Triunghiul postelectoral Filat, Plahotniuc si Voronin

In lipsa unor sondaje de opinie care sa permita evaluarea sanselor partidelor la viitoarele alegeri , societatea este plina de zvonuri. Afiliatii comunistilor zic ca din sondajele secrete rezulta ca PCRM este la circa 45% si le mai trebuie putin si vor avea asigurate 52 de mandate pentru a guverna singuri. Sustinatorii AIE declara ca comunistii sunt sub 40% si ca Alianta va acumula peste 55 de mandate si va guverna fara probleme. Si unii si altii insa recunosc ca nimeni nu va putea acumula 61 de mandate astfel ca sa aleaga si Presedintele tarii si ca la acest subiect stinga si dreapta vor trebui sa negocieze. Insa chiar si daca AIE nu se va putea intelege cu comunistii privind alegerea Presedintelui solutia este o Constitutie redactata sau modificarea codului electoral si repetarea referendumului privind art.78 care sa fie supusa la referendum impreuna cu alegerile locale si astfel se va debloca definitiv si aceasta problema.

Unii mai avizati care stiu anumite dedesubturi declara ca configuratia viitoarei coalitii de guvernare depinde de relatiile personale dintre Voronin si Plahotniuc pe de o parte si Plahotniuc si Filat pe de alta parte. Cica Voronin este suparat pe Plahotniuc pentru faptul de a fi plecat cu Lupu la PD si astfel l-au trimis in opozitie. Filat se zice de asemenea e suparat pe Plahotniuc, intre cei doi fiind relatii tensionate. In ce priveste relatiile dintre Voronin si Filat se stie ca Voronin se teme in taina de Filat  care are vointa de fier si care dupa 7 aprilie l-a dat afara de la guvernare.
Insa sansa lui Voronin de a intra din nou la guvernare si de a negocia cu unul din cei doi o coalitie este legata de rezultatul pcrm. Voronin are sanse sa revina doar in cazul cind partidul sau va avea peste 51  de mandate in Parlament. PCRM cu 48 de mandate va sta in opozitie.
Un rezultat mai mic al pcrm va mentine AIE la guvernare, caci in aceasta alianta sunt exprimate si interesele UE prin PL si PLDM si ale Rusiei prin PD. Iar in cazul cind PCRM va acumula peste 51 de mandate va avea nevoie de un aliat caci s-a vazut dupa 5 aprilie 2009 ca nici cu 60 de mandate comunistii nu au fost lasati sa guverneze singuri. Si atunci Voronin va trebui sa aleaga cu cine sa imparta cascavalul puterii, cu PD sau cu PLDM si aici va depinde mult de relatiile interpersonale dintre cei trei lideri.
Intrarea PLDM la guvernare cu  un PCRM sub 51 de mandate este imposibila.
Dar cu un PCRM cu peste 51 de mandate va fi salutata de UE si va fi privita bine si de electorat ca fiind o garantie a cursului proeuropean si o salvare de dictatura unilaterala comunista cu o singura conditie: ca Presedintele tarii sa nu fie un comunist. Daca va fi ales Presedinte al RM de exemplu Iurie Leanca care este cel mai de succes Ministru de externe a RM de la inceputuri pina acum, cel care a deblocat relatiile RM cu Estul si Vestul si care poate garanta integrarea RM in UE atunci aceasta alianta va putea fi cumva justificata.
O guvernare PCRM cu PD ar fi privita prost de UE care ar putea sa stopeze sustinerea masiva externa si creditarea RM si astfel s-ar putea sa se ajunga la un colaps.

Reclame

42 răspunsuri to “Triunghiul postelectoral Filat, Plahotniuc si Voronin”

 1. Gelu Says:

  Daca Filat merge cu comunistii (lucru practic imposibil cu lista pe care o are) el isi pierde partidul. Tanase va face opinie separata si va pleca cu mai bine de jumatate de partid.

 2. Ion Says:

  Imi pare rau, dar de data asta analiza e slaba. La sati triunghiul. AIE, cu sa fara de AMN va continua probabil si dupa 28 noiembrie, chiar daca PL e posibil sa pice sub PD ca procente. Jos bolsevicii pt Totdeauna!

 3. Cristi Says:

  Acum PD va face guvern in AIE, dar prin eliminarea Sarebrian, Nantoi arata ca peste doi ani, cind increderea in AIE poate scadea, PD usor poate face guvern cu PCRM fara alegeri noi.

 4. Sergiu Cazacu Says:

  Analiza este binevenita şi incearcă să anticipeze anumite momente care sunt destul de posibile după parerea mea.
  Referitor la cazul ca PCRM nu a fost lasat de AIE sa guverneze chiar daca avea 60 de mandate in parlament, aici la mijloc sta prostia omenească exprimată prin orgoliul şi lipsa de clarviziune a unor persoane coducatori ai PCRM. Voronin atunci cind avea 60 mandate liber putea să fie Presedintele Parlamentului sa voteze orice lege doreste dinsul, Guvernul la fel era sa fie al PCRM şi ce trebuia sa faca ca sa fie cum am expus mai sus. Să işi treaca peste principiile sale şi să il propună pe Marian Lupu ca preşedinte al ţarii că tare dorea ultimul să fie preşedinte. Şi in următorii 4 ani sunt sigur că Voronin era să se lamurească şi cu Primaria , şi cu FIlat şi cu presa libera 🙂

 5. Cetatean R.M. Says:

  Dle Mihaies, cu toata stima si respectul, Va rog debarasati-Va de anumite elemente de manipulare:
  1. Dupa 07 aprilie, nimeni nu a dat afara pe nimeni, deoarece comunistii cum erau, asa si au ramas. In acest sens, evenimentele de la 07 aprilie au fost un esec pentru PLDM, PL si AMN.

  2. Voronin a fost debarcat de la putere dupa alegerile din 29 iulie 2009, iar rolul principal l-a avut LUPU (nicidecum Filat), deoarece acesta putea sa faca alianta cu PCRM, pe cind nici Filat, nici PL, principial nu puteau sa faca alianta cu PCRM.
  Respecitv, ei nu au decis nimic, ci Lupu a decis sa il ingroape, pe jumatate, pe Voronin, in favoarea AIE.
  (Eu nu sunt sustinator PD si cu siguranta nu il voi vota pe Lupu, dar haideti sa fim corecti si sa dam cezarului ce este a cezarului…).

 6. ionel Says:

  Intr-adevar Lupu este marioneta lui Plahotniuc si este corect scris ca acesta din urma decide.
  Tanase Alexandru la fel ca si Constantin sunt considerati oamenii lui Plahotniuc si Filat stie de asta. A.Tanase este izolat in Pldm si dupa alegeri va pleca in PD sau acolo unde ii va spune Plahotniuc.
  Comunistii nu trebuie lasati sa guverneze singuri asta ar fi o catastrofa pentru RM.

 7. Andromeda Says:

  Eu cred că un rol important în viitorul parlament o să îi aibă Gabriel Stati, el nu va permite ca partidele care au fost fințate de el (PL și PLDM) să facă jocul cu comuniștii sau cu alte cercuri de interese.

 8. METEOR. Says:

  Pentru ANDREI,

  Mesagele PNL-ului sunt facute pentru oameni rationali si inteligenti.

  Imbecilii fug de UNIRE si de UE si, datorita propagandei EXTREMEI STANGI a lui VORONIN, cad in bratele KOKO-munismului. FIecare cu destinul sau.

  NU DOAMNA PAVLICENCU si nici PNL-ul sunt aceea care fabrica prosti in BASARABIA.

  Nu inseamana ca daca PNL-ul inceteaza sa vorbeasca de UNIRE prostii vor veni in PNL, ei vor pleca TOT spre LENIn, BERIA, VORONOFF, DODONOFF, si altii de aceeasi TEAPA.

  Mesajul UNIRII trebue mentinut cat mai sus si cat mai puternic. UNDE sunt tinerii din 7 APRILIE ???????????

 9. romanmihaes Says:

  Dea Dumnezeu comunistii sa acumuleze mai putin de 51 de mandate si AIe sa ramina la guvernare.
  AIE ar trebui sa dea dovada de unitate sa iasa in presa cu un mesaj consolidat , sa declare ca dupa alegeri vor ramine impreuna.
  Dar ce facem daca PCRM acumuleaza peste 51 de mandate? II lasam singuri sa guverneze sa ne intoarca inapoi la zastoi si dictatura?
  RM nu va rezista inca un an de guvernare comunista unilaterala.
  In ce priveste persoana lui Iurie Leanca, dinsul este o valoare , are rezultate remarcabile, deschiderea UE catre RM este una neasteptat de pozitiva si acest om trebuie sa fie in fruntea tarii in aceasta perioada dificila pentru tara pentru a mentine cursul integrarii europene.

 10. antonescu Says:

  pentru Ionel> baiatule, ai halucinatii! Ce inseamna De catre cine <sunt considerati.? Mare papagal prost mai esti! Alexandru Tanase este o garantie ca Filat nu va lua-o nici spre Voronin, nici spre Plahotniuc. Mai analizeaza viata politica!

 11. Minodora Says:

  Atentie la Iurie Leanca:
  mnistrul de Externe ! El a declarat de mai multe ori ca doreste O Moldova unita si nu O Romania Mare ! Deci este contra RE-Unirii cu Romania. Este contra adevarului istoric !
  O fi vorbind el niste limbi straine, printre care si maghiara, dar asta nu inseamna ca este un Mare Patriot: ambitia, supararea si uni-centrismul sunt mai puternice la el.
  Domnule Mihaies, oare intr-adevar cunoasteti bine aceasta persoana ?

 12. romanmihaes Says:

  Referitor la Iurie Leanca vorbesc faptele sale in calitate de ministru de externe. RM beneficiaza de o deschidere fara precedent din partea UE.
  Merkel si Sarkozi il preseaza pe Medvedev sa reglementeze conflcitul transnistrean. Pe agenda se afla liberalizarea vizelor si acordul de asociere cu UE.
  Oare nu se vede? Ce probe mai doriti?

 13. Sergiu Cazacu Says:

  timpul va pune totul pe rafturile sale 🙂
  Domn ROMAN nu v-ati gindit sa aderati la vreun partid?

 14. opinie Says:

  Moldovenismul-statalist este o a aberatie fara viitor politic-istoric.

  Cum se spune “v-ati trait traiul si v-ati mancat malaiul”.

  Intergrarea RM in UE in calitate de stat independent este o aberatie ca cum construirea comunismului

 15. traianvasilcau Says:

  DLE MIHAIES, DE UNDE ATI DEDUS CA SENIOR LEANCA E BUN PANA SI DE PRES AL R.MPLDOVA?
  cA STIE MAI MULTE LIMBI? NU E O PRIORITATE DE BAZA…
  cA A LUCRAT LA STATI? nU E O PRIORITATE…
  cA A IROSIT BANII GUVERNULUI INTR-UN AN CAT ALTII IN 4–- NU E O PRIORITATE.
  CA NU POATE PRONUNTA LITERA R––NU E O PRIORITATE?
  SI-ATUNCI CARE O FI MARELE SAU MERIT EPOCAL DE CARE VORBITI?
  CHIAR CARE O FI DACA O SI FI CU ADEVARAT?

 16. romanmihaes Says:

  Nu ader la niciun partid. Comentez electorala.
  Am declarat ca voi sustine partidele democratice, neconditionat fara sa cer ceva in schimb. Sustin PL si PLDM, dar nu in toate, ci numai acele masuri care mi se par corecte. Din partidele de centru si stinga sustin PD, in partea in care tine de politici de integrare europeana si sociale.

 17. Sergiu Cazacu Says:

  interesant, sa inteleg ca d-voastra nu acceptati formatiuni ca un tot intreg ci doar anumite puncte din platforma politica ale acestor formatiuni care se suprapun cu principiile d-stra de viata?

 18. romanmihaes Says:

  Traiane, hai sa incercam sa facem diferenta intre ministrii Guvernului Filat. Sunt ministri care au rezultate slabe si cei care au rezultate bune. De ce sa nu recunoastem adevarul? Iurie Leanca e cel mai bun ministru al Guvernului Filat. Asta o spune toata lumea. Unii cu jumatate de gura sa nu-i vada cumva sefii de partid. Vrei probe? Poftim liberalizarea regimului de vize acordul de asociere crearea grupului prietenii Moldovei in PE, reuniunea donatorilor care au acordat circa 2 miliarde euro presiunile lui Sarkozi si Merkel asupra lui Medvedev privind reglementarea conflictului transnistrean si multe altele. Crezi Traiane ca astea s-au obtinut asa usor si au cazut din pod? Nu frate e meritul lui Leanca si trebuie sa o recunoastem.
  Nu sunt membru PLDM, dar sunt obiectiv cu acest ministru Leanca la fel cum am remarcat si activitatea altora care au meritat.

 19. credinţa Says:

  Iurii Leancă viitorul Preşedinte al Ţării şi punctum! El merită să fie promovat de societate. Este înţelept şi diplomat de marcă germano-americano-spaniolă.

 20. vektornord Says:

  )))))) funny

 21. vektornord Says:

  nu e nici un merit al cuiva,
  UE ne-a luat in brate deaorece sintem un popr necajit, dar truditor si harnic, care meritam un destin european, pnetru ca sintem cei mai buni si extraordinari!

 22. vektornord Says:

  tu nene, esti mai activ pe partea asta a prutului dekit prin Ardeal) de ce oare?

 23. romanmihaes Says:

  Rog pe toti cei care comenteaza sa respecte dreptul la opinie, sa nu lanseze calomnii si sa nu injure. voi fi nevoit sa sterg anumite comentarii care lezeaza onoarea si demnitatea

 24. romanmihaes Says:

  eu am sters si voi sterge mesajele calomnioase. unii se ascund dupa pseudonime si murdaresc pe oricine nu le convine. asa nu este corect si nici legitim. accept lupta de idei si critica dar nu si mizeria. asa ca stalinus si altii aveti de ales sau incepeti sa comentati civilizat sau parasiti acest blog.

 25. stalinus Says:

  il parasesc …stai linistit n-am timp de pierdut chiar cu oricine…

 26. opinie Says:

  Ambasadoarea Olandei la Bucureşti: Moldova are un drum lung până la UE, dar e pe lista de aşteptare
  31 oct 2010.

  Republica Moldova este pe lista de aşteptare pentru aderarea la UE, a declarat, într-un interviu pentru NewsIn, ambasadoarea Olandei la Bucureşti, Tanya van Gool, care a apreciat că pentru Chişinău drumul spre Uniunea Europeană este lung.

  Ambasadoarea Tanya van Gool a afirmat că Olanda urmăreşte cu atenţie evoluţiile din R. Moldova. „Am văzut schimbările, vedem că noul guvern are o orientare prooccidentală. Moldova mai are însă un drum lung de parcurs în spre aderare”, a menţionat diplomatul olandez.

  Ea a adăugat că deocamdată UE are discuţii în vederea aderării cu Croaţia, iar lucrurile nu pot evolua rapid în ceea ce priveşte alte state. „Ştiţi cât a durat în cazul României şi Bulgariei să ajungă la capăt. Să spunem că Moldova e pe lista de aşteptare”, a precizat ambasadoarea Olandei la Bucureşti.

  Tanya van Gool consideră că dosarul transnistrean este o problemă a Moldovei cu Rusia, în principiu, şi a adăugat că acesta nu se va soluţiona prin aderarea Chişinăului la UE. „Transnistria este o problemă foarte complicată, este dincolo de frontierele UE, trebuie privită din diferite unghiuri. Nu se poate spune că dacă Moldova va deveni membră UE, această problemă este rezolvată. Cred că este mult mai complexă. Nu este ceva pe care să aduci în UE şi gata, s-a rezolvat”, a explicat ambasadoarea Olandei în România. „Este o problemă a Moldovei şi nu este una uşoară”, a completat ambasadoarea Olandei.

  În ceea ce priveşte o eventuală extindere a UE, ambasadoarea Tanya van Gool a apreciat că ar fi necesară o pauză, pentru ca Europa să-şi revină în urma crizei economice şi financiare. „Cu toţii avem probleme economice şi cu caracter social. Purtăm discuţii cu multe ţări care aşteaptă cu nerăbdare să înceapă negocierile. Am menţionat Croaţia, dar şi Islanda. Cred că trebuie să ne uităm în primul rând la acestea, înainte de a face o listă din ce ce în ce mai mare cu alte ţări”, a conchis ambasadoarea Olandei în România.

  În ceea ce priveşte dorinţa Serbiei de a obţine statutul de ţară candidată la UE, diplomatul olandez a reamintit că la reuniunea care a avut loc la începutul săptămânii la Bruxelles s-a discutat şi s-a decis că CE poate începe discuţiile cu Belgradul în vederea aderării, cu anumite condiţii. „Una dintre condiţiile pe care Olanda le-a impus foarte puternic a fost că aşteptăm ca autorităţile sârbe să facă tot posibilul pentru a-l extrăda pe Ratko Mladici la Tribunalul Penal Internaţional”, a punctat ambasadoarea Olandei în România.

  http://www.money.ro/ambasadoarea-olandei-la-bucuresti–moldova-are-un-drum-lung-pana-la-ue–dar-e-pe-lista-de-asteptare_753991.html

 27. vultoor Says:

  domn mihaies

  dar de ce toti tak, inckusiv si dumneata ca alegerile din aprilie 2009 au fost falsificate, si ca de fapt nu au luat comii nici pe aproape 60 mandate?

  poate voronin „a piedut” alegerile avand 60 mandate deoarece i s-a sugerat, ep anumite cai, ca asta e inceputul sfarsitului sau?

  sau, nu exclud, ca vorinin intentionat „a pierdut” alegerile, daca tot admitem ca situatia economica care urma era clar ca fie ei credite fie, te retragi temporar, iar prostii de democrati o sa aduca bani din afara

  credite comunistii nu au avut cum sa ia, caci stim ca nu avea sa le dea nimeni, poate doar rusia, dar cu pret foarte mare

 28. KGB Says:

  Din unele surse sigure, Va marturisesc, ca PCRM-ul a condus, conduce si va conduce tara noastra. Imi pare rau, ce am auzit asta, dar asta este realitatea. Vreti dovezi ? Cind comunistii au obtinut doar 60 mandate, atunci Mark Tkaciuc, Reidman si Plahotniuc au avut o intilnire cu durata de 10 ore. Acolo au decis, ca Plahotniuc lanseaza un proiect nou prin preluarea PD-ului si la impartirea fotoliilor in viitoarea AIE, va insista sa preea posturile CCCEC si Procraturii Generale pentru a apara membrii PCRM de eventuale probleme cu legea (prihvatizari ilicite, omorul lui Boboc etc. fraudarea bugetului etc.)
  Pina acuma, avem vre-un caz de condamnare pentru faradelegile comunistilor ? NU. Mai mult ca atit, o mare parte a procurorilor si ofiterilor sunt din staful vechi a comunistilor.
  Totodata, au stabilit ca se declara dusmani in fata presei si nu numai, adica despre aceasta „prietenie pe la spate” nu cunoaste nici familiile lor nici prietenii, despre asta stiu doar 3 persoane.
  „Troyka” a permis partidelor PLDM, AMN, PL sa guverneze tara pentru a demonstra electoratului lor ca nu sunt capabili sa guverneze si de fapt asta au demonstrat.
  Dupa 28 noiembrie 2010, PCRM va face rebranding, dupa care se va alia cu PD si Lupu va fi presedinte. Astfel, Lupu nu va fi compromis ca si Rosca deoarece va negocia mai bine conditiile.
  Inca odata, mentionez ca imi pare rau, dar asta e realitatea.

 29. nicRO Says:

  Nu va faceti iluzii. Oare nu ati inteles pana acum ca FR nu are de gand sa plece din zona (a declarat-o si Kuzmin – ambasadorul FR) si nimeni nu o poate presa atata timp cat au rezervele de gaze, care prin conductele Nord si Sud vor intra in curand in Europa (proiecte binecuvantate de Merkel, Sakozy, Berlusconi – capii statelor fondatoare UE, etc.). Si un exemplu graitor este Georgia, in apararea careia nimeni nu a dat macar din deget, si Georgia, apropo s-a declarat proNATO, nu e RM a carei conducatori se duc pe la parade din Moskova. Iar in ce priveste liberalizarea regimului de vize, acordul de asociere – sunt doar bune intentii, mai bine spus declaratii, cum sunt si raman doar declaratii frumoase promisiunile guvernarii. „RM are un drum lung pana la UE” – a declarat ambasadoarea Olandei si asta e adevarul.
  Doar prin dobandirea cetateniei romane de basarabenii cu acest drept ne vom apropia de UE. Insa procesul e lent, fiindca unii politicieni din RO vor sa-l tina sub control si nu admit alta modalitate (recunoasterea) decat redobandirea, ceea ce nu este corect din punct de vedere moral dar si juridic. Asta deoarece ascendentii nostri, nascuti in RO pana in ’40, nu au pierdut cetatenia romana doar prin faptul incetatenirii de URSS (nu sunt cereri de renuntare). Autoritatile RO fac trimitere la Conventiile intre RO si URSS, din ’58 si ’78, privind evitarea dublei cetatenii, astfel ca urmare a aplicarii lor a fost pierduta cetatenia romana. O astfel de abordare, insa, contravine art.15,al.2 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului, 10.12.1948, care proclama ca “nimeni nu poate fi lipsit in mod arbitrar de cetatenia sa…”, cetatenia fiind un drept care se acorda si se retrage individual, or, deciziile politice in privinta lipsirii de cetatenie in masa constituie anume acel mod arbitrar. Pentru a respinge actiunile de constatare a cetateniei in cadrul CSM a fost inventat urmatorul motiv: “cererile de constatare a cetateniei nu sunt de competenta generala a instantelor judecatoresti”, ceea ce nu este altceva decat ingradirea accesului liber la justitie, si mai mult, nerespectarea principiului independentei judecatorului.

 30. Iuliana Says:

  Domnule Roman, referitor la PLDM de ce nu sunteti mai critic in privinta lui Filat, datorita atitudinii sale fata de oameni, drept exemplu fata de sinistrati. Sau nu observatidvs cit de arogant a fost atunci cind i-a impus pe acestia sa scoata miinile din buzunar atunci cind vorbeste cu Ministrul? Poate minile erau murdare de munca si pur si simplu nu a vrut sa le arate asa necajite?

 31. Dumitru Says:

  Domnul mihaes ati spus ca pe 3 noi va fi facut public un sondaj, spuneti va rog cand si de cine?

 32. Chirita Says:

  Prostii.
  Viitoare alianta va fi PDM + PCRM deoarece:
  1.PLDM si PL nu vor mai accepta ca posturile de care este tare „indragostit” Plahotniuc sa-i fie atribuite PDM-ului.
  2.PDM apartine in totalitate lui Plahotniuc si pe el il intereseaza mai mult averea lui, care cred ca este si in partajere cu clanul Voronin.
  3.Filat nu va face alianta cu comunistii nici in ruptul capului. Nu aiuri.

 33. juju Says:

  te-ai cam supraincalzit sub uscatorul de par se pare.
  Are Filat nevoie de banii cuiva ca apoi sa-i dea socotela 🙂

 34. juju Says:

  Cam stranie pozitie: „Meritele lui Lupu ca nu a facut alianta cu comunistii.
  Nu sunt meritele PLDM fiindca ei nu puteau face acest pas.”
  Pai atunci cu ce-i mai bun Lupu, care n-a facut alianta cu comunistii desi avea posibilitatea , ca Filat care nici in pomina nu avea de a face asa pas?
  Nonsens.

 35. ŞURUBEL Says:

  EXTRAORDINAR !!!!!!!!!!!!!

  UNIC in LUME !!!!!!!!!!!!!!

  Careva de mai sus vorbeste de „” extremismul de dreapta al PCRm-ului „” iar altul ca trebue „” renovat PCRM -ul „””.

  Aceste 2 teorii comuniste si-au gasit adepti chiar la oameni de buna credinta dar PROSTI.

  Adica un partid de EXTREMA STANGA ca PCRM-ul a inventat inca o fraza pentru a minti poporul. PCRM vrea cu orice pret sa treaca drept un partid DEMOCRATIC si de DREAPTA. Mai gaseste inca PROSTI in MOLDOVA ????????

  Iar cei care viseaza sa-l renoveze pe MARX, LENIN, TROTKI,BERIA, MOLOTOFF, STALIN , nu stiu ( sau poate stiu foarte bine ) ca acest partid este imposibil de renovat si ca soarta lui este disparitia pentru totdeauna a acestui cosmar CRIMINAL din viata omenirii ???????????

 36. Cetatean R.M. Says:

  Stiti, cam greu ajunge:
  1. Filat nu a riscat cu nimic si a primit totul, datorita lui Lupu. Acelasi lucru se poate spune si despre PL.
  2. Lupu a riscat multe, inclusiv plecarea electoratului, chiar avind si alte posibilitati, adica de a face alianta cu comunistii, dar nu a primit nimic.

  Deci a cui merit este constituirea aliantei?

  Ingratitudinea ma scoate din sarite!

 37. Cetatean R.M. Says:

  Din spusele Dvs. reiese ca familia tanase este la fel de corupta ca si Plahotniuc: spune cine este prietenul tau si voi spune cine esti tu.
  Respectiv, ce mai conteaza daca ne guverneaza mafiotii din PCRM sau acei din PLDM sau simbioze dintre ele? 🙂

  Eu nu voi vota cu PLDM, dar consider ca Alexandru Tanase este unul dintre putinii politicieni cit de cit principiali de la noi.

  Tanase-batrinul este obsedat de unirea cu Roamania, lucru care il face deseori sa deraieze de la realitate.

 38. Cetatean R.M. Says:

  Asa ati vrea dvs. sa fie. In realitate, anume ca unionismul s-a compromis pe parcursul ultimilor 20 de ani in R.Moldova si cetatenii de la noi se intreaca de ce ar trebui sa renunte la independenta lor in favoarea unirii? ca ce?

 39. Cetatean R.M. Says:

  Impresiile Dvs. sunt deplasate:
  1. UE nu ia pe nimeni de pomana, dar isi promoveaza interesele, respectiv daca va avea loc integrarea Moldovei in UE, inseamna ca acest lucru este si in interesul UE, pentru ca, repet, UE nu este o organizatie de caritate care ajuta oamenii saraci, cum cred unii naivi de la noi.

  2. Mitul „moldovenii sunt un popor truditor si harnic” deja nu mai tine: moldovenii sunt un popor carora le place sa nu faca nimic si sa primeasca bani, totodata plingidu-se ca sunt tare nefericiti si tare necajiti de soarta. Plus la asta se straduiesc, parca intr-adins, tot ceea ce fac sa le faca aiurea, de parca ar avea o placere personala din a face lucrurile aiurea.
  Nu credeti? Haideti sa incepem cu reparatia in apartamente – daca nu stai linga ei, fac aiurea, fura materiale, numai sa scape mai repede si sa ia banul. Asa este sau NU? Asa, asa este. Si aceasta este o atitudine cronica la scara nationala.
  Trecem la drumuri – priviti macar 30 minute cum lucreaza cei de la drumuri, de la canalizare, cei care sapa prin oras, cei care repara tevile etc – bataie de joc!!!
  Trecem la institutiile de invatamint – atit elevii, cit si profesorii cauta la ceas din 5 in 5 minute, de parca ar fi la „catorga” (pt romani: „la canal”). Profesorii, in marea lor majoritate, nu invata nimic concret, dar numai apusoara, apusoara si filosofie asupra vietii personale. Nu rareori la lectii si ore la universitate se vorbeste despre orice, numai nu despre stiinta.
  Hai, spuenti ca nu este asa!!! Angajarile se fac dupa cumatrism, peste tot, nu depinde de cine este la guvernare. Studiile se platesc, lucrarile de licenta si de masterat sunt in proportii de 90% COPIATE si furate. Spuneti ca nu este asa, daca puteti, si nu ma luati cu „mai sunt si cazuri” – nu, nenilor, este un fenomen social ca moldovenilor NU le place sa invete si sa studieze, ia majoritatea lucrarilor moldovenilor sunt plagiate, copiate, furate, downloadate de pe internet. Vreti sau nu vreti, asta e.
  Putem sa mergem in orice domeniu vreti Dvs. si eu va voi demonstra ca NICAIERi moldovenilor nu le place sa depuna efort, adica sa munceasca, sa asude.
  toti tind spre a nu face nimic, dar de primit bani cu lopata, daca s-ar putea – in genere ar fi super.
  Si, desigur, de toate sunt vinovati guvernantii, rusii, comunistii, romanii – numai nu ei.

 40. Amonit Says:

  Эй коммунисты,вы народец плечистый,
  Вконец задолбали молдавский народ,
  А ваш главарь ВАРОНЕН членистый,
  Самый большой в вашем стане урод,

  Что бы ни делала вся ваша рать,
  Сколько бы денег ни тратили даром,
  Мы человеки – способны унять,
  Всю вашу свору,одним лишь ударом !

  Вам от суда, не уйти – не сбежать!

 41. babatudor Says:

  Incepe sa faci bani reali cu blogul tau.
  Solutia este BlogMoney !!!
  http://aff.blogmoney.com?aid=2250&acid=175

  Tot ce trebuie este sa-ti faci contul care ti se potriveste si lasa banii sa curga !!!
  Succes !

 42. ZILIER Says:

  Pagina ( NET ) a TOVARICI-ului DODONOFF

  este foarte interesanta caci afirmatiile cele mai extravagante , cele mai aberante cu privire la politica si la romanism le gasiti aici.

  Nu inteleg dece introduceti pe CONTIU si alti LACHEI in discutie si ca ei ar fi scris articolul Tovarici-ului DODONOFF.

  Tovarici Dodonoff este capabil sa-si scrie singur articolele si isi asuma raspunderea celor scrise , ca un baiat mare.

  Ca ar fi imprumutat tonul unor dezaxati, este posibil, dar asta se intampla la toti oamenii politici din tagma KOKO-munista.

  Trebue sa fim atenti la fondul si ideile articolelor sale
  si acestea trebue combatute daca este cazul cum a facut Domnul TANASE in ziarul TIMPUL.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: