Domnule Marian Lupu, nu trebuie ucisa AIE, gaina care aduce oua de aur

In unele declaratii ale liderului PD Marian Lupu se contine ideea formarii dupa alegerile anticipate a unei Aliante de guvernare de stinga, adica PDM cu PCRM. Fiind intrebat de ziaristi despre oportunitatea unei asemenea aliante am declarat ca ar fi o tragedie pentru R.M. si cetateni sai din urmatoarele motive.

1. Dupa o guvernare comunista dezastruoasa, AIE are o sustinere larga din partea UE , SUA, FMI, BM etc.
E de ajuns sa metionam ca au demarat negocierile pentru semnarea unui acord de asociere intre RM si UE, de asemenea in urmatoarele 18 luni va fi semnat si acordul de liberalizare a vizelor. La nivelui PE este format un grup „Prietenii Moldovei”, iar recent la Chisinau a fost o delegatie formata din 24 de Ministri de Externe din tarile UE, fapt fara precedent , semnificativ, care demonstreaza sustinerea in calea integrarii europene.

2. Donatori au promis RM circa 2,5 miliarde euro, o parte din acesti bani au inceput sa vina deja in tara inclusiv direct in bugetul de stat, dintre care circa jumatate din acesti bani sunt donatii si nu credite. Va aduceti aminte ca comunistii au lasat tara in pragul defoltului cu 8 miliarde lei deficit si cautau bani de imprumut in China?

3. UE in special prin intermediul cancelarului german Anghela Merkel si Presedintelui francez Sarkozi au reusit sa obtina de la Rusia promisiunea reglementarii pasnice si rapide a conflictului transnistrean ceea ce a pus pe jar autoritatile separatiste de la Tiraspol. Teza conform careia doar fortele de stinga ar putea reglementa conflictul transnistrean s-a dovedit a fi o minciuna. In 8 ani de guvernare comunista reglementarea conflictului nu a putut sa fie realizata, dimpotriva a fost stopata.

Domnule Lupu , va atrag atentia ca tinarul Presedinte al Rusiei Medvedev, recunoscind ca infrastructura ruseasca e invechita, tara depopulata si natiunea in pericol, a declansat dupa 10 ani de izolationism promovat de Putin, o politica de larga deschidere in relatiile cu SUA si UE si este dispus sa faca o serie de cedari inclusiv in dosarul transnistrean, contra unor angajamente de ajutor din partea occidentului pentru modernizarea economiei rusesti si constructiei unei noi arhitecturi de securitate europene cu implicarea Rusiei. Medvedev a inlaturat de la guvernare asemenea ramasite ale nomenclaturii comuniste sovietice ca Lujkov si Saimiev si a inceput procesul de desacralizare a lui Putin. Avem nevoie de relatii bune cu Rusia dar nu de statut de vasalitate ci de parteneriat egal cu respectarea independentei si intergritatii teritoriale a R.Moldova.

Inteleg ca exista niste relatii personale tensionate intre Lupu si Filat, dar aceste chestiuni emotionale si sentimentale nu trebuie sa duca la schimbarea vectorului de dezvoltare a tarii. Doi barbati de stat ar trebui dupa alegeri , atunci cind sunt clare rezultatele obtinute de partide, sa fie la inaltimea intelegerii situatiei , sa depaseasca neintelegerile personale si sa negocieze o noua structura de guvernare in baza AIE.

In concluzie, revenirea comunistilor nereformati, infrunte cu Voronin la guvernare in orice forma in viitorii 2 ani va spulbera toate intelegerile RM cu Occidentul, va stopa atit investitiile financiare , donatiile generoase cit si procesul de integrare europeana.

Raspunderea pentru o alianta cu comunistii nereformati pentru cei care vor merge la o asemenea masura va fi uriasa .

P.S.

Poate ar fi cazul sa constituim in RM  „Sfatul inteleptilor”? Acest institut al societatii civile , format din oameni de valoare, cu experienta, stimati in societate exista sub diferite forme in mai multe tari ale lumii. Una din sarcinile acestei institutii este medierea conflicteor intre diversi lideri politici si ramuri a puterii de stat. De exemplu medierea intre Lupu si Filat cu scopul de a depasi conflictul intre cei doi care ar putea sa-l readuca la guvernare pe Voronin.

Reclame

28 răspunsuri to “Domnule Marian Lupu, nu trebuie ucisa AIE, gaina care aduce oua de aur”

 1. CELDESUS Says:

  Romania Mare se va infaptui in 2010 !
  Pregatiti-Va !

 2. Sergiu Cazacu Says:

  La noi in tara politica se face la emotii

 3. Jhon Connor Says:

  PRINTRE OPERATORII TELEVIZIUNILOR (CEI DREPT NU PRINTRE TOTI)
  CIRCULA O „BOMBA”(DVD) DESPRE TRADATORUL ROSCA CU IMAGINI SI DISCUTII UNDE EL VORBESTE -UNA ,DAR IN REALITATE EL TRADA INTERESELE TARII… ACEST DISC CAUTAM SA-L PRIVESC SI EU ,INSA
  BAETII ZIC CA LUPU O SA INCERCE CEVA SA PROVOACE… SI ATUNCI
  O SA APARA VIDEO-BOMBA DESPRE LUPU DAR CU IMAGINEA LUI ROSCA.
  CHIAR SUNT CURIOS , OARE NOUL TRADATOR DE NEAM SA FIE LUPU???
  ECU TOTU-SI BANUESC CA-I FILAT, NU A RAMAS MULT, O SA VEDEM !
  INTERESANT, CA LA BALTI PATRIOTII AU PRINS CU UN TELEFON MOBIL
  O IMAGINE DE LA UN SABANTUI A COMILLOR,CU UN CHERCHELIT,CARE
  SPUNE CEVA ASEMANATOR C-O SA TRECA UNUL DE PARTEA LOR, NUMAI
  CA NUMIT CU TOTUL PE ALTUL…

  OARE CITI TRADATORI AVEM SUB ACOPERIRE? QARE TOTUL E MINCIUNA?

 4. Tillbuhoglindă Says:

  Să ce?!

 5. ergo sum Says:

  Ce mentalitate bolsevica – sa cauti „tradatori”peste tot… Doar aia speculau la tot coltul cu asa terminologie :((( Imi provoaca voma, ” democratii made in Moldova”, care ca metodologie si abordare sunt niste clone comuniste.

 6. Raul Z. Says:

  Domnule Mihăeş, consider că părerile dv. sunt de bun simţ şi, mai ales, realiste însă, în mintea mea persistă o întrebare: câţi dintre cei care vor merge la vot pe 28 noiembrie cunosc aceste probleme şi câţi cred în minciunile, de-acum ireale de pe altă lume, ale bandiţilor cu stea roşie în frunte, pentru a izola RM de lumea civilizată pe termen lung? Am impresia că nemernicii cu secera la brâu şi ciocanul în izmene vor fi câştigătorii alegerilor şi atunci, cu maximă sinceritate vă spun, nu românii care au pus „boambe” la Nemţeni vor avea de suferit ci locuitorii Basarabiei care sunt dispuşi a crede absolut toate minciunile deşănţate ale comuniştilor!

 7. Valeriu Says:

  Roman nu retrai totul va fi bine. Dl Plahotniuc va avea grija.

 8. Valeriu Says:

  Roman mati Roseia nu cuprinde in brate tot mai mult si nu prea avem sanse sa scapam fiindca nici nemtii si nic americanii nu au chef sa se certe cu ursul din cauza moldovenilor.Cit priveste desacralizarea lui Putin te inseli. Nenea Putin revine curind la putere si totul va fi pe vechi iar depopularea Rusiei va fi combatuta cu aducerea chenejilor in Extremul Orient si a rusilor din fostele republici confoprm programul lansdat de Putin.Iar cei 24 de ministri de externe nu nevor ajute prea mult la fel cum nu ne-a ajutat in 2005 vizita lui Iuscenco,Saacasvili si Basescu!
  In rest Roman tine asa !

 9. one for us Says:

  M.Lupu: „Politica un magistrat de funcția, ambiția și valorile satisfacere trebuie să plasăm antagonizare în partidele extremele paleta de culori cu o coaliție deci liderul să admitem că se zice voturile în ipoteză alături de monopol care face alianța și a purces la un scenariu o perioadă de timp cu imagine despre campanie.”

  ce intelegem de aici ? Nimic !!!!! D-le Lupu , lasa-ti codificarile si vorbiti mai pe intelsul tuturor!

  Am as votez mai bine pe cei care vorbesc mai putin si fac mai multe – Domnul Gabriel Stati de exemplu , avem nevoie de o voce tinara in parlament ! 😀

 10. romanmihaes Says:

  inca odata pentru cei care lanseaza mizerii sub protectia anonimatului, comentarile d-a sunt sterse .

 11. palade Says:

  Nu sunt mizerii ci opinii.
  Publicati mesajul meu si cititorii vor da parerea lor.
  Dumneata faci cenzura. Nu vad nicio diferenta intre D-voastra si Dodon cu Pasat. Acesti indivizi cenzureaza opiniile care nu le convin. Procedati exact ca bolsevicii.
  P.S. In plus nu este anonimat. Aveti numele si prenumele. Vreti CV meu? Adresa, telefonul?

 12. Valentin Says:

  Pe 28 Noiembrie cu totii la vot !!! Ca voce a tinerilor, votam Gabriel Stati in parlament, un adevarat suport al fortelor democratice!

 13. Elena Says:

  „Doi barbati de stat ar trebui dupa alegeri…” – adica Lupu si Filat sunt doi barbati de stat, dle Mihaes? Ha-ha-ha! Foarte amuzant. Mai au foarte mult pana la statutul de „barbati de stat”, atat unul, cat si celalalt. Mai degraba ca nu-l vor atinge niciodata.

 14. TENOR. Says:

  REPET ::::::::::

  Trebue sa inceteze acordarea cetateniei romane basarabenilor caci dupa ce o obtin ei voteaza CONTRA UNIRII cu ROMANIA.

  In consecinta trebue acordata NUMAI pe baza de Recomandare din partea a 5-6 persoane cum se practica in OCCIDENT. Cum va inchipuiti ca FRANCEZII ar acorda cetatenia franceza unor indivizi care odata ajunsi francezi sa inceapa sa actioneze impotriva statului francez. Odata francez sau ROMAN trebue sa fii LOIAL statului care ti-a acordat cetatenia.

  Aceste recomandari trebue sa vina din partea membrilor partidelor care sunt pentru UNIREA cu Romania. Dupa cate observ singurul partid care intra in aceasta categorie
  este PNL-ul condus de DOAMNA VITALIA.
  Obligatia elementara a celor care cer si obtin nationalitatea romana este ca acestia sa VOTEZE cu partidul care i-a recomandat.

  Veti intreba cum se poate verifica ca acesti oameni voteaza cu PNL-ul, de exemplu.
  Foarte simplu ::::::::: votul prin PROCURA valabil in toata lumea civilizata. Si mai sunt si alte metode LEGALE.

 15. Amonit Says:

  У ВАРОНЕНА сызмальства,
  Тяга, быть большим начальством,
  Он упрямый – как осёл,
  Ну и дерзкий как козёл,
  Если кто-то поперечит,
  Он того пометкой мечет,
  И становится немилым,
  Для того,кто не по силам,
  В своём гневе он свиреп,
  От него в стране вертеп,
  Нет покоя людям добрым,
  Там где бродит дух недобрый,
  От кликуши – воронья,
  Может быть в стране беда !
  Эй народ ! беги сюда,
  Бей всю стаю воронья,
  Саблею руби не глядя,
  Ведь вороны – это бляди !
  Наотмашь руби козла,
  Ведь ВАРОНЕН – Сатана…

 16. GALAXIE, Says:

  Doamna VITALIA are absoluta dreptate sa critice INCA si mai ASPRU partidele ALIANTEI inclusiv PL-ul, caci prin lasitatea si frica lor de a vorbi deschis despre UNIREA cu ROMANIA au pus acest subiect in ILEGALITATE.

  In loc sa fim in RATIONAL cu subiectul UNIRII suntem in IRATIONAL :::: Nu avem dreptul sa abordam acest subiect , asa cum a decis TZARISMUL, KOKO-munismul si acum, politicienii de toate culorile din MOLDOVA, cu exceptia PATRIOTILOR PNL-ului.

  Incercati sa discutati cu oricine din aceasta tara subiectul UNIRII , imediat individul dispare din fata ta caci instinctul ii sspune ca acest subiect ii va aduce nenorocire.

  Saraci moldoveni, unde v-a adus SCLAVIA.

 17. Chirita Says:

  Alianţa PDM+PCRM este inevitabilă, dacă PLDM şi PL nu vor mai accepta ca justiţia să rămînă în continuare în mînile lui plaHOŢniuc.
  Sau justiţia va proteja în continuarie hoţii şi comuniştii sau vom avea guvernare PDM+PCRM.

 18. VEniamin Says:

  Sa dea Domnul ca sa nu am dreptate,dar mi se pare ca Lupu,Diacov,Lazar si Ko. nu-s mai putin pereculosi decit vandalul si criminalul voronin.
  Aceasta grupare,ca si intregul PD nu au nimic comun cu democratia, cu social-democratia.Cocial-democratii intodeauna sau sprijinit de clasa mijlocie,pe cetateni,iar acesti indivizi pe cei bogati,care prin fraude si crime au dobindit aceste bogatii.Acest lucru nu-l fac nici liberalii care se stimeaza.
  Lupu copieaza cea ce face GABISTUL Putin,care in 12 aani a marit numarul de miliardari de 20 de ori,Putin nu este sprijinit de popor,sau de clasa mijlocie ci de acesti hoti in lege.
  Rusia dispunind de bogatii naturale imense poate sa suporte politica lui Putin,pina la o vreme,iar noi fiind lipiti pamintului politica si intentiile lui Lupa,ca si cele a hotilor comunisti ne-ar scufunda pe veci.
  Alegerile din 28 noembrie au un rol decisiv in soarta basarabenilor.Avind un electorat dormentat ,cu drojdiile in cap sar putea ca aceste alegeri sa ne joace fiesta,sa ne indeparteze pentru totdeauna de perspectiva Europeana sa ne arunce in intuneric pentru totdeauna.

 19. TERA-NOVA. Says:

  Problema acordarii nationalitatii romane basarabenilor va deveni acuta dupa alegerile din 28 noembrie. In functie de numarul de votanti pentru PNL Romania va trage concluziile care se impun. EA trebue sa inceteze cu ajutoare pentru indivizi care de fapt submineaza logica sentimentala si stiintifica dintre romanii depe cele doua maluri ale Prutului.

  Eu ca basarabean roman recunosc importanta capitala a PNL-ului si a DOAMNEI VITALIA ca personalitate politica romaneasca.Acest partid este barometrul romanitatii , care a mai supravetzuit , in Basarabia.

  Daca se vor mai da ajutoare basarabenilor de catre ROMANIA aceste trebue acordate NUMAI celor care sustin UNIREA cu ROMANIA si o demonstreaza prin votul lor cu PNL-ul DOAMNEI VITALIA.

  Propun ca un jurnalist dela PNL si un altul INDEPENDENT de PARTIDE sa faca reportaje cu cetatenii care primesc case din ajutorul romanesc si sa-i intrebe cu cine vor vota la 28 noembrie. SI cati vor vota pentru UNIREA Basarabiei cu ROMANIA adica cu PNL-ul . Astfel apele se vor clarifica odata pentru totdeauna

 20. TANK Says:

  APROPO,

  Privind acordarea cetateniei romane moldovenilor.

  Principiul UNIVERSAL este ca cetatenia unui stat se acorda numai cetatenilor care sunt devotati tarii care acorda cetatenia respectiva.

  Experienta prezenta ne demonstreaza ca cetateni moldoveni care cer sau au obtinut cetatenia romana duc o activitate nestingherita contra ROMANIEI, luptand ACERB contra UNIRII cu Romania.

  In acest caz STATUL ROMAN trebue sa inceapa o actiune de retragere a acestor CETATENII dela indivizii in cauza. SI sa refuze acordarea cetateniei romane membrilor Partidului KOKO-munist sau a indivizilor care duc activitati contra statului roman, sau sunt contra UNIRII cu Romania.

  Deci pentru toti moldovenii care au avut candva nationalitatea romana NU se mai va acorda in mod automat cetatenia romana . Vor fi exclusi dela aceasta operatie cei care intra in categoria paragrafului de mai sus.

  Tin sa va precizez ca sunt state in EUROPA care acorda cetatenia dupa 20 de ani de ASTEPTARE, pentru a se vedea daca persoana este APTA sa fie cetatean al acestei tari.

  Pentru RUSI si alte nationalitati se acorda cetatenia romana dupa o asteptare de 5, 10, etc de ani stabiliti prin lege, timp in care cel care cere cetatenia invata limba, se integreaza in societatea romaneasca si pe baza recomandarilor unor cetateni agreati de ROMANIA poate obtine cetatenia romana.

 21. Cetatean R.M. Says:

  Eu cred ca Dvs. sunteti prea emotiv, dle Mihaies:
  1. Declaratii de intentii de apropiere catre UE au fost tot timpul.
  2. La fel a facut si Filat: s-a imprumutat de la FMI. Deci, comunistii propuneau sa se imprumute de la China cu un miliard, ilat, insa a imprumutat de la FMI circa 2,6 miliarde. Care este diferenta? Si nu mai folositi cuvintul „donator”, deoarece nimeni nu ne da nimic: totul se CREDITEZA, iar daca si sunt anumite granturi, apoi ele intodeauna sunt urmate de anumite conditii, deseori mai rele daca acesti bani ni -ar da cu dobinda, dar fara lista cu conditii.
  3. Este vorba deun simplu troc: Rusia cedeaza pozitiile in Transnistria, pentru a obtine alte avantaje, in alta parte a lumii. Nu conteaza ca e vorba de stinga, dreapta, centru: asta-i literartura.
  Cit priveste investitiile facute de Occident in Rusia, apoi Dvs. probabil nu intelegti situatia: Rusia este privita de catre Occident exclusiv ca o anexa de materii prime, si nicidecum nu se doreste dezvoltarea Rusiei, nici economic, nici industrial. Acest lucru il inteleg si rusii, de aceea au o atitudine cel putin reticienta fata de occidentali.
  Lasati, Va rog, jelea, cu „fratii din Occident” care vor sa ajute Rusia.

 22. Cetatean R.M. Says:

  Din ceea ce scrieti, reiese ca „tradarea e ca si facuta”, ramane de vazut cine o va realiza: Lupu sau Filat.
  Totodata, psihologic deja V-ati pregatit pentru revenirea comunitilor, din cite inteleg.

  Portretul Dvs. este tipic majoritatii: nu vor revenirea comunistilor, in aparaenta, dar toti se pregatesc de tradare si, respectiv, de revenirea PCRM. De unde rezulta ca multi, constient su inconstient, doresc revenirea PCRM, dar nu pot sa o recunoasca, nici fata de semeni, nici fata de sine insasi.

 23. Cetatean R.M. Says:

  „Am impresia că nemernicii cu secera la brâu şi ciocanul în izmene vor fi câştigătorii alegerilor” – vedeti comentariul meu de mai sus. Exact aceleasi simptome, numai ca la Dvs. sunt mai voalate.

 24. Cetatean R.M. Says:

  Stati isis promoveaza propri imagine si nu are misiuneade a nimeri in Parlament, si nici nu va nimeri. Domnia sa doreste implicarea in politica mare, dar pentru asta trebuie sa isi creeze un nume, exact cum Dorin Chirtoaca circa doi ani a stat in ousideri si s-a folosit de alegerile interminabile la Primaria capitalei, pentru ca in 2007 sa dea lovitura.
  Cam acelasi lucru se poate spune si depsre Stati: dupa aceste alegeri isis va incerca puterile la cele locale si, tot asa, pina ce va sparge heata. Depinde totusi daca va avea taria de caracter sa mearga pina la capat, deoarece cel puin 1-2 ani va sta intr-o umbra groasa de semianonimat.

 25. Cetatean R.M. Says:

  Da’ Dvs. ce vreti sa faceti aici, lagar de concentrare sau ce?
  Votul este universal, liber exprimat si SECRET. Punct.
  Cred ca trebui sa Va revizuiti cunostintele in domeniul drepturilor omului.

 26. Cetatean R.M. Says:

  Cred ca aveti anumite lacune in domeniul drepturilor omului:
  1. Cetatenia nu poate fi acordata pe criterii politice: ori o acorzi tuturor, ori nu o acorzi nimanui.
  2. Cetatenia nu poate constitui obiect de troc.
  3. Drepturile care recurg din pierderea cetateniei de catre cetatenii romani, prin anexarea Basrabiei, nu sunt „negociabile” si sunt proprii tuturor cetatenilor moldoveni care se incadreaza in categoria de urmasi ai acelor cetateni. Aceste drepturi nu pot fi atribuite/retrase de nu stiu care agentie, organizatie guvrnamentala, neguvernamentala in dependenta de parea nu stiu caror experti.
  4. Acordarea cetateniei nu trebuie sa presupuna incalcarea unor alte drepturi, cu atit mai mult fundmentale: cum ar fi, de exemplu, dreptul la votul liber exprimat si la secretul acestui vot.

 27. Valentyn Says:

  Citiţi aici cine este de fapt Pavlicenco si jocurile cui le face http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2010/11/ce-urmareste-aceasta-creatura-care-si.html

 28. GALAXIE, Says:

  DEmenta antiromaneasca caracterizeaza pe cei care ataca pe Doamna VITALIA.
  DUPA acesti indivizi DETESTABILI TREbue vorbit de orice numai de UNIRE, nu.

  TZarismul, KOKO-munismul, KOKO-ii din ALIANTA bine mascati si KOKO-ii lui VORONOff, Dodonoff au avut si au acelasi limbaj ::::::::: interziceti orice manifestare a romanismului, interziceti sa se vorbeasca de UNIREA cu ROMANIA.

  PNL-ul trebue sustinut, DOAmna VITALIA este inamicul, inamica numarul UNU al KOKO-munismului. TREBUE sa se VORBEASCA LIBER in MOLDOVA despre UNIREA cu ROMANIA.

  LIBERTATEA CUVANTULUI trebue redata poporului BASARABEAN

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: