Duetul ruso-ucrainean si planul secret privind transnistria.

Multe reactii a provocat declaratia comuna a Presedintilor Medvedev si Ianukovici privind reglementarea conflictului transnistrean. Mesajul celor doi, venit pe fondul unor asteptari mai pesimiste a Chisinaului, a incercat sa demonstreze opiniei publice o abordare comuna si unitate in viziuni ale Ucrainei si Rusiei in noul context de colaborare intre cele doua tari. Astfel, cei doi presedinti au sustinut necesitatea acordarii regiunii transnistrene a unui statut special in cadrul unei RM reintregite, cu formarea unui spatiu comun militar, economic, politic, cu mentinerea neutralitatii RM.

S-a discutat si despre faptul ca ar exista si un plan secret al Ucrainei si Rusiei, conform caruia regiunea transnistreana ar reveni Ucrainei iar RM.- Rusiei. Dar deocamdata, in lipsa unor elemente suplimentare e devreme sa analizam aceste scenarii.

Reactia oficiala a Chisinaului a venit dinspre Guvern , cu toate ca, conform statutului celor doi Presedinti autori a Declaratiei si conform Constitutiei ar fi trebuit sa reactioneze Presedintele interimar Ghimpu. Trebuie mentionat ca Declaratia Guvernului a fost una atenta, in care a evocat rolul operatiunii de mentinere a pacii, flatind Rusia, dar a mentionat necesitatea  lansarii consultărilor cu privire la transformarea acesteia într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional.

Asa cum am mentionat inca inaintea publicarii declaratiei comune, Rusia s-a fript in Abhazia si Osetia de Sud si a ales o alta tactica, mai atenta privind separatismul transnistrean. Sa nu uitam si de interesul Ucrainei in transnistria, se pare ca Ianukovici a reusit sa convinga rusii de interesul ucrainean in regiune. De altfel Ianukovici joaca cu rusii o partida destul de complexa.

Presa transnistreana  este dezamagita, crezind ca Presedintiii Rusiei si Ucrainei urmau sa recunoasca regiunea separatista sau cel putin sa emita un mesaj care sa poata fi interpretat ca indemn la separare. In acest sens poate fi citat comentatorul rus Smirnov care in articolul intitulat sugestiv ”Transnistria este o zona de consens intre Ucraina si Rusia” incearca sa-i consoleze pe separatisti declarind ca Europa centrala nu este hotarul Georgiei si precedentul abhaz si cel osetin nu pot fi automat transpuse si in acest caz. Un alt comentator Galinski, apropiat administratiei separatiste de la Tiraspol, vizibil iritat , raspunzind la intrebarea privind atitudinea fata de declaratia unui deputat ucranean privind transmiterea transnistriei catre Ucraina, a reactionat nervos, provocind Ucraina si declarind ca mai degraba transnistria s-ar putea integra intr-un nou stat cu denumirea Novorusia, care ipotetic ar putea aparea in spatiul postsovietic. Putem concluziona ca liderii separatisti sunt nemultumiti de noua turnura in reglementarea conflictului, in care Ucraina devine un jucator important. Se pare ca Rusia ii cedeaza Ucrainei un pachet de control asupra regiunii transnistrene si putem sa ne asteptam in viitorul nu prea indepartat la unele surprize, de exemplu la disparitia lui Smirnov din regiune si inlocuirea lui cu alta figura, mai rezonabila, tolerata si de Moskova si de Kiev.

Pe linga faptul ca a cedat Rusiei in problema flotei din Crimeea si a renuntat la integrareea in NATO, astazi (22 mai) Ianukovici a socat expertii rusi declarind ca Ucraina este impotriva integrarii in uniunea vamala care se construieste intre Rusia, Kazahstan si Belarus. Ianukovici a mai declarat ca Ucraina este membra OMC si intentioneaza sa construiasca o zona de comet liber cu UE. Pe de asupra Ministrul de externe al Ucrainei a declarat la 21 mai in Parlamentul Ucrainei ca  “este in interesul nostru ca acest conflict transnistrean sa nu mai existe, pentru ca acest conflict reprezinta un pericol potential al intereselor noastre.”

Astfel putem concluziona ca in reglementarea conflictului transnistrean au aparut elemente noi, principalul fiind cresterea rolului Ucrainei in regiune. De asemenea putem mentiona cresterea influentei si a rolului UE in reglementarea conflictului. Se pare ca SUA a cedat UE stafeta de principal sustinator al Chisinaului in reglementarea acestui conflict. Sa nu uitam ca UE prin intermediul Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate a luat atitudine inca la 17 mai, sustinind politica RM privind reglementarea conflcitului.

Va conduce aceasta la reglementarea conflictului in interesul reintregirii RM? Vom vedea, important e ca politicienii moldoveni sa fie la inaltimea provocarilor si sa poata construi un sistem de aliante internationale, capabil sa ajute sa ne aparam interesele.

P.S.

Mai jos cititi un articol foarte interesant despre transnistria in ziarul „Segodnea” care apartine magnatului ucrainean Ahmetov si care il sprijina pe Ianukovici. In articol sunt examinate 4 scenarii de reglementare a conflictului, printre care si cel conform caruia transnistria ar putea reveni Ucrainei.

http://www.segodnya.ua/news/14137900.html

Anunțuri

29 răspunsuri to “Duetul ruso-ucrainean si planul secret privind transnistria.”

 1. MOS ROATA Says:

  Unirea imediata cu Romania Mare – cat mai avem timp !

 2. Lancaster Says:

  Nu mai suntem în 1939, iar planurile secrete, chiar dacă există, nu se mai pun în aplicare prin forţă militară. Deciziile politicienilor de la Chişinău sunt cele care contează, în prrimul rând. Şi dacă unii dintre ei sunt oameni ai Moscovei, R.Moldova are toate şansele să rămână în „zona gri” pentru încă 20 de ani.

  Situaţia actuală este similară cu cea din 1970-1980, când URSS era pe cai mari, iar Occidentul era condus de socialişti, de la un capăt la altul, în timp ce prima criză a petrolului îşi făcea simţite din plin efectele. Până şi Obama umblă după relaţii bune cu Rusia, exact cum umbla şi Carter la vremea lui. Până au să i se urce ruşii în cap, cum i s-au urcat şi lui Carter. După care o să vină la putere un nou Reagan, o nouă Thatcher şi un nou Kohl, dar mai sunt câţiva ani până atunci.

  Deocamdată, în Germania sunt la putere coechipierii lui Putin de pe vremuri, pentru că aşa se întâmplă: cine nu învaţă din istorie, o repetă.
  Iar noua generaţie de politicieni de la Chişinău arde de nerăbdare să calce pe urmele înaintaşilor.

 3. torna fratre Says:

  In unele situatii este mai bine sa adopti o pozitie transanta,clara,dura ,cu riscul de a-ti face inamici,decat sa o scalzi in „strategii”politice si „masinatiuni”diplomatice care nu-ti aduc decat frustrarea populatiei.
  Sunt sigur ca daca clasa politica ar merge intr-o directie pe care si majoritatea populatiei o agreeaza(spatiul european) ar veni suficienta sustinere si implicit de asumare a unor actiuni chiar daca risca sa inflameze buzele URSULUI.Rusia probabil ca ar renunta daca ar vedea ca Basarabia are vointa si hotarare sa-si schimbe destinul.Nimeni nu si-ar pune in cap un popor care stie ce vrea .
  Reactia guvernului la declaratia Rusiei si Ucrainei ar fi trebuit sa fie ceva de genul:atata timp cat Basarabia nu a fost implicata in discutia pe acea tema nu putem lua in considerare concluzia declaratiei,se loveste de nulitate.Daca cele 2 tari vor actiona unilateral la adresa independentei Moldovei (punerea in practica a intelegerii oficiale)se poate declara ca este un act de agresiune care merita o riposta imediata(diplomatic si chiar mai mult de atat) si atragerea in acest conflict diplomatic a sustinatorilor Moldovei incepand cu Romania (UE).
  Cu siguranta ca la actiunile rusilor trebuie sa raspunzi cu aceeasi moneda,daca le place sa joace urat sa le raspundem pe masura.
  In cazul in care nu se da nici un raspuns pesemne ca clasa politica din Moldova este „impotenta” atunci merita sa fie ……. .
  Trebuie sa invatati sa jucati „tough-dur” precum rusul.

 4. romanmihaes Says:

  Inca in 1990 se discuta despre schimb de teritorii intre RMoldova si Ucraina. Am inteles ca s-a ajuns chiar la propuneri concrete catre oficialii ucraineni. Se propunea schimbarea de teritorii, transnistria in schimbul basarabiei de sud , raioanele reni ,izmail, cetatea alba. Insa din anumite motive nu s-a realizat nimic. De fapt deja precedent de schimb exista RM si Ucraina au facut un schimb de teritorii Palanka versus 400 metri la Dunare. Politicienii ar trebui sa examineze toate variantele posibile in reglementarea conflictului.

 5. Doc Says:

  Roman, cum sa dea inapoi Ucraina Moldovei un teritoriu de 3 ori mai mare decat Transnistria? Sudul Basarabiei este o zona mult mai valoroasa economic decat Transnistria, litoral maritim de sute de km., lacuri, acces la Dunare, orase. Si-au omorat sute de mii de tineri acum 70 de ani ca sa le jefuiasca de la romani. Rusia, ma rog URSS, le-a dat Ucrainei intrucat controla mai bine acest stat slav decat Moldova plina de romani a anilor ’40. E o copilarie sa crezi ca s-ar putea face vreodata asa un schimb de teritorii…Sudul Basarabiei este si o cheie militara importanta, o baza ruseasca plasata la nord de bratul Chilia nu poate fi atacata terestru decat dispre nord sau vest, la sud este Delta iar la est, Marea Neagra. Si apoi de ce sa le dea Moldovei, ca doar le-au furat de la Romania in 1940?
  Uite, tot vorbim de politici rusesti, interese, pericole pentru RM dar nu spunem ca toate astea se pot evita daca se reface unirea. Voi va incapatanati sa stati singuri in padure dar va mirati ca va dau tarcoale lupii! Vezi cum sunteti? Strangeti-va, uniti-va toti „cei cu inima romana” si actionati pentru refacerea unitatii nationale romanesti, asta este solutia cea mai rationala si singura corecta.
  @ torna, torna fratre Trebuie sa invatam din lectia germana, fratre!

 6. Lancaster Says:

  Chestia asta cu schimbul de teritorii e bună doar pentru dus cu vorba oamenii de bună credinţă. Ruşii discută şi despre recuperat Alaska sau despre poduri peste strâmtoarea Behring, când îşi lasă ei mintea să zburde liberă 😛 .

  Moldova se poate uni cu România în forma actuală, iar în Transnistria se poate organiza un referendum pentru „independenţă”, despre al cărui rezultat nu se îndoieşte nimeni. Peste 20 de ani va putea fi recuperată şi Transnistria, dar măcar Moldova dintre Prut şi Nistru va avea la vremea aceea 20 de ani de apartenenţă la lumea civilizată.

  Dacă stăm să visăm la schimburi de teritorii cu Ucraina şi la aderarea pe cont propriu la UE, următorii 20 de ani vor fi pentru Moldova la fel ca precedenţii 20. Încă o generaţie irosită şi nimic mai mult. E drept, o generaţie cu rude aflate la muncă în Spania şi Portugalia 😛

 7. romanmihaes Says:

  Chestia cu schimbul de teritorii nu trebuie sa devina prina tema de negocieri. Dar este sau nu in interesul Rm o ucrainizare a transnistriei? Pina la un moment anumit da. Si daca la un moment dat influent Ucrainei va fi mai mare ca cea a Rusiei se poate intimpla ca sa fie necesare tratative privind statutul regiunii. Atunci pe masa ar putea fi puse mai multe variante. Prioritatea zero a RM in aceste tratative trebuie sa fie negocieri doar dupa eliberarea Tighinei si a satelor din partea vestica a riului Nistru.

 8. COSTIN Says:

  Vladimir Putin: Situatia politica din R. Moldova este aproape ca cea din Kirghistan… URIASA OBRAZNICIA ACESTUI DERBEDEU ! CUM ISI PERMITE URANGUTANUL ASTA , SA FACA DECLARATII EXTRAORDINAR DE GRAVE , FATA DE SITUATIA DIN ALTA TARA ? O DECLARATIE MENITA A DESTABILIZA CLAR SI NOUA CONDUCERE DE LA CHISINAU CIT SI INTREAGA R.MOLDOVA … CE VOR SPUNE UNII INVESTITORI STRAINI [ RUSI SI OCCIDENTALI] CE VROIAU POATE SA DESCHIDA O AFACERE IN MOLDOVA ? DACA A SPUS PUTIN CA IN TARA RESPECTIVA MIROASE A KIRGHISTAN , STIE EL CE SPUNE … DECI DAUNE SI ECONOMICE PE LINGA CELE POLITICE , ADUSE DE ACEST KGB-IST CU AERE DE ADOLF HITLER . VA DATI SEAMA CE REACTIE AR FI FOST LA MOSCOVA , DACA GHIMPU SE APUCA SA DECLARE CA SITUATIA DIN RUSIA E CATASTROFALA ? INCREDIBIL DE GRAVE ACESTE DECLARATII ALE LUI PUTIN …

 9. COSTIN Says:

  EU VAD ACEASTA DECLARATIE OBRAZNICA A LIDERULUI RUS , CA UN INDEMN ADRESAT FORTELOR FILO-RUSE DIN MOLDOVA , LA DESTABILIZAREA PE TOATE PLANURILE A R.MOLDOVA … CUM SA COMPARI SITUATIA DINTR-O MOLDOVA STABILA TOTUSI , CARE A TRECUT MAI USOR DECIT ERA DE ASTEPTAT PESTE CRIZA ECONOMICA GRAVA MONDIALA , CU HAOSUL SI ANARHIA DINTR-O REPUBLICA DIN ASIA CENTRALA ? SAU CINE STIE ? E O AMENINTARE LA ADRESA CONDUCERII ACTUALE , CA POATE FI SCHIMBATA PRINTR-O „REVOLUTIE” KGB-ISTA ? DECLARATIA IRESPONSABILA A LUI PUTIN ADUCE DE 10 ORI MAI MULTE DAUNE MOLDOVEI , DECIT LUCRURILE POZITIVE CE AU REZULTAT IN URMA INTILNIRII PUTIN-FILAT … REPET…LA ORA ACTUALA , TOTI POTENTIALII INVESTITORI STRAINI IN MOLDOVA , ISI SCHIMBA IN GRABA PLANURILE …

 10. COSTIN Says:

  DUPA O ASA DECLARATIE GRAVA , EU AS PUNE IN STARE DE ALARMA TOATE EFECTIVELE ARMATEI,POLITIEI SI S.I.S.-LUI … PUTIN POATE SE CREDE PE CAI MARI SI NICI NU SE MAI FERESTE CU ASEMENEA „COMENTARII” CE DEPASESC CU MULT UZANTELE DIPLOMATICE … ASA SI NOI SPUNEM CA ACCIDENDUL AVIATIC DE LA SMOLENSK , A FOST PUS LA CALE DE SERVICIILE SECRETE RUSESTI , PENTRU A SCAPA DE UN INAMIC DE MOARTE SI A FURA DOCUMENTE SECRETE NATO …

 11. Andrei Says:

  Un schimb de teritorii cu Ucraina e cea mai realista si corecta optiune, dar asta se poate intampla numai dupa o eventuala unire a RM cu Romania. Romania poate negocia de pe alte pozitii decat RM. Transnistria nu cred ca va putea fi recuperata, iar populatia de acolo, desi e majoritar romaneasca, e complet rusificata. De altfel, chiar o parte din elita de acolo e formata din romani pur-sange dpdv etnic (gen Maracuta, Gusan etc) care insa dpdv cultural sunt rusi. Si Voronin e tot roman 100% din Transnistria.

  Nu cred ca Romania isi poate recupera toate teritoriile furate de haholi, dar si daca recuperam macar o parte dintre ele e mai bine decat nimic.

 12. Andrei Says:

  O adaugire: cea mai mare prostie pe care ar putea-o face guvernul RM in urmatorii ani ar fi sa cada la intelegere cu Transnistria, si sa le ofere un statut asemanator Gagauziei (autonomie + dreptul de secesiune in cazul unirii RM cu Romania). Atunci Transnistria si-ar putea declara independenta legal, si ar putea fi absorbita legal de Haholistan, fara ca haholistanezii sa fie nevoiti sa dea nimic la schimb. Deci atentie mare! Probabil in curand rusii si ucrainienii ii vor presa pe transnistreni sa renunte temporar la separatism si sa semneze o intelegere, tocmai in vederea scenariului de mai sus.

 13. Alina Says:

  Transnistria trebuie lasata in pace, s-o ia ucrainenii daca vor , ca nu-i pamin romanesc (numai cu o conditie – armata ruseasca sa plece inainte de separare). Hotarul pe Nistru. Integrarea europeana in regim de urgenta. Sa salvam Basarabia. Un nou pact ruso-american sau ruso-european va fi fatal pentru basarabenii care si asa au o mentalitate mutilata. Vreti sa vedeti pe strazi oameni cu flori intampinand tancurile rusesti? Ma tem ca daca nu se iau masuri urgente, acest cosmar poate deveni realitate…

 14. opinie Says:

  pretul pentru recuperarea Transnistriei va fi foarte mare platit de RM.

 15. costin Says:

  vladimir putin = un terorist kgb-ist cu aere de fuher … a transformat rusia intr-o adevarata „planeta a maimutelor” , unde mai vechii si mai noii kgb-isti , maimutaresc o democratie schiloada aflata intr-un carucior pentru handicapati … mai ieri liderul tribului de maimute rosii , a lansat chemarea tovaraseasca , la aderarea la o asa-numita uniune sovietica vamala …din care fac parte alte triburi de maimute „democratice” , belaruse si kazahe … coreea de nord comunista mai lipsea din fotografie .

 16. ETERN. Says:

  Pentru Alina.

  Daca trebue lasata Ucrainei Transnistria, pentruca nu e pamant romanesc, atunci ce trebue sa faca Ucraina cu teritoriile romanesti pe care le ocupa.

 17. Alina Says:

  Daca vezi ca vine nebunul, taie poala si fugi. De-am scapa noi teferi, ca pericolul e tancul rusesc in Basarabia, nu prblemele teritoriale in principiu. Sa ne lamurim mai intai cu asta, iar paminturile de care spui Ucraina Romaniei tre sa le intoarca! E o alta poveste! Ce e mai bine – sa scapam de rusi, lasand in urma Transnistria (creata de Stalin anume pentru a ne subjuga pe noi), sau sa pierdem totul sub cizma ruseasca, adica sa sacrificam viitorul copiilor si nepotilor pentru dispute teritoriale fara sens.

 18. Alina Says:

  Apropo, exact la tema,
  http://ziar.jurnal.md/2010/05/21/nicolae-negru-impartirea-republicii-moldova/

 19. blogideologic Says:

  @ Alina spune: + De-am scapa noi teferi, ca pericolul e tancul rusesc in Basarabia, nu problemele teritoriale in principiu.+
  Trebuie să înţelegem că acţiunile Rusiei împotriva noastră au fost mereu stimulate şi susţinute mai întâi de nişte acţiuni lobby-iste pro-Rusia în Vestul Europei. De exemplu, acţiunea ucigaşului de moldoveni care comanda armata a 14-a rusească, generalul Lebed, care ameninţa că în şase ore ajunge cu tancurile în Bucureşti, a fost lăudată de actorul francez Alain Delon şi de alte VIP-uri occidentale. Dar situaţia este mai veche, datează încă din Epoca Luminilor, a cărei lumină a fost furată românilor de epoca fanariotă. Acum culturnicii pro-Traian Băsescu din România (Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Vladimir Tismăneanu, în general oamenii de la GDS, SAR şi IPS) aduc o LAUDATIO spurcată epocii fanariote. Şi, de ce să nu spun, voi despre aceasta refuzaţi să vorbiţi, moldovenii care au votat pro-Traian Băsescu la ultimele alegeri prezidenţiale din România au fost mişelnic folosiţi ca „masă de manevră” pentru reinstaurarea Diktatului de la Viena asupra Ardealului. Traian Băsescu s-a folosit de votul vostru pentru a construi o majoritate parlamentară artificială care aprobă în neştire legi anti-româneşti ! Eu vă iert pentru candoarea voastră absolut explicabilă, dar consecinţele votului vostru anti-România rămân! A, şi să descriem statutul Transnistriei în cel de al doilea război mondial, aşa cum apare în Memoriile lui Winston Churchill. Acolo, Winston Churchill scrie în mod expres că la un anumit curs al războiului, critic pentru Aliaţi, Anglia şi America au revalidat pentru România condusă de Ion Antonescu legitimitatea frontierei răsăritene pe rîul Bug. Winston Churchill recunoaşte vag în Memorii că există acte internaţionale din secolul XVIII care statuează frontiera răsăriteană a principatului moldovenesc pe Bugul pontic, dar nu dă amănunte. Este vorba despre Capitulaţiunea de la 1740, semnată la Constantinopol şi de Franţa, cea mai mare putere a lumii de atunci. Iluministul Voltaire ura Franţa, toate drepturile ei, şi dorea delegitimarea tuturor documentelor internaţionale semnate de aceasta. După ce organizează un lobby care determină ca Franţa să piardă Quebec-ul, Voltaire organizează în Occidentul european un lobby pro-Rusia (discret finanţat de ţarina Caterina cea Mare), lobby care duce la semnarea tratatului de la Kuciuk Kainargi din 1774. Pin acel tratat, era suspendată valabilitatea Capitulaţiunii de la 1740. Abia paşoptiştii noştri aflaţi în exil, infiltraţi în lojile masonice din Franţa şi Anglia, repun în atenţia guvernanţilor occidentali chestiunea re-validării Capitulaţiuni de la 1740. Cel mai captat de idee a fost lordul Palmerston, care a îniţiat şi o strategie mai amplă, anume cucerirea istmului baltico-pontic. Spionajul rusesc află, şi n-a mai fost decât Războiul Crimeii. Ale cărui consecinţe au fost totuşi pozitive pentru noi : recâştigarea celor trei judeţe din Sudul Basarabiei şi Unirea cea Mică.

 20. amycommunications Says:

  Bună, ideologicus! Credeam că eşti în parc cu Ambasad. Belgiei şi prietenii noştri catolici, însă observ că mă urmăreşti cu interes.(măcar de-aţi fi şi fizic lîngă mine, aşa cum trebuie şi îmi doresc de fapt).
  Tocmai ce scriam o mică prelegere anti-Băsescu şi gaşca lui, însă o voi publica pe blogul meu no 2. curînd: Amycommunications.blogspot.com.
  Oricum ar fi, răspunsul meu no 1 pt. voi moldoveni îl ştiţi deja: am fost lîngă voi fizic-în carne şi oase-la Revoluţia voastră din faţa Teatrului Naţional din Bucureşti, i-am propus eu prima lui Băsescu să vă ajute mult să vă uniţi cu noi..şi voi ce dracului faceţi mă rog: vă luaţi după falşii intelectuali şi după handicapaţii şi fufele voastre nemîncate şi tîrfe şi după popii voştri ortodoxi cei idioţi şi dezechilibraţi la cap cu toţi: în loc să îmi mulţumiţi mie că vă ajut(şi) de atîţia ani fără de bani primiţi de la Guvern-eu cel mai mult-şi îi votaţi pe copiatorii cei analfabeţi cu false diplome de V.I.P.uri şi de Academicieni??
  V-am dat ieri 2 nume din P.S.D. cărora trebuie să le mulţumiţi şi încă unul din P.N.Băsescu şi falşii falsităţile lui şi ortodoxismul pică..daţi-mi ca să continui să vă dau..Adaptaţi-vă învăţînd de la noi ..nu mai e mult! Schimbaţi-vă creierele mult vă rog!!

 21. Melcul atomic Says:

  Buna seara,
  Sunt interesat de un schimb de link cu blogul dvs.
  Cu stima,
  http://melculatomic.wordpress.com

 22. victor Says:

  Astăzi merge vorba deacum numai despre soarta RM din partea dreaptă a Nistrului.
  Transnistria este a Rusiei 20 de ani şi rămâne un instrument de şatajare a EU cu „libanizarea” regiunii. Pentru Ucraina, din partea Rusiei, Transnistria poate fi cedată în schimbul…? Nu are ce propune Ucraina Rusiei pentru Transnistria decât suveranitatea, în vre-o formă oarecare, „onorabilă”. Crimea? Crimea – este, de facto rusescă şi nu uitaţi că a fost şi v-a rămâne pe veci a Rusiei.
  Rezume: Politicenii din RM, impotenţi, în problema aceasta, continuă să frece menta „boborului”, înaintea alegerilor.

 23. amycommunications Says:

  Eu personal port îmbrăcăminte care are vreo 10-12 ani şi o voi păstra încă pe-atît. Ar trebui să îmi fie ruşine că vreau să am multă şi la modă şi că eu, spre deosebire de alţii, mi-am folosit permanent creierul -şi nu părţile dorsale-ca să agonisesc? Şi îmi trebuie şi spaţiu ca să le depozitez..Şi-apoi, suntem guvernaţi de către democrato-liberali. Iar liberalismul se traduce prin ‘fiecare cu aia a lui’. Ce vă mai plîngeţi, cînd voi aţi făcut din ce v-am zis-şi o veţi face încă pînă în veci-atît??

 24. amycommunications Says:

  Scuzate mi tanto, m-am grăbit şi nu am scris foarte exact: în cazul în care doriţi să înţelegeţi cu exactitate, citiţi ultimele postări pe domeniul meu de internet şi blogul său adiţional. Spasiva Merci beaucoup Thanks a lot.

 25. amycommunications Says:

  Şi-atunci,revin cu o amintire din ‘Zăpada’ lui Orhan Pamuk care îmi arată de ce voi fi întotdeauna o socialistă-democrată cu rădăcini adînci!! Fiindcă, numai viaţa trăită în mijlocul furtunilor trecătoare însă repetate de către Natură în toată splendoarea ei, te face să te cunoşti cel mai bine pe tine însuţi şi însăţi într-adevăr. De-aici astfel ne-ntoarcem la citatul din Lev Nicolaevici Tolstoi pe care vi l-am dat(pe gratis, fiindcă am îndatoriri politice şi civico-legale de aplicat fără de pauze mereu-: Asta este de fapt diferenţa între prăjituri şi tortul despre care v-am pomenit pe blogul meu no.2 chiar azi.. Şi succesul, pînă la urmă, ţine de la curaj şi şanse la un loc. Aşa încît, iată că suntem deja ‚Globalizaţi’.

  Nişte maimuţe ipocrite pe care le apără şi promovează atît unii actori-ţiganii-politicienii-oamenii obişnuiţi îmi scriau zilele trecute pe un blog: ‚dar noi am fost săraci încă de mici’. ‚Eu sunt săracă şi acum’ le-am zis adevărul atunci.

  Cu singura deosebire că, încă de mic copil, mă educasem pe mine însămi să renunţ la multe ca să îmi iau abonament la biblioteci-toate fiind gratuite şi înainte de Revoluţie şi imediat după aceea, într-adevăr. Şi, în momentul în care am fost angajată deci aveam servici, mîncam şi dormeam-ca şi acum la părinţii mei şi îmi cheltuiam absolut!! Toţi banii mei de salariu pe cărţi, într-adevăr. Şi nici că nu îmi luam mai mult de vreo 3-4 lunar, însă mai era şi mobilul de pkătit dar şi multe birocraţii şi vreo 2-3 lucruri care ţineau strict de sănătatea mea. Pentru altele, nu-mi rămîneau aşa că am fost din punctul ăsta de vedere în rînd cu toate şi cu toţi, mereu.

  Însă aşa-i de fapt romînu ăsta care se crede cel mai năpăstuit şi are prea multă libertate să se creadă exact aşa, deşi este un lucru cu totul şi cu totul fals ce crede el. Fiindcă în Romînia, cercul ăsta vicios alegător-om obişnuit-parlamentar porneşte de la fiecare familie şi, de-aici, porneşte de la fiecare individă-individ. Fiindcă, în definitiv, fiecare se naşte cu mintea lui şi oamenii nu se nasc şi nu vor muri fiind egali. Totul ţine însă numai de cum anume sunt direcţionaţi-conduşi.

  Aşadar, iată cum arată viaţa mea în suferinţe şi nedreptăţi mai multe decît voi toate şi toţi la un loc!! În definitiv. Şi iată cum m-au ajutat şi încă mă ajută pe mine fostul şi parţial actualul guvern Tăriceanu-Băsescu-Udrea-Boc şi maimuţoii care se dau medici în partidul meu..împreună cu unii dintre americani dar cei mai mulţi derbedei provenind în fapt din nemuritoarea-încă, deşi-i dorim moartea-E.U.!!

  Eu, ca individă mult deosebită însă crescută cu morala unei social-democraţii-pragmatizată însă de către societate printr-o nemuritoare demagogie-populism: mă trezesc în fiecare dimineaţă în mijlocul unor nebuni-ea neştiind pe ce lume trăieşte, ca majoritatea femeilor din Romînia şi asta fără de vina lor exclusivă în definitiv. Şi pînă seara, mă tot zbat să interacţionez ‚în mod democratic’ cu zeci de mii de alţi nebuni..fiind conduşi de către alţi. ‚Ăsta da cerc’, gîndesc înainte să adorm, ‚Circul de Stat Globus adică B1TV şi alţii de-acest gen’, însă, repet: deşi sunt normal alcătuită şi arăt normal-cu toate că ne-jegos precum majoritatea cetăţenilor romîni şi port aceleaşi haine pe care le am de mult mai mult de 10 ani, nimeni n-a observat vreodată chiar nimic din ceea ce trebuie într-adevăr. Şi zău că aveţi, după Revoluţie încoace, chiar mult mai multă ‚transparenţă’ decît vă trebuie de fapt. Şi, să ştiţi: că nu sunteţi singurii care-au scăpat recent de Comunism, aşa că trebuie să înţelegeţi că totul pleacă, pînă la urmă, de la mintea fiecăruia din voi..dar dacă nu e învăţată mintea voastră să înţeleagă corect..rămînem toţi nişte veşnic ‚plîngăcioşi’ în Cercul Ăsta Vicios. Însă ne omorîţi mereu întîi pe noi, cele şi cei care de fapt nu merităm deloc!! Dar, ăsta e creier de romîn, într-adevăr. :Şi vi le scriu şi spun de vreo 8 ani, fără să vă schimbaţi vreun pic. Please click this post and read ‘Possibly related posts=. Regards.

  Iar anul acesta, ipocrita de E.U. pe care o susţin atîta tîmpiţii schizofrenici din P.D.-L. fără odihnă în prostii, celebrează un alt ‘An al luptei împotriva sărăciei’. Iar voi, demenţilor, îmi cereţi mie să dau bani?!

  Netrebnicelor şi netrebnicilor ce sunteţi cu mintea voastră numai în chiloţi, după ce că numai mie şi altora cîţiva care am dat în fiecare an ne-aţi luat, tot nouă ne cereţi să dăm şi-acum? Din ce să dau? Din ce să dăm? Ne speriaţi că unii sunt săraci şi se îmbracă numai de la ‘second-hand’ d.e.? Dar voi, ştiţi ce e aia ‘second-hand’ sau aţi ştiut vreodată în vieţile voastre vă întreb? Să vă scuzăm că ‘nu sunteţi perfecţi’ şi că ne ameninţaţi cu tăieri de lefuri şi alte nebunii ? De unde dracului ştiţi că nu veţi crăpa înainte să apucaţi le ‘tăiaţi’?

  De ani de zile eu Ana Amy Neagoe vă fac diplomaţie publică şi vă aduc străini la bot fiindcă învăţ mereu şi cheltui puţinii bani numai ca să dau banii pe cărţi, pe telefon şi pe calculator. Vă scriu lucruri despre care voi, în ‘imperfecţiunile voastre normale’ habar n-aveaţi că aşa de fapt se fac. Şi voi, îmi daţi ceva în schimb? Mi-aţi dat vreodată ceva pentru inteligenţa-mi şi munca şi corectitudinea mele exemplare, veşnic vă întreb de-atîţia ani? Fir-aţi ai dracului să fiţi, voi nu sunteţi ‘imperfecţi’, voi sunteţi monştri demenţi să ştiţi! Vindeţi străinilor tot ce aveţi doar voi şi daţi..dacă alte soluţii n-aveţi şi nici nu vreţi să faceţi ce alţii vă spun că trebuie făcut! Punct.

  –––––––––––––––––––––––––––

  Possibly related posts: (automatically generated)

  ■Re: Explaining to my 2 days ago> =Valentine’s Day=
  ■Legislative reply of Ana Neagoe today>
  ■For the Romanian Government only:
  ■Ipocrizie din partea librariilor clujene?

 26. amycommunications Says:

  Ce-i ăla ‘spam’? Ca să mă mir şi io, fiindcă nu am avut pînă acum okazia!! să citesc mailul explicativ-despre comunicarea via net-pe care ni-l trimisese dl. A. Năstase-în grup, deci nu precum ‘domnişorilor şi domnişoarelor consilier’. În altă ordine de idei, aveţi cumva vreo legătură cu un ins pe care l-am întîlnit demult şi-n Primăverii şi în sectorul 5 la CCIR (GREC PARE-MI-SE CĂ ERA..CRED CĂ ŞI PUŢIN ŢIGAN DE NU MĂ-NŞEL)?? întreb fiindcă am stat toată ziua în casă din cauza a ceea ce am relatat pe net că mi s-a întîmplat iar taică-miu în momentul în care a înţeles că am dat pt.o clipă drumu’la eter(tocmai comunicasem cu donşoara interesată de levitaţie) mi-a zis: încă eşti umflată la faţă..uite se vede..Şi-atunci mi-am amintit cum la puştanii de-a dreptul retardaţi la cap!! prin asta se înţelege ..eşti grasă. (deşi chiar nu arăt altfel de cum arăt pe siteurile web şi pe Facebook..eu sunt în criză, deşi fac politikia de la distanţă..şi nu arăt deci precum R.Anastase, Udrea, EBa, Boc etcaetera. Îmi răspundeţi vă rog la nelămuriri-chiar nu ştiu ce este un ‘spam’ altfel decît pe e-mail..Mulţam.

 27. amycommunications Says:

  ..şi ca rus beţiv(nu ‘urs’ şi ca alţii cîţiva..însă DEŞI AVEA UN CORP SUPER-SEXI CÎND L-AM ‘DESCOPERIT’ SPER CĂ S-A ÎNŢELES PERFECT: NU AM AVUT NICIODATĂ DE GÎND AĂ MĂ ÎNRUDESC CU O FAMILIE DE ŢIGANI SAU CU MIRCEA GEOANĂ AND COM.DAR NICI NU VREAU PE CINEVA CARE NU MĂ LASĂ ÎN PACE CU NEBUNA DE MĂ-SA ŞI CU ‘COPIII’ SĂI..ORICÎT AR FI ŞI SUNT DE NEBUNI PĂRINŢII MEI, VREAU SĂ MĂ PROTEJEZ PE MINE ÎNSĂMI ODATĂ CU EI ŞI D.P.D.V.SOCIAL..CHIAR DACĂ NU MI-A MAI TREBUIT DE MII DE ANI SĂ LOCUIESC CU EI..AŞADAR..EU M-AM ÎNDRĂGOSTIT DE UN JURIST-DIPLOMAT CARE ÎN POZĂ NU ARATĂ A FI GRAS, PRECUM UN URS D.E. SPASIVA. SALUTti! PUNCT.IAR ŢIGANILOR ŞI CELORLALŢI CĂLĂTORI CARE SUNT TOT TIMPUL ÎN CĂLDURI..NU LE TREBUIE DECÎT FURTUNUL DE APĂ PE EI! ŞI MULT SĂPUN! ŞI SĂ NU SE MAI BAGE ÎN TREBURILE UNOR..FEMEI ŞI VEŢI VEDEA CĂ NU VOR MAI RESIMŢI LIPSA APARATURII DE AER CONDIŢIONAT, NICICUM!! VĂ MULŢUMESC!

 28. amycommunications Says:

  Iar cultura negociatorului-afaceristului etcaetera se ştie că poartă amprenta ţării în care s-a născut şi-aşa va fi pe veci!!
  Sambata, 19 Iunie 2010, ora 23:55

  Comentariul meu: dragul meu Lucian, exact pe baza a ceea ce scrii tu acum acţionez politico-diplomatic public şi eu..de extrem de mulţi ani şi chiar prea mulţi. Încerc să îmi dau seama de situaţia de moment-de viitor şi, pe baza concepţiei noastre comune asupra acestei situaţii generalizate de fapt, îmi ‘brodez’ comunicările şi eu: exact la fel sau diferit, mă orientez de la caz la caz. Cu toate ăstea, de ştii să citeşti realizezi că mesajul este acelaşi mereu..dar fiindcă trăim într-o lume de idioate şi retardaţi de toate vîrstele şi de ambele sexe, votanta şi politikianul votant d.e nu reuşesc să înţeleagă altceva decît au lîngă ele-ei în fiecare zi. Şi sunt prea leneşi ca să încerce să modifice ceva din ceea ce observă(cîteodată) lîngă ele-ei..aşa că, evident că nu se realizează cît am muncit numai eu-şi nicidecum ceilalţi bloggeri d.e.-pe internet şi ceea ce fac eu zilnic, de fapt. Iar minorităţile..’europene’ rău de tot, căci de fapt părerea mea este că li se permite cam mult să îşi dea în petec în ţara altcuiva, acolo unde ele-ei sunt prea mult protejaţi, de fapt. Şi cînd vorbesc despre minorităţi, mă refer şi la maghiari să ştii.Punct.

  Aşa că, romînul este ţinut de ani de zile în izolare-retardare-nesiguranţă-lipsuri etcaetera de-atîţia ani. Ceea ce fac şi politicienii toţi cu mine, de cînd eu m-am înscris în P.S.D. Din simplul motiv că tîmpiţii majoritari din toate partidele habar nu au ce însemnează aia ‘un drept uman’ adică dreptul la viaţă, în general. Şi-am scris exact ce îţi scriu ţie primul în minutele ăstea de-atîţia ani..de-atîţia aani de cînd lumea îmi dă promisiuni de tort şi-mi calculează şi prăjiturile strict de 1-2-3 ori pe an. Îţi mulţumesc.

 29. amycommunications Says:

  Şi, fiindcă tocmai mi-am luat cîteva minute înainte de micuţa mea masă de prînz-acum la ora 16 p.m.-să vă mai spui cevaşi: tocmai venii de la cizmar-tot ăla din staţia de autobuz 300 lîngă Piaţa Chibrit-un om onest însă de-a dreptul şi de-a stîngul şi de-a centrul mărginit-şi-mi zise la fel ce îmi zise şi anu’ trecut pe cînd io dădeam vina pt.insuccesele mele formale pe Băsescu şi gaşca lui: îmi zise că, înainte de examen, să stau kuminte-să nu fac nimic şi nici să nu mă îăndrăgostesc. Mda, că tot zisei de dimineaţă de domnu’Dostoievski şi-a lui ‘Fraţii Karmazov’..în timp ce probam, un tînăr idiot şi nesimţit ne arăta ‘pantofi de firmă-pt. mireasă-cu tocuri cui-iar 2 tineri ţigani, pe drum, mi-au zis un ‘bau’. Săraca lume cu minte puţină..de ce să mă îngrijoreze că nu trăiţi bine, dacă tot pe idioţi îi credeţi şi acum? Auzi, să stau închisă în casă(asta mi s-a zis în fiecare an)-cu vecinii care mi-au urlat noaptea în cap înainte de oricare examen şi tinerii ‘viitori colegi şi concurenţi pe stradă etcaetera-şi neapărat: să n-am iubit, cumva! Şi am să intru, bineînţeles..dar numai de fac aşa! Săracii de voi în minţi..

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: