AIE a fost salvata de Grupul pentru Actiunea Europeana a R.Moldova.

Criza legata de asumarea raspunderii Guvernului din AIE era cit pe ce sa puna capat Aliantei. A gresit si Filat ca nu i-a consultat pe membrii AIE privind asumarea raspunderii guvernului, au gresit si ceilalti trei lideri care nu i-au permis Guvernului sa-si prezinte raportul de activitate in fata Parlamentului. Marti am fost invitat la radio Vocea Basarabiei unde mi-am expus opinia, ca ar fi o catastrofa electorala desfiintarea AIE caci ar asigura o victorie zdrobitoare comunistilor. Nu cred ca PLDM are in rezerva o alianta postelectorala cu PCRM, chiar si fara Voronin asa cum banuiesc unii. Ar fi o alianta mortala pentru PLDM si neproductiva pentru tara. Partidele membre ale AIE vor fi obligate sa mearga in viitoarele alegeri la electorat cu raportul Guvernului Filat, caci au guvernat in comun. Iar trebuie sa recunoastem ca desi AIE a preluat guvernarea de la comunisti in conditii dezastruoase, cu gauri in buget de miliardre, cu relatiii inghetate cu UE, FMI, BM, Romania etc., totusi Alianta a reusit sa inchege un guvern proeuropean coerent care a beneficiat de sprijin masiv politic si economic din partea Occidentului. Guvernul Filat este unul din cele mai performante de la independenta incoace si este pe cale sa semneze un Acord de asociere cu UE ceea ce ar insemna o integrare garantata pe termen mediu in UE a RM. Vlad Filat a dat dovada de capacitati de bun manager si organizator, a muncit foarte mult si a reusit sa convinga Occidentul impreuna cu echipa sa ca Moldova trebuie ajutata. Dovada sustinerii fara precedent a guvernarii AIE este si vizita de eri a mai mulți oficiali europeni  în Chișinău pentru a  participa la Reuniunea informală a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova.

Republica Moldova si UE au semnat un Protocol, in urma caruia  vom putea participa la 7 programe pentru statele candidate la aderare: Serviciul Vamal ; Cadrul Programului de Inovatie si Competitivitate  – Europa Energiei Inteligente; PIC – Antreprenoriatul si Inovatia; PIC – ICT Suport pentru Politici; Politica Consumatorului; SESAR si domeniul Sanatatii.

In aceste conditii AIE a primit argumente in plus pentru a convinge electoratul sa-i acorde un mandat plin de patru ani pentru a guverna in interesul integrarii europene, ceea ce va duce la eliminarea vizelor pentru cetatenii RM si cresterea bunastarii oamenilor.

O victorie a comunistilor s-ar putea constitui intr-o catastrofa nationala de proportii, cu consecinte grave, care pot duce la transnistrizare si chiar la pierderea independentei.
Alianta va putea cistiga alegerile doar daca va sti sa explice cetatenilor ca guvernarea Aie a fost una pozitiva si trebuie sa continuie si daca va reusi sa-si mobilizeze electoratul la vot.

Anunțuri

16 răspunsuri to “AIE a fost salvata de Grupul pentru Actiunea Europeana a R.Moldova.”

 1. ETERN Says:

  DOMNULE MIHAES,

  Victoria ALIANTEI depinde in primul rand de INTELIGENTA SA de asi asigura sprijinul partidelor extraparlamentare si in primul rand al PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL. IN caz de esec ALIANTA sa nu acuze PNL-ul ca a dat apa la moara comunistilor caci DOMNIILE LOR fac totul ca COCO-munistii sa castige prin ignorarea UNIONISTILOR considerati de ALIANTA si COCO ca dusmani ai poporului si fascisti romani.

  Mai exista un al doilea „” primul rand „” si anume fortele pe care le va pune in mars RUSIA pentru a sabota victoria ALIANTEI si a asigura victoria COCO-munistilor. Cum UNIUNEA EUROPEEANA si SUA au dat mana libera rusilor in Moldova , MOSCOVA are si BASTONUL si MORCOVUL pentru a-si bate joc de politicienii moldovei cum vrea.

  INTAI vor incepe cu cadouri UMANITARE apoi cu acceptare catorva sticle de vin si apoi cu preziceri catastrofale daca fascistii dela putere castiga alegerile.

 2. Giordino Says:

  Ai dreptate doamna Pavlicenco…ai dreptate…

 3. stalinus Says:

  @Etern :”Victoria ALIANTEI depinde in primul rand de INTELIGENTA SA de asi asigura sprijinul partidelor extraparlamentare
  Ha HA Ha …si al fostului KGB ar fi trebuit sa adaugi fara nicio teama ca ai putea gresi.
  Alianta trebuie sa-si asigure inainte de orice SPRIJINUL ELECTORATULUI

 4. romanmihaes Says:

  Eu am citit mai multe comentarii in care PLDm este banuit de a avea in rezerva o alianta cu pcrm poselectorala. Parerea mea este ca o asemena alianta va fi o catastrofa pentru ambele partide iar pldm va merge la groapa istortiei ca si altii. Aroganta si autosuficienta sunt sfetnici prosti Filat si echipa trebuie sa fie constienti de responsabilitatea imensa pe care o au in fata electoratului.

 5. ETERN Says:

  Pentru cel de mai sus cu un pseudo ODIOS.

  Vorbiti de sprijinul electoratului ????????? Dar simpatizantii PNL-ului nu sunt ELECTORAT ????????????

 6. ETERN Says:

  PENTRU GIORDINO.

  Imi faceti o prea mare ONOARE de a confunda stilul meu cu stilul DOAMNEI VITALIA-PNL.

  Sau nu am inteles bine mesajul DVS.

 7. Gheorghe Says:

  Ai înţeles bine, doamnă Vitalia Pavlicenko!!!

 8. Stalinus Says:

  dupa ultimile sondaje nu prea..Electoratul PNL e format din Pavlicenco Can, Tampiza si inca vreo 2-3

 9. romanmihaes Says:

  va rog fara atacuri la persoana. comentam civilizat

 10. adrian Says:

  Sa facem cumva ca la alegeri sa participe in cursa cat mai putine partide pentru ca pcrm sa i-a mai putine mandate!!

 11. adrian Says:

  Sa facem cumva ca la alegeri sa participe in cursa cat mai putine partide pentru ca pcrm sa i-a mai putine mandate caci doar asa ne va fii bine!!

 12. romanmihaes Says:

  de acord ca trebuie sa participe cit mai putine partide situate pe flangul proromanesc, dar pentru asta partidele mari si cele mici trebuie sa aiba capacitatea de negociere, astfel ca sa fie respectate toate interesele. Partidele mari trebuie sa faca oferte partidelor mici-de fuzionare, de colaborare postelectorala etc

 13. Stalinus Says:

  Cred e greu de crezut ca PLDM are in vedere asa ceva ..ar insemna moarte politica instantanee..

 14. geo Says:

  -daca alinta nu va sti sa catige alegerile acum cand bolsevicii sunt vulnerabili si europa isi arata simpatia si sprijinul sau,cum rareori o face,basarabia va pierde lupta cu istoria si nu stiu cat va mai supravitui intr-o europa mereu in schimbare si o rusie care se intareste pe zi ce trece vrand sa -si recapete titlu de jandarm al europei si sa-si puna planurile imperiale tariste si sovietice in aplicare.doresc mult succes aliantei si un trai mai bun pt basarabeni,o merita.regret un singur lucru;nu pot sa votez neavand cetatenie moldoveneasca.sa va ajyte dumnezeu.

 15. METEOR Says:

  PENTRU DOMNUL JONNY.

  IMI permit sa va sugerez de a nu mai intrebuinta forma vulgara “” dumneata “” fata de persoane marcante cum este cazul DOAmnei VITALIA dar si fata de persoane obisnuite :::::::: maturatori de strada , eu de exemplu precum si altii.

  Forma corecta este DUMNEAVOASTRA.

  M’am revoltat totdeauna cand oameni foarte cultivati , mult mai cultivati decat NOI DOI depe NET, se adreseaza unor batrani dela tara cu “”MOSULE “”, “” MATUSA “”, “” UNCHIULE “”, in loc sa le spuna DOMNULE si DOAMNA.

  POPORUL se simte respins, diminuat, desconsiderat de aceasta asa zisa “” aristocratie “pe puncte, care nu-i zice DOMNULE sau DOAMNA.

  In FRANTA aceasta forma de respect pentru persoanele de orice categorie sociala, acum dar si in timpul regalitatii, este si era de rigoare :::::::MONSIEUR si MADAME.

 16. Valenta Says:

  Pentru NOSTALGICII dupa URSS
  Iata situatia din or. Novorossiisk:
  Цены растут, смертность увеличивается, даже местный негр бежал из города
  Летний адский зной, продержавшийся около 4-х месяцев и практически полное отсутствие атмосферных осадков самым негативным образом сказались на ситуации в Новороссийске.

  Рынок продовольственных товаров характеризовался апокалиптическим повышением цен.

  Отмечено почти 70 процентное импортозамещение в сегменте сельскохозяйственной продукции на рынках города. Это картофель, фрукты, овощи, продукты их переработки. В первой декаде сентября цены на крупы, такие, как рис, гречневая крупа были подняты до 70–75 рублей за кг.

  Цены выросли де-факто практически по всей группе продовольствия. Это и мясо, и молочные продукты, и яйца птицы, и рыба, и растительное масло и консервы, и столь любимая у Русских алкогольная продукция.

  Осведомлённые в вопросах животноводства специалисты, анализируя сложившуюся ситуацию, предрекают массовый забой скота в первом квартале 2011 года.

  Летняя жара, как и по всей России-матушке, подорвала здоровье многих городских пенсионеров — строителей коммунизма. К зною была добавлена и аномально высокая влажность.

  Станция скорой помощи и машины — труповозки работали не покладая колёс. На станции скорой помощи вызовы следовали буквально каждые 10- 15 минут !

  Единственный городской морг был полон, гору смердящих трупов в коридоре на полу за колышущейся занавеской, могли лицезреть больные, родственники больных и дети, прогуливающиеся по примыкающему к городскому моргу больничному двору.

  Ценовой апофеоз в тошниловках на городских пляжах как всегда порадовал. Стакан чая — 10 рублей. Стакан кофе — 20 рублей. Пирожок 30 рублей. Беляш — 70 рублей.

  Мороженое на палочке от 50 до 70 рублей. Початок варёной кукурузы — 30 рублей.

  Предмет гордости т.н. пляжа «Алексино» — полуголый живой негр, с которым русские приезжие мужчины традиционно любят фотографировать своих жен (на руках у негра) спросом в этот сезон не пользовался. «Экспонат» в набедренной повязке исчез, не дождавшись окончания сезона.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: