Razboi si pace in AIE

Criza din AIE din ultimul timp s-a terminat printr-un armistitiu. Liderii s-au prezentat luni la Pro-tv si au incercat sa prezinte opiniei publice o unitate in actiuni. Scandalul declansat de viziunile diferite privind participarea la Parada de la Moskova nu putea sa distruga alianta. Argumentele partidelor de centru-dreapta sunt clare , aceste partide sunt principalii beneficiari a Aliantei si sunt interesate ca PD singurul de centru-stinga din AIE, sa nu o paraseasca si sa ramina in continuare membru. Declaratiile liderilor PD ca acest partid are mai multe variante de aliante politice in viitor lasa insa loc pentru interpretare. Este evident ca astazi PD este interesat in existenta AIE deoarece dusmanul sau electoral PCRM este inca puternic, dovada fiind chiar si mitingul electoral din 1 mai. Distrugerea AIE de catre PD ar scadea scorul elecoral al acestei formatiuni deoarece comunistii vor acuza PD de faptul ca nu este un partid serios cu viziune si ca a facut parte dintr-o alianta de dreapta care s-a distrus si nu a rezolvat problemele tarii. De asemenea o mare parte a electoratului PD, poate chiar jumatate nu vor sustine parasirea Aliantei de catre PD si vor vota la viitoarele anticipate alte partide. Apoi PD nu poate risca sa se alieze astazi deschis cu PCRM care se prezinta si astazi ca o structura marginala ideologic, care nu are aliati puternici nici in UE, nici in Rusia, iar prezenta lui Voronin la virf impiedica modernizarea partidului si concilierea cu Lupu. Astfel in fata PD sta o sarcina grea, sa ramana intr-o alianta politica cu partide de centru-dreapta si in acelasi timp sa atraga electorat de stinga de la PCRM. Acest lucru va fi posibil doar daca AIE va merge bine si PD va putea sa prezinte anumite rezultate pozitive electoratului sau in rezultatul aflarii sale in aceasta alianta in care nu detine nicio functie cheie in stat.  A mai ramas o problema pe care AIE trebuie sa o rezolve repede si anume stabilirea datei alegerior anticipate parlamentare.
In concluzie, AIE este intr-un fel condamnata sa conduca tara pina la alegerile parlamentare anticipate si depinde doar de inteligenta si bunavointa membrilor sai sa gaseasca intotdeuna solutii de compromis.

Anunțuri

6 răspunsuri to “Razboi si pace in AIE”

 1. Pablo Says:

  Bună ziua! De ce nu există o poziţie comună în AIE în ceea ce priveşte participarea sau neparticiparea militarilor moldoveni la sărbătorirea zilei de 9 mai de la Moscova?! Poziţia tranşantă a d-lui Mihai Ghimpu este mai mult decât edificatoare deoarece Basarabia a avut mult de suferit de pe urma muscalilor. Atunci, de ce s-a hotărât participarea la manifestări? Cine a fost „pentru” şi cine „împotrivă”? Nu credeţi că opinia publică ar trebui să afle aceste amănunte importante?

 2. COSTIN Says:

  CHIAR DACA FAC PARTE DINTR-O ALIANTA , FIECARE PARTID E LIBER SA-SI EXPRIME PAREREA DESPRE ORICE PROBLEMA . E CAZUL PARTIDULUI LIBERAL IN PROBLEMA PARTICIPARII LA PARADA DE LA MOSCOVA ,DAR SI IN ALTELE …SI NORMAL CA M.GHIMPU A TREBUIT SA CEDEZE , PENTRU CA PL NU ARE 51% IN PARLAMENT . VAD CA DOMNUL ROMAN VORBESTE DE PD , CARUIA TREBUIE SA-I MENAJAM ELECTORATUL MAI NOSTALGIC , MAI NEO-STALINIST SI NEO-SOVIETIC , SA O SPUNEM PE FATA … DAR VAD CA SI PLD-UL , NU MAI SPUN DE AMN , S-AU REGRUPAT IN JURUL POZITIEI PD . SI ATUNCI DE CE VORBIM ? FARA INDOIALA MARII CISTIGATORI AI SCANDALULUI DIN JURUL PARADEI , SUNT GHIMPU SI PL . DE CE ? PENTRU CA ELECTORATUL A VAZUT DUPA ANI SI ANI , O POZITIE INTRANSIGENTA SI CLARA . CHIAR DACA ASTAZI MULTI NU SUNT DE ACORD CU ACEASTA POZITIE , FITI SIGURI CA LA FEL DE MULTI , SE VOR INDREPTA IN VIITOR SPRE PL. PIERZI ASTAZI CEVA , DAR CISTIGI MIINE TOTUL … ASTA-I ADEVARUL .

 3. poate Says:

  Ieria fost „ucis” blogul lui R. Mihaies.
  Cine a „ucis” blogul?

 4. ionel Says:

  aie nu se va detrama pina la alegri pentru ca au acces toti la ciolanul puterii. Voronin turba in opozitie dar nu poate face nimic pentru ca se bazeaza doar pe batrini si minoritati. asa scapam de comunisti

 5. dadatroll Says:

  Nici macar nu stiu cei AIA sau cum se scriie

 6. rizoaicad.arges Says:

  Pentru ca acest comentariu este pentru Romania, rog ingaduinta de a fi postat la orice articol! Multumesc anticipat pentru intelegere! Mesajul inaintasilor nostri din razboiul 1916-1918, inscriptionat pe Monumentul “Leu” din Bucuresti, glasuieste: “Spuneti generatiilor viitoare ca noi am facut suprema jertfa pe campurile de batalie, pentru intregirea neamului!” Mesajul meu catre fiii buni ai Romaniei de azi, le solicita infinit mai putin, dar absolut necesar , si anume “jertfirea” a 30 de minute, necesare pentru a accesa Link-ul, http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, pentru a citi pe blog materialul “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, pentru a-l analiza si a-l verifica, asa cum indica antepenultima fraza care incepe astfel: “Singura verificare valabila….etc.” Voi, compatriotii mei, pe care va mai intereseaza Romania, sau care doriti o lume normala pentru urmasii vostri, “jertfiti” 30 de minute, pe Altarul Patriei, pentru un viitor mai bun, si pentru a da o “palma morala” acelora, care desi DATORI, prin fisa postului, sa promoveze Binele public, prefera sa manifeste o NESIMTIRE crasa fata de o solutie ce poate promova Binele public, si care poate fi verificata uimitor de simplu de catre orisicine! Prin nonraspunsul lor in termenul legal, la scrisorile ce le-au fost transmise, cei indicati mai jos, s-au plasat in nefericita situatie amintita mai sus! Amintesc ultimele cazuri: Presedintele Basescu, Scrisoarea Nr. 6516/22-03-2010, partidele, PSD; PNL; PRM; PDL; UDMR, ziaristii Mircea Marian si Silviu Sergiu de la Ev. Zilei, “Nasul”- Radu Moraru de la B1 TV, Victor Ciutacu de la J.N si Antena2-Vorbe Grele,etc. D. Rizoaica.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: