PCRM + PSD + PPCD = FSN (Frontul Salvarii Nationale)?

Am eu o cunostinta in mediul politic de la Chisinau care cind imi da cite o prognoza politica, la inceput imi pare incredibila, apoi majoritatea se adeveresc. In martie 2005 sursa imi spunea ca PPCD va vota pentru Voronin, iar Rosca va fi Presedintele Parlamentului si nu-mi venea sa cred. Daunazi acelasi om imi zice ca se coace un FSN moldovenesc pentru a participa la alegerile anticipate parlamentare, compus din PCRM, PSD, PPCD si alti aliati a lui Voronin. O alianta politica a patriotilor statalisti de la stinga la dreapta, asta se doreste. Sa ne aparam Patria! Prima mea observatie a fost ca nu cred ca Voronin il va lua pe Rosca in lista, caci ar putea pierde voturi de stinga in favoarea PD-lui de exemplu, insa omul imi spune „stai linistit ca asa va fi”. In legatura cu aceasta ipoteza mi-am adus aminte de ultimul seminar din iulie al Fundatiei Priznanie la care Voronin a declarat ca Selin si Rosca vor fi deputati. Nu ar mai mira pe nimeni, la cite s-au intimplat sa o vedem si pe asta.

In ce priveste lista de  miliardari, din start cind am citit stirea si clasamentul mi-am dat seama ca ceva nu-i curat. Lista e facuta de profesionisti, au amestecat unele adevaruri cu unele minciuni, ca sa para informatiile menite sa produca efect credibile. Astfel l-au plasat primul in top pe Gabriel Stati cu o avere estimata la circa 2,5 miliarde dolari, resind din faptul ca referitor la familia Stati a mai aparut citiva ani in urma in presa cifra de 2 miliarde, asta e informatie credibila. Apoi apare al doilea in top Vladimir Plahotniuc averea caruia se estimeaza la circa 2 miliarde dolari, tinind cont de faptul ca acesta are afaceri in domeniul petrolier si bancar se poate presupune ca si el este miliardar, sau cel putin undeva pe aproape. Iar pe locul 3 apare Premierul Filat cu 1,2 miliarde, iata aici e buba, scopul stirii a fost sa-l plaseze pe Filat in topul miliardarilor moldoveni, ca sa-l bage in gura lumii, care se va intreba de unde are banii, poate i-a cistigat in timpul mandatului de premier furind si acceptind mita, de ce nu sunt platite impozitele etc. Intr-o tara cu 3 milioane de oameni saraci e greu sa fii ales Presedinte cind esti miliardar. Electoratul va cauta sa voteze mai degraba cu unul sarac si cinstit. Iar Oleg Voronin cu „modesta” cifra de numai 700 milioane dolari e pozitionat abia pe locul sase, asa ca sa inteleaga electoratul ca vorbele urite despre afacerile familiei Voronin si miliardele furate nu sunt decit o fabulatie. Faptul ca stirea este o facatura am inteles-o atunci cind am accesat site-le forbes in engleza si rusa si nu am gasit nicio informatie din cele vehiculate de agentia rusa rosbalt. E ca si in bancul cu fetele popii. Acuma Filat poate sa se dezvinovateasca si sa zica ca nu este adevarat, dar lumea discuta ca fara fum nu iese foc si cine stie poate ca e adevarat ce se zice. Se apropie campania electorala si ne asteapta inca multe stiri senzationale despre politicieni.
Asta e, „compromatul” adunat si bine plasat in presa, este o arma electorala si face parte din instrumentele unei campaniii. Cine nu are „compromat”, sa-l caute.

P.S.

Apropo nu vrea vre-un miliardar din top, sau alti milionari, sa-mi sponsorizeze blogul cu 600 de euro? O nimica toata pentru cauza democratiei.

Anunțuri

36 răspunsuri to “PCRM + PSD + PPCD = FSN (Frontul Salvarii Nationale)?”

 1. xyz Says:

  Daca taceati filosof ramaneati.

 2. palade Says:

  La sigur Filica azi nu are un miliard. Dar sa-i dorim sa-l faca cat mai curand. Important sa nu se intersecteze businesul personal cu politica. Ma intreb daca e posibil asa ceva in SRL Moldova? Acest laborator soveitic completamente corupt

 3. romanmihaes Says:

  Am o rugaminte fara injuraturi si grohaeli cind comentati. va cunosc stilul stimati decedati politic. sa incercam un dialog civilizat. Crearea FSN-lui moldovenes este o ipoteza si nu avem decut sa asteptam sa vedem cine va avea dreptate.
  Cit despre citi bani are Premierul, am auzit cifre de la 10 milioane la 100 milioane de euro, dar nici pe departe un miliard.

 4. Iurie Says:

  Dar dvs. credeti ca nu este necesara crearea unui asemenea FSN? Mi se pare ca se doreste repetarea situatiei din 2001 cind PCRM a primit 71 de mandate schimbind o alianta nefunctionala. Dar daca se va reusi crearea FSN-lui in asa parametri si cu conditia ca Voronin se va indeparta de putere atunci cred eu ca sunt sanse foarte mari de a repeta 2001.

 5. romanmihaes Says:

  daca e adevarat atunci rosca va fi pe lista comunistilor si va deveni deputat. crearea fsn depinde de mai multi factori. si factorl rusesc va avea un cuvint greu de spus.

 6. Alex Says:

  D. Mihaes cum credeti dvs. care este partidul sau/ori alianta cea mai valabila pentru RM, adica acei care real vor face ceva pentru integrarea noastra in UE. Dupa alegerile din 29 iulie 2009 aveam incredere numai si numai in PL si PLDM, dupa decretul Dl Ghimpu PLDM-ul a dat-o in bara dupa parerea mea. Interesant….

 7. costin Says:

  nu trebuie exclusa varianta cu o eventuala coptare a lui rosca si a ppcd-lui poate dintr-un singur punct de vedere …pcrm si psd sunt vazute din ce in ce mai puternic , ca partide rusofone . asta va duce la indepartarea bastinasilor de ele . ori numai cu sprijin rusofon nu poti obtine un rezultat solid care sa-ti permita sa te gindesti la guvernare … ppcd ar avea exact rolul de a estompa aceasta imagine . ramine sa vedem …

 8. costin Says:

  cred ca am fost primul care a adus in vedere existenta in moldova a unui adevarat „front de salvare a rss moldovenesti „… „frontul” e destul de larg si cuprinde atit partide din opozitie cit si de la putere . cind a venit vorba de lucruri importante , toate aceste partide au actionat ca unul singur … aaa… ca se mai cearta intre ei acesti politicieni , ca sunt orgolii , e una , dar la nevoie actioneaza ca o echipa disciplinata si condusa de un singur creier .asadar pcrm+psd+ppcd+mu+pu+pd+amn+….asta-i adevarul .

 9. palade Says:

  Inca odata. Toate aceste abreviaturi PPKK-MMDD-ETCC or stanga-dreapta-centru sunt niste caricaturi. Denumirea partidelor in SRL Moldova nu sunt altceva decat un Decor dupa care se ascund grupuri de interese cu afaceri si bani mari.

 10. Alex Says:

  pentru palade

  Bine spui, atunci ce de facut?:) si inca un moment, numai SRL Moldova exista sau poate toate tarile sunt niste SRL-uri?

 11. palade Says:

  pentru Alex
  Nu toate. Doar acelea unde CORUPTIA este o norma a vietii cotidiene. Unde un chip pe nume CORUPTIA este implantat in crieirul cetatenilor.

 12. palade Says:

  tot pentru Alex
  Ce e de facut?
  Vedeti ce face de o bucata de vreme Georgia.
  Se rade CORUPTIA cu radacina cu tot in toate institutiile de stat si din viata de zi de zi. Actualmente in Georgia CORUPTIA este o crima grava si se pedepseste cu ani grei de inchisoare.

 13. seviroveanu Says:

  Banii, banii, banii…

  Banii, banii, banii…
  ne-au năucit golanii,
  căzuţi în mreaja lor
  uităm de biet popor.

  Banii, banii, banii…
  ne-mprăştie duşmanii,
  umplând lumea cu noi
  să nu murim chiar goi.

  Banii, banii, banii…
  of, Doamne, gologanii,
  parcă ar fi vrăjiţi
  trag doar la ghiftuiţi.

  Şarlatanii, banii,
  banii, banii, banii…
  strânşi doar la ciorap
  fac din om – satrap.

  Tiranii, banii,
  banii, banii, banii…
  euro, dolarii – măi tată,
  ne-or sătura vreodată?

  Anatolie Cărbune

 14. romanmihaes Says:

  Cele mai bune articole de prin WordPress.com
  Mircea Oprean: „Am dezgropat neomenia şi acuz această clică ce s-a erijat atunci în emanaţie revoluţionară şi care a determinat crimele împotriva participanţilor la înscenarea pusă la cale de ei. Toată şleahta, de la Iliescu şi Roman la Voican şi ceilalţi”
  PCRM + PSD + PPCD = FSN (Frontul Salvarii Nationale)?
  De la bisericile cu mandoline la bisericile cu mese de tenis (P)
  Sfantul Ilie Lacatusu – 27 de ani de la trecerea la Domnul. Minunile sfantului, povestite de Parintele Justin Parvu si Parintele Ioan de la Rarau
  Ce spune un doctor despre moartea Mădălinei Manole
  VIDEO: Din doi parinti nigerieni a iesit o fetita alba. Sa fie vorba despre TELEGONIE?
  Madalina Manole in sicriu
  Imagini in exclusivitate cu corpul neinsufletit al Madalinei Manole depus la Sala Radio
  Drunvalo Melchizedek, despre Sfarsitul Timpului
  Lipsa “C-urilor” noastre!

  Sunt pe locul 2 in topul wordpress

 15. COSTIN Says:

  Kommersant: Federația Rusă a obosit să dea bani Transnistriei

  „Transnistria a încetat să primească ajutor financiar din partea Rusiei, care era oferit consecvent încă din anul 2008. Pe contul bancar al organului legislativ al regiunii transnistrene nu a fost transferată a treia tranşă a acestui an, destinată pensionarilor”, scie publicaţia rusă „Kommersant”.

  Informaţia a fost confirmată oficial de autorităţile separatiste. „Nu am primit banii nici luna trecută, nici luna aceasta”, a spus spicherul Sovietului Suprem al autoproclamatei republici nistrene, Anatolii Kaminskii. El a comunicat că nu cunoaşte care ar fi motivele, dar că Rusia a promis că „banii vor fi”.

  Publicaţia rusă mai scrie că Tiraspolul a fost avertizat încă din iarnă referitor la problemele legate de transfer. „Autorităţile ruse au fost informate că banii pe care îi transferă în regiune sunt retransferați pe contul celei mai mari bănci de la Tiraspol, „Gazprombank””, scrie Kommersant. Deocamdată, oficialii separatişti nu au avut nicio reacție… EXACT CUM NE ASTEPTAM … RUSIA NU-SI MAI POATE PERMITE SA-SI INTRETINA SI „AMANTA” SMIRNOVISTA . ARE DESTULE ALTE AMANTE CARE COSTA … ESTE CLAR CA RUSIA DORESTE SA SCAPE DE PIETROIUL TRANSNISTREAN , DAR SA-L LEGE DE PICIORUL MOLDOVEI , BLOCIND ASTFEL SI DRUMUL SPRE EUROPA AL CHISINAULUI .

 16. COSTIN Says:

  VIN VREMURI GRELE PENTRU TIRASPOL … FARA AJUTORUL MASIV AL RUSIEI , FARA RECUNOASTERE PE PLAN INTERNATIONAL , FARA REZERVE ALE SUBSOLULUI , CU O INAPOIERE TEHNOLOGICA FORMIDABILA FATA DE EUROPA , CU MENTINEREA DE CHELTUIELI MILITARE MARI NEACOPERITE DE PROPRIA ECONOMIE , STAFIA FALIMENTULUI BATE LA PORTILE TIRASPOLULUI . POPULATIA AMAGITA DE REGIMUL SMIRNOV CU FEL DE FEL DE AJUTOARE VENITE PE FILIERA RUSEASCA , VA FI CRUNT LOVITA CIT DE CURIND … MAI VREA CINEVA O RECUNOASTERE A FAPTULUI CA RUSIA ESTE UN STAT AGRESOR FATA DE MOLDOVA ? CITEZ : „Informaţia a fost confirmată oficial de autorităţile separatiste. “Nu am primit banii nici luna trecută, nici luna aceasta”, a spus spicherul Sovietului Suprem al autoproclamatei republici nistrene, Anatolii Kaminskii. El a comunicat că nu cunoaşte care ar fi motivele, dar că Rusia a promis că “banii vor fi”…

 17. Maria Says:

  SLĂVITĂ FII MOLDOVĂ!

  Moldova mea străbună,
  Frumoasă, mîndră ţară,
  Din flori eşti o cunună
  De graiuri şi popoare.

  Din vremuri milenare
  Eşti plai, popor şi neam
  Cu semne de hotare –
  Morminte de duşmani.

  Străvechea latinie,
  Creştina staroslavă
  Găsit-au veşnicie
  În limba ta moldavă.

  Slăvită fii Moldovă,
  Norod moldovenesc,
  Slăvită fie-ţi slova
  Şi plaiul stramosesc,

  Pîrjol făceau păgînii,
  Tatarii şi osmanii,
  Te-au jefuit românii
  Mai rău ca toţi duşmanii!

  De braţul tău păgînii
  S-au spulberat cu urlet,
  Dar au rămas românii
  Şi te-au călcat pe suflet.

  Plătiţi cu milioane,
  Adună trădătorii
  Să-ţi scuipe pe icoane
  Cu româneşti istorii.

  Ei ţi-au răpit eroii
  Trecutul plin de glorii –
  Acum vin viitorul
  Să-ţi fure – răpitorii!

  Din selvă liberalii
  În piaţă-şi strîng şacalii –
  Ca bastioanele statale
  Să-ţi ardă-n foc vandalii!

  Jurăm pe sfînta cruce
  Că-i vom goni cu ură;
  Feciorii tăi – haiducii
  Din ei vor face zgură!

  Slăvită fii Moldovă,
  Norod moldovenesc,
  Slăvită fie-ţi slova
  Şi plaiul strămoşesc!

 18. COSTIN Says:

  ZILELE LUI SMIRNOV SUNT NUMARATE … IN CURIND RUSIA IL VA ARUNCA CA PE O MASEA STRICATA . „PAPUSA” SI-A FACUT DATORIA , „PAPUSA” POATE FI ARUNCATA LA LADA DE MIZERIE A ISTORIEI . DEJA LIDERII SEPARATISTI SI-AU EXPRIMAT „REGRETUL” CA UE NU LE PREA TRIMITE FONDURI …SI NERAMBURSABILE . II VOM VEDEA PE INLOCUITORII LUI SMIRNOV STIND CU MINA INTINSA SPRE OCCIDENT , CA CERSETORII .

 19. COSTIN Says:

  Te-au jefuit românii
  Mai rău ca toţi duşmanii! … VERSURILE SUNT SCRISE PROBABIL DE UN DEZAXAT MINTAL IN ULTIMA FAZA A BOLII . Moldova mea străbună … PROBLEMA E CA MOLDOVA CEA STRABUNA , ISTORICA SI LEGITIMA SI-A HOTARIT DESTINUL IN 1859 , PUNIND BAZELE STATULUI NATIONAL MODERN ROMANESC . CIND SPUI CA TE-AU JEFUIT ROMANII , INSEAMNA SA JIGNESTI MILIOANELE DE FRATI MOLDOVENI DE PESTE PRUT . Din vremuri milenare
  Eşti plai, popor şi neam … DUPA CUM STIE ORICE OM INTREG LA MINTE PE ACESTE LOCURI SI PE TERITORIUL ROMANIEI SI UCRAINEI [UNELE ZONE] AU TRAIT INAINTASII NOSTRI DACI . De braţul tău păgînii
  S-au spulberat cu urlet,
  Dar au rămas românii
  Şi te-au călcat pe suflet. BOALA MINTALA GREA , NU GLUMA … VERSURILE FANATICE ADUC AMINTE MAI MULT A FASCISM SI NAZISM RUSOFON MURDAR .

 20. JUDET Says:

  POT face comentariu la comentarii ????

  “” moldovenismul “” este o mare “”gaselnita “” ( de la verbul A GASI ) a savantilor comunisti, fie ei rusi, fie ca se zic “” moldoveni “” fara sa fie moldoveni.

  Exista “” transilvanisti, “” oltenisti “”, “” muntenisti “” etc, etc, dar toti fara exceptie se considera ROMANI.

  Chiar DVS ati acceptat si afirmat tovarici DODON ca moldovenii din Basarabia sunt identici cu moldovenii din ROMANIA. Cum va explicati ca moldovenii din Romania se considera fara ezitare, 100% Romani iar pe moldovenii din Basarabia ii considerati o rasa aparte, o etnie total diferita de Romani ????? De care parte este adevarul si de care parte minciuna si falsificarea ISTORIEI ?????

  CUm se face ca ROMANII si BASARABENII vorbesc exact aceeasi limba, acelasi folclor, aceleasi obiceiuri dar ii considerati totusi de ETNII DIFERITE ????

  La originea timpurilor moldovenii au fost un popor rus ??? turcomongol ???? HUNOmongol ???? si au fost desnationalizati de romani care le-a impus limba romana ???

  Iata atatea chestiuni pe care moldovenii si-o pun si asteapta un raspuns dela tovarici DODON sau alt comunist competent in materie

 21. COSTIN Says:

  Seceta care afectează Rusia a distrus zece milioane de hectare de terenuri agricole, afirmă ministrul rus al Agriculturii, Elena Skrinnik, citată de pagina online a RIA Novosti.

  „Situaţia este foarte complicată, mult mai dificilă decât în 2009. Din cauza secetei, a fost decretată starea de urgenţă în 23 de regiuni din Rusia. Zece milioane de hectare, adică 20 la sută din totalul suprafeţelor cultivate, au fost distruse”, anunţă ministrul.

  Potrivit acestuia, este necesar un program naţional de irigaţii.

  În plus, ministrul Agriculturii a subliniat că trebuie luate măsuri pentru a evita reducerea numărului bovinelor, afectate de secetă. „Fermele de porci şi de păsări nu sunt afectate de secetă”, a dat asigurări ministrul.

  Un val anormal de căldură afectează Rusia de aproape o lună, provocând şi numeroase incendii de vegetaţie. DE UNDE SI PENTRU TRANSNISTRIA …?

 22. COSTIN Says:

  „Domnului Smirnov i s-a dat de înţeles că autorităţile trebuie să lucreze în interesul cetăţenilor, nu să-şi rezolve problemele de familie cu banii oferiţi de Federaţia Rusă”, a afirmat o sursă din cadrul Ministerului rus de Externe. UN SEMNAL CLAR , CA RUSIA ISI CAUTA O SCAPARE DIN PROBLEMA COMPLICATA A TRANSNISTRIEI . VISURILE INDEPENDENTISTE ALE LUI SMIRNOV SI A CLICII SALE INCEP SA APUNA .

 23. romanmihaes Says:

  Precizez ca trebuie sa achit o taxa anuala de 600 Euro ca blogul sa poata fi vizionat pe unimedia, la categoria bloguri.

 24. Vlad Says:

  Nu e cam mult?

 25. Vlad Says:

  Cat priveste presupusul FSN, eu exclud includerea lui rosca pe lista lui voronin, desi campanie vor face sprijinindu-se unul pe altul

 26. romanmihaes Says:

  Varianta cu Rosca pe lista comuna cu pcrm are dreptul la viata. PPCD de unul singur are sanse minimale sa treaca pragul de 4%, e riscant si apoi costa bani care se arunca la cos. Insa in opinia mea varianta cu Rosca pe lista cu pcrm ar putea sa fie speculat de PD si alti contracandidati de stinga, si astfel PCRM ar putea sa piarda vreo 5% din aceasta cauza ceea ce ii poate fi fatal.
  Asa ca strategi comunisti acuma probabil calculeaza ce combinatii le merg mai bine.

 27. Sergiu Says:

  Ghimpu este ratiunii!

 28. radu Says:

  DUPA CE SOBOLANII IMPERIALISTI RUSI AU NEGAT CU OBRAZNICIE EVIDENTA : Putin a intonat cântece patriotice alături de spionii ruşi expulzaţi de SUA

  “Sunt sigur că vor lucra în locuri bune, sunt sigur că vor avea o viaţă interesantă şi strălucitoare”, a declarat Putin, într-o conferinţă de presă susţinută în timpul vizitei în Ucraina, potrivit Mediafax.

  El a adăugat că, în cursul întâlnirii avute cu agenţii, au cântat cântece patriotice acompaniaţi de muzică live şi au discutat despre viaţă.

  Putin, fost ofiţer KBG cu experienţă în activitatea în străinătate, a spus că viaţa de spion este foarte dură. “Imaginaţi-vă, trebuie să ştie o limbă străină ca şi cum ar fi a lor, să gândească şi să vorbească în acea limbă, să îndeplinească misiuni în interesul ţării natale timp de mulţi ani, fără a putea conta pe imunitatea diplomatică”, a spus el.

  Putin: “Trădătorii sfârşesc întotdeauna rău, cu băutură sau droguri”

  Putin a mai afirmat ieri că reţeaua de agenţi ruşi a fost descoperită ca urmare a unei trădări. “Aşa cum am mai spus, acest (scandal de spionaj) a apărut ca rezultat al trădării. Ei (trădătorii) sfârşesc întotdeauna rău, cu băutură sau droguri”, a spus el, adăugând că ştie numele trădătorilor.

  El a refuzat însă să răspundă întrebărilor privind eventualele măsuri pe care le va lua Rusia împotriva acestora, afirmând că serviciile secrete sunt guvernate de propriile legi şi ele sunt cele care trebuie să rezolve aceste probleme.

 29. szaszsebespaul Says:

  Frontul distrugerii nationale. Sus Ghimpu

 30. gigi Says:

  Ia mai las-o, Roman sa-l slefuiesti pe filat. Daca iti e prieten, coleg, partener, inteleg. Dar daca nu – atunci el nu ar face-o cu alde mine de exemplu. Se stie ca filat, oleg vladimirovici, serafim si feciorii sai au biznes-uri care se intersecteaza si legea biznesului spune ca o mana tre sa spele pe alta. Amar, dar e realitate!… Deci, toti ei sunt cumatri in afaceri si iau toata recolta din s.r.l. Moldova.
  Iar de FSN – PPCD nu prea cred.

 31. gigi Says:

  da, a dat-o in bara rau de tot…

 32. Lancaster Says:

  Pentru aproximativ 120 de euro pe an, plătibili câte 30 în fiecare trimestru, Yahoo vă asigură hosting la un nivel mult mai performant decât o face Unimedia. Iar dacă vreţi să faceţi un grup de 10 sau de 20 de bloguri, tot 120 de euro pe an costă la Yahoo. Şi dacă mai adăugaţi şi un site la acele bloguri, tot în aceeaşi bani intră.

  Singura problemă e că Unimedia are deja un nume, iar pe cont propriu ar fi un pic mai greu să promovaţi blogul. Dar ar costa de 5 ori mai ieftin, iar audienţa s-ar baza doar pe calitatea articolelor.

  P.S. Faceţi o faptă bună şi schimbaţi design-ul cu unul mai modern, ăsta pe care-l aveţi era clasic încă de-acum 5 ani. Temele WordPress sunt gratuite, iar schimbarea lor e destul de simplă.

 33. Valeriu Ciobanu Says:

  Taci Voronin – haimana,căci tăcerea e de aur/O să stai la zdup,satană,vei mugi ca un balaur/Mama ta pe pat de moarte,te ruga să laşi puterea/În faţa ei(femeie bună),ai tăcut ca o muiere…Tu Vologhea-fătul mamei,te-ai urcat prea sus de tot/Dar ai devenit canalie,devenitu-ai despot/Ai călcat’n picioare oameni,le-ai făcut prea multe rele/Pentru asta măi băiete, ai să ai osânde grele…Eu în viaţă,măi Vologhea,n-o să fiu,dar ţine minte/Soarta îţi va fi amară,viaţa îţi va fi cumplită/Toţi acei pe care’n viaţă,i-ai călcat ca pe burete/O să-ţi bage’n talpe şipci,o s-te vâre la perete…Tatăl meu-Isidor Sârbu,înmormântat la Tărtăşeşti/a pus blam pe comuniştii,dintre care-primul eşti/Purtători de mari blestemuri,neiubiţi de DUMNEZEU/O să fiţi trântiţi de vremuri,ca feciorii celui Rău…După asta Pelagheia,lăcrimat-a în tăcere/Amintindu-şi iar de clipa,când născuse în durere/Amintindu-şi de Isidor, de Tatiana şi de fraţi/Care au plecat la Domnul,de păcat eliberaţi…Câte i-au trecut prin minte,în acele clipe grele/I-ar Vologhea Bujeniţă, era mut-surprins de ele/Ş-ia adus şi el aminte,de Isidor,bâtu-său/De Domnica-zis „rusoaica”,care mai trăia în greu…Şi-a adus aminte bine,de Brezoaia-Tărtăşeşti/Unde nu şi-a pus amprenta,ca să vină la Sârbeşti/Când a fost la Iliescu,de Domnica a „uitat”/Tare’l aştepta bătrâna,ca să-l scape de păcat…Peste sărbători de Paşti,vor veni acele zile/Care vor marca sârbeştii, de durere şi mâhnire/Se vor duce la morminte,vor cinsti memorii multe/Pe Vologhea Bujeniţă,n-o să-l aibă printre rude…Căci Voronin are silă, de rudenie săracă/Care n-are cum să-l treacă,printre corjoveni de treabă/Taci Voronin-haimana,căci tăcerea e de leac/ Pe Boboc l-aţi omorât voi,din porunca ta de drac…

 34. COSTIN Says:

  Valeriu Pasat: Am fost eliberat din închisoare după ce Putin s-a întâlnit cu Voronin

  Valeriu Pasat anunță într-un interviu că a fost eliberat din închisoare în 2007 a doua zi după ce Vladimir Voronin s-a întâlnit cu Vladimir Putin. „Deocamdată pot spune că am fost eliberat a doua zi după întâlnire. Mă consider moldovean și nu-mi voi schimba niciodată naționalitatea”, a mai precizat liderul Partidului Umanist în interviul publicat aici.

  Potrivit lui, în prezent nu există relații normale între Federația Rusă și R. Moldova. „Există doar imitații ale acestor relații”, a mai precizează Pasat.
  OMUL SE VEDE CA E CAM LIPSIT DE MINTE … RECUNOASTE PE FATA CA E SLUGA LUI PUTIN , CARE L-AR FI SCOS DIN PUSCARIA LUI VORONIN . RECUNOASTE SI CA VREA SA SUBORDONEZE TOTAL R.MOLDOVA IN FATA MOSCOVEI IMPERIALE … DACA ACUM NU EXISTA RELATII NORMALE CU RUSIA – SI DUPA SCANDALUL PARTICIPARII LA PARADA , CARE A AVUT LOC IN CELE DIN URMA – , CUM AR ARATA ELE CU PASAT IN FRUNTEA TARII ? INGENUNCHIERE TOTALA PERMANENTA IN FATA IMPERIALISMULUI RUSESC ? ACUM SE RELEVA IN TOATA AMPLOAREA SA , PROIECTUL PASAT – VLADIMIR …

 35. jorj Says:

  e straniu jocul facut de pasat

 36. Costica Says:

  Notiunea de F.S.N. (Frontul Salvarii Nationale) are sens devin. Menirea F.S.N e de a salva o natiune din ghearele regimului comunist, a o salva de la peire. Cunoastem ca regimul comunist a distrus popoare intregi prin deportare si foamete organizata.Acest regim a nimicit milioane de veti omenesti prin impuscare. PCRM+ PSD+PPCD = FSN demonstreaza inca odata ca acestea forte politice sint in agonie. Formarea aliantei din partidele enumarate mai sus cu aceasta denumire ar insemna crearea Frontului Satanei Nationale. Front-comunistii tot timpul lupta cu ,,dusmanii’’ de clasa. In numele binelui acestui popor comunistii au impusct in masa milioane de intelectuali. Satana- cu acest nume a intrat in istorie acest regim si membrii sai. National- fiindca in aceasta alianta participa acei care tradeaza idialurile nationale si lucriaza pentru KGB sub paravanul minciunei.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: