Apropo, cine formeaza listele de comentatori la Publika TV si Jurnal TV?

Astazi mi s-a zis ca la recent lansatele tv de stiri, Publika TV si Jurnal TV ar fi alcatuite liste de experti si comentatori agreati si mai exista chipurile si asa zisa lista neagra. Auzisem ceva timp in urma  ca exista asemenea liste la televiziuni, inclusiv la cea publica de stat, dar nu acordam mare atentie. Discutam insa azi cu cineva care apare mai des pe la aceste tv si aflind ca de vreo 3 saptamini nu mai apar pe sticla, dinsul imi zice ca la cele doua tv de stiri ar exista liste alcatuite de conducerile tv impreuna cu producatorii, in care sunt nume de experti si comentatori agreati, care sunt alcatuite pe criterii politice si de loialitate.

Astfel conform sursei toate partidele membre AIE, dar si PCRM au comentatori care le sustin politicile si sunt promovati in calitate de experti independenti. Iar daca vrei sa apari pe sticla trebuie sa coordonezi cu vreun partid. In acest mod se respecta o anumita echitate intre partide privind timpii de antena. Am vorbit si despre persoane, insa nu vreau sa dau nume, pentru ca se va isca un scandal si in lipsa unor probe certe nu ar fi corect.

Ce sa zic? La inceputul lansarii celor doua tv am fost si eu invitat de mai multe ori atit la Jurnal TV cit si la Publika TV. Asa mai in gluma mai in serios atit cei de la Publica cit si cei de la Jurnal ma intrebau  ”Apropo te-am vazut la Publika” cum e acolo sau “te-am vazut la Jurnal chiar iti place acea tv”?  Prin tirg se vorbeste ca Jurnal TV are o politica editoriala de centru-dreapta iar Publika TV de centru-stinga,  acolo fiind angajati mai multi ziaristi care anterior au lucrat la trusturile lui Voronin si Rosca de presa. Am incercat sa fiu echidistant si obiectiv de cite ori am fost invitat la aceste televiziuni si de fiecare data le spuneam ca e foarte bine ca avem tocmai 2 tv de stiri in RM, pentru ca concurenta va naste si calitate.

Apoi m-am certat cu un politician “de vaza” din AIE si de vreo 3 saptamini nu mai sunt invitat nici la Jurnal TV nici la Publika TV. Cica acel politician de la guvernare cu influenta mare a promis cuiva ca Mihaes nu va mai apare nicaeri la TV, pentru ca asa vrea el. Si intr-adevar de circa 3 saptamini nu mai sunt invitat  la Jurnal TV, cica are grija un vechi amic de prin 89 de asta. S-a ajuns la chestii ridicole, recent la Publika TV a fost organizata o serie de emisiuni despre cetatenii care au investit in constructia locuintelor si au fost inselati . Ziaristii de la Publica TV stiau foarte bine ca eu in calitate de avocat si lider a ong-ului Liga apararii consumatorilor, monitorizam aceste cazuri, pentru ca au produs anterior un reportaj in direct din curtea blocului de pe strada Alba Iulia nr.87 atunci cind am vorbit si eu, insa au invitat in studiou sa comenteze cazurile pe cine au dorit ei, dar opinia mea si a LADC nu au solicitat-o nici macar la telefon. Merci mult domnule Tira pentru obiectivitate.

Concluzia domnii mei ar fi ca nu e bine sa te exprimi in aceasta tara fara “acoperis” de partid, pentru ca nu vei fi invitat la tv. Apropo, exista vreun partid parlamentar cu influenta la tv, in afara de PCRM, (caci nu am fost niciodata comunist)  care are nevoie de un  avocat, magistru in politologie, presedinte de ong, comentator pe probleme politice, sociale si de consumatori?

Traiasca R.Moldova independenta, democratia si libertatea de expresie!

Anunțuri

25 răspunsuri to “Apropo, cine formeaza listele de comentatori la Publika TV si Jurnal TV?”

 1. toma Says:

  de ce nu te doare de listele de la NIT ?

 2. pa Says:

  si listele de la nit si de la celelalte televiziuni sunt o chestie de discutat.fara cenzura

 3. Nornegru Says:

  A inceput mogulizarea si in media din R. Moldova ,domnule Mihaes?

 4. romanmihaes Says:

  Apropo, nici la Publika nici la Jurnal nu este facut public actionariatul, adica cine sunt proprietarii?

 5. Vlad Says:

  Lasa dle Mihaes ca vei mai fi invitat! Sunt insa curios sa stiu cu care politician te-ai certat rau, desi inteleg ca nu vei sspune!

 6. OCHIULALTREILEA Says:

  Libertate Mare – Romania Mare !

 7. e Says:

  Poate nu aveti ce spune d-le Mihaesi? Poate aveti o parere prea buna despre domnia voastra? Este cenzura pt k nu va invita la emisiuni? Ha,ha

 8. antiprostin Says:

  ba, pentru ca esti din promotia usm 97 si nu iasi 94-vremea kalegilor lui arturcik se apune, draga

 9. Igor Says:

  De Publika nu pot spune nimic, ca e un fel de masinuta de facut PR. Cat priveste Jurnalul, iata aici Dle Mihaies, chiar ati-dat-o in bara. Numai cabinetul din umbra cu Calugareanu cat face. Stirile sunt destul de bune. E clar, ca PRO TV-ul este cu mult mai multa experienta, dar totusi. Nici eu nu inteleg de ce ultimul timp atacati dur aceste televeziuni, care fierb inca in ceaunul facerii. Daca imi aratati televiziuni si comentatori mai buni in RM decat la PRO TV, Jurnal TV si Publika TV, atunci ma resemnez, daca nu, atunci articolul DVS este pur si simplu o trista incercare de a se razbuna.

 10. Mircea Says:

  Nu sunt invitat la televiziune, deci televiziunea CENZUREAZA ! :))))) Domnule Mihaes, cu asa materiale va faceti de ras :))

 11. publinal Says:

  ai alte probleem, domnule, altele ai.

 12. ion Says:

  Imi este greta sa-l mai vad pe la Publica TV pe Botan,un epocrit,comunist mascat,un individ care poate sa-l vinde si pe propriul tata,este un ALEXSAndru matrosov AL R.of Moldova.

 13. romanmihaes Says:

  Nu o sa dau nume, insa am patit intro zi o chestie foarte urita, un membru al guvernului pe care l-am criticat cindva, vazind ca sunt invitat si eu sa comentez o lege, a declarat categoric ca nu accepta sa ramina cu mine in emisiune, a facut scandal si a pus conditie sau ramine el sau eu.

 14. dadatroll Says:

  Nu stiu ma dau batut. Cine?

 15. Sarmisegetuza Says:

  Sunt foarte multi care se considera mari experti in diferite domenii. De i-ar invita pe toti la tv, ce s-ar intampla?! V-au invitat de cateva ori, nu le-a placut si gata. Atat de simplu. Nasilino mil de budesh.

 16. factor Says:

  Sa va dau eu citeva nume de la un fost producator de la tv de stiri
  Bogatu, Negru, Saharneanu, Barbarosie – PLDM
  Cirnat, Mocanu, Popa, Munteanu – PL
  Ciurea, Litra, Baltag, Botan -PD
  Gurau – PPCD
  Tirdea , Andrievski – PCRM

 17. micro Says:

  La publika tv cel care decide cine sa fie invitat este Oleg Cristal, fost ziarist la Moldova Suverana. Mare rusine!

 18. micro Says:

  Anatol Taranu reprezinta AMN la jurnaltv si este prezent aproape in fiecare seara

 19. Alina Says:

  Roman, dar in ce domenii sunteti interesanti pentru noi? De ce v-ar invita la televiziune mai des decit o data in luna?
  lui MICRO. Anatol Taranu a plecat din AMN cu scandal, de ce ar reprezenta acum AMN? Tot lui Micro. Daca cineva de la MS face lista invitatilor, de ce AIE este de dimineata pina seara la televiziunea respectiva?

 20. romanmihaes Says:

  Am dedus din discutiile purtate dupa acest articol ca tv au dreptul sa invite pe cine doresc ei, caci sunt tv private. Dar sunt obligate sa respecte anumite legi si principii, de exemplu sa ofere dreptul la opinie si la replica celor vizati. Am obtinut confirmari ca toate tv au liste de comentatori. In rest bafta la toata lumea.

 21. Anonim Says:

  […] […]

 22. KGB Says:

  Dusmanul lui Roman este Tanase Alexandru-fostul coleg de facultate de la Iasi.

 23. jos hotii Says:

  2 tv ratate din start tv din raioane sunt mai bune ca publica si jurtv

 24. jos hotii Says:

  ambele tv sunt ratate

 25. amycommunications Says:

  Stau acum şi mă gîndesc că au trecut ani de zile nenumăraţi de cînd mă confrunt cu durerile ăstea groaznice de urechi şi cerul gurii-trahee şi ochi şi una dintre tîmple şi dinţii care mi-au rămas. de cîte ori dau de tembeli care dau drumul la aerul rece condiţionat. Şi sunt exact aceleaşi drumuri pe care le tot fac în singura mea, de-atîţia ani de cînd nu se schimbă nici măcar faptul că nădăjduiesc să mor într-o secundă chiar acum.Oricum nu am de pierdut nimic..
  Şi am detestat întotdeauna spiritul ăsta Oriental precum am început ca să detest şi ce a devenit E.U.
  Oricum, este evident o altă zi în care nu mai am puterea să învăţ..şi au trecut atîţia ani de cînd mă tot confrunt cu populismul şi demagogia asta ‘reci-condiţionate’peste tot.
  .Îmi amintesc atunci de articolul dlui Adrian Păunescu despre scopul nostru ‘de a muri’ sub acest guvern de ţigani-prostituate-şi medici ne-profesionişti. Însă cu toţii fiind copiatori şi copiişti, obsedaţi şi prea parşivi. Şi, ca să îmi treacă durerea CUMPLITĂ!! care îmi biciuieşte încă pielea chiar dacă astăzi m-am îndopat cu anti-gripe şi vitamine zeci, îmi iau lîngă mine 2 cărţi: un turc intelectual pe care îl admir încă de cînd am auzit că se-mpotriveşte orientalismelor ăstora de peste tot-şi-un rus-romîn care mă face să rîd mereu. Nu mai am putere de al 2-lea ăst chiar azi, însă citesc din ‘Zăpada’ primului ca să mă regăsesc în socialismul său adevărat: şi, ca şi el, îmi amintesc că toată această multitudine de ani cumpliţi nu mi se termină nici măcar acum. Acum cînd, exact precum eroii săi luptători pentru un neam trişor, îmi amintesc cum au trecut nenumărate!! zile în care m-am agăţat cu putere de situaţii şi evenimente în care am înţeles că sunt vitale pentru mine în acel moment! Şi-au fost..şi pentru ele am renunţat pentru moment la aceeaşi această durere cu care ‘medicii’ la fel cum sunt ‘politicieni’ chiar peste tot şi la fiecare colţ de mahala la noi, adică m-am autoformatat să lupt în acel moment. Şi, pe măsură ce anii au trecut, m-am formatat din ce în ce mai mult şi mai performant-echilibrat. Şi-am renunţat pt.aceasta, la zecile mele de planuri pe care le făcusem în acea perioadă special. Adică, am renunţat la tot ce-i omenesc. Absolut tot ce şine de drepturile mele la viaţă , ca femeie şi ca om. Punct.
  Şi-mi amintesc de-atîţia ani în fiecare clipă cum toată luptea mea pentru formalismul occidental şi just nu mi-a adus decît eşec după eşec. Promisiuni vagi, condiţionări şi aşteptări. Căci asta a fost viaţa mea de femeie frumoasă şi deşteaptă şi cu o morală clasică-adică nicidecum a la Teo Trandafir-pe-acest Pămînt. Un şir de dureri provocate şi motivată în mod schizofrenic de către compatrioţi şi străini-‘sănătoşi’. Renunţarea la toate şi tot, strănsul din dinţi, în timp ce încercam să nu observ putorile din jurul meu deja ajunse la obiectivul de către mine însămi dorit, şi..odată ce 1.ajungeam şi 2.mă ofeream scopului-examenului propus, eram forţată să mă întorc din drum..fiindcă îmi luau locul ‘copii’, ‘fetiţe şi băieţi’ şi rude ‘sănătoase şi rezistente la demagogii în mod firesc.Ciudat, că nu asta am auzit-văzut-citit că însemnează să trăieşti.
  Şi zău că nu am mers vreodată pe Orientalism, iar Romînia face parte din U.E. Dar echilibru nu însemnează nici viaţă de robot-occidental, precum nu înseamnă nici aşteptări şi speranţe şi libertăţi de Orientali.
  Şi-atunci,revin cu o amintire din ‘Zăpada’ lui Orhan Pamuk care îmi arată de ce voi fi întotdeauna o socialistă-democrată cu rădăcini adînci!! Fiindcă, numai viaţa trăită în mijlocul furtunilor trecătoare însă repetate de către Natură în toată splendoarea ei, te face să te cunoşti cel mai bine pe tine însuţi şi însăţi într-adevăr. De-aici astfel ne-ntoarcem la citatul din Lev Tolstoi pe care vi l-am dat(pe gratis, fiindcă am îndatoriri politice şi civico-legale de aplicat fără de pauze mereu-: ‘Într-adevăr înţelept e cel care se cunoaşte pe sine într-adevăr’. Pun punct.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: