Campania electorala s-a transformat intr-o farsa

Privesc publikatv si jurnaltv dar si alte postruri tv si vad in toiul campaniei electorale emisiuni cu unii participanti la campania electorala care discuta diverse teme, dar care nu se incadreaza in ceea ce se numeste dezbateri electorale.
De exemplu la Publikatv in cadrul emisiunii Fabrica astazi 19 octombrie evolueaza Candu de la PD, Salaru de la Pl si Lucinschi de la PLDM.

Acest fapt este posibil datorita adoptarii de catre CEC a Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare anticipate in mijloacele de informare in masa.
http://www.cec.md/i-ComisiaCentrala/main.aspx?dbID=DB_3614469

Articolul 7. al acestui Regulament prevede ca” Concurenţii electorali participă în campania electorală pe bază de egalitate, beneficiind de un tratament nediscriminatoriu la utilizarea mijloacelor de informare în masă”.

Principala deficienta a acestui regulament este ca permite concurentilor electorali sa apara in media in afara dezbaterilor electorale ceea ce avantajeaza partidele mari si bogate.

Cele mai multe probleme le genereaza articolul 18. din Regulament” Instituţiile media la organizarea talk-show-urilor, în afara emisiunilor de dezbateri electorale, vor asigura respectarea echilibrului, imparţialităţii şi pluralismului de opinii faţă de concurenţii electorali”. Acest articol permite organizarea talk-show-urilor, în afara emisiunilor de dezbateri electorale, cu participarea concurentilor electorali ceea ce pune in conditii defavorabile partidele mici si incalca art.7 al regulamentului privind egalitatea concurentilor.

Trebuie ceva de facut ca de altfel campania electorala s-a transformat intro farsa in care unele posturitv nu organizeaza dezbateri electorale insa organizeaza  talk-show-uri la care participa concurenti electorali care isi permit acest lucru si care astfel sunt avantajati.

CEC ar trebui din oficiu sa retraga din Regulament art.18 care permite faradelegile sau vreun concurent electoral sa atace in justitie aceasta prevedere discriminatorie.

Reclame

8 răspunsuri to “Campania electorala s-a transformat intr-o farsa”

 1. Doru Says:

  Eu asa vreau sa fie deoarece partidele mici nu au ce cauta la aceste alegeri vitale pentru tara.
  Caci daca vine pcrm cu multe mandate in parlament voi (partidele minuscule) sunteti vinovati.

 2. romanmihaes Says:

  Problema nu este numai in partidele mici dar si in drepturile alegatorilor de a putea alege un candidat , caci cu acest regulament se permite mimarea dezbaterilor si profitarea de catre cei bogati care pot sta cu orele la tv, o sa vedeti ce abuzuri o sa fie spre sfirsitul campaniei.

 3. o.brega Says:

  Adică tu pretinzi că talk-show-urile sunt plătite de partidele bogate, că nu jurnaliştii le organizează avînd în vedere subiectele actuale şi interesul publicului? Asta ar fi ilegal şi împotriva business-ului media: cîştigă pe piaţă acel care satisface aşteptările spectatorilor, nu acel care se preface că dezbate cu cei mai bogaţi 😉
  Eu cred că regula e bună, civilizată, dacă ar avea cine să vegheze buna ei respectare

 4. Valentina Cușnir Says:

  ce democrație vreți să costruim dacă tot atacați partidele mici, mari??
  În campanie sunt toți concurenți electorali egali!!!!
  Lăsți ctățenii să aleag. Ce-i cu atîțea analiști și experți care au pornit un adevărat război și induc în ieroare alegăorul. Că cutare are șanse, că celălalt nu are!!! Că indepndnții nu au ce căuta! Ogoiți-vă și lăsați alegătorulsă aleagă din ce îi place

 5. ZILIER Says:

  Aceasta actiune de denigrare SISTEMATICA impotriva PNL-ului din partea comunismului , nu numai din tara ci, in mod PERFID, si din occident, este sustinuta si de pozitia ANTI-ROMANEASCA , ANTI PNL a ALIANTEI.

  EU cred ca ROMANIA si TOTI ROMANII din strainatate trebue sa ia o pozitie COMUNA fata de aceasta situatie, sa condamne aceste actiuni criminale contra celor care lupta pentru UNIREA cu ROMANIA.

  O mana de afaceristi moldoveni de toate rasele, toti ANTI-UNIRE, sunt manipulati ca niste MARIONETE de moscova si ea sustinuta de prieteni “” democrati “” din OCCident.

 6. BARITON Says:

  Iar TOVARICI SCHUEBEL,mare „” democrat „” si mare komunist, nu este deloc deranjat de revenirea KOKO-munistilor la putere in MOLDOVA. Dar chiar STRIGA in gura mare moldovenilor ca puteti vota pe cei care v’au EXTERMINAT si totul va fi foarte bine pentru fericirea voastra.

  TOVARICI SCHUEBEL vorbiti in numele TOVARASIEI voastre sau al UNIUNII EUROPEENE ???????

 7. dadatroll Says:

  Ce chestie. Numas fi gandit. Da nu din cauza ca ci din cauza ca eu nu prea ma gandesc ca mie lene.

 8. cireşar Says:

  cadavre politice

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: