITE … VA FI INGHITIT DE PLD CU SIGURANTA . DECIT IN OPOZITIE NU E MAI BINE LA PUTERE IN FRUNTEA BUCATELOR ? CUM POZITIILE POLITICE SUNT FOARTE ASEMANATOARE INTRE CELE DOUA FORMATIUNI POLITICE , MAI ALES DUPA CE FILAT SI-A IMPINS PARTIDUL TOT MAI LA CENTRU , AMN NU-SI MAI ARE ROSTUL … POATE FI VORBA SI DE O INTELEGERE FILAT-URECHEAN DIN CARE AMBELE PARTI AU DE CISTIGAT . CUM E GREU DE CREZUT CA AMN MAI ARE FORTA SA SE REDRESEZE URECHEAN SE V-A VINDE CIT MAI SCUMP …PLD SE INTARESTE LA 31-32% APROPIINDU-SE DE COMUNISTII CARE SCAD DE LA ZI LA ZI IAR URECHEAN SI APROPIATII SAI AU ACCES LA RESURSE … BOMBA AR FI CANDIDATURA LUI URECHEAN LA PRIMARIA CHISINAULUI DIN PARTEA PLD !

 2. COSTIN Says:

  NU CRED CA FILAT IL PROPUNE PE URECHEAN LA PRESEDENTIE DACA AMN NU ESTE ABSORBIT DE PLD … FILAT NU POATE INCURAJA O REVENIRE POLITICA A UNUI ALT PARTID , ASTA E CLAR . CHIAR AS FI DE ACORD CU INTRAREA AMN IN PLD PENTRU CA AR MAI SIMPLIFICA VIATA POLITICA IAR DIFERENTE CUM SPUN SI MAI SUS NU VAD INTRE CELE DOUA PARTIDE . CUM DEJA TENDINTA ELECTORATULUI ESTE DE CONCENTRARE POLITICA NU VOR REZISTA DECIT PARTIDELE CARE VIN CU ADEVARAT CU CEVA NOU , DEOSEBIT , IN STILUL PNL … DUPA AMN URMEAZA IN CURIND MAE .

 3. COSTIN Says:

  …PROBABIL FILAT ARE NEVOIE DE STRUCTURILE AMN UN PARTID MAI VECHI CU FILIALE IN MULTE LOCALITATI . ASA NU AR MAI FI NICI NEVOIE SA ADEMENEASCA MEMBRII AMN CI TOTUL AR FI OFICIAL . SE APROPIE ALEGERILE LOCALE DE ASTA ARE NEVOIE ATIT DE MULT FILAT DE STRUCTURILE DIN TERITORIU ALE AMN …

 4. Mihai Says:

  pai dace exista posibilitatea de a face bani pe seama sitatiei create,de ce sa no faca ? sa vedeti cum vrio 3-4 comunisti isi vor face avere pe seama votului p-ru presedinte .
  In joc sunt puse case cu 3 nivele, masini luxoase si saci plini cu euro 🙂

 5. COSTIN Says:

  WikiLeaks: Moscova a înarmat Osetia de Sud şi a provocat Georgia înainte de războiul din 2008

  Telegramele trimise la Washington de ambasadorul SUA la Tbilisi, John Teft, şi dezvăluite de site-ul WikiLeaks şi de publicaţia The Guardian, spun că Moscova a înarmat regiunile separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud, în timp ce a organizat mai multe acţiuni secrete pentru a submina şi provoca Georgia, cu puţin timp înainte de războiul din Caucaz, din vara lui 2008.

  Depeşele diplomatului american par astfel să susţină în parte poziţia liderului georgian pro-american, Mihail Saakaşvili, care a insistat că Rusia este vinovată pentru războiul care a speriat Europa în urmă cu doi ani şi jumătate.

  În documentele trimise în vara lui 2007, Teft indică spre o lungă serie de acţiuni în spatele cărora s-ar afla Rusia: un atac cu rachete asupra defileului Kodori, o zonă controlată în acel moment de Tbilisi, un atac cu bombă asupra unei maşini a poliţiei georgiene şi un complot pentru uciderea unui lider al opoziţiei.

  Ambasadorul spune totodată că Moscova oferea sprijin direct celor două regiuni separatiste (a căror independenţă urma să o recunoască după războiul din 2008). Acesta consta în: echipament militar şi arme, inclusiv rachete Grad pentru Osetia de Sud, bani pentru plata salariilor poliţiei şi a funcţionarilor civili din administraţia lui Eduard Kokoiti, liderul osetin, acordarea de paşapoarte pentru locuitorii regiunii separatiste.

  De fapt, În Osetia de Sud, „mulţi ministri de facto ai cabinetului şi consilieri ai lui Kokoiti sunt oficiali ruşi, în cele mai multe cazuri presupuşi a fi membri ai FSB”, scria ambasadorul american în depeşa trimisă la Washington.

  Scopul Rusiei, în viziunea SUA

  O altă acţiune a Moscovei, organizată de serviciile secrete, a fost campania de dezinformare care încerca să inducă ideea că Saakaşvili suferă de paranoia, spun documentele diplomatului american.

  În opinia emisarului SUA, scopul Kremlinului era nu numai acela de a-l înlătura de la putere pe Saakaşvili, ci şi de a îndepărta Georgia de la cursul euroatlantic. Concret, potrivit lui Teft, Moscova dorea „să provoace conducerea georgiană la o reacţie pripită, care să separe Georgia de Vest”.

  Tocmai din acest motiv, Casa Albă încearcă să îl tempereze pe liderul georgian. Într-o întâlnire care a avut loc la Paris în iunie 2007, ambasadorul SUA la Moscova din acel moment, William Burns, l-a sfătuit pe Saakaşvili „să evite antagonizarea acestora (a ruşilor)”.

  În urma războiului izbucnit în vara lui 2008, Georgia şi Rusia s-au învinuit reciproc. În vreme ce Moscova a subliniat că tancurile georgiene au intervenit pentru a prelua controlul asupra Osetiei de Sud (provocând reacţia Rusiei care nu ar fi dorit decât să-şi protejeze cetăţenii), Saakaşvili a susţinut că a fost forţat să acţioneze din cauza provocărilor repetate ale Rusiei, care finanţa şi înarma cele două regiuni separatiste, în timp ce sabota dialogul acestora cu Tbilisi-ul.

  Un moment potrivit?

  Dezvăluirile WikiLeaks vin chiar în momentul în care la Astana are loc summitul OSCE pe agenda căruia se află conflictele din fostul spaţiu sovietic, inclusiv cel georgian.

  Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, ieri, că Moscova nu susţine formularea din documentele finale ale summitului OSCE care fac referire la „conflictul din Georgia”, aşa cum ar dori liderii occidentali. Şeful diplomaţiei ruse a afirmat că participarea Abhaziei şi Osetiei de Sud la negocierile de la Viena, ca părţi cu drepturi depline, confirmă statutul lor de state independente.

  surse: WikiLeaks, The Guardian

 6. COSTIN Says:

  WikiLeaks: depeşele SUA dezvăluie un „stat mafiot” rus al lui Vladimir Putin

  Depeşele diplomaţilor americani, dezvăluite de WikiLeaks şi de publicaţia The Guardian, pictează Rusia ca un stat corupt până în măduva oaselor, în care toată lumea, de la Kremlin până la oficialii inferiori, membri ai serviciilor de securitate, oameni de afaceri şi crima organizată îşi dau mâna pentru a institui „un virtual stat mafiot”.
  Daca ar candida la alegerile din 2012, Vladimir Putin ar fi favorit la castigarea scrutinului, arata un sondaj recent.

  Observaţiile ambasadorului SUA dau o lovitură importantă campaniei anti-corupţie anunţată de premierul Vladimir Putin şi de preşedintele Dmitri Medvedev.

  Multe acuzaţii vin de la un procuror spaniol, Jose „Pepe” Grinda Gonzalez, care a petrecut mult timp încercând să anihileze grupările mafiote ruse din Spania, timp în care a interceptat mii de conversaţii ale acestora şi a reuşit arestarea a mai multor mafioţi ruşi.

  Într-o telegramă trimisă de la Madrid de diplomaţii americani în februarie 2010, în urmă cu mai puţin de un an, se relatează briefingul făcut pentru aceştia de procurorul spaniol. Concret, Gonzales spune că Belarus, Cecenia şi Rusia sunt state virtual mafiote şi că Ucraina va deveni unul în curând.

  Gonzales spune că unul dintre motivele pentru care crima organizată rusă ar trebui să stârnească îngrijorare este acela că rămân în continuare întrebări cu privire la gradul de implicare al premierului Vladimir Putin în mafia rusă. Procurorul merge mai departe şi spune că este de acord cu o teză a lui Aleksander Litvinenko, fostul agent rus asasinat în 2006 la Londra, care spunea că serviciile ruse – FSB, SVR şi GRU, controlează crima organizată din Rusia.

  Informaţiile obţinute de procurorul spaniol de la serviciile secrete, de la martori şi prin operaţiunile de supraveghere derulate, l-au făcut să creadă că anumite partide politice din Rusia, precum Partidul Liberal Democratic, a fost creat de KGB şi de succesorul său, SVR, şi adăposteşte mai mulţi mafioţi importanţi, spune telegrama trimisă de diplomaţii americani la Washington.

  Dilema Lujkov

  Nu sunt singurele observaţii făcute de americani cu privire la corupţia din Rusia – o telegramă revelatoare în acest sens este cea trimisă de ambasadorul SUA la Moscova, John Beyrle, în februarie 2010, sub titlul „Dilema Lujkov”, cu referire la fostul primar al Moscovei, demis între timp de preşedintele rus Dmitri Medvedev.

  Ambasadorul american primeşte mai multe informaţii de la oameni al căror nume a fost şters din telegramele publicate de WikiLeaks, pentru protejarea acestora. Concret, lui Beyrle i se spune că: birocraţii din guvern, serviciile – FSB, MVD, poliţia şi procurorii acceptă cu toţii mită, că Lujkov şi alţi primari şi guvernatori mituiesc oficiali de la Kremlin, că oficiali purtând valize (probabil încărcate cu bani) şi însoţiţi de gărzi de corp au fost văzuţi intrând la Kremlin de mai multe ori şi că Lujkov urmează ordinele kremlinului, care îi cere să nu deranjeze grupările de crimă organiuată din Moscova.

  Sistemul de protecţie al mafioţilor este descris cu amănunte. Telegrama diplomatului SUA spune că criminalii beneficiază de o umbrelă de protecţie care include serviciile FSB, Ministerul de Interne (MVD), procuratura şi municipalitatea. „Analiştii identifică o structură cu trei straturi în lumea criminală a Moscovei. Lujkov e în vîrf. FSB, MVD şi miliţia sunt la un nivel secund. Finalmente, criminalii de rând şi inspectorii corupţi sunt la cel mai jos nivel”, spune depeşa.

  Cine oferă protecţia cea mai bună

  Aceeaşi telegramă detaliază sistemul de protecţie din Moscova, pe baza informaţiilor oferite de asemenea de sursele diplomatului. Ambasadorului i se spune că oamenii de afaceri din capitala Rusiei au înţeles că e mai bine să ceară protecţie de la servicii de la Ministerul de Interne şi de la FSB (decât de la crima organizată), din moment ce au mai multe arme, mai multă putere şi sunt de asemenea protejaţi de lege.

  Lucrurile stau astfel: Poliţia şi Ministerul de Interne iau bani de la micile afaceri, în vreme ce FSB colectează de la afacerile mari, spun informaţiile primite de ambasador şi relatate de acesta în depeşa trimisă la Washington.

  În final, în vreme ce subliniază că primarul Moscovei este un suporter important al partidului Rusia Unită, căruia i-a adus voturi, ambasadorul american apreciază că Putin şi Medvedev vor renunţa la serviciile lui Lujkov. Analiza diplomatului s-a dovedit a fi adevărată – Medvedev l-a demis recent pe Lukkov din funcţia de primar.

  Batman, Robin şi americanii îl enervează pe Putin

  O altă telegramă trimisă de la ambasada SUA din Moscova în anul 2008 face cuplului Medvedev-Putin caracterizarea care a făcut între timp înconjurul lumii.

  Ambasadorul american relatează informaţiile primite de la contactele sale cu privire la împărţirea puterii şi precizează că există trei curente de opinie: primul care îl vede pe Medvedev acumulând încet puterea în vreme ce combate criza economică, al doilea care consideră că „Medvedev continuă să îl joace pe Robin în tandemul în care Putin este Batman”, şi al treilea care crede că nu există o diferenţă palpabilă între cei doi.

  Într-un interviu la CNN, Putin şi-a arătat ieri în mod deschis iritarea faţă de caracterizările americanilor, o schimbare de direcţie, după ce zile întregi, liderii din întreaga lume au aruncat acuzaţii spre WikiLeaks. „Sinceri să fim, nu ne imaginam ca acest lucru (aprecierile privind relaţi Putin-Medvedev, n.r.) să fie făcut cu o astfel de aroganţă, vulgaritate şi într-o manieră atât de lispită de etică”, a spus premierul Rusiei.

 7. Cetatean R.M. Says:

  Ati facut o analiza buna pe problema trocului Filat-Urechean. Bravo.
  Cel mai probabil ca asa si se va intimpla si, imi permit sa generalizez: toate celelate partide ar trebui sa isi caute protectoratul la cele 4 formatiuni parlamentare, deoarece pur si simplu alta solutie nu au: daca nici macar 2,5% nu au acumulat acuma, mai avind ceva pirghii in maine, cum isis inchipuie ca vor acumula pe viitor mai mult de 4%, dar poate si mai mult, deoarece toate partidele sunt cointeresate la moment sa ridice pragul la 5%, cu asta asigurindu-si propria securitate si atrubuindu-si pe termen indelungat o anume parte a electoratului.

 8. Vitalia Says:

  Daca nu era nenormala , poate ca acum aveam 61 de mandate. Dar asa trebuie sa depindem de niste plahotniuci si lupi. Pacat.

 9. COSTIN Says:

  Vlad Filat îşi schimbă oferta de guvernare, fără Mihai Ghimpu în vreo funcţie-cheie
  02.12.2010

  După ce PDM a primit cu reticență ideea PLDM ca viitorul președinte al R. Moldova să fie din mediul academic sau un reperezentat al societății civile, liberal-democrații și-au schimbat oferta.

  Sursele noastre susțin că PLDM vrea ca în cadrul coaliției PLDM-PDM-PL să propună ca Vlad Filat să fie inițial președinte al Parlamentului, după care să fie ales președinte al R. Moldova, iar postul de șef al legislativului să-i revină lui Marian Lupu. Liberal-democrații mai vor ca viitorul premier să fie cineva din mediul de afaceri, fără apartenență politică.

  Interesant este că în noua ofertă a lui Vlad Filat pentru vreo funcție-cheie în stat nu este loc și pentru Mihai Ghimpu, președintele PL.

 10. Trubadur Says:

  Ca un fel de raspuns la situatia actuala,
  inclusiv la acest articol:

 11. COSTIN Says:

  …si daca ghimpu si pl spun pas … pld si pd au 47 de mandate . decit asa mai bine in opozitie si vedem la viitoarele alegeri . par a se intelege destul de bine filat cu lupu si plahotniuc . „pragmatici” si „moldovenisti ” cu fata la moscova .

 12. iurie Says:

  incep tradarile: cernei astazi in publik a inceput sa critice pe Dorin Chirtoaca. Anterior, Cernei reusise sa se apropie de Chrtoaca si sa-l certe cu fractiunea PL din Consiliu.

 13. .BIOGRAF. Says:

  Tot rusii trebue sa – i impinga din spate pe moldoveni pentru a face UNIREA cu ROMANIA ???????????????

  Rusii demonstreaza astfel ca sunt mai inteligenti decat moldovenii.

  Treziti – va din SOMNUL cel de MOARTE , moldoveni !!!!!!!!!!!!!!

 14. BARITON Says:

  Cat timp trebue sa mai treaca pentru ca ALIANTA sa inteleaga ca pentru a aveza succes trebue sa faca doua lucruri simple ::::::::::::::::

  1 ) Sa faca un BLOC DEMOCRATIC cu toti cei care sunt pentru UNIUNEA EUROPEEANA si pentru UNIREA cu ROMANIA.

  2 ) Sa puna in discutie PUBLICA problema UNIRII cu ROMANIA taind astfel apa la moara KOKO – ilor , in acest fel retardatii vor intelege ce inseamna UNIREA pentru Moldoveni si ce a insemnat UNIREA pentru GERMANI.

 15. Iulius Cezar Says:

  Costin ai perfecta dreptate….PDM va accepta alianta cu PLDM doar excluzindul pe Ghimpu de la vrio functie cheie in stat! Plohotniuc vrea sa-i dea o mare teapa lui Ghimpu dar sa se foloseasca de voturile PL-ului pentru a vota Spikerul si presedintele….mai apoi cand PCRM va vota teatral presedintele….dupa care PL fortat va trece in opozitie iar Lupu din interes national si guvern minoritar se va alia comunistilor….in rezultat filat va ramane cu buza in flata! Cert e clar….daca PL intra in opozitie…unul din cele 3 partide: PLDM, PDM, PCRM va fi perzant in orice fel:))))))

 16. Trubadur Says:

 17. Bahadur Says:

 18. Manole Says:

 19. xyz Says:

  Ei bune, domnilor si doamnelor, informatiile privitoare la tentativele de mituire de la alegerile de anul trecut din RM, provenite din presa romaneasca, al caror personaj principal este nimeni altul decat Vladimir Voronin, publicate de presa moldoveana, fara a preciza, ca de obicei, sursa si care, in mod penibil, penibil, penibil… au fost contestate bineinteles de catre toti cei implicati, inclusiv de catre Ambasada SUA, provin de pe site-ul australian WikiLeaks, iar Julian Sange, titularul site-ului, un hacker de temut care a ingenunchiat CIA, detine acte doveditoare ca cele postate nu sunt povesti. Toate agentiile de presa occidentale si posturile de radio si televiziune vuiesc de stirile despre acest caz ca si despre altele, la fel de penibile, in care sunt implicati rusii, americanii si europenii ( inclusiv moldovenii ). Si lucrurile nu se vor opri aici. Probabil ca acum toti presedintii si guvernantii statelor europene sunt uzi la fund, pentru ca dupa ce a facut praf politica americana, inclusiv cea militara, acum WikiLeaks a tabarat asupra Europei. Deci stati cu cu ochii si urechile pe posturile staine. Interesanta este si declaratia facuta de Vlad Filat pe posturile de televiziune rusesti, privitoare la Romania si la presedintele ei. Cam asa se scrie istoria…
  Oricum moldovenii, in naivitatea lor, sunt, pana acum, singurii care au avut inconstienta de al contrazice pe Julian Sange. Americanii nu au avut acest curaj si au recunoscut tot. Deci aviz amatorilor!

 20. Nornegru Says:

  Hei, domnule Mihaes
  S-ar putea sa comentati noua pozitie politica a lui Vlad Filat in legatura cu respingerea Unirii ca raspuns la recentul interviual presedintelui basescu din Romania Libera?
  Nu de alta, dar poate ca ajungem la aceeasi concluzie a PROSTUTIO IN INTEGRUM MOLDAVIAE!!Sau nu? Ce parere aveti?

 21. xyz Says:

  Toata aceasta inversunare de nega cu nesimtire ceea ce nu se poate, de fapt, nega vine din suficienta basarabenilor ca traiesc intr-un sat fara caini numit RM iar spaimele justificate ale celorlalti, in fata dezvaluirilor fara perdea si, de ce sa nu o spunem, cu o totala inconstienta fata de consecintele pe care le declanseaza, provin de la constiinta ca traiesc intr-un mare megalopolis numit Europa unita.

 22. Nornegru Says:

  Ce facem ,domnilor? Se astern tacerile cele mari? Igor Botan, pe care l-am intuit demult unde bate, aflu ca e jumi-juma!!Oricum, rafinat!!
  Ma miram eu cum de cu atata subtilitate argumentativa
  trage focul la oala statalismului moldav!! De care tine cu dintii si cu ghearele. Dar inca nu sunt dumirit cum de are priza serioasa la Bucuresti in cercuri intelectuale … subtiri!! Mari mai sunt misterele domnului! Dar nu am nimic si nu condamn originile sale ruso-romane cu tot ce deriva de aici spiritual , cultural.

 23. Nornegru Says:

  Cum incep sa iasa la iveala marile probleme pe care le cumuleaza realitatea basarabeana !! Deja e observabil cu ochiul liber enorma gresala a escamotarii identitare in toti acesti 21 de ani de …independenta a Moldovei pe cele doua maluri ale Prutului!! Dar mai ales acum in campania electorala care tocmai s-a incheiat cu… rezultatele de fata!!! Moldovenii, romanii, ucrainienii, transnistrenii, rusii , americanii, nemtii,ungurii,turcii isi au partea lor de participatie si de apetit in intreg arealul. Lucrurile sunt abia la inceput, Evolutiile vor fi multe si …imprevizibile. Din pacate. Un carusel de toata frumusetea si pericolul.

 24. Andrei Says:

  Lupta se da : 2,5 MILIARDE EURO care vor fi indreptate pentru firmele controlate. plus ce mai vine din remitente.

  Cum a auzit ca e de luat , Plahotniuk se intereseaza ce posturi sint disponibile pentru a coordona intrarile de capitaluri.

  Republica Moldova incepe sa devina un stat oligarhic si asta pe termen lung inseamna indepartarea de democratia adevarata.

 25. Trubadur Says:

  Filat trebuie sa faca o miscare DESTEAPTA pe tabla de shah ca sa RAMANA SI „LUPU SATUL SI OAIA INTREGA”.

  ASTA PROPUNE Taranu. Si cred ca are dreptate.
  Dar cum sa salvezi oaia? – iata intrebarea!

 26. Spiridon Says:

  Telegramele ambasadorului american sunt adevarate, aceasta a recunoscut chiar Departamentul de Stat. Tcaciuk minte spunand ca chipurile intalnirea dintre Voronin si Lupu nu putea sa aiba loc pe 8 septembrie. Insa pe 8 septembrie ambasadorul a informat Departamentul de Stat de unde reesa ca negocierile celor 2 au avut loc mai inainte, adica inainte ca Dl Ghimpu sa fie ales in functia de Presedinte interimar. Din motivul incercarii mituirii Dl Voronin trebuie sa paraseasca arena politica. Rusine pentru un fost Presedinte de Stat!

 27. TANK Says:

  DOAMNA VITALIA are dreptate de a prezenta acest articol.
  IN primul rand DOMNUL BAsescu nu are nevoie de nici un vot din partea nimanui caci ciclul sau prezidential este , conform CONSTITUTIEI , ULTIMUL.

  Atitudinea critica a DOAMNEI VITALIA fata de PDL si BASESCU o aprob caci , mi se pare , ca Domnul BASESCU nu are o pozitie favorabila PNL-ului DOamnei VITALIA.
  Daca acesta este motivul, pozitia lui BASESCU este profund CONDAMNABILA.

  IN ce priveste SCHENGHEN, moldovenii si UNIREA cu ROMANIA sunt mai importante decat toate schenghenurile luate impreuna.

  DOAMNA VITALIA are dreptate cand spune ca fara UNIREA cu ROMANIA moldovenii vor rataci prin europa inca multe deceniui. EA este MOISE care ne scoate din desert spre ROMANIA.

  Nevasta mea imi spune ::::::::: NE mai trebue inca un MOISE si acela exista dar nu se manifesta inca ::::::: STATELE UNITE ale AMERICII.

  A BON ENTENDEUR, SALUT.
  ( pe romaneste :::::: cine are urechi de auzit, sa auda ).

 28. METEOR. Says:

  Este imposibil de a plasa un mesaj pe PAGINA-NET a DOAMNEI VITALI A de aproape doua saptamani. Deci ma aciuez si eu pe unde pot.

  Ce este extraordinar, toate relele in moldova sunt din cauza DOAMNEI VITALIA si a PNL-ului. Rateurile referendumului sau a ultimelor alegeri precum si victoria KOKO-ilor sunt din cauza acestei persoane si a partidului sau.

  Aceste afirmatii le fac CU REA CREDINTA cateva persoane bolnave , dezechilibrate psihic.

  EU cred ca reducerea numarului deputatilor KOKO-ilor in parlament precum si mentinerea la putere a ALIANTEI se datoreaza actiunii DOAMNEI VITALIA .

  IAR succesul ALIANTEI ar fi fost si mai categoric daca se alcatuia un BLOC DEMOCRATIC al ALIANTEI cu PNL-ul cum a propus DOAMNA VITALIA, si daca problema UNIRII se discuta public cu politicienii si poporul.

  ORI, ALIANTA a refuzat constituirea BLOCULUI si a interzis orice discutie publica despre UNIREA cu ROMANIA ceeace a dat apa la moara KOKO-ilor si o va mai da inca daca se mentine aceasta pozitie sinucigase.

 29. ETERN. Says:

  Pentru NYK si ceilalti,

  Lupta pentru UNIRE este o MISIUNE ISTORICA a intelectualitatii democratice MOLDOVENEST si nu va inceta NICIODATA.

  Ostllitatea aparenta a populatiei fata de UNIRE este rezultatul politicii de distrugere a neamului romanesc dus de rusia prin KOKO-munismul sau. Iar adevarata ostilitate fata de UNIRE se datoreste POLITICIENILOR moldovei, toti fiind formati la scoala moscovita.

  POPORUL este fidel politicienilor sai ::: daca acestia instiga populatia la ura si la opozitie fata de UNIRE, poporul ii crede pe cuvant si ii urmeaza.

  Dac maine VORONOFF spune moldovenilor ca pana acum s-a inselat si ca viitorul moldovei nu poate fi conceput decat alaturi de ROMANIA, adeptii lui si altii, il vor urma.

  Nu se cunoaste in lume o UNIRE care sa fie facuta la cererea poporului , sau prin referendum. TOATE UNIRILE din LUME cunoscute in ISTORIE s-au facut numai prin actiunea POLITICIENILOR de MARE CALITATE, ( cum s-a intamplat de exemplu cu ROMANIA MARE si in cazul unuirii celor doua germanii),sau prin FORTA ARMATA.

  Deci nu trebue asteptata o solutie corecta dintr-o decizie populara. Caci poporul, nu ca ar fi lipsit de inteligenta , insa el nu este specializat in politica internationala sa judece corect astfe de evenimente.

  IAR UNIREA cu ROMANIA se va face. ESTE o chestiune de timp.

 30. ASTRUL LUMINOS Says:

  Actiunea de defaimare a actului de UNIRE a moldovei cu ROMANIA are radacin adanci in politica de slavizare a moldovenilor. Aceasta operatie a durat si mai aprig in perioada KOKO-munista si dureaza si acum in moldova prin politicienii existenti, care de fapt TOTI sunt de factura leninista.
  Orice discutie libera si publica despre UNIREA cu Romania este exclusa astazi in moldova, prin opzitia politicienilor din doua motive ::::::::

  1 ) Primul motiv este cel KOKO-munist caci KOKO-ii se opun cu inversunare la aceasta discutie publica avand FRICA ca printr’o discutie publica VIRUSUL UNIRII inevitabil va infesta o parte din multime.

  2 ) Al doile este cel al ALIANTEI, care justifica negativismul sau prin FRICA de a pierde clienti electorali. Ori aceasta pozitie de LASI merge in acelasi sens cu dorinta KOKO-ilor

  Trebue o vointa de fier unor politicieni cum ar fi celor din PNL pentru a supune problema UNIRII discutiei publice cum este dealtfel normal intr’o democratie fie ea si democratia MULDU-fufuleasca dintre Prut si NISTRU.

  DAR PNL-ul va invinge caci IDEEA UNIRII cu Romania va INVINGE.

 31. Nornegru Says:

  Ce miscare „desteapta” sa mai faca Filat, omule?? Dupa parerea mea . partida e pierduta!! S-a produs o a doua mare gresala a PLDM si PL! Dupa indemnurile atat de pernicioase ale surdinei la „dimensiunea ” romaneasca, nu s-a batut palma la timp pentru Parlament.( Bate fierul pana-i cald!) !! Acum e pus sub mare, mare semn de intrebare castigarea formarii guvernului!!(care ar fi fos in fapt implinit deja!) Se vede mai mult!! Cat de profesionist troica de la Kremlin(Medvedev, Putin si Nariskin) au urmarit si inca ff atenti ,tot ce se intampla in R. Moldova. De aici purcede luarea ca din oala a tuturor protagonistilor,ACUM!! Cea mai buna dovada e aceasta vizita.. fulger si pe nepusa masa a lui Nariskin!! Lucrat inteligent, f inteligent de catre rusi!! Asta e sa subestimezi darul inteligentei si avantajul ei!! Ce a facut ambasadorul moldovean la Kremlin? incompetent pana dincolo de poate, daca nu chiar interesat in…!!! Cel rus insa a fost prezent la …postul sau de mare raspundere.!(a se citi notele lui P. Bogatu la receptia de 1 Dec. de la Ambasada Romaniei)
  Acum? Un singur lucru mai poate drege busuiocul, Ca Lupu si Diacov sa nu aiba tupeul (sau „curajul”?) de a refuza guvernarea alaturi de PCRM!!

 32. Nornegru Says:

  PS- Comentariul l-am adresat lui TRUBADUR

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: