Rusine nationala – interdictia de a parasi tara.

Cititi articolul 57 – al rusinii nationale din Codul de executare al R.Moldova.

Articolul 571. Interdicţia de a părăsi ţara
(1) Interdicţia de a părăsi ţara în termen de cel mult 3 luni se aplică doar după luarea măsurilor de asigurare necesare pentru executarea documentului executoriu cu obligaţia executorului judecătoresc de a efectua periodic, o dată la 30 de zile, un control privind necesitatea menţinerii acestei interdicţii.
(2) Dacă este necesară menţinerea interdicţiei pe un termen mai mare, în urma unui demers motivat al executorului judecătoresc, aceasta poate fi aplicată în mod repetat, însă nu mai mult de 3 ori în cadrul aceleiaşi proceduri de executare.
(3) În cazul încetării procedurii de executare sau al restituirii documentului executoriu, precum şi în cazul în care dispare necesitatea aplicării interdicţiei de a părăsi ţara, aceasta se revocă de către instanţa de judecată, la cererea executorului judecătoresc sau a părţilor.
[Art.571 introdus prin LP43-XVI din 06.03.08, MO69-71/04.04.08 art.230]

Parlamentul comunist in 2008 a adoptat unele modificari la Codul de executare al R.Moldova prin care a fost aprobat rusinosul articol 571. Folosindu-se de acest drept unii executori judiciari il aplica, asa cum este si cazul comunicatului de presa al SA Termocom din 9 iunie curent, prin care este informata opinia publica ca la peste 400 de cetateni a RM nu li se elibereaza pasapoarte pe motiv ca au admis acumularea datoriei pentru consumul de energie termica.

Procuratura Generala trebuie sa se autosesizeze in acest caz si sa pedepseasca persoanele care au admis incalcari ale drepturilor omului. Iar Parlamentul RM trebuie de urgenta sa anuleze acest articol rusinos care incalca atit Constitutia RM cit si CEDO. Cetatenii RM si asa sunt loviti de saracie locuind in cea mai saraca tara din Europa. Sa eliminam macar prostia guvernantilor care in toate regimurile s-au imbogatit  si ar trebui sa aiba macar putina rusine fata de saracii acestei tari si sa nu le prefaca viata in puscarie.

Protocolul nr. 4 la Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale, recunoscând anumite drepturi şi libertăţi, altele decât cele care figurează deja în Convenţie şi în primul Protocol adiţional la Convenţie

Strasbourg, 16.IX.1963

Guvernele semnatare, membre ale Consiliului Europei,

Hotărâte să ia măsuri de natură să asigure garantarea colectivă a drepturilor şi libertăţilor, altele decât cele care sunt deja înscrise în Titlul I al Convenţiei pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale, semnată la Roma la 4 noiembrie 1950 (denumită în continuare „Convenţia”) şi în articolele 1-3 din primul Protocol adiţional la Convenţie, semnat la Paris la 20 martie 1952,

Au convenit asupra celor ce urmează :

Articolul 1

Interzicerea privării de libertate pentru datorii

Nimeni nu poate fi privat de libertatea sa pentru singurul motiv că nu este în măsură să execute o obligaţie contractuală.

Articolul 2

Libertatea de circulaţie

1. Oricine se găseşte în mod legal pe teritoriul unui Stat are dreptul să circule în mod liber şi să-şi aleagă în mod liber reşedinţa sa.

2. Orice persoană este liberă să părăsească orice ţară, inclusiv pe a sa.

3. Exercitarea acestor drepturi nu poate face obiectul altor restrângeri decât acelea care, prevăzute de lege, constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru securitatea naţională, siguranţa publică, menţinerea ordinii publice, prevenirea faptelor penale, protecţia sănătăţii sau a moralei, ori pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor altora.

 

Reclame

49 răspunsuri to “Rusine nationala – interdictia de a parasi tara.”

 1. amycommunications Says:

  Spasiva, acum însă iau pauză de la politica pe care tocmai am făcut-o pe blogspot azi de ziua mea şi plec să mănînc tort şi căpşuni cu părinţii mei. Fiindcă, într-adevăr: ce îmi rămîne mie în afară de tortul diplomat-jurist?? Week-end plăcut!

 2. romanmihaes Says:

  Activitatea legislativa a Parlamentului condus de AIE este foarte slaba. Puteti sa va convingeti si pe site-ul Parlamentului cit de putine proiecte de legi au fost propuse si adoptate.

 3. opinie Says:

  pai parca dl Roman Mihaes sustinea pragmatismul-?

 4. amycommunications Says:

  Dragi domni, părerea pe care mi-am format-o cu ajutorul dublei mei naturi(no.2-cea intelectuală) este că de vină este numai imbecilitatea celor care ne conduc destinele şi habar nu au cum să gestioneze conflictul dte experienţele generaţiilor. Cu toate astea, kestiunea ar fi simplu de rezolvat dacă ar înţelege d.e. experienţa relatată -şi-în romanul său autobiografic ‘Născut în U.R.S.S.’ a dlui Vasile Ernu..

 5. Nornegru Says:

  Din pacate, cam va dau dreptate , d-l Mihaes!! Prea putine legi s-au discutat si aprobat in parlamentul moldav. Chiar daca ar fi fost o opozitie din cea mai vehementa la dresa lor, legi indraznete si necesare etapei trebuiau depuse, analizate, dezbaute… Suspectez destul de mult actuala putere AIE de la Chisinau de politica de … imagine. Si nu cu prea mare consistenta chiar in ceea ce priveste promovarea scopului declarat de apropiere de Romania si prin asta de UE!!

 6. credinţa Says:

  Dl Leancă ştie ce să facă în fiecare zi, însă avocaţii Nagacevschi şi Tănase prea puţin. Dl Tănase ca min. justiţiei este slab. Ca preşedinte al partidului municipal tot nu face nimic. Ştie oare Dl Filat?

 7. jorj Says:

  este adevarat ca Parlamentul e blocat, si nu se poate convoca.

 8. blogideologic Says:

  „acumularea datoriei pentru consumul de energie termica”
  Cu toată stima, domnule Roman Mihăeş, dar mi se apare că aici este vorba în primul rând despre o chestiune economică. În toate timpurile, orice om (desigur, în afară de Principe) a trebuit să îşi achite datoriile.

 9. amycommunications Says:

  Where have you been, my dearest?Why aren’t you with me as i wish you to?

 10. Tillbuhoglindă Says:

  „Nimeni nu poate fi privat de libertatea sa pentru singurul motiv că nu este în măsură să execute o obligaţie contractuală.” Aţi auzit cumva de închisoarea datornicilor?Această instituţie funcţionează eficient în toate statele democratice, dovada: acolo sunt mai puţini datornici. Sustragerea (chiar prin insolvenţă) de la onorarea unui angajament care, în cazul exprimat, conduce la redistriburea sarcinii pe bunii-platnici (vezi cazul asociaţiilor de locatari de la blocuri), constituie infracţiune economică, iar asocierea sa cu încălcarea unui drept fundamental al individului, cu privarea de libertate, imi pare a fi forţată.

 11. amycommunications Says:

  Subscriu, exact aşa cum am ne-subscris măsurilor extremiste luate de către legislaţia bulgarilor.

 12. blogideologic Says:

  Putem aserta cu bună credinţă că pentru europenii din Apus, primul tărâm Eldorado a fost Romania Orientală care începea să se contureze ca România sau Romania Neoacquistica. Informaţiile despre ‘tâlhari’ şi despre ‘ianavezi’ pe care ni le transmite Simion Dascălul sunt de fapt strâns corelate cu acest Eldorado. ‘Ianavezii’ lui Simion Dascalul sau cetăţenii Genovei nu puteau fi determinaţi să vină în ţinutul bogat şi plin de primejdii de pe istmul baltico-pontic, decât ameninţaţi cu spectrul închisorii pentru datornici, faimoasa Malapaga. Într-adevăr, atunci când atitudinea etică nu era corectă, la Genova, statul capitalist sudic, coerciţia era exercitată prin temniţa pentru răi-platnici: Malapaga, închisoarea datornicilor. Este foarte plauzibil ca ‘talharii’ despre care scrie Simion Dascalul să fi fost aceia dintre ‘ianavezi’ care trecuseră deja printr-un „stadiu” la Malapaga (desfiinţată oficial abia în 1850). Aici spusa cronicarului este întrutotul adevărată: Genova „i-a trimis pe toţi talharii din puşcării cu condiţia ca să nu-i mai întoarcă şii, după ce au învins pe tătari, romanii aceia au rămas pe aci şi au dat naştere poporului moldovenesc”. De pildă, Soroca moldovană de pe Nistru, care incontestabil că nu era un borghetto, continua de fapt Alciona (Dimitrie Cantemir o numeşte ‚Olihonia’) genoveză, ori „ianaveză”, cum va scrie Simion Dascălul. Cuvântul ‚Alciona’, cu semnificaţia de ‚Prosper’, dar şi cu semnificaţia de ‚Calm’, este transferat (‚forwarded’) din limba greacă în vernaculara genoveză prin secolul XIII.

 13. amycommunications Says:

  În cazul aista, domnule dragobete al meu de zi de luni, însemnează că eşti de acord cu domnul Herodot în timp ce doamna Academiciană (pe merit, crede-mă) Aurora Liiceanu este de acord şi cu tine şi cu Vasile Ernu şi cu domnul Ion Iliescu şi cu unii dintre străini. (Fiindcă suntem într-adevăr ‘egali’ şi la fel de ‘europeni’ ca şi aceşti). Nu doar că ne lăsăm furaţi de răii din afară, dar ne furăm cel mai mult între noi-individual şi-n grup, la orişice nivel!!
  Şi-apoi, vorba netre..icului de Vanghelie (citeşte ştirile din ziarul Ring despre peripeţiile lui cu un cavou în nu-ştiu-ce cimitir): asta-i viaţa.
  Şi-ntr-adevăr, ce ne mai pasă nouă să aplicăm absolut toate legile pe care, după ani de sforţări şi mii de calculatoare irosite-şi plătite de către popor!!-le mai (şi) dăm?
  Fiindcă, vorba lui Vanghelie şi a rudelor clanului lui Mircea Geoană şi nevasta şi cu tot cu ei: de ce să ne luăm după americani, care au început să interzică aparatura de aer condiţionat -caldă şi în special aceea rece, ca şi ventilaţia într-adevăr? În loc să-i învăţăm pe oameni să se spele, pornim aparatura de aer rece condiţionat şi gata..suntem toţi ‘egali’ atunci. Fiindcă de fapt aşa se făcea medicină prin secolul al 16-lea în toată Europa..oamenii purtau peruci, nu se spălau însă-şi dădeau cu tone de parfum. Aşa căă, dacă ţiganii şi mahalagiii -tineri şi bătrîni-majoritari suferă de călduri şi ne ameninţă că îi discriminăm, ce putem oare face noi..copiii lor contează cel mai mult, aşa-i?!?

 14. dadatroll Says:

  Pai sava fie rusine.

 15. costica Says:

  Magistratura e una din puterile independente…daca decide ca o persoana nu poate parasi tara atunci asa e …. cel putin intr-un stat de drept.

 16. costica Says:

  @dadatroll…..sava? sa iti fie…si anume rusine…gramatica nu e asa de grea

 17. costica Says:

  @ amycommunications
  „de ce să ne luăm după americani, care au început să interzică aparatura de aer condiţionat -caldă şi în special aceea rece, ca şi ventilaţia într-adevăr? În loc să-i învăţăm pe oameni să se spele, pornim aparatura de aer rece condiţionat şi gata..suntem toţi ‘egali’ atunci.

  Logica …maestre…logica
  Aparatul de aer conditionat spune ca esti prost…daca nu il foosesti.. iar esti prost…nici nu conteaza daca il folosesti sau nu, tu tot prost esti.
  Logic…nu?

 18. nicRO Says:

  Declaratia Universala a Drepturilor Omului (atentie la alin. 2)
  ART. 29
  1. Orice persoana are indatoriri fata de colectivitate, deoarece numai in cadrul acesteia este posibila dezvoltarea libera si deplina a personalitatii sale.
  2. In exercitarea drepturilor si libertatilor sale, fiecare om nu este supus decat numai ingradirilor stabilite prin lege, exclusiv in scopul de a asigura cuvenita recunoastere si respectare a drepturilor si libertatilor altora si ca sa fie satisfacute justele cerinte ale moralei, ordinii publice si bunastarii generale intr-o societate democratica.
  3. Aceste drepturi si libertati nu vor putea fi in nici un caz exercitate contrar scopurilor si principiilor Organizatiei Natiunilor Unite.

  Asa dar, reiesind din aceste prevederi, legiuitorul este in drept sa impuna si careva restrictii, dupa caz

 19. amycommunications Says:

  Spasiva pentru nelămurire, domnu’ gramaticus(corect sfat. într-adevăr). Nu trebuieşte să mă iau nici după hamericani, nici după ruşi, nici după nimeni. E ‘logic’ (firesc, adică, conform legislaţiei drepturilor omului în special dar şi conform cerinţelor F-M.I. etcaetera să Nu FACI RĂU CELOR-CELUI DIN JURUL TĂU. Americanii au înţeles însă primii asta de cînd au descoperit că foarte mulţi-şi americani dar şi străini-s-au îmbolnăvit de la aparatura de aer condiţionat-ventilaţie, etcaetera. Aşa încît, au început să caute soluţii de rezolvare a problemei şi nu le-a păsat de căldurile pe care le simţeau idioate şi idioţi. Dar s-au gîndit..în echipă şi în mod practic şi au acţionat imediat!! Au înţelkes că, d.p.d.v. arhitectonic ca şi medical şi chiar şi clasico-legal, trebuie să revenim la beneficiile naturii cu toţi. Au început deci să planteze şi în tavanul centrelor de afaceri şi locuinţelor de sute de etaje pe care le au şi astfel au creat un sistem permanent de ventilaţie naturală-1oo% verde care nu face absolut niciun rău chiar nimănui. Nu mai aruncă nimic pe jos, nu mai fumează în public, nu mai depozitează gunoi, nu mai folosesc atîta chimia pt. produsele de larg consum, nu se mai încarcă pe ei şi spaţiile cu inutilităţi.în spaţiile mici plantează foarte mult ca să renunţe definitiv la aparatura de aer condiţionat(pînă şi în autobuz, metrou, tramvai etcaetera). Cu alte cuvinte, protejează fiecare cm de spaţiu pe care îl au şi nu mai cheltuiesc atît-pe falsuri, artificialisme, păcăleli ‘bio’ şi porcării..şi fără să renunţe la industrie de fel.Re-orientare se cheamă kestia asta şi să ştii că te costă chiar mult mai puţin.
  Aşadar, de cînd a crescut nr.femeilor în lume şi psihologii (unii dte ei şi nu orice fufă sau băieţoi)s-au făcut mult mai deştepţi, au înţeles că este nevoie să te gîndeşti activ!! şi la sensibilităţile naturale-fireşti(nu invenţii sau ‘păreri’ ‘liberale’ ale celui din jurul tău. Legislaţia egalităţii de şanse a început să prindă contur..întîi în U.S.A. fiindcă hamericanii sunt cei mai puternici într-adevăr.
  Eu una, am propus recompensarea oamenilor care fac bine prin zeci de legi, pe domeniul personal de internet dar şi pe blogul meu..şi învăţ de cînd eram mică din ce în ce mai mult ca să ştiu ce e bine şi ce e rău pe-acest Pămînt…şi am şi experimentat cum n-o va face nimeni vreodat, prin însuşi accidentul mortal pe care l-am avut!!cu toate ăstea, eu personal sunt singură şi neangajată şi neplătită de ani şi ani şi drepturile mele de 1.om şi 2.de femeie intelectuală+ politiciană+ sportivă au fost mereu bătaia de joc ale confraţilor mei romîni şi europeni, în primul rînd!!
  Mai pragmatic şi mai h-american de-atît ce vrei de la mine, mă rog? Pentru practicarea lor şi recompensarea mea financiară şi nu doar atît pt. tot ceea ce vă dau de-atîţia ani..nu mai stă în puterea mea. Fiindcă n-am vrut să fiu vreodată Dumnezeu şi nici nu voi încerca!! Mulţam.

 20. nicRO Says:

  exsplic situatia:
  daca debitorul avand hotararea instantei se eschiveaza de la executare, in acest caz este incalcat dreptul creditorului la respectarea bunurilor sale, prevazut de actul de mai jos
  Protocolul adiţional la Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale
  Paris, 20.III.1952
  Articolul 1 Protecţia proprietăţii
  Orice persoană fizică sau juridică are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decât pentru cauză de utilitate publică şi în condiţiile prevăzute de lege şi de principiile generale ale dreptului internaţional.

  In acest caz se aplica restrictia respectiva in scopul asigurariidreptului creditorului.

 21. nicRO Says:

  deci, nu este rusine nationala – interdictia de a parasi tara, ci faptul ca o hotarare de incasare de la debitor in folosul creditorului nu poate fi executata din 1998 pana azi, astfel statul aratandu-si slabiciunea in fata unor escroci

 22. romanmihaes Says:

  interesele debotorului nu trebuie sa conduca la incalcarea drepturilor fundamentale ale omului

 23. amycommunications Says:

  Corect răspuns, drag domn Roman> Look how this society really is:
  Iar lipsa asta de egalitate între oameni se măsoară în produsul minţii tale, adică: de îţi munceşti mintea corect-cinstit în fiecare zi, devii campion de automobilism . Aşa încît eu personal, fiind întotdeauna campioană de Formula 1 Automobilism, am învăţat cum să mă conduc corect pe mine şi pe alţii şi-nvăţ din ce în ce mai mult în fiecare zi. Cu toate ăstea, societatea romînă este plină de proaste şi de proşti cu minţi de ţigani needucaţi şi răi şi de mahalagii idioţi şi care nu ştiu să facă altceva decît să dea vina unii pe alţii cu toate-toţi. Aşa încît uite ce uşor se provoacă cercul ăsta vicioşi: suntem majoritatea dintre noi tîmpiţi şi prea nepăsători şi individualişti şi cu toate acestea fiecare dintre voi crede că ştie ce este corect şi ce e nu.Nu ne rămîne decît să ne omorîm cu toţii între noi şi să dăm vina pe şefii noştri şi pe ăia care ne conduc. Iar ăştia dau vina pe noi, de idioţi ce sunt cu toţi. Şi, un alt motiv pentru care am intrat eu în politică a fost acel pe care eu una îl împărtăşesc cu toate şi cu toţi: m-am muncit pe mine însămi aşadar mi-am dat şi îmi voi da mereu, ca să pot să dau mai departe şi celorlalţi. Şi am tot dat însă, fiindcă suntem democrato-liberali, nimeni nu mi-a dat în schimb nimic.Ba, dimpotrivă, ăştia pe care i-am amintit mai sus mi-au luat mereu şi v-au minţit.Zi după zi. De la Mister Traian Băsescu în jos, cu toate şi cu toţi.(iar eu m-am luat mulţi ani după toate nesigurele pe ele şi idioţii şi mi-am vopsit părul şi l-am lăsat să îmi crească foarte lung şi mi-am cheltuit toţi banii pe cosmetice şi pentru legume şi fructe şi haine şi cărţi şi vacanţe şi altele nu mi-au mai rămas deloc). Pînă în momentul în care am intrat în politică acum mulţi ani şi cam numai eu am dat mereu. Cu toate ăstea, numai unii dintre P.S.Dişti m-au ajutat să nu mă simt singură nicicînd. Însă au făcut-o numai de la distanţă şi încă nu îmi dă niciunul dintre ei-ele nimic concret. Şi în experienţa mea zilnică cu tinerii romîni-identici cu mulţi dintre cei străini, de fapt-şi cu părinţii şi bunicii lor, am înţeles că sunt cu toate-toţi nişte nepăsători, inculţi şi nesimţiţi. ..Aşa încît..Adică cum, vă-ntreb: să spun eu altora pe care nu eu îi aleg!! ce anume fac eu sau am de gînd, ca astfel ‘poate că’ cei care află să se poarte cu mine civilizat? Păi, cum aşa? Civilizaţie înseamnă să fii civilizat non-stop şi fără să întrebi nimic!! Prea i-a făcut Băsescu pe toţii răhăţeii de bloggeri ziarişti iar ziariştii reali care îşi riscă viaţa pentru a ne informa sunt bătaia lui de joc, de-atîţia ani. Citeam de pildă zilele trecute că unul dintre cele 2 obiective fundamentale ale economiei este depăşirea excedentului bugetar. Iar o scumpă doamnă din partidul meu mi-a amintit cum, toţi anii aceştia fără de încetare(!!!) întîi membrii familiei părinţilor cu care locuiesc şi-acum, la cei 31 ani recent împliniţi şi-apoi toţi tinerii mei vecini(cei din apartament şi golanii de pe stradă şi cei de la Romexpo etcaetera): se apucau să facă un scandal de-a DREPTUL ÎNFIORĂTOR exact dar exact cu o seară-2 înainte cînd eu mă pregăteam să dau a doua zi un interviu pentru un job sau să îmi dau un examen pentru a fi admisă d.e. la masterat sau doctorat. :i evident că nu reuşeam astfel s-adorm şi-a doua zi nu mai eram bună de absolut nimic, într-adevăr. (dar, a-propos de ‘transparenţa’ asta impusă de către străini cu tot cu Dumnezeii lor, să ştiţi că nici nu am dorit vreodată să spun vecinilor despre planurile mele de a doua zi, d.e. Aşa încît, vedeţi că pînă la urmă transparenţa asta extraprofesională încalcă dreptul la viaţă privată şi nu este bună la absolut nimic. Şi foarte mulţi ani pînă cînd am descoperit că eu fac parte din naştere şi prin mintea mea din P.S.D., majoritatea asta de idioate-idioţi a dat vina pe mine că nu sunt capabilă ca să mă adaptez(cuvintele lui Vanghelie şi ale familiei lui Băsescu şi ale lui Tăriceanu şi Geoană cu familia şi ale Udrelor-Boci-Videni-Băseşti-Vlădeşti etcaetera. Iar eu am înţeles, încă de la bun început într-adevăr: în societatea în care tîrfele şi fufele şi proxeneţii şi toţi laolaltă idioţi sunt majoritari, să mă adaptez înseamnă să devin exact ca ele-ei. Dar eu am refuzat să gîndesc aşa zis democrato-liberal portocaliu, precum nişte marinărese şi marinari în fond..ca voi..aşa că, deşi sunt singură de-atîţia ani şi recunosc că mă doare cumplit de rău, totuşi nu eu personal sufăr de ‚excedentul bugetar’. Cu toate ăstea, numai fiindcă eu m-am născut de 2 ori corectă în minte pe acest Pămînt şi mi-a ajuns, îmi este imposibil să nu mă gîndesc şi la cei idioţi din jurul meu. Fiindcă aşa sunt eu, o campioană unică de Formula1 într-adevăr. Şi nici nu pot să mă opresc nicicînd..însă, democraţilor şi liberalilor în special, este firesc să vă întreb: ce-mi daţi în schimb că v-am tot dat, pînă acum??(iar ca prieteni privaţi, vreau să-i aleg doar dintre socialo-democraţi). Punct. Aşadar, referitor la dreptul ăsta la viaţă individuală şi la cum am crescut eu pînă acum: îi mulţumesc domnului Titus Corlăţean din P.S.D. că mă susţine fiindcă nu mi se pare deloc firesc să ştie lumea ce, cînd şi cu cine şi cum anume fac ce fac eu personal a doua zi şi chiar în viitor. Este problema mea-n definitiv şi nu am suportat vreodată kestiunile cu ‘camera ascunsă’ şi paparazzi etcaetera. Citiţi neapărat continuarea aici: http://amycommunications.blogspot.com/2010/06/thank-you-lot-to-organisers-of-f1.html şi aici> https://romanmihaes.wordpress.com/2010/06/13/rusine-nationala-interdictia-de-a-parasi-tara/ ******************************************************************************************************************************

  Acum este acum> http://amycommunications.blogspot.com/2010/06/il-ascult-acum-pe-dl-crin-antonescu-pe.html

 24. Lancaster Says:

  Interdicţia de a părăsi ţara poate fi aplicată pe perioada cercetării penale, de exemplu. Fiind o măsură mai blândă decât arestarea preventivă. Dar a refuza eliberarea unui paşaport pe motivul unor datorii la întreţinere nu doar că încalcă drepturile omului, ci este pur şi simplu ridicol.

  Şi regimul Iliescu a practicat în primăvara lui 1990 ceva asemănător, ca să ţi se elibereze paşaportul trebuia să aduci adeverinţă de la Finanţele Publice că nu ai datorii. Dar despre Iliescu ştie toată lumea că era comunist.

 25. Lancaster Says:

  În mod normal, e rolul Avocatului Poporului (sau Ombudsman, după termenul anglo-saxon consacrat în Europa) să se ocupe de împiedicarea unor astfel de abuzuri ale administraţiei de stat faţă de cetăţeni.

  Dacă tot începe să se considere ţară europeană, ar fi cazul ca şi R.Moldova să înfiinţeze instituţia Avocatului Poporului. Sau să opteze pentru reunificarea cu România, unde există deja instituţia amintită 😛 care nu permite astfel de abuzuri.

 26. Lancaster Says:

  Aşa. Şi dacă nu-şi achită datoriile, asta înseamnă că respectivul cetăţean nu mai are drepturi civile? Comunistule !

 27. Lancaster Says:

  Ai avut vreodată o firmă în Vest? Tu crezi că insolvenţa este infracţiune? Despre răspunderea limitată doar la nivelul capitalului social, ai auzit vreodată? Ce crezi tu că înseamnă „SRL” (în Italia sau România) GmbH în Germania sau LLC în Anglia? Crezi că răspunzi cu bunurile personale pentru datoriile firmei?

  Sau crezi că e normal să fii privat de drepturi civile, din cauza unor datorii neachitate? Comunişti v-aţi născut, comunişti o să muriţi, nu vă mai poate educa nimeni. În afară de controlul discreţionar al statului asupra cetăţeanului, nu vă duce mintea la nimic altceva.

 28. pa Says:

  cine a auzit de avocatul parlamentar din Moldova sa mai faca ceva? sta vreun secu in post si nu misca pentru popor

 29. amycommunications Says:

  Parcă ăla din Romînia nu e identic cu al vostr’. Ambii sunt pupători în c..de Băseşti & Com. Te rog, domnule Roman, postează-mi şi ce v-am scris anterior şi este”în aşteptare’ acum. Mulţam frumos.

 30. nicRO Says:

  ati incurcat debitorul cu creditorul, una la mana. Si doi – vedeti mai sus: art. 29, alin. 2, Declaratia Universala a Drepturilor Omului coroborat cu art. 1, Protocolul aditional la Conventia Pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale, anume asta ar fi situatia, in cazul dat, cand se admite restringerea unor drepturi.

 31. nicRO Says:

  Repet pt cei care nu sunt atenti:
  Declaratia Universala a Drepturilor Omului (atentie la alin. 2, art.29)
  ART. 29
  1. Orice persoana are indatoriri fata de colectivitate, deoarece numai in cadrul acesteia este posibila dezvoltarea libera si deplina a personalitatii sale.
  2. In exercitarea drepturilor si libertatilor sale, fiecare om nu este supus decat numai ingradirilor stabilite prin lege, exclusiv in scopul de a asigura cuvenita recunoastere si respectare a drepturilor si libertatilor altora si ca sa fie satisfacute justele cerinte ale moralei, ordinii publice si bunastarii generale intr-o societate democratica.
  3. Aceste drepturi si libertati nu vor putea fi in nici un caz exercitate contrar scopurilor si principiilor Organizatiei Natiunilor Unite.

  Asa dar, reiesind din aceste prevederi, legiuitorul este in drept sa impuna si careva restrictii, dupa caz

 32. nicRO Says:

  si vreau sa adaug aici, ca restrangerea drepturilor in cazurile strict determinate de art.29, al.2, DUDO, este necesara ca democratia sa nu se transforme in anarhie

 33. amycommunications Says:

  Suntem o naţie de hoţi, nedesprinşi vreodată să gîndească şi să ştie cu adevărat ce vor, o naţie de perverşi şi de obsedaţi, de pupători-în-c.r’, de analfabeţi obişnuiţi să arătăm cu degetul şi să ne tot scuzăm pe noi înşine-însene şi doar pe noi, muuuuuuuuuuuuuuuult prea leneşi ca să muncim să învăţăm-corect-cum şi ce şi cît să gîndim astfel că am ajuns să îi năpăstuim pe cei-cele extraordinar de puţini care încă mai gîndesc cu-adevărat, prindem termeni-cuvinte ‘din zbor’ (eg. democraţie şi liberalism şi social-democraţie şi monarhie şi dictatură etcaetera) pe care îi folosim exact cînd nu trebuie să îi folosim, obişnuiţi să dăm numai din fund ca să obţinem ceva..foarte material în schimb!!
  Ne vindem pe noi înşine şi între noi, îi pupăm în bot doar pe cei mai netrebnici dintre toate-toţi, pretindem că ‘suferim’ şi într-adevăr avem un talent actoricesc deosebit între celelalte naţii..fiindcă suntem ‘balcanici’ sau ‘comunişti'(de parcă alţii nu ar fi şi-acum, e.g. chinezii care trăiesc mai bine decît noi şi asta fiindcă fiecare îşi vede de treaba lui!!).Nu am timp de net însă scriu aceleaşi lucruri pe care le repet de ani şi ani dintr-un singur motiv: am îmbătrînit şi am nevoie să mă odihnesc şi eu dar aşa cum vreau. Chiar dacă sunt sigură că voi intra la master fiindcă sunt cea mai bună dte toţi, efectiv nu mai am putere să rezist.Să-nvăţ. Căci tot repet şi sufăr repetînd-învăţatul şi căutarea investitorilor şi a angajatorilor şi a iubitului meu ideal etcaetera-încît muşchii creierului şi ai corpului meu chiar nu mai vor să dea fără să primească absolut nimic în schimb!! Doamne, am îmbătrînit şi nu îi mai suport!!And also don’t forget again> *şi) la ultimul meu loc de muncă pe care l-am avut, după ce că şi-au bătut joc de mine cu salariile, m-au şi dat afară de la slujbă fiindcă am avut ‘tupeul’ să mă revolt împotriva imbecililor de tineri angajaţi acolo şi care se luau mereu de faptul că îmi făceam prea bine munca şi îmi rămînea timp şi pt.afacerea mea on-line, într-adevăr(toţi tinerii aceştia aveau părinţii parlamentari şi membri ai P.D.L. sau pur şi simplu îi plăceau pe toţi netrebnicii, într-adevăr. )Punct.

  I’m trully sorry i also don=t have the speeches of my P.S.D. favourites as Mr. Titus Corlăţean’, but you can read my straight very comments inhere.http://amycommunications.blogspot.com/2010/06/cind-dracului-veti-fi-injunghiati-daca.html. As you need to find out which will be the terrible reality in all the countries and in Romania-as we are idiots without a will-the most: the majoritz of people throughout the world do ask for the ‘liberal and right politics’ and ‘freedom of expression’ and so on..as they are idiots not-used to think and work harder and harder in order to aquire how to think and what. You always state about yourself> but this is who i am, this is my freedom and my democratic right to say and do exactely as i wish, no matter i can harm the others anyway. It’s easy how to think, why should i pay the others who really think for me, indeed? But i got liberty and freedom, i’ am a democrat and very right or liberal, i have the right to vote and harm the others by my speak, indeed. Pluriculturalism, indeed. Mr. A. Pleşu, the minutes he’d been a social/democrat with full freedom of speech, had written a book where he explained this matter of fake nationalism.And this is why all of you are thiefs, mean, arrongant, badly sly, not-objectives and as rational and fully equilibrated as you’ll need to live.

 34. amycommunications Says:

  Iar voi, dragul meu domn Roman, aveţi nişte femei-moldovence inculte şi tîrfe şi rele şi curve..rău de tot, oricît ar fi băieţii voştri de drăguţi(şi zău că sunt)
  1. Mulţumesc, diavolule tazmanian Adrian:
  2. D.p.d.v. strict al experienţei şi nu al intelectului(fiindcă să ştii că nu mă regăsesc în definiţia liberalismului şi de fapt sunt în totalitate!! de acord cu toate cărţile juridice apărute în Editura Beck): nu voi uita vreodată experienţele mele cumplite cu medicii tăi liberali şi cu fufele care încurajau fetiţele violate să păstreze acel copil şi care lucrau la Min. Muncii şi care m-au trimis la englezii care se ocupau de handicapaţii adevăraţi..nu îţi mai spun de aerul condiţionat şi de alternanţa gheaţă-foc etcaetera. Nu caut binele făcut pe jumătate şi te rog să mă crezi că îi admir pe scriitorii şi politicienii francezi şi ruşi care, printre alţii şi altele(americance ele fiind) au înţeles că sexul a devenit aşa la vedere fiindcă de fapt lumea habar nu mai are ce înseamnă să iubeşti concret şi cum şi cînd să te mişti etcaetra. De la tîmpeniile de tipul comunism, am trecut la extrema cealaltă de a face sex pe faţă şi fără niciun pic de jenă etcaetra. De fapt, să ştii că pînă şi în trecut damele de companie adică cele carte cunoşteau perfect arta seducţiei erau şi singurele cu dreptul la şcoală..acuma însă, deşi toţi şi toate ‘văd’ şi li se arată chiar prea explicit mereu!! habar nu au ce însemnează să iubeşti..fizic măcar!!
  Vorbeam înainte cu 2 zile de sărbătorirea a celor 31 ani ai mei cu un domn în vîrstă angajat în M.A.E..l-am invitat alături de mine pe bancă, în timp ce eu învăţam şi dînsul ‘se plimba’..în timpul serviciului, bineînţeles(!?) Problema mea e următoarea, chiar dacă sunt foarte bună în multe tehnici de flirt: mă doare sufletul mult de tot de toată viaţa pe care am avut-o în trecut şi încă o am-mai ales cu bărbaţii-încît primul meu reflex subconştient e să-i suspectez. În alt 2-lea rînd, apare problema reală: cînd vorbesc cu ei..şi, hai să zicem că poate mai schimb un nr.de telefon cu unul..aşa, din an în Paşti: însă discuţia la telefon este de-a dreptul compromiţătoare rău!! (Şi nici nu îmi place să fiu apelată telefonic cînd sunt acasă cu ei). Aşa încît, nu e suficient că mă doare sufleetul şi totuşi încerc şi sper(!!) însă îi suspectez pe masculi şi pînă acum absolut toţi mi-au dovedit că trebuie să nu mă opresc să-i suspectez. Ai înţeles acum??

 35. blogideologic Says:

  +prindem termeni-cuvinte ‘din zbor’+
  De exemplu „studii de fezabilitate”. N-au vreo valoare, sunt numai bla, bla, bla. Dar aşa se încasează din vistieria statului român, milioane, zeci de milioane de euro.

 36. amycommunications Says:

  Şi ruşii m-au înţeles perfect fiindcă de altfel şi io şi ei ne tragem din acelaşi ram, unii mai mult şi unele mai puţin. (nu văd deosebire între rusoaice şi moldovence din pct.de vedere al modului de adaptare la viaţă şi la răutăţi, în general vorbind) însă un lucru e sigur: rusoaicele sunt frumoase cu adevărat(şi nu ca moldovencele care sunt ori nemîncate-scheletice ori grase etcaetera) iar ruşii învaţă ştiinţă la şcoală mult mai mult..şi nu mă refer numai la unii dte ei. Totuşi, eu sunt prea sensibilă şi intelectualizată ca să mă trimiţi-de pildă-în vizită la ruşi. Nu m-aş adapta deloc..De fapt, părerea mea ca persoană păţită şi cu Ambasada Rusiei pe Kiseleff , este că Putin merită strîns de gît, într-adevăr. Cu Medvedev cu tot al lui dar şi cu noul Preşed. Moldovean şi cu toţi idiuoţii din Rep. Moldova care s-au înfrăţit cu ăia de la noi şi i-au re-votat pi dictatorii P.D.-L. Vi las acuma. ca să mă uit la ştiri, că nu m-am mai uitat de mult(nu prea mă uit la televizor)

 37. amycommunications Says:

  Iar în Republica Moldova la moldovenii di pieste Prut nu mi s-ar potrivi deloc. Punct. Punct.

 38. amycommunications Says:

  Măi ideologicus, te am ascultat io la radio ieri şi nu am înţeles nimic din discursu’tău în Parlament referitor la energie(însă n-am uitat să îţi fac reclamă pi net, fiindcă măcar atîta cultură să am: să înţeleg cînd cineva îmi dă ceva extrem de preţios cu-adevărat). Nu am fost însă pe faqză nici la discursul lui Victor, nu am prins decît de la Crin în sus pînă încă unul-idiot-după mata şi-apoi am închis radioul fiindcă perversităţile şi prostiile P.D.L.iştilor şi ale ungurilor m-au obosit mult(fusesem dimineaţă şi la sala mea de sport).De mi le-aţi trimite şi pe net, v-aş fi recunoscătoare mult..dar şi mai mult aş fi de mi-aţi preda economie internaţională în direct..nu mai am niciun kef să-nvăţ din cărţi. Mulţam.(mi-a plăcut şi discursul dnei Olguţa f.mult)

 39. Karlene Says:

  Spasiva pentru nelămurire, domnu’ gramaticus(corect sfat. într-adevăr). Nu trebuieşte să mă iau nici după hamericani, nici după ruşi, nici după nimeni. E ‘logic’ (firesc, adică, conform legislaţiei drepturilor omului în special dar şi conform cerinţelor F-M.I. etcaetera să Nu FACI RĂU CELOR-CELUI DIN JURUL TĂU. Americanii au înţeles însă primii asta de cînd au descoperit că foarte mulţi-şi americani dar şi străini-s-au îmbolnăvit de la aparatura de aer condiţionat-ventilaţie, etcaetera. Aşa încît, au început să caute soluţii de rezolvare a problemei şi nu le-a păsat de căldurile pe care le simţeau idioate şi idioţi. Dar s-au gîndit..în echipă şi în mod practic şi au acţionat imediat!! Au înţelkes că, d.p.d.v. arhitectonic ca şi medical şi chiar şi clasico-legal, trebuie să revenim la beneficiile naturii cu toţi. Au început deci să planteze şi în tavanul centrelor de afaceri şi locuinţelor de sute de etaje pe care le au şi astfel au creat un sistem permanent de ventilaţie naturală-1oo% verde care nu face absolut niciun rău chiar nimănui. Nu mai aruncă nimic pe jos, nu mai fumează în public, nu mai depozitează gunoi, nu mai folosesc atîta chimia pt. produsele de larg consum, nu se mai încarcă pe ei şi spaţiile cu inutilităţi.în spaţiile mici plantează foarte mult ca să renunţe definitiv la aparatura de aer condiţionat(pînă şi în autobuz, metrou, tramvai etcaetera). Cu alte cuvinte, protejează fiecare cm de spaţiu pe care îl au şi nu mai cheltuiesc atît-pe falsuri, artificialisme, păcăleli ‘bio’ şi porcării..şi fără să renunţe la industrie de fel.Re-orientare se cheamă kestia asta şi să ştii că te costă chiar mult mai puţin. Aşadar, de cînd a crescut nr.femeilor în lume şi psihologii (unii dte ei şi nu orice fufă sau băieţoi)s-au făcut mult mai deştepţi, au înţeles că este nevoie să te gîndeşti activ!! şi la sensibilităţile naturale-fireşti(nu invenţii sau ‘păreri’ ‘liberale’ ale celui din jurul tău. Legislaţia egalităţii de şanse a început să prindă contur..întîi în U.S.A. fiindcă hamericanii sunt cei mai puternici într-adevăr. Eu una, am propus recompensarea oamenilor care fac bine prin zeci de legi, pe domeniul personal de internet dar şi pe blogul meu..şi învăţ de cînd eram mică din ce în ce mai mult ca să ştiu ce e bine şi ce e rău pe-acest Pămînt…şi am şi experimentat cum n-o va face nimeni vreodat, prin însuşi accidentul mortal pe care l-am avut!!cu toate ăstea, eu personal sunt singură şi neangajată şi neplătită de ani şi ani şi drepturile mele de 1.om şi 2.de femeie intelectuală+ politiciană+ sportivă au fost mereu bătaia de joc ale confraţilor mei romîni şi europeni, în primul rînd!! Mai pragmatic şi mai h-american de-atît ce vrei de la mine, mă rog? Pentru practicarea lor şi recompensarea mea financiară şi nu doar atît pt. tot ceea ce vă dau de-atîţia ani..nu mai stă în puterea mea. Fiindcă n-am vrut să fiu vreodată Dumnezeu şi nici nu voi încerca!! Mulţam.
  +1

 40. Lancaster Says:

  Comunistule, restricţiile nu se pot aplica cetăţenilor luaţi de-a valma, chiar dacă sunt prevăzute de lege. E nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a stabili că unui anumit cetăţean nu i se va elibera paşaport. Şi dacă ai 400 de cetăţeni în situaţia asta, e nevoie de 400 de hotărâri judecătoreşti. Aşa funcţionează democraţia şi statul de drept.

 41. Lancaster Says:

  Dacă te întreabă cineva, nici un obiectiv de interes public (şosea, cale ferată, baraj, canal de irigaţii etc.) nu se poate construi fără un studiu de fezabilitate. Pentru că trebuie mai întâi stabilită utilitatea respectivului obiectiv, amplasarea, raportul dintre costuri şi beneficii etc.

  Faptul că în capitalismul românesc „de cumetrie” (crony capitalism) se folosesc studiile de fezabilitate pentru a aspira bani publici, asta ţine de corupţie, dar nu înseamnă că nu e nevoie de acele studii. După mintea ta, ar trebui desfiinţată Poliţia ca atare, doar fiindcă există poliţişti şi corupţi?

 42. amycommunications Says:

  Într-adevăr înţelept este cel care îşi cunoaşte pe sine însuşi
  Lev Nicolaevici Tolstoi

  Cu toate astea, o carte şi o cameră (micuţă) şi un birou cu un calculator modern şi lîngă acestea un pat mic şi simplu modern însă curat, nu pot să ţină niciodată locul unor săruturi şi al unor mîngîieri şi cuvinte dulcii. În orice societate civilizată însă, în locul acestora sunt amplasate şi formate peste tot medii şi lucruri, obiecte şi oameni care să nu te lase să te simţi singură decît atunci cînd eşti la tine-n pat. Însă fireşte, vorba unui coleg politician şi jurnalist, care o descria astăzi în ‚Ring’ pe fufa manelistă Teo Trandafir: ‚politica nu poate să fie făcută de către manelişti’(sau de către misse fufe Univers..şi dansatori etcaetera. Sau de către medici- deputaţi pe care îi plac şoferii de R.A.T.B..
  Politica nu este o kestiune pentru ţigani şi pentru mahalagii sau popi, oricît ar vrea ei –ele să fie de ‚liberali’ deşi au ajuns în schimb tocmai la socialo-democraţi(!!)
  Dar nici pentru ţăranii ne-rezistenţi la corupere şi alte feluri de plăţi..fiindcă încă de-acum cîţiva ani se ştia că viaţa la oraş întrece cu extraordinar de mult în civilizaţie şi-n bogăţie, nivelul celei de la sat..oricît de mult s-ar fi privatizat şi capitalizat ţăranii şi ţiganii toţi. Şi-atunci, oricît de netrebnici ar fi majoritatea dintre orăşenii rămaşi cu mintea în urmă de pe vremea cînd au plecat sub Ceauşescu ‚globalizatorul’ din al lor sat de cîmpii şi munţi..zău că mi-ar fi mult mai uşor să trăiesc mult timp numai cu ei şi să am astfel ‚tupeul’ să cer bani de la străini, din simplul motiv că nu e numai ‚bunul simţ’ acel hotărîtor în viaţa oricui. Şi intelectul adevărat-adică perfect moral şi socialo-democrat, contează cel mai mult. Însă mă-ntreb unde mai sunt elite în lume orişiunde pe acest Pămînt, de acei foşti prinţi romîni despăgubiţi de către statul nostr’ nu îi dau poporului în schimb, nimic? Ce a rămas oare din educaţia regală despre care unii dintre noi citim în cărţi?!
  Vă dau 2 exemple şi vă rog să vă regăsiţi perfect: http://www.ziarulring.ro/stiri/16821/manelistii-n-au-ce-cauta-in-politica şi
  http://www.ziarulring.ro/stiri/16819/intre-raul-lumii-si-raul-interior

 43. Elena Says:

  De la un articol simplu ai ajuns la concluzia ca „aveţi nişte femei-moldovence inculte şi tîrfe şi rele şi curve..rău de tot, oricît ar fi băieţii voştri de drăguţi” :))) buna logica, te-ai pornit ca moara stricata si nu te mai poti opri, bla bla bla….
  PS: Nu cred ca merita sa insulti persoanele „terte” in cazul in care ceva nu ti-a placut la o anumit persona, domnul Roman sau cine o mai fi acolo.

 44. amycommunications Says:

  ‘Dragă’ şi mult deşteaptă doamnă-ca marea majoritate a lor, într-adevăr-dacă te-ai cunoaşte pe dta însăţi atît de bine-aşa cum trebuie, de fapt-ai ştii să faci corect distincţia între teorie-practică şi simpli ‘hormoni’, Fiindcă nu eşti capabilă să înţelegi, încerc să te ajut ca să-ţi arăt că binele a pornit de la mine mereu..însă dotarea de la natură şi educaţia primită..ţin strict de voi: http://amycommunications.blogspot.com/2010/06/fiindca-e-viata-mea-in-definitiv-nu.html
  P.S. Să ŞTII CĂ AM SCRIS ŞI ÎNCĂ SCRIU AL NAIBII DE CORECT GRAMATICAL!! (UN SINGUR ‘I’ SE PUNE DOAR LA NEGATIV). şI AM ÎNVĂŢAT KESTIILE ĂSTEA, ÎNCĂ DIN CLASA 1. Mulţam. Urmează..bla??

 45. amycommunications Says:

  Mulţumesc frumos pt.flori.

 46. blogideologic Says:

  @ Lancaster spune : +Dacă te întreabă cineva, nici un obiectiv de interes public (şosea, cale ferată, baraj, canal de irigaţii etc.) nu se poate construi fără un studiu de fezabilitate. Pentru că trebuie mai întâi stabilită utilitatea respectivului obiectiv, amplasarea, raportul dintre costuri şi beneficii etc. Faptul că în capitalismul românesc “de cumetrie” (crony capitalism) se folosesc studiile de fezabilitate pentru a aspira bani publici, asta ţine de corupţie, dar nu înseamnă că nu e nevoie de acele studii. După mintea ta, ar trebui desfiinţată Poliţia ca atare, doar fiindcă există poliţişti şi corupţi?+
  @Lancaster, nu este vorba numai despre corupţie, ci pur şi simplu despre neştiinţă, repet, neştiinţă. Dă-mi măcar un singur exemplu de specialist român în „studii de fezabilitate”. Dacă eşti un specialist, este o mândrie profesională să faci un „studii de fezabilitate” bun. Dă-mi un singur exemplu românesc de „studiu de fezabilitate” bun. Şi, crede-mă, în România nici măcar despre “capitalism de cumetrie” nu poate fi vorba. Acesta deja ar fi colbertism, ceva nobil.

 47. amycommunications Says:

  He-he!

 48. nicRO Says:

  nu sunt si nici nu am fost comunist. iar tu edti chiar anarhist, si baga-ti ochii in art. 29, alin. 2, Declaratia Universala a Drepturilor Omului si intelege ce prevede. daca nu intelegi, consulta un jurist specializat.

 49. amycommunications Says:

  Dragii mei domni, ştiţi că apreciez mult curajul neîntîlnit în Romînia-al domnului Roman Mihăieş – de a îmi publica absolut toate postările pe siteul dînsului juridic(aşa cum prefer eu, de mai mult de 13 ani) . Nu are rost să vă explic faptul că acest curaj este dovada clară a faptului că ştii să desparţi răul de neghină şi de scrum.
  V-am dat răspunsul meu juridic pe domeniul meu de internet Amycommunications.com, cu toate că descopăr acum încă un lucru în afara celui că P.D.-Liştii sunt exact la fel de analfabeţi precum toţi care i-au vrut sau numai s-au resemnat să îi accepte aşa cum sunt.
  Aşadar, aşa după cum v-am spus, am stat 2 zile în casă şi încă am maxilarul-la propriu vorbind-umflat datorită modei ăsteia nemaipomenit de imbecile să te dai ‘medic’ cu alţii-altele şi să deschizi aerul condiţionat rece, ca să astupi mirosurile din jur!!
  (ale concetăţenilor tăi, mai precis vorbind)
  Aşa că ..am învăţat pt.că vreau să fiu admisă la studiul pt.master în relaţii internaţionale..peste cca 1lună de acum. În contextul în care am cărţi şi pe baza acestora numai folosesc internetul ca să mă informez şi am cărţi şi în original adică în mai multe limbi fiindcă tata m-a încurajat cînd eram mică să mă informez şi să nu mă las minţită nicidecum: am descoperit pe net nişte cărţi ale unor ‘diplomaţi’ şi profi de relaţii internaţionale la voi peste Prut.
  Habar nu ai cît de şocată am fost..pe diplomaţii voştri îi învaţă la facultate numai imbecilităţi!! (Acum înţelegi de ce îi apreciez pe intelectualii ruşi care au creier, într-adevăr)?? Şi crede-mă, că nu e uşor să facio diplomaţie şi afaceri nici cu ei dar nici cu ai voştri basarabeni nătăngi care e şi normal că îi plac pe demenţii care compun P.D.-Lul, într-adevăr.
  Fiindcă, exact aşa este: sunteţi 2 tipuri diferite de animale primitive şi nici romînii-cu ţiganii lor retardaţi cu tot-nu se lasă mai prejos. Ţine-mi pumnii te rog-glumeţ vorbind-să îmi treacă gingia şi să îl găsesc şi eu zilele ăstea pe acel care îmi va vindeca ‘micile imperfecţiuni’ în mod natural. O zi bună să avem!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: