Lenin vs Voronin si succesorul Dodon

Da a fost copil si Lenin
Da a fost si el scolar
Si-n ghiozdanul lui pe vremuri
A purtat abecedar!

Lenin a fost laudat in poezie si cintat si in limba romana . Unii critici literari zic ca cele mai frumoase poezii despre Lenin in romana au fost scrise la Chisinau si nu la Bucuresti. Prima data despre Lenin am aflat la gradinita, in Cimislia. Mi-aduc aminte ca aveam vreo 4 ani si cind educatoarea a inceput sa ne vorbeasca despre marele si genialul Lenin, noi copiii am amutit de se auzea numai musca. Apoi prin 1987 cind invatam la Institutul Pedagogic Ion Creanga am ramas uimit de fapta unui profesor de marxism-leninism care la nunta fiicei sale, cu lacrimi in ochi i-a daruit ceea ce avea mai scump, „Polnoe sobranie socinenii” a lui V.I. Lenin. Bietul profesor nu i-a dat fetei sale la nunta  mobila sau bani ci cartile lui Lenin. Apoi sa nu uitam ca manifestatiile anticomuniste din Chisinau se petreceau in fata monumentului lui Lenin. In scurt timp monumentul lui Lenin din centrul Chisinaului a fost demontat si dus la EREN unde si afla si pina in prezent. La 22 aprilie ca de obicei comunistii in frunte cu Voronin l-au omagiat pe Lenin. Televiziunile au remarcat ca Voronin i-a inminat in mod solemn biletul de partid lui Dodon , despre care se spune ca va fi succesorul acestuia la postul de Presedinte al PCRM. Insa spre deosebire de Lenin care era un comunist convins, ai nostri comunisti sunt si capitalisti, care speculeaza cu ideile comuniste pentru a cuceri puterea politica in scopul imbogatirii. Sunt convins ca Lenin i-ar fi declarat speculanti si revizionisti, dar asta nu-i face deloc simpatici, find la fel de nocivi. Asta e , in Moldova trebuie sa urmarim miscarile comunistilor care inca prezinta un pericol de a reveni la guvernare. Sa speram ca urmasii lui Lenin din Moldova  nu vor mai reveni la guvernare niciodata. Cunosc tineri moldoveni/romani care voteaza cu PCRM. Oare cind se va lecui Basarabia de comunism?
Fostele ţări comuniste care astăzi fac parte din Uniunea Europeană, au condamnat de mult caracterul nelegitim şi criminal al comunismului în ţările lor. Sa nu utam niciodata, Basarabia a suportat un regim politic comunist de o criminalitate extremă, cu omoruri si torturi in masa, deznationalizare, deportari, foamete organizata , colectivizare fortata etc. Asteptam Comisia Ghimpu/Cojocaru sa aprecieze obiectiv si necrutator aceasta perioada sinistra din istoria noastra.

Ironia soartei, tot la 22 aprilie a fost si ziua gunoierilor si maturatorilor. E si asta o profesie respectabila. Cind eram student in 1986 la Institutul Pedagogic Ion Creanga, am aflat ca maturatorii de strazi cu stagiu de 5 ani primesc apartament. Mai era atunci o meserie rivnita de studenti, paznic la gradinita, aveai cazare si mincare gratis, plus salariu, plus educatoarele tinere..  Sincer am cautat sa ma angajez atunci sau maturator sau paznic la gradinita , insa nu am reusit, deoarece era rind la locurile vacante de maturator si paznic pe ani buni inainte, iar pile pentru intrarea in profesie fara rind nu aveam.

Dumnezeu se vede a avut alte planuri cu mine.

P.S.

Dedicatie comunistilor moldoveni de ziua lui Lenin.

Rezoluţia 1481 (2006) dezbătută  şi adoptată în Adunarea parlamentară a Consiliului Europei (APCE)

la 25 ianuarie 2006

1. Adunarea Parlamentară se raportează la Rezoluţia 1096 (1996) privind măsurile de lichidare a moştenirii fostelor regimuri totalitare comuniste. (În anul 1996 a fost votată o asemenea rezoluţie care privea descurajarea structurilor comuniste din ţările mou-primite în Consiliul Europei. Nota red.)

2. Regimurile comuniste totalitare instaurate în Europa centrală şi de est în secolul trecut, şi care mai există în mai multe state din lume, au fost marcate fără excepţie de încălcări masive ale drepturilor omului. Aceste încălcări, care  variază în funcţie de cultura, ţara şi perioada istorică respectivă, cuprindeau asasinate şi execuţii, individuale sau colective, decesuri în lagărele de concentrare, moarte prin înfometare, deportări, tortură, muncă forţată şi alte forme de teroare fizică colectivă, persecuţii pentru motive etnice sau religioase, atacuri la libertatea de conştiinţă, de gândire sau de exprimare şi la libertatea presei, precum  şi absenţa pluralismului   politic.

3. Crimele au fost justificate sau nu în numele teoriei luptei de clasă şi a principiului dictaturii proletariatului. Interpretarea acestor două principii legitima „eliminarea” categoriilor de persoane considerate dăunătoare  construcţiei unei societăţi  noi şi, în consecinţă, duşmănoase regimurilor comuniste totalitare. În fiecare ţară, victimele au aparţinut în mare parte  naţionalităţii respective. A fost cazul, de exemplu, al populaţiilor din fosta URSS care au dat, ca număr, mult mai multe victime decât alte naţionalităţi.

4. Adunarea recunoaşte că, în ciuda crimelor regimurilor comuniste totalitare, unele partide comuniste europene au contribuit la realizarea democraţiei.

5. Căderea regimurilor comuniste totalitare din Europa centrală şi de est nu a fost urmată nici de o anchetă internaţională exhaustivă şi aprofundată, nici de o dezbatere asupra crimelor comise de aceste regimuri. De altfel, crimele în discuţie nu au fost condamnate de comunitatea internaţională, ca în cazul oribilelor crime comise de naţional-socialism (nazism).

6. În consecinţă, marele public este foarte puţin conştient de crimele comise de regimurile comuniste totalitare. Partidele comuniste sunt în legalitate şi încă active în unele ţări, iar uneori nici măcar nu s-au distanţat faţă de crimele comise în trecut de către regimurile comuniste totalitare.

7. Adunarea este convinsă că o conştientizare a istoriei este una dintre condiţiile de îndeplinit spre a se evita ca nişte crime asemănătoare să  se mai reproducă în viitor. Mai mult, judecarea morală şi condamnarea crimelor comise au un rol important în educarea generaţiilor tinere. O poziţie clară a comunităţii internaţionale cu privire la acest trecut le-ar putea servi drept referinţă pentru acţiunea lor viitoare.

8. În plus, Adunarea este de părere ca victimele crimelor comise de către aceste regimuri, care încă mai sunt în viaţă, sau familiile lor, să facă apel la compasiunea, la înţelegerea şi la recunoaşterea suferinţelor lor.

9. Mai există regimuri comuniste totalitare în unele ţări din lume şi acolo continuă să fie săvârşite crime. Pretinsele interese naţionale nu trebuie să împiedice ţările să critice regimurile comuniste totalitare actuale, dacă acestea merită să fie criticate. Adunarea condamnă puternic toate aceste încălcări ale drepturilor omului.

10.       Dezbaterile şi condamnările care au avut loc până în prezent la nivel naţional în unele state membre ale Consiliului Europei nu pot dispensa comunitatea internaţională de a lua în mod clar poziţie în legătură cu crimele comise de regimurile comuniste totalitare. Ea are obligaţia de a o face cât mai curând.

11.       Consiliul Europei este bine plasat pentru a lansa o asemenea dezbatere la nivel internaţional. Toate fostele ţări comuniste din Europa, excepţie făcând Belarus, sunt astăzi membre ale Consiliului, iar apărarea drepturilor omului şi statul de drept sunt valori fundamentale pe care le susţin.

12.       În consecinţă, Adunarea Parlamentară condamnă cu fermitate încălcările masive ale drepturilor omului comise de către regimurile comuniste totalitare şi aduce un omagiu victimelor acestor crime.

13.       În plus, invită toate partidele comuniste sau post-comuniste din statele membre, care nu au făcut-o încă, să reexamineze istoria comunismului şi propriul lor trecut, să se distanţeze clar de crimele comise de regimurile comuniste totalitare şi să le condamne fără ambiguitate.

14.       Adunarea consideră că adoptarea cu claritate a acestei poziţii de către comunitatea internaţională va favoriza continuarea  reconcilierii. Mai mult, este de sperat că ea va încuraja istoricii din lumea întreagă să-şi continue cercetările cu privire la stabilirea şi verificarea în mod obiectiv a desfăşurării faptelor.

Reclame

30 răspunsuri to “Lenin vs Voronin si succesorul Dodon”

 1. Ovidiu Creanga Says:

  Am sa spun citeva cuvinte despre cum vad eu comunismul. Pe 28 iunie 1940 tata a fost omorit in bataie de o banda de huligani comnisiti in Balti. Am reusit sa fug eu si mama in „Vechiul Regat” adica dincolo de Prut in Romania.
  Am terminat clasa a opta la liceul Petru Rares din Piatra Neamt in iunie 1941.
  In acest timp Generalul Antonescu a dat ordin ostasilor : VA ORDON TRECETI PRUTUL. Cu jerfe enorma a fost eliberata bucata de tzara ce fusese furata de bolsevici.

  Am dat examen la Politehnica Gheorghe Asachi din Iasi in toamna lui 1941 si dupa Craciun Politehnica s-a mutat la Cernautiul proaspat eliberat de sub bolsevici, inca mai ardeau unele cladiri.
  Dar si de aici a trebuit sa ma refugiez in primavara lui 1944, cind iarasi am fugit de bolsevici.
  Insa nici aici nu am scapat, deorece comunismul a fost impus Romaniei.
  25 de ani am rezistat si nu am devenit „membru de partid” dar cind am fost numit director la CHIMIPORT a trebuit sa accept si m-au inscris in partid, DAR COMUNIST NU AM FOST NICIODATA !!
  Am o ascensiune pe linie tehnica impresionanta ajungin in final director in COMERTUL EXTERIOR di care facea parte CHIMIPORTUL.

  Am cunoscut destul de bine sistemul comunist, am fost in delegatie de citeva ori la Moskova.

  Cu toate ca aveam o pozitie foarte invidiata si o stare materiala mai buna decit am acum dupa o disputa cu „Savanta de renume Mondial” am fugit iarasi de comunism, aveam 62 de ani si am pornit de la zero in Canada.

  De ce am spus toate acestea ca sa va dovedesc ca nu vorbesc din ce am auzit de la altii sau din ce am citi prin carti. Pot spune cu mina pe inima:
  COMUNISMUL ESTE O MINCIUNA SI O DOCTRINA ABERANTA, CARE SE SPRIJINA PE IGNORANTA SI SARACIA OAMENILOR. CE VRETI O MINCIUNA MAI MARE DECIT CA FAMILIA PRIMULUI COMUNIST AL REP. MOLDOVA, FAMILIA OLEG SI VLADIMIR VORONIN AU O AVERE DE 2 MILIARDE DE EURO. CUM AU PUTUT FACE ACEASTA URIASE AVERE IN CEA MAI SARACA TZARA DIN EUROPA SI INTR-O PERIOADA DE CCA. 8 ANI ??. IN ACEALASI TIMP :PENSIONARII MOR DE FOAME SI CCA. UN MILION DE BASARABENI SI-AU LUAT LUMEA IN CAP SA EXECUTE IN STRAINATATE FUNCTII INJOSITOARE, PROSTITUTIE.

  Eu cunosc comnismul bine ca am calatorit in toata lumea si pot face comparatie si peste tot unde a fost comunism a fost nedreptate, saracie. crime, conducerea prostimii.

  In concluzie :

  COMUNIMUL ESTE O CATASTROFA !!

  Ovidiu Creanga Toronto Canada 22 aprilie 2010

 2. patriciu Says:

  Un răspuns al meu,subsemnatul Anat.Marin, p/u I.Dodon la 17 teze ale sale şi ca felicitare p/u primirea carnetului de partid.

  D-le Dodon!
  Păcat că nu aveţi conştiinţă naţională că aparţineţi ca ceilalţi moldoveni naţiunii române.Eu,sunt un moldovean de peste 2 dealuri de Sadova,de la Ciorăşti ce încă din clasa 3 mi-am pus întrebarea:De ce moldovenii din partea cealaltă a Grozeştilor sunt români,iar acei din partea asta,ce ne-au luat ruşii suntem numai moldoveni,nu şi români?(tatăl meu e de la Grozeşti,Nisporeni) În anii 90,şi acum, pentru unii nu pot să înţeleg,cum eu copil încă în clasa a III-a,îmi puneam asemenea întrebări,acestora,cît nu le explică,tot nu ştiu cine sunt.Totuşi am o explicaţie:Este o vorbă la noi:Spune-i omului de o mie de ori bou,şi el o să ragă.Mulţumim ruşilor că ne-au zis doar moldoveni.Dacă ruşii ne numeau oficial BOI,vă închpuiţi cum îşi ziceau acum cu mîndrie unii patrioţi locali ai statălităţii ce ne-a creat-o tov.Stalin?
  Un bătrîn înţelept mi-a explicat odată:Rusul cît de prost şi bat nu ar fi,ştie că e rus,unii din ai noştri şi cu studii superioare şi încă nu ştiu cine sunt.
  Anatol Marin

 3. COSTIN Says:

  …aici nu vorbim de comunism , de lenin , de stalin …aici vorbim de un regim salbatic care s-a instaurat cu forta armelor pe aceste paminturi in 1812 si a inceput o violenta campanie de deznationalizare a poporului bastinas . nu conteaza masca , ci esenta regimului …mastile au fost diferite de-alungul timpului . cind masca era a tarismului pravoslavnic , cind comunisto-sovietica , cind pseudo-democratica astazi . incercarea a fost de a schimba raportul etnic prin aducerea de tot felul de venetici fideli moscovei pina astazi , deportarea unei parti importante a bastinasilor spre alte zone ale imperiului , alungarea prin intimidare a altei parti peste prut in romania , sau pur si simplu deznationalizare fortata si crime odioase … dar cum minciuna are picioare scurte , filonul national nu a putut fi lichidat pe deplin niciodata . dimpotriva el se afla astazi in crestere si radicalizare … in citiva ani de zile moscova va trebui sa discute cu un nou val , extrem de radical . nu au vrut sa rezolve pe cale amiabila problema moldoveneasca dupa 1991 , vor avea o cecenie cit de curind aici …

 4. Vasile Says:

  Ce rusinos este ca Unimedia pune la dispozitie acestui Dodon blog pentru a imprastia minciunile PCRM-ului. Este absolut rusinos sa fii comunist in mileniul III. O dezonoare si o infamie.

  Daca exista partid comunist ar trebui reinfiintat si cel nazist, asa ar fi drept. Nu ca as fi fan al acestora dar pur si simplu nu e corect ca numai un partid extremist, responsabil de atatea crime in istorie sa fie legal. De mult trebuia interzis.

  PCRM PARTID ILEGAL !!!

 5. ionel Says:

  bravo, pentru articol. mie rusine sa zic in italia unde muncesc ca sunt moldovean ca ei ma numesc comunist. dar eu am votat intotdeauna ppcd si acum pl si nu vreu sa raspund pentru prostia unor concetateni

 6. COSTIN Says:

  ultima ora …moldova trimite totusi militari la parada de la moscova . rusinos ! adio aderare la u.e. !

 7. COSTIN Says:

  aceasta cedare ne spune adevarul si despre vointa de aderare la ue a fortelor politice … s-au demascat singuri cu acest prilej . toata propaganda si fanfaronada pro-europeana nu fac in realitate nici doua parale . alianta pentru integrare europeana ? o gogoasa populista si politicianista , fara indoiala … daca se impiedica de lucruri marunte , cum oare vor lua decizii importante , de mare gravitate , pentru aderarea la ue ? nu ne ramine decit sa ascultam in continuare povestile si basmele „europeniste” ale aproape intregii clase politice de la chisinau . deocamdata regele e gol …

 8. COSTIN Says:

  pld,pd si amn vor cu adevarat aderarea la u.e. ,atit cit iubeste dracul tamiia si crucea …daca pina acum dadeam 20 de ani pina la aderare , acum lungesc termenul …40 de ani pe muchie ! sau mai pe intelesul tuturor , cind rusia va deveni si ea membra a ue . devine jenant „spectacolul” pro-european al acestor fideli lingai ai moscovei . daca pentru o nimica toata , sau aruncat la picioarele padisahilor de la moscova , inseamna ca atunci cind va fi vremea schimbarilor majore ce se va intimpla ? nu vedeti ca le tremura si limba-n gura maimutoilor astia ? daca moscova le ordona , ii vom vedea si pe filat si pe lupu si pe urechianu , batind pas de defilare alaturi de cei 70 de flacai … stingu…stingu…stiing-drept…stingu …cu cintec inainte , marsss …

 9. COSTIN Says:

  Declarația de Independență va fi restabilită la 20 de ani de la adoptarea Tricolorului…nu va mai deranjati degeaba …una scrie pe hirtie , alta e realitatea . o vedem ,o simtim …

 10. Nornegru Says:

  Am citit cifrele preliminare ale victimelor comunismului in Basarabia!! Daca bine am retinut ,ar fi vorba de vreun milion de oameni care au pierit in doar 10 ani! Este o cifra enorma si monstruoasa. In Romania ramasa dupa 1944,numarul victmelor comuniste nu se ridica la mai mult de 600 de mii. Comparati si trageti singuri concluziile. Adunati cifrele si de o parte si de ceealalta a Prutului si veti constata ca ne aflam in fata unui adevarat HOLOCAUST!!Crime in masa puse sa decimeze un popor abia unit in fruntarile aceleiasi Patrii doar de 20 de ani!! Iata ce a facut invazia nazisto-comunista dintr-o tara care le statea in calea intereselor lor expansionist-hegemonice! Anul 1940 – cel mai negru an din istoria romanilor – nu si-a incheiat consecintele nici pana azi. In iunie 1940 URSS decide ocuparea Basarabiei si Bucovinei, in august are loc Dictatul de la Viena, in septembrie Bulgaria anexeaza Cadrilaterul cu sprijin german. Este mai tragica oare situatia Romaniei decat a Poloniei, ambele tari fiind cel mai mult afectate de cardasia nazisto-comunista? Dar comparati , va rog, cum priveste poporul polonez in ansamblul sau situatia sa istorica si cum privesc romanii prezentul si viitorul lor !!

 11. credinţa Says:

  Vă rugăm adm.Unimedia nu perdeţi spaţiul cu tov.Dodon. Este periculos omul acesta. Seamănă minciuni în societate.

 12. Vasile Says:

  SPUNETI NU PARADEI OCUPANTILOR DE LA MOSCOVA !!!

  PE 23-24 APRILIE NE ADUNAM IN PIATA MARII ADUNARI NATIONALE SA PROTESTAM !

  http://yfrog.com/jm123wuaj

  Dati anuntul mai departe !!!

 13. Voronescu ($) zaLupu Says:

  Tov. Dodon e un tocelar, care da aparenta ca intelege ce se petrece in Moldova de fapt si de drept e paralel cu realitatile…
  Acelsai aluat ca si Lupu poate vorbi o ora fara sa faci concluzii dupa el…

 14. rizoaicad.arges Says:

  1.) Niciun partid si niciun politician, din orice tara, care nu accepta sa faca electoratului dovada bunei credinte si a responsabilitatii lui, prin acceptarea depunerii unui Juramant implicativ (J.i.), TREBUIE considerat PERICULOS pentru “sanatatea” societatii, si TREBUIE ignorant TOTAL de electorat! De aprecierea si VOTUL electoratului TREBUIE sa se bucure DOAR partidele si politicienii care accepta si sustin implementarea Juramantului implicativ in viata societatii! Juramantul implicativ este SOLUTIA care elimina din societate Minciuna, Lacomia, Nesimtirea , Iresponsabilitatea, etc., si trebuie asumat de catre toti cei ce activeaza in Administratie, Justitie, Politie, Mass-media, etc., si are urmatorul text: //–-“JUR pe constiinta mea, in fata celor dragi, a semenilor mei si a lui Dumnezeu ca…(se continua cu textul cuprinsului, care este specific activitatii deponentului, dupa care se incheie cu implicatia din final, astfel:). Daca nu imi voi respecta prezentul juramant in toate prevederile lui, explicite sau implicite, sau daca nu voi demisiona la prima incalcare constientizata, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri, si sa ma lipseasca, pe mine si pe cele mai dragi fiinte, de sanatate si fericire! Precizez ca Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare si Rasplatitoare a familiei mele, CATRE care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA Gandul si Ruga, atunci cand viata mea, sau a celor mai dragi fiinte a fost, sau va fi, in Cumpana! Amin!”–-// OBS. Acest juramant poate avea si o forma “moale”, pentru cei mai sensibili, in care nu este implicata familia, ci doar complicii, astfel: “…Dumnezeu sa abata asupra mea si a tuturor complicilor mei…etc”. Trebuie inteles de toti cei care sunt de buna credinta (daca exista?), ziaristi, politicieni, cetateni obisnuiti, ca responsabilizarea cu ajutorul J.i. este conditia, si initiala si esentiala, pentru a putea spera intr-o schimbare benefica in societate! Iar Juramantul implicativ nu presupune ca deponentul sa impartaseasca, sau NU, vreo dogma religioasa, deoarece actiunea lui se datoreaza atat puternicului sentiment de filiatie fata de cei dragi, cat si credintei deponentului, ca Dumnezeu va rasplati pe fiecare dupa faptele lui!!!
  2.) O Axioma pentru jurnalistii si politicienii, cinstiti si responsabili, din Republica Moldova si Romania: “ NICIODATA nu va fi posibila Unirea Durabila a Republicii Moldova cu Romania, impotriva VOINTEI Rusiei!” Exista vreun jurnalist sau politician, ce se considera cinstit si responsabil, care sa contrazica, cu argumente logice, aceasta Axioma? Daca exista sa-si prezinte public argumentatia! Cei ce vor contrazice Axioma de mai sus, fara argumentatie, sunt provocatori ordinari si vanatori de voturi, de la cei saraci cu duhul! D. Rizoaica. Tel. 0723966732.

 15. nina gonta Says:

  NU PARTICIPARII LA PARADA CALAILOR OCUPANTI , CARE SI IN PREZENT NE TIN ARMATA LOR SUB COASTA !!!! Moldoveni , aveti demnitate si coloana vertebrala , daca vreti in UE !

 16. COSTIN Says:

  MAIMUTAREALA EUROPENISTA A PLD,PD SI AMN SE APROPIE IN FINE DE SFIRSIT … SFIRSIT DE MINCIUNA ,DEMAGOGIE SI POPULISM IEFTIN .DIN CITE AM AUZIT DE LA NISTE CUNOSCUTI ,INTERVIUL RECENT AL FILAT LA TVR [TELEVIZIUNEA ROMANA ] , A FOST UN ADEVARAT DEZASTRU .INCRUNTAT SI ACRU ,FILAT A RASPUNS IN SCIRBA TINEREI JURNALISTE ROMANCE .INTREBAT DACA DETINE CETATENIA ROMANA , FILAT A SARIT CA ARS NEGIND ACEST LUCRU ,DE PARCA ERA INTREBAT DACA A OMORIT PE CINEVA . APROAPE A SPERIAT-O PE TINARA JURNALISTA … CASTELUL DE NISIP EUROPEAN AL CELOR 3 ADUNATURI PRO-MOSCOVITE ,A FOST LUAT DE APE … LA ORA ACEASTA , CEI 70 DE FLACAI MOLDOVENI ,AU INCEPUT DEJA PREGATIREA PENTRU PARADA SATANICA DE LA MOSCOVA …DE ZIUA VICTORIEI …A CUI VICTORIE ? SI IMPOTRIVA CUI ? DUPA 1 SEPT 1939 ,ZIUA INCEPUTULUI MARII CONFLAGRATII MONDIALE ,UNIUNEA SOVIETICA A ATACAT MISELESTE POLONIA SI FIINLANDA .APOI ULTIMATUMURILE ADRESATE ROMANIEI,LETONIEI,ESTONIEI SI LITUANIEI … AGRESIUNI BARBARE PE LINIE . NU CUMVA RUSII SARBATORESC LA GRAMADA SI ACESTE “VICTORII” ?

 17. COSTIN Says:

  ALIANTA PENTRU INTEGRARE IN RUSIA = PCRM + M.U.+ PD+ AMN + PLD …O ADEVARATA ALIANTA A FORTELOR SATANICE ! CINEVA E FOARTE MULTUMIT LA ORA ASTA … I.V.STALIN .

 18. patriciu Says:

  Nu ştiu ce păreri aveţi d-ră,eu încep să mă orientez spre partidul cu un mesaj unionist deschis – PNL.(Apropo,dacă încă nu aţi făcut-o,vizitaţi blogul d-nei Pavlicenco)
  Iată argumentul:Lumea sa dezamăgit în comunişti,democraţii prea puţin îndrerptăţesc aşteptările oamenilor.Ce le poate veni în cap cetăţenilor?Nu e exclus să dorească sa-şi readucă comuniştii la guvernare.Nu e mai bine în acest caz să-i ajutăm pe cetăţeni să înţeleagă că salvarea acestor teritorii poate fi doar ca la 1918,adică restabilirea suveranităţii statului român asupra teritoriilor sale din stînga Prutului,aşa cum propune PNL-ul?

 19. radu Says:

  telegrama …iosif v stalin…stop…multumiri si salutari tovarasesti…stop…de aici din iad …stop… bravilor tovarasi filat,lupu,urechianu …stop…pentru participarea la parada …stop… multe salutari va transmite …stop… si comandantul suprem de aici…stop…spune ca il cunoasteti deja …stop …dumnez[cenzurat] sa binecuvinteze …stop… maica-rusie …stop…p.s….stop…va astept aici cit de curind …stop… inclusiv stapinul nostru belzebut …stop.

 20. vali Says:

  … un chibrit mic poate arde o padure. Moldova dupa Stefan cel Mare nu a mai avut noroc si parte de lider. Poate urmatoarea generatie…

  Adevarul ca un rus in o zi a instalat vama la Prut, iar doi romani deja 20 de ani nu sunt capabili sa o desfiinteze.

 21. 1 Says:

  http://yfrog.com/jm123wuaj

 22. Fenix Says:

  Dl Marin, dă-o-ncolo de treabă, chiar aşa?
  Oare chiar nu observaţi cum pe sentimentele cele mai sacre se fac bani?!?
  D-na Pavlicenco joacă situaţia, pentru că nu vrea altceva decât să intre în Parlament!
  Extremizmul câteodată este confundat sau asociat cu patriotizmul!
  Ghimpu a jucat cartea patriotizmului bine sau mai corect a făcut o afacere bună! Şi a băgat piciorul în toţi şi în tot!
  Fraţilor, treziţivă !!!
  Este timpul să oferim şansa profesioniştilor!!! nu speculanţilor de valori !!!
  Adică PD, PLDM şi PCRM !!!

 23. Fenix Says:

  P.S.
  PCRM fără Voronin!

 24. victor Says:

  D-zeu sa-l ierte,bunelul meu a fost in ambele armate,oricum a decedat cu o saptamana inainte de a ma naste eu,primul nepot.Oricum,a fost contra com-lor toata viata,iar eu sunt dator sa-i duc numele care-l port.NU PARADEI LA MOSKOVA!

 25. costin Says:

  o culme a penibilului … militarii r.moldova paricipanti la parada de la moscova , vor da onorul si marionetelor rusiei din transnistria [ invitate si ele la tribuna oficiala ]!!!!!!,abhazia si osetia de sud ! zguduitor , intr-adevar !

 26. costin Says:

  …CUM POATE SA SE PROCLAME UN STAT “ELIBERATOR” [UNIUNEA SOVIETICA -RUSIA] , CIND ACELASI STAT A ATACAT MISELESTE SI BARBAR , DUPA DATA DE 1 SEPT.1939[ ZIUA INCEPERII RAZBOIULUI] 5 STATE VECINE EUROPENE ? POLONIA,FINLANDA,ROMANIA,LETONIA,ESTONIA SI LITUANIA …BIETII VECINI ERAU SI EI “ELIBERATI” DE UNELE TERITORII SAU CHIAR INGHITITE CU TOTUL , DE MAREA PATRIE “ELIBERATOARE” . AICI VORBIM IN MODUL CEL MAI CLAR CU PUTINTA DE UN STAT A-G-R-E-S-O-R ! RAZBOIUL A AVUT UN CARACTER AUTENTIC DE ELIBERARE ,DOAR PE TERITORIUL SOVIETIC INTERBELIC [DIN 1938,SA SPUNEM]…DAR SI AICI CU NUANTA CA SOVIETICII AU ACTIONAT IN HAITA CU NAZISTII ,PINA LA 22 IUNIE 1941 . LUAT LA GENERAL , PARTICIPAREA UNIUNII SOVIETICE LA CEL DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL [1 SEPT.1939-9 MAI 1945- 12 SEPT 1945] A AVUT UN CARACTER NEDREPT SI DE AGRESIUNE IMPERIALISTA . FINALUL RAZBOIULUI CU JAPONIA MILITARISTA , CU PARTICIPAREA SI A SOVIETICILOR , A INTARIT CARACTERUL NEDREPT SI IMPERIALIST AL RAZBOIULUI DUS DE ACESTIA , PRIN “ELIBERAREA” INSULELOR KURILE , CAPITOL RAMAS NEINCHEIAT PINA ASTAZI INTRE RUSIA SI JAPONIA .

 27. costin Says:

  Şi consilierul pentru politică externă a premierului, Nicu Popescu, consideră că participarea Moldovei la paradă este binevenită.

  “Cred că noi, în condiţiile în care vrem să ne consolidăm ca un stat European, trebuie să ne maturizăm, să ne uităm la acele procese care se întâmplă inclusiv în relaţia polono-rusă, ca să nu mai vorbesc de relaţia cu Franţa şi Statele Unite, şi să participăm la această paradă militară ca un stat matur”, a afirmat Popescu. PENIBILA ACEASTA DECLARATIE A UNUI OM GRAV BOLNAV MINTAL …DECI , DUPA LOGICA DE BETIV AFLAT IN COMA ALCOOLICA , A ACESTUI MAIMUTOI-CONSILIER ,CONSOLIDAREA R.MOLDOVA CA STAT EUROPEAN !!! ,NU SE POATE FACE FARA PARTICIPAREA LA DEFILARILE FARAONICE SI SATANICE DE LA MOSCOVA …VA DATI SEAMA CE IDIOTENII DEBITEAZA ACEST INDIVID ? IN REALITATE , DUPA EL , MOLDOVA A FACUT CHIAR CITIVA PASI INAINTE SPRE ADERAREA LA UE , CU TROPAIALA A 70 MILITARI LA MOSCOVA !?!? INCREDIBIL ,INCA ODATA …! DECI R.MOLDOVA NU ARE CUM SA FIE “STAT MATUR” ,DACA MORTI-COPTI SOLDATII MOLDOVENI , NU DEFILEAZA FRUMOS PRIN FATA LUI MEDVEDEV SI PUTIN ! RUSINE DERBEDEULE ! ASTA CREDE CA ABIA AM CAZUT DIN COPACI , NU ALTA …O DECLARATIE PROFUND JIGNITOARE LA ADRESA PROPRIULUI POPOR .

 28. costin Says:

  “Cred că noi, în condiţiile în care vrem să ne consolidăm ca un stat European, trebuie să ne maturizăm, să ne uităm la acele procese care se întâmplă inclusiv în relaţia polono-rusă, ca să nu mai vorbesc de relaţia cu Franţa şi Statele Unite, şi să participăm la această paradă militară ca un stat matur”, a afirmat Popescu [consilier al premierului]… CUM A AJUNS UN ASEMENEA INDIVID IN FUNCTIA DE CONSILIER PE PROBLEME EXTERNE AL PREMIERULUI FILAT ? CE LEGATURA ARE A AMINTI DE RELATIILE POLONO-RUSE SI INTRE …FRANTA SI [ TINETI-VA BINE RESPIRATIA] STATELE UNITE ??? DACA AL DOILEA EXEMPLU E AIURITOR , PRIMUL NECESITA O INTREBARE . ARE CUMVA LA ORA ASTA , RUSIA TRUPE IN POLONIA , SPRIJININD ASTFEL O REGIUNE SEPARATISTA DIN POLONIA ? NU. SI ATUNCI DESPRE CE VORBESTE MAIMUTOIUL ASTA ? PENIBIL !

 29. costin Says:

  PRACTIC VORBIM DE O IESIRE NEPREGATITA A ACESTUI CONSILIER „FILATELIST”…PROBABIL LA ORDINUL SEFULUI SAU , SPERIAT DE AMPLOAREA SCANDALULUI IN JURUL PARTICIPARII LA „PARADA” MOSCOVITA .SI UN SCOLAR MAI INSTRUIT GASEA SA SPUNA LUCRURI MAI CREDIBILE . DIN TOATA BOLBOROSEALA ANALFABETULUI , AM INTELES UN SINGUR LUCRU …DUPA DEFILAREA LA MOSCOVA A 70 DE FLACAI MOLDOVENI , R.MOLDOVA INTRA INSTANTANEU SI IN UNIUNEA EUROPEANA .DECI 9 MAI 2010 , VA RAMINE IN ISTORIE CA ZIUA ADERARII LA UE A TARII .V-O GARANTEAZA LIDERII PLD,PD SI AMN – FILAT,LUPU SI URECHIANU .

 30. Masaj erotic Says:

  Am parcurs acest post al tau si imi place ceea ce am citit. Continua tot asa. *^*

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: