Veselie mare la CEC. Chirtoaca lipseste, PLDM nu se grabeste.

Astazi 12 partide au depus actele pentru a participa la alegerile parlamentare si au primit si numere de ordine in buletinele de vot. Noroc mare pentru PNL care va fi pe locul 1 in buletin, ceea ce teoretic ar putea sa constituie un avantaj. Una din surprize este lipsa lui Dorin Chirtoaca din lista PL, cel care a salvat partidul si l-a dus in Parlament.
In aceste conditii lipsa lui Chirtoaca va fi momentul adevarului pentru acest partid, pentru ca se va vedea cite procente vor acumula fara el.
In lista PCRM nu sunt mari surprize, unii ziceau ca ar fi posibila aparitia in lista a lui Oleg Voronin, ceea ce deocamdata nu s-a intimplat, insa partidul va fi pe locul 12 in buletinul de vot ceea ce ar putea conta. Mai trebuie mentionat faptul ca PCRM nu a reusit o alianta preelectorala si merge singur in alegeri, asta scade substantial sansele ca partidul sa acumuleze majoritate simpla.

Din lista electorala a Partidului Democrat lipseste deputatul Oazu Nantoi,  dar si Andrei Popov, viceministrul de Externe. Acestia doi sunt oponenti declarati a PCRM si posibil ca lipsa lor din liste este explicabila prin pastrarea usii deschise catre o eventuala alianta postelectorala cu pcrm.

PLDM nu se grabeste sa depuna lista la CEC, unele surse din interiorul partidului declara ca sunt disensiuni privind repartizarea locurilor pe lista. Astfel se pare ca cei din organizatia extrateritoriala a partidului pretind la mai multe locuri pe lista, ceea ce creaza probleme.

Pina la sfirsitul saptaminii curente probabil ca vor depune actele toate partidele care doresc sa participe la alegeri si atunci vom putea sa comentam mai mult.

Anunțuri

18 răspunsuri to “Veselie mare la CEC. Chirtoaca lipseste, PLDM nu se grabeste.”

 1. robin hud Says:

  practic e asa cum zici dar na-s crede ca e posibila o aliantza intre pd si comunisti.dar vom vedea dupa alegeri, toamna bobocii se numara.

 2. HANS Says:

  Pentru Robin:
  Iarna se taie …. porcul !

 3. Lancaster Says:

  Depinde cum va arăta efectiv buletinul de vot, în forma sa tipărită. Pentru viitoarea orientare europeană a Moldovei, ar fi fost mai bine dacă PCRM ar fi fost pe locul 8 sau 9, rătăcit undeva în a doua jumătate de buletinului. Ultimul loc ar putea fi mai vizibil decât locurile 3 sau 4, pentru mulţi dintre alegători.

 4. ion Says:

  Rezultatul aderarilor la PLDM tuturor adunaturilor cu gramada din toate partidele e pe fata.Acum cred ca o sa fie invers,o sa treaca fiecare obijduit pe la closca lui s-au o sa ramina suparat de unul singur si o sa birfeasca PLDMul ca a fost folosit pentru propaganda in favoarea lui.

 5. romanmihaes Says:

  La protv , emisiunea in profunzime, Valeriu Pasat a declarat ca deja se cunoaste ca PD va face alianta postelectorala cu PCRM. Conform lui Pasat V.Voronin va fi ales in functia de Presedinte a Parlamentului. Vom vedea daca a vut dreptate.

 6. Cristi Says:

  Stati daca ia 6% , comunistii cistiga majoritatea de mandate.

 7. Lancaster Says:

  În ţara lui Shakespeare, asta se numeşte „wishful thinking”.
  Mai pe lângă Dâmboviţa, se spune „a o lua cu Doamne-ajută înainte”.
  Între Prut şi Nistru, nu ştiu cum se spune la ceea ce face Valeriu Pasat, dar visează cu ochii deschişi 😛 .

 8. vultoor Says:

  roman

  si de ce se lanseaza pasat in alegeri, daca „problema” celor pentru care „osteneste” si pasat e rezolvata?

  in plus, cat o luat in 2007 comunistii (cu tot cu Lupu la „bord”)? atat e electoratul lor

 9. Antimanipulare Says:

  Intelegeti ce face Pasat ?

  Pasat are in spate consilieri rusi. Ce trebuie sa faca pentru a intra in Parlament ? In primul rind TREBUIE SA IASA IN PRIM PLAN , toata lumea trebuie sa discute direct/indirect despre el.

  Teme ‘ascutite’ ca Uniunea Vamala, PDM + PCRM, plus altele cu care va veni , IL ADUC IN PRIM PLAN – asta e singurul scop. Asa scrie la manulul MANIPULARII.

 10. Tenace Says:

  Asa si eu credeam… merge lupta pentru ciolan

 11. SURA Says:

  Da, in PLDM e cearta mare, sa nimereasca printre primii pe lista, dar din pacate locuri sunt 10. Guzganii vor fugi de pe corabie,va raminea numai scheletul PLDM ului.

 12. robin hud Says:

  sa nu fie gras porcul, ca apoi e mare problema de al taia.

 13. In God we Trust Says:

  Daa, dle Mihaes,
  referitor la Nantoi si Popov chiar puteti sa aveti dreptate. Eu tot ma intrebam de ce acesti oameni care sunt purtatorii de imagine a PDM, care au participat la televiziuni la dezbateri…asa misterios nu apar pe lista?

  Varianta cu „șlițul deschis” pentru PCRM mi se pare plausibila.

 14. romanmihaes Says:

  Inca multe se pot intimpla in campanie. PLDM cu siguranta isi va reveni si important este asa cum am mai zis ca PLDM impreuna cu PL sa acumuleze mai mult de 41 de mandate, ca pd si pcrm sa nu poata sa aleaga presedintele impreuna.

 15. METEOR Says:

  Pentru Nae Ciresar sa Cireada ( nu este clar pe ecran ),

  Esti “” DISCIPLINAT “” cand respecti o dispozitie RATIONALA.
  ESTI simpla UNEALTA cand te supui ca un BOU , fara sa te OBLIGE NIMENI, la o grupare politica recunoscuta UNIVERSAL drept CRIMINALA si care pe deasupra ti-a masacrat PARINTIII si SEMENII.

  Cireada se recunoaste in al doilea portret dar tace MALC ( litera “” A “” cu caciula ).

 16. convins Says:

  Eu am sa votez un partid extraparlamentar si anume pe MAE,ca alianta m-a dezamagit !

 17. VA74 Says:

  Consider ca sansele de castigare a alegerilor va depinde mult de capacitatea partidelor de a veni cu un mesaj coerent si sa fie mai activi in teritoriu. De asemenea conteaza mult capacitatea liderilor de a raspunde provocarilor posibile si de a explora asteptarile societatii -aici ma refer in primul rand la cele 2 paturi sociale cele mai numeroase – tinerii si persoanele in varsta.

 18. FOTO-GRAF. Says:

  ALIANTA se plange ca parteneriatul cu SUA bate pasul pe loc de 5 ani.

  El va bate psul pe loc inca 50 de ani daca cordoanele ombilicale cu RUSIA nu sunt rupte de toate partidele. Sa nu amestecam politica cu comertul caci nu vom putea niciodata sa ne debarasam de rusia.

  Trebue rupta definitiv cu CSI, cu ploconelile in fata stapanului de eri si de astazi, cu defilarile PRAGMATICE pe caldaramul moscovei si afirmarea categorica pentru UE si UNIREA cu ROMANIA.

  Dece si-ar complica existenta un mare sef american, sa supere marele sau prieten dela moscova, pentru un colt de tara uitat de lume, colt care inca nu stie ce vrea, nu este clar ce limba vorbesc acesti MULDU-FUFUleni, nu se recunosc in FRATII lor ROMANI si alearga disperati dupa pomenile rusiei.

  Occidentul nu agreeaza lucrurile amestecate si mai ales intre doua imperii, total opuse dealtfel :::: unul SARAC , slab militar si totalitar inca iar celelat BOGAT, puternic militar si stapanul lumii.

  TREZITi-VA din somnul cel de moarte MULDU-FUFULENI.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: