LADC si cetatenii cer sa fie respectate drepturile privind apartamentele in care au investit

Astazi la agentia Infotag a avut loc conferinta de presa organizata de Liga pentru apararea consumatorilor(LADC) si citiva cetateni investitori in blocul din strada Mircea cel Batrin 22/5. In cadrul conferintei a fost dufuzat un comunicat de presa, pe care il puteti citi mai jos.

Comunicat de presa

Adresare catre opinia publica, catre Presedintele interimar al RM, Primul-ministru al R.Moldova.

Prin prezenta ne adresam catre dumneavoasta un grup de  persoane fizice care am investit bani in constructia apartamentelor proprii in  blocul locativ din strada Mircea cel Batrin nr.22/5, mun.Chisinau.

In fapt sau intimplat urmatoarele:

In anul 2006 s-a inceput constructia unui complex imobiliar cu 196 de apartamente de catre ICS Hazar Construct SRL in mun.Chisinau strada Mircea cel Batrin nr. 22/5. Noi cetatenii am pertfectat contracte de investitie si finantare a constructiei  apartamentelor cu  ICS Hazar Construct SRL.
In baza contractelor am platit fiecare diferite sume de bani  de la 30 de mii la 70 mii de euro, fapte ce se confirma prin contracte, ordinele de incasare a numerarului si certificate eliberate de ICS Hazar Construct SRL.

Conform contractelor, termenul de dare in exploatare a casei de locuit si apartamentelor in care am investit a fost pina la sfirsitul anului 2007, inceputul anului 2008, insa pina in prezent complexul imobiliar nu este dat in exploatare.

Recent am aflat ca asupra complexului imobiliar este instituit gaj , prin contracte de ipoteca in favoarea Bancilor Victoriabank si Investriprivatbank. Din acte se vede ca investitiile noastre dateaza incepind din anul 2006, adica inaintea bancilor. Mentionam ca bancile si ICS Hazar Construct SRL nu ne-au informat si nu au cerut acordul nostru privind instituirea gajului si in acest mod ne-au incalcat flagrant dreptul de proprietate.

Mentionam ca contractele cetatenilor de investitie nu au fost inregistrate notarial si nu au fost notate la Oficiul Cadastral Chisinau.
De asemenea  oficiul de executare Ciocana a emis o incheiere prin care intentioineaza sa puna sechestru pe bunurile imobile ce apartin Hazar Construct SRL, in baza datoriilor catre firmele de constructii, printre care si apartamentele in care am investit. Consideram ca noi cetatenii am fost inselati de catre firma de constructii care au depus imobilul gaj la banci.

In aceste conditii avem temeri ca dreptul nostru de proprietate nu va fi respectat si vom pierde apartamentele si va rugam sa interveniti in sprijinul nostru.
Solicitam ca statul sa analizeze posibilitatea stingerii datoriei de 200 mii euro catre Investriprivatbank care se afla in proces de lichidare.

http://privesc.eu/Arhiva/1036/Liga-pentru-Apararea-Drepturilor-Consumatorilor–Abuzurile-impotriva-cetatenilor-la-constructia-apartamentelor-din-blocul-locativ-din-strada-Mircea-c

http://www.infotag.md/reportaje/583549/

Anunțuri

5 răspunsuri to “LADC si cetatenii cer sa fie respectate drepturile privind apartamentele in care au investit”

 1. sven Says:

  ehe… cite cazuri de genu asta sunt in MD… spor la treaba… ne trebue un precedend de succes!

 2. pinokio Says:

  Este lege, daca crezi ca sunt incalcate drepturile consumatorului nu ai decit sa actionezi in judecata.

 3. romanmihaes Says:

  este cazul ca sa intervina Guvernul ii interesul cetatenilor, caci sunt foarte multe cazuri de excrocherii imobiliare. Vreo 10 ani in urma infloreau excrocheriile financiare, acum au pornit excrocheriile imobiliare. trebuie schimbat legislatia in domeniu si foarte repede

 4. romanmihaes Says:

  In atentia cetatenilor din blocul Mircea cel Batrin 22/5 , simbata la ora 13 va avea loc adunarea locatarilor.

 5. barracuda Says:

  cred ca aceste persoane au fost „trase pe sfoara” legal…este vorba doar de contracte de investitie in constructia unui imobi…o sa fie greu sa dovediti ca aveti vre-un drept de proprietate asupra casei din Mircea cel Batrin 22/5..cu parere de rau..acum ramine sa pretindeti asupra restituirii banilor investiti, daca contractul nu prevede restituirea acestora peste vre-o 30 ani..

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: