Sondaj superoptimist, AIE cistiga detasat: PLDM-21%, PD-19%, PL-13%, MAE-3%, AMN-2% = 58%!

Sondajul prezentat astazi de CBS-AXA arata bine pentru componentele AIE: PLDM-21%, PD-19%, PL-13%, MAE-3%, AMN-2%. Impreuna toate componentele AIE,  cu MAE si AMN acumuleaza 58%, ceea ce ar insemna cam 65 de mandate si asta fara indecisi! Super optimiste sunt datele sondajului sau poate au fost efectuate pe esantioane anticomuniste? Nu cred ca sondajul a fost redactat la calculator asa cum insinueaza unii pe retelele de socializare, declarind ca Ion Jigau este membru PD si ca astfel sondajul este trucat. Chiar daca unele date trezesc dubii nu vreau sa cred ca realizatorii sondajului au trisat la rugamintea unor politicieni. De exemplu mi se pare straniu ca pentru integrarea in UE se pronunta doar 48%, pe cind in alt sondaj efectuat vara la comanda fundatiei Priznanie pentru UE se pronuntau peste 80% din cei chestionati.

Mai trebuie mentionat ca sondajul nu a prins toiul electoralei si in special dezbaterile de la M1 care au inceput abia luni 1 noiembrie. PCRM are 39% in sondaj,  dar in cursa s-au inscris citeva partide de stinga gen PSD, Ravnopravie, PMU si PUM care cu siguranta vor mai ciupi citeva procente de la comunisti.

Concluzia e ca ar fi bine ca CALCULUL DE ACASA SA SE POTRIVEASCA SI CU CEL DIN TIRG.

Anunțuri

31 răspunsuri to “Sondaj superoptimist, AIE cistiga detasat: PLDM-21%, PD-19%, PL-13%, MAE-3%, AMN-2% = 58%!”

 1. mihai Says:

  de-acord, este prea optimist acest sondaj.
  In realitate PD ar avea cam 14%,iar PCRM vrio 42 %.
  Pasat si Anti-mafia maxim kite 1% fiecare :))

 2. olegivancioglo Says:

  Totul se afla in manile Aliantei daca vor munci bine vor obtine si rezultate bune dar daca vor atipi ca la referendum atunci sa nu se supere pe rezultate…

 3. torna_fratre Says:

  Ceea ce sondajului i-a scapat sunt cei apropae 1 milion de basarabeni cu drept de vot din diaspora.
  Daca din acesti 1 milion ar vota doar un sfert(adica 250.000) si cu siguranta ca vor vota pentru partidele democratice ar insemna un plus de 10%-15% pe langa cele 58% din sondaj(ceea ce ne duce la 68%-73% pentru alianta).
  Eu,personal,cred ca ar trebui ca cei din alianta sa mobilizeze electoratul din diaspora(vezi precedentul in cazul Basescu).S-ar putea ca de acolo sa vina surpriza,placuta,a victoriei alegerilor.
  Trebuie insa insistat,facuta campanie si in afara,multa munca si se vor vedea si rezultatele.
  Multa bafta la alegeri fratii mei.
  Din Brasov,Romania.

 4. mihai Says:

  iar daka NIT-ul va fi inkis azi ,comii vor avea vrio 35 %

 5. Mihai Românul Says:

  Mare atenție fraților!

  Nu ați învățat nimic din lecția de la referendum?

  Sondajele de opinie sunt fie manipulate, fie au o marjă de eroare mult peste normal (ca să fiu politicos).

  Am convingerea că este mâna comuniștilor în măsluirea acestor sondaje!

  Trebuie muncit foarte mult și continuu populația să meargă la vot și să aleagă oricare din partidele AIE, PNL, MAE, dar nu comuniștii.

  Scopul acestor sondaje mincinoase este să determine electoratul AIE să nu se mai agite să meargă la vot, astfel victoria revening comuniștilor, care de altfel au un electorat mult mai disciplinat (merg la vot).

  Doamne Ajută!

 6. COSTIN Says:

  ADRIAN PĂUNESCU, ÎN STARE EXTREM DE GRAVĂ. Medicii: “Nu ştiu cum mai putem face faţă în continuare situaţiei”.
  Adrian Păunescu se află în stare “extrem de gravă”, potrivit medicilor Spitalului Floreasca din Bucureşti, poetul mai suferind stopuri cardiace.
  Doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, într-o declaraţie de presă de joi, la ora 17.00, a spus că starea poetului este “extrem de gravă”, “mai având nişte stopuri”, iar lui Adrian Păunescu depăşeşte resursele terapeutice ale unităţii. UN POET AL NEAMULUI SE STINGE INCET … CU RELE SI BUNE PAUNESCU VA RAMINE SCRIS CU LITERE DE AUR IN ISTORIA LITERATURII ROMANE .

 7. Nornegru Says:

  Domnu Mihaes,
  unde vezi dumneta superoptimism ,cand eu unul nu vad ncic macar OPTIMISM!!
  Dimpotriva, vad dezastru total, care confirma de fapt dezastrul referendumului. Fa dumneta toate calcule de pe lume si ajungi singur la ceea ce spun.
  Uite, incerc si eu sa „calculez”:
  1) PLDM -21% + PL-13% = 34 %
  2) PCRM -39 % + PD- 19% = 58 %
  3)PLDM-21% +PL-13 %+ PD- 19 % =53 % !!! Dar inevitabil ,presedinte
  Marian LUPU( ceea ce echivaleaza tot cu dezastru!)

  Nota –
  Pt. nr 1 – s-ar mai putea aduga pana la 6 % voturi favorabile din diaspora,
  dar se ajunge doar la 40%
  nr.2 – fara comentarii
  nr.3 – iti las dumitale placerea sa… analizezi(si altora, fireste)

  OBS- In 2011 la Prut se va instala cu voia dv sau cu indignarea dv . CORTINA DE FIER( adica frontiera… Schengen) Dar mai mult cu indignarea Lupu +Moscova !!
  Restul sunt vorbe in vant care nu-si mai au rostul.
  Fac mentiunea ca acest sondaj de opinie il creditez cu 90% credibilitate.
  Ma rog la Dumnezeu sa fie infirmat tot ce am expus mai sus. Pentru ca si pentru Romania nu vor fi zilele senine din aceasta cauza… geopolitica !! Asa ca : Adio, Europa ! (Nu sunt vorbele mele, este titlul unui roman de Ion D. Sarbu, un foarte bun scriitor roman care a platit cu ani grei de puscarie scrierea acestuia inca de la instaurarea regimului Dr. Petru Groza in RO cu ajutorul diviziei Tudor Vladimirescu si a tancurilor sale sovietice)

 8. Tatiana Says:

  Acest sondaj nu are nici o valoare, în opinia mea. Or, e prea mare numărul celor indecişi din totalul participanţilor la sondaj.
  Şi nu sunt de acord cu ideea că AIE ar putea lua mai mute % decât arată sondajul, cu condiţia că cei din alianţă se vor apuca de lucru. Se vor apuca? Dar până acum ce au făcut?
  Alegătorii vor evalua nu numai ceea ce s-a făcut până acum, dar şi la numele înscrise în liste.
  Desigur, contează şi mesajele partidelor, dar oare câtă importanţă mai au acestea, dacă sunt atât de departe de realitate? Uneori mi se pare că cei care născocesc sloganele şi mesajele partidelor au citit, în copilărie (dar poate şi mai târziu) prea multă literatură SF.

 9. Cristi Says:

  Dar pe etnii nu se dau rezultatele ? 90% rusofoni voteaza PCRM.

 10. olegivancioglo Says:

  Nu ai dreptate,Domnule Mihai Romanul, http:/olegivancioglo.wordpress.com/2010/09/30/poate-oare-un-sondaj-anihila-pe-politicieni/, Sondajele aratau disponibilitatea electoratului prezent in republica Moldova insa pe liste erau prezenti si cetatenii care muncesc peste hotare. Apropo de cetatenii de peste hotare nu cred ca sunt un milion cai un calcul matematic simplu arata altceva DE ex. Pe listele electorale avem 2 milioane 600 mii de obicei participa in jur de 1 milion 600 de mii cetateni ramane fix un milion care nu au participat care la randul lui se imparte in cei prezenti in Republica Moldova dar care nu au mers la alegeri si cei plecati la munci peste hotare.

 11. Valentin Says:

  Sondajele astea mereu au fost cam departe de adevar, votam Gabriel Stati, unicul candidat independent cu sanse de a accede in Parlament !

 12. adrian Says:

  Mai trebuie mentionat ca sondajul nu a prins toiul electoralei si in special dezbaterile de la M1 care au inceput abia luni 1 noiembrie. PCRM are 39% in sondaj, dar in cursa s-au inscris citeva partide de stinga gen PSD, Ravnopravie, PMU si PUM care cu siguranta vor mai ciupi citeva procente de la comunisti.

  ASA SA FIE CUM ATI SPUS!!!!!!!

  MOLDOVA ALEGE VICTORIA : partidele aliantei

 13. Alex Says:

  Interesant care emotivul bucuriei – acum avem aceeasi situatie de blocaj… Sau mai facem niste alegeri in 2011? 🙂

 14. Vektor-Nord Says:

  Super optimist sondajul, istoria Referendumului esuat continua……. cel mai rau este ca AIE zboara in aer, o sa-i loveasca serios.

  I-a lasat pcrm sa conduca un an, sa dea drumul presiunii din mase, dupa care, iarasi 4-8 ani de Guvernare de stinga……. e prea evident.

 15. adrian Says:

  Pai si pe rusofoni cine i da cu capul de pamant pentru a intelege ca nu pot dicta ei pe aceste pamanturi??????????

  Cred ca este cazul ca si tarile UE dupa exemplul Japoniei sa trateze mai serios intentile rele din aceasta lume.

  Daca si la aceste alegeri minoritatile vor vota peste 85% cu pcrm cred ca ar fii cazul sa luam trenurile spre Kiev si sa le punem spre Romania si Europa.

  Dar lasa ca UE si SUA isi vor lua lectia din Ucraina si Belarus.

 16. Vektor-Nord Says:

  La alegerile din 2009 PD-ul avea pe liste, primii 10-20 – persoane cu principii sanatoase, acum insa….. primii candidati cu sanse de accedere in Parlament, sint loiali sefului.

 17. iionis Says:

  optimusm pe dracu, daca lupu face alianta cu comunistii, pa. Autorul e un pic analfabet, scrie cu cacofonii.

 18. Stan Patitu Says:

  Ar fi bene ca cei care petrec sondaje sa fie interzisi in cazul dau gres mai mult de 5 procente si atunci vor vi mai precauti

 19. Radu Lisiţa » Spaima sondajelor Says:

  […] Veaceslav Untilă îşi arată zâmbetul pe sub musteţi faţă de rezultatele investigaţiei. Roman Mihăeş încearcă să pară puţin mai sceptic, dar concluzia îl dă de gol. Vitalia Pavlicenco probabil e în concediu, nu ştiu cum s-a […]

 20. Andromeda Says:

  Prea optimiste sondajele, eu vorbesc cu colegii mei de grupa care 99% au votat cu partidele din AIE, acum sunt dezamagiti si nu vroiau sa mearga la alegeri insa dupa ce curatorul a organizat o intilnire de 30 minute cu Gabriel Stati cel mai probabil o sa-l votam pe el.

  Niciodata nu as fi crezut ca Gabi este atit de simplu si hotarit sa se apuce serios de politica. Numarul sustinatorilor lui Gabi creste foarte repede, cred ca o sa devina primul candidait independet care accede in parlament.

 21. Mihai Românul Says:

  Oleg, sunt ferm convins de acest lucru!

  Esența manipulării acestor sondaje este de a descuraja electoratul AIE sau pe cel nehotarât de a merge la vot, pe principiul că oricum ies învingătoare partidele democratice.

  Atenție mare la această momeală!

  Faceți acum efortul de a aduce cât mai mulți oameni la urne pentru a scăpa de comunism. Dacă revin comuniștii nu vă văd deloc bine…

 22. romanmihaes Says:

  MAE are 3% in sondaj iar AMN-2. Un calcul elementar arata ca aceste 2 partide ar trebui sa depaseasca orgoliul si sa negocieze retragerea unuia dintre ele si formarea unei liste comune ca sa treaca sigur in Parlament.
  Acuma depinde de Untila si Urechean daca sunt capabili sa negocieze sau exista riscul ca sa nu treaca ambii si sa se piarda.

 23. Jhon Connor Says:

  SERVIICIILE SECRETE(ss) FASCISTO-FSB-iste se indreptatesc, ca pe
  Polonezi ia c-am piscat(dar nu prea tare asa doar cite vre-o 20de mii odata)
  fiind-ca cica Polonezii prin 1600 si ceva ocupa-se Moscova.
  Dar Basarabenii ce l-ea facut ca iau dus in siberia, iau licidat si aruncat in gropi cu var… Inseamna ca asa e jocul geo-politic?!?!
  Deaceia fratilor,sa ne aparam Tara cu adevarat… ca Diavolul rosu a supt
  tot cea mai ramase-se la Moldoveni prin jurul casei,a tras o linie cind au
  dat foc declaratiei de Independenta,si acum vor sa se intoarca sa le
  scoata si sufletul, cu minciuna si cu ajutorul tradatorilor.
  Avem internetul cea mai intelegenta si trasparenta forma de lupta informationala. la lupta FRATILOR!!!

 24. COSTIN Says:

  A murit Adrian Păunescu

  * Poetul şi politicianul Adrian Păunescu a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 67 de ani.
  * Poetul a fost internat la 26 octombrie în secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, cu probleme la mai multe organe vitale, cauzate de un edem pulmonar. Păunescu avea insuficienţă renală, hepatică şi cardiacă…DUMNEZEU SA-L IERTE .

 25. CELDESUS Says:

  Romania Mare se va infaptui in 2010 !

 26. Lup Says:

  sa moara toata romania impreuna cu democratii si atunci vor cistiga ce-i care trebuie sa ramina in care poporul are incredere.Democratii sa-u impartit in partide ca cicatii sub gard,iar comunistii au fost tot timpul uniti.Luati exemplu de la ei ,mai invatati ceva de etica dar nu numai de democratie,ca nici de ea nu miroase astai hotie.

 27. one for us Says:

  La naiba cu comunistii astia, mai mult ura si rautate imprastiata in rindul oamenilor n-am mai vazut decit pe timpul lor …
  Moshnegi care si-au facut de cap , doar de dragul implinirii lor ..
  Unitate ?! nu fi prost , vezi citi oamenei „puternici” au parasit partidul indata cum au simtit ca „o dau in bara”. E clar ca acolo era dictatura!
  Urasc Comunistii … m-a dezamagit si Alianta noastra … de prostiile pe care le zic ceilalti nici nu mai vorbesc …
  am sa votez pe 28 pentru Gabriel Stati , care are obiective mai importante decit saracirea tarii … Sa vedeti , cum ajunge el in parlament!!!

 28. Ion Says:

  Romane nu am inteles calculele tale. daca comunistii vor lua 39%, apoi AIE, PLDM-21%, PD-19%, PL-13%, MAE-3%, AMN-2%. Impreuna toate componentele AIE, cu MAE si AMN acumuleaza 58%, dar nu pot avea cam 65 de mandate. 39% sunt nu mai putin de 39 de mandate, ba chiar vreo 41 de mandate, iar AIE nu poate avea mai mult de 60, maximum 61 de mandate. Aceasta rezulta din sondaj. Ceva ai calculat gresit

 29. Ktistai Carpi Says:

  nu vb prostii despre optimism, sondajul in cauza ne arata ca s-a dus garantia noastra ca Lupu nu va merge cu PCRM , acum , e clar dupa nr de mandate ca doar PD+PCRM poate face o alianta de 4 ani , cu alegerea presedintelui..etc. si-atunci e vai si-amar de fundu nostru

 30. olegivancioglo Says:

  Foarte corect, plus ca acelasi calcul simplu matematic (Cu toate ca in politica nu intodeauna 3+2 fac 5, poate face si 8 si 4) arata ca ar fi bine ca AMN sa se plaseze sub mica umbrela a MAE.

 31. romanmihaes Says:

  am in vedere ca in cazul in care sar uni mae si amn pe o lista atunci ar trece la sigur in parlament si respectiv aie ar avea mai multe mandate.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: