Voronin lucrează pentru Ghimpu si Filat!

Mihai Ghimpu a  declarat la tv moldova 1 ca in situaţia in care PCRM boicoteaza referendumul „Voronin lucreaza pentru Ghimpu”. „Voronin şi PCRM nici nu s-au gindit ca nevotindu-l pe Lupu, Ghimpu va deveni Presedinte.

Am decis sa scriu despre aceste afirmatii ale lui Ghimpu, pentru ca reprezinta adevarul gol – golut. De fapt esenta crizei politice si constitutionale pe care o avem este in aceasta schema: Voronin contra Lupu = Ghimpu dar si Filat. In prezent PL si PLDM sunt doua partide mari, credibile, foarte important – cu experienta de guvernare, care au sansa alaturi de PD sa guverneze si dupa alegerile anticipate. Este un cadou nesperat adus de Voronin partidelor de centru-dreapta si dreptei proromanesti din Basarabia, deoarece timp de un an Ghimpu si Filat care se identifica drept etnici romani, au reusit sa se fortifice , sa-si consolideze partidele, sa demonstreze ca R.M. poate fi guvernata eficient si de catre fortele de centru-dreapta. Ba chiar au demonstrat ca in aceasta conjunctura complicata datorata si crizei economice mondiale, doar o guvernare de centru si centru-dreapta , sustinuta de UE, FMI, BM si alti finantatori si donatori mondiali, poate sa aduca donatii si credite si sa guverneze eficient tara. Sa ne amintim ca Voronin si guvernul sau spre sfirsitul mandatului s-au certat cu finantatorii internationali si cautau bani de imprumut in Rusia si China , cu dobinda mare si cu conditionare politica, ba chiar unii experti au declarat ca una din conditiile creditului chinez ar fi fost aducerea a circa 100 mii de specialisti chinezi pentru imlementarea proiectelor. PCRM apartine de domeniul trecutului, cu un Voronin compromis, ultimul presedinte de partid din RM membru al CC al PCM, cu un ideolog Tkaciuk care nu vorbeste ostentativ limba romana, un partid care se declara continuatorul PCM si PCUS, care nu se reformeaza si ramine a fi un partid periculos pentru democratia moldoveneasca.

Concluzia e simpla,Voronin blocindu-l pe Lupu la postul de presedinte, fara sa vrea a creat o alternativa viabila la guvernarea comunista, care a salvat RM de colaps si faliment si pentru a continua reformele democratice este necesar ca AIE sa fie pastrata si dupa alegerile anticipate.

La aspectele legate de referendum si conflictul dintre politicienii din AIE voi reveni in alt articol.

Anunțuri

13 răspunsuri to “Voronin lucrează pentru Ghimpu si Filat!”

 1. Bogdan Says:

  Dle Roman, ce puteti spune de posibila aderare a dra la PNL, si a altor persoane de valoare de la alte partide?

 2. fok Says:

  voronin si comii daca boicoteaza referendumul nu trebue sa participe la alegerele dela 14.10.2010

 3. COSTIN Says:

  Oameni buni, a sosit momentul dreptei chibzuinte, drept pentru care, fara violenta si provocari in fata acestei terori, trebuie sa facem mobilizare generala si sa trecem la nesupunere civica prin neprezentarea la votarea referendumului! Nu uitati ca Filat are nevoie de prezenta voastra la urne doar de forma, sa fiti la numar, pentru ca cele 17% procente de voturi favorabile si le-a cumparat de mult! Nu va prezentati la referendum! Refuzati sa fiti oile lui Filat, pentru ca el astfel va considera! … HALUCINANTA ISTERIA SI NEBUNIA CE RAZBATE DIN MESAJELE COMUNISTILOR . AI SPUNE CA DEJA RAZBOIUL CIVIL BATE LA USA TARII … CA HOARDE INVADATOARE STAU GATA , GATA SA NAVALEASCA PESTE BIATA TARISOARA . CU ASA MESAJE DE VREME DE RAZBOI , COMUNISTII VOR APARE IN OCHII LUMII CA NISTE EXTREMISTI GALAGIOSI SI PERICULOSI , IAR EFECTUL VA FI CEL INVERS PENTRU COMUNISTI . UN JOC RISCANT FARA INDOIALA FACUT DE COMUNISTI , PENTRU CA O PARTICIPARE IMPORTANTA LA REFERENDUM AR ARATA LUMII INTREGI , IZOLAREA IN CARE SE AFLA PE PLAN INTERN … PE PLAN EXTERN NU MAI VORBIM .

 4. COSTIN Says:

  ALTE SPICUIRI DIN MESAJELE ISTERICE COMUNISTE : Executarea de catre acestia a dispozitiilor anticonstitutionale, ilegale date de catre Filat vor atrage, in viitor, nu doar minia poporului, dar si condamnarea lor la ani grei de temnita pentru acte de terorism psihologic impotriva populatiei, abuz in functie, atentat la siguranta nationala a statului si cetateanului si violarea grava a Constitutiei. ATIT LE-A MAI RAMAS COMUNISTILOR … PRODUCEREA ANARHIEI SI HAOSULUI , DESTABILIZAREA PRIN ORICE MIJLOACE A TARII … STIM PREA BINE CA FILAT SE REFEREA LA SABOTAREA REFERENDUMULUI DE CATRE COMUNISTII DIN ADMINISTRATIILE LOCALE SI NU LA SIMPLA BOICOTARE , NEPREZENTARE LA VOT A LOR . PRIMARII COMUNISTII SUNT OBLIGATI SA ASIGURE BUNE CONDITII DE EFECTUARE A REFERENDUMULUI , DAR POT PREA BINE SA REFUZE SA VOTEZE EI PERSONAL , CA SIMPLI CETATENI AI TARII . CA DOAR N-O VENI FILAT SAU POLITIA SA SCOATA OAMENII LA VOT IN MOD FORTAT … ASEMENEA MESAJE SUNT IN PRIMUL RIND PENTRU CEI MAI PUTIN INFORMATI , MAI IN VIRSTA SI DE PRIN ZONA RURALA . MINCIUNI PESTE MINCIUNI , EXAGERARI PESTE EXAGERARI SI ISTERIE PESTE MASURA LA PCRM …

 5. COSTIN Says:

  si condamnarea lor la ani grei de temnita pentru acte de terorism psihologic impotriva populatiei, abuz in functie, atentat la siguranta nationala a statului si cetateanului si violarea grava a Constitutiei. PROBABIL PINA SI COMUNISTII RID IN HOHOTE DE PROPAGANDA JALNICA PE CARE O EMITE „ELITA” PCRM …TERORISM , ATENTATE LA SIGURANTA NATIONALA , FASCISM … SCRISORI DE LA CASA DE NEBUNI ” COMUNISTUL VESEL SI CHEFLIU ” . DACA ASTA SE NUMESTE POLITICA RESPONSABILA … IN ANUL 2010 .

 6. vasile Says:

  Am auzit ca degraba Tanase Alexandru care e certata cu Filat va parasi PLDM si ca se va indrepta sau spre Pl sau spre PNL. ce credeti despre asta?

 7. CONTACTOR Says:

  Este un mister pentru mine. Situatia este aceeasi in romania ca si in moldova.

  COZI peste tot ca sa platesti ceva ::::::: IMPOZIT, GAZ, ELECTRICITATE , Chiria sau taxele pentru apartament, si asa mai departe.

  Responsabilul de bloc sau factorul se plimba cu banii in oras sa-i depuna la banca sau la pensionar riscandu-si viata caci poate fi atacat de hoti.

  In occident nu exista asa ceva. TOTUL se PLaTESTE la o banca aleasa de client, prin CEC de banca. AI un carnet de cecuri dat de banca, il complectezi acasa si-l trimiti prin posta. Nu EXISTA sa umbli cu salariul in buzunar prin metrou, tramvai, etc.

  SALARIUL ESTE VARSAT de PATRON direct la banca si de acolo iti retragi atati bani cat vrei.

  Acum mai nou se poate plati prin INTERNET.

  CE le trebue politicienilor NOSTRI pentru a rezolva aceasta grava problema de SOCIETATE ?????????

  O SOCIETATE CIVILA DE PROTECTIA CONSUMATORULUI CARE SA CEARA ACEST MOD DE PLATA.

  DACA dormiti, lucrurilie vor continua la fel inca 50 de ani.

 8. Valenta Says:

  ALARMANT:

  США оказывают тайную помощь зараженной радиоактивными выбросами России
  Время публикации: Сегодня в 12:12

  Престижное американское специализированное издании ветеранов американской армии и работников госдепартамента Veterans Today («ветераны сегодня») опубликовала статью Боба Нколса о тайной помощи, оказываемой США России в борьбе с радиацией от лесных чернобыльских пожаров и уничтожения огнем складов и заводов по производству ядерного оружия. В статье, озаглавленной «Эвакуируйтесь сейчас! Это не учения», говорится:

  «Этим летом Россия сгорает в огне. Москву охватил дым, и посольства стран Евросоюза опустели.

  Что случилось?
  По всей России полыхают тысячи пожаров. И самое главное, полыхают заводы по производству ядерного оружия и реакторы вокруг Маяка, а проектные мастерские бывшего Советского Союза по урану охвачены поднимающимся вверх дымом. Дым токсичен и радиоактивен во всех смыслах этого слова.

  Русские лесные пожары сжигают старый завод по производству водородных бомб и зараженные Чернобылем леса. Абсолютно точно можно сказать, что в воздух было выброшено не менее 241.000.000 смертельных доз радиоактивности. Благодаря особым свойствам ядерных веществ, крошечные керамизированные радиоактивные частицы остаются в воздухе в течение долгих месяцев или даже лет, пока они не будут вымыты каким-либо видом осадков.

  Кромки снежинок являются хорошими очистителями радиоактивных частиц.

  Только что в Москву вылетели два самолета С130 ВВС США. Речь, скорее всего, о лаборатории по ядерному оружию фирмы «Ливермор» или одной из других семи лабораторий по ядерному оружию в США.

  Спросите себя сами. Что могла так напугать русские ядерные сила, чтобы они обратились за помощью к своему старому ненавистному врагу времен холодной войны, к американским ВВС?

  Есть простой способ, чтобы люди в мире узнали, что происходит с размещенными на самолетах данными по Чернобылю и Маяку. Мы оплатили эти данные во всяком случае, вне зависимости от того, идет ли речь о русских, американских или евросоюзных данных.

  Раскройте эту информацию. Распространите ее в Интернете по всему миру, и пусть люди сами решают, в какой стране им безопасно жить со своими семьями.

  Если вы запланировали поездку в Европу или Россию, не езжайте. Если вы уже там, немедленно уезжайте. Если у вас там семья или друзья, вытащите их оттуда, если сможете. Это не учения. Это реальность.

  Dругая возможность присмотреться к зоне национального самопожертвования Маяк в России, состоит в том факте, что старый Советский Союз произвел в целом 30.000 оружейных термоядерных средств. Были многочисленные «происшествия» на Маяке, которые не должны были случиться и «официально» никогда не случились. Правительство, конечно, солгало.

  Tысячи лесных пожаров пылают в России вокруг старых заводов по производству водородных бомб. 1000 квадратных километров вокруг Маяка являются одной из наиболее зараженных на земле зон, потому что Урановый проект Маяк выпускал наиболее ядовитые вещества на земле для самых смертоносных на земле средств вооружения.

  Производство термоядерного оружия — это действительно мерзкое дело. Что касается оружия массового уничтожения, то это реальность.

  По состоянию информации на 15 августа 2010 года всему персоналу в России и Европейском Союзе рекомендуется покинуть эти страны. Я повторяю. Это не учения. Если вы не можете уехать, пусть уедут ваши маленькие дети. Хотя может быть, это уже поздно».

 9. romanmihaes Says:

  Nu intentionez sa ader la vre-un partid in viitorul apropiat. in rest nu comentez ce vor face unii sau altii. Se pare ca in pldm vor fi unele schimbari la virf legate si de scandalul Topa-Plahotniuc.

 10. vaseaivanov Says:

  AIE trebuie sa ramana, alfel sunt snase sa ajunga la putere nu comunistii, ci neocomunistii care vor face alianta cu comunistii. Faptul ca se cearta intre ei e si normal, numai asa se ajunge la un echilibru, numai ca cei care se considera Oameni politici ar trebui s-o faca mult mai civilizat, mult mai finuti si mai frumos pina la urma…..
  Ce se intampla acum in RM nu e bine, nu e bine deloc, sunt puse in joc carti flase, murdare, si asa numitii Oameni politici cad prada, deja au cazut in plase diferite, din cauza banilor in primul rind, trebuie sa fie cu mai multa verticalitate si spirit de Oameni de Stat. Da asa care ar fi diferenta intre doua grupari ? una a fost Pro – Vladimir Ilici, si au furat de au sarit capacele, si una acum nou aparuta, inca nu stim cum s-o numin, ca nu-i clara orietarea E Cu ADEVARAT PRO-ROMANEASCA !!! E adevarat PRO – EUROPA !!! TIMPUL VA ARATA. DOAR IN GIMPU AVEM INCREDERE CEILALTI SAU COMPROMIS … DIN PACATE … asa si au fost, si la putere si-au aratat fata adevarata …!!!

 11. leninbz Says:

  ar fii bine sa scrii in romana, nu in rusa , ca basarabia nui ruseasca…
  http://www.leninbz.wordpress.com
  http://georgylyx.blogspot.com/

 12. romanmihaes Says:

  Apropo sunt pe primul loc in wordpresul romanesc!

  Cele mai bune articole de prin WordPress.com
  Voronin lucrează pentru Ghimpu si Filat!
  In atentia avocatilor ortodocsi: Maine, 20 august, va avea loc dezbatere publica in problema Cartilor electronice de identitate
  Nicolas, tiganul de la Elysee
  Cuvinte intelepte…
  meciul online Steaua v Grasshopper live
  Muzica crizei 3 (P)
  Opinia unui doctor despre tragedia de la maternitatea Giuleşti
  ”Da,mami”
  Electoratul Nostradamus
  Am văzut Inception. Şi?

 13. рулетка онлайн Says:

  В принципе все звучит здорово и правдоподобно, но я

  бы хотел побольше ясности!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: