Partidul rublei contra Aliantei pentru euro

Agenţia de presa Info-Prim si ziarul Timpul au publicat  fragmente din proiectul de Hotarire privind aprecierea istorica si politico-juridica a regimului totalitar comunist din RM.

Se stie ca  proiectul nu a fost examinat de catre legislativ la 28 iunie deoarece AIE a aminat examinarea proiectului de lege.

Parlamentul urma sa decida aprobarea urmatorului continut:

Art. 1. Se ia act de Raportul privind aprecierea istorică şi politico-juridică a regimului comunist totalitar din Republica Moldova, elaborat de Comisia pentru studierea şi aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova, constituită prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 165-V din 14 ianuarie 2010 şi se aprobă concluziile şi recomandările acesteia;

Art. 4. Se interzice utilizarea noţiunii de „comunist” şi a derivatelor acesteia în denumirile partidelor politice, organizaţiilor social-politice, şi a instituţiilor şi întreprinderilor;

Art. 5. Se interzice utilizarea şi propagarea în scopuri politice a simbolului regimului totalitar comunist „secera şi ciocanul”, deopotrivă cu simbolurile naziste;

In legatura cu art.4 si 5 , de a interzice utilizarea notiunii comunist si a simbolicii comuniste, pe internet si facebook au aparut discutii , ce vor face comunistii daca totusi Parlamentul va adopta aceasta hotarire in sedinta din 6 iulie si care ar putea fi noua denumire si simboluri ale partidului?

Mi-am dat si eu cu parearea si am venit cu urmatoarea propunere pentru comunisti:

Deoarece Tkaciuk a declarat ca AIE este Alianta pentru EURO(Alians za evro), prin deductie logica inseamna ca PCRM este Alianta pentru rubla(Alians za rubli). De aici si propunerea pentru PCRM ca denumirea partidului sa fie Partia rublea – Partidul rublei, iar simbolul partidului – rubla ruseasca.

Consider ca in acest mod si electoratului ii va fi mai usor sa voteze la alegerile anticipate, in dependenta de preferinte pentru euro sau pentru rubla ruseasca. Sa fie deci un vot constient pe axa est-vest  in dependenta de vectorii geopolitici si de valuta preferata.

O alta propunere venita din partea unui utilizator de internet a fost ca comunistii sa nu-si schimbe abreviatura care le aduce voturi si sa pastreze PCRM, adica Partidul Capitalistilor din R.Moldova. Ce ziceti?

Anunțuri

18 răspunsuri to “Partidul rublei contra Aliantei pentru euro”

 1. PANTOGRAF. Says:

  Inca tremurati sa cereti INTERZICEREA P C R M si NAZISMULUI DIN VIATA POLITICA A TARII .

 2. METEOR Says:

  Nu este vorba numai de interzicerea simbolurilo comuniste este vorba deasemeni de interzicerea „” filozofiilor „” COMUNISTE si NAZISTE „” deci de interzicerea partidelor COMUNISTE si NAZISTE.

 3. Partidul rublei contra Aliantei pentru euro | WLE Daily News Says:

  […] proiectului de lege. Parlamentul urma sa decida aprobarea urmatorului continut: Art. 1. […] Ultimele articole despre 1 Posted in NEWS Tags: Aliantei, contra, euro, Partidul, pentru, rublei « Maramureş: […]

 4. jorj Says:

  comunistilor le plac si rublele si euro si chiar leii romanesti. Voronin este miliardar in euro si tine pe moldoveni de prosti

 5. laur Says:

  Nu este vorba despre interzicere, marea problema este ca sunt multi oameni prosti si naivi care mai cred in PCRM.

 6. Vlad Says:

  Subscriu intru totul la aceasta propunere. Ma intreb insa cum se uita la acest lucru marele intelectual markusa tkacik

 7. amycommunications Says:

  Mulţumesc pentru ajutor, însă au trecut atîţia mii de ani de cînd sunt obligată să muncesc cu ajutorul unor parteneri de la distanţă, zilnic şi în weekenduri şi să nu fiu plătită decît de către părinţii mei bătrîni cu echivalentul hranei-şi mănînc f.puţin, chiar dacă am conformanţă de sportivă şi 1metru şi şaptezeci şi arăt ca o pisică finuţă, mă rog-că am capul plin şi niciun ajutor direct şi pe nimeni care să fie în stare să mă ia în braţe şi să mă mîngîie cînd am nevoie de el. Şi detest din tot sufletul atît ţiganii ăştia milioane de răutăcioşi-împuţiţi-needucaţi cu copiii lor cu tot cît şi mafia care porneşte de la vînzătorii bîrfitori din malluri şi magazine şi în toate televiziunile romîneşti ca şi în edituri şi în ziare şi în absolut toate partidele şi în toate familiile etcaetera.Îmi vîjîie urechile de la aerul ăsta condiţionat rece care e peste tot deşi încalcă orice explicaţie de fizică şi mecanică în sănătate etcaetera.Şi merit eu cele mai bune lucruri din lume, pentru simplul motiv că nu sunt egală cu toţi dar cel puţin sunt printre foarte puţinele maltratate şi abuzate şi care au decenţa să se comporte ca şi cum ar şti că ‘toţi şi toate sunt egali’ în mintea maselor de animale..din ce în ce mai răspîndite orişiunde, cred.
  Credeţi-mă, că nu mai vreau şi nu mai pot!
  Iar Astăzi, în data de 4.iulie a anului 2010, am publicat cea de a 2a parte a campanieei pe care Amycommunications.com a iniţiat-o împreună cu U.N.I.F.E.M deşi încă aştept aprobarea celor din Washington D.C.: se numeşte ‘ End violence against Bright Straight Women!’ şi este menită să joace un rol important în lupta dusă cu inegalitatea de şanse, prin revenirea la clasicele valori ale drepturilor omului, într-adevăr. Doriţi-mi succes în încercarea mea privată de a influenţa fundamental politica întregii lumi!
  Amy Neagoe from Amycommunications.com

 8. amycommunications Says:

  conformaţie am vrut să spun, scuzele mele vă rog.

 9. Costin Says:

  nu va fi dreptate in tarile foste comuniste , pina cind comunismul nu va fi interzis … daca nazismul si fascismul au fost interzise in lumea larga cu multa scrupulozitate , ce si cine opreste interzicerea si a comunismului ? auzeam ca fiind in vizita im moldova , reprezentanti ai asa numitului grup al „stingii europene ” [ foste si actuale partide comuniste din intreaga europa ,multe controlate sau sprijinite de moscova ] au luat apararea simbolisticii comuniste … de amintit ca multi „stingisti” au vazut in occident comunismul la televizor , nu ca noi cei din „lagarul socialist „. recent nu a fost aprobata o organizatiie numita „noua dreapta” , pe motiv ca ar avea simpatii fata de miscarea legionara din romania ce a existat cindva … sa fie atunci dreptate pentru toti , iar pcrm si simbolistica comunista sa fie scoase in afara legii .

 10. Valter Says:

  Cine a sarit impotriva decretului Ghimpu – Duma rusa, MID-ul rus si politicienii „nostri” – Voronin, Dodon, Turcan. Mai e nevoi sa ne gindim care sunt cei ce actioneaza importiva Moldovei si apara inreresele Rusiei.
  La moment PCRM este PCV – Partidul Clanului Voronin, simbol – ” un jital soversenoletrnii- care paste pe pliaj si face o treba de barbat cu ….stiti voi cine”.

 11. emigrantul Says:

  Aceste probleme se pot rezolva într-un singur fel : printr-un referendum ! Vor fi însă schimbări în România, unde sitemul mafiot KGB-ist va cădea cât de curând !
  http://dandiaconescupresedinte.wordpress.com/

 12. amycommunications Says:

  Este foarte adevărat ce agirmi, iar educaţia echităţii sociale are un rol fundamental. Dar dacă lumea care mai citeşte din cînd în cînd nu e în stare să înţeleagă nimic din Vasile Ernu, Prhan Pamuk, Dostoievski etcaetera..ce să te faci? Folosirea forţei este o soluţie prea bună ca să îi educin pe idioţi..însă ce să ne facem în cazul în care numai idioţii folosesc forţa(Băsescu şi membri P.D.-L) şi o fac împotriva celor care au minte berechet şi sunbt f.diferiţi-diferite de ele-ei? Le dăm diplome şi funcţii ‘de conducere’ Elenei Băsescu, Andreei Marin, Mihaelei Rădulescu, Elena Udrea şi tinerilor la fel de ‘culţi ‘ precum sunt ele? Că aşa-i în Romînia..iar lumea care dă premii de frumuseţe şi de talent(Concursul de Miss, Eurovision etcaetera) tuturor răsfăţatelor insignifiante..are vreo şansă să se preschimbe conform valorilor fundamentale-clasice ale omului, cîndva?

 13. amycommunications Says:

  1. Scuzaţi greşelile de ortografie(nu am de gramatică) însă cînd scriu pe blogfurile amicilor o fac, din lipsă de timp , la repezeală
  2. Pe lîngă Orhan Pamuk(vă recomand ‘Zăpada’ şi ‘Cartea neagră’) nu trebuie uitat nicidecum Paolo Coelho..că tot vorbeam acuma de aceeaşi Mărie..uitaţi-vă rapid măcar pe cele 2 cărţi ale acestuia: ’11 minute’ şi ‘Învingătorul ia totul'(a-propos de Rusia descrisă corect de către Anna Politvskaia, Vasile Ernu, Dostoievski, Ludmila Uliţkaia ..ziua mea de naştere a fost sărbătorită numai de către părinţi..drăguţi, dar fără bani şi sănătate..aşa că nu am apucat nici în ziua de azi să primesc buchetul de trandafiri roşii pe care i l-am cerut lui Titus, tortul alb în totalitate! marca ‘Diplomat’ şi toate cărţile lui Kafka..apărute în Edit. Rao parkă..
  Sufăr de reumatism la fel precum babele în timpurile ăstea ‘schimbătoare’ şi nu mai am kef nici de învăţat nici de nimica..deocamdată însă aştept sportul şi pe Eros..
  Însă vă rog să nu vă îngrijoraţi: nu am nicidecum 900 ani şi nu am avut prin urmare timp să citesc în întregime cărţile acestea..cu toate acestea, uitîndu-mă -atent, atenţie-şi făcînd şi puţină istorie şi psihologie socială..am înţeles totul îndată. Deci, nu vă îngrijoraţi, amigos: măcar cîteva pagini să citeşti zilnic(aşa cum fac eu, adică) şi, de ai minte de la Natură(Dumnezeu nu îţi dă minte, credeţi-mă) înţelegi totul îndată. Tocmai de aceea persoane-şi ca dl. Gabriel Liiceanu, deşi nu au timp nici ei să citească în întregime cărţile, (dar nicidecum Patapievici-Cărtărescu-Tismăneanu)-înţeleg totul mai repede decît majoritatea şi le rămîne timp şi de afaceri şi de politică şi de viaţă conjugală..
  Dar vă repet: ei-ele nu sunt singuri şi obligaţi să fie genii..ca mine d.e.Iar eu, deşi nu am crezut vreodată în zodii şi n-o voi face în vecii vecilor, totuşi în zodiacul floral sunt sub semnul ‘trandafirului’.
  Ideea este să citiţi şi din cărţile lui Coelho..acestea 2: despre o ţară actuală şi a 2-a, despre Rusia

 14. amycommunications Says:

  Şi ştiţi cu toţii bine că ce spun eu şi nu ce mint toţi şi toate care mă vor ‘nebună’ încă de acuma cca 6-7 ani, este verificabil: şi la poliţie şi în toate locurile unde nu se acceptă minciuna niciunui partid.Kulmea este că eu, înainte să intru de-a binelea în politikie, anunţam cu multă naivitate avocaţi, judecători, pe unii dt. părinţi şi alţii..simpli tineri pe care-i credeam prieteni, despre zilele mele de examen sau de interviu. Sau îi anunţau alţii, cîteodată, în locul meu. Aşadar, credeţi că mai e oare nevoie să nu-i urăsc, mai ales după ce am văzut aseară, în emisiunea aceea de la Prima TV, cît de misogini şi mult invidioşi sunt toţi tinerii masculi care se dau ‘puloşi şi permanenţi’ în Parlament şi au tupeul să îşi bîrfească colegele, la tembelizor??

 15. diananicolau Says:

  hmmm.. interesant monologul doamnei…

 16. amycommunications Says:

  Într-adevăr monolog, într-o Romînie şi o Basarabie fără de bărbăţie–fără bărbaţi adică.

 17. amycommunications Says:

  Şi eu ce mă fac, dacă de acum mai bine de 1an am crezut că am găsit diplomatul /jurist perfect în cadrul M.A.E. iar Videanu şi-a trimis ‘copiii’ care se pupă cu animalele-pisici, cîini etc-în bot, ca să mă împiedice să iau ceea ce este al meu, în fapt??(Şi nici voi nu îmi postaţi comentariul pe blogul dl.Năstase, deşi ar trebui, de n-aţi fi demagogi şi populişti tembeli şi voi…)(sunt obişnuită să fiu muşcată periodic de egoismul tîmpeniei tuturor, nu vă îngrijoraţi..chiar de n-am mai fost plecată în vacanţă şi nici nu mi-am mai reînnoit garderoba plus n-am mai avut ‘iubit’ din prima facultate..Eu!!

 18. amycommunications Says:

  Şi bineînţeles, v-am mai zis că am molte cose di îmbrăcăminte de pe cînd avream vreo 19 ani..acum aM PUŢIN PESTE 31..VĂ ROG SCUZATE-MI CĂ MI-AM SCHIMBAT ÎNCĂLŢĂMINTEA, DE ATUNCI!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: