Ajutati cetatenii care au investit in constructia apartamentelor din strada Mircea cel Batrin nr.22/5, Chisinau.

Astazi am participat la jurnaltv la o emisiune dedicata problemelor cetatenilor care au investit in constructia apartamentelor din mun.Chisinau, strada Mircea cel Batrin nr.22/5.

In fapt, in anul 2006 s-a inceput constructia unui complex imobiliar cu 196 de apartamente de catre ICS Hazar Construct SRL in mun.Chisinau, strada Mircea cel Batrin nr. 22/5.

Cetatenii au pertfectat contracte de finantare a 196 apartamente cu  ICS Hazar Construct SRL.

In baza contractelor au platit fiecare diferite sume de bani  de la 30 de mii la 80 mii de euro, fapte ce se confirma prin chitantele de incasare a numerarului si certificate eliberate de ICS Hazar Construct SRL. Antreprenorul nu a inregistrat contractele cetatenilor notarial si nu le-a notificat la OCT.

Conform contractelor, termenul de dare in exploatare a casei de locuit si apartamentelor in care au investit a fost pina la sfirsitul anului 2007, inceputul anului 2008, insa pina in prezent complexul imobiliar nu este dat in exploatare.

Recent cetatenii au aflat ca asupra complexului imobiliar este instituita ipoteca , prin contracte de gaj incheiate in 2007 in favoarea Bancilor Victoriabank si Investriprivatbank. Din acte se vede ca investitiile cetatenilor dateaza incepind din anul 2006, adica inaintea bancilor. Mentionam ca bancile si ICS Hazar Construct SRL nu au informat si nu au cerut acordul cetatenilor privind instituirea gajului si in acest mod le-au incalcat flagrant dreptul de proprietate.

Bancile refuza sa elibereze cetatenilor certificate liber de gaj si astfel cetatenii nu isi pot inregistra dreptul de proprietate la Oficiul Cadastral Teritorial.
Blocul de locuit nu este dat in exploatare, in casa nu exista lumina si nu sunt conectate utilitatile necesare. Este o situatie iesita din comun care necesita interventia de urgenta a stucturilor de stat.
De asemenea Oficiul de executare Ciocana a emis o incheiere prin care la 26.05.2010 ora 11 este numita aplicarea sechestrului si dupa necesitate ridicarea bunurilor sechestrate a debitorului ICS Hazar Construct SRL, amplasate in mun.Chisinau strada Mircea cel Batrin nr.24/3 si Mircea cel Batrin 22/5.

In aceste conditii cerem Guvernului, Presedintiei, Parlamentului, CCCEC si Guvernatorului Bancii Nationale sa intervina in sprijinul cetatenilor.

Cu respect, Roman Mihaes,

Presedintele Ligii pentru apararea consumatorilor

http://www.jurnaltv.md/#fara-bani-si-fara-casa-98310

Reclame

35 răspunsuri to “Ajutati cetatenii care au investit in constructia apartamentelor din strada Mircea cel Batrin nr.22/5, Chisinau.”

 1. Iurie Says:

  Nu-i inteleg pe constructorii astea, parca-s debili cu totul!!! Ai luat bani de la oameni, ai construit ce au vrut ei, ti-ai luat diferenta, si gata, pleaca mai departe, fa-ti alta constructie, respect, bani. Parca se simte mai bine cind stie ca o sa-l uncide undeva din cauza banilor. Ce nenorociti… vai de capul lor.

 2. Expert Says:

  Iurie nu-i totul asa de simplu cum pare.

  Nu uita ca moldovenii nu gandesc rational ci mai mult emotional. La fel si cei din companiile din constructii au avut asteptari exagerate si nefondate referitor la cresterea vanzarile de apartamente pentru viitor.

  Foarte multe companii de constructii dezvoltau mai multe proiecte simultant, dar la diferite stadii de constructie. Astfel banii incasati de la un santier, in exces fata de necesitatile reale finantare pentru acel moment, erau temporar redirectionati spre alte santiere.

  Cand au aparut probleme – situatia i-a prins cu mai multe constructii nefinalizate.

  Un alt aspect al problemei tine de ignorarea de catre moldoveni a unor abordari ce tin de marketing – cand un domeniu incepe sa genereze profit – se arunca toti cu tot cu cap sa exploreze acel domeniu fara a tine cont de potentialul pietei. Nu este exclus ca multe proiecte incepute in 2007-2008 nu erau deja fezabile din start.

  Mai e si al treilea aspect – economiile de scara. Atunci cand companiile de constructii sunt implicate in constrcutia unui cartier de blocuri de locuit anumite costuri fixe (macara, administrare santier, etc-etc) pot fi divizate la mai multe blocuri si corespunzator cota acestor costuri ce revine unui bloc va fi mai mica. Sa nu uitam de discount-uri de la furnizori pentru cantitati mari de cimente si alte materiale achizitionate). Toate aceste economii de cost majoreaza profitul companiei de constructii marindu-i rezistenta la diferite socuri.

 3. Serghei Zagaiciuc Says:

  Roman, fiind jurist, Dvs ati trebuie sa cititi contractele care le-au semnat cetatenii si ICS Hazar Construct. Acestea sunt contracte de investirea comuna si spun clar ca si intreprinderea si investitorul imparte riscuri aferente proiectului de constructie.
  Eu nu vad cum faptul ca cladirea a fost gajata la 2 banci incalca contractul sau legislatia in vigoare. Este pur si simplu inca un caz a culturei juridice joase la populatia noastra. Oameni au semnat contracte si au platit bani fara a intelege riscuri pe deplin.

 4. pa Says:

  Priviti in reluare emisiunea despre casa din Mircea cel Batrin 22/5 la jurnaltv la orele 00 si 15 noaptea.

 5. kuku Says:

  Bravo d-l.Roman imi pare bine ca mai sunt asa optimisti,am incercat sa inteleg situatsia locatarilor de pe strada Mircea cel batrin 22/5 si putsin mii cunoscuta asa situatsie, sunt copiate de la rusi,folosinduse de faptul ca in rep. MD. investitorii nu sunt protejatsi din partea statului,legii.Aceste smecherii au fost proectate chear din bun start.Succese

 6. Giordino Says:

  Domnule Mihăeş, dar de ce nu spuneţi şi de Alba Iulia ,87? Ori acolo este altă situaţie. Casele după ce au fost date în expluatare de către firma Grasigal lea depus în gaj, şi a luat bani pentru construcţia altei case, minţind în contractul de gaj că casa are numai 20% execuţe. Dar ce banca nu ştia că casa-i gata? Ştieau prea bine, dar datorită corupţiei din RM, ei speră săi cumpere pe judecători, că populaţia nu mai are bani iau investit în construcţie.

 7. romanmihaes Says:

  in cadrul aceleasi emisiuni am vorbit si despre casa din strada Alba Iulia 87, din pacate si acolo este o situatie complicata care speram sa fie interpretata de catre instante in favoartea cetatenilor.

 8. andrei Says:

  D-le Mihaes,care sunt sansele sa ne castigam propriile apartamentele de pe Mircea cel Batran? Eu nu mai am unde sta,vreau sa ma apuc de reparatie acolo ca sa ma mut,merita sa ma apuc de reparatie ori o sa pierd si banii? Multumesc.

 9. romanmihaes Says:

  Pentru Andrei si altii- unica solutie in acest caz este adresarea in instanta judiciara pentru a salva investitia. In caz ca doriti d-a si altii ma puteti suna la 069124477 si va acord o consultatie gratis.

 10. andrei Says:

  multumesc frumos pentur raspuns.

 11. z_vyky Says:

  ajutati si cele 60 de familii care au investit in blocul de la Ialoveni la Rom-Prim

 12. Olga Says:

  Puteti sa ajutati si cele 49 de familii care au investit in blocul de la Cricova, tot la Rom-Prim. Blocul are un grad de finisare de 85%. Toate contractele sunt de investitie, au fost notificate notarial si inregistrate la OCT. Acum am aflat ca a fost pus sechestru pe casa. Putem sa ne obtinem dreptul de proprietate prin judecata? Ca daca vom fi nevoiti sa terminam noi casa, cel putin sa ne fie confirmat dreptul la proprietate. Va multumesc anticipat.

 13. Olga Says:

  z_vyky dar voi la OCT ati inregistrat contractele de investitie? Sper aceasta sa fie un plus, in favoarea noastra.

 14. Serghei Says:

  Olga, fac parte si eu din patimitii Rom Prim, am procurat apartament in a doua casa. Spune te rog cind se intilnesc locatarii? Poate vin si eu pe la vre-o adunare, caci de la rom prim nu pot obtine nici o informatie. Cum de inregistrat contractul la notar si OCT?

 15. romanmihaes Says:

  cei de la rom-prim va rog sa ma sunati la 069124477 am gasit solutii pentru dumneavoastra

 16. Olga Says:

  Serghei, intilnirea locatarilor va fi duminica la orele 11.00 la bloc. Vino.

 17. Conroy Jimenez Says:

  Mai e si al treilea aspect – economiile de scara. Atunci cand companiile de constructii sunt implicate in constrcutia unui cartier de blocuri de locuit anumite costuri fixe (macara, administrare santier, etc-etc) pot fi divizate la mai multe blocuri si corespunzator cota acestor costuri ce revine unui bloc va fi mai mica. Sa nu uitam de discount-uri de la furnizori pentru cantitati mari de cimente si alte materiale achizitionate). Toate aceste economii de cost majoreaza profitul companiei de constructii marindu-i rezistenta la diferite socuri.
  +1

 18. petru Says:

  bla-bla-bla … oricum totul se va rezolva … banci, ipoteca, ajutor … inca un prilej bun pentru avocati de a face bani … bani si iar bani… Ridicam problema, totul este grav … si banisorii vin. Sa ne pastram nervii …

 19. vasile Says:

  si pentru cei de la mircea cel batran,ati gasit solutii,d-le mihaes?

 20. Leonid Says:

  Despre Hazarconstruct. Cum au primit licenta in tara straina daca primaria sustine ca nu stie cum merge constructia casei cu ajutorul investitia casii a firmelor de peste hotare investesc bani in Moldova. Primaria are % din investitii care noi le investim cu ajutorul plecarii peste hotare. Cine e vinovatul in cazul dat. Casa e construita mai bine de 80 % dar nu este data in exploatare, cu toate ca totul a fost achitat din anul 2008.
  De ce guvernul nu a luat masuri asupra dezordenii orasului, dar au fost preocupati doar cu restaurarea guvernului si parlamentului.

 21. Marin Says:

  Olga, faci cumva parte din grupul de initiativa Cricova 1? Daca da atunci cum as putea lua legatura cu tine? Am avut ocazia sa te intilnesc la oficiul rom-prim, as vrea citeva sfaturi din partea grupului de initiativa! Eu fac parte din grupul de persoane care a investit in asa numita Cricova 2.

 22. Marin Says:

  Sergiu, daca e posibil as vrea sa fac legatura si cu tine.

 23. maria Says:

  Bataie de joc de popor………………….Rusine guvernului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

 24. maria Says:

  In Moldova acuma parca ar fi in anii 1700-1800 in Djunglia, cind nu era leje si animalele mai mari mincau pe cele mai mai mici ca sa supravetuiasca. Dar acum sintem in anii 2012. Pentru ce mai fac alegeri? De ce la-u inchis pe Hazar construct ca putini bani lea dat?

 25. Vladik Says:

  VictoriaBank a avut intelegere cu firma fantoma HazarConstruct ca sa spele bani de la cetateni !

 26. Vladic Says:

  Victoria Banc –HOŢi – impreuna cu echipa lui Plahotniuc.

  In urma tranzactiilor ilegale efectuate de Victoria Banc
  cu firma fantoma “Hazar-Construct” , au fost vindute apartamente si spatii comerciale de pe str. Mircea cel Batrin 22/5, si ca urmare oamenii au ramas si fara bani si fara spatiile lor achitate 100%.
  Dupa o perioada de 3 ANI de zile VictoriaBanc a facut abuz cu paza particulara, spărgînd cu forţă lacatele din spaţiile oamenilor !!!

 27. ALINA Says:

  Spune-ti va rog ce parere ave-ti despre Galsam Service SRL? Multumesc anticipat

 28. vasile Says:

  Alina, nu mai cumpara apartamente in blocuri care se construiesc, cumpara un apartament intr-un bloc unde iti dau imediat actele si apartamentul in primire. Daca cumperi cand casa inca nu e gata economisesti cat? Sa zicem 2-5000 de euro. Dar se merita? Ca stai tot timpul cat se face blocul in chirie, ai emotii sa nu fii mintitsi daca ai „noroc” mai trebuie sa platesti si un avocat ca d-ul Mihaes cu vreo 1000-3000 de euro ca sa te ajute. Se merita? Eu zic ca nu. Cumparati apartamente gata construite.

 29. Totul va fi ... Says:

  la curtea suprema de justitie deciziile sint scrise inca din 2006 !!!!!!

 30. Vladik Says:

  gata construite? si peste 3 ani a venit victoriabank cu acte false si a scos oamenii din spatiile lor de pe str. Mircea cel Batrin 22/5

 31. alin Says:

  pe cine a scos? ori te referi la spatiile comerciale?

 32. Vasea Says:

  Ce tine de Galsam Service – e companie de constructie cu istorie. am vorbit cu fiica stapinului si m-a convins ca merita sa procur apartament intr-o casa de vis. Cum va fi complexul Palmier si stele.

 33. otilya Says:

  Мы с мужем когда заключали договор с Galsam Service немного переживали, но сейчас успокоились, так как компания выполнила взятые до сих пор на себя обязательства

 34. Ilii Racu Says:

  Vasile por sa stiu carei i planu cladirei cu Palmieri
  Din Ginta Latina 8.
  Eu ma cumparat un apartament cu doua camere
  Dar vaginat ca traesc de 7 ani in Italia sa vera sal vind

 35. vasile Says:

  Vladik singur nu stie la ce se refera. Pai daca victoriabank a venit cu acte false, atunci tu cu actele in regula, nu poti sa castigi, ori cum? Si nu inteleg de ce nu iti place soluatia pe care ti-am dat- o eu, adica preferi sa cumperi cu 2-3 ani inainte sa fie gata blocul, sa faci economii de vreo 3000 de euro si la urma sa sugi degetul ori sa dai toate economiile lui Mihaes, ca sa te reprezinte in judecata…tot patiti lucruri din astea, da’ macar invatati-va minte, eu m-am ars si mi-a fost de invatatura, voi deamu faceti cum credeti.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: