Protest al locatarilor din strada Alba Iulia 87, impotriva evacuarii fortate din apartamente

Astazi locatarii blocului din strada Alba Iulia 87, municipiul Chisinau, care sunt in numar de peste 100 de familii,  au organizat un miting de protest in fata blocului ,protestind impotriva intentiei Bancii Investprivatbank, care este in curs de lichidare, de a-i evacua din apartamentele procurate de cetateni de la SRL ‘Crasigal”.

Am fost invitat si am participat la aceasta manifestare de protest, unde m-am pronuntat in favoarea respectarii drepturilor cetatenilor.

In fapt, in jur de 100 de cetateni au incheiat contracte de participare prin cota la constructia apartamentelor in blocul din strada Alba Iulia 87 cu Investprivatbank SA si Crasigal SRL. La 10 iunie 2008, atunci cind deja toate apartamentele din bloc erau vindute cetatenilor, Investprivatbank SA a semnat un contract de ipoteca cu Crasigal SRL prin care in scopul garantarii executarii contractului de credit in suma de 32 milioane 500 mii lei, debitorul gajist este de acord de a constitui in favoarea bancii gajul aspra bunurilor imobile si anume terenul pentru constructii si constructia nefinalizata din strada Alba Iulia 87.

Astfel in baza acestui contract care a expirat la 14 martie 2010, Investprivatbank SA cere SRL Crasigal sa transmita silit in posesia sa pentru comercializare in scopul stingerii datoriilor pe contractul de credit, bunurile imobile gajate si cere si evacuarea persoanelor din imobilul repsectiv. In aceste conditii cetatenii au atacat in instantele judiciare atit Investprivatbank SA cit si  SRL Crasigal cu cererea de a le fi recunoscut dreptul de proprietate asupra apartamentelor in care au investit.

In aceasta situatie in Chisinau mai sunt vre-o 20 de blocuri de locuit.

Este o problema sociala grava in care trebuie sa intervina si autoritatile publice locale si centrale.

In acest context fac apel din partea cetatenilor, la Guvernatorul Bancii Nationale, Primul-Ministru, Presedintele interimar s.a. sa intervina in favoarea cetatenilor.

Cu respect, Roman Mihaes, avocat,

Presedintele Ligii pentru apararea consumatorilor

http://www.publika.md/proteste-pe-strada-alba-iulia-locuitori-blocului-87-din-putea-ramane-fara-apartamentele-pe-care-le-au-procurat-recent_18471.html

Reclame

7 răspunsuri to “Protest al locatarilor din strada Alba Iulia 87, impotriva evacuarii fortate din apartamente”

 1. Ionel Says:

  bravo domnule Mihaies, va apreciez ca-i ajutati pe cetatenii inselati de banci.

 2. romanmihaes Says:

  probabil marti vom organiza o conferinta de presa la care vom da mai multe detalii pe acest caz dar si altele asemenea

 3. dadatroll Says:

  Cetateni nus inselati de banci. Cetateni sunt inselati de aia care lea vandut apartamentele sia poi lea pus gaj. Asa hai cati vand si eu luna de pe cer si tu te duci la banca sa iei credit caso cumperi. Nui vina banci ca tu esti un tampit si crezi ca se poate cumpara luna de pe cer.

 4. dadatroll Says:

  Pe de alta parte casa nu fiu asa de negativ nici nam stiut ca sunt asa apartamente de misto la tara.

 5. romanmihaes Says:

  Imi pare rau, banca stia de faptul ca cetatenii au investit in apartamente sume intre 30 si 60 mii de euro.Si in mod normal nu trebuia sa acorde creditul riscant si apoi sa instituie gajul fara sa informeze cetatenii.

 6. Elena Says:

  Dle Mihaies, in cazul in care pe blocul de locuit este pus sechestru, oamenii pot ramanea fara proprietate? Blocul de locuit nu e pus in gaj, dar firma de constructii are datorii mari. Mersi!

 7. romanmihaes Says:

  Pentru elena,ma sunati va rog la 069124477 ca sava pot da o in formatie completa.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: